|
|
#511 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Scent Bar LXI
Cytat:
zna mnie skubanyO tak!!!
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Znad ogólnego dola ( przesilenie wiosenne? Pms?
) i lodów carte dor Solony Karmel
|
#514 | |
|
Mother of Cats
|
Ale tak ogólnie, mam nadzieję? Bez rozważania własnego przypadku
![]() Cytat:
Lody Ale przecież dopiero marzec? ![]() Wiedz, że to przez Ciebie nabyłam galaretki i mrożone truskawki ![]() Plis, jakie proporcje zrobić - podpowiedz ![]() Kupiłam na spróbowanie pizzę bezglutenową w Biedrze i zawód: zatykająca i strasznie mączna w smaku Zapisz
|
|
|
|
|
#515 |
|
Piers do przodu
|
I mnie naszło na galaretkę
może jutro zrobię agrestową ![]() Miłego
|
#516 |
|
Nindżopesz
|
Anonimowa ankieta dla zadidowanych:
- od jakiego wieku puszczacie didy same na trasie szkoła - dom, pozwalacie samym wracać komunikacją? Czy odległość od chałupy ma znaczenie? (w sensie, że jak trzy przystanki to przywiozę, a jak 5 min z buta to samo dojdzie) - czy wybierałyście podstawówkę biorąc pod uwagę odległość od domu, czy średnią z poprzednich lat, czy jeszcze coś innego? - czy te średnie w ogóle mają pokrycie w rzeczywistości i warto na to zawracać uwagę? Że jak dobra średnia, to wyrośnie nam noblista, a jak słaba, to tuman? |
|
|
|
#517 |
|
Piers do przodu
|
Red u mnie podstawowka byla dwie przecznice ze swiatlami truchtem od chaty a Mlody zaczal sam wracac i wychodzic od 4 klasy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w rodzinie podobnie: jedne przejście dla pieszych, ok. 10 minut bardzo powoli na piechotę, od 4 klasy samodzielnie, wcześniej razem z innym dzieckiem i Mamą, z tego samego bloku do tej samej szkoły
![]() Średnie - nie wiem, czy mają aż takie znaczenie. Trochę na pewno tak, ale warto też czytać opinie na forach. Samopoczucie dziecka ważniejsze. Chyba wybrałabym "średnią"' szkołę: nie najlepszą, nie najgorszą, w miarę dobrą z najbliższych domu. Miłej niedzieli wszystkich.
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czy mam ochote na gęstsze czy rzadsze.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-03-12 o 13:45 |
|
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam, ale to świetnie sobie mogę wyobrazić ![]() Już mi TŻ panikował, że jak będę mieć inne rzeczy na głowie to kto nam olaboga PIT rozliczy. No to dla jego spokoju zrobiłam, dobra żona jestem I w sumie mnie też ulżyło ![]() Chętnie poczytałam odpowiedzi, aczkolwiek mnie tylko 1 dotyczy, bo wyboru szkoły nie mam - na mojej wsi jedna podstawówka, wiadomix Moi rodzice chyba byli nieodpowiedzialni, bo 1 km do mojej podstawówki chodziłam sama z kolegą od pierwszej klasy A to dodam pytanie do ankiety - od jakiego wieku dziecko samo na podwórko? I jak uświadamiać na temat "obcych panów"?
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plecaki na ziemi a oni zajmuja sie czyms tam ganianiem sie nawzajem m.in. w centrum miasta. Czisas. Serio nie maja pojecia o konsekwencjach. Z tego co widze to wlasnie 4 klasa juz troche bardziej trybi. Tez sa laski zatracone w tym na ktora spojrzal Maciek ale juz przypominaja ludzi swiadomosc ostroznosci wieksza a nie stado malpek. Z drugiej strony zamknieci w srajfonach zwlaszcza chlopcy dalej nic nie widza nic nie slysza ale rzadziej ida sladem węża.Ale co do obcych panow to czemu przedszkola nie maja takich akcji? A moze maja? Powinny uswiadamiac jak najwczesniej wlasnie. Wtedy wzystkie dzieci przyjmuja to za norme a rodzic jsk powie to czasem niezrozumiala egzotyka. . cos co jest klepane do glow masowo ma wieksza sile. Przypomina mi sie pewna story. Jedziemy z chuopinem autem mega stroma gorka w dol a chlopcom z boiska wypadla pilka i toczy sie ulica z gorki on sie zatrzymuje i mowi ze jak chca to ich podrzuci fo tej pilki na dol i z powrotem bo to fest kawal pilki juz dawno nie widac. A oni do niego spierdalaj zboczencu!!! Uwazam ze to wlasciwa reakcja! W sumie to bylismy dumni z dzieciakow Wiem ze juz o tym pisalam ale zawsze mi sie przypomina. .
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro miał podrzucać dzieciaki z powrotem też, to mógł sam pojechać po piłkę? Ale historia cudowna
Się odzywam, bo farba schnie na nowych płytach, naprawdę nie wiem, w co ręce włożyć - zaproszenia na 2 aukcje ( w tym jedna pt. Ciało - Płeć - Gender - może zrobię coś śmielszego????) i umowa z galerią na depozyt, do tego 2 pilne zlecenia i całkowita wymiana perfum (no, prawie).A wpadam dlatego, że dziś jest piąta rocznica Brulionu i z tej okazji będzie konkurs, gdzie nagrodą jest obraz na zamówienie, specjalnie namalowany dla laureata i nie wiem, jaki ten konkurs zrobić... tzn jaki w ogóle ma być - pytanie? Loteria? Pomożecie coś?
|
#523 |
|
Nindżopesz
|
Też mi się tak zdawało, że okolice 12 lat to dobry moment, ale TŻ mnie wyśmiał, że pff, 8 lat i w tramwaj! No nie sądzę.
Właśnie jesteśmy na etapie kłótni o szkołę, ja chcę taką niedaleko (10 min wolnym krokiem) o poziomie przybliżonym do warszawskiej średniej, on chce oddaloną o jakieś 20 min (przez park, super opcja po południu zimą...) ale z poziomem +4 powyżej średniej (rozpiętość poziomu to wg tabelki z netu +10/-20 czy jakoś tak). "Moja" jest odnowiona i blisko nietopsza, jego rozpadająca się, blisko niczego ![]() Pójdę oczywiście na spotkania dla zerówek i odmacam obie szkoły. A co do biegania po podwórku - nie wiem, u mnie didy w ogóle same nie biegają... Najwyżej jakieś małe z rodzicami. Siedzą w domu albo chodzą na jakieś zajęcia. Za moich czasów puszczali mnie od około 6-7 lat, bawiliśmy się z chłopakami pod blokiem. Jakoś żadne z nas nie wpadało na pomysł, że iść gdzieś dalej. Zaczęłam się prowadzać z koleżankami dopiero mając 10+ czy jakoś tak. Na N robiliśmy testy, babcia się schowała na parkingu kiedy N gdzieś zamarudziła. Najpierw ją wołała, potem poszła do klatki, zadzwoniła domofonem i poszła do windy, gdzie już dopadła ją babcia Pytamy: "a jakby ktoś cię zaczepiał, że ma cukierki, kabanosy albo małe kotki, to byś z nim poszła?" "No przecież wiadomo, że nie wolno chodzić z obcymi, tylko malutkie dzieci tak robią bo są jeszcze głupie!" ![]() Podobno w jakimś przedszkolu przeprowadzali testy w zmowie z rodzicami i wychowawcami, po dzieci przychodziła "koleżanka mamy". Maluchy w większości faktycznie szły jak barany, starsze dzieci się nie zgadzały. |
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszłym tygodniu zaskoczył mnie jak wylicytował wszystkie numery alarmowe, też go w przedszkolu nauczyli. Jednak coś się tam dzieje pożytecznego Nie że wątpię w tę placówkę, ale według tego co B opowiada (czy raczej nie opowiada) to całymi dniami się bawią i trzy razy w tygodniu jest żurek 2. Podbudowała mnie ta reakcja ![]() Co do tego jak zachowują się dzieciaki to pełna zgoda Ja się staram tłuc przy każdej okazji, że w gniazdku jest prąd, w kuchence gaz, a na jezdni auta i jak się z tym obchodzić. Bo zauważyłam, że mnóstwo rodziców przyjmuje, że ich dzieci taką wiedzę wyssały chyba z mlekiem matki Tylko jakoś o tych obcych mi się zapomniało Jak w zeszłym tygodniu było o tym porwaniu 12stolatki to B bardzo wstrząsnęło nagranie pokazywane w tiwi, przy okazji pogadankę trzasnęliśmy.Traf chciał, że ze dwa dni potem był sam na podwórku (naszym prywatnym, od zeszłego roku wychodzi i naprawdę jestem z niego dumna, bo oprócz wybrudzenia się nie zrobił żadnego głupstwa) i do naszych sąsiadów (z tego samego domu) przyjechał facet. No i patrzę przez okno co się będzie działo B stanął przy naszym psie i razem szczekali Ale jednocześnie martwi mnie to, że tu niby rozsądnie, ale wiem, że przed innymi dziećmi lubi się popisać, a niestety wiem jak to wygląda. Zwłaszcza w nastoletnim wieku - rozsądek ich zupełnie opuszcza ![]() Justyno, gratuluję rocznicy
|
|
#525 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
do szkoly sama chodzila poźno bo od 4 klasy, a do szkoly sa 2 kroki, ale TZ sie nie chcial zgodzic wczesniej ![]() podstawowke wybralam njblizszą,ale zasiegnelam jezyka ze jest nienajgorsza, tabelek nie sprawdzalam srednia to srednia- mozna byc najgorszym uczniem w najlepszej szkole albo najlepszym w najgorszej itd...plus czy minus 10 jakis wyimaginowanych punktow nic nie znaczy...obawialabym sie tylko szkol z samego ogona i takich i ktorych wiadomo ze sa złe
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, Agnysko
Już wiem, jaki ma być konkurs. Bardzo ciekawy! Dziś o 20 napiszę - zapraszam do udziału! Odpowiedzi będę zbierać do wtorku
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 i 3. ![]() ![]() Cytat:
) często mówią nam to co chcemy usłyszeć. W ogóle to nie gadacie z przedszkolem? Co się robi a co nie? Jestem za tym, żebym dzieci widziały w tivi wstrząsający i brutalny świat. Wiadomo wsparty rodzicielską dyskusją. Pamiętam, że do mnie dopiero dotarło coś w ten deseń, jakaś lokalna tragedia, głośna etc. Strach jest w sumie skutecznym doradcą. Na ty etapie rozwoju zwłaszcza. Bo trudno mówić o świadomości konsekwencji i rozumieniu wszystkiego tylko na podstawie rodzicielskich przestróg i kazań, które mogą zlać się w jedno. No masz rację z tymi popisami eeeeeech . Red - fajne i mądre testy. Żurek 3 x w tyg mnie poraził ale mam nadzieję, że tu akurat trochę buja
|
||
|
|
|
#528 |
|
Piers do przodu
|
Ooo Ju
się rozkręcasz Dziewczyno konkurs ... trzymam kciuki.U mnie leniwa niedziela - jutro ZUS i US mam nadzieję załatwić
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko w domu jakoś nieczęsto jemy zupy i on nie bardzo się zna. Co do kontaktów z przedszkolem - ja wychowawczynię jak pracowałam widywałam rzadziej niż raz w miesiącu, w przelocie, w takich godzinach go odstawiałam i odbierałam. Po zebraniach zostaję, żeby konkretnie zapytać jak moje dziecko się zachowuje w grupie, jakie ona ma obserwacje. Pewno mają jakiś program co robią po kolei, ale aż tak ambitna nie jestem, żeby to studiować Widzę czego się naumiał jeśli o wiedzę chodzi, bardziej mnie zawsze martwi jego zachowanie, bo to jaki jest pojedynczo, a jaki w grupie to dwie różne sprawy
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, Kasiu!
Planuję akt męski 100 na 70 - ale w konwencji filmu noir, prawie spowity ciemnościo
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł.
Ju gratulacje W temacie szkoly nie bardzo mam co do powiedzenia bo moje dziecie juz duze i dawno do szkoly chodzil ale fakt ze od ok 4 klasy sam zapindalal. Szkola 5 min spacerkiem ale dwa przejscia przez ruchliwe aleje bez swiatel. Co do wyjscia na podworko to jedno sie nie zmienia od lat: poziom wplywu silniejszych na slabszych. Rzadko da sie wpoic dziecku zeby zawsze byl soba bo taki jest fajny i nie robil glupich rzeczy tylko dlatego ze inni tak robia. Kolezanki syn wyszedl na spacer z psem, mial juz wrocic do domu kiedy jeden z kolegow powiedzial mu ze jak zostanie to beda go bardziej lubic. Zostal. Kolezanka szukala go ponad dwie godziny. Niby nic sie nie stalo ale mogli go "poprosic" o cos glupszego i co wtedy. A trzymac w domu to tez nie metoda. Z doswiadczenia wiem ze dzieci puszczane lekko samopas i nie sa chuchane i cackane lepiej sobie radza pozniej. Nic odkrywczego wiem ale kiedys bylo latwiej wychowac samodzielne dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przprszm, głupawka ![]() Kasiu, powodzenia w załatwianiu jutrzejszych urzędów ![]() I dobranoc wszystkim
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
tak, długi paznokieć w piątym palcu u nogi
|
#534 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() Agnysko dziękuję i dobre nocy Ciekawe jak dziś mi pójdzie z zasypianiem
|
|
#535 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Osiwieję przez tego kota
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#536 |
|
Nindżopesz
|
Obejrzałam wreszcie 4 sezon Wikingów. No niee, soza żenada... Akcje coraz bardziej nieprawdopodobne, jakieś zbędne seksy, zero klimatu z pierwszych sezonów, coraz dziwniejsza (nowocześniejsza) charakteryzacja... A Ivar to w ogóle jakieś nieporozumienie.
Agnysko, o tym samym pomyślałam ![]() Miał ktoś do czynienia z Effaclarem Duo+ albo Skinorenem? |
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam
![]() Zależy co Ci dolega? Czego oczekujesz? Duo + miałam tylko w próbkach. Ogólnie Duo odpryszcza, ale też i (mnie) przesusza, ściąga i podrażnia. Nie lubię serii Effaclar, bo właśnie cierpię jak jej używam, choć działa antypryszczowo. Duo+ nie robił mi aż takiej krzywdy, ale w sumie chyb z 6 próbek użyłam, i nie zrobił też żadnej różnicy. Możliwe, że to za mało, że po całym opakowaniu jest efekt, ale po tych próbkach jakoś nie zapragłam go mieć. Mnie chyba odpychają te ich silikonowe formuły. No i zawsze jest przesusz, słowem przy Duo + na bank odnotowałam dyskomfort stosowania, na tyle duży, żeby nie kupować tuby. Poprzedni duo, to serio hardkorek. Skinoren miał działanie bardzo delikatne i bardzo krótkofalowe, albo mój naskórek zbyt szybko się pogrubia? Nie rozjaśnił spektakularnie, bardzo subtelnie. Jednak ze względu na delikatność (jeszcze zależy czy krem czy żel, ja wolałam krem) lubiłam stosować bo wówczas nic mi nie wyskakiwało nowego na twarzy. Tak jakby trzymał pryszczole "at bay" jednak wągrów nie ruszył. Ale ja mam skórę grubą. I mimo to Effaclar zbyt duży hardcore dla mnie, a Skinorem zbyt delikatny. Tak je podsumowuję. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-03-13 o 14:24 |
|
|
|
#538 |
|
Mother of Cats
|
![]() Rejcz, pomysł na owoce z galaretką boski |
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wiem czy normalne, nie znam się, 1/4 wydaje się bardzo mało? Ja piję tylko z ogórków. Współczuję. Moi teście się kiedyś zatruli kapkiszem, ale zjedli dużo i był parszywej jakości. Zbyt kwaśny. taki brrrr. No ja bym tego nie zjadła. Byli zieloni na twarzy i głównie wymiotowali.2. To cieszę się, mi też truskawy zimą poprawiają humor ( a jedna nawet cały rok ) ale właśnie wczoraj wieczorem, jak podchodziłam do robienia kolejnej porcji, to stwierdziłam, że nie chcę na zimno, bo mnie gardło boli i zrobiłam zwykły miks truskaw podgrzany z cukrem, taki ciepły sos. Booooooooooooooooskie.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-03-13 o 14:34 |
|
|
|
|
#540 |
|
Nindżopesz
|
Dzięki za reckę
![]() Od miesiąca dolega mi wysyp zaskórników zamkniętych - głównie na jednym policzku zrobiła się ich cała masa, takie skupisko-placek. Być może to coś w związku z azjatycką pielęgnacją, którą teraz odstawiłam. Tego dziadostwa chcę się pozbyć. Skinoren w kremie już kupiłam, mam wrażenie, że część wyciągnął (udało się łatwo pozbyć mechanicznie), a część się spłyciła. Ale to jeszcze nie to, pewnie będą się ciągle odnawiać więc chciałam jeszcze dorzucić Effaclar. Na syfy jako takie zadziałała u mnie azeloglicyna z BU, w tym cyklu nic nowego nie wylazło ...Ale za to ciągle dłubię przy policzku i wyglądam jak nastolatek :/ Od brody po skroń stany zapalne i przebarwienia, które sama sobie zafundowałam. Próbuję się powstrzymywać. A co najgorsze nie wiem jaka jest przyczyna, czy kosmetyki, czy hormony, tarczyca, dieta. Nigdy nie miałam czegoś takiego na policzkach. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

) i lodów carte dor Solony Karmel

może jutro zrobię agrestową 

Plecaki na ziemi a oni zajmuja sie czyms tam ganianiem sie nawzajem m.in. w centrum miasta. Czisas. Serio nie maja pojecia o konsekwencjach. Z tego co widze to wlasnie 4 klasa juz troche bardziej trybi. Tez sa laski zatracone w tym na ktora spojrzal Maciek