Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-13, 14:34   #1171
oriane
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
No bo grupa krwi to dokument, który odbiera się osobiście. Mi lekarz ten papier na zszywacz do karty ciąży podpiął. Mam krew kartę, więc mi to akurat nie robi, ale akurat ten papier masz jako oryginał. U mnie nie wrzucali ani grupy, ani HIV do sieci.
U mnie to samo. Grupa krwi i Hiv tylko odbiór osobisty, nie publikowane w necie, zapakowane dodatkowo w kopertę. Grupę krwi też mam przypiętą zszywaczem do karty ciąży na okładce. Mi ginka przypina też usg z pomiarem długości szyjki macicy na okładce z tylu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 14:37   #1172
aneta_91
Zakorzenienie

To ja nie wiem czemu u mnie inaczej żeby tylko z tego problemów nie było przy porodzie

A Wasze karty ciąży to takie obszerne książeczki? Moja to taka harmonijka z 3stron dwustronnie szczerze mówiąc mało mi się podoba, no ale ona chyba nie do podobania głownie jest
Stary 2017-03-13, 14:48   #1173
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
A Wasze karty ciąży to takie obszerne książeczki? Moja to taka harmonijka z 3stron dwustronnie szczerze mówiąc mało mi się podoba, no ale ona chyba nie do podobania głownie jest
Też mam taką harmonijkę zabazgroloną okrutnie, nawet się w kratkach lekarz nie potrafi zmieścić
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 14:57   #1174
helloalex
Raczkowanie

Ja robie wszystko w EnelMed i mam ładna książeczkę z instrukcjami co do badań w ciąży i dużo rubryk dla lekarza. Noszę ja ze sobą od kiedy w 1 trymestrze miałam bolesne skurcze i prosiłam o puszczanie mnie na miejsce siedzące, bo nie mogłam stać. Teraz już się odpukać nie przydaje.

Nie umiem odróżnić pulsowania od kopniakow to były takie pojedyncze ruchy, jakby do zewnątrz, bo było je widać jakby coś od środka wypychalo skórę z różna intensywnością. Trwało ok pół godziny, teraz się uspokoilo.

helloalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 15:24   #1175
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
To ja nie wiem czemu u mnie inaczej żeby tylko z tego problemów nie było przy porodzie

Tak, mam harmonijkę z przychodni. Z drugiej też mam taką książeczkę. Mieści się do torebki, więc mi to nie robi.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 15:31   #1176
SportMama
Raczkowanie

Przyszła do mnie teczka i maskotka sensoryczna.Nie zachwyciły mnie. Jutro idę na kontrol i już zaczynam się denerwować,że coś nie tak. Chyba strach będzie mi towarzyszył cały czas....jak ja pierwszą ciążę przeżyłam.....wcale się nie denerwowałam...
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 15:39   #1177
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Przyszła do mnie teczka i maskotka sensoryczna.Nie zachwyciły mnie. Jutro idę na kontrol i już zaczynam się denerwować,że coś nie tak. Chyba strach będzie mi towarzyszył cały czas....jak ja pierwszą ciążę przeżyłam.....wcale się nie denerwowałam...
Też mam jutro wizytę, w ogóle mamy jutro bogaty dzień pod tym względem Mamy zapewnione kciuki wizażowe, a one czynią cuda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 16:00   #1178
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
To powodzenia!

Ja właśnie po zakupach. Podstawowe rzeczy - żarcie, coś do domu. I człowiek wychodzi zawsze z Biedry/Lidla z rachunkiem na 100+. W tym kraju się nie da żyć.

Chyba zacznę układać jadłospis pod aktualne promocje, bo jak wskoczy nam maluszka, to dojdą wydatki jakby nie było - co miesięczne.

we, urocze kociaki!!! U wujostwa jakiś czas temu też się urodziły i takie malutkie były, nawet mąż był zauroczony, choć on psy woli. Ale niestety - alergie... Tak że w dalszym ciągu będziemy hodowcami gryzoni, jak się zamarzy zwierz naszemu dziecku.

Dopisuję do listy. Mam otwarty kefir i przynajmniej go spożytkuję.

Bez przesady, ja wszystko drukuję od lat.

NIE MOGŁAM SIĘ POWSTRZYMAĆ!!!

Na stronie benefitu masz mapę i szukasz. Wskazujesz jaką masz kartę, jakie dyscypliny i wsio.

Aktualne.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Kupiłam sobie na wyprzedaży kostium:

Niestety, lipa z dwuczęściowymi GDZIEKOLWIEK, a z ciążowych tylko dwa modele w jednym sklepie, ten leżał najlepiej...
Obrzydliwy filmik!
Cytat:
No ja też zawsze drukowałam, ale zgłupiałam jak na stronie szpitala zobaczyłam że do porodu chcą oryginał np grupy krwi etc.
Ja mam tylko drukowane. Z grupą krwi mam kartę. Zapytam na wizycie w środę lekarza.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 16:01   #1179
we00
Rozeznanie

Zakochałam się

http://s.aliexpress.com/jaEV3Uzm

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 16:05   #1180
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
24 kg ale już 4 dni po cc -9kg, a po miesiącu -15kg przy karmieniu piersią, później wolniej kg opadały ale w sumie jakieś 3-4 kg mi zostały jak w druga ciążę zaszłam. Jak karmi sie piersią to naprawdę szybko kilogramy lecą. Mam koleżankę która przytyła prawie 30 kg i po ciazy wystarczyło, że karmiła piersią i byla szczuplejsza niż przed ciążą więc to juz zależy od organizmu. Każdy ma inaczej ale ja przyznaje sie bez bicia,że w pierwszej ciazy to strasznie dużo jadłam słodyczy.
Trochę mnie pocieszyłaś Ja też się nie ograniczałam jakoś szczególnie przy jedzeniu słodyczy, ale jak zobaczyłam te Wasze szczuplutkie i śliczne brzuszki ciążowe bez tłuszczu i niewielkie ilości kg to się opamiętałam i już nie jem prawie tydzień. Chociaż ciężko mi i chyba upiekę jakieś ciasto, które na pewno nie jest tak tuczące jak cała szuflada czekolad, batonów i żelek

Cytat:
Nie wiem czy to nie padło w formie pytania/komentarza na FB, bo zwróciłam na to uwagę. Teraz już nie znajdę. Ale ja się nie ogarniczam odkąd posiadłam tę wiedzę.

A skóra ma takie tendencje? Wybaczcie za może śmieszne pytanie, ale się nie znam. Jeśli nie, to mogę podesłać Ci pismo, które im raz wysmarowałam, jak mi nie chcieli przyjąć rozklejonych butów zimowych... Zadziałało od razu.
Ooooo to sobie zrobię meeega długaśną kąpiel z maseczkami, olejkami, kawą i książką. Tylko nie wiem co kot w tym czasie zepsuje, bo ostatnio podczas długiego prysznica przesadzała kwiatki

Nie wiem czy skóra ma takie tendencje, kupuję buty od lasockiego od nie pamiętam kiedy i NIGDY nie miałam z nimi problemu. TŻ był zareklamować, pani na kasie próbowała mu wmówić, że to jest zahaczone i rozdarte mechanicznie. No na pewno... Jak nie przyjmą reklamacji to się do Ciebie zgłoszę po to pismo

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja często wchodziłam na wagę wiec wiem dokładnie od dnia ostatniej miesiączki jak u mnie dodatkowe kilogramy wyglądają. Za to w pierwszej ciąży tez liczyłam od dnia wystawienia karty czyli od 7 tygodnia więc w gruncie rzeczy w pierwszej nawet więcej mogłoby być tych kg ale co tam było minęło �� teraz jest druga ciąża i zobaczymy jak to z kg wyjdzie na końcu ��

Najważniejsze żeby maluszek miał z czego brać masę więc trzeba jeść
Jeśli bym liczyła od daty wystawienia karty to było by nie całe 5kg, to jeszcze do przeżycia ale niestety pamiętam ile ważyłam przed bo trzymałam dietę, która poszła się paść podczas nieustających mdłości. I wtedy zrobiła bym dosłownie wszystko, żeby mi tylko przeszło i nie patrzyłam na wagę jak trzeba było to jadłam lody i 4xdziennie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj ambitnie na obiad postanowiłam zdrowo zjwsc- sałatka z kaszy z warzywami. Właśnie zjadlam i co? Glodna jestem! Tylko mnie ta sałatka rozjuszyła ��
O tak, tak, tak. Baaaaaaaarrdzo niesamowicie często posiłek, którym normalnie bym się najadła tylko podrażnia mi żołądek. I wtedy muszę jeść dalej bo inaczej jestem ZŁA

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Też mam I dwie śliwy I jabłoń, ale kiepskie miała w zeszłym roku jabłka. Damy jej szansę i najwyżej za rok ją usuniemy. Chcę sobie wiśnię jeszcze posadzić.
Najgorsze, że nie mam żadnych krzewów i pewnie w tym roku tego nie ogarniemy. Wsadzimy za rok i nie wiem ile będzie trzeba czekać aż zaowocują
Chcę mieć borówki, jagody kamczackie, maliny, jeżyny, może agrest jakiś i porzeczkę, ale to niekoniecznie. Poziomki by się też przydały i truskawki.
Najlepsze jest to, że kiedyś gadałam, że ja to się na działce będę tylko opalać, a teraz pierwsza do grabienia jestem Chciałam mieć samą trawkę, ale jak się na poprzedniej działce przekonałam jak fajnie mieć owoce i różyczki, to teraz się nie mogę doczekać sadzenia, a tu jeszcze tyyyleee roboty przedtem trzeba ogarnąć
Roboty jest mnóstwo, my mamy 14 arów. W tym grządkę z pomidorkami, papryką, sałatą i tą całą resztą. No i mnóstwo owocków, śliwki, jabłka, grusze, truskawki, maliny, czereśnie, wiśnie, borówki, agrest. Wieś kiedyś chciałam do miasta, mieszkałam dwa lata na 29m bez balkonu i w te pędy wróciłam do rodziców do tych wszystkich dobroci

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Przedstawiam 5 kociakow Załącznik 6966716
Cytat:
Hehe ale wiecie jaki ma instynkt macierzyński?
Przyszła do kuchni napić się wody a ja w tym czasie poszłam zobaczyć małe z bliska to jak się zorientowala że ktoś do maluchów poszedł to biegiem z kuchni do kojca. I tak słodko łapką te małe masuje
Kocham.... aż ciężko pomyśleć, że z takich słodziaków później wyrastają takie złośliwce i niedobruchy jak moja kotka psotka ale idzie do sterylizacji, maleństwa i małych kotków w domu nie przeżyję na raz

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Postarał się ten Twój TŻ

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Ja mam zwykłą teczkę a4. Na pewno kupię pakiet od mamaginekolog bo już samych usg mam 5 i ciężko mi coś znaleźć. Ona na snapie pokazuje kolejne składowe tego pakietu jak dostają z produkcji. Pokazywała już torbę na zakupy, przypinkę, magnesy, naklejki. Niby w kwietniu ma być
Widzę, że też ją tak obserwujesz jak i ja też mam zwykłą A4, czekam na tą z bebiprogramu i jakoś doczekać się nie mogę. Jak tak dalej pójdzie to i ja kupię

Cytat:

Ja dostaję wyniki badań na wizycie, bo prosto z lab idzie do ginki. W sumie fizycznie dostałam tylko kartę ciąży harmonijkę i grupę krwi. Resztę ona ma w karcie, ja sobie tylko robię każdorazowo zdjęcia wyników

Edytowane przez nyna91
Czas edycji: 2017-03-13 o 16:08
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 16:09   #1181
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Widzę, że też ją tak obserwujesz jak i ja też mam zwykłą A4, czekam na tą z bebiprogramu i jakoś doczekać się nie mogę. Jak tak dalej pójdzie to i ja kupię
Ta z bebiprogramu jest mała, format A5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 16:11   #1182
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Też mam jutro wizytę, w ogóle mamy jutro bogaty dzień pod tym względem Mamy zapewnione kciuki wizażowe, a one czynią cuda
Ja jutro mam 14:30 i mmam zamiar wejsc punktualnieciekawe jak waga ale mysle ze tak po calym ciele mam + 3/4kg.

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 16:25   #1183
helloalex
Raczkowanie

Ja pierwszy raz w życiu dobiłam do 60 kg. +3 od wagi wyjściowej. Tyle że ja mam 170 cm wzrostu, a 1.5 roku temu rzuciłam palenie i po tym przytyłam 3 kg. Wcześniej miałam zawsze niedowage.

helloalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 16:27   #1184
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez helloalex Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz w życiu dobiłam do 60 kg. +3 od wagi wyjściowej. Tyle że ja mam 170 cm wzrostu, a 1.5 roku temu rzuciłam palenie i po tym przytyłam 3 kg. Wcześniej miałam zawsze niedowage.

Ja tez 170. W pierwszej ciąży startowałam z 58,5 i doszłam do 65.
Teraz start z 55,5kg.

Stary 2017-03-13, 16:29   #1185
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Ja jutro mam 14:30 i mmam zamiar wejsc punktualnieciekawe jak waga ale mysle ze tak po calym ciele mam + 3/4kg.
Ja o 9:30
Stary 2017-03-13, 16:32   #1186
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Od rana beda kciuki

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Ooo wlasnie przeczytalam ogloszenie ze od kwietnia ruszaja zajecia AKTYWNA CIĄŻA dwa razy w tyg. Jupi jupiiii!!

Stary 2017-03-13, 16:36   #1187
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Dostałam teczke od gina zaraz na pierwszej wizycie, do wyboru mniejsza czy wieksza z reklama prenatalu

Marze o takiej dzialce, gdyby stary sie zgodzil to bysmy sprzedali ten dom i wyprowadzili sie poza miasto...

Moje chrzczone jak miały po pół roku, to wiesz kolki tez mogly miec diabelskie
Trz mam z prenatalu. Mniejsza niz a4

Cytat:
@aa@@q

Na stronie benefitu masz mapę i szukasz. Wskazujesz jaką masz kartę, jakie dyscypliny i wsio.

Aktualne.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Kupiłam sobie na wyprzedaży kostium:

Niestety, lipa z dwuczęściowymi GDZIEKOLWIEK, a z ciążowych tylko dwa modele w jednym sklepie, ten leżał najlepiej...
To wiem myslalam ze gdzies jest filtr "zajecia dla kobiet w ciazy" a nie widze...

Fajny stroj

Cytat:

Ja mam dwie. Jedna to harmonijka a druga to ksiazeczka.

Cytat:
Ja mam jutro polowkowe ale staram sie nie nakrecac...

Stary 2017-03-13, 16:43   #1188
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam o 10 jutro

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 17:03   #1189
Hanala
Zadomowienie

Polowkowych tak bardzo zazdroszcze!!! ja pewnie jutro ustale termin. Chcialam ok 1 kwietnia. Wrzucajcie fotki z połówkowych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 17:06   #1190
Martoolka87
Zakorzenienie

U mnie zwykła wizyta jutro, połówkowe za 2 tygodnie. Dobrze, że od rana ta wizyta, bo bym ześwirowała Martwię się swoją szyjką, bo jak wkładam sobie luteinę, to wydaje mi się bardzo krótka. Dobrze, że mogę sprawdzić tętno i czuję jak dzidzia buszuje, ale mimo wszystko stres jest
Stary 2017-03-13, 17:08   #1191
_km
Raczkowanie

Aaaa widziałam pierwszy raz jak młody się rusza brzuch mi wypchnął
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 17:09   #1192
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Trz mam z prenatalu. Mniejsza niz a4

To wiem myslalam ze gdzies jest filtr "zajecia dla kobiet w ciazy" a nie widze...

Fajny stroj

Ja mam dwie. Jedna to harmonijka a druga to ksiazeczka.

Ja mam jutro polowkowe ale staram sie nie nakrecac...

A nie, tak to nie. Ja już na stronie danego obiektu sobie patrzyłam co mają i tak właśnie znalazłam.

Ja biorę sobie czasem takie długie kąpiele w książką. Albo leżę i prawie zasypiam. Nic się od początku ciąży nie dzieje.

I FILMY prosimy z połówkowych.

Moja dzidzia chyba się odwróciła, bo nie czuję od wieczora praktycznie nic konkretnego.
Stary 2017-03-13, 17:23   #1193
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam taką harmonijkę zabazgroloną okrutnie, nawet się w kratkach lekarz nie potrafi zmieścić
Cytat:
Tak, mam harmonijkę z przychodni. Z drugiej też mam taką książeczkę. Mieści się do torebki, więc mi to nie robi.
No właśnie chciałabym taką książeczkę tak wiem, problemy XXI wieku

Cytat:
Teraz ja też

Ja już dziś trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i WIEM że będą same pozytywne informacje
Stary 2017-03-13, 17:57   #1194
Serenely
Zakorzenienie

Mi się żołądek chyba od wczoraj skurczył, bo dzisiaj też jadłam mało, a czuję się jakbym miała pęknąć. :-/

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Ale mamy fajny obrazek poglądowy na apce

Mobilny przekaz myśli ;-)
Stary 2017-03-13, 18:07   #1195
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Mi się żołądek chyba od wczoraj skurczył, bo dzisiaj też jadłam mało, a czuję się jakbym miała pęknąć. :-/

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Ja zdania nie zmienię- obrzydliwy

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 18:12   #1196
SportMama
Raczkowanie

Nyna nie przejmuj się i ja mam duży brzuch. Ja jestem mała,a startowałam z wagą 68 kg przy 165 i pewnie teraz coś przytyłam.Jestem solidnie zbudowana,wg bmi mam nadwagę,ale mieszczę się w rozmiar 38,a nawet 36(tzn mieściłam....). Ja mam nadzieję,że wrócę do wyjściowej wagi szybko,słodyczy jadam mało,ale gubią mnie teraz owoce.Z dwojga złego chyba to lepsze.
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 18:27   #1197
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość

Cytat:
Bleee

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 18:34   #1198
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Nyna nie przejmuj się i ja mam duży brzuch. Ja jestem mała,a startowałam z wagą 68 kg przy 165 i pewnie teraz coś przytyłam.Jestem solidnie zbudowana,wg bmi mam nadwagę,ale mieszczę się w rozmiar 38,a nawet 36(tzn mieściłam....). Ja mam nadzieję,że wrócę do wyjściowej wagi szybko,słodyczy jadam mało,ale gubią mnie teraz owoce.Z dwojga złego chyba to lepsze.
Ja startowałam z wagą 49kg przy wzroście 158cm i bardzo dużo kosztowało mnie utrzymanie tej wagi. Trzymałam zbilansowaną dietę, ciężka praca i aktywność. A teraz nie utrzymam diety za pierona, nie pracuję bo nie mogę i z aktywnością też lipa. Właśnie wróciłam z "kijków". Mega powolny spacer o połowę krótszy niż zawsze i z TŻ dla bezpieczeństwa. Ale skurcz mnie nie złapał i właśnie pożarłam mały jogurt, i sałatkę z banana, kiwi i żurawiny. Meeega dużo cukru, ale owoców sobie nie odmówię, nie ma opcji. Chyba tylko cukrzyca była by skłonna mnie do tego przekonać

Cytat:
Ja biorę sobie czasem takie długie kąpiele w książką. Albo leżę i prawie zasypiam. Nic się od początku ciąży nie dzieje.
Moja dzidzia chyba się odwróciła, bo nie czuję od wieczora praktycznie nic konkretnego.
A ja głupia męczę się z prysznicem, pod którym na początku robiło mi się słabo. Ojjjj będzie uczta bąbelkowa w wannie meeega Ci dziękuję za uświadomienie

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
Aaaaa jak słodko Ja właśnie czekam, aż rozpocznie wędrowanie po jedzeniu ale chyba mam za dużo tłuszczu na wyczucie tego

Właśnie o taką małą teczuszkę do torebki mi chodzi, resztę mogę mieć przecież w domu nie noszę ze sobą wszystkich zdjęć i badań
Wiecie co? Włączył mi się od dwóch dni meeeega kalafior ciążowy. Przekręcam totalnie słowa, myślę jedno, mówię drugie i zapominam jak się co nazywa. Już się ze mnie mąż śmieje, bo rozmawiamy właśnie o środowych warsztatach Świadomej mamy i mówię mu, że trzeba będzie zapłacić za godzinę teeeego nooo wiesz, co się w parkomacie płaci. O parking mi chodziło

nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 18:36   #1199
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Ja kocurka też bym chciała, ale moja alergia jest na tyle silna że bym codziennie zapłakana i opuchnięta chodziła. A te łyse koty mi się nie podobają.

Mój TŻ też opłakuje wszystkie koty. Taki katar sienny go chwyta w ciągu kilku sekund, że prawie się dusi.

Hanala, ani razu nie byłam jeszcze na pilatesie, strasznie leniwa d&^*a ze mnie Dla mnie zmuszenie się do aktywności fizycznej jest jakimś ultrawysiłkiem Było kilka wyjątków. Raz się wkręciłam w bieganie (biegałam dziennie nawet po 15km), raz w salsę (chodziłąm na 2h dziennie CODZIENNIE przez chyba pół roku), ale poza tym, trudno mi zacząć. Jeśli już złapię bakcyla, to idzie gładko - najgorzej jest pójść na pierwsze zajęcia.

Co do grup krwi, czy któraś z Was ma konflikt serologiczny? Bo ja mam grupę AB Rh-, a mój TŻ ma A Rh+, więc boję się, czy nie wyjdzie z tego coś złego.

Edytowane przez cesarskie cięcie
Czas edycji: 2017-03-13 o 18:50
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 18:39   #1200
Serenely
Zakorzenienie

Konflikt jest groźny przy drugiej ciąży, trzeba badać przeciwciała.

Nie szalejcie tak z tymi kąpielami, bo jeszcze będę miała na sumieniu Wasze skurcze czy inne dolegliwościja uwielbiam odkąd pamiętam bardzo ciepłe kąpiele i do tej pory z nich nie rezygnowałam. Pewnie zwrócę na to uwagę jak będzie już końcówka ciąży, bo wtedy za szybko bym nie chciała urodzić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości