|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Cytat:
czegokolwiek nie napisze..
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana,masz przytyć tak? bo już nie pamiętam Więc powinnaś się cieszyć,że tyjesz
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#3513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jabłko... wybacz, ale to niestety to... krok w tył ![]() Cytat:
Cytat:
Szczególnie niektóre fragmenty, ale zachowam dla siebie, to które konkretnie... ![]() Podziwiam Cię. I szczerze zycze Ci wszystkiego co najlepsze. Aby udało Ci się osiagnąć zamierzone cele i spełnić marzenia...
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak dobrze, że tu trafiłam, kocham Was, Dziewczyny ![]() Zoosia, jak to?! Co do uczucia przepełnienia - masz rację, to może tkwić w podświadomości. W jaki sposób jesz? Nie głodzisz sie, ani nic, prawda? to 1 kg na 100% nie jest po napadzie. może to zwykłe wahanie? Dobrze wiesz, że takowe są powszechne! skoro nie jesteś na P, to jadłabym to, co chcę i kiedy chcę. Np weź sobie kanapkę do szkoły i jak będziesz chciała, to ja zjedz, jak bedziesz miała ochotę na coś mniejszego - zjedz coś mniejszego, jak na więcej - zjedz więcej. Żeby było normalnie! EDIT: jesteś na P!? Więc czym się przejmujesz, Kochanie nie możesz tyć na zasadzie : chcę przytyć. PRzytyłam?! O NIE! Musisz przełamać tę barierę !
|
|
|
#3515 |
|
Raczkowanie
|
...przepraszam ze tak pisze w oderwaniu od tematu ale stwierdzam fakt ze to, co sie teraz dzieje na dworze znaczaco poprawia humor
aha...i mam pytanko... bo ja musze sie do psychologa wybrac tylko bardzo sie boje... spotkac z kims sie i powiedziec wszystko... czy waszym zdaniem moze telefon zaufania pomoze cos?? czy lepiej przelamac sie i od razu zmierzyc sie oko w oko z problemami??
|
#3516 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
było ok dopóki nie zobaczyłam tego kg więcej. niby WIEM ze to tylko waga i to nie ona jest wyznacznikiem, nawet sama to pisałam wcześniej, ale jak spotyka bezpośrednio mnie to nie potrafię się do tego dostosować..może musze się przespać z tą myśla. wydaje mi się ze to jest za szybko, że powinnam tyć wolniej. poza tym ciągle czuje sie taka pełna.. a dzisiaj rozmawiałam z koleżankami i jedna stwierdziła, że wyglądam na 38 kg (przypominajac: 46 / 166 cm). co mnie oczywiscie mimo wszystko nieco podbudowało, ale zaraz inna powiedziała, że 'gdzie tak mało, zosia wygląda normalnie przecież'. a moja psychika niestety 'normalnie' odbiera jako 'grubo'.
|
|
#3517 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa.....
Będę do Was zaglądać. Wszystkie jesteście warte zaglądania tu. trzymajcie się. agawlo3 - pomyśl co chcesz osiągnąć. Jeśli chcesz się "oswoić" z perspektywą terapii spróbuj zadzwonić na telefon zaufania. Ale jak trafisz na kogoś niekompetentnego, możesz się zrazić. No, ale wtedy wystarczy odłożyć słuchawkę... |
|
|
|
#3518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już powiedziałam sobie i teraz mówie Wam ,bo komu innemu nie mogę powiedzieć ,że nie będe głodziła się za kare. Bo znowu wpadnę w to samo i znowu droga powrotna jeśli będzie możliwość ![]() A śniadania nie zjadłam ,bo zaspałam do szkoły i wszystko w pośpechu było ,a obiadu ,bo odrazu po szkole pojechałam do miasta kupować buty. I tak jakoś zleciało wszystko na kolacje. Nienawidze tego
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Zooosiu - Potrafię Cię zrozumieć,bo czasami 'normalnie' też odbierałam jako 'grubo'
![]() Ale musisz się przełamać
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszysz się, że wyglądasz na mnie i w ogóle... to czyja to była decyzja o przytyciu? Lekarza? nie sugeruj się opinią innych - jedz dla siebie aha, może dużo pijesz i dlatego jesteś taka pełna? Albo przez... pogodę? Autentycznie -ja też ostatnimi czasy jakoś niegłodna chodzę zupełnie. nslady, jak to... Facet Twojej mamy ją zdradza a ona ... nic? z braku czasu - to Cię trochę usprawiedliwia, ale mogłaś w szkole kupić drożdżówkę choćby
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niuestety tak cudowne zalety mogą zaszkodzić... Ale jesteś świetną dziewczyna i ludzie z Twojego otoczenia mają szczęście Cię znać
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze Dziewczyny, Uwielbiam Was wszystkie bez wyjątków i tak mnie ciągnie do tego komputera, żeby zajrzeć co u Was, że aż zapominam o nauce
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba Ty jedna tak uważaszTe moje cudowne zalety właśnie są jedną z przyczyn mojej choroby, teraz uczę się rozgraniczać problemy swoje od innych i staram sie nie dołować gdy inni wokół są w złym nastroju. I co najwazniejsze mówić wprost co myślę i czuję, a teraz to ja czuję jakbym żyła wśród normalnych ludzi, takich którzy czasem przeżywaja problemy , maja swoje małe i duże radości, i że nie zawsze jest pięknie i kolorowo
|
|
#3525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tym piciem - rzeczywiście, chyba masz racje. pije baardzo dużo. i muszę zacząć prowadzić dziennik posiłków dla pani psycholog. może to mnie jakoś zmotywuje. prześpie się z tym wszystkim, mam nadzieje, że jutro będzie lepiej. dziękuje Wam Dziewczyny
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-wiem, trochę zboczyłam z tematu,ale tak sobie pomyślałam tylko
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Macie rację, ale wrażliwości na ludzkie krzywdy nie można nazwać wadami
ale teraz muszę iść spać i sama też przespać się ze swoimi problemami ![]() życzę Wam, żeby jutro było super - i pod względem jedzenia, i ogólnie ![]() Zoosia - to może być kwestia picia ![]()
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłej nocy Izka, dziękuję i również Ci tego życzę
|
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
też wam życzę miłej nocy
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dzis miło na tym wątku,
to dzieki wam Dziewczyny , Wszystkie Jesteście Wspaniale , a ja się chyba uzależniłam od wizażu, ale to takie cudowne uzależnienie żegnam sie z wami i zabieram do nauki, tak sobie leżą te moje notatkii od paru godzin i patrzą na mnie żebym sie zmiłowała nad nimi więc czas to zrobić ![]() Dobrej nocki wszystkim życzę
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co ? Ja tez Was uwielbiam Wszystkie razem i każdą z osobna ! ![]() Jesteści Kochane... ![]() Dobranoc
|
|
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj już po solidnym śniadaniu, wiadomo, że poranki są najłatwiejsze ale mam nadzieje, że dzisiaj będzie dobrze. będę się przynajmniej starać ![]() i jak już tak się wszystkie lubimy to ja też się baardzo uzależniłam od wizażu, i mimo że rzadko coś pisze to bez przerwy Was czytam miłego dnia
|
|
#3534 |
|
Raczkowanie
|
Robi. W postaci tragicznych awantur ,czasami źle to się kończy. Ale ja już jestem przyzwyczajona do takich sytuacjii. Ja już kilka razy powiedziałam jej ,że źle się czuje z taką sytuacją w domu ,że przez to mam problemy z nauką,bo mam niższe oceny. Ona zwala to na tate ,że on ją zdradza ,a nie ona jego. A jak już z nerwicowana wykrzycze cos tacie ,on sądzi,że jestem po stronie matki i wierze w to co ona mówi i idzie zapalić następnego papierosa lub wziąśc puszkę piwa. To nie jest takie łatwe ,bo oni uważają ,że ja jestem ciągle po czyjeś stronie jak coś powiem.
Heh a ja już myślałam,że ze mną jest źle ,bo ciągle myśle aby wejść na wizaz i zobaczyć co u was Ja już po śniadanku jeszcze jade do babci to tam napewno coś zjem ![]() Miłego i Udanego dnia Dziewczyny
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty jeszcze nie rozprawiłaś sie ze swoimi problemami i dlatego kwestia przytycia jest tak trudna dla ciebie, wiem że o wiele altwiej byloby ci gdyby psycholog zajęla się najpierw kwestia duszy a potem ciała, ale w twoim przypadku liczy sie każdy tydzień, każdy dzień, Takie niedożywienie może spowodowac ogromne spustoszenie w twoim ciele, dlatego postaraj sie teraz zebrać w sobie i pzrełamać, wiem że nie jest latwo bo sama pzrez to przechodzę, ale zapewniam cie że jest to mozliwe, że z każdym nastepnym dniem jest coraz lepiej , a z każdym gramem czuję sie 100 razy lepeij, nareszcie mam silę biegać, jeździć na rowerze , robić to co tak bardzo kocham, a na co wcześniej nie miałam sily i ochoty, ale widzisz wszystko sie zmieniłoWierzę że dasz rady i bardzo bardzo ci tego życzę Cytat:
(nie dla spalenia kcal tylko dla zdrowia i wyrobienia sobie mięśni ) i po ogromnym śniadaniu pełna optymizmu zaczynam dzień, dzis terapia , mam tyle do powiedzenia mojej psycholog że nie wiem czy mi czasu wystarczy Ostatnio jak byłam to ciągle cos mówiłam aż mi się buźia nie zamykała, a moja psycholog pwiedziął że pierwszy raz ma taki natłok mysli i żę nie wie co powiedzieć, Zbieram się do nauki a Wam życzę miłego dnia , Trzymajcie sie Dziewczynki
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść!
ja też już po śniadanku, trochę się uczyłam, a niedługo sobie coś przekąszę (narazie nie mogę, bo mam pomalowane paznokcie ). Zooosiu, jeśli chcesz wyzdrowieć, musisz zmienić podejście. ja Cię rozumiem, też tak miałam (nawet czasem mam), że jeśli ktoś powie mi, że wyglądam na mniej kg, to się cieszę. No dobrze, jeżeli to się nie zmieni, pamiętaj, że Twoim celem jest przytycie i gdy ktoś powie, że wyglądasz na xx kg, potraktuj z dystansem jego słowa i "rób swoje" Zgaadzam się z Funky, ja też uważałam, że wyglądam super, ważąc 39 kg, ale kiedyś stanęłam w stroju kąpielowym na basenie przed takim dużym lustrem i... wyszłam z basenu. Mówię poważnie. Po prostu przejrzałam na oczy i przeżyłam szok. Choć teraz wyglądam ok, a wielu mówi, że mało się zmieniło ![]() Funky, teraz zaczynasz biegać itp., jak Twoi rodzice na to reagują?? Nie boją się, że robisz to, by schudnąć? NSLady, to strasznie przykre. A z rodzicami masz jako tako dobry kontakt? Oni postępują źle, że mieszają Cię do swoich kłótni, ale nawet, jeśliby tego nie robili i tak czułabyś "ciężką" atmosferę w domu, prawda? Mnie straszxnie dołuje to, że tata mi mówi, że zawsze kłócimy się przeze mnie, że cośtam jest moją winą itp. Nie wiem, czy naprawdę tak myśli, ale to boli. echh... Miłego dnia, też Was kooocham
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko poprawić kondycje i podreperować metabolizm, zreszta narazie to tylko malutkie dystanse 20-30 min na zmiane z marszem ( więcej tego marszu niż biegania), a rodzice nie wiedzą o tym że biegam, jak wróce do domu to będę jeżdzić na rowerze , może nawet wyciągnę mame na przejażdżke, ona wie że to dla zdrowia nie dla spalenia kcal których staram się dostarczać dużo więcej![]() btw, a ty co ćwiczysz, bo pisalaś wcześniej że trenujesz??
|
|
#3538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia Zosiu(jejku, jak ja lubię to imię ^^) i mam nadzieję, że się będziesz trzymała i ładnie jadła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę, a ja czekam na to, aż w końcu pogoda będzie miła i sama będę mogła wyjść i nadrobić zaległości i podtrenować kondycję, a tym bardziej, że mam iść na zawody niedługo...(niestety nie jestem z tego zadowolona, bo po poprzedniej szkole i ciągłych zawodach mam lekki uraz). Miłego spotkania z panią Psycholog Bardzo miłe to, jak taka pełna optymizmu piszesz
|
|||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,u mnie dzisiaj całkiem nieźle,choć nadal widzę w lustrze przerażającą postać ...
w ogóle do tej godziny co jest teraz zjadłam jedynie jakieś 500kcal ... nie myślcie, że robię krok w tył ... tak raczej nie jest ... ale nie zdążyłam zjeść śniadania rano, bo się spieszyłam, dopiero potem coś przekąsiłam no i teraz zjadłam coś jak wróciłam do domu. Pewnie i tak dzisiaj trochę pogrzeszę, bo czeka mnie babski wieczorek Choć niestety martwi mnie jeszcze moja psychika. Bo gdybym wstała trochę wcześniej,zdążyłabym jak co dzień zjeść śniadanie, ale pomyślałam sobie, że nie, bo potem i tak pogrzeszę ... nie traktuję tego jako kroku w tył, bo tego śniadania bym zjeść nie zdążyła, jednak psychika psychiką, podejrzewam, że nawet jeśli bym wstała wcześniej to i tak bym go nie zjadła, z uwagi na wieczór.
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu zmniejszyłabym ewentualnie obiad na przykład. Co do psychiki, to rozumiem Cię mimo to bardzo dobrze, sama przyznam że mam problem ostatnio, bo wiem że jestem szczupła, wyglądam raczej ok, ale widzę w sobie mankamenty, które- jak mi się wydaje- wyolbrzymiam. Z resztą nawet Mój TŻ powiedział, że jestem przewrażliwiona na tym punkcie, bo widzę coś, czego nie ma. Miłego wieczorku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Więc powinnaś się cieszyć,że tyjesz
Np. taka ,że podobno 15 kilogramów schudłam. Taa jasne. 

ani mi się waż przestać jeść kobito! wiem, że mama zrobiła Ci przykrość, ale nie możesz się jej odgryźć przestając jeść, tym bardziej, że przecież u Ciebie jest bardzo dobrze odnośnie jedzenia
porozmawiaj z nią na temat tego co się stało, że zrobiła Ci przykrość, i że Cię zraniła, na pewno to pomoże

w ogóle do tej godziny co jest teraz zjadłam jedynie jakieś 500kcal ... nie myślcie, że robię krok w tył ... tak raczej nie jest ... ale nie zdążyłam zjeść śniadania rano, bo się spieszyłam, dopiero potem coś przekąsiłam no i teraz zjadłam coś jak wróciłam do domu. Pewnie i tak dzisiaj trochę pogrzeszę, bo czeka mnie babski wieczorek