![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Dostałam raport księgowej, tak żeby było mi łatwo zobaczyć dlaczego wyszło tak, a nie inaczej, bo przecież każdy rozumie ich dokumenty ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, to moze warto do niej zadzwonić? bo to takie gadanie.. te ksiegowe mysla ze my jestesmy alfa i omega... ja dzis tez do ZUSu chcialam zadzwonic i zapytac o te wyplaty, to czas oczekiwania 10 min... no to zostawialam dyspozycje zeby do mnie zadzwonili ![]()
![]() |
#1983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
już by mogli ten numer dać ![]()
![]() |
#1985 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny na sierpniowym wątku pisały jakiś miesiąc temu o wypłatach L4. Mają tam jedna dziewczynę, która jest ekspertem. Z tego co czytalam to jeśli było się przed ciążą na L4 to właśnie ta podstawa jest brana pod uwagę przy wyliczeniu L4 ciazowego. Żadne późniejsze podwyżki i premie nie mają znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Potrącenia to inna bajka bo one są dokonywane z pensji po odjęciu składek ZUS i podatków więc nie wpływają na wysokość podstawy zasiłku. Piszę wam to jako księgowa/kadrowa więc jak coś jest niejasne to pytajcie - chętnie pomogę ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez ostatni_dzien_lata Czas edycji: 2017-03-10 o 13:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
to rozumiem, że brane mam te 8 miesięcy ? hm... To bez sensu ze ja pracuję, chociaż ostatnie 2 miesiące miałam podwyżkę więc troche coś tam da
![]() ![]()
#1988 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Mogę dołączyć...?
![]() Aktualnie 12 t 1 d, OM 16 grudnia, termin porodu na 22 września (wg usg na 23 - i ten bym wolała, bo wtedy już waga ![]() To moja pierwsza ciąża, nie do końca planowana (powiem więcej - zaraz po ostatniej miesiączce poszłam do lekarza, bo chciałam w końcu zacząć brać tabletki! nie doczekałam kolejnego okresu...), ale ostatecznie wszyscy się nią cieszą ![]() Z tego też względu mam darmowe badania prenatalne, w najbliższy wtorek - i już zaczynam się nimi stresować... Zwłaszcza, że chociaż nie mam i nie miałam żadnych dokuczliwych objawów (nie wiem co to mdłości czy wymioty, żadnych plamień etc. - jedynie bolące piersi, ciągła senność, foch na cały świat i temperatura 37 - to były moje pierwsze i jedyne objawy. Aha! jeszcze WILCZY wręcz apetyt - żadnych konkretnych zachcianek - po prostu pożeram co mam w zasięgu wzroku ![]() Jakby tego było mało, to po drodze od endokrynologa zagotowała mi się chłodnica, a jak wracałam od specjalisty chorób zakaźnych to złapałam gumę ![]() ![]() ![]() Na szczęście mam na to wszystko czas, bo chociaż czuję się dobrze, to nie pracuję praktycznie od samego początku - jestem nauczycielką w przedszkolu, a to nie jest najlepsze miejsce do pracy w ciąży, zwłaszcza w pierwszym trymestrze, bo to siedlisko zarazy :p szczególnie teraz, w okresie zimowym. A jeszcze okazuje się, że nie przechodziłam cytomegalii, więc tym bardziej wolę nie ryzykować. Na szczęście to przedszkole państwowe, mam umowę na czas nieokreślony, więc generalnie bez żadnych obaw mogę sobie być na zwolnieniu. Większość koleżanek z pracy to już mamy, więc nikt na mnie krzywo nie patrzył, wręcz same mnie wysyłały na zwolnienie ![]() Rozpisałam się na dzień dobry, ale Wy się już tutaj wszystkie dobrze znacie, ominęły mnie te pierwsze tygodnie tutaj, to tak trochę nadrobić chciałam ![]() ![]() Życzę wszystkim miłego dnia i spadam nadrabiać zaległości - jestem dopiero na 25 stronie ![]()
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-03-10 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]() Edytowane przez juka_juka Czas edycji: 2017-03-10 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Raczkowanie
|
Przed umowa o pracę miałaś jakąś inną umowę (np. zlecenie albo dzieło) ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam nową koleżankę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1992 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatni dzień lata, dzięki za rozjasnienie sytuacji ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Zakorzenienie
|
zawsze jestem soba - no u nas tak jest, żeby potem nie zawracać byle ☠☠☠☠☠☠☠a księgowej głowy. Ja tak samo moim pracownik nie mogłam dać numeru do biura
![]() Cytat:
![]() ostatni dzień lata - dokładnie do tego doszłam, po pierwsze luty jest krótszy po drugie 2 dni później poszłabym na chorobowe i przeliczyliby mi na nowo podstawę ![]() madziek - witaj ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj! Ja tez mam OM 16 grudnia i termin na 22.09 ![]() My z młodym dziś się wynudzilismy. Trochę mam dość siedzenia w domu, ale do pracy już nie wrócę. Brak mi pomysłów na kreatywna zabawę ze Stasiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1996 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, cześć Madzieeek-koleżanko po fachu. Ja aktualnie w stanie spoczynku, bo na macierzyńskim.Odchowam trochę najmłodsze i bede szukać nowej pracy, bo obecne przedszkole mi podziękowalo
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Raczkowanie
|
Ostatni dzień lata- mam takie pytanie jeszcze odnośnie L4. Mam umowę na 1/2 etatu z najniższą krajową, od stycznia niby 1000 zł.
Od 11 stycznia jestem na L4. 10 lutego dostałam wypłatę za styczeń i była w miarę ok, w tym było 21 dni zwolnienia płacone przez pracodawcę. Z tego co wiem to pracodawca płaci za pierwsze 33 dni jeśli nie zatrudnia więcej niż 20 osób. Czyli mojej szefowej zostało do zapłacenia za 12 dni lutego. Dzisiaj 10.03 a ja nie dostalam pieniędzy. Miałam jednak opóźnienie w dostarczeniu zwolnienia bo wysyłam je pocztą do Krakowa i list leżał w Krakowie na poczcie do 1.03. Co mam teraz zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki! Wpadam na szybkiego, bo jestem potwornie zmęczona i zaraz idę spać. Wracam właśnie ze szpitala. Pojechałam z silnymi bólami brzucha. Trafiłam na młodego, sympatycznego ginekologa. Zbadał mnie wzdłuż i wszerz. Dzidziuś w porządku, ale nie spodobała mu się za krótka szyjka macicy. Chciał mnie zostawić na obserwację przynajmniej do poniedziałku, ale się nie zgodziłam. Mam podejrzenie, że to jednak jelita. Oczywiście tą szyjkę sprawdzę jeszcze. Kazał obiecać, że jak będzie się coś działo to przyjadę z powrotem. Obiecałam! Zresztą dla siebie samej już bym się zgodziła na szpital. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Madzieeek, Ania mala ja też nauczycielka, ale 4-6! 😉
#1999 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hej Madzieeek, mam ten sam termin i też chcę wagę ![]() Juka ja ostatnio mało sypiam niestety w nocy, ale jak zasypiam już to jak kamień. W dzień też Moje księgowe w pracy tak mi wystawiały zaświadczenie do kuroniówki co prawda, ale trzy razy wystawiały i za każdym razem źle. I w końcu sam król ZUS z nimi to załatwiał bo sie nie mogły ogarnąć. Spadam bo umieram. Spokojnej nocy
![]() |
#2000 |
Raczkowanie
|
Heej Madzieeek- ja też mam termin na 22 września, dużo nas tutaj z tym dniem
![]() ![]() ![]() Co do l4- chętnie Was tu podczytuję bo jestem kompletnie zielona w temacie. Od poniedziałku jestem na zwolnieniu, zobaczymy na koniec miesiąca jak wyjdzie z tą pierwszą wypłatą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |||||
Magda ;)
|
Cytat:
Nie wiem jak z tymi weekendami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tymi weekendami to nadal nie rozumiem. Jeżeli mam podstawę plus premię (taką normalną, opodatkowaną ![]() Madzieeek Witam nową mamusię ![]() ![]() jakie tsh Ci wyszło? Ja miałam 10,11 i w ciągu niecałego 1,5 miesiąca brania euthyroxu spadło do 1,39 ![]() Byłam dzisiaj na warsztatach Bezpieczny Maluch ![]() Polecam, troszkę reklamy było, ale ogólnie podobało mi się ![]() Pierwsza pomoc u niemowlaków bardzo przydatna, bardzo fajnie też mówił pan o doborze fotelików do auta. Ogólnie warsztaty bardzo fajnie prowadzone, z humorem, można się pośmiać i wynieść wiedzę ![]() Było losowanie nagród, ale mi się niestety nie udało. Z giftów były jedynie próbki palmersa i dostaliśmy jeszcze podręcznik z pierwszą pomocą malucha ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Byłam jakiś tydzień temu w Rossmanie i zapytałam się pani czy są już szumisie bo nie pamiętałam od kiedy mają być. Powiedziała że właśnie przyszły ale jakbym wtedy chciała kupić to za 130 ![]() A teraz są po 100, tak? Coś czuję, że dziś na szumisiu się nie skończy.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71765226]Ooo dzięki za info o szumisiach
![]() Byłam jakiś tydzień temu w Rossmanie i zapytałam się pani czy są już szumisie bo nie pamiętałam od kiedy mają być. Powiedziała że właśnie przyszły ale jakbym wtedy chciała kupić to za 130 ![]() A teraz są po 100, tak? Coś czuję, że dziś na szumisiu się nie skończy.... ![]() Hej ![]() Trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze ![]() Tak za 100, jak masz ta kartę Rossne to jeszcze taniej chyba, ja ją wczoraj wzięłam, bo podobno są później zniżki na produkty dziecięce ![]() Te kolderki z minky są cudowne za 60 zł, pieluszki flanelowe w sowy za 10 i ta książka za 40, a już wcześniej chciałam ja kupić 😊 Tylko raczej radziłabym Ci się pospieszyć, wczoraj jak byłam to zostały tylko 2 szumisie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Widziałam w gazetce tą kołderkę minky ![]() Ale jest jakiś wybór kolorów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71766456]Na 11 mam fryzjera, dopiero koło 12 będę w galeri.. oby jeszcze były.
Widziałam w gazetce tą kołderkę minky ![]() Ale jest jakiś wybór kolorów?[/QUOTE] Ja wzięłam szare minky z szara myszka miki, były jeszcze bezowe z misiami tez śliczne, jakieś różowe i chyba miętowe z szarym 😊 Co robisz z włosami? My zaraz jedziemy odebrać obraczki 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Beżowe może wezmę... bo cały czas szare. No zobaczę, o ile coś jeszcze będzie ![]() Oo pochwal się obrączkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zadomowienie
|
No i jednak mam zaplanowana operacje usuniecia cysty
![]() Na zadnym l4 nie jestem- zglosilam, ze mnie nie bedzie 2 dni I style. Przynajmniej platne 100% ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
Witam w sobotę
![]() ja tylko na chwilkę, pracowity dzień dzisiaj - jedziemy po meble i farbę, potem muszę się szykować na imprezę niespodziankę dla mamy, no i liczę że urobię męża na nową sukienkę na imprezę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71767016]Fryzurę tylko bo dzisiaj impreza urodzinowa męża
![]() Beżowe może wezmę... bo cały czas szare. No zobaczę, o ile coś jeszcze będzie ![]() Oo pochwal się obrączkami ![]() O no to super 😊 Ja właśnie się zastanawiałam między tym szarym, a beżowym 😊 Pochwale się jak odbierzemy, od lokalnego, ceny w apartach itp mnie zabiły, koło 3 tysięcy z brylantami, a jubiler nam robi za 1900 wiec różnica znaczna ![]() Cytat:
U nas l4 ciążowe tez jest 100% płatne 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Za granicą mało kto w ciąży idzie na L4, w ogóle chyba na zwykłe też rzadko się chodzi. Ale nie wyobrażam sobie jak np. panie pracują w fabrykach, po 7-8h na nogach... Chyba ze kierują je do innej pracy. Ja mam pracę biurową, a mimo to pierwsze tygodnie w ciąży nie dałam rady siedzieć za biurkem, więcej czasu siedzialam w toalecie... ![]() Cytat:
![]() A ja dziś planuję zrobić porządki w domu, a wieczorem spotkanie ze znajomymi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.