|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
studiach filozoficzno-teologicznych, które pięknie mi przybliżyły CZŁOWIEKA, a moją przyszłą żonę obdarzyłem uczuciem ponieważ byłem całkowicie pewien,że ona potrzebuje miłości a ja mogę jej Ją dać. Tak, że mnie nie rąbnęło, ale spotkało to co miało spotkać. Jestem spełniony, bo mogłem komuś się całkowicie oddać i choć niczego nie oczekuję to jestem całkowicie usatysfakcjonowany. Suzi 100 pięknych lat. Congratulation ![]()
![]() |
#4743 |
Przyczajenie
|
Dziękuję i również witam i serdecznie pozdrawiam wszystkich adopcyjnych Tatusiów
![]() ![]()
#4744 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam dzisiaj z s.Sabiną
![]() miły ciepły głos troszke wyczuwa się że siostra na codzień mówi po angielsku ![]() Podziękowała za całą naszą pracę jaka wkładamy w pomoc dzieciom no i potwierdziła że s.Józefa dzieki nam ma spro obowiązków ![]() Ma dla mnie walizkę wypełnioną rzeczami o których pisałą s.Józefa. Teraz będę kombinować jak ja z Mikołowa przetransoportować do Jastrzębia.
#4745 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mama A propos paczki. Może by się udało wysondować na parafii, czy któryś z księży się nie wybiera do Mikołowa? Księża są zorientowani w swoich podróżach, to może coś podpowiedzą. Ja bym Ci ją chętnie dowiózł, ale jutro nagrywam audycję w plusie a w czwartek jadę do Niemiec, poza tym żona nie zachwyciła by się moim pomysłem.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-04-08 o 21:42 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Raczkowanie
|
Ksiądz Twardowski o miłości - jakżeby inaczej. Byliśmy ostatnio z żoną na poezji ks. Twardowskiego, recytowanej przez p. Nowickiego, do tego saksofonik Marka Stryszewskiego - muzyczka taka jaką lubimy.
Cytat:
A myśleliśmy o temacie konkursu. Może ze znajomości naszego forum. Najprościej napisać "dla ciebie J". ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Raczkowanie
|
tak właśnie zrobię
![]() słodkich snów, kochani ![]()
#4749 |
Przyczajenie
|
[quote=Animator;7169778]Ave Strzecha Też Cię witam. Widzę, że jesteś z miejscowości w której mój proboszcz był w wojsku. Tam była jednostka dla studentów Teologii, którym w wojsku usiłowano wybić z głowy Pana Boga za komuny. I taka ciekawostka. Któryś z naszych poetów marzył by książka trafiała pod wszystkie polskie strzechy, a teraz pod te strzechy trafia adopcja dzieci. Oby trafiła pod wszystkie zadaszenia.
![]() ![]() no proszę jak ten świat mały, faktycznie u mnie jest spora jednostka wojskowa, no ale że usiłowano wybić im Pana Boga z głowy to straszne...i mam nadzieje że każde potrzebujące dziecko będzie miało dach na główką ![]() aha no i pewnie że to czytam ![]()
#4750 |
Raczkowanie
|
ale piękne te wiersze !!!!!! .............
![]()
#4751 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdeczniawo
![]() Pochwalić się przyszedłem ino ![]() Dostałem dwa listy ostatnimy czasy: jeden od Mamy Hellen a drugi od Taty Christine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() WIELKIE DZIĘKI DlaCiebieJ ![]() ![]() ![]() wysyłałem Ci już od poniedziałku smsy z podziękowaniem ale żaden z nich nie doszedł ![]()
#4752 |
Zakorzenienie
|
pita poproszę te listy na moja skrzynkę w oryginalnym rozmiarze bo pewnie zmniejszałeś zdjęcie.
Umieszę te listy na fotosiku, mam jeszcze jeden oczekujący. Moze osoby, które maja wątpliwości czy my na pewno pomagamy dzieciom z Zambii a zdjecia które otrzymją nie są skopiowane z gazet, przekonaja się o naszej uczciwości. Nie są to częste przypadki, ale jednak troche przykro ... ![]() Nie mamy po prostu funduszy na wywoływanie zdjeć, Jola drukuje je na kolorowej drukarce, poza tym listy nie mają pieczatki ani znaczka z Zambii i to dla osób, które nie maja internetu jest podejrzane ... zastanawiamy sie z Seoną jak uniknąć takich nieprzyjemnych sytuacji na przyszłość.
