Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-17, 12:28   #1891
Hanala
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Ja sobie uświadomiłam, że jestem jeszcze w piżamie
Oooo rety! Ja bym chyba nie dala rady w domu tyle wysiedziec
Wlasnie odbieram dzieciorki ze szkoly i jedziemy na wies do tesciow wreszcie normalnie sobie poplotkuje z mama TZ-ta
Jutro wracamy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 12:33   #1892
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość

Gunis, wszyscy wiedza do czego jestes zdolna:p

Hahah no nie mogę
Cytat:
Ale dobre,puszczam dalej po kolezankach😁
Cytat:
Tak zwany "lazy day"😁😁

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 12:33   #1893
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Ja tego nie ogarniam bo ja jadłam wszystko jako dziecko ��
Ale teraz jako rodzic widzę jaki to jest koszmar i jacy czasem rodzice są bezradne.
Moja Julka też zje rosół , lubi budyń , zje parówke , czasem tknie kotleta , owoce niektóre też lubi.. trochę by się może zebrało.. tylko ilościowo jest tego mało.. bo kilka łyżek.. pół parówki .. pół banana. Ćwiartke jabłka.. pół jajka..
I jeszcze wymysla przy tym jedzeniu ze człowiekowi czasem cierpliwości brakuje.
Ale staram się nie marudzić już aż tak bo na początku było tak że jadła po jednej łyżce albo od razu wypluwała..
Także jak mnie nerwy biorą to zawsze sobie myślę że mogłoby być gorzej ��
Ale teraz bardzo modlę się o to żeby synek był jadkiem i wręcz krzyczał o jedzenie ha ha.
Z perpsektywy czasu to moge Ci powiedzieć, że im ktos bardziej naciskał mówił o jedzeniu ty bardziej mnie to zniechęcało. Potem to juz uraz miałam, potrafiłam jeść bardzo długo miseczke zupki z 40 minut, nawet godzine aż było zimne. To nie było fajne tez dla mnie jak ktos nade mną stał i sprawdzał. Dziecko nie da się zagłodzić, jesli jest zdrowe. Patrzac na córke, ona odmawia zjedzenia pewnych produktów, np. było to jajko i się okazało po czasie ze ma silna alergie na nie. Ciul wie jak było ze mna. Dopiero w okresie dojrzewania zaczelam rozszerzac sobie diete.
Kazdy organizm jest inny, moze twojej córki akurat potrzebuje tylko tyle co zje. Jak nie ma nic słodkiego to cos zje? Jesli tak to sprobuj sie nie martwic. O ilość sie tez nie martw to przejdzie.
Wierz mi, ze Twoje nerwy nie pomogą, tylko obie będziecie zdenerwowane. Aaa i nie mów o niej niejadek jesliby to miała usłyszeć, to strasznie stygmatyzuje
W pamieci mi utkwilo jak na jakiejs imprezie rodzinnej zmuszali mnie do zjedzenia salatki warzywnej, w koncu zjadlam a potem zwymiotowalam wsio.
Do tej pory mam uraz i nie jem sałatek

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2017-03-17 o 12:35
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 12:34   #1894
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2017-03-17, 12:36   #1895
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Oj Gaduły, Gaduły

Jutro nadrobię, teraz tylko tak na szybko melduję. Warsztaty meeegaaa, uśmialiśmy się nieźle Wiedza od ratowników bardzo przydatna Dostałam mnóstwo broszurek, próbki śmierduchów z palmersa, smoczek nuk, czapeczka Pinokio, jakaś próbka chusteczki do mycia. Były jeszcze próbki bepanthenu, ale się nie załapałam, bo trasę przewidzianą na 20 minut przejechaliśmy w 50, a później tarapaty ze znalezieniem parkingu Jestem wykończona, jutro cały dzień leżę i pachnę

też wczoraj byłam, musiałyśmy się gdzieś minąć na pewno ja na bepanthen się załapałam ale nagrody żadnej nie wiem jak Tobie ale mi tam było mega niewygodnie, jakoś wąsko a wielkiego brzucha jeszcze nie mam, współczułam tym większym.
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 12:59   #1896
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Z perpsektywy czasu to moge Ci powiedzieć, że im ktos bardziej naciskał mówił o jedzeniu ty bardziej mnie to zniechęcało. Potem to juz uraz miałam, potrafiłam jeść bardzo długo miseczke zupki z 40 minut, nawet godzine aż było zimne. To nie było fajne tez dla mnie jak ktos nade mną stał i sprawdzał. Dziecko nie da się zagłodzić, jesli jest zdrowe. Patrzac na córke, ona odmawia zjedzenia pewnych produktów, np. było to jajko i się okazało po czasie ze ma silna alergie na nie. Ciul wie jak było ze mna. Dopiero w okresie dojrzewania zaczelam rozszerzac sobie diete.
Kazdy organizm jest inny, moze twojej córki akurat potrzebuje tylko tyle co zje. Jak nie ma nic słodkiego to cos zje? Jesli tak to sprobuj sie nie martwic. O ilość sie tez nie martw to przejdzie.
Wierz mi, ze Twoje nerwy nie pomogą, tylko obie będziecie zdenerwowane. Aaa i nie mów o niej niejadek jesliby to miała usłyszeć, to strasznie stygmatyzuje
W pamieci mi utkwilo jak na jakiejs imprezie rodzinnej zmuszali mnie do zjedzenia salatki warzywnej, w koncu zjadlam a potem zwymiotowalam wsio.
Do tej pory mam uraz i nie jem sałatek
Wiem.. niby wszystko wiem.. ale czasem człowiek jest już tak zrezygnowany że jest po prostu zły.. staramy się naprawdę..
Chodziliśmy również do logopedy bo córka od urodzenia z otwartą buzia chodzi.. miała wygórowany odruch wymiotny i dlatego na początku wszystkim pluła. Do tego miała delikatnie obniżone napięcie mięśniowe przez to męczyła się gryząc.
Dlatego mimo gorszych dni i tak się cieszę że je cokolwiek.
Teraz jedliśmy zupę jarzynowa.. zjadła z 3 makarony i kilka groszków.. marchewki nawet nie chciała choć normalnie je.. ale ma takie dni ze po prostu wymyśla i nagle drze się że nie chce.
No nic. Nie zmuszam też bo jest też chora i oddychać nie może to i jedzenie jeszcze gorzej idzie.
Staram się jej w ogóle nie dawać czekolady itp. Bardziej właśnie je słodki budyń , kisiel , albo jakieś domowe placuszki. Ale wiadomo że są i dni kiedy są ciastka i czekolada.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:03   #1897
itakasia
Zakorzenienie

cześć kochane
nie mam na nic czasu, nie mam na nic siły
muszę właśnie do roboty przygotować podsumowanie dużej ewaluacji wewnętrznej i prezentację, ale łeb mi pęka więc zajrzałam do was, może szybciej pójdzie mi praca
Stary 2017-03-17, 13:06   #1898
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
cześć kochane
muszę właśnie do roboty przygotować podsumowanie dużej ewaluacji wewnętrznej i prezentację, ale łeb mi pęka więc zajrzałam do was, może szybciej pójdzie mi praca
No myśmy tu się zastanawiały gdzie Ty jesteś !
Pisz od razu jak tam u Was. Jak się czujesz.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:10   #1899
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
cześć kochane
Jest i ona! Kobieto my od kilkunastu stron wątku się zastanawiamy, gdzie jest nasza itakasia!

Stary 2017-03-17, 13:11   #1900
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem.. niby wszystko wiem.. ale czasem człowiek jest już tak zrezygnowany że jest po prostu zły.. staramy się naprawdę..
Chodziliśmy również do logopedy bo córka od urodzenia z otwartą buzia chodzi.. miała wygórowany odruch wymiotny i dlatego na początku wszystkim pluła. Do tego miała delikatnie obniżone napięcie mięśniowe przez to męczyła się gryząc.
Teraz jedliśmy zupę jarzynowa.. zjadła z 3 makarony i kilka groszków.. marchewki nawet nie chciała choć normalnie je.. ale ma takie dni ze po prostu wymyśla i nagle drze się że nie chce.
No nic. Nie zmuszam też bo jest też chora i oddychać nie może to i jedzenie jeszcze gorzej idzie.
Staram się jej w ogóle nie dawać czekolady itp. Bardziej właśnie je słodki budyń , kisiel , albo jakieś domowe placuszki. Ale wiadomo że są i dni kiedy są ciastka i czekolada.
Wierze Ci, ze sie starasz i ze to na pewno nie jest łatwe, jeszcze ma problemy z napieciem? Sa takie masazery gryzaki z roznymi smakami logopedyczne, moze by to troche pomoglo. Tomi ma z ARK, zakręcone słomki do picia, specjalna łyzeczke taka mała, fakturowana od spodu
tutaj część rzeczy kupowaliśmy http://www.wibratorylogopedyczne.pl/
Był czas kiedy Tomi nie tolerował części produktów szczególnie z grudkami, masujemy do tej pory mu buźkę.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 13:11   #1901
Martoolka87
Zakorzenienie

Wreszcie się pozbyłyśmy tego obrzydliwego gifa w aplikacji

Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:12   #1902
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
No myśmy tu się zastanawiały gdzie Ty jesteś !
Pisz od razu jak tam u Was. Jak się czujesz.
ale mi miło myślałam, że zapomniałyście już mnie

moje wyniki krwi są kiepskie, jakaś niedokrwistość, ale bez dramatu. robiłam AFP i jest dobre Antoś (?) bryka już dłuższy czas moje dzieci mają wiosenny nawał nauki i konkursów wszelakich, ja uzupełniam garderobę swoją i wszystkich dzieci i końca nie widać
Stary 2017-03-17, 13:13   #1903
gunis
Rozeznanie

Cytat:
Ja pamiętam, że nie jadłam tego, co wszyscy zachwalali "Jakie dobre!", "Jakie zdrowe!".
W wieku lat poniżej 8 odmówiłam jedzenia pomidorów. Mama na siłę we mnie wmuszala. Efekt: pomidory to u nas treść zakazana. Jeśli mąż je sobie kupuje, to musi położyć na osobną polke w lodówce :/
Zupy ogorkowej nie jem, bo kiedyś nie byłam glodna, a ktoś w przedszkolu na siłę we mnie ją wmusił. Zwymiotowalam ją. Ogorkowej nie jadłam już z 23-24 lata...

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:14   #1904
we00
Rozeznanie

Ale mi dzisiaj fasola szaleje w brzuchu. Nawet jak dłoń wtedy mocniej trzymam na brzuchu to czuję jak się rusza. Mąż do domu wróci wieczorem to znając jego szczęście kopniakow już nie będzie

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:14   #1905
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
cześć kochane
Karny kutasik i karna pitynka się należy!!!!!!!!:pala :
Czy Ty wiesz, że nie należy denerwować ciężarnych?

synuś
córeczka
synuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 13:14   #1906
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Wreszcie się pozbyłyśmy tego obrzydliwego gifa w aplikacji

Yupiiii, a to wszystko dzięki Twojej fotce😎😎😎

Stary 2017-03-17, 13:18   #1907
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Karny kutasik i karna pitynka się należy!!!!!!!!:pala :
Czy Ty wiesz, że nie należy denerwować ciężarnych?
kompletnie nie chciałam nikogo denerwować zgadzam się na karniaka, ale pojedynczego
Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Jest i ona! Kobieto my od kilkunastu stron wątku się zastanawiamy, gdzie jest nasza itakasia!
bardzo to miłe dziękuję za pamięć!

dziewczyny ja naprawdę mam ostatnio niemoc i jakiś zapieprz do tego mam nadzieję, że w kwietniu będzie lepiej
Stary 2017-03-17, 13:23   #1908
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
kompletnie nie chciałam nikogo denerwować zgadzam się na karniaka, ale pojedynczego

bardzo to miłe dziękuję za pamięć!

dziewczyny ja naprawdę mam ostatnio niemoc i jakiś zapieprz do tego mam nadzieję, że w kwietniu będzie lepiej
Na pewno będzie lepiej nic się nie martw, ale zaglądaj id czasu do czasu chociaż

Stary 2017-03-17, 13:27   #1909
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Mój ostatnio sie do mnie nie dotyka bo chory jest ale widzę, że go przechodzi więc dzisiaj sie wystroje wieczorem i zaatakuje z zaskoczenia to nie ucieknie masa + prędkość --strach sie bać

Wysłane za pomocą mTalk

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Czy okolo 17tc czujecie już reguralnie ruchy bajbusiów?
Od 17 tc zaczęłam czuć pierwsze ruchy, ale nieregularne​, teraz powoli się stabilizują
Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
W ogóle dzisiaj zaczynam 21t czyli mam równo połowę, taaak? Bąbelki dla wszystkich.
Gratki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 13:28   #1910
_km
Raczkowanie

Judka, patrz jaką piękną bawełnę znalazłam dla Twojego bąbla Albo jakiejś innej małej damy:

_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:30   #1911
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Ja pamiętam, że nie jadłam tego, co wszyscy zachwalali "Jakie dobre!", "Jakie zdrowe!".
W wieku lat poniżej 8 odmówiłam jedzenia pomidorów. Mama na siłę we mnie wmuszala. Efekt: pomidory to u nas treść zakazana. Jeśli mąż je sobie kupuje, to musi położyć na osobną polke w lodówce :/
Zupy ogorkowej nie jem, bo kiedyś nie byłam glodna, a ktoś w przedszkolu na siłę we mnie ją wmusił. Zwymiotowalam ją. Ogorkowej nie jadłam już z 23-24 lata...

Pomidorow nie trzymaj w lodowce
Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Ale mi dzisiaj fasola szaleje w brzuchu. Nawet jak dłoń wtedy mocniej trzymam na brzuchu to czuję jak się rusza. Mąż do domu wróci wieczorem to znając jego szczęście kopniakow już nie będzie

mialam takie meeega szalenstwo we wtorek!

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:32   #1912
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi miło myślałam, że zapomniałyście już mnie

moje wyniki krwi są kiepskie, jakaś niedokrwistość, ale bez dramatu. robiłam AFP i jest dobre Antoś (?) bryka już dłuższy czas moje dzieci mają wiosenny nawał nauki i konkursów wszelakich, ja uzupełniam garderobę swoją i wszystkich dzieci i końca nie widać
za AFP i za brykanie

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
Judka, patrz jaką piękną bawełnę znalazłam dla Twojego bąbla Albo jakiejś innej małej damy:

Skąd wiedziałaś, że sie mi spodoba

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 13:34   #1913
we00
Rozeznanie

Cytat:
mialam takie meeega szalenstwo we wtorek!

Jak przedwczoraj w nocy poczułam takie pierwsze mocne ruchy to aż się przestraszyłam. Ale po chwili zorientowałam się co to i już banan na buzi był

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 13:39   #1914
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Co najdziwniejszego zjadłyscie w tym miesiącu?
Zupę szczawiową. Dla mnie to dziwne, bo nigdy jej nie lubiłam

Cytat:
Tylko stelaż na dole tego bassa mi sie nie podoba kurka, w sofcie taki delikatniejszy jednak byl, torba tez inaczej ulozona, czemu w sofcie nie ma takiego koloru

Myslisz, że to już tak na stałe ?
W tym sklepie mówili, że prawdopodobnie wprowadzą nowe kolory, a wycofają ten taki gruby materiał, bo się nie sprzedaje.

Też tak mam, że sobie coś ubzduram i potem nigdzie takiej opcji nie ma

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Mialam jakis czas temu to samo pol sloika stoi od wrzesnia i boje sie zajrzec do srodka

Ja kupuje go on. Ono wlasnie sante jest

Olej to tak ale syrop w lodowce zawsze trzymam

Ja sie nie boje...bardziej sie boje jak ja wroce jak sie przyzwyczaje do dobrego

Witaj

rozvawilas mnie od rana

Chcialam Wam polecic porady na zdrady. Cale kino ryczalo ze smiechu ja zakwasy w brzuchu mam teraz

A z gorszych rzeczy chyba cos mnie bierze cholerka w glowie mi sie kreci na zoladku zle i gardlo podrapuje tz mnie chyba zarazil........
Wiem ze bylo pisane ale powtorzcie mi prosze co moge na gardlo i w ogole na przeziebienie teraz?

Tabletki do ssania prenalen, miód, syrop z cebuli, napar z majeranku

Stary 2017-03-17, 13:43   #1915
_km
Raczkowanie

Cytat:
za AFP i za brykanie

Skąd wiedziałaś, że sie mi spodoba
Bo mówiłaś o fioletowym wózku
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:45   #1916
gunis
Rozeznanie

Cytat:

Dlaszego?

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:45   #1917
a_nn_a_
Zadomowienie

Trzymajcie kciuki, wjeżdżam robić segregację swoich ubrań. Może zakończyć się mała depresją 😀 Chyba zacznę od skarpetek 😂😂😂

Stary 2017-03-17, 13:49   #1918
itakasia
Zakorzenienie

crescent
zdrówka kochana!
judka
mam 44, ty też jakoś tak prawda? robiłam w synevo w citomedzie i kosztowało 27zł, i to co uwielbiam, czyli wyniki online

ja mam dziś na obiad pierogi leniwe
Stary 2017-03-17, 13:58   #1919
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
Bo mówiłaś o fioletowym wózku
No jo Kalafior

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki, wjeżdżam robić segregację swoich ubrań. Może zakończyć się mała depresją 😀 Chyba zacznę od skarpetek 😂😂😂

Tez o tym mysle, tylko najpierw chce kupic duze worki na smieci, to od razu pojda w swiat co niektore, bo mam jeszcze takie sprzed Tomcia, rozmiar 32 spodenki np. Noo raczej w nie juz nie wejde

Tak myślę, chciałam dostawke do wyrka dla dzidziola, ale ma wasko w sypialni i drzwi bym musiala przerabaic, zeby otwieraly sie na zewnatrz, albo przesuwne z nich robic.Mialy byc takie na poczatku, ale stolarz zapomnial i potem nie bylo juz czasu zmieniac.
Moze zamiast dostawki pierdykne taka barierke tylko
http://allegro.pl/barierka-ochronna-...669647160.html

Sma juz nie wiem

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
W tym sklepie mówili, że prawdopodobnie wprowadzą nowe kolory, a wycofają ten taki gruby materiał, bo się nie sprzedaje.

Też tak mam, że sobie coś ubzduram i potem nigdzie takiej opcji nie ma
No własnie, cos sobie w ten zakuty łeb nawkręcałam

Jak patrzyłam online, to juz nie ma czesci kolorow do softa, teraz jeszcze nowosci tako wprowadza, jedo, wsio na maj
z tako nocturne i jumper4
Mam stray wozek, to jakby co pojezdzi na poczatek w starym

Cytat:
crescent
zdrówka kochana!
judka
mam 44, ty też jakoś tak prawda? robiłam w synevo w citomedzie i kosztowało 27zł, i to co uwielbiam, czyli wyniki online

ja mam dziś na obiad pierogi leniwe
48, jakos mialam ostatnie 2 dni na zrobienie tego, mnie gin mowil zeby w dzieciecym zrobic, bo niby najlepiej to robia, czemu to nie wiem tez jakos 30 zl chyba

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 13:59   #1920
we00
Rozeznanie

Ja dzisiaj kupuje worki próżniowe na ubrania i te co są aktualnie za małe, z przed ciąży włoże w to i mniej miejsca w szafie zajmie.

Boże siedzę na necie i patrze za łóżeczkiem dla malucha ale jak coś mi się podoba to cena z kosmosu. A chcemy coś w rozsądnej cenie kupić.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości