|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
A pytam z wrodzonej ciekawości ![]()
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie małe pytanie... Przeczytałam cały watek i nie znalazłam odpowiedzi. Mianowicie chodzi mi o to czy mozna stosować belisse z revalidem??? Kupiłam wczoraj revalid ale mam jeszcze parenaście tabletek beliss po ktorej nie zauważyłam zadnych efektów po 2,5 miesiącach brania tabletek. Aha i jesli ktoś wie to na początek powinno sie brac 3 tabletki dziennie czy dawke uderzeniową 6 tabletek dziennie??? Na ulotce piszę ze mozna tak i tak. ciekwi mnie tylko czy któraś z was brała 6 tabletek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Raczkowanie
|
Mysza a tak z innej beczki, byłaś z mamą na tej kontroli po szamponie Dora?
I czy wkręciłaś tą dermatolożkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do Loxonu... nie wolno go odstawic gwałtownie z dnia na dzien bo poleci wszytsko co urosło... aaaa moj nowy lek nazywa sie INNEOV gestosc włosów ...drogi ale podobno bardzo dobry ![]() ![]() mam tez Loxon 5%
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Rozeznanie
|
Mogę się przyłączyć?
![]() ![]() Przeczytałam cały wątek i od jutra zaczynam kurację. Planuję kupić: - kurację wzmacniającą do włosów z Joanny - wzmacniająco regenerujące serum z Joanny - ampułki do włosów z Joanny - herbatę z pokrzywy i ze skrzypu (będę używać do płukania) - szampon Dermena - Skrzypowitę - no i Wax który stosuję już od dłuższego czasu Mam nadzieję że dobrze wybrałam. Jeszcze nie zastanawiałam się nad tym z jaką częstotliwością dany produkt powinnam używać, żeby przyniosły najlepszy efekt. Może ktoś doświadczony potrafi mi doradzić
#910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zainwestowalabym raczej w Klorane http://www.apteka-centrum.pl/quinora...acturers_id=57 dorwalam ostatnio ulotke ampulek z tej samej serii, wydaja sie warte swej ceny http://www.apteka-centrum.pl/quinafo...acturers_id=57 http://www.apteka-centrum.pl/quinafo...acturers_id=57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które używały lotionu Seboradin Niger.
Skończyłam własnie 1 butelkę i włosy jak wypadały tak wypadają. Czytałam jednak, że na efekty trzeba trochę poczekać... Używam go 3 tygodnie. I tu moje pytanie. Czy kupić następną butelkę i cierpliwie czekać na efekty, czy zmienić na coś innego. ? Czytałam wiele pozytywnych opinii o Garnier Neril.. No sama już nie wiem.. Oprócz tego robiłam ostatnio maseczke z żółtka, oleju rycynowego i nafty. Po spłukaniu wypadło mi jeszcze więcej włosów niż przedtem. Ktoś tu pisał o tym, ze po kilkurazowym użyciu nafty wypadnie się zmiejszyło. Co powiecie na ten temat ?
#914 |
Raczkowanie
|
to nazywa się jak analiza pierwiastkowa wlosa, wycina sie wlosy zaraz przy skoze na potylice ok 3cm dlugosci, musi byc odrost cena ok 230zl, ale warto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zadomowienie
|
A czy ktoś mógłby mi napisać jaki badania trzeba byłoby wykonać, żeby wykryć przyczynę wypadania włosów ?
Taka lista już chyba pojawiała się w tym wątku, ale niestety nie mogę znaleźć ![]()
#916 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nadmiar witaminy A może się objawiać wypadaniem włosów, ale trudno stwierdzić, czy w Twoim przypadku doszło do przedawkowania. W każdym razie dla pewności wszelkiej odstaw Capivit. Pipigel, poszukaj jeszcze w pierwszej części wątku, np. pod hasłem testosteron ![]()
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
100% pewności nie mam. Ale włosy przed braniem Capivitu nie wychodzily mi praktycznie wcale w okolicach 5-10 dziennie. A teraz poprawie sobie np grzywke i w garsci mam juz z 3włosy. Na wszelki wielki odstawiłam dzisiaj Capivit i będe obserwowac czy się cos poprawia
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pipigel Na początek, do tego co napisała Una, do morfologii dodaj poziom żelaza, za jednym zamachem poproś o tarczyce, a jak tam nie znajdziesz winowajcy, w poniedziałek podeślę Ci listę hormonów do zbadania.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Witam,
Właśnie wpadłam na pomysł aby zawartość takiej kapsułki np. Revaildu lub Capiwit rozpuścić w alkoholu i wetrzeć centralnie w skórę głowy. No bo wiadomo, że jak łykamy to pewnie znikomy procent tego dociera do skóry/włosów, a jak wetrzemy to subs. aktywne trafią tam gdzie mają trafiać. ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
lipiec na maksa!!! :)
|
A ja chyba dojrzałam żeby zrobić Trichogram... Chcę wiedzieć na czym stoję..
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
mnie wypadaly włosy, jak zrobilam ta analize to wyszly na jaw wszystkie moje sprawki, wieloletnia, monotonna dieta, stresy itp. mam własnie ta anailize przed sobą i tak, na poczatku masz ogolnie opisane mozliwe wyniki jakie sa efektem analizy i jak je interpretowac, nastepnie jest ok 30 wykresow prezentujacych ilosc pierwiastkow badanych, do ilosci pierwiastkow jaka powinna byc prawidlowo do dopuszczalnego zakresu,kolejnym elementem jest opis Twojego typu przemiany mateii i czynnikow na niego wplywajacych, kolejne to szczegolowa interpretacja proporcji biopierwiastkow, charakterssytyka profilu metabolicznego, a nastepnie zalecenia odnosnie sposobu odzywiania, ogolne-dla kazdej os, szczeglowe dla danego typu, nastepnie wykaz alecanych suplementow diety(mozna je zamawiac na str amway po zallogowaniu sie lub poprzez osobe ktora sie tym zajmuje), a potem opis wszystki pierwiastkow, ich funkcji i w jakim pozywieniu wystepuja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Wtajemniczenie
|
nie oczekuje nigdy wiele
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za rozjaśnienie. Od jutra zaczynam walkę
#928 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.