Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-10, 08:03   #631
_laurka
Raczkowanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Dzień dobry na wizażu, na Facebooku już się przywitałam. Ja wczoraj padłam o 21 niczym dziecko. Ale żeście dały czadu z ilością postów!
Matko, wy Wogóle śpicie?
Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
W ogóle moje dziecię w tydzień przybrało 80g :O już ponad 300g waży

Mobilny przekaz myśli ;-)
O super, jest co dźwigać 😜
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja może zamiast ćwiczeń na mężu pobujam bioderkami he he

O tej porze mam kosmate myśli

Wysłane za pomocą mTalk
Ha ha, moje libido nadal nie powróciło. 😑
Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Hmm. Ja zgagi nigdy nie miałam.

Ale mam za to inny problem. Serenely, wiem, że też masz piesia. Jak go chronisz przed kleszczami? Ja mam dwa pieseły i z jednego z nich zdjęłam ostatnio 17 (sic!!!!!) kleszczy, a drugim już nawet nie liczyłam. A chodziliśmy po takim nieużytku budowlanym z trochę wyższymi trawami. W samym centrum miasta.

Chciałam im kupić obrożę Foresto (zawiera imidaklopryd i flumetrynę) i czytam sobie, czytam na temat tych substancji. Badań klinicznych przeprowadzonych na ludziach nie ma, ale nie rekomenduje się środków insektobójczych ciężarnym i karmiącym sukom, więc podejrzewam, że nam też nie Do tego imidaklopryd zwiększa ryzyko neurodegeneracji i opóźnień rozwojowych u szczurów i ryzyko autyzmu wśród małych dzieci które są narażone na jego wpływ. Napisałam do swojego lekarza, ale może mi odpowiedzieć dopiero 14-go, a kleszcze nie śpią i tak myślę sobie, że może ktoś mógłby zapytać o te obroże przeciwkleszczowe na wizycie u gina? Ktoś się wybiera niedługo?

Jedna ciąża i tyle problemów,o których człowiek w życiu by nie pomyślał...
Mojemu pomagają krople kupione u weterynarza, na kark mu leje i mamy spokój. Dodam że spacery mamy w wysokich trawach nad Wisłą.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:08   #632
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Mojemu pomagają krople kupione u weterynarza, na kark mu leje i mamy spokój. Dodam że spacery mamy w wysokich trawach nad Wisłą.
My też wcześniej stosowaliśmy te krople od wiosny do wczesnej jesieni, ale się okazało, że trzeba stosować cały rok, bo nawet zimą przy dodatniej temperaturze kleszcze mogą atakować.
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:09   #633
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Hejka
Czekam w kolejce do badania krwi i staram się nie zemdlec z głodu

Ja jak sobie o krzywej cukrowej pomysle to mi slabo...tyle czasu bez jedzenia i to po wypiciu na pusty zoladek takiego czegos
Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
kurcze bluzki robią mi się za krótkie.. mam kilka z kappahl'a które jeszcze jako tako wyglądają, swoją drogą polecam ich podkoszulki i bluzki basic, są dosyć długie i jakość niezła, mam kilka XS które są już za ciasne ale noszę je jakiś rok i nic się nie dzieje, kupiłam ostatnio dwie S i są ok, u nich rozmiarówka nieco zawyżona.

Tak sobie myślę że chyba czas najwyższy po lumpeksach zacząć chodzić chyba się na poniedziałek nastawię

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

mi mąż robił zawsze śniadania do pracy, kumpele nie wierzyły jak to jest możliwe teraz kiedy siedzę w domu już o tym nie pomyśli bo przecież ja mam czas... tylko energii brak
Mi tez! Dzis zalozylam taka jedna i mi pas ten dresowy od spodni wystaje troche. Jakos bardzo sie to w oczy nie rzuca ale kurcze...

Dziewczyny miala ktoras z Was holter ekg 24h?

Stary 2017-03-10, 08:09   #634
judis
Zadomowienie

Cytat:
Ok, muszę się skonsultować z moim ewentualnym pracownikiem

To mu o tym powiedz
U nas tak już się ogólnie przyjęło, że on odpowiada za śniadania, bo ja rano mam takie ruchy, że mucha w smole, to przy mnie turbo Tylko jak pospałam dłużej, to śniadanie musiałam sobie sama zrobić, ale w ciąży wstaję wcześniej, a poza tym mąż dba, żebym nie miała ketonów
do mojego chyba dopiero powoli dochodzi że jestem w ciąży, bo ostatnio po 24 godzinach skapnął się że wchodziłam przy nim na drabinkę i sięgałam po wazon
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:09   #635
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja od 6 grasuję dzisiaj. Nie mam nic szczególnego do roboty. Na obiad wczorajsza gulaszowa, później przed Bezpiecznym Maluchem jadę do Smyka odebrać zamówienie z pieluszkami tetrowymi i może się rozejrzę za jakimiś ubrankami😀

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Spokojnej podrozy! Fajny ten instaserial? Kilka razy odwiedzałam na instagramie mameginekolog, ale jakoś szczególnie mnie nie porwała, może dlatego, że to było przed ciążą i nie byłam w temacie

Ja dziś rosołek gotuje, wstawiłam i przypomniało mi się że jest post ostry czy jakoś tak. Ale co tam zachcianki ciężarnej ważniejsze
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Wypożycz męża Martoolki
Dobry biznes. Zastanów się 😜
Cytat:
kurcze bluzki robią mi się za krótkie.. mam kilka z kappahl'a które jeszcze jako tako wyglądają, swoją drogą polecam ich podkoszulki i bluzki basic, są dosyć długie i jakość niezła, mam kilka XS które są już za ciasne ale noszę je jakiś rok i nic się nie dzieje, kupiłam ostatnio dwie S i są ok, u nich rozmiarówka nieco zawyżona.

Tak sobie myślę że chyba czas najwyższy po lumpeksach zacząć chodzić chyba się na poniedziałek nastawię

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

mi mąż robił zawsze śniadania do pracy, kumpele nie wierzyły jak to jest możliwe teraz kiedy siedzę w domu już o tym nie pomyśli bo przecież ja mam czas... tylko energii brak
Mam ten sam problem. Fajne t shirty długie czy na ramiączkach mają w New Jorkerze . Nie są drogie bo w zeszłym roku koło 14 zł kosztowały a jakościowo nic się nie dzieje

Stary 2017-03-10, 08:13   #636
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry! Ja od 6 grasuję dzisiaj. Nie mam nic szczególnego do roboty. Na obiad wczorajsza gulaszowa, później przed Bezpiecznym Maluchem jadę do Smyka odebrać zamówienie z pieluszkami tetrowymi i może się rozejrzę za jakimiś ubrankami😀

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Spokojnej podrozy! Fajny ten instaserial? Kilka razy odwiedzałam na instagramie mameginekolog, ale jakoś szczególnie mnie nie porwała, może dlatego, że to było przed ciążą i nie byłam w temacie

W Smyku jest -20% na zakupy z karta przy zakupach za 119 zl właśnie smsa dostałam

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
A ja dzielnie w podroży 😀Załącznik 6960046

Miłej podróży

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
W ogóle wczoraj przyszedł ten strój kapielowy za 20 zika i powiem Wam, że jest ładniejszy niż na zdjęciach, wiec teraz tylko mam nadzieję, że do sezonu nie będę za wielka i w nim gdzieś wystąpię 😀 Przynajmniej do początku maja musze się zmieścić bo na weekend wyjeżdżamy do spa😀

No pogratulować maj i spa super

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:13   #637
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Ja jak sobie o krzywej cukrowej pomysle to mi slabo...tyle czasu bez jedzenia i to po wypiciu na pusty zoladek takiego czegos
Weź mi nic nie mów. Widziałam dzisiaj jak jedna babka to piła. Bleeee

Cytat:
do mojego chyba dopiero powoli dochodzi że jestem w ciąży, bo ostatnio po 24 godzinach skapnął się że wchodziłam przy nim na drabinkę i sięgałam po wazon
Troszkę ma spóźniony zapłon
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 08:16   #638
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze chwila

Właśnie piszecie o badaniach i sobie przypomniałam, że na środę musze mieć wyniki i w pon mnie czeka to samo, tylko mam szczęście, że punkt pobrań mam może 1km od domu i jak będę miala szczęście to Pani, która obsługuje kasę fiskalną nie będzie na urlopie i mnie nie odeslą jak ostatnio

Nie no tak strasznie nie moze być, he he dopiero byla na urlopie to chyba znowu nie pojdzie chociaż znając twoje szczęście...

Ja tez musze w poniedziałek iść na krew...

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Normalne

Po ostatnich przejściach zostawiasz badanie na ostatnią chwilę ryzykantka

W ciągu dnia zdarza mi się zapomnieć coś zjeść, ale jak nie zjem od razu po przebudzeniu, to jest mi mega słabo. Prawie zasłabłam dziś pod prysznicem, a make-up robiłam na siedząco

Mogłabym na tym zrobić niezły biznes
No to śniadanko w łóżku obowiazkowe!

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-10, 08:18   #639
judis
Zadomowienie

Cytat:

Troszkę ma spóźniony zapłon
ale większe cycki to szybko zauważył
Stary 2017-03-10, 08:23   #640
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Niezły zapłon

Moj nawet nie zauważył ostatnio, że okna umyłam i firanki zmieniłam tak poprostu się interesuje domem

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
He he to tak jak mój.

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-10, 08:26   #641
Kurcia007
Raczkowanie

no dobra jestem już w pracy po śnaidanku to napisze wam o tych sportach
chciałam w wmetrze ale od kilku dni mam problem z pisaneim komentarzy przez telefon więc mogę tylko w pracy z kompa.
tak jak dziewczyny już tu pisały : TRZEBA CWICZYC. to naprawdę jest super- wyzwalają się endorfiny, poprawia się krązenie itd i podobno lepiej przebiega poród
No dobra to do sedna: Brzuszków nie powinno się ćwiczyć, chyba że tak jak pisałą Pierożkowa tylko te angażujace mięśnie wewnętrzne i ewentualnie skosy ale to do 20 tyg. ale ja bym nie polecała komuś kto wcześniej nie ćwiczył będziemy robić brzuchy po porodzie
należy robić częste przerwy po jakiś 10 minutach, czyli rozgrzewka ok 10 min potem np. kilka wdechów i wydechów, potem squady, plie unoszenie nóg w staniu- też 10 min i chwilka marszu. w leżeniu można robić wszystko na nogi, pupę- leżeć na plecach i prawym boku też można ok 10 min i potem zmiana czyli znowu np. ćwiczenia oddechowe, kocie grzbiety itd. Pamiętajcie o ćwiczeniach przeciwzakrzepowych czyli poprostu wspięcia na palce
odradza się też unoszenia rąk nad głowę ale tylko w pozycji stojącej, czyli jak siedzicie to spokojnie ręcę do góry można robić, w leżeniu na plecach tak smao. stojąc z uniesionymi rękami ( ale tylko nad głowę)poprostu bardziej rozciąga się macica i nie jest to wskazane.
tętno mói się do 140- ale ja np, nie mierzę sobie bo znam swoje ciało- czyli jak dostaje zadyszki to poprostu robię chwilę przerwy na swoich zajęciach- moje panie wiedzą o ciąży więc rozumieją. myślę, że każda z was jest w stanie sama sobie to skontrolować
no dobra to chyba tyle jak coś to pytajcie. a no i Wawę zapraszam to możemy utworzyć grupę dla ciężarnych
Kurcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 08:35   #642
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś rosołek gotuje, wstawiłam i przypomniało mi się że jest post ostry czy jakoś tak. Ale co tam zachcianki ciężarnej ważniejsze

Dobry biznes. Zastanów się 😜

Mam ten sam problem. Fajne t shirty długie czy na ramiączkach mają w New Jorkerze . Nie są drogie bo w zeszłym roku koło 14 zł kosztowały a jakościowo nic się nie dzieje

Moj zazyczyl sobie rosolu ostatnio. To jutro bede robila

Stary 2017-03-10, 08:41   #643
_laurka
Raczkowanie

Wczoraj pisałyśmy o ogłaszaniu na Facebooku o ciąży. I dzisiaj patrzę znajoma twarz jak to mówi Tż czyli chodziłyśmy do szkoły, jakoś super się nie kolegowałysmy ale się znamy ~wstawiła wpis o tym że jest szczęśliwa 6 tydzień 4.2 mm. I ok niech wstawia co chce nie mi to osądzać ale dokładnie kilka miesięcy temu też wstawiła podobny tekst ale niestety straciła ciążę. Po co do cholery znowu popełnia te same błędy ~ nie rozumiem

Stary 2017-03-10, 08:45   #644
aneta_91
Zakorzenienie

Kurcia a gdzie Ty prowadzisz zajęcia?
Stary 2017-03-10, 08:47   #645
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
W Smyku jest -20% na zakupy z karta przy zakupach za 119 zl właśnie smsa dostałam

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Miłej podróży

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

No pogratulować maj i spa super

Wysłane za pomocą mTalk
Ten wyjazd to voucher do wykorzystania za sylwestra, na którego nie pojechaliśmy bo nas grypa zoladkowa wzięła w swe szpony miło się zachowali, że nam nie przepadła ani złotówka, choc rezygnowalismy dzień przed sylwestrem.
Cytat:
Nie no tak strasznie nie moze być, he he dopiero byla na urlopie to chyba znowu nie pojdzie chociaż znając twoje szczęście...

Ja tez musze w poniedziałek iść na krew...

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

No to śniadanko w łóżku obowiazkowe!

Wysłane za pomocą mTalk
Haha no właśnie to samo pomyślałam
Cytat:
Buahahah
Cytat:
Napisane przez Kurcia007 Pokaż wiadomość
chciałam w wmetrze ale od kilku dni mam problem z pisaneim komentarzy przez telefon więc mogę tylko w pracy z kompa.
tak jak dziewczyny już tu pisały : TRZEBA CWICZYC. to naprawdę jest super- wyzwalają się endorfiny, poprawia się krązenie itd i podobno lepiej przebiega poród
No dobra to do sedna: Brzuszków nie powinno się ćwiczyć, chyba że tak jak pisałą Pierożkowa tylko te angażujace mięśnie wewnętrzne i ewentualnie skosy ale to do 20 tyg. ale ja bym nie polecała komuś kto wcześniej nie ćwiczył będziemy robić brzuchy po porodzie
należy robić częste przerwy po jakiś 10 minutach, czyli rozgrzewka ok 10 min potem np. kilka wdechów i wydechów, potem squady, plie unoszenie nóg w staniu- też 10 min i chwilka marszu. w leżeniu można robić wszystko na nogi, pupę- leżeć na plecach i prawym boku też można ok 10 min i potem zmiana czyli znowu np. ćwiczenia oddechowe, kocie grzbiety itd. Pamiętajcie o ćwiczeniach przeciwzakrzepowych czyli poprostu wspięcia na palce
odradza się też unoszenia rąk nad głowę ale tylko w pozycji stojącej, czyli jak siedzicie to spokojnie ręcę do góry można robić, w leżeniu na plecach tak smao. stojąc z uniesionymi rękami ( ale tylko nad głowę)poprostu bardziej rozciąga się macica i nie jest to wskazane.
tętno mói się do 140- ale ja np, nie mierzę sobie bo znam swoje ciało- czyli jak dostaje zadyszki to poprostu robię chwilę przerwy na swoich zajęciach- moje panie wiedzą o ciąży więc rozumieją. myślę, że każda z was jest w stanie sama sobie to skontrolować
no dobra to chyba tyle jak coś to pytajcie. a no i Wawę zapraszam to możemy utworzyć grupę dla ciężarnych
Dzięki za wskazówki. Teraz mi się nie chce, ale popatrzę sobie na twoje zdjęcie dla motywacji i może ruszę tuszę w weekend

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:48   #646
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj pisałyśmy o ogłaszaniu na Facebooku o ciąży. I dzisiaj patrzę znajoma twarz jak to mówi Tż czyli chodziłyśmy do szkoły, jakoś super się nie kolegowałysmy ale się znamy ~wstawiła wpis o tym że jest szczęśliwa 6 tydzień 4.2 mm. I ok niech wstawia co chce nie mi to osądzać ale dokładnie kilka miesięcy temu też wstawiła podobny tekst ale niestety straciła ciążę. Po co do cholery znowu popełnia te same błędy ~ nie rozumiem

No niektorzy maja tak ze lubia sie dzielic ze swiatem nawet bardzo intymnymi sprawami..znam takich co test ciazowy wrzucali a pozniej sie okazywalo ze zadnej ciazy nie bylo. Ja tak nie mam..a moze inaczej - z wiekiem mi mija. Im mniej o nas w internecie tym lepiej
Kiedys zawsze pisalam jak gdzies jechalismy na fb a maz musial mnie zrypac ze zapraszam zlodziei i innych wlamywaczy. I kurka ma chlop racje

Stary 2017-03-10, 08:52   #647
nyna91
Raczkowanie

Dzień dobry Szanowym Gadułom

Wstałam, zjadłam i chyba idę spać dalej :P
Miłego dzionka
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:56   #648
gunis
Rozeznanie

Siema, siema

Zasiadam do śniadania

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:59   #649
Serenely
Zakorzenienie

WY TAK NA SERIO? Człowiek wstaje po nocy i nie dość, że ma do ogarnięcia Wizaż, to jeszcze fejsa.

Cytat:
Ja właśnie powinnam się pakować bo jutro mam pociąg o 7:30, ale mam mega lenia. Siedzę w mokrych włosach i ryje w necie :P Porażka, jadę do Trójmiasta i ZAWSZE chodziłam do Mount Blanc na białą czekoladę z malinami i murzynka w podwójnej polewie czekoladowej, a teraz nie mogę przez głupi cukier
Kurde, co tak późno mówisz, ja tu żyję i bym Cię na złą drogę sprowadziła, a mam już plany do wieczora. A chętnie bym coś wszamała w Mount Blanc... Lata mnie tam nie było.

Miałam taką samą mp3!!!

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Hmm. Ja zgagi nigdy nie miałam.

Ale mam za to inny problem. Serenely, wiem, że też masz piesia. Jak go chronisz przed kleszczami? Ja mam dwa pieseły i z jednego z nich zdjęłam ostatnio 17 (sic!!!!!) kleszczy, a drugim już nawet nie liczyłam. A chodziliśmy po takim nieużytku budowlanym z trochę wyższymi trawami. W samym centrum miasta.

Chciałam im kupić obrożę Foresto (zawiera imidaklopryd i flumetrynę) i czytam sobie, czytam na temat tych substancji. Badań klinicznych przeprowadzonych na ludziach nie ma, ale nie rekomenduje się środków insektobójczych ciężarnym i karmiącym sukom, więc podejrzewam, że nam też nie Do tego imidaklopryd zwiększa ryzyko neurodegeneracji i opóźnień rozwojowych u szczurów i ryzyko autyzmu wśród małych dzieci które są narażone na jego wpływ. Napisałam do swojego lekarza, ale może mi odpowiedzieć dopiero 14-go, a kleszcze nie śpią i tak myślę sobie, że może ktoś mógłby zapytać o te obroże przeciwkleszczowe na wizycie u gina? Ktoś się wybiera niedługo?

Jedna ciąża i tyle problemów,o których człowiek w życiu by nie pomyślał...
Ja nie mam psa! Ja miałam chomiki, królika, świnkę, nawet przez chwilę kota, ale psa nigdy, haha!

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Hej.

W zyciu Was nie nadrobie. 😢 Wczoraj robota, potem odwiedziny w szpitalu u kogos z rodziny, wieczorem ogarniecie mieszkania i dokumentow z pracy. I padlam o 23-ciej z potwornym bolem glowy nie majac juz nawet sily na siegniecie po telefon. Takim oto sposobem zawsze bede w tyle.

Denerwuje sie poniedzialkowa wizyta. Leukocyty poszly mi w gore, ale to chyba normalne u kobiety w ciazy?
Jop, mój gin zawsze jest w szoku że mam idealną morfo. Nie przejmuj się.

Cytat:
:d
chyb pozostaje mi psa wytrenować, bo cały zlew naczyń...
Mój też jakiś wadliwy egzemplarz, bo nie chciało mu się rozładować zmywarki wczoraj, a zlew pełen.

JA NIE MAM CZASU WAS NADRABIAĆ, BASEN NIE POCZEKA!
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 08:59   #650
oriane
Rozeznanie

Ja też w poniedziałek muszę się zgłosić na morfologię i badanie moczu. Ale mi się nie chce walczyć w kolejce rano. A co do krzywej niektórym wciśnięcie pól cytryny pomaga wypić to obrzydlistwo. Ja widziałam 2 laski jak zasłabły po wypiciu i potem leżały na leżance godzinę

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 09:05   #651
Kurcia007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Kurcia a gdzie Ty prowadzisz zajęcia?
na żoliborzu
Kurcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 09:05   #652
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

Masakra jakaś :/ nie lubie takich osób

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-10, 09:07   #653
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Mi tez! Dzis zalozylam taka jedna i mi pas ten dresowy od spodni wystaje troche. Jakos bardzo sie to w oczy nie rzuca ale kurcze...

Dziewczyny miala ktoras z Was holter ekg 24h?

Dasz rade
Cytat:
Z ktorej strony wwy? Ja jestem z Marek
Na wiosne treningi słonic na swiezym powietrzu
Cytat:
Ja też w poniedziałek muszę się zgłosić na morfologię i badanie moczu. Ale mi się nie chce walczyć w kolejce rano. A co do krzywej niektórym wciśnięcie pól cytryny pomaga wypić to obrzydlistwo. Ja widziałam 2 laski jak zasłabły po wypiciu i potem leżały na leżance godzinę

Ja juz po na szczescie w mojej przychodni gin zero kolejki.zawsze. a w endo masakra....

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 09:16   #654
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedys zawsze pisalam jak gdzies jechalismy na fb a maz musial mnie zrypac ze zapraszam zlodziei i innych wlamywaczy. I kurka ma chlop racje

Ano ma

Cytat:

Nie rozumiem tego...jak w pierwszej ciąży chodziłam jakbym się marychy napaliła - gęba mi się śmiała cały czas, niczego się nie obawiałam, na usg chodziłam na lajcie aż do tego ostatniego felernego.

W ciąży z Grześkiem i teraz więcej obaw, zmartwień od usg do usg. Dlatego nie chcę obnosić się ze wszystkimi prywatnymi szczegółami.
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 09:21   #655
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
na żoliborzu
A macie tam zajęcia dla ciężarówek ?
Albo możesz gdzieś polecić jakąś jogę dla kobiet w ciąży czy coś?
Stary 2017-03-10, 09:30   #656
judis
Zadomowienie

obiad na dziś zrobiłam już wczoraj, śledzie w śmietanie z ziemniaczkami więc to załatwione...
co by tu porobić? może posprzątam... tylko jak odejdę od kompa to znowu nie ogarnę Waszego gadulstwa i nigdy nie zasłużę na grupę fb
Stary 2017-03-10, 09:32   #657
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Hej Wam

Apropo ciuchów - Kappahl ma też świetne ciuszki dla dzieci, super jakość, bardzo je lubię

A do ćwiczeń to w ogóle świadomość ludzi niektórych jest tragiczna, ja na siłce jak jestem to zazwyczaj wieczorem więc brzuch już widocznie ciążowy, ale mimo wszystko łapię sobie ciężarki, czy jakiegoś kettla, czy na orbitrek idę, to wszyscy się gapią jak na jakieś UFO. Jakbym co najmniej miała zaraz położyć się i urodzić. W Polsce to w ciąży tylko joga, zdrowy kręgosłup i inien aerobik i to też żeby się nie zmęczyć za bardzo broń bosz!!!! Za granicą na przykład crossfit w ciąży czy trening z ciężarem to zupełna normalka dla babek które przed ciążą trenowały. Ja jak parę razy poszłam na zajęcia dla ciężarnych to się tylko zdołowałam bo to było bardziej jak fitness dla seniorów Ja się po prostu lubię konkretnie zmęczyć Ale ten brak świadomości, że kobieta w ciąży chce i może trenować wkurza mnie mega.

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 09:38   #658
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

No mi ginka doradzila wlasnie eziac cytryne ze soba choc kumpele w pracy mowia ze to jic nie daje no ale kurde to przeciez szklanka maks tylko. Bez przesady. Duszkiem to wezme
Cytat:
obiad na dziś zrobiłam już wczoraj, śledzie w śmietanie z ziemniaczkami więc to załatwione...
co by tu porobić? może posprzątam... tylko jak odejdę od kompa to znowu nie ogarnę Waszego gadulstwa i nigdy nie zasłużę na grupę fb
O fuuuj! Ulubione danie postne lub piatkowe w moim domu rodzinnym. Wspomnienie glodu mam z tym tylko bo wtedy jadlam suche pyry z surowka i ewentualnie jajem sadzonym jak nie z tej rodziny. Adoptowana jakas

Stary 2017-03-10, 09:40   #659
admirable
Zakorzenienie

też słyszałam same pozytywne opinie o ciuszkach z Kappahl ale w krakowie niestety nie ma nigdzie działu dziecięcego, nie wiem jakw innych miastach
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 09:41   #660
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Hej Wam

Apropo ciuchów - Kappahl ma też świetne ciuszki dla dzieci, super jakość, bardzo je lubię

A do ćwiczeń to w ogóle świadomość ludzi niektórych jest tragiczna, ja na siłce jak jestem to zazwyczaj wieczorem więc brzuch już widocznie ciążowy, ale mimo wszystko łapię sobie ciężarki, czy jakiegoś kettla, czy na orbitrek idę, to wszyscy się gapią jak na jakieś UFO. Jakbym co najmniej miała zaraz położyć się i urodzić. W Polsce to w ciąży tylko joga, zdrowy kręgosłup i inien aerobik i to też żeby się nie zmęczyć za bardzo broń bosz!!!! Za granicą na przykład crossfit w ciąży czy trening z ciężarem to zupełna normalka dla babek które przed ciążą trenowały. Ja jak parę razy poszłam na zajęcia dla ciężarnych to się tylko zdołowałam bo to było bardziej jak fitness dla seniorów Ja się po prostu lubię konkretnie zmęczyć Ale ten brak świadomości, że kobieta w ciąży chce i może trenować wkurza mnie mega.
to rzeczywiście niefajnie
ja myślałam żeby chociaż na basen zacząć chodzić, bo mam mocno skrzywiony kręgosłup i trochę się boje że w końcu się odezwie i będzie płacz... muszę się rozejrzeć za jakimś kostiumem, w te z lata na pewno nie wejdę, przynajmniej jeśli chodzi o górę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości