![]() |
#2791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Wszystkiego naj dziewczynki, dużo słońca, wiosny i cierpliwości do naszych szogunów.
Majkela też bym chętnie poszła na zumbę, czas to może jeszcze by się znalazł, w sensie mąż by z małymi został, ale jakoś boję się o swoją kondychę i wydaje mi się, że te piersi przy kp jakieś takie tkliwsze się zrobiły i byłoby niefajnie. 10l rosołu- łał, masz taki wielki gar, jak długo to jecie czy jutro znowu będzie pomidorowa, zrobiona z rosołu z wczoraj ![]() Jak piszesz o tym, że po 3 nocach bez kp dziecko zaczęło przesypiać noce to mam ochotę rzucić to kp cholerę. Z kolei jak na piersi zasypiają to wolę przy tym zostać. Sama nie wiem na co się zdecydować i jak długo je karmić. Fajnie, że wychodzicie na prostą z chorobami. Śliweczka a jak tam Twój ból zatok, bo chyba nie pisałaś? Lekarz nie dałby Ci na to antybiotyku? Iga widać, że jest bardzo kreatywna, szkoda, że tak trochę w złą stronę, oby jej przeszło, człowiek młody to głupstwa robi. Caryca ja też niczym nie smaruje całego ciała. Zmiany atopowe nawet kilka razy dziennie, ale reszta nie. W ogóle ostatnio cofnęły nam się zmiany, choć jedzą wszystko oprócz mleka, w sensie też jajka, pszenicę. Zastanawiam się czy te problemy to po basenie nie były, lekarz twierdzi, że to możliwe. No i przyznam się, że bardzo rzadko (raz na cztery dni gdzieś tak) je kąpiemy, bo po kąpieli było gorzej, nie ważne czy ktrochmal, czy siemię, czy filtrowana woda. Raz nie wykąpaliśmy i bylo dużo lepiej. Oczywiście teściowa już panikowała, że to trzeba myć, ale dupkę mają mytą po każdej kupce, rączki i buźki przy jedzeniu, więc dla nas ok. Haneczka witaj ponownie ![]() Honcia jak robisz zupę brokułową? Australia niezły kontroler prania. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Zebrah ciekawe z tą anemią, ciekawe skąd się bierze u takich maluszków. Miszka fajnie z tymi znajomymi i z prezencikiem dla Ciebie. Mlodamm fajnie z tym lotem do rodziców. Lenatrzymaj się ciepło, życzę Wam gorąco, aby się poukładało. Australia dlaczego nie będziesz płakać za wózkiem, nie lubisz go? No ja bym się za swoim zapłakała, no może nie dosłownie, ale byłoby mi szkoda. O sobie napiszę później, bo trochę tego jest, a teraz uciekam spać. Dobrej i spokojnej nocy.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-03-08 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale super, oby już mu tak zostało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynało się niewinnie aż w końcu odpłynął na dobre... Cytat:
Wyobraź sobie, że przed świętami tak grał, że święta przespał. Nie mogli go dobudzić. Nie sugeruje, że Twój brat też jest uzależniony ale naprawdę kontrolujcie to bo łatwo przekroczyć granicę a oni tego nie widzą. Kuzyn ma 34-35 lat. Cytat:
My lecimy do Polski w czerwcu. Ja Wit d daje różnie. Mamy devikap i daje czasami 2 a czasami 3 kropelki ale niestety nieregularnie Cytat:
Skończyliśmy przygodę z kp. W dzień to ja już rzadko karmiłam. Wtedy jeszcze jadał inne posiłki. Wprawdzie słoiki 4 + ale jadł. Poza tym kasze i owoce. Zaczęliśmy tydzień ponad tydzień temu i całkowicie przeszliśmy na mm. Są momenty, że mi żal bo już nigdy nie będę kp i nie zobaczę rozanielonej buźki ale ogólnie to bardzo się cieszę. Byłam cholernie zmęczona i w nocy mnie trafiało jak kolejny raz musiałam wyciągać cyca. I w końcu mogę ubrać normalny stanik, cycki mam na odpowiedniej wysokości ( przynajmniej w staniku) a nie na brzuchu i w końcu znów czuję się kobietą. I jestem wypoczęta bo mąż całkowicie przejął nocki i śpi z Kubą od pierwszej pobudki. Ja robię tylko butle, czyli wstaję 2 razy i nic więcej mnie nie interesi😜 U nas z jedzeniem kiepsko. Robimy 1 krok w przód i 3 kroki w tył. Obecnie, podobnie jak inne chorowitki, reaguje wręcz płaczem i krzykiem na coś innego niż mleko / kasza czy owoc z jogurtem. Na obiad nie jestem w stanie dać nic innego jak mleko. Nawet tych ulubionych słoików nie chce. Też mam doła z tego powodu i ze dwa razy płakałam z bezsilności bo jak to 9 mczne dziecko właściwie nic konkretnego nie je. Nie wiem o co.chodzi. Teraz czekam aż wyzdrowieje i zaczniemy od początku...😎 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że ja będę miała reset w sobotę.
Jadę z koleżanką Chorwatką w miasto. Robimy rajd po sh i później lancz w zdrowej knajpce. Miałyśmy jechać w poprzedni weekend no ale mieliśmy gości. Ale co się odwlecze... 😀 ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Lena, kurde, niefajna sytuacja z TŻ. Może zapytaj go wprost czego chce. Przytulam 😙 ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Majkela, zapomniałam, a co Ty robisz z taką ilością rosołu. Mrozisz? Bo ja zawsze po zakupach też gotuje cały wielki gar rosołu na bogato 😉 U mnie w mieścinie nie ma takich warzyw więc kupuje raz w tygodniu na większych zakupach i wtedy gotuje i mrożę w pojemnikach aventu po 250 ml. Potem odmrażam i mam wywar do innej zupy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Rozeznanie
|
Będziemy się zmieniać. Tż będzie się uczył więc i tak ciężko by było razem jeździc:P wybieramy się na Chopok i na szczęście jeszcze trochę śniegu zostało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Zakorzenienie
|
MAJKELA uwielbiam Cię za te elaboraty
![]() LENA współczuję tej sinusoidy i cały czas trzymam za was kciuki! SLIWECZKA hm.. ja od poczatku w nocy karmilam na siedzaco i odkladalam. Zresztą Gabi jak się naje to się sama odlacza i wiem, ze mogę odkładać. Nie wiem co Ci doradzic - konsekwencję tylko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2798 |
Raczkowanie
|
Zebrah u nnie tz tylko pod gorke robi z grami.uwaza ze przesadzam jak mowie ze w goodkrafcie sa ząbi to on mowi przy rafale,i co z tego tylko chodza zreszta tam nic nie widac.pacan nigdy go nie zrozumiem.i tak z wieloma rzeczami.ja ze nieodpowiednie to on to bagatelizuje. Dziecko ma lekko metlik w glowie a ja wychodze na ta co przesadza.
Wczoraj udalo mi sie na spokijnie sam na sam z rafaem omowic sprawe tego monekrafta i ustalilismy bez przymusu ze odinstalujemy go.wzamian wgramy jego wczesniej ulubione i teraz ma dwie rozne i jest zadowolony.pękam z dumy ze tak racjonalnie syn do tego podszedl.
#2799 | |
Konto usunięte
|
![]() U nas dzisiaj pada deszcz. Ignaś jeszcze śpi a ja kawkę piję w spokoju ![]() Cytat:
Jestem zagubiona totalnie w tej kwestii i nie wiem jak rozwiązać ten problem ![]() Bardzo sprawnie Wam poszło to odstawienie. Duże brawa dla męża się należą. Ja nie wiem czy mój dałby radę. Czy by go w ogóle płacz Ignasia obudził ![]() Ale fajnie z tym wypadem na miasto. Już dzisiaj życzę udanych łowów w sh ![]() ![]() neesanek hmmm przyznam, że trochę dziwnie tak jeździć na zmianę no ale jak nie ma wyjścia to co zrobić ![]() Maria zatoka trochę lepiej. To znaczy wystarcza mi na dobę tylko 1 ibuprofen zamiast 3 ![]() ![]() PikPik mądre masz dziecko. Dobrze, że udało się dojść na spokojnie do porozumienia ![]() elaine podziwiam za odkładanie. Ja w nocy nie jestem w stanie. Jakbym tak robiła od początku to byłby przyzwyczajony i nie musiałabym go teraz uczyć spać w łóżeczku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jeszcze śpi
![]() Cytat:
Ale super, że doszliście z Rafałem do porozumienia! ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- O, już nie śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witamina D; Ja podaję Devicap i czasem jest to 1 kropelka a czasem 3 ![]() MariaF zupa brokulowa dla M to po prostu kawalek kurczaka, brokul marchewka i ziemniak ![]() ![]() Lena przytulam ![]() Młoda super, ze jedziecie do rodziców ![]() ![]() Nessanek zazdro nart ![]() ![]() Majkela fajnie, ze wizyta udana i wybierasz się na reset ![]() ![]()
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
Skąd macie wit. D w kropelkach? Ja ostatnio co chcę kupić, to tylko w aerozolu jest
![]() Ja na nartach nigdy nie jeździłam, boję się ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2017-03-09 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2804 |
Konto usunięte
|
Ja mam w domu wit. D w kroplach Vigantol. Był na receptę.
Zrobiłam mi i Ignasiowi na śniadanie omlet z 2 jaj. Ubiłam białka i wyszedł meeeega puszysty, ładny i apetyczny ale niestety niesmaczny. Ja zjadłam żeby się nie zmarnowało ale Ignaś posmakował i zostawił... Dałam trochę pieprzu, przecieru z pomidorów i bazylię, a i tak to było bez smaku zupełnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2806 |
Rozeznanie
|
Miszka naprawdę nie raz już pytałam czego on oczekuje. Ale cały czas unika tematu.
On ma do mnie żal o to że się nie dogadalam z tesciami. Cały czas powtarza ze mogłam zaczekać chociaż do czerwca aż pójdę do pracy itp. Ale wiem że to by nic nie zmieniło bo w czerwcu by powiedział że dopiero szukam/dopiero zaczęłam pracę i musimy poczekać aż się wszystko unormuje albo by powiedział że skoro oboje pracujemy to potrzebujemy teściów do opieki nad Frankiem itp. Zawsze znalazłby wymówke. Sliweczko, co do odkładania w nocy, ja też podlaczalam małego i usypialam momentalnie. A jak uznałam że czas to zmienić to dogadalam się z tz ze budzimy się oboje jak mały je i ja karmilam a on siedział obok i gadał że mną lub po prostu pilnował żebyśmy nie usnęli. Po kilku nocach sama Dawalam radę ![]() ![]() Honciu, niemożliwe. Tylko ze to był bardziej monolog. Powiedziałam mu nawet ze widocznie u mamusi mu lepiej i chyba chce tam zostać. Australia devikap jest na receptę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TŻ pewnie robi Ci zwyczajnie na złość. Ale nie odpuszczaj, bo pewnie to Ty będziesz ponosić konsekwencje jego agresji i przyjmować ataki. Bo pewnie do tatusia nie podskoczy bo za fajny jest😜 ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Tutaj są nieco inne sh bo to sklepy, do których tutejsi ludzie oddają rzeczy których nie potrzebują. Nie ma żadnych szmatlawców, wszystko w b.dobrym stanie a pieniądze ze sprzedaży idą na cele charytatywne np.na fundacje, do Afryki itp. Co do jedzenia to mam nadzieję, że i u nas to ruszy. Wiesz, trochę mi lepiej jak czytam, że nie tylko moje dziecko tak ma i nie wiem jak to ogarnąć. Nie wiem też co robię źle. Czy może to oznaczać, że nie jest jeszcze gotowy na inne jedzenie? Sama nie wiem...😱 No tak, mąż zasługuje na brawa. I poprzednio i teraz bardzo pomaga przy tym odstawianiu od cyca. Wiesz, ma w tym interes, chce odzyskać cyce i mieć wyłączność, hahaha 😂 A tak na serio to myślę, że gdyby nie pomoc męża to nadal bym się wsciekała i kp. Cytat:
Cytat:
Mi się wydaje, że mamusia działa i robi mu wodę z mózgu. Szok! A myślałaś żeby postawić mu ultimatum? Albo przeprowadza się teraz do Was albo... No właśnie tylko jaka ta druga opcja 😖 Ehh, ciężka sytuacja ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- U nas drugi dzień słonka. Wprawdzie wieje ale ja mam 150% energii jak jest taka pogoda. Od wczoraj piorę wszystko co się da bo jest okazja żeby wyschło na dworze. Ale żeby nie było za dużo radości to Maks od rana narzekał, że boli go ucho. I teraz nie wiem, czy kombinuje, żeby nie iść do przedszkola czy naprawdę boli... Bo już parę dni mówił, że niby go brzuszek boli ale jak wracał z przedszkola to ani razu nie wspominał. Czy dzieci w tym wieku już zaczynają wymyślać czy jeszcze za wcześnie? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |||
Ania
|
Hej😃
Witamina D- ja podaje: dr Jacobs d3 witamina słońca. Podaje jej 800,ale od czasu do czasu więcej. A przy chorobie około 5x800. LenaMarlena- ciężką masz ta.sytuację bardzo.. Serdecznie Ci wspolczuje. Dobrze, ze.się nie ugielas i podjelas słuszna decyzje. Szkoda,ze TŻ ma.zupełnie inne zdanie niz Ty...niestety miedzy nimi jest toksyczna relacja kiedyś czytałam książkę: "Toksyczni rodzice"...no i nie mam wątpliwości co do relacji Twojej teściowej z synem. W każdym razie bardzo Wam kibicuje,mam nadzieje,ze w końcu pójdzie po rozum do głowy,choć może być bardzo bardzo ciężko bez pomocy moim zdaniem. Cytat:
Oj powiem Ci ze ten wrzesień najczęściej to jest ciezko- nawet bardzo. Poznajemy dzieci,każde jest inne,kazde ma inne przyzwyczajenia,inaczej usypia,je,bawi się, o innych porach. Ale około miesiąca i jakiś Zaczyna się normować powoli😃 Cytat:
Cytat:
![]() Polecam. Ja na nartach jezdzilam raz- w gimnazjum. Pojechałam z myślą,ze nie będę jeździć (taki szkolny wypad). Ale końcem końców Wypozyczylysmy narty..tyle,ze nie mialysmy stroju..i tak jezdzilysny w jeansach....😂 Strasznie się Przez to zrazilam do nart😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
Ja kilka razy jeździłam ale jakoś się nie wkreciłam. Wolę robić orzełki na śniegu 😂
Chociaż bardzo lubię to atmosferę- śnieg, schronisko, gorąca herbata i pogaduchy ze śniegiem w tle...❄⛄ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Raczkowanie
|
Moje dziecko też je glównie mleko, co ok 2 h, czasem nawet częściej, ale czasem jak się 'naje' obiadem to wytrzyma ponad 3 h. (no dobra, ze 3 razy do tej pory się zdarzyło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Maksia, to spytaj go czy boli go ręka, noga, brzuszek, głowa - jak na wszystko odpowie twierdząco, to będzie wiadomo czy wymyśla ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ze spacerówka jest średnio mi sie wydaje, ze ona jest dla większych dzieci..Nadia jest ewidentnie do niej za mała, pasy ma źle nie da sie wyregulować, ale nie krzyczy az tak jak wyjełam spiwor i nie ma kombinezonu w spacerowce zauwazylam jeszcze , że coś jest źle wywarzona bo często mi przednie kólka zaczynaja wariowac jakby były niedociążone kiedy zamierzasz sprzedac? widziałam, ze uzywki tak chodza po 1500 i dość szybko znikaja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie z końcem wiosny sprzedamy, muszę się najpierw rozejrzeć za czymś innym. Cieszę, że szybko znikają, więc niech mój też tak szybko pójdzie jak już go wystawię ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Zakorzenienie
|
Teoria swoją drogą a życie swoje ...
A co jeśli moje dziecko nie będzie nadal najadało się posiłkami stalymi a ja będę musiala wrócić do pracy? M nie pije z butelki.
#2816 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jaka pewność, że po roku zaskoczy i będzie zmiatało wszystko z talerza? Jakoś mi się nie widzi karmić go mm przez najbliższe 3 m-ce ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
A otrzymując na tackę kawałki jedzenia patrzy na nie z obrzydzeniem i zrzuca je na podłogę. Widzisz różnicę?😉 ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to nie po to by zapchać brzuszek, bo moja tez tylko degustuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie po to żeby... I ja również chociażby dlatego bym chciała. Łatwo się pisze- wyluzuj, bez spiny, jeśli Wasze dzieci coś tam jednak jedzą. A przynajmniej próbują. Tak jak napisałam po wpisie Zuluguli- nie można porównywać niby niejedzenia dziecka, które jednak coś tam próbuje do dziecka, które krzykiem reaguje na jedzenie i nie je nic. Australia chyba ten test na paluszek, brzuszek itp by się nie sprawdził bo jego paluszek i główka bolą średnio kilka razy dziennie. Okazało się, że coś w tym uchu jednak się dzieje. Dostał antybiotyk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nascteraz kaszski bee.. za to makaron ze szpinakiem wciagala.. z feta i czosnkiem. No nie mogę. Dobrze, ze na jedną fetę 3,5paczki szpinaku i nie przyprawione poza tym.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2820 |
Zakorzenienie
|
Eee tam, żadna kłótnia
![]() ![]() Ale moje pytanie pozostaje aktualne: co jeśli?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.