|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
martka - ale jesli karmisz tylko piersia to nie ma potrzeby wprowadzania kleiku
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Yoolia, ale wdziałaś te rumiankowe pieluchy już w sklepie? Jeśli tak, to w jakim? W Lidlu są właśnie różne duperele dla dzieciaków, niektóre ceny całkiem fajne Relacje z placu papu-boju (plus pytań bez liku Mama ugotowała Hani marchewkę, tak po swojemu tzn. marchewkę w obierkach, po ugotowaniu obrała i kawałek zgniotła na miazgę łyżką - Hanka wsuwała jak szalona, przynajmniej na początku - ciekawa jestem co dalej Jak wszystko będzie dobrze, to jutro ja ugotuję po swojemu, czyli mrożoną marchewkę ugotuje i zmiksuję z dodatkiem tego wywaru, czyli będzie rzadsza. Ciekawa jestem, co jej bardziej posmakuje.Kleik zjadamy łyżeczką na gęsto i popijamy herbatką W formie rzadkiej (butelkowej) jeszcze nie próbowałam.Szukałam dziś słoiczków jednoskładnikowych - tylko i wyłącznie marchew i jabłko Kupiłam buteleczkę soczku jabłkwego, jak jedna i druga marchewa przejdzie bez bólu, to będę mieszała Gdzie Wy kupujecie te brokuły i inne cuda? (bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że w Polsce można kupić w miarę świeżego brokuła w sklepie.. ) No i jakie jeszcze jednoskładnikowe słoiczki można znaleźć??I jeszcze dołaczam się do pytania o paczki z Rossmana - co zrobić żeby taką dostać? Edit: Martka, a próbowałaś wykorzystać małego ssaka na rozruszanie wypływu i dopiero po minucie zabrać mu pierś i ściągnąć mleko? Podobno to działa. Będzie dobrze
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale powinny być, bo wszędzie teraz reklamuję te pieluszki na allegro też już można kupić ![]() widziałam właśnie lidlową gazetkę, miałam kupić podgrzewacz do butelek i kocyk ale jakos mi nie po drodze do Lidla ![]() butki do nauki chodzenia też fajne ![]() a moje dziecię własnie zrobiło pierwszą dzis kupę, zawsze o tej porze to są juz ze 3. Jak byłyśmy na spacerze to siem odliłam żeby czasem nie zrobiło, bo by jej przeciekło. Gosia jakby wiedziała i zrobiła dopiero w domu no i dobrze, bo wszystko poszło do prania ![]() a u nas dzis cieplutko 18stopni, słoneczko swieci, cudnie, choc rano sięnie zapowiadało, tzn ciepło było ale pochmurno i nawet deszcz popadał, myslałam, że nici ze spaceru ale wypogodziło się |
|
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Yoolia a czy nasza Gosia ma dziś imieninki???
Chyba kupię ten Sinlac i ewentualnie to będę podawać. Celko a ty nie podajesz kleiku na swoim mleczku? Bo coś tak mi się kojarzy?? No i kupiłam już ten smoczek trójprzepływowy. Może Marcelka rodzeństwo będzie miało lżej w życiu bo on sam wczoraj był zmuszony piC kleik przez zwykłego smoka. Czasem się zastanawiam gdzie mam rozum!!!!! Szperrr ja gotowałam marchewkę normalnie. Obraną, pokrojoną w kosteczkę, przecierałam blenderem.
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
martka - tak, to ja dawalam (juz o tym wspominalam
![]() Co to paczki z rossmanna - to ja dostalam taka malutka ksiazeczke z rabatami na produkty Hippa (byla w paczce od Nutricii). I tam na jednym z kuponow byla mozliwosc odebrania w Rossmanie wlasnie paczki za darmo (soczek, obiadek, lyzka, sliniak, probka kremu na odparzenia). Mi po prostu to przyslali. Ale ksiazeczka tez jest wazna tylko do konca kwietnia. szperr- ja jednoskladnikowe to dawalam jablko, marchew, brokuly. Nic innego nie znalazlam (dopiero sliwki po 5 miesiacu i pozniej miesko tez jest jednoskladnikowe - kurczak i indyk). Potem zaczelam podawac dwuskladnikowe (wczesniej jeszcze soczki). Czy dziecku ktoremu daje jeden raz dziennie cos papu (taki sloik - czesto tylko pol sloika albo i mniej) czy trzeba dawac dodatkowo pic? (karmie tylko cycem). I drugie pytanko - obnizylyscie juz lozeczka na drugi poziom? (ja mam takie 3-poziomowe i ciagle na najwyzszym, choc maly juz ma 5,5 miesiaca ).
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 2 poziomy, więc mój pierwszy jest niżej, niż w trzypoziomowych. Ja na twoim miejscu bym obniżyła, bo Adaś może zacząć siadać podciągając się łóżeczka czy zabawek |
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny... czy mogę się tutaj tak trochę wprosić do Was? Bo u Was zawzse głośno i pełno, i tłocznie... a na odchowalni naszej przełomowych maluszków cisza na morzu... i nie mam gdzie sobie pogadać, poczytać o malenstwach... pochwalic sie wyczynami swojej, popytac o to jak to jest u Was itd... moge moge? No w sumie to Łucja grudniowa jest... wiec pewnie przyjmiecie mnie bez problemu
z góry dziękuje |
|
|
|
#3399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobra wtrącę się po raz kolejny, tylko nie bijcie mnie
Cytat:
![]() Moja też nic nie chciała i też nie umiała jeść z łyżeczki, jedyna rada, to cierpliwie ćwiczyć, Ola po 2 miesiącach ćwiczeń je z łyżeczki tak, jakby jadła od urodzenia Martka nie przejmuj się skarbie, to że wypluwa, to normalne, bo dzieci do 6 miesiąca życia mają odruch wysuwania języka, musi nauczyć się, żeby podczas jedzenia tego nie robić, a weź się naucz, jak instynkt inaczej podpowiada. Ja też była załamana, już w myślach miałam 7 letnią córkę, która na przerwach lata na cysia do domu ![]() .Cytat:
Moja też nie chciała jeść kaszki, teraz wcina (ma prawie 7 miesięcy), więc przyjdzie czas i na to No dobra podobnie jak Celka jestem zbulwersowana nakazem lekarki. Daj dziecku spokojnie ssać cyca i tyle, na wszystko przyjdzie czas Cytat:
Ja dałam małej wytchnienie 2 tygodniowe od wprowadzania pokarmów i po dwóch tygodniach znów zaczęłam z dobrym skutkiem, a nawet cudownym, bo moje dziecko nie pije kaszki z butli, tylko je z łyżeczki. |
|||
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko sie jakos przestalas odzywac. |
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
no wiem, że jestem, ale czuje sie tutaj bardziej jako gość... więc wiesz. Bardziej bliski mi był wątek przełomowych dzieciaczków,ale tam jest taka cisza, że szok. Łucja za 11 dni będzie kończyć już 4 miesiące, jak ten czas leci... i zobaczcie jakiego mam siłacza
http://pl.youtube.com/watch?v=cUv6DDt7Kr8 |
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Ivy-lubię Cię czytać-od razu wszystko staje się jasne
![]() dobrze,że czuwasz Martko-daj małemu odpocząc i spróbuj za kilka dni z tym odciąganiem to dziewczyny dobrze piszą i się nie stresuj teściówka Basienka-no właśnie byłaś sobie i znikłaś ![]() pisz,żal i chwal się,czuj jak w domu ![]() mała boska!!! moja się podnosi,ale jak jest pod pewnym kątem,ale tak z leżącego-wow!niezła siłaczka! ja dotarłam dzisiaj do Lidla też zapomniałam Wam wczoraj wkleić ofertę a chciałamdużo fajnych i dobrych gatunkowo rzeczy zakupiłam kocyk i tonę skarpetek ![]() wszystko dobrej jakości, śliczne i milusie |
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
annlee kochana moja to sie podnosi z podusi, tak to nie bardzo jej to idzie... czyli z podwyzszenia,ale teraz co ja rano klade na poduszce to wlasnie to cwiczy i siadanie... dzis jej sie udalo siasc, i jaka zadowolona i zdziwiona byla
ale to na 2-3 sekundy doslownie... ale mloda jest, ma jeszcze czas
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że zaśmiecam Wam wątek, ale jeszcze do Martki jedną mam rzecz, a teraz sobie przypomniałam.
Martko mojej Olci trudno było połykać zbyt gęsty pokarm, ja dość mocno rozwadniałam wywarem spod marchewki i wtedy tak naprawdę nastąpił przełom, zresztą do tej pory woli rzadsze jedzonko. |
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
bassienka -
![]() ej, wezcie mnie nie stresujcie nawet ze Wasze dzieci juz takie rzeczy wyprawiaja |
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ale ona z podusi sie tak podnosi, ma troche wyzej wiec wiesz... ale jak lezy na plaskim to glowe dzwiga z pleckow... ale nie usiadzie... a z podusi uda jej sie nieraz tak dzwignac ze siedzi przez 2 czy 3 sekundy
|
|
|
|
#3408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Rozeznanie
|
No i będzie post pod postem bo mnie rozłączylo.
Basieńka WOW ale masz spryciule w domu. Gały mi wylazly na wierzch jak zobaczyłam co Twoje maleństwo wyprawia |
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Ewunia... u mojej to róznie z tym przerwacaniem... jak ma ochote to sie przekręci z brzuszka na plecki, albo na odwrot, z plecek na brzuch... ale to jak jej sie chce. Natomiast ten filmik co wkleilam,to jej ulubiona zabawa od kilku dni z rana... no i dzwiganie do siadania tez cwiczy namietnie
tutaj macie jeszcze cos od malej http://pl.youtube.com/watch?v=DpaCsfO5Y78 a tu dzwiganie sie do siadania: http://pl.youtube.com/watch?v=av7cLfvf6gs A tu sprzed miesiąca jak się rozgadała dziewczyna: http://pl.youtube.com/watch?v=Y03Tj3N_Qq8 |
|
|
|
#3411 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawac pic chyba trzeba.. w koncu to dokarmianie, a wiec karmienie mieszane Ja wlasnie po kleiku i warzywkach zazwyczaj daje Hani pic, bo tylko wtedy faktycznie chce.W lozeczku juz mialam obnizac, ale zawsze mialo to byc "jutro". W koncu Hania mnie przestraszyla i obnizylam, ale dopiero niedawno. W tej chwili spi ze mna na kanapie Ciekawa jestem co bedzie po powrocie do domu..Cytat:
![]() ![]() jestem pod wrazeniem!! Cytat:
o wlasnie ![]() ja stwierdzilam, ze przyda mi sie jeszcze jeden spiworek, bo z dwoch Hania niedlugo wyrosnie, a na 2 jeszcze na pewno bedzie za mala.. Ten jest taki posredni Cytat:
![]() ![]() ![]() Nieeee no, to nie tak! Ja nie watpie, ze nie mrozone brokuly w warzywniakach maja i nawet podpisza je "swiezy".. tylko wlasnie ta swiezosc kwestionuje ![]() Cytat:
|
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moje dziecko właśnie usnęło słuchając VH1 Rock your baby
|
||
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
yoolia a co w Carreafourze jest jakas promocja na smoczki
i jakie smoczki |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie dziewczyny jak Wasze dzieci śpią? Moja Łucja przeważnie od 19.30-20 śpi do 6-7, tzn ostatni posiłek o 19:30, potem na śpiocha dostaje ok 23-24, a potem ładnie śpi do 6, czasem do 7, ale jak wstanie o 6,to sie sama ladnie w lozeczku bawi... potem zje, pobawi sie chwile i idzie spac dalej
gdzies tak do 9-10. Od 3 dni ma manie rozrabiania strasznego w łóżeczku, zabawki porozrzucane w całym łóżku, pozytywka tak zbita i zaczepiana, że brak słów, kaczucha która potrafi zrobić by grała gra na okrągło, pieluszka na której śpi cała zmierzchwiona... no i nozki ostatnio caly czas w gorze, jakby szykowala sie do brania paluszkow od stop do buzi a teraz lezy na podusi u ojca i spiewa... no pieknie |
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (ostatnia strona) |
|
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja szybko bo mam na dziś ambitne plany Stos prasowania, sprzątanie obiad na weekend, pieczenie piernika, przesadzanie kwiatków, i może jeszcze spacerek z Łukaszkiem no i oczywiście pocwiczyć bym chciała bo próbuje od dwóch tygodni ale jakoś mi sie nie udaje ![]() widze, że sie Basia odezwała bo ja to aż poszłam luknąc co tam u was, że Cie nie ma a tam też nikogo nie ma No ale skoro jesteś to I zaglądaj częściej W sprawie obniżania łóżeczka to ja sie chyba wypowiadać nie będę bo moje dziecie najmłodsze i nie śpieszy mu sie do siadania ![]() I nie pochwale go żeby nie zapeszyć, że śpi ostatnio w ciągu dnia dwa razy po 2 a nawet i 3 godz A soczki mu nie smakuą i pluje nimi i tyle czy marchewka czy jabłuszko wszystko bleee.... ![]() Tylko mleczko i już ![]() Też bym chciała taką paczkę z Rossmana ale w paczce od Nutrici nic nie było No to biegnę prasować ![]() Miłego dnia
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Sławko no prawdą jest, że nasze dzieci mniej więcej w podobnym wieku... no twój maluszek urodził się kilka dni później. Co do materacyka, to jak narazie jeszcze nie obniżamy, ale kto wie co będzie niebawem. Dziecko nam strasznie w łóżeczku rozrabia, choc jeszcze bardzo do siadania się na płaskim nie rwie, ale ćwiczy ćwiczy ćwiczy...
Co do różnych paści do jedzenia, no to Łucja ogólnie na kwaśniejsze rzeczy jest skłonna, zreszta jak tylko łyzeczke widzi to buzie otwiera... wiec nie jest zle ![]() Co do spania przez dzien, to moja to juz wyjatkowy spioch, naprawde, ona prawie caly dzien przesypia hahaha, a jak bym nie dala jej spac, to krzyk i koniec, nawet butli nie wezmie,tak jak przed chwila, pobawila sie chyba z 1,5 godziny i czas jej jedzenia... a ona co, zmeczona zabawami, chce spac,a nie jesc i gryz mnie mama gryz... ogolnie Łucja śpi w nocy gdzies od 19:30-20 do 6-7. Potem przeważnie pobawi się od pół godziny do godziny i dalej dosypia 1-2 godziny. Potem znowu z 1-1,5 aktywnosci i znowu spi. I tak praktycznie caly dzien. Zdarza jej sie ze nieraz praktycznie caly dzien przespi,a na wieczor i tak nie ma z nia zadnego problemu... spioch jak nic, ponoc dziecko rosnie w snie, i rozwija sie mozg, ktory ciagle pracuje... no to bede miala duza dziewczynke i mądrą
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
kurde Primavera a Wy mowicie o niekapku tak bo ja przeczytałam wyzej " smoczki" i teraz zgłupiałam
|
|
|
|
#3419 | |
|
Rozeznanie
|
czytam z doskoku
![]() Cytat:
Pozdrowionka
|
|
#3420 |
|
Zadomowienie
|
Ivy za te twoje mądrości jeszcze raz tutaj
I wpadaj częściej bo potem spokojniej funkcjonuję. Dlaczego ten kleik dostałam to nie wiem. Babka stwierdziła że to jest chłopak i potrzebuje trochę więcej jedzonka. A mały waży 6700 i ma prawie 4,5 miesiąca więc na tle innych mikołajkowych wypada dość blado. Ann poszłam za twoją radą. Mały obudził się dziś pierwszy raz o 6, dostał jednego cyca a drugiego potraktowałam laktatorem i padło 110 ml w 4 minuty ![]() Tylko już potem zasnąć nie mogłam, chyba z tego szczęścia ![]() Ogólnie stwierdzamże muszę te cycuchy trochę rozruszać bo rozleniwiły się ostatnio. Mały je już rzadziej i chyba ta produkcja jakoś już trochę opadła. Nie ma już takich sytuacji że cycuchy mam pełne że aż się na stanik wylewa. I potem może jest problem ze ściąganiem ![]() Basiu to co Łucja wyprawia to mnie powala na kolana A materacyk mam 3 poziomowy i jeszcze nie obniżałam. Ale na razie nie ma potrzeby, Marcel się nie rwie do siadania.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

tzn. marchewkę w obierkach, po ugotowaniu obrała i kawałek zgniotła na miazgę łyżką - Hanka wsuwała jak szalona, przynajmniej na początku - ciekawa jestem co dalej
Jak wszystko będzie dobrze, to jutro ja ugotuję po swojemu, czyli mrożoną marchewkę ugotuje i zmiksuję z dodatkiem tego wywaru, czyli będzie rzadsza. Ciekawa jestem, co jej bardziej posmakuje.
Kupiłam buteleczkę soczku jabłkwego, jak jedna i druga marchewa przejdzie bez bólu, to będę mieszała 

).

Tylko sie jakos przestalas odzywac. 

i jakie smoczki