|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Polka Ogarniaczka
|
Dot.: Joga
przeszukaj wątek, wiele razy powtarza się takie pytanie. Wg mnie dobrze jest pójść do szkoły z dobrym instruktorem, który od początku będzie miał Cię na oku i przekaże prawidłowe uwagi dot. pozycji.
Zajęcia trwają różnie, od 60 do 90 min na ogół ![]()
![]() |
#3332 |
Crazy turtle lady
|
Ja bym jeszcze dodała od siebie poparte własnym doświadczeniem - nie zrażaj się jeżeli w jednek szkole Ci się nie spodoba,albo czujesz notorycznie ból, no ale coś nie pykło z nauczycielem
![]() Warto dać jodze szansę i poszukać innej szkoły - często 1wsze zajęcia są za darmo więc nie stracisz kasy w ciemno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3333 |
Raczkowanie
|
joga zdecydowanie pomaga wysmuklić ciało, może nie będziecie miec po tych cwiczeniach kaloryfera na brzuchu, ale zdecydowanie zmniejsza sie wasze wymiary
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3334 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Chciałabym się przyłączyć do rozmowy. Nie ćwiczę klasycznej jogi, trenuję za to aerial jogę, którą uwielbiam. Czy są tu inne fanki tej odmiany? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3335 |
Przyczajenie
|
Ja także poważnie myślę o jodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ćwiczenia wykonuje się w części na podłodze, w części na hamakach podwieszonych pod sufitem. Jego dolna część sięga mniej więcej żeber. Wraz z zaawansowaniem grupy rośnie ilość czasu spędzanego w powietrzu. Ćwiczymy boso. Na zajęciach mamy elementy rozciągania i asany znane z tradycyjnej jogi - m.in. pozycję psa z głową w dół, pozycje wojownika, półksiężyca. Przeplatamy je z elementami akrobatyki. Jedne choreografie są prostsze, inne trudniejsze, większość dość niewygodna (szczególnie te z "majtkami", kiedy szarfa dość mocno wrzyna się w pachwiny udowe). Sporo czasu spędza się wisząc głową w dół. To odmiana która będzie odpowiednia dla osób, które się nie boją - często należy zaufać hamakowi, przewrócić się do przodu, wisząc zaczepionym o biodra itp. Po pierwszych zajęciach mdlały mi ręce - prawie nieustannie trzeba utrzymywać na nich cały ciężar swojego ciała, podciągać się. Ta odmiana sprzyja dekompresji kręgosłupa. Baaardzo relaksuje. Zajęcia zakończone są odpoczynkiem w hamaku, w ciemności, przy akompaniamencie muzyki relaksacyjnej. Polecam, jestem zakochana w tej formie zajęć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3337 |
Crazy turtle lady
|
Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia z rolfingiem ?
U mnie w szkole będą warsztaty kilku godzinne i się zastanawiam czy nie iść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3338 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Nie... a co to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3340 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3341 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
![]() http://www.rolfing-joga.pl/co-to-jest-rolfingreg.html Myslałam, że może ktoś brał udział i mi trochę wyjaśni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3342 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Darmowe warsztaty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3343 |
Crazy turtle lady
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3344 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Zastanowiłabym się na Twoim miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3345 |
Crazy turtle lady
|
Poradźcie mi prosze w sprawie wyboru maty do jogi.
Mam bon do Empiku i jako że tam też mają maty do jogi to czy kupiłybyście którąś z poniższych ? http://www.empik.com/axer-fit-mata-d...330428,sport-p http://beta.empik.com/spokey-mata-do...187634,sport-p http://beta.empik.com/spokey-mata-do...187616,sport-p U mnie w szkole są cieniutkie maty i przez to lekkie. Zastanawiam się czy na takiej grubszej się przyjemniej ćwiczy. Któraś z tych mat jest warta uwagi ? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Jeśli mialabym wybierać z tych trzech to wybrałabym tę do jogi. Nie kupuj maty "do cwiczeń". Próbowałam w domu ćwiczyć na macie do fitnessu i byla lipa. Za gruba i za miekka.
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- W empiku wykorzystalabym bon na tę książkę http://www.empik.com/po-pierwsze-jog...A&gclsrc=aw.ds a matę kupiłabym w decathlonie albo w jogowym sklepie ![]() ![]() Ja jestem bardzo zadowolona z maty kauczukowej. Ma świetną przyczepność, jest twarda co mi bardzo odpowiada bo nie chyboczę się jak stoję na jednej nodze. Minusem jest to, że jest ciężka ale zostawiam ją w klubie. Edytowane przez tymena Czas edycji: 2017-03-14 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3347 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3348 |
Raczkowanie
|
Brałabym tę do jogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3349 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Dzięki za opinie ![]() Przeglądałam kilka książek o jodze u mnie w szkole (Joga bez napinki, Praktyka jogi dla kobiet , i jeszcze jakieś dwie) i gdybym miała cos kupić to chyba Praktyka jogi dla kobiet - chociaż ja osobiście mam złe doświadczenia z uczenia się z książęk lub internetu (chodzi o ćwiczenia fizyczne) ale ta najbardziej do mnie przemówiła. Joga bez napinki jest spoko, ot taka lajtowa lektura dla początkujących - fajnie przejrzeć ale niekoniecznie kupować. Przeglądam sobie co jest w Empiku o jodze i widzę niezły wybór książek swoją drogą ![]() Dzieki dziewczyny za opinie! Gdzie kupowąłyście swoje maty - jakis sklep online dla jogujących czy cos stacjonarnie? Edytowane przez Ishikawa Czas edycji: 2017-03-14 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam matę i pasek tu https://yogabazar.pl/ błyskawiczna wysyłka, wszystko super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3351 |
Oby do wiosny
|
Ja kupiłam w AHJ Bubicza stacjonarnie, można je sobie u nich pomacać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3352 |
Raczkowanie
|
Pytanie o matę
![]() Znooowu ![]() Mata do jogi, mata do pilatesu. To się czymś różni? Mata do pilatesu jest zbliżona do tej jogowej czy bardziej fitnessowej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3353 |
Oby do wiosny
|
Tak. Na pilates nie potrzeba takiej przyczepności jak na jodze, więc na pilates można użyć mniej "kleistej" maty.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle coś nam wątek zamilkł ![]() O, jeszcze jedno pytanie: body art. Ponoć coś z jogi w tym jest. Chcę się w niedzielę wybrać. Ktoś był? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3355 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Nie znam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3356 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3357 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3358 |
Crazy turtle lady
|
Wczoraj ćwiczylismy pozycje wojownika i w końcu skumałam "o co cho"
![]() Na zajęciach w poprzedniej szkole wojownika robilismy tak powiedzmy po 30 minutach zajęć i ja źle to wspominam, ból i niewygoda ![]() ![]() I kręgosłup mnie mniej boli ![]() Taki niedowiarek byłam a faktyczniue coś w tym jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plecy też mnie mniej bolą a właściwie to przestały. Ból powrócił w dwutygodniowej przerwie od jogi więc jestem skazana na jogowe treningi ![]() Teraz planuję dołączyć do mojej aktywności bieganie. Muszę zrzucić kilka kilo a najprościej mi to wychodzi biegając. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3360 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Np w paścimotanasanie (skłon do przodu) KLIK można klockiem "przedłużyć" nogi, by wejść głębiej (postawić klocek na podłodze, przy podeszwach i zapleść dłonie na klocku, nie stopach) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.