Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-13, 06:29   #1081
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Witam kobietki

Dzisiaj coś córka źle spała w nocy wiec ja też sie nie wyspałam ... No w każdym razie idę zaraz kawkę zrobić bo tak mi sie ziewa, że zaraz kogoś wciągne

Wysłane za pomocą mTalk
Ja się nie wysypiam notorycznie. Przed ciążą przez prawie 10 lat leczyłam chroniczną, przewlekłą bezsenność farmaceutycznie i oczywiście w ciąży musiałam odstawić leki. I tak dziwię się, że udaje mi się często przespać noc, ale jednak przez większość kartek z kalendarza możecie mnie tu zobaczyć nieraz grubo bo 2:00. W dzień się na ogół dobudzam
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:31   #1082
magdazar
Raczkowanie

Dzień dobry 😁
Moja córcia też w nocy trochę szalała, na szczęście już jej nie karmię w nocy.
Na 10:30 jedziemy na gordonki, takie zajęcia rytmiczno - umuzykalniające, córcia chodzi na nie od 7 miesięca i uwielbia je😀 polecam takie zajęcia dla maluchów.
Ja też od wczoraj od Masterchefa mam ochotę na hamburgera😜 będe blisko KFC więc może tam jakiegoś zjem😁
Miłego dnia życzę 😊

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
magdazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:55   #1083
admirable
Zakorzenienie

Hej
I znowu poniedziałek, ale teraz wizja, że jeszcze 1,5 miesiąca w pracy (lub 2,5) i aż lepeij mi się tutaj przychodzi
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 06:58   #1084
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
my też oglądaliśmy i mąż stwierdził że albo ludzie zaczęli zamawiać burgery podczas emisji albo dziś będą no i my chyba też bo nam smaka narobili

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 07:02   #1085
bianca30
Raczkowanie

Dzien dobry 👋😘

Ale u mnie dzis szaro buro i ponuro. Ale o dziwo i tak mi sie lepiej wstaje po 6-tej niz jesienia czy zima kiedy to ledwo budzilam.sie po 7-mej a potem sprintem do pracy.

Hanala i Judis, no to mnie pocieszylyscie. Ja mam niecale 50 mkw a panikuje jak to wszystko pomieszcze bo sypialnia nieduza a z salonu jeszcze teraz nie chcialabym rezygnowac. Tak jakos to wszystko urzadzilismy te duze szafy, lozko, naroznik, ze nie bardzo jest co wetknac. A moze po prostu dlatego, ze kiedys mieszkalam na wiekszym metrazu i teraz wydaje mi sie, ze mam za malo miejsca?

Ochote na hamburgera to i ja mam po tym programie. Ale chwilowo chyba musze przystopowac z fast foodami. Ciekawe ile wytrzymam? 😉

Na razie Crescent chyba narobila mi smaka na wiosenne kanapeczki i w ruch dzis poszlo ciemne pieczywko, rzodkieweczka, ogorek. I pierwszy raz w ciazy wzielo mnie w koncu na jajka. Zobaczymy jak to moj zoladek (i maly pasozycik w srodku) przyjmie...

Dzis po pracy wizytuje wiec poprosze o kciuki bo nie bylabym soba gdybym sie nie martwila i nie bala.

Milego dnia wszystkim. Lece do pracy!
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 07:05   #1086
Dorciak91
Raczkowanie

Hej dziewczyny, nie miałam niestety czasu aktywnie uczestniczyć , żle się czułam, praca etc. Moja najblizsza wizyta 28:03. Chłopiec Antoś
Dorciak91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 07:35   #1087
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja się nie wysypiam notorycznie. Przed ciążą przez prawie 10 lat leczyłam chroniczną, przewlekłą bezsenność farmaceutycznie i oczywiście w ciąży musiałam odstawić leki. I tak dziwię się, że udaje mi się często przespać noc, ale jednak przez większość kartek z kalendarza możecie mnie tu zobaczyć nieraz grubo bo 2:00. W dzień się na ogół dobudzam
Oj współczuje ja zanim zaszłam w pierwsza ciążę to spałam 6 max 7 godzin tyle mi wystarczalo ale jak dłużej zdążyło mi sie spać to czułam sie tak źle jakbym wcale nie spala. W ciazy za dużo sie nie zmieniło ale jak dojdzie drugie dziecko to pewnie każda wolna chwila to bedzie sen

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Dzien dobry 👋😘

Ale u mnie dzis szaro buro i ponuro. Ale o dziwo i tak mi sie lepiej wstaje po 6-tej niz jesienia czy zima kiedy to ledwo budzilam.sie po 7-mej a potem sprintem do pracy.

Hanala i Judis, no to mnie pocieszylyscie. Ja mam niecale 50 mkw a panikuje jak to wszystko pomieszcze bo sypialnia nieduza a z salonu jeszcze teraz nie chcialabym rezygnowac. Tak jakos to wszystko urzadzilismy te duze szafy, lozko, naroznik, ze nie bardzo jest co wetknac. A moze po prostu dlatego, ze kiedys mieszkalam na wiekszym metrazu i teraz wydaje mi sie, ze mam za malo miejsca?

Ochote na hamburgera to i ja mam po tym programie. Ale chwilowo chyba musze przystopowac z fast foodami. Ciekawe ile wytrzymam? 😉

Na razie Crescent chyba narobila mi smaka na wiosenne kanapeczki i w ruch dzis poszlo ciemne pieczywko, rzodkieweczka, ogorek. I pierwszy raz w ciazy wzielo mnie w koncu na jajka. Zobaczymy jak to moj zoladek (i maly pasozycik w srodku) przyjmie...

Dzis po pracy wizytuje wiec poprosze o kciuki bo nie bylabym soba gdybym sie nie martwila i nie bala.

No to ja juz trzymam kciuki za was 😁

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Dorciak91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie miałam niestety czasu aktywnie uczestniczyć , żle się czułam, praca etc. Moja najblizsza wizyta 28:03. Chłopiec Antoś
Kolejny mężczyzna gratulacje

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 08:03   #1088
Martoolka87
Zakorzenienie

Heloł

Cytat:
Gondole tez chyba od niej wezme a po paru mcach zainwestuje w porzadna spacerowke. Myslicie, ze to dobry pomysl?
Moja siostra tak zrobiła - gondola pożyczona, a później kupiła spacerówkę z chicco i jest bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
No czasem idzie się zastresować.
Ja za to wczoraj znalazłam młodego i tak mu szybko serce biło.. doszło do 160 i dalej rosło .. jakoś tak przerażająco mocno że wyłączyłam bo bałam się że tam zaraz liczbę 200 zobaczę..
Dobrze, że ja nie ma tego licznika

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Dorciak91 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Oj to widzę, że jak u mnie się potwierdzi córcia, to będzie mogła w chłopakach przebierać, bo jest ich sporo
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:12   #1089
we00
Rozeznanie

Hehe no chłopaków będzie sporo do wyboru.

A ja zaczynam poniedziałek od miłej wiadomości. Sąsiadów kotka w nocy urodzila kociaki. A od kilku dni kibicowalam i dzwoniłam z pytaniem już już babcia została. A dzisiaj sms o 7 że w nocy przyszły na świat.
Nigdy wcześniej nie widziałam takich kociakow więc po śniadaniu lecę oglądać.

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:27   #1090
oriane
Rozeznanie

Dzień dobry z pracy 😀

Ja jak patrzę na ilość chłopców to zazdroszczę bo chciałabym chociaż jednego

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:27   #1091
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez helloalex Pokaż wiadomość
Ale Wy jesteście zorganizowane :O ja dla młodego nie mam NIC. I wygląda na to, że nic nie dostanę. W moim otoczeniu wszyscy mają tylko dziewczynki i w dodatku ubierają je w dużym stopniu jak bezy. Wszystko będzie trzeba kupić. A ja do tej pory nie jestem w stanie się odważyc kupić nawet jednych spioszkow :O
Ja też nic nie mam, wczoraj świętowaliśmy dokładnie połowę ciąży ale się nie martwię, bo wiem, że jak przyjdzie czas to opróżnimy konto i wszystko się znajdzie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Wiecie co... ja mam już problem, żeby swoje MAJTKI zobaczyć. Dzisiaj się tak schylam, a tam taki bebzol wielki i nie widzę swojego krocza.
Haha ja już się od jakiegoś miesiąca nie jestem w stanie ogolić i TŻ przejął funkcję . Majtek nie widzę, krocza nie widzę, a buty zakładam jak słoń te co mam do wiązania to wieczorem TŻ się schyla bo mi jest mega ciężko SŁONICA!

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Mnie od kilku dni paznokieć u stopy uwiera, czaję się na niego, żeby obciąć, ale nie wiem jak do tego logistycznie podejść
wynajmij TŻ

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ojjjjjjj TAAAAK!!! Czereśnie, maliny, truskawki, poziomki... Boże, niech już będzie czerwiec. Chociaż wtedy będziemy już wyglądać jak czołgi
Tak, tak, tak ! Nie mogę się doczekać, aż wyjdę za dom i będzie to wszystko na mnie czekało

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
A ja zaczynam poniedziałek od miłej wiadomości. Sąsiadów kotka w nocy urodzila kociaki. A od kilku dni kibicowalam i dzwoniłam z pytaniem już już babcia została. A dzisiaj sms o 7 że w nocy przyszły na świat.
Zrób zdjęcie
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:33   #1092
SportMama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Hej
I znowu poniedziałek, ale teraz wizja, że jeszcze 1,5 miesiąca w pracy (lub 2,5) i aż lepeij mi się tutaj przychodzi
Ja chcę pracować do końca czerwca,choć czasem mnie leń łapie.
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 08:36   #1093
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Może się siurek gdzieś podwinął

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Haha ja już się od jakiegoś miesiąca nie jestem w stanie ogolić i TŻ przejął funkcję . Majtek nie widzę, krocza nie widzę, a buty zakładam jak słoń te co mam do wiązania to wieczorem TŻ się schyla bo mi jest mega ciężko SŁONICA!
Boję się tego etapu, bo ja taka Zosia Samosia I tak się wkurzam, jak muszę męża prosić, żeby mi coś z górnej półki podał

Cytat:
Takie malutkie to jak myszy wyglądają
Stary 2017-03-13, 08:44   #1094
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Boję się tego etapu, bo ja taka Zosia Samosia I tak się wkurzam, jak muszę męża prosić, żeby mi coś z górnej półki podał
A mi to nie przeszkadza, co chwilę mówię "schyl się bo mi nie wygodnie" Ale z tym schylaniem naprawdę mam problem ;/ goli mnie, pod prysznicem też mnie myje jak mam lenia i w ogóle teraz zanim wstanę, żeby sobie coś wziąć to pierwszy leci i podaje
Stary 2017-03-13, 08:46   #1095
we00
Rozeznanie

Pewnie tak jak piszesz ze jak myszy. Zrobię foto to wrzucę
Ale pierwszy raz widziałam tydzien temu jak u kotku leżącej na boku rusza się małe stworzonko w środku. Gdybym nie była w ciąży to pewnie by mi to umknęło a tu nawet się wyruszyłam hehehe

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 08:57   #1096
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
my w kawalerce 34m i chyba na razie tak zostanie bo zanim uzbieramy wkład własny to trochę czasu minie... zastanawiam się tylko jak to wszystko urządzić, myślałam nawet nad wydzieleniem małej sypialni ale przydałby się jakiś projektant do tego bo chyba mi wyobraźni brakuje...
!!! ja niedawno jak szukałam pomysłów na wydzielenie u nas to znalazłam w sieci projekt kawalerki i wydzielenie w niej sypialni, poszukaj, znajdziesz! U nas będzie ostatecznie chyba składana ściana. Jakbyś potrzebowała pomocy to mogę poszukać tego projektu, który wtedy znalazłam.

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Mi chodziło szczegolnie o jabłka właśnie . Raz to cukry, jak pisze diablica a dwa to, że mogą utrudniać spokojny sen. Do tego tak, jak maleńka napisała, jabłka mogą wzmagać uczucie głodu. Jeśli na ciebie super działają to na zdrowie!

A w ogóle to dzień dobry w poniedziałek

Nie wiem czy to przypadek, czy zasługa tego że się odkorkowałam po tym jabłku, ale ja dzisiaj spałam jak dziecko. Tylko raz zaliczyłam WC.

Dziewczyny, człowiek chce sobie zrobić dietę, a Wy tu znowu na ciemną stronę mocy sprowadzacie hamburgerami.

Cytat:

No, w końcu jakaś twarda dusza! Chyba zakoszę pomysła, bo brzmi smacznie. Dostałam jakiś czas temu od znajomego jego rozpiskę diety i jak zobaczyłam jakie smaczne rzeczy można jeść na diecie, to aż mi się zachciało część dań przygotować. Mąż w końcu będzie wniebowzięty, że o niego dbam, a nie tuczę.

bianca, za wizytę!

Cytat:
Hehe no chłopaków będzie sporo do wyboru.

Ale masz atrakcje

Cytat:
Ja też nic nie mam, wczoraj świętowaliśmy dokładnie połowę ciąży ale się nie martwię, bo wiem, że jak przyjdzie czas to opróżnimy konto i wszystko się znajdzie

wynajmij TŻ

Tak, tak, tak ! Nie mogę się doczekać, aż wyjdę za dom i będzie to wszystko na mnie czekało

Zrób zdjęcie
Nie no, nie będę narażać swojego życia jeszcze Kładę się w wannie i jakoś idzie. Gorzej to będzie za dwa miesiące.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:02   #1097
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
A mi to nie przeszkadza, co chwilę mówię "schyl się bo mi nie wygodnie" Ale z tym schylaniem naprawdę mam problem ;/ goli mnie, pod prysznicem też mnie myje jak mam lenia i w ogóle teraz zanim wstanę, żeby sobie coś wziąć to pierwszy leci i podaje
Nieźle Mój mnie ostatnio nagonił do podklejania filcowych podkładek pod meble Jakoś dałam radę Musiałam uklęknąć w rozkroku tak, żeby mi się brzuch między nogami zmieścił i wtedy nurkowałam pod te meble
Mój mąż mnie często w takich pierdołach wyręcza, ale za to zleca mi dodatkowe ekstremalne misje

Cytat:
Pewnie tak jak piszesz ze jak myszy. Zrobię foto to wrzucę
Ale pierwszy raz widziałam tydzien temu jak u kotku leżącej na boku rusza się małe stworzonko w środku. Gdybym nie była w ciąży to pewnie by mi to umknęło a tu nawet się wyruszyłam hehehe
Spoko, ja się wczoraj poryczałam w kościele, bo było uroczyste przyjęcie 4 nowych ministrantów Oczywiście nie znałam żadnego z nich, ani nawet nie widziałam co się dzieje, bo wszyscy stali a ja siedziałam (nie daję rady stać, więc całą mszę siedzę), ale jak mieli na znak radości uderzyć w gong, to u mnie fontanna płynęła. Wstyd na maksa

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Nie no, nie będę narażać swojego życia jeszcze Kładę się w wannie i jakoś idzie. Gorzej to będzie za dwa miesiące.
Ja właśnie też na leżąco, ale w brodziku. Nadal się mieszczę

W ogóle od pierwszego ważenia 8 tygodni temu wg domowej wagi nadal mam tylko pół kilo na plusie. Ja się cieszę, ale profesorek będzie narzekał
Stary 2017-03-13, 09:08   #1098
Kurcia007
Raczkowanie

Cytat:
Że co? Na trawienie idealne

Mobilny przekaz myśli ;-)
ale nie na kolacje
najlepiej do jakiejś 16
Kurcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:10   #1099
Serenely
Zakorzenienie

Tylko że ja kolację jadłam o 19, a potem się zakorkowałam i jabłko pomogło. Co Wy macie za problem kobiety. Dobrze zrobiło na żołądku, jak ktoś będzie w podobnej sytuacji, to jestem przykładem, że tak można naturalnie się odkorkować.
Stary 2017-03-13, 09:13   #1100
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Hejka. A ja nie chce zapeszac ale mój dzieć wreszcie butle nocną odstawił. Pije tylko raz wodę kokosowa - jupiiii juz myslalam ze będę go karmić do 18 roku życia.

Dzisiaj jadę do pracy do naszej drugiej siedziby - szef przylatuje.... ehhh nadrobie Was wieczorem.

Udanego dnia

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
To super
Moja w nocy od jakiegoś czasu nie pije ale za to zawsze na dzień dobry i dobranoc musi być mleko bo inaczej bunt jak nie wiem 😂

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Dzień dobry z pracy 😀

A kiedy teraz wizyta ? może jednak będzie parka ? :P

Bianca - kciuki za wizytę

Dorciak - gratulacje chłopaka

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:20   #1101
Kurcia007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Hej
ja chyba właśnie też zmienię swoje plany i popracuje tylko do końca kwietnia albo do po majówce

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Tylko że ja kolację jadłam o 19, a potem się zakorkowałam i jabłko pomogło. Co Wy macie za problem kobiety. Dobrze zrobiło na żołądku, jak ktoś będzie w podobnej sytuacji, to jestem przykładem, że tak można naturalnie się odkorkować.
co do odkorkowania to jak najbardziej
na mnei działa codzienna poranna kawa z mlekiem
Kurcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:20   #1102
judis
Zadomowienie

Cytat:
!!! ja niedawno jak szukałam pomysłów na wydzielenie u nas to znalazłam w sieci projekt kawalerki i wydzielenie w niej sypialni, poszukaj, znajdziesz! U nas będzie ostatecznie chyba składana ściana. Jakbyś potrzebowała pomocy to mogę poszukać tego projektu, który wtedy znalazłam.
Byłoby super
przeszukiwałam w wzdłuż i wszerz grafiki google w poszukiwaniu inspiracji ale jakoś nic mi nie podpasowało, myślałam o ściance działowej, może jakimś wąskim a długim regale lub parawanie
ale trzeba jeszcze zmieścić łóżeczko, elementy do przechowywania...
w ikei jakoś potrafią wcisnąć tyle rzeczy w małą przestrzeń
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z15957520Q,Kawalerka-o-powierzchni-31-m-kw--znajduje-sie-na-p.jpg (58,4 KB, 36 załadowań)
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:27   #1103
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Byłoby super
przeszukiwałam w wzdłuż i wszerz grafiki google w poszukiwaniu inspiracji ale jakoś nic mi nie podpasowało, myślałam o ściance działowej, może jakimś wąskim a długim regale lub parawanie
ale trzeba jeszcze zmieścić łóżeczko, elementy do przechowywania...
w ikei jakoś potrafią wcisnąć tyle rzeczy w małą przestrzeń
Znalazłam w sumie 3 różne linki, może któryś się Tobie przyda:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...2ym-mieszkaniu
http://ladnydom.pl/czterykaty/1,5758...eszkaniu_.html
http://pytanieomieszkanie.pl/wydziel...ednopokojowym/
Stary 2017-03-13, 09:34   #1104
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
1. Nieźle Mój mnie ostatnio nagonił do podklejania filcowych podkładek pod meble Jakoś dałam radę Musiałam uklęknąć w rozkroku tak, żeby mi się brzuch między nogami zmieścił i wtedy nurkowałam pod te meble
Mój mąż mnie często w takich pierdołach wyręcza, ale za to zleca mi dodatkowe ekstremalne misje

2. Spoko, ja się wczoraj poryczałam w kościele, bo było uroczyste przyjęcie 4 nowych ministrantów Oczywiście nie znałam żadnego z nich, ani nawet nie widziałam co się dzieje, bo wszyscy stali a ja siedziałam (nie daję rady stać, więc całą mszę siedzę), ale jak mieli na znak radości uderzyć w gong, to u mnie fontanna płynęła. Wstyd na maksa

3. Ja właśnie też na leżąco, ale w brodziku. Nadal się mieszczę

4. W ogóle od pierwszego ważenia 8 tygodni temu wg domowej wagi nadal mam tylko pół kilo na plusie. Ja się cieszę, ale profesorek będzie narzekał
1. Ja ewentualnie dostaję jakieś zlecenia do zrobienia na siedząco raczej mnie wyręcza, chociaż do prasowania się nie garnie
2. jesteś niesamowita! a ja myślałam, że jestem płaczką jak ryczałam ostatnio na serialu
3. Ja nawet na leżąco nie próbuję bo musiała bym nalać całą wannę gorącej, wręcz wrzącej wody co nie do końca było by ok dla dzidziusia. Więc TŻ ma nowe funkcje ciekawa jestem co będzie po porodzie zanim schudnę, bo wtedy już raczej na półgodzinny prysznic nie pójdziemy
4. Zazdroszczę... Ja chyba zaraz zacznę się odchudzać w ciąży jak tak dalej pójdzie.
Stary 2017-03-13, 09:45   #1105
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ja ewentualnie dostaję jakieś zlecenia do zrobienia na siedząco raczej mnie wyręcza, chociaż do prasowania się nie garnie
2. jesteś niesamowita! a ja myślałam, że jestem płaczką jak ryczałam ostatnio na serialu
3. Ja nawet na leżąco nie próbuję bo musiała bym nalać całą wannę gorącej, wręcz wrzącej wody co nie do końca było by ok dla dzidziusia. Więc TŻ ma nowe funkcje ciekawa jestem co będzie po porodzie zanim schudnę, bo wtedy już raczej na półgodzinny prysznic nie pójdziemy
4. Zazdroszczę... Ja chyba zaraz zacznę się odchudzać w ciąży jak tak dalej pójdzie.
Ej, ja się kąpię w bardzo ciepłej wodzie. Mama ginekolog pisała chyba, że temperatura wody nie wpływa na maluszka, bo jego temperaturę reguluje łożysko.
Stary 2017-03-13, 09:46   #1106
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Nieźle Mój mnie ostatnio nagonił do podklejania filcowych podkładek pod meble Jakoś dałam radę Musiałam uklęknąć w rozkroku tak, żeby mi się brzuch między nogami zmieścił i wtedy nurkowałam pod te meble

Spoko, ja się wczoraj poryczałam w kościele, bo było uroczyste przyjęcie 4 nowych ministrantów Oczywiście nie znałam żadnego z nich, ani nawet nie widziałam co się dzieje, bo wszyscy stali a ja siedziałam (nie daję rady stać, więc całą mszę siedzę), ale jak mieli na znak radości uderzyć w gong, to u mnie fontanna płynęła. Wstyd na maksa

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Ja właśnie też na leżąco, ale w brodziku. Nadal się mieszczę

W ogóle od pierwszego ważenia 8 tygodni temu wg domowej wagi nadal mam tylko pół kilo na plusie. Ja się cieszę, ale profesorek będzie narzekał
Wow tylko pół kg w szoku jestem. Ja od początku listopada według mojej wagi w sobote było 3kg ale po tym wczorajszym obżarstwie dzisiaj 4 kg. Ale nie sieje paniki bo w pierwszej ciazy na tym.etapie miałam juz 8 więc nie jest źle. W środę mam gina i ciekawe jak dzidzia rośnie 😍

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:48   #1107
diablica80
Zakorzenienie

Dziewczyny co do golenia to ja polecam Gillette pro skin - maszynki z żelem. W ostatniej ciąży w ciemno się golilam - nawet w szpitalu zaraz przed porodem i ani razu się nie zacięlam.

Nie mowie ze macie nie korzystać z pomocy tż - bo jak nie teraz to kiedy 😂😂 ale te maszynki to też fajna alternatywa.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 09:56   #1108
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Ej, ja się kąpię w bardzo ciepłej wodzie. Mama ginekolog pisała chyba, że temperatura wody nie wpływa na maluszka, bo jego temperaturę reguluje łożysko.
Taaaak? Czytam ją często i regularnie ale tego nie widziałam. Jak by tak faktycznie było to zaraz bym wskoczyła do wanny i przestała się ograniczać pod prysznicem, bo biorę w chłodniejszej wodzie niż zawsze.
Stary 2017-03-13, 09:57   #1109
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez w cieplutkiej Raz zdarzylo sie mi, ze byla no za ciepla nawet dla mnie, dzidziol od razu zaczal kopac. Jak wynurzylam brzuch to juz byl spokoj

Co do przebudowy, to jakis czas temu profil na fb ogladalam jakiejs firmy co robi cuda wianki, byla sciana, w ktorej byla zabudowa, szafy, w dzien bylo biureczko polki, pare ruchow i rozkladalo sie pełnowymiarowe wyrko, fajny patent, bo ściana była meblem jednoczesnie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:05   #1110
nyna91
Raczkowanie

A tak w ogóle to wpadłam wczoraj w depresję. Czyściłam sobie swoje nowiutkie, 3 razy ubrane buciki i zauważyłam, że skóra jest pęknięta. Nie mam butów, nie mam w czym chodzić i boję się że w CCC nie przyjmą reklamacji. I tak gotowa do wyjścia załapałam doła i łzy w oczach stanęły.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Wow tylko pół kg w szoku jestem. Ja od początku listopada według mojej wagi w sobote było 3kg ale po tym wczorajszym obżarstwie dzisiaj 4 kg. Ale nie sieje paniki bo w pierwszej ciazy na tym.etapie miałam juz 8 więc nie jest źle. W środę mam gina i ciekawe jak dzidzia rośnie 😍
Dzidzia z pewnością rośnie dobrze i już jest duża Zdradź mi proszę ile ostatecznie przytyłaś w pierwszej ciąży bo chyba jestem już na etapie 8kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości