|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Cytat:
Tutaj masz dokładne brzmienie przepisu: http://prawo.money.pl/kodeks/postepo...ndatowe/art-98 ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Wpisując ów hasztag do wyszukiwarki. |
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
no niestety jak wpisuje w wyszukiwarke fb słowo: kawa albo #kawa nie pokazują mi się kawy no ale nieważne : P aż tak to mnie nie interesuje
Edytowane przez niemanicka Czas edycji: 2017-03-07 o 22:27 |
|
|
|
#363 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#364 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
ogarnęłam, wow, dzięki
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie możesz do sądu iść tyle ze odszkodowania dostaniesz może z 100 zł, a nerwów masa. No i sprawa musi być założona tam gdzie firma dana jest która zdjęcie kradnie. Chociaż może w przypadku zarobku na danym obrazku jest więcej. Ja wiem jak jest ze zdjęciami produktów, odszkodowanie tym większe im "droższe" zdjęcie i materiały wykorzystane do jego zrobienia. Czyli jeśli jest zdjęcie w jakimś pałacu zrobione gdzie koszt jego wynajęcia do sesji to dajmy na to 100 tysięcy to i zdjęcie ma większą wartość. A jeżeli wazon za 30 zł to zdjęcie ma małą wartość. No i fotograf danego produktu musi być w związku fotografików. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#367 |
|
BAN stały
|
Bo?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#368 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już wiem trochę więcej
|
|
|
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam podobną sytuację lecz to ja nie chcący, i nie celowo (zawsze mam swoje zdjęcia produktu) a tamto Tż dawno temu gdzieś pobrał i nieumyślnie je dodał do aukcji jako dodatek. Po czasie odezwał się facet, fotograf którego to zdjęcie było. I żądał "grubej kasy" i ogólnie straszył prawami autorskimi (ja nie mówię że to źle że się upomina o swoje, ale spokojnie wystarczyłoby napisać że mamy usunąć) Oczywiście od razu usunęlismy to nieszczęsne zdjęcie. Mój prawnik załatwił sprawę właśnie tak, i tak mi tłumaczył, czym zdjęcie droższe tym większe odszkodowania. Zresztą nawet na stronie związku są ceny. I pamiętam że był jakiś paragraf że fotograf musi być w związku. Który facetowi przedstawił i do dziś dnia już się nie odezwał. W Twoim przypadku to pewnie trochę inaczej, bo zarabiają na twoich rysunkach. My na tym zdjęciu nie zarabialismy. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#371 |
|
Copyraptor
|
Jak nie zarabialiście, jak zarabialiście? Było wykorzystywane komercyjnie, skoro to był dodatek do aukcji.
Generalnie - trafiliście po prostu na prawnika, który dał radę gościa wystraszyć. To jest tak, że fotograf może się domagać 1-2krotności wynagrodzenia, jakie normalnie by wziął za coś takiego. Ale nie może sobie tej kwoty wyciągnąć z nosa, musi mieć to jakoś udokumentowane. Powiedzmy, ma już 3 faktury na kwotę 400zł wystawione innym klientom, więc prawnie może się domagać 400-800zł zadośćuczynienia. Ale nie 5000zł. Przy czym to jak dojdzie do sądowego załatwiania sprawy. Ugoda to inna sprawa, i tu się ustala takie wynagrodzenie, na jakie się zgodzą obie strony. Więc ani ten fotograf ani wasz prawnik nie ogarnęli tak do końca ![]() Mam też alergię na "spokojnie wystarczyło napisać, że mamy usunąć", bo "spokojnie" to trzeba było nie używać kradzionego zdjęcia Edit: Na moich rysunkach nikt też wprost nie zarabia, tj. nie sprzedaje, nie wiem, pocztówek z nimi, czy coś. Ale już wrzucanie ich na firmowego facebooka to jest dla nich "darmowa reklama" - normalnie by nie wygenerowali na poście pt. "taki mamy produkt w ofercie" setek polubień, udostępnień i komentarzy. I nikt im, oczywiście, za to pieniędzy nie przelał, ale wciąż jest to zastosowanie komercyjne.
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2017-03-08 o 18:50 |
|
|
|
#372 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#373 |
|
Konto usunięte
|
Mogę wywołać guwnoburzę, ale coś co mnie dzisiaj bawi to wysyp zaręczyn z okazji Dnia Kobiet
Ej jak wysyp w Walentynki, Sylwestra czy w Święta Bożego Narodzenia jakoś ogarniam tak w Dzień Kobiet jakoś mi się to kojarzy z Polaczkiem Cebulaczkiem Ja bym chciała zaręczyny w Tłusty Czwartek |
|
|
|
#374 |
|
tree hugger
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71682021]Mogę wywołać guwnoburzę, ale coś co mnie dzisiaj bawi to wysyp zaręczyn z okazji Dnia Kobiet
Ej jak wysyp w Walentynki, Sylwestra czy w Święta Bożego Narodzenia jakoś ogarniam tak w Dzień Kobiet jakoś mi się to kojarzy z Polaczkiem Cebulaczkiem Ja bym chciała zaręczyny w Tłusty Czwartek Za jednym zamachem można później święto i rocznicę ogarnąć.
|
#375 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71682021]Mogę wywołać guwnoburzę, ale coś co mnie dzisiaj bawi to wysyp zaręczyn z okazji Dnia Kobiet
Ej jak wysyp w Walentynki, Sylwestra czy w Święta Bożego Narodzenia jakoś ogarniam tak w Dzień Kobiet jakoś mi się to kojarzy z Polaczkiem Cebulaczkiem Ja bym chciała zaręczyny w Tłusty Czwartek Ooomg mi się mój ex oświadczył w moje urodziny, które wypadają w święto... ślub też chciał brac w tą date za rok więc gdybyśmy mieli świętować rocznicę to wszystko za jednym zamachem.Uff dobrze że to juz mój ex.
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Ej jak wysyp w Walentynki, Sylwestra czy w Święta Bożego Narodzenia jakoś ogarniam tak w Dzień Kobiet jakoś mi się to kojarzy z Polaczkiem Cebulaczkiem Ja bym chciała zaręczyny w Tłusty Czwartek U mnie na fb nie było żadnych zaręczyn ale rzeczywiście średnia data ![]() Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
#377 |
|
Konto usunięte
|
Z góry przepraszam urażone, ale dla mnie ogólnie oświadczyny w Walentynki/Sylwestra/cokolwiek jest słabe. A januszowaniem nazwałabym to, że ktoś chce uprościć sobie życie, żeby wszystkie rocznice mieć jednego dnia.
|
|
|
|
#378 |
|
Konto usunięte
|
A to obchodzi się jakoś rocznicę zaręczyn? Pierwsze słyszę
|
|
|
|
#379 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71688996]A to obchodzi się jakoś rocznicę zaręczyn? Pierwsze słyszę
[/QUOTE]Ja tez. |
|
|
|
#380 |
|
Konto usunięte
|
Chciał brać ślub w tą samą datę za rok, o rocznicę ślubu mi chodzilo, że jakby była to wszystko za jednym razem, moje urodziny, rocznica ślubu, zaręczyny też w tą samą datę i jeszcze na dodatek święto które niektórzy obchodzą. Nieźle sobie wykombinowal, musiałby jeden prezent tylko kupować, oszczędnie
![]() ![]() Strasznie mi ostatnio telefon szwankuje swoją drogą, zjada mi początek wyrazów Edytowane przez 201704240947 Czas edycji: 2017-03-09 o 08:27 |
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzę w tym nic grażynowatego. Ale ja ogólnie lubię ładne daty, kolejny termin jaki mi się podobał to 1 kwietnia
|
|
#382 |
|
BAN stały
|
Sylwester jest dobry na ślub. Ludzie i tak przeznaczają ten dzień na imprezowanie, wiec odpowiednio wcześnie powiadomieni chętnie przyjdą na wesele
|
|
|
|
#383 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dla mnie taka zbieżność data byłaby idealna. Może udałoby mi się zapamiętać w końcu. Bo nie jestem w stanie pamiętać o urodzinach i rocznicach.
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie wyszło
|
|
#385 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
dokąd Grażka z Januszkiem jadą na wakacje? :P
|
|
|
|
#387 |
|
Pyskatka
|
Nad Bałtyk?
Ja tez jezdże nad Bałtyk
|
#388 |
|
lise-kotta
|
Kiedyś jeździli do Egiptu xD
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja miałam takie nieszczęście bycia świadkową w sylwestra. Zmyłam się przed północą bo już miałam wcześniej zaplanowaną imprezę i w sumie bo i tak nie lubiłam panny młodej - w sumie nikt temu małżeństwu szczęścia nie życzył...
|
|
|
|
|
#390 |
|
Pyskatka
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71703596]Chyba żartujesz... Sylwester w gronie rodzinnym? Na weselu? A jak ktoś miał zarezerwowany bal, domek w górach albo chce iść na imprezę ze znajomymi to ma nagle miesiąc wcześniej wszystko odwoływać i się bawić z rodziną?
Ja miałam takie nieszczęście bycia świadkową w sylwestra. Zmyłam się przed północą bo już miałam wcześniej zaplanowaną imprezę i w sumie bo i tak nie lubiłam panny młodej - w sumie nikt temu małżeństwu szczęścia nie życzył... [/QUOTE]dlaczego nikt szczęścia nie życzył?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

czasami się z tym da walczyć, czasami nie, czasami mi to przeszkadza, czasami nie.
).