#4753 |
Rozeznanie
|
To co pisze MAMA to niestetyy prawda. Nawet ja musze uważać komu mówię o tym że "adoptowałam" na odległość. Miałam juz naprawde wiele nieprzyjemnych dyskusji nawet z rodziną i znajomymi o tym , że jestem pierwsza naiwan :/
I że kasa na pewno idzie gdzie indziej, że paczki wspólne to też bzdura bo na pewno sa naciągacze. Że jak siostry zakonne to juz porównanie do naszego caritasu , który okrada wysyłki (tego akurat byłam świadkiem ![]() Nie jest miło ![]() Drobne pytania - czym się bawią dzieci 9-10 lat w Zambii? Dziewczynka i chłopiec? Jaki mogą mieć rozmiar ubrań i butów. Ktoś ma takie dziecko? Chce coś dorzucić do rodzeństwa mojej Mainali. ![]() czy wysyłacie tez takie rzeczy jak ryż i makaron w paczkach? senkju za odpowiedzi - może komuś innemu tez sie przyda takie info
![]() |
#4754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ava nie Ty jedyna słyszałaś na ten temat przykre rzeczy .... Nie mam pojęcia czemu ludzie mają czasami w sobie tyle jadu. Nie poddawaj się ![]() Pita dziecko drogie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może prawdziwa siostra przekazująca formularze do rozesłania zadziała lepiej niż zdjęcie wydrukowane na drukarce hp.A i wycieczka doda spokoju ducha,no i nam pomogą.... Tylko czy oprócz gadania taki ktoś zechce coś zrobić,pomóc... A ja zapraszam do pomocy przy pakowaniu paczki do Zambii i adresowaniu lizaniu kopert.... Acha byłabym zapomniała...... ![]() Dziś dostałam piękną przesyłkę..... ![]() a jaka pomocną ![]() od naszego kochanego Animatora ![]() i teraz juz moje rączki się nie zmęczą przy pisaniu mojego adresu. ![]() Piękna pieczątka.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo bardzo dziękuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Raczkowanie
|
dla ciebie j - gapa jestem straszna, przecież mam twoje dane na kopercie z listem od michaela!
![]() pieniążki przelane (również na urodzinowe buty dla mike'a ![]() ![]() ![]()
#4757 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich wiosennie z Jastrzębia.Jak to miło popracować w ogrodzie ,posłuchać śpiewu ptaków
![]() Acha dla Joli też wpłaciłam jak prosiła na koszty administracyjne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zadomowienie
|
Witajcie
strasznie przepraszam , ze tak dłuigo mnie nie było, ale dopadło mnie straszne przeziebienie i codziennie po pracy padałam do łóżka. od jutra jestem na urlopie wiec nadgonie i lekturę forum i korektę listów Siostry, które prześlę do Daniela. jeszcze raz przepraszam. aha zwazyłam zabawki, wszystko razem waży 12 kg
![]() |
#4759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Buty to może lepiej Siostra by kupiła- widziałam, że są w sklepiku. Ceny zbliżone do naszych a koszt przesyłki odpada, no i numer. Co do makaronu i ryżu- to makaron ktoś wysyłał. Wydaje mi się jednak, że jeśli masz to wszystko kupić, to chyba lepiej wysłać pieniądze a Siostra zrobi zakupy Twojej rodzinie. Jeśli coś napisałam nie tak, to proszę poprawcie mnie. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | ||
Zakorzenienie
|
Ja tak mam zapisaną Jolę w telefonie i notatniku
![]() ![]() ![]() ![]() Beautyb jak Twoja Babcia? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ps. zapraszam na czat!
![]() |
#4762 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o zapalenie - lepiej, dziękuję.
z rakiem, niestety, trudniej walczyć. wkrótce tomografia. mam nadzieję, że nie ma przerzutów. najważniejsze, że babcia to niesłychanie dzielna, pełna energii i chęci życia kobieta (a ma 82 lata). z takim nastawieniem można dużo więcej ![]()
#4763 |
Rozeznanie
|
Uff..
serdeczne dzięki za podpowiedź ![]() w kwestionariuszu nie mam żadnych danych poza wiekiem Mainali i wiekiem z dwójki z pozostałego czworga rodzeństwa. :/ własnie 9 i 10 lat. Żadnych detali - ewentualnie że mają dom i rodzice zdrowi i farmerzy ![]() Co do zabawek to zobaczę co jeszcze znajdę a na razie podaję listę rzeczy, które kupiłam wczoraj. Może komuś to też cos pomoże. Plus szacunkowe cany, bo nie mam paragonu: zestaw mały do piaskownicy (lekki plastik) - 5,99 paletki z piłką do badmingtona (plastik, żeby lekkie) - 7,99 2 x puzzle mini disney(52 szt) ale wmpudełeczku 8x 4 cm - 2,99 karty "Czarny Piotruś" - 2,49 zwykłe karty do gry - 1,99 bierki - 2.99 i zareklamuję: TESCO ![]() do tego zgodnie z przykazaniem otrzymaneym bezpośrednio od siostry J. - torba łakoci; ![]() takich jak - wafle bez czekolady, pianki, landrynki, nimm2, żelki, sezamki, paczuszka chipsów, nutella w pudełku a nie w szkle, płatki kukurydziane z truskawkami ![]() ![]() dziś jeszcze apteka - jakiś vibovit etc eh..jeszcze tylko coś jako lekki drobny upominek dla Rodziców ![]()
![]() |
#4764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
ava zaszalałaś nie ma co moze do mniejszych sklepów zacznich chodzić
![]() EwikW - dziekuję bardzo, ahamar "załatwił" przywóz w sobotę walizeczka będzie w Jastrzębii także po niedzieli nowe "porody" ![]()
#4766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aga chyba nie myślałaś, że ktoś Cię posłuchał, żeby nie posyłać paczek ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ava, super paczka, głupio mi, że sama nie pomyślałam o bierkach i kartach, o słodyczach też nie wiedziałam, że można wysyłać, chyba znowu czegoś nie doczytałam. Wygląda na to, że jeszcze długo będe się uczyć jak być rodzicem na odległość |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Rozeznanie
|
Jolu Nie włożyłem do tej paczuszki takiej poduszeczki nawilżającej byś nie musiała zlizywać kleju z kopert? Głowę bym dał, że myślałem o tym i ją dałem.
#4769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W takim razie teraz to już zupełnie jak królewna..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie z innej beczki:
Na logo ari nowego mozna gdzies głowować? Mam dwóch faworytów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.