Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-09, 22:00   #721
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Przy pierwszym porodzie tez byłam w takim szpitalu gdzie był zakaz majtek, byłam młoda i głupia, wiec się stosowałam do tej zasady. Teraz będę robiła tak jak mi będzie wygodnie i jeśli ktoś zwróci mi uwagę powiem nieładnie ze to moja dooopa i nic im do tego

O to to!! Bardzo dobrze, ktoś sobie jaja chyba robi takimi zasadami

22.02.2016 Hania
34/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 22:08   #722
milutek
Wtajemniczenie

Pewnie chodzi o to ze dobrze jest wietrzyć krocze bo się lepiej goi, ale ja czułam się upokorzona idąc w stronę męża do sali odwiedzin jak kaczka, dlatego teraz kiedy będzie mi wygodnie będę nosić majty. wiadomo w szpitalu te siateczkowe a w domu bawełniane.
Stary 2017-03-09, 22:37   #723
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Happiness kazdemu w ramach nfz sie naleza takie spotkania z polozna przed porodem i po wizyty instruktazowe, tyle ze trzeba sie o to upomniec
I nie ma znaczenia to, że chodzę do gin prywatnie?
Cytat:
Napisane przez Olivia000 Pokaż wiadomość
Wiesz co pierwsze dziecko rodzilam w anglii i rodzilam naturalnie z uzyciem proznociagu.wiec nie wiem jak to jest w polsce. Jutro mam eizyte u swojej ginekok8g zobacze co mi powie na to cisnienie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Rozumiem. Daj znać jutro, co powie gin

Cytat:
Tak ma cukrzyce ciazowa ale cukry mam nie najgorsze. Rozmawialam dzisiaj ze swoim diabetologiem uspoksjal mnie zebym sie nie denerwowala. Mam jutro do niego zadzwonic i powiedziec co moja ginekolog na to. Wiec czekam do jutra na szczescie wizyte mam o 8 30 rano wiec sie nie bede denerwowac caly dzien

Dobrze, że jutro masz wizytę to wszystko skonsultujesz. Trzymam kciuki

Ja mam dzisiaj jakiś tragiczny dzień pod względem samopoczucia fizycznego i psychicznego. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 05:27   #724
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Po nospie przeszło. Ale wystraszylam się nieziemsko. Nigdy jeszcze tak mocno nie bolało. Dzwoniłam do szpitala i kazali przyjechać jeśli po godzinie nie przestanie boleć. A tak to leżeć, nospa i magnez. Mówiła że jeśli po nich nie przejdzie to są niestety skurcze porodowe . A jeśli przejdzie to tylko przepwiadajace. Niech ten mój młody nie robi więcej takich niespodzianek co najmniej do 37 Tc.

Jak dobrze, że w porządku... 😘😘😘

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 05:55   #725
felliciti
Wtajemniczenie

Ehh.. nie mogę spać W nocy też kiepsko z tym snem.

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Bambi - właśnie nie wiem, bo zjadłam dwie kromki chleba na kolację tylko... A co do apetytu to ja właśnie teraz mam mniejszy (w końcu!) - najadam się szybko i robi mi się regularnie niedobrze - zastanawiam się czy dzieć nie uciska żołądka
Mam to samo, zjem o połowę mniej obiadu niż potrafiłam i robi mi się niedobrze.

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość

Ja mam dzisiaj jakiś tragiczny dzień pod względem samopoczucia fizycznego i psychicznego. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...

Co się dzieje kochana?

talusiax33 nareszcie coś ruszyło z tą hemoglobiną
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 06:04   #726
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:

Nie bo ja tez chodze prywatnie a z poloznej na nfz korzystam tylko ze u mnie jest to w ramach darmowej szkoly rodzenia ale moglabym poszukac takiej ktora przyjezdza do domu po porodzie wizyty patronazowe poloznej sa obowiazkowe ale przed mozna z nich skorzystac jesli sie chce, nie ma jednak takiego obowiazku mysle ze warto, ja akurat wybralam zajecia w szkole rodzenia bo taki typ mi bardziej odpowiadal niz polozna mialaby przyjezdzac do mnie na indywidualne zajecia do domu

Jeny polozylam sie wczoraj o 21.30 i obudzilam sie z 15min temu calkowicie wyspana

Co do jedzenia to ja od poczatku ciazy mam tak ze jem malo ale często a faktycznie ostatnio robie sie jeszcze szybciej glodna np zjem obiad i po godzinie juz mam ochote cos przekasic

Ania to "koleżanki" nie daj sie a wystarczyloby zeby odpisala ze rozumie ale chciala Cie poinformować zeby Ci nie bylo pozniej przykro

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-03-10, 06:16   #727
felliciti
Wtajemniczenie

Na tvp1 o fotelikach samochodowych

Dzisiaj u mnie kluski bananowe lane na mleku, pychotka!

bunny to ja o 1 w nocy i też się obudziłam wyspana

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 06:19   #728
decorail
Zakorzenienie

Felliciti - u mnie sen to też tragedia... ze 3-4 razy siku, a przy okazji pobudki z kilkanaście razy w nocy i szukanie dobrej pozycji

Dał mi wczoraj żołądek popalić... Syn dodatkowo kopał jak nie wiem co. Dopiero jak się trochę ogrzałam suszarką i wzięłam nospę to przeszło i zasnęłam.

Teraz siedzę w wannie i będę jechać na badania krwi. Pogoda znów kiepska...

Miłego dnia
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 06:34   #729
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Felliciti - u mnie sen to też tragedia... ze 3-4 razy siku, a przy okazji pobudki z kilkanaście razy w nocy i szukanie dobrej pozycji

Dał mi wczoraj żołądek popalić... Syn dodatkowo kopał jak nie wiem co. Dopiero jak się trochę ogrzałam suszarką i wzięłam nospę to przeszło i zasnęłam.

Miłego dnia
Biedna Ja oprócz krótkiego snu nie mogę narzekać na takie przeboje w nocy.

Po kawce wyruszam do Rossmanna po szumisia
Stary 2017-03-10, 06:39   #730
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Ehh.. nie mogę spać W nocy też kiepsko z tym snem.

Mam to samo, zjem o połowę mniej obiadu niż potrafiłam i robi mi się niedobrze.

Co się dzieje kochana?

talusiax33 nareszcie coś ruszyło z tą hemoglobiną
Skumulowały mi się wczoraj wszystkie dolegliwości i jeszcze doszły nowe. Miałam potworną zgagę cały dzień, nigdy tak nie miałam jak się położyłam do spania (wysoko) to musiałam zaraz wstawać, bo myślałam, że zwymiotuję. Do tego strasznie ciężko mi się oddychało, uwolniłam się od stanika, a czułam, jakbym go miała cały czas na sobie. Mierzyłam sobie ciśnienie i ciągle mi wyskakiwało nieregularne bicie serca, już któryś raz wieczorem. I te bóle podbrzusza znowu mi kilkakrotnie wróciły. Zdecydowanie to był najgorszy dzień ze wszystkich pod względem samopoczucia.
A psychicznie - pewnie skutki samopoczucia fizycznego plus poczytanie w książce o porodach. Doświadczyłam typowej huśtawki emocjonalnej - nakrzyczałam na tż, że jak on mi pomoże w trakcie porodu jak nie ma o nim zielonego pojęcia, nic nie rozumie itp. Po czym poszłam do łazienki się kąpać i tak mi się go szkoda zrobiło, że biedny ma we wtorek ważny egzamin, stresuje się, a ja mu jeszcze dokładam. I poleciałam ze łzami w oczach go utulić i przeprosić, a on zdezorientowany biedny nie wie o co chodzi, bo ja taka skłonna do przepraszania nie jestem za bardzo
W nocy po tych wszystkich wrażeniach na dokładkę śniło mi się, że nie mogę spać tylko muszę pilnować brzucha, bo jacyś ludzie chodzą, robią cc podczas snu i zabierają dziecko

Także dziś musi być tylko lepiej! Po takim dniu jak wczoraj chyba nie będzie to trudne
Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Nie bo ja tez chodze prywatnie a z poloznej na nfz korzystam tylko ze u mnie jest to w ramach darmowej szkoly rodzenia ale moglabym poszukac takiej ktora przyjezdza do domu po porodzie wizyty patronazowe poloznej sa obowiazkowe ale przed mozna z nich skorzystac jesli sie chce, nie ma jednak takiego obowiazku mysle ze warto, ja akurat wybralam zajecia w szkole rodzenia bo taki typ mi bardziej odpowiadal niz polozna mialaby przyjezdzac do mnie na indywidualne zajecia do domu

Jeny polozylam sie wczoraj o 21.30 i obudzilam sie z 15min temu calkowicie wyspana

Co do jedzenia to ja od poczatku ciazy mam tak ze jem malo ale często a faktycznie ostatnio robie sie jeszcze szybciej glodna np zjem obiad i po godzinie juz mam ochote cos przekasic

Ania to "koleżanki" nie daj sie a wystarczyloby zeby odpisala ze rozumie ale chciala Cie poinformować zeby Ci nie bylo pozniej przykro

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Super, dzięki za informacje u mnie jest pewnie tylko ta domowa opcja, więc nie wiem czy się zdecyduję, muszę porozmawiać ze znajomymi, które u mnie rodziły
Cytat:
Na tvp1 o fotelikach samochodowych

Dzisiaj u mnie kluski bananowe lane na mleku, pychotka!

bunny to ja o 1 w nocy i też się obudziłam wyspana
Oo kluski bananowe brzmi świetnie, powiedz coś więcej

Cytat:

Miłego dnia
U mnie dokładnie tak samo wygląda noc
Też jadę dziś na badania, ale poczekam gdzieś do 9, żeby nie stać w kolejkach. Nie wiem, jak ja wytrzymam tyle bez jedzenia

Stary 2017-03-10, 07:06   #731
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Faliciti, daj znać jak szumiś ☺ też mnie korci

Cała noc przespana, jak dobrze ☺ dziś wizytuje ☺☺

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 07:25   #732
felliciti
Wtajemniczenie

happiness oj, zgaga i inne dolegliwości potrafią rozwalić cały dzień.. Oby dzisiaj było już lepiej

kiwaczka powodzenia na wizycie
Stary 2017-03-10, 07:34   #733
decorail
Zakorzenienie

Happiness - to prawdziwa huśtawka emocji u Ciebie
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 07:36   #734
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:

Oo kluski bananowe brzmi świetnie, powiedz coś więcej
Taka moja kulinarna twórczość
- banan;
- jajko;
- ok. 5 płaskich łyżek mąki (u mnie ryżowa, wg. mnie najlepsze na niej wychodzą);
- dodatki (cynamon, miód, bakalie, whatever )

Banana rozgnieść z jajkiem, dodać mąki, dodatki i "kłaść" łyżeczką na gotujące mleko
Stary 2017-03-10, 07:39   #735
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczęta!
Ja miałam wczoraj mega intensywny dzień, wyszłam z domu o 10.30, wróciłam o 17.30. Miałam jedno spotkanie służbowe, później poszłam na obiad na chinkali (pyszne - a propos kuchni gruzińskiej się wstrzeliłam), następnie pojechałam obejrzeć wózki na drugi koniec miasta (Xlander X move wygrywa na razie konkurencję), później miałam jeszcze 3 spotkania. Dotarłam do domu, zjedliśmy obiad i na 19.30 pojechaliśmy do teatru. Spektakl trwał 3 godz. bez przerwy. W domu byliśmy o 23.
Jestem w szoku, że mam tyle energii!!!

Oczywiście po powrocie padłam, ale cały dzień naprawdę byłam w formie i poruszałam się komunikacją miejską oraz chodziłam.
Ciąża jest dla mnie łaskawa!

Cytat:
Widzę, że co położna to inna opinia Położna z mojej SR powiedziała, że jest przeciwniczką emolientów - że zawierają głównie parafinę, którą można kupić za parę złoty w aptece, a nie wydawać kasę na drogie produkty i efekt będzie ten sam, ale że poleca kosmetyki organiczne np. z Lansinoh. Ja się w temat nie wgłębiałam.
Rzeczywiście opinie są bardzo podzielone na ten temat, choć akurat argument cena-parafina mnie nie przekonuje (bardziej ten, że można zamaskować ewentualne zmiany). Tu można poczytać o składach i rzeczywiście parafina króluje, ale np. ostatni produkt wydaje mi się fajny:

http://www.srokao.pl/2012/10/analiza...molienty.html#

Floslek For Baby.

Ja się skłaniam ku emolientom jednak, ale zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
U nas na sr tez mówili, zeby kąpać albo w samej wodzie albo w płynie do kąpieli od 1 dnia, ale bez potrzeby nie używać emolientow. Jeżeli dopiero zajdzie taka potrzeba.
Co do pielęgnacji pępka, to ten Octenisept to wg położnych taka moda przyszła i każdy tego używa. Ale nie u każdego sie sprawdza, kiedyś używano rozcieńczonego spirytusu z woda i każdy żył, wiec mówiła za jak ten modny Octenisept nie zadziała to zrobic starym sposobem mam czyli spirytusem. My żyjemy wiec i nasze dzieci bedą żyły.
Wiec co położna to inne zdanie. Ja nie będę używała Octenisept do pępka, mam cos mocniejszego bo mi mama ze szpitala przyniosła.

Tz wrócił od teściowej i nie wiem skąd nagle mu do głowy przyszło,ze moze teściowa przyjdzie na nasze mieszkanie i szwagierka bedzie opłacać rachunki a my pójdziemy do jej syfolandii. Juz mi ciśnienie podniósł, bo ja nie mam zamiaru tam isc bez remontu.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
O tak, pielęgnacja spirytusem... niektóre położne i lekarze wspominają z rozrzewnieniem. Moja koleżanka zastosowała, gdy pępek się zaczął paprać i w 2 dni odpadł

Gornek, co za huśtawka decyzyjna ad. mieszkania, niech sobie to rozważą i Ci powiedzą ostatecznie, a nie męczą przemyśleniami...

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość

Przyszła moja paczka z gemini, w ekspresowym tempie.
Mam jeden zakup - niewypał :/ majtki Akuku rozmiar M to chyba dla dzieci nie wiem w co miałabym moją nogę włożyć a w co tyłek bo otwory się prawie nie różnią wielkością
Nie wiem czy brać rozmiar xl czy wybrać inne te majtasy bo są masakryczne.
Ja zamawiam tylko siateczkowe, ale włożyłam do koszyka... "s"... chyba muszę to zrewidować

Cytat:
U mnie dzisiaj też dzień pt. prania i sprzątania Wczoraj poszły kolory, dzisiaj białe rzeczy.

I matka w końcu pomyślała o sobie Kupiłam śliczną sukienkę i kardigan z vubu.pl i mega duże zamówienie z drogerii internetowej, dużo kolorówki i pielęgnacji
Powiedziałam tż, że chcę kupić szumisia jutro i tylko usłyszałam "droższych nie było?". Potraktuje to jako zgodę
Pokaż koniecznie łowy!!!!

Ja robię dziś dzień prania i ogarniania:
- zmieniam pościel,
- wstawiam pranie,
- zakupy i dobry obiad,
- piekę ciasto,
- myję lodówkę,
- ogarniam 1 szafę z ubraniami.

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Chwalę się znowu  wszystko wyprane i wyprasowane 😁😁Załącznik 6959486

Pięknie!

Cytat:
Po nospie przeszło. Ale wystraszylam się nieziemsko. Nigdy jeszcze tak mocno nie bolało. Dzwoniłam do szpitala i kazali przyjechać jeśli po godzinie nie przestanie boleć. A tak to leżeć, nospa i magnez. Mówiła że jeśli po nich nie przejdzie to są niestety skurcze porodowe . A jeśli przejdzie to tylko przepwiadajace. Niech ten mój młody nie robi więcej takich niespodzianek co najmniej do 37 Tc.

Współczuję stresów!
A czy możesz to jakoś powiązać z trybem dnia, swoją aktywnością? Czy stało się to znienacka bez zapowiedzi?

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Emilka - dziękuję za tak wyczerpującą informacje. Oczywiście zrobiłam screena i zapisałam 😀 a skarpetki wymiatają.

IncognitoNick - oo Tobie również dziękuję za informację super wykład!

CamomileS - gratuluję udanej wizyty i dużego bobaska

Ja cały czas czuje jak Hania wypina dupke koło mojego pępka 😀 a jak tż położy rękę to jeszcze bardziej się wypina, chyba lubi być miziana i głaskana.

Muszę Wam powiedzieć że byłam dziś zbadać krew i co? Odstawiłam całkowicie żelazo, zaczęłam brać sam kwas foliowy i w ciągu trzech tygodni hemoglobina z 9 wzrosła mi na 10! Hurra ♡ jednak warto było iść do hematologa i zapłacić te 150 zł za wizytę, cieszę się jak głupia no i też fajnie, że to jednak nie witamina B12 bo ominą mnie zastrzyki oprócz tego wszystkiego inne wyniki dobre a robiłam tsh, toxo i mocz.
Jutro wizyta u ginekologa i w końcu zobaczymy Nasze maleństwo bo.. już tęsknię.

Dziś byłam u dziadków i zjadłam fasolke po bretońsku.. mam takie wzdęcia że przydałoby się założyć maske tlenową 😂

Talusia, super, że wyniki się poprawiły!

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi o to ze dobrze jest wietrzyć krocze bo się lepiej goi, ale ja czułam się upokorzona idąc w stronę męża do sali odwiedzin jak kaczka, dlatego teraz kiedy będzie mi wygodnie będę nosić majty. wiadomo w szpitalu te siateczkowe a w domu bawełniane.
U mnie w szpitalu zalecają wieczory bez majtek w ciągu dnia i wizyt siatkowe.

Cytat:

Nie ma znaczenia, położna przysługuje na nfz każdej kobiecie w ciąży, ja sobie np. bardzo bardzo chwalę te wizyty, bo uczę się jeden na jeden konkretnych rzeczy, powtarzam wielokrotnie, robię pod jej okiem (prawidłowe trzymanie niemowlęcia, przewijanie, kąpanie, masaż, ubieranie, przystawianie do piersi i inne). Najbliższe spotkanie będziemy mieć we trójkę (z moim mężem), żeby on sobie wszystko przećwiczył.

Tu na samym dole są informacje na temat tej "usługi":
http://www.mjakmama24.pl/porod/porod...,544_7255.html
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 07:42   #736
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Ja właśnie tez muszę zrobic badanie krwi i zobaczymy jak tam moja hemoglobina. Jutro jeszcze raz spróbuje sie dodzwonić do szpitala, czy jak będę miała zaświadczenie dlaczego mam mieć cc to nie odprawia mnie z kwitkiem i stwierdza, ze jednak moge rodzic SN bo łożysko nie jest centralnie przodujące. Strasznie sie boje, ze mogą nagle stwierdzić ze mam rodzic naturalnie :/
Oglądałam kuchenne rewolucje i taka mma ochotę na kuchnie gruzińska 🤤a ja nie umiem robić tych ich rożnych pierogów....

Ja tez właśnie się boje ze mnie będą zmuszać do SN. Rozważam juz nawet zaświadczenie od psychiatry...tego raczej nie podważa

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 07:49   #737
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
happiness oj, zgaga i inne dolegliwości potrafią rozwalić cały dzień.. Oby dzisiaj było już lepiej

kiwaczka powodzenia na wizycie
Musi być! Tylko najpierw muszę w końcu coś zjeść
Cytat:
Happiness - to prawdziwa huśtawka emocji u Ciebie
Na szczęście to był jeden taki najgorszy dzień przez całą ciążę, zazwyczaj jest lepiej
Cytat:
Taka moja kulinarna twórczość
- banan;
- jajko;
- ok. 5 płaskich łyżek mąki (u mnie ryżowa, wg. mnie najlepsze na niej wychodzą);
- dodatki (cynamon, miód, bakalie, whatever )

Banana rozgnieść z jajkiem, dodać mąki, dodatki i "kłaść" łyżeczką na gotujące mleko
Super! Dzięki, na pewno skorzystam, bo lubię i banany i kluski na mleku, więc brzmi świetnie dla mnie
Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta!
Ja miałam wczoraj mega intensywny dzień, wyszłam z domu o 10.30, wróciłam o 17.30. Miałam jedno spotkanie służbowe, później poszłam na obiad na chinkali (pyszne - a propos kuchni gruzińskiej się wstrzeliłam), następnie pojechałam obejrzeć wózki na drugi koniec miasta (Xlander X move wygrywa na razie konkurencję), później miałam jeszcze 3 spotkania. Dotarłam do domu, zjedliśmy obiad i na 19.30 pojechaliśmy do teatru. Spektakl trwał 3 godz. bez przerwy. W domu byliśmy o 23.

Oczywiście po powrocie padłam, ale cały dzień naprawdę byłam w formie i poruszałam się komunikacją miejską oraz chodziłam.

Rzeczywiście opinie są bardzo podzielone na ten temat, choć akurat argument cena-parafina mnie nie przekonuje (bardziej ten, że można zamaskować ewentualne zmiany). Tu można poczytać o składach i rzeczywiście parafina króluje, ale np. ostatni produkt wydaje mi się fajny:

http://www.srokao.pl/2012/10/analiza...molienty.html#

Floslek For Baby.

Ja się skłaniam ku emolientom jednak, ale zobaczymy.

O tak, pielęgnacja spirytusem... niektóre położne i lekarze wspominają z rozrzewnieniem. Moja koleżanka zastosowała, gdy pępek się zaczął paprać i w 2 dni odpadł

Gornek, co za huśtawka decyzyjna ad. mieszkania, niech sobie to rozważą i Ci powiedzą ostatecznie, a nie męczą przemyśleniami...

Ja zamawiam tylko siateczkowe, ale włożyłam do koszyka... "s"... chyba muszę to zrewidować

Pokaż koniecznie łowy!!!!

Ja robię dziś dzień prania i ogarniania:
- zmieniam pościel,
- wstawiam pranie,
- zakupy i dobry obiad,
- piekę ciasto,
- myję lodówkę,
- ogarniam 1 szafę z ubraniami.

Pięknie!

Współczuję stresów!
A czy możesz to jakoś powiązać z trybem dnia, swoją aktywnością? Czy stało się to znienacka bez zapowiedzi?

Talusia, super, że wyniki się poprawiły!

U mnie w szpitalu zalecają wieczory bez majtek w ciągu dnia i wizyt siatkowe.

Nie ma znaczenia, położna przysługuje na nfz każdej kobiecie w ciąży, ja sobie np. bardzo bardzo chwalę te wizyty, bo uczę się jeden na jeden konkretnych rzeczy, powtarzam wielokrotnie, robię pod jej okiem (prawidłowe trzymanie niemowlęcia, przewijanie, kąpanie, masaż, ubieranie, przystawianie do piersi i inne). Najbliższe spotkanie będziemy mieć we trójkę (z moim mężem), żeby on sobie wszystko przećwiczył.

Tu na samym dole są informacje na temat tej "usługi":
http://www.mjakmama24.pl/porod/porod...,544_7255.html
Podziwiam! Naprawdę intensywnie żyjesz Ja już troszkę zwolniłam tempo, nie nadaję się na takie szybkie życie

Dziękuję za artykuł! Dużo tych wizyt, nawet nie miałam o tym pojęcia. Dobrze wiedzieć, chyba skorzystam, skoro nie wyszło ze szkołą rodzenia

Edytowane przez happiness__
Czas edycji: 2017-03-10 o 07:51
Stary 2017-03-10, 07:53   #738
Melka88
Zakorzenienie

Co za okres, dziewczyny. Wczoraj przeczytalam posta Marty, odpisalam, a zaraz babka meza wolala, ze potrzebuje pomocy. Miala duze cisnienie, zle sie czula i chciala jechac na IP. Ostatecznie zadzwonilismy po pogotowie, jakims cudem przyjechali. Namierzyli babce 200/100, podali leki i jak spadlo to pojechali.

Mlody z nerwow czkal, wiercil sie na dole, mnie brzuch ciagnal. Jak pojechali to zjadlam jablko, bo glodna bylam. Zaraz sama skurczy dostalam i wyladowalam w wc.

W nocy maz z babka na IP pojechal, ale tam miala cisnienie dobre. A dzis z samego rana do przychodni.

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2017-03-10 o 07:55
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:11   #739
fartuch
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny skonczyl mi sie euthyrox a byłam pewna ze mam jeden listek. Do wizyty zostalo cztery dni. W sumie nie mam gdzie zalatwic, ale chyba cztertly dni to za duża przerwa?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 08:17   #740
Olivia000
Raczkowanie

No wiec tak wrocilam wlasnie z wizyty. I z cukrem powiedziala ze mam najprawdopodobniej za dlugie przerwy nocne i mam dodac jeszcze jeden wieczorny posilek. I reszte konsultowac z diabetologiem. A na cisnienie przepisala mi depegyt 3 razy dziennie i kontrolowac cisnienienie. Wiec ogolnie mnie uspokoila.

Olivia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:19   #741
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Fartuch troche dlugo, ale mi siecraz zdarzylo jak pojechalam do innego miasta na poczatku ciazy i zapombialam. Moze jakas dziewczyna jest z Twojego miasta i ma..?

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:24   #742
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Co za okres, dziewczyny. Wczoraj przeczytalam posta Marty, odpisalam, a zaraz babka meza wolala, ze potrzebuje pomocy. Miala duze cisnienie, zle sie czula i chciala jechac na IP. Ostatecznie zadzwonilismy po pogotowie, jakims cudem przyjechali. Namierzyli babce 200/100, podali leki i jak spadlo to pojechali.

Mlody z nerwow czkal, wiercil sie na dole, mnie brzuch ciagnal. Jak pojechali to zjadlam jablko, bo glodna bylam. Zaraz sama skurczy dostalam i wyladowalam w wc.

W nocy maz z babka na IP pojechal, ale tam miala cisnienie dobre. A dzis z samego rana do przychodni.

Co to za dzień był wczoraj
Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny skonczyl mi sie euthyrox a byłam pewna ze mam jeden listek. Do wizyty zostalo cztery dni. W sumie nie mam gdzie zalatwic, ale chyba cztertly dni to za duża przerwa?
Spora przerwa... A do rodzinnego nie udałoby Ci się umówić na dzisiaj?
Cytat:
No wiec tak wrocilam wlasnie z wizyty. I z cukrem powiedziala ze mam najprawdopodobniej za dlugie przerwy nocne i mam dodac jeszcze jeden wieczorny posilek. I reszte konsultowac z diabetologiem. A na cisnienie przepisala mi depegyt 3 razy dziennie i kontrolowac cisnienienie. Wiec ogolnie mnie uspokoila.

Super, że się uspokoiłaś

Stary 2017-03-10, 08:29   #743
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Fartuch troche dlugo, ale mi siecraz zdarzylo jak pojechalam do innego miasta na poczatku ciazy i zapombialam. Moze jakas dziewczyna jest z Twojego miasta i ma..?

Cytat:
Co to za dzień był wczoraj

Spora przerwa... A do rodzinnego nie udałoby Ci się umówić na dzisiaj?

Super, że się uspokoiłaś

Nie mam rodzinnego.
Mam 70 letnia sasiadke za sciana moze jeszcze może wystawiać recepty. Jeszcze wchodzi w gre moja kuzynka. Kurde jaka gapa ze mnie, bylam pewna ze mam jeszcze zapas.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 08:34   #744
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Biedna Ja oprócz krótkiego snu nie mogę narzekać na takie przeboje w nocy.

Po kawce wyruszam do Rossmanna po szumisia
Oo szumis, super.
Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Ja tez właśnie się boje ze mnie będą zmuszać do SN. Rozważam juz nawet zaświadczenie od psychiatry...tego raczej nie podważa

Koniecznie to rozważ, moim zdaniem Twój komfort psychiczny jest najważniejszy.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:40   #745
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Fartuch, mnie raz tygodnia zabrakło i poprostu nie brałam. Bo żeby lekarz rodzinny Ci euthyrox przepisał musisz mieć zaświadczenie że bierzesz ten lek. Bo byłam się pytać w mojej przychodni i bez tego lekarstw na receptę Ci nie przepiszą

Stary 2017-03-10, 08:42   #746
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Fartuch, mnie raz tygodnia zabrakło i poprostu nie brałam. Bo żeby lekarz rodzinny Ci euthyrox przepisał musisz mieć zaświadczenie że bierzesz ten lek. Bo byłam się pytać w mojej przychodni i bez tego lekarstw na receptę Ci nie przepiszą

No co Ty... Myslalam ze ewentualnie pokaze ost wyniki i karte ciazy i tyle. :/
Stary 2017-03-10, 08:45   #747
Kiwaczka
Wtajemniczenie

U mnie to nie przeszło ale spróbuj, kazdy lekarz jest inny. Ale co racja to racja.. przepiszą lek na receptę a nie wiadomo czy na pewno będzie użyty zgodnie z przydatnością

Stary 2017-03-10, 08:51   #748
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Marta ale stressss. Jak dobrze że to fałszywy alarm!

Wrócił mój tż z autkiem, zadowolony, cały i zdrowy
Zjedliśmy stejki na kolację z frytami i sałatką
Jaki samochód wybrał?
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dostałam smsa od jednej z dziewczyn z pracy... "jutro jedziemy w odwiedziny do X, masz ochotę jechać z nami?". Ta dziewczyna do której jadą urodziła w lutym. Odpisałam, że nie bardzo bo to dość daleko - tam i z powrotem prawie 100km a ja powinnam jak najwięcej odpoczywać i leżeć, i nie dam rady. To wiecie co mi odpisała? "spoko, tak napisałam żebyś nie miała potem pretensji że się ciebie nie zapytałyśmy"... Bezczelne... Od października nikt nawet się nie zapytał jak się czuję i mi jeszcze z takim tekstem wyleciała... Napisałam jej że raczej nikt z powodu mojej nieobecności nie będzie płakał. Bo już nie wytrzymałam. Co raz bardziej przekonuje się, że od przyszłego roku szukam nowej pracy... Wszędzie zarobię tyle co tam a nie chcę pracować w takim zespole...
Chamskie... naprawdę mogła sobie darować.
Cytat:
Obejrzałam właśnie film "Ukryte piękno".. co te hormony robią z człowiekiem, dawno tak na filmie nie ryczałam
Ciągle nie mogę się zabrać za ten film
Cytat:
Ja właśnie tez muszę zrobic badanie krwi i zobaczymy jak tam moja hemoglobina. Jutro jeszcze raz spróbuje sie dodzwonić do szpitala, czy jak będę miała zaświadczenie dlaczego mam mieć cc to nie odprawia mnie z kwitkiem i stwierdza, ze jednak moge rodzic SN bo łożysko nie jest centralnie przodujące. Strasznie sie boje, ze mogą nagle stwierdzić ze mam rodzic naturalnie :/
Oglądałam kuchenne rewolucje i taka mma ochotę na kuchnie gruzińska ��a ja nie umiem robić tych ich rożnych pierogów....

Też wczoraj oglądaliśmy i miałam ochotę na te pierożki, wyglądały cudownie.
Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta!

Współczuję stresów!
Zazdroszczę energii i sił.
Staram się nie przemęczać, wczoraj tylko byłam na krótkich zakupach w biedrze, więc nie mogę tego powiązać z moją aktywnością. Za to z aktywnością dziecka owszem.
Zjadłam trochę lodów i oszalał, przez godzinę non stop się ruszał i czułam już twardnienie brzucha od tego, a później przyszły skurcze.

Kiwaczka i reszta dziewczyn: Powodzenia na wizycie

A teraz i ja sprawdzę moje majty
Z Canpola mam wielorazowe L/XL,
Jednorazowe z Canpola też mam,ale na te narzekała koleżanka bo nie są siateczkowe rozmiar XL,
I wielorazowe z Seni, tańsze od canpola, a bardzo chwalone przez znajome.
Te z canpola takie małe się wydają

Czy po wyjściu ze szpitala nadal używa się tych siatkowych majtek?
I podkładów? Bo mam dwa opakowania i nie wiem czy to nie za mało.

Edytowane przez marta6704
Czas edycji: 2017-03-10 o 08:59
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 09:02   #749
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Staram się nie przemęczać, wczoraj tylko byłam na krótkich zakupach w biedrze, więc nie mogę tego powiązać z moją aktywnością. Za to z aktywnością dziecka owszem.
Zjadłam trochę lodów i oszalał, przez godzinę non stop się ruszał i czułam już twardnienie brzucha od tego, a później przyszły skurcze.

A kiedy masz wizytę u lekarza? Może dzidziuś się przekręcił, albo walczył z pępowiną i stąd szaleństwo? Chyba warto sprawdzić na usg, bo niepokojąca to sytuacja.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 09:06   #750
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki samochód wybrał?

Chamskie... naprawdę mogła sobie darować.

Ciągle nie mogę się zabrać za ten film

Też wczoraj oglądaliśmy i miałam ochotę na te pierożki, wyglądały cudownie.

Kiwaczka i reszta dziewczyn: Powodzenia na wizycie

A teraz i ja sprawdzę moje majty
Z Canpola mam wielorazowe L/XL,
Jednorazowe z Canpola też mam,ale na te narzekała koleżanka bo nie są siateczkowe rozmiar XL,
I wielorazowe z Seni, tańsze od canpola, a bardzo chwalone przez znajome.
Te z canpola takie małe się wydają

Czy po wyjściu ze szpitala nadal używa się tych siatkowych majtek?
I podkładów? Bo mam dwa opakowania i nie wiem czy to nie za mało.
W domu juz podpaski uzywalam, ale te na noc. i normalne gacie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości