WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-10, 19:12   #901
Milka19
Zakorzenienie

Wink Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez ZoOoOoZi Pokaż wiadomość
wiesz co niewiem jaka...poprostu analiza, wycina ci kawalek skory z glowy 4mm i bada to a vzemu pytasz robilas cos takiego?

A to nie bada się tego na podstawie włosów a nie skóry
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 23:25   #902
una creatura bella
Wtajemniczenie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
wiesz co niewiem jaka...poprostu analiza, wycina ci kawalek skory z glowy 4mm i bada to a vzemu pytasz robilas cos takiego?
Hmm, to mi wygląda na biopsję. Z tego co wiem, to tej metody badania nie stosuje się tak na dzień dobry.

A pytam z wrodzonej ciekawości .
Stary 2008-04-11, 11:26   #903
AnetaK20
Zakorzenienie

A ja mam takie małe pytanie... Przeczytałam cały watek i nie znalazłam odpowiedzi. Mianowicie chodzi mi o to czy mozna stosować belisse z revalidem??? Kupiłam wczoraj revalid ale mam jeszcze parenaście tabletek beliss po ktorej nie zauważyłam zadnych efektów po 2,5 miesiącach brania tabletek. Aha i jesli ktoś wie to na początek powinno sie brac 3 tabletki dziennie czy dawke uderzeniową 6 tabletek dziennie??? Na ulotce piszę ze mozna tak i tak. ciekwi mnie tylko czy któraś z was brała 6 tabletek...
AnetaK20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 12:34   #904
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez AnetaK20 Pokaż wiadomość
A ja mam takie małe pytanie... Przeczytałam cały watek i nie znalazłam odpowiedzi. Mianowicie chodzi mi o to czy mozna stosować belisse z revalidem??? Kupiłam wczoraj revalid ale mam jeszcze parenaście tabletek beliss po ktorej nie zauważyłam zadnych efektów po 2,5 miesiącach brania tabletek. Aha i jesli ktoś wie to na początek powinno sie brac 3 tabletki dziennie czy dawke uderzeniową 6 tabletek dziennie??? Na ulotce piszę ze mozna tak i tak. ciekwi mnie tylko czy któraś z was brała 6 tabletek...
skoro na ulotce jest napisane że można tak i tak to znaczy ni mniej ni więcej tylko tyle, że tak można a po co stosować jednocześnie 2 suplementy na to samo? skończ najpierw belisse i dopiero zacznij revalid, albo odstaw teraz belisse, wybierz revalid, a potem dokończ belisse.
Stary 2008-04-11, 13:12   #905
DeathDealer
Raczkowanie

Mysza a tak z innej beczki, byłaś z mamą na tej kontroli po szamponie Dora?
I czy wkręciłaś tą dermatolożkę?
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 13:17   #906
AnetaK20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
skoro na ulotce jest napisane że można tak i tak to znaczy ni mniej ni więcej tylko tyle, że tak można a po co stosować jednocześnie 2 suplementy na to samo? skończ najpierw belisse i dopiero zacznij revalid, albo odstaw teraz belisse, wybierz revalid, a potem dokończ belisse.
Dziekuje za tak szybką odpowiedz Chyba tak zrobię odstawię belisse a zaczne brac revalid. A brałaś może ten revalid??? W aptece Pani Farmaceutka zachwalała. Byłam poprostu ciekawa czy jak się weźmie 6 tabletek to czy bedzię jakiś lepszy efekt a pytam bo jak się bierze 6 to tabletek starcza na 15 dni a kosztuja ponad 40 zł
AnetaK20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 16:53   #907
strawberry
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Co do wypadania włosów ze stresu - to nie pfff, tylko prawda.

A Loxon... z tego co pamiętam jest bardzo bardzo kontrowersyjny i lepiej nie stosować? Poczytaj jeszcze o nim koniecznie,
w moim przypadku nie...od stresu... bo mi po miesiącu odrastają włosy... a ludziom chorującym na łysienie odrastają po długim czasie lub.... wcale... a moj przypadek jest praktycznie identyczny jak łysienie plackowate jednak NIE jest to takie łysienie... w moim przypadku ... spowodowane jest to prawdopodobnie zabiegiem embolizacji... poczytaj troszke...

co do Loxonu... nie wolno go odstawic gwałtownie z dnia na dzien bo poleci wszytsko co urosło...

aaaa moj nowy lek nazywa sie INNEOV gestosc włosów ...drogi ale podobno bardzo dobry testuje 1 opakowanie
mam tez Loxon 5%

POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron.
strawberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-12, 07:32   #908
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez DeathDealer Pokaż wiadomość
Mysza a tak z innej beczki, byłaś z mamą na tej kontroli po szamponie Dora?
I czy wkręciłaś tą dermatolożkę?
Jeszcze nie, bo to jeste jakoś w maju ale pamiętam o tym cały czas

Cytat:
Napisane przez AnetaK20 Pokaż wiadomość
Dziekuje za tak szybką odpowiedz Chyba tak zrobię odstawię belisse a zaczne brac revalid. A brałaś może ten revalid??? W aptece Pani Farmaceutka zachwalała. Byłam poprostu ciekawa czy jak się weźmie 6 tabletek to czy bedzię jakiś lepszy efekt a pytam bo jak się bierze 6 to tabletek starcza na 15 dni a kosztuja ponad 40 zł
Nie brałam revalidu. Ale generalnie przy 6 tabletkach efekty powinny być widoczne i szybciej i intensywniejsze. Nie wiem tylko czy dobrze jest zaczynać od takiej dawki bo nie wiadomo, jak wątroba na to zareaguje.
Stary 2008-04-12, 09:35   #909
olenkaa
Rozeznanie

GG do olenkaa

Mogę się przyłączyć? moje włosy są ostatnio w strasznej kondycji. Wypadają garściami. Jestem przerażona, że niedługo wyłysieję

Przeczytałam cały wątek i od jutra zaczynam kurację. Planuję kupić:
- kurację wzmacniającą do włosów z Joanny
- wzmacniająco regenerujące serum z Joanny
- ampułki do włosów z Joanny
- herbatę z pokrzywy i ze skrzypu (będę używać do płukania)
- szampon Dermena
- Skrzypowitę
- no i Wax który stosuję już od dłuższego czasu

Mam nadzieję że dobrze wybrałam.

Jeszcze nie zastanawiałam się nad tym z jaką częstotliwością dany produkt powinnam używać, żeby przyniosły najlepszy efekt. Może ktoś doświadczony potrafi mi doradzić
Stary 2008-04-12, 09:53   #910
ZoOoOoZi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Hmm, to mi wygląda na biopsję. Z tego co wiem, to tej metody badania nie stosuje się tak na dzień dobry.

A pytam z wrodzonej ciekawości .
hmm wiesz musiałabym sie dokladnie spytac kolezanki jak nazywa sie ta metoda te badanie robi jej znajoma wiec mysle ze niebyloby problemu, wiem tylko ze na wynik czeka sie miesiac
ZoOoOoZi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 09:58   #911
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry Pokaż wiadomość

aaaa moj nowy lek nazywa sie INNEOV gestosc włosów ...drogi ale podobno bardzo dobry testuje 1 opakowanie
ale nie oczekuj zbyt wiele dawki w nim sa dosc niewielkie, a cena nieproporcjonalnie wysoka, zwazywszy na to, ze skladniki mozna zastapic tanszymi odpowiednikami

zainwestowalabym raczej w Klorane
http://www.apteka-centrum.pl/quinora...acturers_id=57

dorwalam ostatnio ulotke ampulek z tej samej serii, wydaja sie warte swej ceny
http://www.apteka-centrum.pl/quinafo...acturers_id=57
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 10:29   #912
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez olenkaa Pokaż wiadomość
Mogę się przyłączyć? moje włosy są ostatnio w strasznej kondycji. Wypadają garściami. Jestem przerażona, że niedługo wyłysieję

Przeczytałam cały wątek i od jutra zaczynam kurację. Planuję kupić:
- kurację wzmacniającą do włosów z Joanny
- wzmacniająco regenerujące serum z Joanny
- ampułki do włosów z Joanny
- herbatę z pokrzywy i ze skrzypu (będę używać do płukania)
- szampon Dermena
- Skrzypowitę
- no i Wax który stosuję już od dłuższego czasu

Mam nadzieję że dobrze wybrałam.

Jeszcze nie zastanawiałam się nad tym z jaką częstotliwością dany produkt powinnam używać, żeby przyniosły najlepszy efekt. Może ktoś doświadczony potrafi mi doradzić
Kurację i ampułki - zgodnie z instrukcjąna opakowaniu. Tak samo Wax oraz tabletki. Szampon, serum i płukanki do każdego mycia.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 11:57   #913
pigigel
Zadomowienie

Mam pytanie do dziewczyn, które używały lotionu Seboradin Niger.
Skończyłam własnie 1 butelkę i włosy jak wypadały tak wypadają.
Czytałam jednak, że na efekty trzeba trochę poczekać... Używam go 3 tygodnie. I tu moje pytanie. Czy kupić następną butelkę i cierpliwie czekać na efekty, czy zmienić na coś innego. ?
Czytałam wiele pozytywnych opinii o Garnier Neril.. No sama już nie wiem..

Oprócz tego robiłam ostatnio maseczke z żółtka, oleju rycynowego i nafty. Po spłukaniu wypadło mi jeszcze więcej włosów niż przedtem.
Ktoś tu pisał o tym, ze po kilkurazowym użyciu nafty wypadnie się zmiejszyło. Co powiecie na ten temat ?

pigigel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 15:50   #914
kitay
Raczkowanie

Cytat:
hmm wiesz musiałabym sie dokladnie spytac kolezanki jak nazywa sie ta metoda te badanie robi jej znajoma wiec mysle ze niebyloby problemu, wiem tylko ze na wynik czeka sie miesiac
to nazywa się jak analiza pierwiastkowa wlosa, wycina sie wlosy zaraz przy skoze na potylice ok 3cm dlugosci, musi byc odrost cena ok 230zl, ale warto.
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 18:29   #915
pigigel
Zadomowienie

A czy ktoś mógłby mi napisać jaki badania trzeba byłoby wykonać, żeby wykryć przyczynę wypadania włosów ?
Taka lista już chyba pojawiała się w tym wątku, ale niestety nie mogę znaleźć Będę bardzo wdzięczna.

pigigel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-12, 19:22   #916
siokoladka
Zakorzenienie

GG do siokoladka

Cytat:
Napisane przez olenkaa Pokaż wiadomość
Moje o dziwo też. Odkąd zaczęłam łykać Capivit A+E wypadają mi tonami i szczerze mówiąc jestem tym trochę zaniepokojona.
siokoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 19:50   #917
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Spytaj, spytaj

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
to nazywa się jak analiza pierwiastkowa wlosa, wycina sie wlosy zaraz przy skoze na potylice ok 3cm dlugosci, musi byc odrost cena ok 230zl, ale warto.
Chyba jednak nie, bo Zuzi pisała o pobieraniu wycinka ze skóry głowy.

Cytat:
Napisane przez siokoladka Pokaż wiadomość
Moje o dziwo też. Odkąd zaczęłam łykać Capivit A+E wypadają mi tonami i szczerze mówiąc jestem tym trochę zaniepokojona.
Jesteś pewna, że to sprawka Capivitu?

Nadmiar witaminy A może się objawiać wypadaniem włosów, ale trudno stwierdzić, czy w Twoim przypadku doszło do przedawkowania. W każdym razie dla pewności wszelkiej odstaw Capivit.

Pipigel, poszukaj jeszcze w pierwszej części wątku, np. pod hasłem testosteron . Takim pierwszym podstawowym badaniem powinna być morfologia. Potem można się zabrać za hormony tarczycy, a w następnej kolejności za hormony płciowe.
Stary 2008-04-12, 20:37   #918
siokoladka
Zakorzenienie

GG do siokoladka

Cytat:
Spytaj, spytaj

Jesteś pewna, że to sprawka Capivitu?

Nadmiar witaminy A może się objawiać wypadaniem włosów, ale trudno stwierdzić, czy w Twoim przypadku doszło do przedawkowania. W każdym razie dla pewności wszelkiej odstaw Capivit.

.
100% pewności nie mam. Ale włosy przed braniem Capivitu nie wychodzily mi praktycznie wcale w okolicach 5-10 dziennie. A teraz poprawie sobie np grzywke i w garsci mam juz z 3włosy. Na wszelki wielki odstawiłam dzisiaj Capivit i będe obserwowac czy się cos poprawia
siokoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 22:17   #919
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Pipigel, poszukaj jeszcze w pierwszej części wątku, np. pod hasłem testosteron . Takim pierwszym podstawowym badaniem powinna być morfologia. Potem można się zabrać za hormony tarczycy, a w następnej kolejności za hormony płciowe.

Pipigel
Na początek, do tego co napisała Una, do morfologii dodaj poziom żelaza, za jednym zamachem poproś o tarczyce, a jak tam nie znajdziesz winowajcy, w poniedziałek podeślę Ci listę hormonów do zbadania.

virka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-13, 10:10   #920
ZoOoOoZi
Raczkowanie

Cytat:
Mowisz ze warto? napewno jesli moglabym znac przyczyne tego a tobie wypadja wlsoy albo wypadaly i robilas to? wiesz dokladnie co moge sie po tym dowiedziec?
Stary 2008-04-13, 10:13   #921
ZoOoOoZi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość

Pipigel
Na początek, do tego co napisała Una, do morfologii dodaj poziom żelaza, za jednym zamachem poproś o tarczyce, a jak tam nie znajdziesz winowajcy, w poniedziałek podeślę Ci listę hormonów do zbadania.
Virka to ja tez byłabym chetna na ta iste hormonów, bo zbieram sie na ta analize ale wczesniej chciałabym isc na konsultacje z lekarzem
Stary 2008-04-13, 11:40   #922
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Witam,

Właśnie wpadłam na pomysł aby zawartość takiej kapsułki np. Revaildu lub Capiwit rozpuścić w alkoholu i wetrzeć centralnie w skórę głowy. No bo wiadomo, że jak łykamy to pewnie znikomy procent tego dociera do skóry/włosów, a jak wetrzemy to subs. aktywne trafią tam gdzie mają trafiać. Co wy na to?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 13:50   #923
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

A ja chyba dojrzałam żeby zrobić Trichogram... Chcę wiedzieć na czym stoję.. Wypadanie włosów garściami przez rok, tysiące zjedzonych Vitapilów, Merz Spezialów, Revalidów i nic.. Za dużo tego dla mnie..
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 16:20   #924
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Mowisz ze warto? napewno jesli moglabym znac przyczyne tego a tobie wypadja wlsoy albo wypadaly i robilas to? wiesz dokladnie co moge sie po tym dowiedziec?
mnie wypadaly włosy, jak zrobilam ta analize to wyszly na jaw wszystkie moje sprawki, wieloletnia, monotonna dieta, stresy itp. mam własnie ta anailize przed sobą i tak, na poczatku masz ogolnie opisane mozliwe wyniki jakie sa efektem analizy i jak je interpretowac, nastepnie jest ok 30 wykresow prezentujacych ilosc pierwiastkow badanych, do ilosci pierwiastkow jaka powinna byc prawidlowo do dopuszczalnego zakresu,kolejnym elementem jest opis Twojego typu przemiany mateii i czynnikow na niego wplywajacych, kolejne to szczegolowa interpretacja proporcji biopierwiastkow, charakterssytyka profilu metabolicznego, a nastepnie zalecenia odnosnie sposobu odzywiania, ogolne-dla kazdej os, szczeglowe dla danego typu, nastepnie wykaz alecanych suplementow diety(mozna je zamawiac na str amway po zallogowaniu sie lub poprzez osobe ktora sie tym zajmuje), a potem opis wszystki pierwiastkow, ich funkcji i w jakim pozywieniu wystepuja.
Stary 2008-04-13, 16:30   #925
strawberry
Wtajemniczenie

nie oczekuje nigdy wiele i ciesze sie ze zyje bo mam tak naprawde gorszy problem ze zdrowiem niz łysy tył głowy.... ja testuje ten lek i bede jesli bym chciała oszczedzac to bym odrazu to zrobiła ....

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
ale nie oczekuj zbyt wiele dawki w nim sa dosc niewielkie, a cena nieproporcjonalnie wysoka, zwazywszy na to, ze skladniki mozna zastapic tanszymi odpowiednikami

zainwestowalabym raczej w Klorane
http://www.apteka-centrum.pl/quinora...acturers_id=57

dorwalam ostatnio ulotke ampulek z tej samej serii, wydaja sie warte swej ceny

POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron.
strawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 20:20   #926
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
mnie wypadaly włosy, jak zrobilam ta analize to wyszly na jaw wszystkie moje sprawki, wieloletnia, monotonna dieta, stresy itp. mam własnie ta anailize przed sobą i tak, na poczatku masz ogolnie opisane mozliwe wyniki jakie sa efektem analizy i jak je interpretowac, nastepnie jest ok 30 wykresow prezentujacych ilosc pierwiastkow badanych, do ilosci pierwiastkow jaka powinna byc prawidlowo do dopuszczalnego zakresu,kolejnym elementem jest opis Twojego typu przemiany mateii i czynnikow na niego wplywajacych, kolejne to szczegolowa interpretacja proporcji biopierwiastkow, charakterssytyka profilu metabolicznego, a nastepnie zalecenia odnosnie sposobu odzywiania, ogolne-dla kazdej os, szczeglowe dla danego typu, nastepnie wykaz alecanych suplementow diety(mozna je zamawiac na str amway po zallogowaniu sie lub poprzez osobe ktora sie tym zajmuje), a potem opis wszystki pierwiastkow, ich funkcji i w jakim pozywieniu wystepuja.
a mogłabyś wrzuć skan lub zdjęcie stronki z tej analizy? nie chodzi mi akurat o twoje wyniki tylko jak to wygląda.
Stary 2008-04-13, 21:31   #927
olenkaa
Rozeznanie

GG do olenkaa

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Kurację i ampułki - zgodnie z instrukcjąna opakowaniu. Tak samo Wax oraz tabletki. Szampon, serum i płukanki do każdego mycia.
Dziękuje za rozjaśnienie. Od jutra zaczynam walkę
Stary 2008-04-13, 21:47   #928
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
a mogłabyś wrzuć skan lub zdjęcie stronki z tej analizy? nie chodzi mi akurat o twoje wyniki tylko jak to wygląda.
niestety nie mam skanera, ale wejdz sobie na str biomol'u
Stary 2008-04-13, 21:59   #929
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Virka to ja tez byłabym chetna na ta iste hormonów, bo zbieram sie na ta analize ale wczesniej chciałabym isc na konsultacje z lekarzem
Dobrze podeślę Ci jutro

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 14:28   #930
ZoOoOoZi
Raczkowanie

Cytat:
masz racje nie ma sensu wydawac pieniedzy na cos co ci nie pomaga, lepiej zaiwestowac raz a dobrze w sobote mam sie spotkac z ta kolezanka i dokladnie mi wszystko opowie, ona uczy sie wlasnie robic tej analizy i powiedzial ze wystarczy wyciac kawalek skory głowy, potem wysyla to do lodzi i od nich dostaje wszystkie wyniki. A ty po tej analizie dostałas pewnie tez wykaz tego co masz brac tak? i co pomoglo? niepotrzebnie odłozylam tabletki bo chyba jeszcze bardziej wypadaja , a tak jak mowisz wszystko to stes diety itp, nawet nie ze diety ale roznie to bywa z tym odzywaianiem sie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości