Scent Bar LXI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-13, 15:38   #541
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LXI

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Dzięki za reckę
Od miesiąca dolega mi wysyp zaskórników zamkniętych - głównie na jednym policzku zrobiła się ich cała masa, takie skupisko-placek. Być może to coś w związku z azjatycką pielęgnacją, którą teraz odstawiłam. Tego dziadostwa chcę się pozbyć.
Skinoren w kremie już kupiłam, mam wrażenie, że część wyciągnął (udało się łatwo pozbyć mechanicznie), a część się spłyciła. Ale to jeszcze nie to, pewnie będą się ciągle odnawiać więc chciałam jeszcze dorzucić Effaclar.
Na syfy jako takie zadziałała u mnie azeloglicyna z BU, w tym cyklu nic nowego nie wylazło
...Ale za to ciągle dłubię przy policzku i wyglądam jak nastolatek :/ Od brody po skroń stany zapalne i przebarwienia, które sama sobie zafundowałam. Próbuję się powstrzymywać.
A co najgorsze nie wiem jaka jest przyczyna, czy kosmetyki, czy hormony, tarczyca, dieta. Nigdy nie miałam czegoś takiego na policzkach.
Osz kurtka. No Znam ten ból. Współczuwam.

Wygląda jednak jak klasyczny zapych/wyrzut jako reakcja na coś. Oby. Jednak wyłapanie przyczyny bywa długotrwałe, a czasem wręcz niemożliwe.

Obserwuj. Może wiosenny hormonkowy szał, (skoro jednostronnie) ale oby to jednak tylko kosmetyczna niekompatybilność. Ja na takie rzeczy od razu walę kwas BHA. Salicyl is the killer. Ale skoro Skinorem Ci to fajnie spłyca, to gut Miejscowo na gule dobrze działał La Roche Targeted A.I. bodajże taka jego nazwa. Killed them all. Ale po całości faktycznie nim nie można jechać

Jest jeszcze maść ichtiolowa - wyciągacz syfiaczy - ale nawet ja nie dałam z nią rady. Po prostu odpadłam. Zmyłam, nie byłam w stanie wytrzymać z tym an twarzy - zapach i koegzystencja. Także nie polecm na podstawie własnych doświadczeń, ale wszędzie trąbią że wyciąga gula. Brrrrr. Wolę kwasy

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2017-03-13 o 15:42
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 16:06   #542
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Jest jeszcze maść ichtiolowa - wyciągacz syfiaczy - ale nawet ja nie dałam z nią rady. Po prostu odpadłam. Zmyłam, nie byłam w stanie wytrzymać z tym an twarzy - zapach i koegzystencja. Także nie polecm na podstawie własnych doświadczeń, ale wszędzie trąbią że wyciąga gula. Brrrrr. Wolę kwasy
Potwierdzam, ichtiolowa ładnie wyciąga syfy. I pachnie asfaltem - dla mnie luz, nawet miło
Zapisz

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 16:32   #543
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ja na takie rzeczy od razu walę kwas BHA. Salicyl is the killer.
Mam tonik z BHA, ale robi nic :/ Używałam go ponad miesiąc, przed i w czasie wysypu, nawet zaczęłam się zastanawiać czy to nie jego wina... A Ty jakiego salicyla konkretnie używasz?
Ichtiolowa ino śmierdzi, nie podrażnia? A cynkowa, działa na to, wiesz może? Gule to to nie są, grudki malutkie, nie wiem czy o tym samym mówimy.
I tak lepsze grudki niż moje standardowe syfy po 10-20 na miesiąc

Aileenn, syfy-syfy, ropne i zapalne czy grudki-zaskórniki?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 16:57   #544
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tonik z BHA, ale robi nic :/ Używałam go ponad miesiąc, przed i w czasie wysypu, nawet zaczęłam się zastanawiać czy to nie jego wina... A Ty jakiego salicyla konkretnie używasz?
Ichtiolowa ino śmierdzi, nie podrażnia? A cynkowa, działa na to, wiesz może? Gule to to nie są, grudki malutkie, nie wiem czy o tym samym mówimy.
I tak lepsze grudki niż moje standardowe syfy po 10-20 na miesiąc

Aaaaa grudki. Bo moje zamknięte zaskórniki to twarde, różowe gulasy byli.

Ok, to jak grudki, to już obstawiam kosmetologię a nie hormonasy. Taki mój laikowy guess. Z obserwacji własnych i świata Będziesz żyć.

Nie poleciłam żadnego salicyla, bo musiałabym się grubo zastanowić co tak naprawdę mi z tej grupy pomagało. Albowiem dawno już nie używałam żadnych BHA, poza tonikiem z Paulas Choice ponad rok temu raz ostatni. Ale skoooooro to są grudki, to im salicyl niepoczebny zdaje się. Bo on je dobry na syfiory gdyż wnika wgłąb i tam już działa przeciwzapalnie. Oraz na wągry - też je niejako rozpuszcza, choć i tak moich nie likwiduje, ale nie o tym. Nie do grudek on imo.

Toniki niektóre z salicylem mi również szkodziły, także podrażnienie niewykluczone. U mnie to nie jest tak, że każden salicyl jest cut mjut, kwestia produktu. Np tonik BHA z BU był koszmarny.

To olej ten salicyl. Bo ja nie na take rzeczy go stosowałam. Na syfiory musiałam mieć od dermy specyfiki, ale to było laaaaata temu, a na wągry stykały mi toniki - Paula's CHoice. Chyba ten LarocheTargeted A.I. też go miał, stosowałam jako lek/treatment.

Jeśli idzie po skinorenie tzn że dobrze dobrałaś ten azaleinowy czy jak on się zwie Pono też ma działanie przeciwzapalne. Koi zaognienia etc. Więc well done!

Nie mam pojęcia czy jest sens próbować jeszcze jakiegoś kwasa dodatkowo, bo większość podrażnia. Cuda ludzie piszo o laktobionowym, że łagodny a robi gładź Czy ten Duo + go zawiera?

Cynkowa nie powinna zaszkodzić, mi leczy każdy rodzaj wysypu, tzn guli nie rusza, bo za słaba, ale wszelkie no-nejm dziady leczy. Cynk leczy, więc chyba warto włączyć.

Ja bym zrobiła tak - odstawka wszystkiego. Mycie czymś z cyklu Facelle - z kwasem mlekowym. Okłady z ziel herby i leczenie/treatment tymi kwasami co wybrałaś.

Obserwować czy działa, na ile, i dopiero ewentualnie później wchodzić z czymś innym.

Moja kuzynka miała, z tego co mówisz, chyyyyba coś podobnego, taką kaszkę. Przypomniałam sobie, że jej pomogło coś z retinolem. Ale jakiś krem z Oriflame, także żaden hardcore, jednak reti był w składzie, pamiętam.

Czas edycji: 2017-03-13 o 17:26
Stary 2017-03-13, 17:27   #545
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
znad dochodzenia do siebie po wypiciu soku z kiszonej kapusty - pierwszy i ostatni raz w życiu. Nie pamiętam, kiedy miałam taką biegunkę - pół nocy nie moje, a rano poprawka. Czy to jest normalna reakcja na ok. 1/4 szklanki soku? TŻ pije i zachwala, i nigdy nic mu nie było
Tak nigdy nie mialam ale kiedys wysuszylam sie sokiem spod ogorkow. Myslalam ze Wisłe wypije
Cytat:
Mam tonik z BHA, ale robi nic :/
Sprobuj krem z Pharmacerisu z zielonej serii nawilżajaco-kojący. Ma BHA i jest niesamowity.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak dziś mi pójdzie z zasypianiem
I jak poszlo, przespana noc?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 18:09   #546
Redhaired Witch
Nindżopesz

Szatanko, dzięki, poczytam o nim

Cytat:
Będziesz żyć.
(...) Cuda ludzie piszo o laktobionowym, że łagodny a robi gładź Czy ten Duo + go zawiera?
(...) Cynk leczy, więc chyba warto włączyć.
(...) Okłady z ziel herby i leczenie/treatment tymi kwasami co wybrałaś.
Taa, ale co to za życie Nie no, ze wszystkich okołosyfowych niedoskonałości to chyba najmniej przeszkadza. Tylko ja nie mogę wytrzymać i cisnę bo naiwnie wierzę, że się nie odnowi Więc ciągle jest zaczerwienione i rozdrapane. I w ogóle takie skupisko około 50 sztuk pod skronią wygląda jak jakaś poparzeniowa blizna czy coś, taki placek grudek. Blah.
Laktobionowy nawet mam, Effaclar Duo ma inny, LHA. To chyba inny?
Cynk serio leczy? Kiedyś używałam, pamiętam, że wysuszał, muszę poczytać bo już nie pamiętam.
Okłady w jakiej formie, namaczanie płatków w cherbacie?
Chwilowo używam ze staroci olejku myjącego BU bo nie mam innego (będzie śmieszne jeśli to jego wina -_-), koreańskiej pianki, ale leci do mnie węglowy oczyszczający żel Bielendy, koreańskiego toniku (leci Natura Estonica na trądzik), starego peelingu i dziegciowej maseczki Agafii, te ostatnie co kilka dni. Plus punktowo krem pod oczy i na bruzdy. Potem lecą nowości: bajkalina w hydrolacie (na starość), tonik PHA 8% (z laktobionowym i glutanolaktonem, zaiste fajny), serum azelo-oliwkowe z BU (to chyba ono pokonało zwykłe syfy) i Skinoren. Może dołożę Effaclar punktowo tzn. na policzek, bo na drugim i na czole nie ma takiej tragedii.

Stary 2017-03-13, 18:23   #547
Betty83
Zakorzenienie

wróciłam
w sobotę mieliśmy crash test na autostradzie. jakiś gość wjechał nam w zadek. ale jego zderzak bardziej pognieciony. niestety cała droga nad morze w stresie, lekki szok jednak był jak szarpnęło

Cytat:
Dzięki za reckę
Od miesiąca dolega mi wysyp zaskórników zamkniętych - głównie na jednym policzku zrobiła się ich cała masa, takie skupisko-placek. Być może to coś w związku z azjatycką pielęgnacją, którą teraz odstawiłam. Tego dziadostwa chcę się pozbyć.

mam takie od kilkunastu lat, na polikach zaskórniki zamknięte czy tam prosaki.
z aptecznych kiedyś używałam effaclaru, diacnealu, acne dermu -po żadnym nie zeszły. maści i płyny od dermy też nie pomogły. później sie bawiłam w ręcznie robione kwasy - salicyl, migdał, glikol i nie pamiętam, co tam jeszcze - dalej siedziały. szorowałam też mechanicznymi peelingami, wcierałam wszystko co wyczytałam.
u mnie działa tylko mechaniczne oczyszczanie, ale wracają w tych samych miejscach.
obecnie jadę na lushach i serach z kwasami i jakoś znośnie jest. myślę o zakupie peelingu kawitacyjnego i d'arsonvala i o atredermie.
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 18:35   #548
Katty_p13
Piers do przodu

Szatą jak już dawno nie od 23 30 do 8 30 ale melatoninę łykam od ponad tygodnia

ZUS i US obskoczony teraz czekać na zwrocik z PITa tylko zostało
Stary 2017-03-13, 19:04   #549
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Bolące gule i wulkany.

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
w sobotę mieliśmy crash test na autostradzie. jakiś gość wjechał nam w zadek. ale jego zderzak bardziej pognieciony. niestety cała droga nad morze w stresie, lekki szok jednak był jak szarpnęło .
Ojć, dobrze, że nic się nie stało

Cytat:

Zapisz

Stary 2017-03-13, 19:17   #550
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
mam takie od kilkunastu lat, na polikach zaskórniki zamknięte czy tam prosaki.
Bosz O_o Daj znać jeśli coś pomoże... A myślałaś o wpływie diety?
I współczuję stłuczki :/

Katty, przeczytałam, że US obszczany i chciałam się fochnąć

Stary 2017-03-13, 19:27   #551
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
przerabiałam wszelkie detoxy, wykluczanie alergenów, suplementacje, zioła
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 19:35   #552
Katty_p13
Piers do przodu

Redzia no coś Ty
Stary 2017-03-13, 19:35   #553
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:

Bo ona daje dobre wyniki ale długofalowo

ZUS i US

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 19:38   #554
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Redzia no coś Ty
Ale czasem to by się chciało?

Stary 2017-03-13, 21:00   #555
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Taa, ale co to za życie Nie no, ze wszystkich okołosyfowych niedoskonałości to chyba najmniej przeszkadza. Tylko ja nie mogę wytrzymać i cisnę bo naiwnie wierzę, że się nie odnowi Więc ciągle jest zaczerwienione i rozdrapane. I w ogóle takie skupisko około 50 sztuk pod skronią wygląda jak jakaś poparzeniowa blizna czy coś, taki placek grudek. Blah.
Laktobionowy nawet mam, Effaclar Duo ma inny, LHA. To chyba inny?

Cynk serio leczy? Kiedyś używałam, pamiętam, że wysuszał, muszę poczytać bo już nie pamiętam.

Okłady w jakiej formie, namaczanie płatków w cherbacie?

Chwilowo używam ze staroci olejku myjącego BU bo nie mam innego (będzie śmieszne jeśli to jego wina -_-), koreańskiej pianki, ale leci do mnie węglowy oczyszczający żel Bielendy, koreańskiego toniku (leci Natura Estonica na trądzik), starego peelingu i dziegciowej maseczki Agafii, te ostatnie co kilka dni. Plus punktowo krem pod oczy i na bruzdy. Potem lecą nowości: bajkalina w hydrolacie (na starość), tonik PHA 8% (z laktobionowym i glutanolaktonem, zaiste fajny), serum azelo-oliwkowe z BU (to chyba ono pokonało zwykłe syfy) i Skinoren. Może dołożę Effaclar punktowo tzn. na policzek, bo na drugim i na czole nie ma takiej tragedii.
Cynk - oj tam no zaleeeeecza podrażnienia, łagodzi stany zapalne, przyspiesza gojenie. Też zależy jakie of kors. Ja się dopupnym Bejbidrimem obkładam, jak piecze, wysypuje jakimś zaczerwienionym nołnejmem.

Herba zielona - a byle jak, ot zauważyłam, że ona też wycisza, goi, działa tak jakby odkażająco? Zawsze pomaga. tylko taka saute a nie kosmetyczna z dodatkamy. Na chusteczkę, ręcznik papierowy, papier ryżowy, na co tam masz lub kcesz. Ot bym się okładała. Wiadomo, ona grudek nie zmiecie, ale wszystko co działa przeciwzapalnie, w jakimś stopniu się przyczynia. No i nie wiem czy nie wpłynie fajnie na pojaśnienie tych przebarwień?

No olejek BU to akurat bym odstawiła. Odstawiłabym serio wszystko prócz najłagodniejszego mycia w najprostszej postaci i tych kwasów. Ale rób jak uważasz. W końcu obserwacje prowadzisz na własnej skórze.

Cytat:
wróciłam
w sobotę mieliśmy crash test na autostradzie. jakiś gość wjechał nam w zadek. ale jego zderzak bardziej pognieciony. niestety cała droga nad morze w stresie, lekki szok jednak był jak szarpnęło
Rozumiem doskonale. Przeżyliśmy coś podobnego.

Cytat:

Ale rewela!

No i odfajkowane! Od razu człowiekowi lżej

Czas edycji: 2017-03-13 o 21:10
Stary 2017-03-13, 21:14   #556
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
No olejek BU to akurat bym odstawiła. Odstawiłabym serio wszystko prócz najłagodniejszego mycia w najprostszej postaci i tych kwasów. Ale rób jak uważasz. W końcu obserwacje prowadzisz na własnej skórze.
Się rozchodzi o to, coby jakimś olejem zmyć np. filtr albo tóste kremy. To chyba olej olejem trzeba? A potem coś delikatnego wodnego, dwufazowo?
Akurat BU jest delikatne, ale z drugiej strony może to ono mnie zapycha. Nie odstawiałam jeszcze bo nie mam zamiennika, a boję się mycia samym wodnym ustrojstwem, że nie domyję więc też zapcha
Ot, problemy pierwszego świata.
Ewentualnie mam oliwkę Hipp, którą kiedyś robiłam OCM, ale bez emulgatora to nie wiem, czy to nie takie rozmazywanie tłuszczu po twarzy.

Stary 2017-03-13, 21:17   #557
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze raz dorzucę 3 grosze, po złej diecie, lub takiej co to wpływa na hormonsy, wysyp jest zazwyczaj gulowaty, taka masakreska czerwone bolesne gulasy.

Kaszki, grudki podskórne, najczęściej są objawem zapychu zewnętrznego, Moja kuzynka często zmienia pielęgnację, podkłady etc. w sensie używa co akurat w Ori na promo (bo siedzi w Ori ) nie zwraca uwagi na składy etc, i ją w końcu dopadło. Przeszło po tym retinku, ale teraz już uważa co nakłada na twarz.

A może Ci ten bruzdowy migrował? Zresztą zobaczysz, poodstawiałaś, na bank zniknie

Czas edycji: 2017-03-13 o 21:34
Stary 2017-03-13, 21:18   #558
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
tak, długi paznokieć w piątym palcu u nogi
Z moją wizją było mi przyjemniej

Melduję się, żeby kto nie pomyślał, że mnie wywiało. Bo od dziś mogę legalnie rodzić - donoszona obywatelka Poszalałam dziś w ogrodzie póki pogoda i siły dopisują

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:33   #559
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Się rozchodzi o to, coby jakimś olejem zmyć np. filtr albo tóste kremy. To chyba olej olejem trzeba? A potem coś delikatnego wodnego, dwufazowo?
Akurat BU jest delikatne, ale z drugiej strony może to ono mnie zapycha. Nie odstawiałam jeszcze bo nie mam zamiennika, a boję się mycia samym wodnym ustrojstwem, że nie domyję więc też zapcha
Ot, problemy pierwszego świata.
Ewentualnie mam oliwkę Hipp, którą kiedyś robiłam OCM, ale bez emulgatora to nie wiem, czy to nie takie rozmazywanie tłuszczu po twarzy.
FILTR!!!!!!! U mnie to numero uno zapychacz.

Tak, olejem owszę, ale nie byle jakim. Taki słonecznikowy - bo BU chyba na nim bazuje, niekoniecznie super skórno kompatybilny.

Ja się powtarzam już, ale ja miałam wrażenie, że mnie zapychał ten emulagtor właśnie.

Co ci szkodzi odstawić BU? Masz żel myjący? Mydło? Syndet?
A musisz na co dzięń tego filtra? Może zrezygnuj z filtra? Ja wiem, że Koreanki rzeką im więcej, tym lepiej, ale ja akurat mam wręcz przeciwne doświadczenia. Filtr ma chronić przed UV, narażasz się dziennie?

Nie no samą Hipp to chyba nie ma sensu maziać

Wiesz, doradziłabym jakbym miała jakiś produkt lepszy w zamian BU etc, ale nie mam. Poodstawiałam wszystko, teraz tylko się myję Lushami, korunduję i pryskam hydrolatami, i nawet nawet jest ok. Jak na mnie. Brak mi tylko nawilżacza. Ale już się boję sezonu zapychalnego, bo zaiste bez filtra burak, z filtrem kasza na twarzy.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Melduję się, żeby kto nie pomyślał, że mnie wywiało. Bo od dziś mogę legalnie rodzić - donoszona obywatelka Poszalałam dziś w ogrodzie póki pogoda i siły dopisują

No to teraz hop siup okna i witamy Stefę na tym świecie.
Nie no żartuję, nic nie doradzam.
Trzymam
Stary 2017-03-13, 21:34   #560
Katty_p13
Piers do przodu

Agnysko więc trzymam kciuki i czekam na pojawienie
Stary 2017-03-13, 21:44   #561
agnyska81
Zakorzenienie

Dzięki kobiety Jutro idę do gina i mam nadzieję na jakieś dobre wieści, w sensie, że coś się zbliża

Z tego wszystkiego nie pogratulowałam Katty

Stary 2017-03-13, 22:57   #562
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Kaszki, grudki podskórne, najczęściej są objawem zapychu zewnętrznego
Ahaaa, a myślisz, że po jakim czasie od odstawienia można się spodziewać efektu? Jeśli o to chodziło?

Cytat:
Melduję się, żeby kto nie pomyślał, że mnie wywiało. Bo od dziś mogę legalnie rodzić - donoszona obywatelka

Cytat:
FILTR!!!!!!! U mnie to numero uno zapychacz.

Co ci szkodzi odstawić BU?

A musisz na co dzięń tego filtra? Może zrezygnuj z filtra?
1. nie fię, nie fię, całe wakacje używałam dzień w dzień i było spoko... Teraz sporadycznie i kasza. Obstawiam, że to raczej kremy przeciwzmarszczkowe, fermenty albo ekstrakty.
2. ano mogę, żel/piankę mam. Spróbuję. Tylko na jak długo? Nie chcę żeby mnie dla odmiany z niedomycia trzepnęło
3. zrezygnować nie mogę bo ostuda wyłazi... Ale jak siedzę w domu albo wychodzę wieczorem to wiadomo, nie nakładam.
A fogle zrobiłam sobie rozpiskę w excelu, zapisuję czego użyłam i jak wygląda tego dnia sprawa grudek Może dzięki temu coś ustalę.

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2017-03-13 o 23:01
Stary 2017-03-13, 23:39   #563
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
znad rozważań nad insulinoopornością
a co w związku z nią rozważasz?

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Znad ogólnego dola ( przesilenie wiosenne? Pms? ) i lodów carte dor Solony Karmel

lody
Cytat:
wróciłam
oj
Cytat:

ale już? ale to zleciało (przynajmniej mnie się tak wydaje
za szybką akcję w takim razie
Ja urodziłam 3 dni po donoszeniu

Did znów chory, tym razem nie obyło się bez antybiotyku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 23:55   #564
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ahaaa, a myślisz, że po jakim czasie od odstawienia można się spodziewać efektu? Jeśli o to chodziło?

1. nie fię, nie fię, całe wakacje używałam dzień w dzień i było spoko... Teraz sporadycznie i kasza. Obstawiam, że to raczej kremy przeciwzmarszczkowe, fermenty albo ekstrakty.
2. ano mogę, żel/piankę mam. Spróbuję. Tylko na jak długo? Nie chcę żeby mnie dla odmiany z niedomycia trzepnęło
3. zrezygnować nie mogę bo ostuda wyłazi... Ale jak siedzę w domu albo wychodzę wieczorem to wiadomo, nie nakładam.
A fogle zrobiłam sobie rozpiskę w excelu, zapisuję czego użyłam i jak wygląda tego dnia sprawa grudek Może dzięki temu coś ustalę.
Nie mam bladego pojęcia, chyba nie ma takiego terminu, ot paczasz wnikliwie czy coś się dzieje.

1. Aaaaaa, bo myślałam, żeś nabyła jakiś nowy. Chyba słusznie obstawiasz, zwłaszcza, że mało tego nie masz. Mogło być tak, że to kwestia mixu, nawarstwienia. Ale to tylko takie gdybania.

2. Nie fię, na wyczucie własne

Excel - no w sumie miarodajne narzędzie Będziesz mieć to na piśmie!
Oby się udało wyłapać dziada, bo faktycznie to nieśmieszne, takie wysypy. Każdej z nas psułyby krew.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Biedaczyska. Panuje jakiś wir dzieckowy, moi znajomi z kilkumiesięcznym didem na zap płuc zaliczyli pobyt w szpitalu.
Stary 2017-03-14, 02:38   #565
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Hej!
Macham znad bezsenności znów
Na paszczu polecam Epiduo maść przepisywana przez dermatologa na moją paszcze idealnie działa zero syfów i zmarszczki wygładzone Wcześniej mi się robiły non-stop pryszcze,grudy pod skórą jakieś stany zapalne itp...Effeclar nie pomagał, Zineryt można sobie w buty wsadzić żeby być wyższym Aż w końcu mi przepisała Differin który zaczął działać cuda i dopiero po jakimś czasie zmieniła mi go na Epiduo który jeszcze lepiej działa Pomijam fakt że maść nieziemsko pali w lico i przesuszą ją to jest idealna!
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

Edytowane przez teza20
Czas edycji: 2017-03-14 o 02:42
teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 12:33   #566
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Uuuuu, oby szybko przeszło

Mój też nieteges do końca i został w domu. Bo powiedziałam, że nie zniesę kolejnej infekcji - w tej ciąży miałam 5 lub 6 już i serio mam dość. Jeszcze ostatnio zaliczyłam wysyp opryszczki i nawrót łupieżu pstrego (chyba też jest od spadku odporności?). Starczy

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
i zmarszczki wygładzone
Łot? Co Ty możesz wiedzieć o zmarszczkach

Czekam na kuriera z prezentem dla teściowej

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2017-03-14 o 12:35
Stary 2017-03-14, 14:55   #567
aileenn
Mother of Cats

Macham z dnia nieogara

Agnysko, za sprawną akcję Niesamowite, jak to zleciało.

Czy jest możliwość, żeby did przez USG uznany za np. Stefę po porodzie okazał się Stefanem? Albo odwrotnie?

Ewuś, zdrowia dla małego chorego
Zapisz
Zapisz

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2017-03-14 o 14:56
Stary 2017-03-14, 15:16   #568
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Dobry

Murszafko To ja Ci poślę odrobinę dobrego nastroju, bo dziś mam w zapasie Wyspałam się bez koszmarów i zaraz mi lepiej.
Biorę!!
I trzymam kciuki, ciekawe, czy to już??
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Raczej: skąd uciec. Z Facebooka
Na FB jest to, co się samemu sobie zrobi, poucinałam więc kilka znajomości, nie to, że definitywnie, poukrywałam po prostu posty mątw, przestałam obserwować np.Krystynę Jandę. Nie to, że jej nie lubię, ale ona bardzo dużo o polityce pisze. Zgadzam się z resztą z tym, co pisze, ale przy okazji czytania o tych wszystkich absurdach, które się dzieją teraz na polskiej ziemi, ciśnienie mi dekiel wywala...
Jest lepiej

A dzisiaj umyłam i zabalsamowałam tranzelkę, w całym mieszkaniu pachnie maścią miodową, odkurzyłam, piorę i zastanawiam się, czy zabierać się za olejowanie sztalug...
Zapisz

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 16:36   #569
Redhaired Witch
Nindżopesz

Teza, dzięki! Poczytałam, że ten Epiduo ma retinol więc chyba trochę za ciężkie działa jak na mnie, poza tym boję się używać takich rzeczy latem. Ale dobrze wiedzieć, że takie coś istnieje

Stary 2017-03-14, 17:32   #570
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Agnysko, za sprawną akcję Niesamowite, jak to zleciało.

Czy jest możliwość, żeby did przez USG uznany za np. Stefę po porodzie okazał się Stefanem? Albo odwrotnie? z
]
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
I trzymam kciuki, ciekawe, czy to już??
Prr, szalone Donoszona nie znaczy, że już termin, tylko że nie zostałaby uznana wcześniakiem. A po wizycie wieści i dobre (wszystko git) i takie se (nic nie zapowiada akcji).

A co do USG - jestem zdania, że jedyna możliwość ukrycia się to taka, że w czasie badania dziecko jest ułożone tak, że nie można spojrzeć między nogi. Bo jeśli o dokładność pomiarów chodzi to przecież badają np. takie szczególiki jak zastawki w sercu, naczynia w mózgu i to gdy małe ma ok. 300 g.
Z drugiej strony są przypadki jak ten głośny, gdzie lekarz nie zauważył braku kończyn... Więc zdarzają się parapety No ale to ewidentnie ludzki błąd.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2017-03-14 o 17:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości