Wszystko o Avonie 3 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-09, 19:39   #2791
evilcia
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie 3

Nieaktualne, znalazłam odp w necie..
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:42   #2792
blondyna89
Raczkowanie

GG do blondyna89

Dziewczynki czy dla Was taka cena jak w k6 za torbę weekendową to dużo czy mało? Opłaca się ją brać? Czekam na info

/Oscar Wilde/

Na Dukanie od 5.01.2011 waga: 84,3kg
Faza I: 5-14.01.2011 - -2,1kg
Faza II: 15.01.2011- ... -1,7kg

CEL: 69 kg

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...cbaea62140.png
blondyna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:02   #2793
2018070520180950
Konto usunięte

wg mnie sie oplaca, ale zalezy od tego ile ma sie kasy aktualnie; )
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:29   #2794
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ichiko Pokaż wiadomość
idąc dzisiaj ulicą zaczepiła mnie młoda dziewczyna.
powiedziała, że jest z avon-u i czy może zadać kilka pytań.
zgodziłam się, pytała czy chcę zostać konsultantką i takie tam.
potem poprosiła, żeby napisała swoje dane na kartce, na której notowała moje odp.
i dała jakąś kartkę, która zachwala bycie konsultantką avon-u.
jest też zdrapka, wiadomo, że wszędzie jest napisane {po zdapaniu}
NAGRODA i 'Zdrap i odbierz nagrodę na stanowisku Avonu'

chciałam się spytać, o ile któraś z Was orientuje się o co chodzi w tym promowaniu konsultanctwa, z ciekawości o co chodzi z tą nagrodą?
pewnie trzeba się zapisać? {stać konsultantką}

wiecie coś o tym? byłabym wdzięczna za odp.
najprawdopodobniej dostałabyś próbkę jakiegoś kosmetyku, i byłabyś zachęcana do zostania konsultantką, sama robiłam podobnie na prospectingu kiedy byłam liderem, w ten sposób liderzy "werbują" nowe konsultantki bo zawsze ktoś się "złamie"

Cytat:
Napisane przez aniamik Pokaż wiadomość
Czt któraś z Was ma i moglaby wkleić fotkę kosmetyczki arabian glow, która jest teraz w netto do katalogu nr 6
wklejone
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:41   #2795
dorocia235
Przyczajenie

Ponawiam pytanie:
Czy dostalyscie tą maseczkę zamiast biżuterii?
dorocia235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:01   #2796
aniamik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość

wklejone
Dziękujeprezentuje się bardzo ładnie, zamówie, mam nadzieje, że przyjdzie
aniamik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:16   #2797
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez dorocia235 Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie:
Czy dostalyscie tą maseczkę zamiast biżuterii?
jeśli chodzi o SPA to dostałam ale nie zamiast biżuterii tylko zamiast torebki
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:24   #2798
behindblueeyes
Zakorzenienie

czy mogę śmiało sobie dobić zamówienie brakami - Szminką Glass Reflections Nude,Nectar albo Whisper i Tuszem do rzęs 2w1 Lavender?bo trochę mi brakuje a mam dużo rzeczy zamówionych przez kumpele i niechciałabym płacić 10zł za przesyłkę.
Stary 2008-04-09, 21:25   #2799
dorocia235
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o SPA to dostałam ale nie zamiast biżuterii tylko zamiast torebki
a biżuterie dostalaś?
dorocia235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:32   #2800
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
czy mogę śmiało sobie dobić zamówienie brakami - Szminką Glass Reflections Nude,Nectar albo Whisper i Tuszem do rzęs 2w1 Lavender?bo trochę mi brakuje a mam dużo rzeczy zamówionych przez kumpele i niechciałabym płacić 10zł za przesyłkę.
jeśli nie dostałaś faktury z wyszczególnionymi produktami które zaznaczyłam chyba możesz, bo wysyłali info że te produkty są niedostępne i że przy zamawianiu nie będą się liczyły do kwoty zamówienia czyli tym samym nie podbiją bo będą się liczyły jako zero..
Stary 2008-04-09, 21:35   #2801
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli nie dostałaś faktury z wyszczególnionymi produktami które zaznaczyłam chyba możesz, bo wysyłali info że te produkty są niedostępne i że przy zamawianiu nie będą się liczyły do kwoty zamówienia czyli tym samym nie podbiją bo będą się liczyły jako zero..
to będzie moje pierwsze zamówienie z 5 katalogu - II termin
Stary 2008-04-09, 21:41   #2802
asiulqa91
Przyczajenie

Mam problem wyslalam zwrot do avonu zwyklym listem a nie poleconym. Czy avon odbierze ten list?
asiulqa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:42   #2803
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
to będzie moje pierwsze zamówienie z 5 katalogu - II termin
to raczje nie powinno być z tym problemów niemniej ja za to głowy nie daję.. no ale w zasadzie teoretycznie nie wiesz ze taka sytuacja istnieje więc powinni Ci to normalnie zaliczyć do zamówienia ale tak jak mówię pewności stuprocentowej nie mam..
Stary 2008-04-09, 21:45   #2804
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
to raczje nie powinno być z tym problemów niemniej ja za to głowy nie daję.. no ale w zasadzie teoretycznie nie wiesz ze taka sytuacja istnieje więc powinni Ci to normalnie zaliczyć do zamówienia ale tak jak mówię pewności stuprocentowej nie mam..
też mi się tak wydawało,że powinni uzać..bo w sumie nie wiem nic o brakach dzięki za pomoc
Stary 2008-04-09, 22:16   #2805
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Witam

Mam pytania dotyczące karty płatniczej avon - koordynatorka zadzwoniła do mojej mamy i namawiała ją tą kartę - ale czy są z tego jakieś korzyści? Czy jest sens ją zamawiac dla kogoś kto ma bardzo niskie zarobki?. Moja mama na wszystko da się namówić nawet jak jej się to nie opłaca. Czy są jakieś opłaty?
Poczytałam trochę na stronie avonu o niej ale mam pytania:
*minimalna miesięczna spłata - ile ona wynosi? od czego jest uzależniona?
*za pierwszy rok nie pobieraja opłaty - chodzi o te 4zł?, jeżeli nie to o co?
*miesięczna spłata? - 5% zadłużenia, nie mniej niż 30zł - co to oznacza - nie rozumiem
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-09, 22:19   #2806
behindblueeyes
Zakorzenienie

a mam jeszcze jedno pytanie..
zamówiłam ten zestaw 4w1 i w podglądzie zamówienia pokazuje mi cenę 0, dlaczego tak jest?
Stary 2008-04-09, 22:21   #2807
Emilkaa
Zadomowienie

przeczytaj dokladnie fakturke,pewnie masz to rozdzielone na poszczegolne produkty
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 22:23   #2808
weekend
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
Witam

Mam pytania dotyczące karty płatniczej avon - koordynatorka zadzwoniła do mojej mamy i namawiała ją tą kartę - ale czy są z tego jakieś korzyści? Czy jest sens ją zamawiac dla kogoś kto ma bardzo niskie zarobki?. Moja mama na wszystko da się namówić nawet jak jej się to nie opłaca. Czy są jakieś opłaty?
*miesięczna spłata? - 5% zadłużenia, nie mniej niż 30zł - co to oznacza - nie rozumiem
Czy to karta kredytowa? Czy sama płatnicza? Miesięczna spłata oznacza, że co najmniej 5% zadłużenia trzeba spłacać co miesiąc, nie możesz mniej, i najmniej możesz płacić co miesiąc 30 zł.
Jeśli to kredytowa, to radzę zrezygnować
weekend jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 22:35   #2809
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq

Cytat:
Napisane przez blondyna89 Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy dla Was taka cena jak w k6 za torbę weekendową to dużo czy mało? Opłaca się ją brać? Czekam na info
torba jest naprawdę fajna. pojemna, wygodna w noszeniu, ładnie wykonana.
zdjęcia, które są na wizażu dosyć dobrze oddają jej wygląd.
a te 45 zł to znowu nie tak dużo.
mi była potrzebna taka wielgaśna torba, bo czasem jak chcę skoczyć do rodziców na weekend albo znajomych, to nie mam się w co zapakować.

a tak btw to zastanawiam się nad kupnem tej białej plażowej torebki z kat. 08/08 za 39,90. tylko ciekawe jak na żywo wygląda i jakiej jest wielkości. bo nawet po podanych wymiarach to ja sobie nie umiem zwizualizować

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 22:37   #2810
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez weekend Pokaż wiadomość
Czy to karta kredytowa? Czy sama płatnicza? Miesięczna spłata oznacza, że co najmniej 5% zadłużenia trzeba spłacać co miesiąc, nie możesz mniej, i najmniej możesz płacić co miesiąc 30 zł.
Jeśli to kredytowa, to radzę zrezygnować
ja nie wiem jaka to karta - to są jakieś dwie? na stronie avon jest o jednej; a jak się nie ma zadłużenia to nie ma co spłacać i wtedy nie trzeba? - a reszta moich wątpliwości?
Stary 2008-04-09, 23:40   #2811
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Cytat:
Napisane przez Monniq Pokaż wiadomość
torba jest naprawdę fajna. pojemna, wygodna w noszeniu, ładnie wykonana.
zdjęcia, które są na wizażu dosyć dobrze oddają jej wygląd.
Które zdjęcia masz na myśli? Przecież nie ma zdjęć tej torby weekendowej..tylko te w katalogu... Chyba że ja coś przeoczyłam?
Stary 2008-04-09, 23:53   #2812
aniaszew
Raczkowanie

Cytat:
Witam

Plusem tej karty jest to że możesz płacić nią za rach avonu ze str int.Dodatkowo za każdą zapłatę 250 zł na kat dostajesz prezent, co kat inny.Można tą karta też płacić norm w sklepach, ale potem trzeba to spłacić .I jeśli by spłacała miesięcznie całośc to nie ma problemu, a jeśli tylko część to niestety odsetki są duże, nie pamiętam ale chyba ponad 20 %.Dodatkowo miesięcznie dodają opłatę 4 zł za ubezpieczenie.Karta jest bezpłatna przez rok a potem opłata za nast rok wynosi 85 zł więc sporo.
aniaszew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 06:56   #2813
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Monniq Pokaż wiadomość
a tak btw to zastanawiam się nad kupnem tej białej plażowej torebki z kat. 08/08 za 39,90. tylko ciekawe jak na żywo wygląda i jakiej jest wielkości. bo nawet po podanych wymiarach to ja sobie nie umiem zwizualizować
ja też i dlatego o wrażenia, zanim nie zdecyduję się na kupno innej ze sklepu
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 07:54   #2814
weekend
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaszew Pokaż wiadomość
Plusem tej karty jest to że możesz płacić nią za rach avonu ze str int.Dodatkowo za każdą zapłatę 250 zł na kat dostajesz prezent, co kat inny.Można tą karta też płacić norm w sklepach, ale potem trzeba to spłacić .I jeśli by spłacała miesięcznie całośc to nie ma problemu, a jeśli tylko część to niestety odsetki są duże, nie pamiętam ale chyba ponad 20 %.Dodatkowo miesięcznie dodają opłatę 4 zł za ubezpieczenie.Karta jest bezpłatna przez rok a potem opłata za nast rok wynosi 85 zł więc sporo.
I tu już dużo zostało powiedziane na temat karty - póki nie masz co spłacać - jest OK, ale jak już masz to zawsze wyjdziesz na minus, tak jest wszedzie, nieważne czy avon czy BZWBK itp. I to ubezpieczenie, niby za darmo ale ubezpieczenie doliczą :/ Bo przecież nie oszukujmy się, na tym polega ten biznes, że zarabiają właśnie na spłatach ..
weekend jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 08:03   #2815
darg23
Raczkowanie

Cytat:
Witam

Za pierwszy rok nie pobierają opłaty(potem opłata roczna to 80 zł), ale co miesiąc płacisz 4 zł - to ubezpieczenie karty.
Aby nie płacić odsetek musisz spłacić w wymaganym terminie całość zadłużenia, jeśli będziesz płacić minimalną kwotę zapłaty, o której piszesz, to naliczą ci odsetki.
darg23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 08:52   #2816
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez aniaszew Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez weekend Pokaż wiadomość
I tu już dużo zostało powiedziane na temat karty - póki nie masz co spłacać - jest OK, ale jak już masz to zawsze wyjdziesz na minus, tak jest wszedzie, nieważne czy avon czy BZWBK itp. I to ubezpieczenie, niby za darmo ale ubezpieczenie doliczą :/ Bo przecież nie oszukujmy się, na tym polega ten biznes, że zarabiają właśnie na spłatach ..
Cytat:
Napisane przez darg23 Pokaż wiadomość
Za pierwszy rok nie pobierają opłaty(potem opłata roczna to 80 zł), ale co miesiąc płacisz 4 zł - to ubezpieczenie karty.
Aby nie płacić odsetek musisz spłacić w wymaganym terminie całość zadłużenia, jeśli będziesz płacić minimalną kwotę zapłaty, o której piszesz, to naliczą ci odsetki.
dziękuję wam bardzo, czyli po roku doliczają opłatę w kwocie ok. 80zł za kartę (roczną, tak?) i bym musiałą spłacać zadłużenie w calej kwocie lub po prostu go nie mieć; a po roku mozna z tej karty zrezygnować? I piszecie o tej płatniczej nie kredytowej?
Stary 2008-04-10, 09:16   #2817
evilcia
Zadomowienie

To jest karta kredytowa.
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 09:32   #2818
zuzia121985
Raczkowanie

Wypróbowałam wczoraj tez zaawansowany system dermabrazji, który zamówiłam i muszę wam dziewczyny powiedzieć, że jest super, przynajmniej jak dla mnie. Podczas masowania twarz, zresztą tak jak napisała wcześniej któraś z was nie można mocno przyciskać, bo drobinki mimo że są małe to bardzo ostre. Ja masowałam leciutko 1 min., tak jak kazali. Czuć po jakimś czasie lekkie pieczenia. Później zmyłam i skóra zrobiła się lekko zaczerwieniona (mama powiedziała, że wyglądam jak po wyjściu z solarium). Zaczerwienienie zeszło i rano nie było śladu, a skóra gładziutka w porównaniu do dnia wcześniejszego. To tyle po pierwszym razie zobaczymy jak będzie później.

Aha, mam pytanie. W katalogu 6/08 jest program motywacyjny, zamówi się trzy kremy pod oczy to jest 50% zniżki, ale to tylko na te kremy czy na cały katalog?

I jeszcze jedno pytanko. Czy zamówienia z jednego katalogu się sumują, bo jeżeli w pierwszym zamówieniu miałam ponad 300 zł i dali mi 25%, a przy drugim mam 200% to razem ponad 500 zł i upust 30%. a jak oni to policzą?

Przepraszam, że moja wypowiedź może być bez składni, ale piszę w pracy więc nie mam za dużo czasu

Edytowane przez zuzia121985
Czas edycji: 2008-04-10 o 10:07
zuzia121985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 09:46   #2819
magrens
Raczkowanie

Ja mam tą kartę, to karta kredytowa. Wszystko co napisane wyżej to prawda. Mi się ta karta opłaca, robię nią zakupy w sklepach, płacę za paliwo, a kasę, którą bym wydała na zapłatę odkładam na koncie oszczędnościowym. Wydaję około 2000zł miesięcznie, więc odsetek mam ponad 4zł, a za zapłacone rachunki w Avonie mam co miesiąc kosmetyk i dodatkowo zbieram punkty, za 2000zł zakupów mam 20zł mniej do zapłacenia za fakturę w Avonie, więc dla mnie +. Poza tym ta opłata 80zł ma być przez Avon rekompensowana kosmetykami gratis, więc nie jest tak bardzo odczuwalna, a biorąc pod uwagę, że miesięcznie mam bony zniżkowe na faktury 20zł x12 miesięcy to wychodzi mi 240zł Czyli nawet po odjęciu 80zł, wychodzi mi na + 160zł.
Podsumowując oblicz sobie czy Ci się to opłaca czy nie. Wszystko zależy od tego ile wydajesz na zakupy, rocznie opłaty to 4złx12mies + 80zl = 128zł
A plusy to:
- kosmetyk gratis za zapłatę faktury za 250zł
- bony pomniejszające fakturę (1000zł = 10zł bonu)
- zestaw kosmetyków po roku o wartości 80zł, żeby zrekompensować opłatę roczną
- kasę można odkładać na koncie, gdzie są wysokie odsetki i mieć dodatkowo jakieś drobne kwoty

Jedna uwaga, ja spłacam całość zamówienia jednorazowo i nie płacę odsetek, bo zawsze mieszczę się w terminie do spłaty.
Jeśli masz nadal jakieś pytania to pisz.
magrens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 10:06   #2820
agness86
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy którejś z Was już przysłali te kosmetyki z tego konkursu?

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości