Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-17, 08:54   #1831
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Więcej nie nadrobię, bo chrześniak do mnie jedzie, a ja jeszcze nieubrana
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 08:56   #1832
magia_to_ja
Madi

Temat wózków mnie przytłacza, sama nie wiem jaki kupimy nie znam się w ogól,ale jako prawdziwa kobieta to juz wiem napewnojakie kolory chcę aby miał

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 08:57   #1833
Serenely
Zakorzenienie

apel

"Staraj się jeść urozmaicone posiłki. To bardzo ważne, bo na ich skutek zmienia się smak wód płodowych i płód ma możliwość zapoznawania się z różnymi smakami. Jeśli chcesz, by maluszek lubił marchewkę, zadbaj o to już teraz. Tak samo o to, by w Twoim menu było wszystko to, co cenne dla Ciebie i dziecka."

Dlatego apeluję - dbajmy o smaki naszych dzieci, bo sprowadzacie na złą drogą pisząc czego Wy to nie jecie, potem człowiekowi się zachciewa i znowu jest się w du.pie z dietą.

A tak poważnie - mnie to serio przeraża. Bo się zastanawiam naprawdę co mogę zmienić w sposobie swojego jedzenia, żeby to się nie skończyło źle dla smaku bobo. Potem będzie takie kapryśne po mamusi, a tatuś będzie w nią [czyli we mnie] rzucał gromy, że źle karmiła dziecko.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 08:57   #1834
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
W ogóle dzisiaj zaczynam 21t czyli mam równo połowę, taaak? Bąbelki dla wszystkich.
Gratki! No to teraz już tylko z górki (w stylu kuli śniegowej)
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:00   #1835
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja dopiero niedawno poczułam pierwsze. Regularnie nie czuję, ale raz na jakiś czas coś puknie
Ja tez od czasu do czasu coś czuje. Wczoraj byłam na wizycie I dziecko jest tak ulozone, że lekarz mówi, że nie będę czuć ruchów za bardzo, ale i nie będzie uciskac na pęcherz. Zagadka nie wstawania w nocy do toalety rozwiązana

Cytat:
apel

"Staraj się jeść urozmaicone posiłki. To bardzo ważne, bo na ich skutek zmienia się smak wód płodowych i płód ma możliwość zapoznawania się z różnymi smakami. Jeśli chcesz, by maluszek lubił marchewkę, zadbaj o to już teraz. Tak samo o to, by w Twoim menu było wszystko to, co cenne dla Ciebie i dziecka."

Dlatego apeluję - dbajmy o smaki naszych dzieci, bo sprowadzacie na złą drogą pisząc czego Wy to nie jecie, potem człowiekowi się zachciewa i znowu jest się w du.pie z dietą.

A tak poważnie - mnie to serio przeraża. Bo się zastanawiam naprawdę co mogę zmienić w sposobie swojego jedzenia, żeby to się nie skończyło źle dla smaku bobo. Potem będzie takie kapryśne po mamusi, a tatuś będzie w nią [czyli we mnie] rzucał gromy, że źle karmiła dziecko.
Moje będzie ciasteczkowym potworem😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:00   #1836
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
apel

We mnie już rzuca, bo zdaje sobie sprawę z tego, że istnieje coś takiego jak programowanie metaboliczne. Z tą marchewką to raczej przegięcie, ale czytałam badania, z których wynikało, że organizm dziecka dogrywa się metabolicznie do organizmu matki, tj. jeśli matka spożywa produkty z wysokim indeksem glikemicznym, dziecko będzie miało tendencje do spożywania takich posiłków nawet w życiu dorosłym. Na szczęście tzw. programowanie metaboliczne organizmu trwa mniej więcej to 3 roku życia, więc mamy jeszcze czas na naprawę ewentualnych błędów
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:01   #1837
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Potwierdziło się, że zdecydowana baba ze mnie. Od początku chciałam Roan Bass Soft i tak zostało Jedynie waham się czy właśnie wersja Soft czy zwykły Roan Bass, bo okazało się, że różnica jest niewielka. Soft ma po prostu dodatkowy amortyzator, który można zablokować i różnią się materiałami i kolorystyką. W maju może się kolorystyka trochę zmienić i wtedy zdecyduję ostatecznie

Zwykły Roan Bass ma
https://www.bociek.eu/img/cms/Roan/B...pink_white.jpg
Na żywo ten kolor nie jest taki gaciowy, tylko ciemniejszy
Te misy też i stelaże też w różnych wzorach i kolorach mają

To mnie teraz zbiłaś z tropu z tym esso
Mieliśmy zamiar zamówić w połowie maja, żeby zdążyć odebrać przed sezonem urlopowym, bo sprzedawca uprzedzał, że w wakacje są opóźnienia w realizacji, ale teraz nie wiem czy nie poczekam na tego esso
Mnie bardziej przypadl do gustu bass soft, ale kolory juz wycofali, byl fiolet tylko ze z szarym
teraz nowe kolory maja byc tylko dostepne

No ja nie wiem co robic poczekam do tego esso raczej
podoba sie mi np. takie polaczenie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
He he o wodzie coś wiem bo mam jedna nerke więc mam tendencje do odkładania sie wody... :/

Wysłane za pomocą mTalk
Kurcze, moze tez mam jedna Siostra mojej mamy dowiedziala sie przypadiem w wiekuu 60 lat, ze ma jedna, corka brata miala refluks i tez jedna nerke, swoim corkom tez na usg szukalam. Sobie nie sprawdzalam...
U Ciebie jak to wyszlo?

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:02   #1838
magia_to_ja
Madi

Serenly mądry apel
Ja tam nie zmieniłam diety jak jadłam przed ciążą tak i teraz, nawet podobne ilosci, jem mega dużo serow, twarogów, żółtych, jem duzo owoców, pije soki dodaje dużo warzyw do posiłków, raczej nie mogę sobie nic zarzucić pod tym względem, a ze chipsy raz na dwa tygodnie czy pizza to chyba ujdzie Junior zapamiętała raczej te nawyki codzienne no i tylko mogę mieć później problem jak nie będzie chciał jeść.mięsa bo naprawdę nie przepadam ale zmuszać go nie będę

Stary 2017-03-17, 09:04   #1839
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
We mnie już rzuca, bo zdaje sobie sprawę z tego, że istnieje coś takiego jak programowanie metaboliczne. Z tą marchewką to raczej przegięcie, ale czytałam badania, z których wynikało, że organizm dziecka dogrywa się metabolicznie do organizmu matki, tj. jeśli matka spożywa produkty z wysokim indeksem glikemicznym, dziecko będzie miało tendencje do spożywania takich posiłków nawet w życiu dorosłym. Na szczęście tzw. programowanie metaboliczne organizmu trwa mniej więcej to 3 roku życia, więc mamy jeszcze czas na naprawę ewentualnych błędów
O BOŻE. Nie strasz! :O Ja planuję po ciąży uważać na dietę, bo raz - trzeba będzie zrzucić, dwa - będę karmiła i wiem że to co jem, będzie czuło dziecko. Mam nadzieję, że wtedy naprawdę nie będę "miętka", tylko twarda.
Stary 2017-03-17, 09:04   #1840
admirable
Zakorzenienie

z tym żywieniem też próbuję coś zmieniać, w tym tygodniu idzie mi trochę lepiej niż wcześniej a o dziwo zawsze byłam przkeonana, że gdy będę w ciąży to będę się mega zdrowo odżywiać a jak zobacyzłam ciężarną w mcdonals to zawsze coś o niej głupiego myślałam i jak tu mi się pozmieniało:P

apropo wózków ja też szaleję na tym punkcie, ciągle czytam recenzje, to chyba najważniejszy zakup dla mnie
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:04   #1841
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
z tym żywieniem też próbuję coś zmieniać, w tym tygodniu idzie mi trochę lepiej niż wcześniej a o dziwo zawsze byłam przkeonana, że gdy będę w ciąży to będę się mega zdrowo odżywiać a jak zobacyzłam ciężarną w mcdonals to zawsze coś o niej głupiego myślałam i jak tu mi się pozmieniało:P

apropo wózków ja też szaleję na tym punkcie, ciągle czytam recenzje, to chyba najważniejszy zakup dla mnie
Jakie to prawdziwe!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 09:10   #1842
magia_to_ja
Madi

Ciekawy to fakt z tym programowaniem metabolicznym dzieki za ciekawostkę cesarkie cięcie

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Ja wprost przeciwnie obawiałam się zawsze że będę miała dziwne zachcianki i przytyje 30kg a teraz w sumie nie mam nic takiego, nawet do słodkiego mnie nie ciągnie ale zawsze mam przy sobie czekoladę bo mam tendencję do spadku cukru

Stary 2017-03-17, 09:10   #1843
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
apel

Może coś w tym jest bo Mycha to słodyczocholiczka jak mama, ale z racji diety to sie opycha raczej gorzka czekolada
Tomi teraz je praktycznie wszystko (oprocz wedlin ze sklepu), lubi rzeczy ktorych ja nie tkne, a nie lubi tego co ja jadlam z nim w ciazy.
Takze, az tak bym sie nie bala.
Bardziej to wazne jest rozszerzanie diety niemowlakowi moim zdaniem.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 09:12   #1844
magia_to_ja
Madi

Wypiłam rano kawkę i co ja teraz będę pić?

Stary 2017-03-17, 09:14   #1845
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Mnie bardziej przypadl do gustu bass soft, ale kolory juz wycofali, byl fiolet tylko ze z szarym

teraz nowe kolory maja byc tylko dostepne

No ja nie wiem co robic poczekam do tego esso raczej

podoba sie mi np. takie polaczenie

Kurcze, moze tez mam jedna Siostra mojej mamy dowiedziala sie przypadiem w wiekuu 60 lat, ze ma jedna, corka brata miala refluks i tez jedna nerke, swoim corkom tez na usg szukalam. Sobie nie sprawdzalam...

U Ciebie jak to wyszlo?
U mnie wyszło jak miałam 7 lat trafiłam na pogotowie z wielkim bólem brzucha leżałam w szpitalu w małym miasteczku 3 tygodnie i chcieli mnie ciąć ale nie wiedzieli co mi jest masakra, rodzice dali solidną łapówkę i dopiero przewieźli mnie do innego szpitala w Łodzi i w ciągu jednego dnia postawili diagnoze, jedna nerka, zapalenie nerki i dróg moczowych i na dodatek piasek w tej nerce i jeszcze cos tam wiec wiadomo czemu mnie tak brzuch bolał... Pierwsze co to zawsze o nerki pytam

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:14   #1846
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trochę się martwię zaczęłam 17 tc a ja nadal nic nie przytyłam, waga ani drgnie.
Ja też jeszcze nic nie przytyłam . Czasem 0.5kg na plusie a innego dnia -1kg na minusie.
Ale ja jem ciągle ostrożnie bo jak zjem za dużo to mnie brzuch boli i mam straszne wzdęcia.

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Moja już druga i coś czuję ale to nie sa reguralne ruchy.
Ja też druga ciąża.. dzisiaj według om mam 16+6 i nie czuję ruchów , czasem niby jakieś pukniecie raz dziennie ale szczerze nie mam pewności czy to jednak nie jelita.

Cytat:
W ogóle dzisiaj zaczynam 21t czyli mam równo połowę, taaak? Bąbelki dla wszystkich.
Pijemy 😁😁🍹🍹
Gratulacje 😁

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:18   #1847
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie piłam bo czekam na cynk od sąsiadki i w tedy z nią sie napije

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-17, 09:20   #1848
judkama
Zakorzenienie

Idę robić inkę i kolejne śniadanie dla młodego, glodomór je więcej ode mnie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 09:21   #1849
emdzik
Zakorzenienie

Moja córka jest strasznym niejadkiem .. choć ja w ciąży z nią raczej jadłam normalnie. Ale fakt jadłam dużoo słodyczy.. I ona akurat tego nigdy nie odmówi..
Teraz praktycznie nie jem słodkiego.. raz na 2 tygodnie może jakieś ciasto.. a już prędzej to zjem słodki budyń.. czekolady nie rusze .. nie obraże się jak syn będzie odmawiał czekolady 😁😁

27.01.2015 <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 09:22   #1850
malenka1889
Zadomowienie

Diablica kciuki za echo

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-17, 09:25   #1851
Martoolka87
Zakorzenienie

Judkama sprawdziłam w broszurce i ten roan bass w kolorze pink możesz połączyć z czarnym stelażem i czarną misą
A na żywo ten kolor jest bardziej zbliżony do tego wzornika:
http://www.sklep.urwis.com.pl/images...wor_bass_5.jpg
czyli właśnie fuksja a nie róż Chociaż tak naprawdę, to wychodzi coś pomiędzy. Zdjęcia (nawet te z katalogu) strasznie przekłamują kolory, najlepiej wybierać z próbnika materiałów w sklepie

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Pod prysznicem dokonałam odkrycia Już wiem dlaczego te buty, które mierzyłam były mi ciasne i musiałam mieć rozmiar 39. Po prostu palce od stóp mi się rozszerzyły i to tak, że pomiędzy duży palec a pozostałe 4 mogłabym wcisnąć dodatkowy paluch A tamte buty miały zwężane czubki, więc zagadka rozwiązana
Stary 2017-03-17, 09:26   #1852
magia_to_ja
Madi

Co najdziwniejszego zjadłyscie w tym miesiącu?

Stary 2017-03-17, 09:30   #1853
emdzik
Zakorzenienie

Diablica również trzymam kciuki !

Eh ja dopiero idę się ogarniać do łazienki bo mi wcześniej Córa nie dała 🙊

27.01.2015 <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 09:30   #1854
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
He he no co ty myślisz, że na boku drugą ciężarówkę bzyka? He he ale mnie rozbawiłaś z rana

Wysłane za pomocą mTalk
Oo kochana nic o bzykaniu nie bylo!:p
Cytat:
Mój ostatnio sie do mnie nie dotyka bo chory jest ale widzę, że go przechodzi więc dzisiaj sie wystroje wieczorem i zaatakuje z zaskoczenia to nie ucieknie masa + prędkość --strach sie bać

Wysłane za pomocą mTalk
Jak sie wystroisz dawaj fote na fb hahahha, mialysmy sie dzielic prywatnymi zdjeciami
Cytat:
1. O to podziwiam, albo masz bardzo silną wolę albo jesteś skowronkiem bo mnie przed siódmą ciężko obudzić
2. Jak joginka to napewno doda elementy jogi ;-)
Skowronek i jak juz sie wkrecam w aktywnosc to bardzo mnie to pobudza Wtedy spalam po 4,5h dziennie i czulam sie super
Cytat:
Uuu lalala super! Gratulacje

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:33   #1855
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze inka jest.

Ja zmykam, nie brójcie za dużo. <w domyśle - zlitujcie się nad nieobecnymi z waszą weną twórczą >
Stary 2017-03-17, 09:35   #1856
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Melduje po wizycie: dzieci nadal są dziewczynami 😀 Wszystko dobrze, szyjka trzyma. Na obniżone wyniki z morfologii dostałam żelazo na receptę Sorbifer durules i na skurcze stóp i drganie powieki magnez Aspargin
Super
Ratujesz honor drużyny różowych

Cytat:
za brak wizyty na 1 stronie
Miały być karne pitynki, a nie bacik
Stary 2017-03-17, 09:48   #1857
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Judkama sprawdziłam w broszurce i ten roan bass w kolorze pink możesz połączyć z czarnym stelażem i czarną misą
A na żywo ten kolor jest bardziej zbliżony do tego wzornika:
http://www.sklep.urwis.com.pl/images...wor_bass_5.jpg
czyli właśnie fuksja a nie róż Chociaż tak naprawdę, to wychodzi coś pomiędzy. Zdjęcia (nawet te z katalogu) strasznie przekłamują kolory, najlepiej wybierać z próbnika materiałów w sklepie

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Pod prysznicem dokonałam odkrycia Już wiem dlaczego te buty, które mierzyłam były mi ciasne i musiałam mieć rozmiar 39. Po prostu palce od stóp mi się rozszerzyły i to tak, że pomiędzy duży palec a pozostałe 4 mogłabym wcisnąć dodatkowy paluch A tamte buty miały zwężane czubki, więc zagadka rozwiązana
Tylko stelaż na dole tego bassa mi sie nie podoba kurka, w sofcie taki delikatniejszy jednak byl, torba tez inaczej ulozona, czemu w sofcie nie ma takiego koloru

Myslisz, że to już tak na stałe ?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:

Miały być karne pitynki, a nie bacik
Albo przynajmniej jakis kutasik czy cos

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Oo kochana nic o bzykaniu nie bylo!:p

Wydało się !!!

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Moja córka jest strasznym niejadkiem .. choć ja w ciąży z nią raczej jadłam normalnie. Ale fakt jadłam dużoo słodyczy.. I ona akurat tego nigdy nie odmówi..
Teraz praktycznie nie jem słodkiego.. raz na 2 tygodnie może jakieś ciasto.. a już prędzej to zjem słodki budyń.. czekolady nie rusze .. nie obraże się jak syn będzie odmawiał czekolady 😁😁
Moja to by mogła na słodyczach pożyc trochę, ale raz tak jej zrobiłam, że mogła jesc tylko słodycze caly dzien, nastepnego dnia nie mogła na nie patrzeć Jak jest obiad i babcia przywiezie slodycze ( ktorych ma nie przywozic) to juz nagle na obiad nie ma miejsca. Zawsze wtedy mowie, na obiad nie mam miejsca to na slodycze tym bardziej i potrafi cala zupke szybko zjeść byle cosik dostac słodkiego.
Najgorsze, ze czlowiekowi czesto jej zal, ze tylu rzeczy zjesc nie moze to jej czasem cos sie da.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 09:49   #1858
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Hej!
Bo mnie tu chyba dzisiaj nie było.
Nie nadrabiam bo padam...
Przewozilismy rzeczy do nowego mieszkania. Jutro czeka nas sprzątanie. Ja nie za wiele robie, w sensie nic nie nosze, tylko pakuje, jutro będzie rozpakowywac. Ale wiecie co...zalamalam sie. Powinnam się cieszyć bo przestrzeń 60m ale jak dzisiaj popatrzylam to jednak trochę zniszczone to mieszkanie, w sensie ściany brudne i gdzieniegdzie opryski i drzwi do lazienki jakos sie ciezej zamykaja...I mnie to dobilo i już niby się cieszę a nie cieszę. A cały tydzień byłam mega najarana na przeprowadzkę i w ogóle...powiedzcie mi że wymyślam.
Skoro to sytuacja tymczasowa, to jakoś przeczekacie Pogoda ładna się robi, to będziesz spędzać czas poza domem, a później jak się dzidzia urodzi, to nie będzie czasu patrzeć na ściany

Cytat:
Właśnie sobie zdałam sprawę, że moje cycki chyba nie przestały rosnąć.
Moje też. Piąteczka

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Czy nie żal Wam i nie boicie się, że ktoś Was w pracy zastępuje na czas nieobecnosci? Albo że nie będziecie miały do czego wracać po macierzyńskim? Ja tak długo walczyłam o jakąś stałą pracę, że teraz boję się, że znowu ją stracę i będę miała potem problem z powrotem na rynek pracy. Ta myśl nie pozwala mi się do końca cieszyć macierzyństwem i mnie to dobija czasami.
Moja zastępczyni jest taka kiepska, że nie muszę się martwić

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Siemano dziewczyny
jestem nowa, chciałam się przywitać
troche o mnie: mama 3 letniego Janka, druga ciąża: 17tc, będzie drugi chłopczyk termin: 16.08-26.08
Szczęsliwa Hashimotka
Cześć
Stary 2017-03-17, 10:15   #1859
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Mamo mi się też tak nutelli chciało ostatnio ale po tym jak poczytałam o tym oleju palmowym to dostałam obsesji i nie tknę...
Zaspakajam się jako tako domowym brownie albo nutellą z awokado

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mialam jakis czas temu to samo pol sloika stoi od wrzesnia i boje sie zajrzec do srodka
Cytat:
Bidulka ... Musze jutro kupić masło orzechowe no właśnie mi sie zachciało chyba z sante jest najlepsze

Wysłane za pomocą mTalk
Ja kupuje go on. Ono wlasnie sante jest
Cytat:
Ja syrop klonowy trzymam na szafce od pół roku i nic mu się nie dzieje. Tak samo jak olej kokosowy.
Olej to tak ale syrop w lodowce zawsze trzymam

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Malenka, ale cham z Twojego szefa. Dziad i tyle! Nie można tak postępować z kobietą w ciąży, i w ogóle z żadnym pracownikiem. Może go myszy zjedzą hehe To niby "tylko" kasa za 33 dni, za resztę będzie Ci płacił ZUS, ale każdy grosz jest ważny. Zwłaszcza, że uczciwie zarobiony.
Ja pewnie tez bym nie miała odwagi i ochoty by dalej walczyć, więc Cię rozumiem. Miałam już tyle różnych akcji z szukaniem pracy, jej brakiem albo chęćią utrzymania, ze też czasami nie mam już na nic siły albo obniżam swoją godność chwilami byleby się utrzymać.
Czy nie żal Wam i nie boicie się, że ktoś Was w pracy zastępuje na czas nieobecnosci? Albo że nie będziecie miały do czego wracać po macierzyńskim? Ja tak długo walczyłam o jakąś stałą pracę, że teraz boję się, że znowu ją stracę i będę miała potem problem z powrotem na rynek pracy. Ta myśl nie pozwala mi się do końca cieszyć macierzyństwem i mnie to dobija czasami.

Aneta, na pewno możecie odmalować to mieszkanko powoli i będzie git. Najważniejsze, że metraż większy. Mi się marzy dodatkowy pokój, choć wiem, że nie powinnam narzekać bo przynajmniej mam dach nad głową i świeżo wyremontowane lokum.
Ale od wczoraj mam jakiś zjazd nastroju, bierze mnie na płaczki i wszystko mnie drażni, wkurza i przeraża. Mam nadzieję, że to tylko wina hormonów i zmieniającej się jak w kalejdoskopie pogody, i zaraz mi przejdzie. Wczoraj wieczorem tak mi łzy popłyneły jak rzeka tylko dlatego, że TŻ zajął na dłużej łazienkę a mi się właśnie chciało siusiu (wcale nie tak bardzo ). Zgłupieję sama ze sobą.

Ja właśnie pożarłam sałatkę grecką i zostawiłam sobie jeszcze na śniadanko więc Wasze jedzeniowe opowieści (zwłaszcza o jajku, którego od początku ciąży jeść jakoś nie mogę - bleee) wcale mnie nie ruszają.
Ja sie nie boje...bardziej sie boje jak ja wroce jak sie przyzwyczaje do dobrego

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Siemano dziewczyny
jestem nowa, chciałam się przywitać
troche o mnie: mama 3 letniego Janka, druga ciąża: 17tc, będzie drugi chłopczyk termin: 16.08-26.08
Szczęsliwa Hashimotka
Witaj
Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
A to o bączkach?? Sąsiedzi sie nie domyślą?:p

rozvawilas mnie od rana

Chcialam Wam polecic porady na zdrady. Cale kino ryczalo ze smiechu ja zakwasy w brzuchu mam teraz

A z gorszych rzeczy chyba cos mnie bierze cholerka w glowie mi sie kreci na zoladku zle i gardlo podrapuje tz mnie chyba zarazil........
Wiem ze bylo pisane ale powtorzcie mi prosze co moge na gardlo i w ogole na przeziebienie teraz?

Stary 2017-03-17, 10:32   #1860
oriane
Rozeznanie

Co ja brałam: rutinoscorbin 3x 2 tabletki, na katar woda morska do płukania nosa, plus tabletki sinupret 3x1 tabletka, tabletki do ssania prenalen

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości