Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-12, 20:33   #1051
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
z powodu lenia zdjec mi sie nie chce, ale wczoraj kupilam takie:
Świetne kolorki

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
A ja jeszcze nie miałam krzywej cukrowej.Pewnie dostanę zalecenie na następnej wizycie. Ma któraś z Was taki dziwnymetaliczny posmak w ustach? nie mam pojęcia jak sobie z nim poradzić.Chodzę bez przerwy z gumą do żucia,ale w pracy to nie pasuje.Masakra jakaś....To chyba przez witaminy.
Ja tak mam Pomaga mi woda z cytryną, albo woda od ogórków, ogólnie wszystko co kwaśne. I odstawiłam herbatę, bo po niej to już w ogóle jakbym kawał torów kolejowych zjadła

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Ja właśnie się nażarłam kolacji (makaron z sosem) i mam wyrzuty sumienia. Bo mam wrażenie, że budzę tym jedzeniem swojego pasożyta i się burzy, że dostaje jakieś gówno, a nie smakołyki typu jabłuszko, jakaś fit kanapka czy inne cuda na kiju które są samym zdrowiem
A może się właśnie cieszy, że takie przyjemne smaczki

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja szumisia w zeszłym roku kupiłam szwagierce na prezent z okazji narodzin dziecka. Wiem, że za bardzo nie poszedł w ruch i zastanawiam się, czy wielkim nietaktem będzie, jeśli zapytam ją, czy mogę sobie pożyczyć
A może sama zaproponuje? Jeśli go nie używa i macie dobre relacje, to myślę, że możesz zapytać

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Nasz model ma cry sensor - jak młody stękał to miś sam się włączał.
Bo tak jak pisałam - u nas się sprawdził baaaardzo. No ale że dzieci są różne to wiadomo
Ooo to na tym mi zależy I jeszcze żeby się stopniowo wyciszał zamiast nagle wyłączać

Chciałam kupić takiego chrześniakowi na chrzciny, ale siora nie chciała, bo uznała, że szum go nie uspokaja, więc kupiłam coś innego. Później była w szoku, jak odpalałam biały szum w telefonie i go w 5 minut usypiałam
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 20:35   #1052
admirable
Zakorzenienie

Apropo szumisia to ma mi pożyczyć siostra bo u nie się nie przydał bo mały nie mial żadnych problemów z zasypianiem. Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niego życia A na innych nie działa, musimy przekonać się same.

A kupujecie jakieś zabawki z termoforem na kolki? Tex mam dostac od siostry Bo u niej się nie przydał A akurat to był prezent ode mnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 20:37   #1053
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja też się obżarłam nieziemsko - do tego stopnia, że musiałam się zdrzemnąć półtorej godziny. Zrobiłam ulubioną i mega prostą sałatkę mojej mamy:
- 3 świeże papryki
- filet z indyka pokrojony w kosteczkę i smażony w przyprawach (ja użyłam przyprawy do mięsa mielonego kamis)
- 3 natki pietruszki
- 200-300 gramów niesolonego, świeżo uprażonego na patelni bez tłuszczu słonecznika
- makaron ryżowy ugotowany na patelni z tłuszczem po indyku i z dodatkiem soli = kostki rosołowej
- majonez
Całość doprawiona pieprzem z młynka.

Niby nie było to takie ciężkie danie, ale nokaut na całego...
Weź, ja cały czas umieram. chyba czas na dietę jaką, na kolację od jutra jabłka.

Mobilny przekaz myśli ;-)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 20:38   #1054
a_nn_a_
Zadomowienie

Ja tez na dzisiaj mówię dobranoc. Obejrzalam tradycyjnie dzieciaki z Masterchefa i pewnie jutro jak sobie przypomnę ich dzisiejsze burgery to będą za mną chodzić, dopóki sobie nie zrobię 😀 wykancza mnie to wstawanie o 6 rano a juz chyba od tygodnia się tak wcześnie budzę. Dzieki temu o 21 juz odpływam. Spokojnej nocy dla wszystkich dwupaków 😀😘

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 20:39   #1055
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Ooo to na tym mi zależy I jeszcze żeby się stopniowo wyciszał zamiast nagle wyłączać

Chciałam kupić takiego chrześniakowi na chrzciny, ale siora nie chciała, bo uznała, że szum go nie uspokaja, więc kupiłam coś innego. Później była w szoku, jak odpalałam biały szum w telefonie i go w 5 minut usypiałam
Dawno nie używałam ale o ile pamiętam ten model właśnie się stopniowo wyciszał.
Nie chce tu reklamy Ci robić lub na sile namawiac bo być może inne modele tez są fajne.... tak tylko ci odpisuje żebyś przynajmniej ten model sobie odhaczyla jakby co

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 20:40   #1056
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Weź, ja cały czas umieram. chyba czas na dietę jaką, na kolację od jutra jabłka.

Jabłka na wieczór ponoć niewskazane, ale z uwagi na daleko posunietą kalafiorowatość tego, co kiedyś nazwałam mózgiem, to już nie pamiętam czemu...

Dobranoc.

Stary 2017-03-12, 20:45   #1057
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Apropo szumisia to ma mi pożyczyć siostra bo u nie się nie przydał bo mały nie mial żadnych problemów z zasypianiem. Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niego życia A na innych nie działa, musimy przekonać się same.

A kupujecie jakieś zabawki z termoforem na kolki? Tex mam dostac od siostry Bo u niej się nie przydał A akurat to był prezent ode mnie

Grześko kolek nie miał i mam ogromną nadzieję, że drugi synuś tez mi oszczędzi tych "przyjemnosci"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-12, 20:51   #1058
oriane
Rozeznanie

U znajomych dzieci najlepiej się sprawdza do spania dźwięk odkurzacza z komórki. Używają jakiejś aplikacji, jest też pralka i inne rytmiczne hałasy 😀

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 20:53   #1059
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Magia - są różne. Ja mam takiego Szumisia. Połączenie misia i osmiornicy jak to tż porównał

Ten zdecydowanie ładniejszy

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 20:55   #1060
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie dostanę w paczce z bebiklubu, to zakupię taki zwykły termofor z pestkami wiśni

Cytat:
Dawno nie używałam ale o ile pamiętam ten model właśnie się stopniowo wyciszał.
Nie chce tu reklamy Ci robić lub na sile namawiac bo być może inne modele tez są fajne.... tak tylko ci odpisuje żebyś przynajmniej ten model sobie odhaczyla jakby co
Właśnie jak wybierałam dla chrześniaka, to pamiętam, że chciałam whisbeara, więc teraz się tylko upewniam w tym wyborze

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
U znajomych dzieci najlepiej się sprawdza do spania dźwięk odkurzacza z komórki. Używają jakiejś aplikacji, jest też pralka i inne rytmiczne hałasy 😀
Tylko takie codzienne ustawianie komórki przy dziecku nie jest chyba zbyt zdrowe A poza tym w tym czasie ma się telefon wyłączony z użytku i nie można sprawdzić wizażu
Stary 2017-03-12, 20:58   #1061
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Jabłka na wieczór ponoć niewskazane, ale z uwagi na daleko posunietą kalafiorowatość tego, co kiedyś nazwałam mózgiem, to już nie pamiętam czemu...

Dobranoc.

Że co? Na trawienie idealne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-12, 20:59   #1062
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez na dzisiaj mówię dobranoc. Obejrzalam tradycyjnie dzieciaki z Masterchefa i pewnie jutro jak sobie przypomnę ich dzisiejsze burgery to będą za mną chodzić, dopóki sobie nie zrobię 😀 wykancza mnie to wstawanie o 6 rano a juz chyba od tygodnia się tak wcześnie budzę. Dzieki temu o 21 juz odpływam. Spokojnej nocy dla wszystkich dwupaków 😀😘

Dobranoc
Ja tez uciekam spac bo jutro poniedzialek...i 9-17... Eh!

Stary 2017-03-12, 21:01   #1063
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Generalnie owoce nie są wieczorem wskazane. Szybki skok cukru i później gwałtowny spadek i uczucie głodu ... ale co kto lubi

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Ja juz tez rogala tule ... dobrej nocki 😚

Stary 2017-03-12, 21:06   #1064
Serenely
Zakorzenienie

No wiadomo, że owoce mają cukry, ja się odnosiłam do wypowiedzi Anny, bo myślałam, że typowo o jabłka chodzi. Mój żołądek jest ważniejszy, w końcu zaczynam trawić to co mi zalega.

Stary 2017-03-12, 21:07   #1065
gunis
Rozeznanie

Ooo ja czekam az będzie sezon na czereśnie... O matko... Nie odciągnąć mnie wołami od nich

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 21:15   #1066
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Nie no spoko nie odebrałam niczego jako wtracanie się. Moze sama vos zle ujęłam Że poradnia durna to mi nawet nie mów....idiotyzm w czystej postaci. No ale innej nie ma a jeżdżenie do innego miasta średnio mi się widzi.

Zobaczymy co z tego wyniknie. Dla mnie liczy się by cukry były ok. Wtedy dzidzia będzie zdrowo rosła.

ja w swojej poradni w szpitalu bylam tylko raz na konsultacji i pozniej to juz pod kontrola gin. Zadnego jezdzenia. Wiec moze warto raz przejechac dalej i miec spokoj?
Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Ja ali odkrywam od wczoraj i jak głupia sobie linki zapisuje co mi się podoba.

Dziewczyny czy któraś z Was ma bazę do fotelika w samochodzie? Jak tak to czy jesteście zadowolone?

Podsylaj! mi ciagle szkoda czasu na wpadniecie w ten wir
Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość

No tak jak pisalam u nas, z tym ze ja NAPRAWDĘ uzywalam tych sprzetow a nie apki

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 21:19   #1067
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Jak nie dostanę w paczce z bebiklubu, to zakupię taki zwykły termofor z pestkami wiśni

Właśnie jak wybierałam dla chrześniaka, to pamiętam, że chciałam whisbeara, więc teraz się tylko upewniam w tym wyborze

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Tylko takie codzienne ustawianie komórki przy dziecku nie jest chyba zbyt zdrowe A poza tym w tym czasie ma się telefon wyłączony z użytku i nie można sprawdzić wizażu
Dlatego używają starej komórki tylko so tego celu 😀 Szumisia te dzieci też miały, ale jednak najlepszy odkurzacz

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 21:26   #1068
magdazar
Raczkowanie

Ja przy córci nie miałam szumisia, włączałam w starej komórce na YouTube biały szum. W sumie to ona ładnie zasypiała ale tak jakoś co wieczór jej puszczałam.
Co do termoforu to nigdy nie używałam przy córce bo nie musiałam.

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
magdazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 21:29   #1069
Martoolka87
Zakorzenienie

Ojacie własnie stan przedzawałowy zaliczyłam. W ramach codziennego rytuału użyłam detektora tętna. Znalazłam takie pukanie jak tętno dziecka a nie ciumkanie jak w tętnicy macicznej. Tylko to pukanie za wolne było. Już zeschizowałam, że coś nie tak, serducho mi przyspieszyło i tamto pukanie też, więc się zorientowałam, że to jednak moje a nie dziecka. Ale co się strachu najadłam to moje Pierwszy raz taka akcja. A moje dziecko tak się dzisiaj schowało, że miałam problem, żeby je znaleźć. Ale w końcu znalazłam na środku, a kopie mnie po lewej stronie, długie już musi być Albo tak szybko przed detektorem ucieka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-12, 21:32   #1070
bianca30
Raczkowanie

Ja czekam na sezon na truskawki. Taki mi sie marzy by je zjesc. Ale to, co na razie jest w sklepach jakos nie robi mi smaku.

Pozeram wlasnie winogrona bezpestkowe. Nigdy ich tak nie lubilam jak teraz w ciazy. Nigdy tez nie jadlam owocow o tej porze z tych powodow, o ktorych pisalyscie. Co ta ciaza robi z czlowieka hehe.

Mowicie, ze warto zakupic tego szumisia z Rossmanna? Bo sie nad nim zastanawiam. Bylby to pierwszy jakikolwiek zakup dla bąbelka. Na razie szwagierka odklada mi troche ciuszkow i gadzetow a jesli okaze sie, ze chlopak tam siedzi to juz bede miala z gorki. Gondole tez chyba od niej wezme a po paru mcach zainwestuje w porzadna spacerowke. Myslicie, ze to dobry pomysl?

Generalnie przerazaja mnie te zakupy, przemeblowywanie sypialni, ciasnota w malym mieszkaniu itp. Ale jakos damy rade.

Dobranoc. Weekendy za szybko mijaja niestety. 😢
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 21:45   #1071
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

U córki nie miałam problemów z zasypianiem, w dzień krótko spała ale za to noce od początku były rewelacyjne. Zobaczymy jak teraz bedzie jakby było kiepsko to pewnie zainwestuje

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:

Ja zawsze po jabłkach jestem bardzo głodna tak na mnie działają

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 21:57   #1072
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
oj no
jutro którąś do pracy założe to sobie cykne fote w windzie lub w kiblu
Ha ha ha czekamy czekamy 😁😁

Cytat:
Ojacie własnie stan przedzawałowy zaliczyłam. W ramach codziennego rytuału użyłam detektora tętna. Znalazłam takie pukanie jak tętno dziecka a nie ciumkanie jak w tętnicy macicznej. Tylko to pukanie za wolne było. Już zeschizowałam, że coś nie tak, serducho mi przyspieszyło i tamto pukanie też, więc się zorientowałam, że to jednak moje a nie dziecka. Ale co się strachu najadłam to moje Pierwszy raz taka akcja. A moje dziecko tak się dzisiaj schowało, że miałam problem, żeby je znaleźć. Ale w końcu znalazłam na środku, a kopie mnie po lewej stronie, długie już musi być Albo tak szybko przed detektorem ucieka

No czasem idzie się zastresować.
Ja za to wczoraj znalazłam młodego i tak mu szybko serce biło.. doszło do 160 i dalej rosło .. jakoś tak przerażająco mocno że wyłączyłam bo bałam się że tam zaraz liczbę 200 zobaczę..

Matko ale mam teraz przez Was ochotę na czereśnie i truskawki..
Także idę spać głodna..

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 21:57   #1073
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Ja czekam na sezon na truskawki. Taki mi sie marzy by je zjesc. Ale to, co na razie jest w sklepach jakos nie robi mi smaku.

Pozeram wlasnie winogrona bezpestkowe. Nigdy ich tak nie lubilam jak teraz w ciazy. Nigdy tez nie jadlam owocow o tej porze z tych powodow, o ktorych pisalyscie. Co ta ciaza robi z czlowieka hehe.

Mowicie, ze warto zakupic tego szumisia z Rossmanna? Bo sie nad nim zastanawiam. Bylby to pierwszy jakikolwiek zakup dla bąbelka. Na razie szwagierka odklada mi troche ciuszkow i gadzetow a jesli okaze sie, ze chlopak tam siedzi to juz bede miala z gorki. Gondole tez chyba od niej wezme a po paru mcach zainwestuje w porzadna spacerowke. Myslicie, ze to dobry pomysl?

Generalnie przerazaja mnie te zakupy, przemeblowywanie sypialni, ciasnota w malym mieszkaniu itp. Ale jakos damy rade.

Dobranoc. Weekendy za szybko mijaja niestety. 😢
Bianca, i w malym mieszkaniu da rade. My mamy 36m, jest nas dwoje +8latek+kot i pies.
Bedzie okej

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 22:11   #1074
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Ooo ja czekam az będzie sezon na czereśnie... O matko... Nie odciągnąć mnie wołami od nich

Ojjjjjjj TAAAAK!!! Czereśnie, maliny, truskawki, poziomki... Boże, niech już będzie czerwiec. Chociaż wtedy będziemy już wyglądać jak czołgi
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:06   #1075
malenka1889
Zadomowienie

Witam kobietki

Dzisiaj coś córka źle spała w nocy wiec ja też sie nie wyspałam ... No w każdym razie idę zaraz kawkę zrobić bo tak mi sie ziewa, że zaraz kogoś wciągne

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:10   #1076
judkama
Zakorzenienie

Dobry!

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:13   #1077
judis
Zadomowienie

Cytat:

my też oglądaliśmy i mąż stwierdził że albo ludzie zaczęli zamawiać burgery podczas emisji albo dziś będą no i my chyba też bo nam smaka narobili
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:15   #1078
diablica80
Zakorzenienie

Hejka. A ja nie chce zapeszac ale mój dzieć wreszcie butle nocną odstawił. Pije tylko raz wodę kokosowa - jupiiii juz myslalam ze będę go karmić do 18 roku życia.

Dzisiaj jadę do pracy do naszej drugiej siedziby - szef przylatuje.... ehhh nadrobie Was wieczorem.

Udanego dnia

Stary 2017-03-13, 06:16   #1079
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Bianca, i w malym mieszkaniu da rade. My mamy 36m, jest nas dwoje +8latek+kot i pies.
Bedzie okej

my w kawalerce 34m i chyba na razie tak zostanie bo zanim uzbieramy wkład własny to trochę czasu minie... zastanawiam się tylko jak to wszystko urządzić, myślałam nawet nad wydzieleniem małej sypialni ale przydałby się jakiś projektant do tego bo chyba mi wyobraźni brakuje...
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:23   #1080
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
No wiadomo, że owoce mają cukry, ja się odnosiłam do wypowiedzi Anny, bo myślałam, że typowo o jabłka chodzi. Mój żołądek jest ważniejszy, w końcu zaczynam trawić to co mi zalega.

Mi chodziło szczegolnie o jabłka właśnie . Raz to cukry, jak pisze diablica a dwa to, że mogą utrudniać spokojny sen. Do tego tak, jak maleńka napisała, jabłka mogą wzmagać uczucie głodu. Jeśli na ciebie super działają to na zdrowie!

A w ogóle to dzień dobry w poniedziałek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości