Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-09, 20:53   #3451
garden_d
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Cieszę się że dziś było lepiej, i trzymam kciuki aby tak dalej
I ja również
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:54   #3452
agness51
Zakorzenienie

Dzięki,kochane jesteście

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:00   #3453
asiek14
Zakorzenienie

i mimo dobrego dnia muszę sie wyżalić.
właśnie w rozmowie z koleżanką uświadomiłam sobie ile czasu sie to za mną ciągnie ize złego przeszło w jeszcze gorsze. ile razy można sobie obiecywać - od jutra będzie lepiej i tym razem mi sie uda? 10, 20, 50? nawet jeśli to i tak tych obietnic chyba było już wiecej...
i jest mi tak cholernie wstyd przed samą sobą... bo co innego jedzenie zbyt małych ilości, ale objadanie się to jest zupełny brak kontroli... beznadziejnie się czuję, bo nie umiem nad tym zapanować. a to się ciągnie i ciągnie za mną i za nic sie odczepić nie chce.
mam ochotę rzucić się na łóżko i płakać ale to będzie powtórka z wczorajszego wieczoru i przedwczorajszego i sprzed 4 dni...

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:04   #3454
garden_d
Zakorzenienie

Ej wiecie co? Tak sobie pomyślałam, że jak będę miała zdjęcia, to mogę Wam też przesłać, jeśli będziecie chciały oczywiście. Ale to dam znać jeszcze jak już będę je miała^^
Stary 2008-04-09, 21:05   #3455
agness51
Zakorzenienie

Asiek - ... co się dzieje?
Przecież Ty się redukowałaś ostatnio

Garden - Pewnie .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-04-09, 21:17   #3456
plameczka
Wtajemniczenie

U mnie w miare okej, troche sie wczoraj przerazilam 1 kg wiecej na wadze, ale 3 dni temu bylo mniej, to w 3 dni na bank kilograma nie przytylam, takze jest ok. I co najwazniejsze jem normalnie. Tzn prawie, bo zauwazylam, ze jem wiecej niz moje zapotrzebowanie i nie moge nad tym zapanowac, ale od jutra juz nie licze kalorii, moze to jakis sposob zeby tego nie robic Mam z kolei inny problem, ostatnio w ogole nie idzie mi nauka jazdy i sie tym doluje. A tam nie idzie, jest kompletnie zalosna i w ogole nie wiem co robic. I jeszcze na dodatek zauwazylam, ze jak kloce sie z rodzicami albo mam jakis problem to sprawiam sobie bol, wale piesciami w sciane tak, ze mnie masakrycznie bola albo tne sobie łape. Teraz mam takie 2 szramy na rece, po wczoraj, a obok 3 mniejsze jakos od tygodnia. Bez sensu, ale jak to robie to jestem w amoku i zawsze przynosi to ulge w pewien sposob. Blizn nie bedzie na szczescie, bo to wyglada jak zadrapanie kota, ale takiego wiekszego.

Jutro wyklady pewnie instruktor bedzie sapal Aaa i kupilam hula hop, ostatnio krece, mam nadzieje na jakies efekty, pozdrawiam

garden wyslalam Ci prywatna

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:20   #3457
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Agness , zrobisz jak będziesz uważać, żadna z nas cię nie zmusi , ale przed tym zastanów sie jeszcze czy naprawdę warto ?? Uważaj byś tracąc kolejne kg nie straciła chęci do życia i tego wszystkiego co udało ci sie do tej pory zyskać
zastanów się czy Warto znowu spowalniać sobie metabolizm, potem będziesz próbować go rozkręcić na nowo i co jak pojawi się kolejny kg,?? znowu redukcja?? nie uważasz że to błędne koło ?? Przemyśl to jeszcze , mnie dziewczyny postawiły na ziemi jak wybiły mi z głowy codzienne ważenie i o wiele łatwiej przychodzi mi P, postanowiłam nie myślec o wadze, bo jak pisała Tamonita nie ona jest wyznacznikiem naszego wyglądu tylko nasze wymiary i dobre samopoczucie , a ja czuje się z każdym dniem lepiej i fizycznie i psychicznie. Moja psycholog powiedziała , że długotrwałe głodówki, czy ucinanie kalorii i nie jedzenie zgodnie z naszym zapotrzebowanie powoduje zmiany nastroju, złe samopoczucie i w konsekwencji stany depresyjne, ale dodała tez że wszytsko zacznie sie zmieniać jak będę normalnie jesć .

btw dziś kolezanka spytała się co się stało że tak ładnie wyglądam od dłuższego czasu, a ja jej na to że zaczelam normalnie jesc ,na co ona TO Wszytsko jasne
Ogromnie się ciesze !

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Phenomenaa, dziękuje
Ale dzisiaj jestem zła. Schudłam I to dużo. Byłam na kontrolce w szpitalu. Nie wiem czemu tak się stało. Wreszcie przestałam myśleć o jedzeniu, kaloriach, białku i tłuszczach. I schudłam. Rano ważyłam 39 kg ale teraz w środku dnia weszłam na wagę w ubraniu itp. i ważyłam 38,9 więc sama już nie wiem. Mam tydzień na przytycie kilograma. Postaram się, musi się udać. Nie mogę wrócić. Nie teraz kiedy zaczęło mi się układać ze znajomymi ! Nawet w szkole zauważyli że schudłam. Krzyczą za mną "Chuda", a jakiś chłopak powiedział, że byłaym fajna gdyby nie taka koścista. I ten biust mały Koleżanki w ramach tuczenia wyciągnęły mnie na lody I wiem, że dam radę! Bo mam cel.
Pozdrawiam
Przykro mi Kochana... Mam nadzieje, ze dasz rade, wkońcu kilogram to nie tak dużo...

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Tamo: Nie poznaje cie normalnie gratuluje powrotu ku lepszemu
Dziękuje Słonko

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
U mnie właściwie średnio. Śniadanko zjadłam bardzo ładne, drugie śniadanie jak zawsze, za to na obiad zjadłam 450g szpinaku w śmietanie (49kcal/100g) z 3 plasterkami sera i 4 oliwkami...Jakoś nie miałam ochoty na więcej. Później na podwieczorek zjdłam parę orzechów, nasion słonecznika iiii pomidora oraz mały kawałek domowej pizzy(łał, nie wierzę ^^) <- także tutaj zjadłam to,na co miałam ochotę Teraz zjem śniadanie, a będzie to pewnie jogurt naturalny z mieszanką płatków i jakimś warzywem Jestem całkiem zadowolona mimo wszystko.
Swoją drogą, to sama mam ochotę się zważyć, ale jak się umówiłyśmy z Funky, że w weekend, to w weekend i kropka ^^

A tak z innej beczki, to dzisiaj mam całkiem nieprzyjemny dzień i wciąż się kłócę o jakieś drobiazgi z rodzicami.
śniadanie ?

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Agness, szaleńcu
Pieprzyć rozmiary, naprawdę

A tak wogóle, mówisz mi, że usprawiedliwione jest to, że tnę wszystko, bo niby jestem taka szczupła , a przysięgam, że chyba nie stworzono jeszcze spodni 27, w które bym weszła Wszystko przez 'mocny' dół
I co? Powinnam się katować, żeby wskoczyć w magiczne 26-27? Nie. Wolę sobie zrobić budyń i kanapki na kolację
Szacun Ludzia !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
to i ja podtrzymam dobry nastroj w tym watku
odnioslam dzisiaj kolejny sukces mianowicie kolezanki wyciagnely mnie na kebaba i z nimi poszlam, co wiecej nie zamowilam salatki tylko wlasnie kebab co prawda wegetarianski i bez sosu ale zawsze cos. Normalnie balam sie gdziekolwiek wyjsc z dzieczynami bo przeciez na pewno bedziemy cos jesc... Paranoja. Teraz powoli znow otwieram sie na ludzi. Zreszta ja zawsze wolalam sluchac problemow innych i doradzac niz samej sie zwiezac

Wkońcu ten wątek ruszył w dobrym kierunku...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:20   #3458
agness51
Zakorzenienie

plameczko - ... przykre, że w taki sposób wyładowujesz emocje ...
mam nadzieję,że będzie lepiej

Bejbuś - Fotki wysłane .

Stary 2008-04-09, 21:25   #3459
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Asiek - ... co się dzieje?
Przecież Ty się redukowałaś ostatnio

Garden - Pewnie .
pół dnia redukcji, wieczorem do lodówki i tak w kółko i nie potrafie siebie zaakceptować z tym jak teraz wyglądam bo to są efekty mojej słabości i tego ze nad sobą nie panuje

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2008-04-09, 21:27   #3460
Baby14
Zakorzenienie

agness51: doszły Wiesz co Aguś? Tobie zadna R nie jest potrzebna. Naprawde. I w zadnym przypadku o niej nie mysl. Tak jak pisały dziewczyny bylby to wielki krok w tyl. A jesli mozna wiedziec to ile wazysz i przy jakim wzroscie?

Superchick:Bosko wygladasz co nie znaczy ze nie przydalo by ci sie kilka kg Ale nozki masz chudziutkie, Szczegolnie w kolanie no i kosci biodrowe. Ladna dziewczyna z ciebie
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:41   #3461
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Agness , zrobisz jak będziesz uważać, żadna z nas cię nie zmusi , ale przed tym zastanów sie jeszcze czy naprawdę warto ?? Uważaj byś tracąc kolejne kg nie straciła chęci do życia i tego wszystkiego co udało ci sie do tej pory zyskać
zastanów się czy Warto znowu spowalniać sobie metabolizm, potem będziesz próbować go rozkręcić na nowo i co jak pojawi się kolejny kg,?? znowu redukcja?? nie uważasz że to błędne koło ?? Przemyśl to jeszcze , mnie dziewczyny postawiły na ziemi jak wybiły mi z głowy codzienne ważenie i o wiele łatwiej przychodzi mi P, postanowiłam nie myślec o wadze, bo jak pisała Tamonita nie ona jest wyznacznikiem naszego wyglądu tylko nasze wymiary i dobre samopoczucie , a ja czuje się z każdym dniem lepiej i fizycznie i psychicznie. Moja psycholog powiedziała , że długotrwałe głodówki, czy ucinanie kalorii i nie jedzenie zgodnie z naszym zapotrzebowanie powoduje zmiany nastroju, złe samopoczucie i w konsekwencji stany depresyjne, ale dodała tez że wszytsko zacznie sie zmieniać jak będę normalnie jesć .

btw dziś kolezanka spytała się co się stało że tak ładnie wyglądam od dłuższego czasu, a ja jej na to że zaczelam normalnie jesc ,na co ona TO Wszytsko jasne
Moja powiedziała dzisiaj dokładnie to samo tak więc jemy jemy :p ja w zasadzie już czuje się troche lepiej, jakoś szczęśliwiej (?)
z całej siły staram się nie myśleć o tym całym tyciu, czasem wychodzi czasem nie.
ale nie siedze w tym bagnie długo (podziękowania dla rodziców ) więc może być już tylko lepiej.
mimo wszystko jutro staje na wadze i trochę się boje co to będzie. Oby ten kilogram w góre nie zmienił mojego nastroju..
a wczoraj.. wiem, że to może głupie ale stałam przed lustrem w samych majtkach dosyć długo i probowałam obiektywnie stwierdzić czy jestem chuda, gruba, czy jak to ze mną jest jednak do jakichś większych wniosków nie doszłam.. chyba nie umiem patrzeć na siebie z boku. I o tym też rozmawiałam dzisiaj z psychologiem. Bo gdy patrzę na dziewczynę która mimo że waży więcej, nosi wiekszy rozmiar (ah te rozmiary) to i tak uważam, że wygląda lepiej ode mnie, ze i tak jest zgrabniejsza itd.
skomplikowane to wszystko

Znalazłam taki oto artykuł (w sumei to przypadkiem trafiłam). Można przeczytać http://doza.o2.pl/?s=4097&t=10808

Hypnotic, też chcę Cię zobaczyć, na prawdę

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 22:16   #3462
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Ale Wy jesteście kochane ... i wyrozumiałe
Dziękuję Wam,naprawdę za wszystkie słowa ...

Baby - Wyślę Ci fotki,bo chyba mam Twojego maila . I broń boże nie pomyśl,że moim zdaniem jak nosisz rozmiar 28 to jesteś gruba

Ludziu - Może i masz rację. Może powinnam pieprzyć rozmiary,nie przejmować się nimi.
Tylko wiesz ... może i nie nosisz rozmiaru 27,ale za to masz BMI 18 ...

W ogóle powiem Wam, że nawet miała fajny dzień Tzn tak. Bo musiałam iść do lekarza z bilansem,żeby mnie zbadała i wypełniła. No i tak patrzy na wagę i wzrost i mówi, że waga mogłaby być niższa. Ja tak się od razu załamałam,nie spodziewałam się,że to usłyszę. Jednak po chwili ona mówi do mojej mamy '' chociaż jak tak na nią patrzę to widzę, że wygląda dobrze'', potem pielęgniarka powiedziała ''no dziewczyna wygląda szczuplutko, więc coś tu jest nie tak'' . No i postanowiły mnie zważyć i zmierzyć. Okazało się, że pielęgniarka popełniła błąd (ta szkolna pielęgniarka) i źle mi wpisała jakieś tam centyle. Wszystko się niby wyjaśniło,bo one jak na mnie spojrzały no to się zdziwiły,wiedziały, że coś jest nie tak, bo twierdziły, że wyglądam szczuplutko. No i niby powinnam wierzyć.
PO południu byłam na lodach,a jak wróciłam to moja mama właśnie skończyła piec pizzę,no i ukroiłam sobie kawałek,miałam ochotę spróbować i nie żałuję,bo i tak ćwiczyłam na rowerku po powrocie

Dziękuję Wam za miłe słowa.
Nadal strasznie mi ciężko.
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo.
Domyślam się, że jest Ci ciężko. Może spróbuj jakoś odwrócić swoją uwagę od... siebie. Co do pizzy - pogratulowałabym, ale to tylko kawałek no i ćwiczyłaś Wierzę, żeś mądra i że przemyślisz sobie to i owo, a tym samym wybijesz sobie redukcję z głowy!

Ludzia, podobnie jak i ja - też nie wiem, ile ważę, ani ile mam np. w udzie (obsesja niektórych dziewczyn :P ) i wolę zajadać się precelkami po 20

Super, Funky, że u Ciebie tak dobrze, naprawdę się cieszę!

Co do zdjęć, która jakieś ma, proszę na ten adres: neska_gold@poczta.fm ;P

Asiek, czyli nadal masz problemy z ED? Chodzisz do psychologa? Może postanów sobie bardzo, bardzo mocno, że przejdziesz na U, bez żadnych głodówek... Kurczę Na Twoim miejscu chyba poszłabym do psychologa. Dziewczyny wychodzą z ED, ślicznie jedzą, ale właśnie dzięki lekarzowi jednak.

My tu tylko - albo i "aż" - wspieramy.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 22:17   #3463
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
śniadanie ?
O kurczę, moja podświadomość już chyba nie może się śniadania doczekać błąd. Oczywiście- chodziło o kolację
Stary 2008-04-09, 22:34   #3464
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Dziewczyny dzisiaj już nie wysle Wam zdjec bo poczta mi się psuje
Sprobuje jutro
Dobranoc

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 22:36   #3465
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj już nie wysle Wam zdjec bo poczta mi się psuje
Sprobuje jutro
Dobranoc
Dobranoc ;*
Stary 2008-04-10, 07:56   #3466
funky87
Zakorzenienie

Kolejny wygrany poranek , bez ważenia i z ogromnym śniadaniem
Najgorsze jest to że jednego dnia jest super, wręcz prawie idealnie, a innego wystarczy jakaś blachostaka a ja wpadam w takie dno , ale wiem że zawsze mogę wejśc na forum i wam o tym powiedzieć i nikt tak jak wy tego nie zrozumie, Dziękuję wam
Miłego dnia i kolejnych sukcesów
Stary 2008-04-10, 15:17   #3467
agness51
Zakorzenienie

funky87 - Bardzo się cieszę ...

Baby - a czy to ważne ile ważę? i przy jakim wzroście? ważę tyle na ile wyglądam,o!

A właśnie ... dziewczyny,widziałyście mnie na fotkach,na ile kg Wam wyglądam ?

Stary 2008-04-10, 16:02   #3468
agawlo3
Raczkowanie

GG do agawlo3
Unhappy Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Hej! z gory zaznaczam ze nie jestem pewna czy trafilam na dobry watek , ale tak mniej wiecej czytalam i mysle ze tak.... mam problem... i nie radze sobie sama ze soba... mam nadwage ale zanmiast wziasc sie za siebie i powolutku ladnie schudnac to ja 2 dni sie odchudzam a pozniej w ciagu godz zjadam wszystko to co0 mam w zasiegu wzroku... ja juz nie potrafie jesc normalnie jak czlowiek... nie moge sie powstrzymywac i tyje a jesli tyje to mam coraz wiekszego dola i coraz bardziej mi sie chce jesc slodyczy... jestem tak slaba psychicznie ze to sie w glowie nie miesci.. mam coraz wiecej problemow w szkole w pracy i w kontaktach z innymi ludzmi... najchetniej zyla bym w odosobnieniu albo wcale nie zyla... tak na prawde to nawet nie mam przyjaciol ktorzy mogliby mi pomoc..musialabym schudnac ale nie tylko dlatego ze zle wygladam ale po prostu dlatego ze jestem wiecznie zmeczona, na nic nie mam sily, ochoty, nie mieszcze sie w moje ciuchy... przede wszystkim musze zrzucic pare kilo wlasnie ze wzgledow zdrowotnych... nie moge sie jednak zmotywowac a kazda proba konczy sie porazka przez co jest mi coraz gorzej.... zastanawiam sie nad tym czy odwiedzic psychologa czy kogo bo juz sama nie weim kto mi jest w stanie pomoc i czy w ogole jest ktos taki...
Stary 2008-04-10, 16:43   #3469
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawlo3 Pokaż wiadomość
Hej! z gory zaznaczam ze nie jestem pewna czy trafilam na dobry watek , ale tak mniej wiecej czytalam i mysle ze tak.... mam problem... i nie radze sobie sama ze soba... mam nadwage ale zanmiast wziasc sie za siebie i powolutku ladnie schudnac to ja 2 dni sie odchudzam a pozniej w ciagu godz zjadam wszystko to co0 mam w zasiegu wzroku... ja juz nie potrafie jesc normalnie jak czlowiek... nie moge sie powstrzymywac i tyje a jesli tyje to mam coraz wiekszego dola i coraz bardziej mi sie chce jesc slodyczy... jestem tak slaba psychicznie ze to sie w glowie nie miesci.. mam coraz wiecej problemow w szkole w pracy i w kontaktach z innymi ludzmi... najchetniej zyla bym w odosobnieniu albo wcale nie zyla... tak na prawde to nawet nie mam przyjaciol ktorzy mogliby mi pomoc..musialabym schudnac ale nie tylko dlatego ze zle wygladam ale po prostu dlatego ze jestem wiecznie zmeczona, na nic nie mam sily, ochoty, nie mieszcze sie w moje ciuchy... przede wszystkim musze zrzucic pare kilo wlasnie ze wzgledow zdrowotnych... nie moge sie jednak zmotywowac a kazda proba konczy sie porazka przez co jest mi coraz gorzej.... zastanawiam sie nad tym czy odwiedzic psychologa czy kogo bo juz sama nie weim kto mi jest w stanie pomoc i czy w ogole jest ktos taki...
Dobrze że sie odważyłas i napisalaś o soich problemach, na tym wątku jest wiele dziewczyn z podobnymi problemami.
Według mnie najlepszym wyjściem będzie jeżeli porozmawiasz o tym wszystkim z psychologiem, na poczatku musisz rozprawić się z wewnetrzymi problemami potem łatwiej będzie CI zdrowo schudnąć, jeżeli nie akceptujesz swojej wagi. Musisz zrozumiec że wszystko zaczyna się w głowie, nie wygląd jest najwazniejszy, a twoje problemy w pracy i w relacjach z innymi ludźmi wynikaja własnie z tego że nie potrafisz zaakceptować i pokochac siebie taką jaka jestes, bo napewno jesteś wspaniałą i wrażliwą dziewczyną, nie wiem dlaczego ale włąśnie my najczęsciej mamy problemy z jedzeniem, jesteśmy chyba za malo odporne na zło jaki nas otacza
agawlo3, najwazniejsze to zebrać w soie wszystkie siły i otworzyc się przed kimś, najgorsze to zamykac sie w sobie , bo wtedy wszytskie negatyne uczucia kumuluja sie w nas i nie pozwalaja cieszyc się życiem.
Jeżeli odważysz sie na wizyte u specjalisty, to przekonasz się że jest on w stanie ci pomoc, nauczysz sie jak radzić sobie a takimi napadami na pzremian z głodowkami, a wtedy będziesz mogla pomysleć o zdrowej redukcji. Jeżeli będzie ci ciężko to pisz , zawsze możesz liczyć na nasze wsparcie
Stary 2008-04-10, 16:57   #3470
agawlo3
Raczkowanie

GG do agawlo3

dziekuje za te slowa. wiem ze zamykanie sie w sobie do niczego nie prowadzi... bo wiem ze mam taki zly nasroj dlatego ze nie potrafie rozmawiac o tym co boli, a teraz mysle nawet ze taka rozmowa na pewno wiaze sie z tym ze znowu bede plakac.. ale moze czasami lzy pomagaja. jakos nawet czytajac Twoje slowa wyszly mi lzy. nie wiem dlaczego... musze jak najszybciej rozwaizac wszystkie problemy bo zbliza sie lato i wakacje a przeciez tego czasu nie moge zmarnowac na smutki... wiem ze sobiesama nie dam rady dlatego prosze o pomoc Was wizazanki ale tez wybiore sie do psychologa... mam nadzieje ze pomoze jak cos to bede pisac
Stary 2008-04-10, 17:07   #3471
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Asiek, czyli nadal masz problemy z ED? Chodzisz do psychologa? Może postanów sobie bardzo, bardzo mocno, że przejdziesz na U, bez żadnych głodówek... Kurczę Na Twoim miejscu chyba poszłabym do psychologa. Dziewczyny wychodzą z ED, ślicznie jedzą, ale właśnie dzięki lekarzowi jednak.

My tu tylko - albo i "aż" - wspieramy.
nadal... a do psychologa nie chodzę od ponad dwóch miesięcy... zresztą to i tak nic nie pomagało bo ona nie widziała problemu... siedziałam, kiwałam głową, czasem coś tam mówiłam i "wspólnie" uznałysmy że jest już dobrze. a nie jest... teraz jest źle ale w drugą stronę...
myślę nad poszukaniem psychologa ale to nie jest takie łatwe otwierać sie przed kolejną osobą i opowiadać o swoich problemach...

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2008-04-10, 17:08   #3472
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawlo3 Pokaż wiadomość
dziekuje za te slowa. wiem ze zamykanie sie w sobie do niczego nie prowadzi... bo wiem ze mam taki zly nasroj dlatego ze nie potrafie rozmawiac o tym co boli, a teraz mysle nawet ze taka rozmowa na pewno wiaze sie z tym ze znowu bede plakac.. ale moze czasami lzy pomagaja. jakos nawet czytajac Twoje slowa wyszly mi lzy. nie wiem dlaczego... musze jak najszybciej rozwaizac wszystkie problemy bo zbliza sie lato i wakacje a przeciez tego czasu nie moge zmarnowac na smutki... wiem ze sobiesama nie dam rady dlatego prosze o pomoc Was wizazanki ale tez wybiore sie do psychologa... mam nadzieje ze pomoze jak cos to bede pisac
Cieszę sie że mogłam cokolwiek pomóc , wiesz ze mna było tak samo nie potrafiłam sie pzred nikim otworzyc, zawsze taka byłam zamknieta w sobie , wszystko dusiłam wewnątrz zamiast z kims pogadać o tym co mnie boli, ale wtedy nie potrafilam, nie umialam mówić o swoich uczuciach, dlatego tak bardzo bałam sie wisyty u psychologa, oczywiście nie było czego, a tym że będziesz płakać się nie pzrejmuj to normalne , Ja już 4 miesiąc chodzę na terapie i jeszcze nie było takeij wizyty na której bym nie plakała, psycholog twierdzi ze to normalne , że tego potrzebuje po prostu sie wypłakać i wyrzucić z siebie, uwerz mi wtedy jest o wiele łatwiej stawiać czoła nowym problemom które i tak widomo beda sie pojawiać .
agawlo3 bierz życie w soje ręce bo jeszcze całe jest pzred Toba, nie warto się katowac skoro są ludzie ktorzy potrafia nam pomóc Zobaczysz już niedługo będziesz tu pisać jak bardzo jesteś szczęśliwa Wierze że Ci się uda
Stary 2008-04-10, 17:10   #3473
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:

A właśnie ... dziewczyny,widziałyście mnie na fotkach,na ile kg Wam wyglądam ?
Lepiej nie zadawaj pytania w ten sposób. Boję się myśleć, co będziesz wyprawiała Agness jeśli nie daj Boże któraś Ci napisze wagę o kilogram wyższą od rzeczywistej.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 17:11   #3474
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Lepiej nie zadawaj pytania w ten sposób. Boję się myśleć, co będziesz wyprawiała Agness jeśli nie daj Boże któraś Ci napisze wagę o kilogram wyższą od rzeczywistej.
Nie przesadzajmy. Nie jestem aż tak świrnięta na tym punkcie.
Po prostu ciekawi mnie jak widzą mnie inni.

Stary 2008-04-10, 17:14   #3475
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
generalnie to jest bardzo cięzkie pytanie. Ja np. może umiałabym po fotkach ocenić jaki rozmiar mniej więcej ktoś nosi, ale ile waży - w życiu! bo waga ma tak naprawdę średni związek z wyglądem.

agness... tak w ogóle to do mnie nie doszły Twoje fotki, wysłałabyś jeszcze raz?
madame_apple@onet.eu

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 17:15   #3476
agness51
Zakorzenienie

Zaraz wyślę .

Stary 2008-04-10, 17:20   #3477
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz wyślę .
A mnie wyślesz
funky87@o2.pl
Stary 2008-04-10, 17:22   #3478
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Inni widzą Cię jako śliczną, szczupłą dziewczynę i non stop o tym piszą.

Stary 2008-04-10, 17:25   #3479
agness51
Zakorzenienie

Funky - Zaraz wyślę .

Ludzia - Ja wiem,że mi ciężko cokolwiek wytłumaczyć.
Pewnie już masz mnie dość

Stary 2008-04-10, 17:30   #3480
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Funky - Zaraz wyślę .

Ludzia - Ja wiem,że mi ciężko cokolwiek wytłumaczyć.
Pewnie już masz mnie dość
Ja tego nie powiedziałam . Tylko powinnaś w końcu zrozumieć, że jeśli kilkanaście praktycznie obcych osób coś Ci mówi, to one nie kłamią, bo po prostu nie mają powodu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości