Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-17, 12:52   #2101
Melka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Gornek - a czyli jednak nie jest tak źle myślałam że jak te dochody za 2015 przekraczają to już nie ma się co starać. Nam i tak nie przysługuje zasiłek ale becikowe dostaniemy na pewno. Zawsze to 1000zł, pieniążki drogą nie chodzą a po urodzenia się przydadzą

Melka - no ludzie bywają okrutni.. czasem wszystko zrobią żeby komuś utrudnić życie.
U mnie jest taka sytuacja, że mama ma jedną nogę krótszą i kuleje (przy porodzie uszkodzenie biodra), dostaje rentę. Mój brat jest niepełnosprawny także mama nie pracuje bo musi być przy Nim, należy im się 1000 złotych na niepełnosprawne dziecko ale mama z tego nie korzysta, dlaczego? Bo wtedy musi zrezygnować ze swojej renty, jeżeli kiedyś okaże się, że państwo już nie będzie dawać tego 1000zł na dziecko (a to bardzo możliwe, Polska..) to mama będzie w czarnej d... bo nie dostanie spowrotem renty, teraz można pracować i kuleć (wiecie jak jest) może i by mama poszła do pracy, nawet z chęcią ale i tak musi być z bratem w domu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Masz racje, tak jest - bo zeby dostac pieniazki za opieke trzeba zrezygnowac ze swojego dochodu. A pewnie i tak by gadali - ze niezdolna do pracy, a synem da rade sie opiekowac
Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Ja uważam, ze skoro 500+ jest tylko na drugie dziecko ale za to nie ma ograniczenia jesli chodzi o dochody to becikowe tez powinno byc bezwarunkowo dla kazdego narodzonego dziecko, to chyba nie jest AŻ tak wiele zeby panstwa nie bylo na to stac?
Masz racje. Jakas rownosc tych dzieci powinna byc. Czy moje jest gorsze, bo z mezem uczciwie pracujemy ?

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Przyszla koszula i szlafrok z Dolce Sonno. Dosc fajna jakosc, zobaczymy po praniu. Maz sie zatroskal, ze szlafrok cieniutki, musialam wytlumaczyc, ze w szpitalu jest cieplo

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 12:52   #2102
Kiimbaa
Raczkowanie

Misja ja jak na pinterescie jakiś czas temu siedziałam i szukałam inspiracji to zapisałam sobie taki organizer do powieszenia nad przewijak i stwierdziłam że zrobię jak będzie cieplej. Tylko zamiast tych drucianych koszy chciałam poszyć takie materiałowe koszyczki i je pozawieszać. A potem mi się zmienila koncepcja i jednak zamiast tej nawiercanek płyty będą deski zbite ze sobą i tam jakoś pomontuje te koszyczki 😁
Jutro albo w niedziele jadę po dechy 😀
1489754882299.jpg1489754892150.jpg

Tak to mniej więcej wygląda 😉

Bunnybe moja Wiki też jeszcze się nie obróciła, 3.04 kolejne usg i zobaczymy.
Narazie się nie martwię, myślę że nasze pociechy mają jeszcze trochę czasu żeby się przygotować na poród 😁

Co do pieluch to ja mam newborny dada 2 szt. I pampersy premium care też 2 szt. I pampersy biorę do szpitala, bo u nas nie dają, tak przynajmniej jest na stronie.

Kiimbaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 12:58   #2103
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiunialusia Pokaż wiadomość
ja mam takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10323957/ i napewno kupię jeszcze jeden taki komplet
były na tym dziale gdzie są te wszystkie pudła, kartony, organizery itp.

O to to
Coś takiego jednak musze kupić do komody i tez chyba na każda szufladkę.
Dzięki.

Uff skończyłam prasować pierwsza turę ubranek i mój kręgosłup cierpi.

Reszta rozwieszona, zostaną pieluchy i kocyki.

Siedzę z nogami w gorze i zagryzam jabłuszko pyszniutkie

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:00   #2104
vikuniaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, zapraszacie jeszcze gosci tak na wieczorne posiadowy? TZ zaprosil dzisiaj znajomych na jutro i mam ochote go udusic i wpadlam w furie i kazalam mu wszystko odwolac, a teraz nie wiem, czy nie przesadzam?

Stary 2017-03-17, 13:03   #2105
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiunialusia Pokaż wiadomość
Martirybka tak to u mnie wygląda póki co ( wybaczcie bałagan, jestem przed praniem i prasowaniem )
mam zielone bo były tańsze od reszty o 5 zł

No i właśnie, super! Bez tych organizerów to mi miejsca w komodzie braknie .
Z reszta ja nigdy mistrzem układania i pakowania nie byłam, za to mój małż to by do "kabinówki" pół szafy wcisnął.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Jak ja uwielbiam te ciągnące się nóżki w brzuchu ... i wyraźne ruchy! Rozpływam się..

Oh yeah!!

Stary 2017-03-17, 13:09   #2106
talusiax33
Zadomowienie

Ania - wow zaszalałaś ale przynajmniej masz z głowy, super gratuluję udanych zakupów!

Aixa - jakby nie patrzeć to faktycznie koszt nie jest taki duży zawsze można odłożyć i płacić co rok albo z góry np za 3 lata. Już jest dużo takich osób czy dzieci którym uratowało to życie.. coraz bardziej staje się popularna metoda pobierania krwi pępowinowej i przechowywanie. Oczywiście nie w każdym przypadku i nie w każdej chorobie jest to pomocne, ciągle badają i sprawdzają. Jest to opcja do przemyślenia

Melka - taki mamy kraj i tacy ludzie nas otaczają niestety. Nic z tym nie zrobimy dlatego czasem lepiej mieć mniej i żyć spokojnie, bez zmartwień jak to będzie za jakiś czas. To Ty masz męża niepełnosprawnego? Ktoś kiedyś pisał o tym i nie pamiętam..
Ooo ile czekałaś na przesyłkę? Ja zamówiłam w poniedziałek i czekam wzięłam od nich 3 koszule. Mogłam też zamówić szlafrok ale mam w domu cienki polarkowy, więc w razie W nada się.

Kimba - o fajnie to wygląda jak zrobisz to się koniecznie pochwal! Ja aż tak zdolna nie jestem i na pewno bym coś spieprzyła 😀

A właśnie, mamusie które mają już swoje pociechy dużo było o pieluchach Dada ale ciekawią mnie te z Rosmanna Babydream, polecacie? Warte ceny?

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:09   #2107
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Jesli ojciec dziecka pracuje legalnie za granicą to nie wiem, czy Regionalny Osrodek Polityki Spolecznej nie bedzie rozpatrywal Twojego wniosku, ktore panstwo powinno placic Ci zasilek. Na pewno jest tak przy zasilkach rodzinnych. A cos mi sie kojarzy, ze przy 500+ tez. Przedzwon sobie za wczasu i dopytaj.

A to musze na lezaco faktycznie? Moze byc ciezko z brzuchem. Wczoraj poradzilam sobie recznie. A i tak w nocy snilo mi sie, ze sie krwia zalałam normalnie jak okresową. Brrr

Ja mam do szpitala Dady little one, do domu dwie paczki Pampers Premium Care 1, i paczke Pampers New Baby Dry 2

Tak. A my sie raczej nie łapiemy Mężowi liczą węgiel i bony też. No nic, szkoda, bo utrzymanie duzego domu miesiecznie duzo pochlania, wiec ten 1000 by nam sie przydał.

Jesli dobrze policzylam trzeba obliczyc z PIT-11 za 2016 rok dochod netto - od przychodu odjac koszty uzyskania przychodu, skladki na podatek i składki na ubezpieczenia. Dochody netto czlonkow rodziny zsumowac, podzielic na 12 mies, i te kwote podzielic na liczbe os. w rodzinie.

U mnie w pomocy spolecznej tak jest i mysle, ze w swiadczeniach rodzinnych tez, ze w sklad rodziny wchodza osoby obecne na dzien zlozenia wniosku. Wiec z bobasem. Ale tez przedzwon sobie .
Swiadczenia rodzinne jednak to odrebna dzialka

Tak na leżąco jest zdecydowanie łatwiej. Ja robiłam rożnie jak mi pasowało w danej chwili. No i umieszczasz krem/globulkę we właściwym miejscu. Tez miałam opory, a pózniej jak wprawy nabrałam to raz dwa mi szło najważniejsze tez się rozluźnić.

Myśle tez ze jak bardzo się boisz to nie ma co się na sile katować i palcem tez jest ok. Po prostu musisz sprawdzić jak Ci wygodniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 13:12   #2108
gornek
Zakorzenienie

Talusia ja wzięłam jedna paczkę babydream ale ogółem sa chwalone. Wiadomo co dziecko to inaczej, mojej znajomej syn nie toleruje pieluch dada, cały czas miał czerwona skore. Jeszcze niby z lidla sa jakies pieluchy ale nie znam nikogo kto wyraził opinie o nich.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:16   #2109
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Kiwaczka jesteś pewna tej kwoty????? za pobranie krwi i cały pakiet płaci się około 2000zł a potem około 400-600 zł rocznie za przechowywanie

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Monhka jak masz duże piersi to taki stanik chyba ich nie utrzyma ale przy mniejszym rozmiarze jak najbardziej. Teraz takie noszę tylko bardziej wzmocnione szwami z tyłu i przodu bo mam rozmiar D
Ja noszę teraz biustonosz 75D ale po porodzie chce przejść na obwód 80 żeby nie gnieść. 😂 z tym..że biustonosz cały wypełniony. W ogóle to myślę żeby pójść do brafiterki bo jak się karmi piersią to trzeba mieć na prawdę nasze dobrany biustonosz.
I myślę, że nie kupię biustonosza do karmienia tylko zwykły odpinany z przodu.. Takiego chce poszukać.

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:16   #2110
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie spory wydatek. Odpuszczam..

Dziewczyny jaki biustonosz ubieracie do porodu? Myślałam o sportowym zwykłym...
Ja do porodu nie planowałam żadnego - tylko koszula nocna i na początku majtki...

Czekam na 3 zamówienia: koszule z PięknaMama, koszulę z allegro (tę tanią, o której dziewczyny pisały) i zamówienie z emag - zamówiłam
Alphanova Sante Mleczko przeciw rozstępom 400 ml
Alphanova Bebe Organiczne mleczko do mycia z migdałami 500 ml
Earth Friendly Products Mydło w płynie bezzapachowe 500 ml.

W ten sposób rozwiązałam mój dylemat kosmetyczny emolienty vs płyn do kąpieli dla niemowląt - zaeksperymentowałam.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:18   #2111
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Talusia ja wzięłam jedna paczkę babydream ale ogółem sa chwalone. Wiadomo co dziecko to inaczej, mojej znajomej syn nie toleruje pieluch dada, cały czas miał czerwona skore. Jeszcze niby z lidla sa jakies pieluchy ale nie znam nikogo kto wyraził opinie o nich.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Mój kuzyn kupuje takowe dla córki i bardzo chwali, natomiast Dady ją uczuliły. W fajnej cenie można kupić te Babydream i właśnie zastanawiam się, pewnie kupie na wypróbowanie a jak się sprawdza to będę takich używać ☺ ewentualnie na noc będę zakładać pampersa czy na wyjście jak się okaże że są bardziej chłonne. Jestem w tym temacie zielona 😀

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 13:20   #2112
Martirybka
Rozeznanie

Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez megan_86 Pokaż wiadomość
Co ja mam powiedziec? Dzis mialam USG, 30t+0 a dzidzia wazy ok 2 kg lekarz mi dwa razy powtarzal ze bedzie duze dziecko. Z wymiarow wychodzi, ze ponad 2 tygodnie starsze. No ale oboje z TZ jestesmy wysocy, moj tata ma 2m wzrostu wiec jak sie wda w dziadka.. TZ wazyl cos ok 3700 przy urodzeniu, ja nie wiem, bo jestem z blizniat dwujajowych wiec zakladam ze bylam troche mniejsza Tylko sie zaczynam zastanawiac, jak ja urodze takie duze dziecko..

Bylam wczoraj na warsztatach Mamo to ja w Wawie i wygralam w loterii adapter do pasow Be safe Kupowac nowego nie chcialam ale mialam juz pozyczac od znajomej.

Ooo fajnie, masz szczęście!

Post mi za szybko poszedł a chciałam jeszcze dopisać ze Twój bobasem rośnie w sile! Nic sie nie stresuj, moj tez do przodu 10dni
W poniedziałek mam prenatalne. Ciekawe co u synka słychać? Jaki juz klocek

Edytowane przez Martirybka
Czas edycji: 2017-03-17 o 13:22
Stary 2017-03-17, 13:22   #2113
talusiax33
Zadomowienie

Megan - gratuluję udanej wizyty
Wow farciara! To Ci się udało z tym adapterem do pasów ☺ super, nic tylko się cieszyć!

Stary 2017-03-17, 13:24   #2114
Kiimbaa
Raczkowanie

Vikuniaa my to nikogo nie zapraszamy i raczej sami też nie chodzimy już do znajomych, chyba że na chwilę gdzieś do kogoś, ale na dłuższe wieczorne posiadowki to nie, ja też już nie mam na to siły, znajomi raczej dzieciaci nie są i zaraz że przesadzam i jestem wykorzystywana jako szofer wiec się wkurzylam i powiedziałam że pierdziele to całe towarzystwo i gdzieś mam co myślą. 😜

Kiimbaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:27   #2115
marta6704
Zakorzenienie

Do nas przychodzą znajomi, ale to raczej na kawka,herbatka czy też wypija po jednym piwie i do domu. Na imprezy do późnych godzin nie ma już szans.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:30   #2116
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapraszacie jeszcze gosci tak na wieczorne posiadowy? TZ zaprosil dzisiaj znajomych na jutro i mam ochote go udusic i wpadlam w furie i kazalam mu wszystko odwolac, a teraz nie wiem, czy nie przesadzam?

My gości nie zapraszamy, ale raczej dlatego, że ostatnio albo mieliśmy malowanie, albo skręcanie mebli i za bardzo nie było jak. Raczej spotykamy się w knajpkach/restauracjach, ostatnio mieliśmy kilka wyjść, tak na 2-3 godziny. Plus wychodzimy też do teatru, na koncert czy jak wczoraj na balet - standardowo ze 4-5 godz. schodzi i to jest trochę męczące, ale nie tak bardzo.

Rozważam nawet, żeby teściowie przyjechali do nas na Wielkanoc, bo mieszkają 500 km od nas, nie chcę by przyjeżdżali od razu po porodzie, a bardzo chcą nam coś kupić/przywieźć.

Wszystko zależy, jak te spotkania wyglądają - z moimi znajomymi jest tak, że spokojnie wychodzą o rozsądnej porze, alkohol raczej się nie przelewa (ewentualnie butelka wina), więc nie jest to jakoś szczególnie męczące.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:31   #2117
talusiax33
Zadomowienie

Ciekawe co u Mileny? ☺ jak tam jej leci, jak się czuje. Pewnie czymś pochłonięta i nie ma czasu się odezwać do nas.

Stary 2017-03-17, 13:33   #2118
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawe co u Mileny? ☺ jak tam jej leci, jak się czuje. Pewnie czymś pochłonięta i nie ma czasu się odezwać do nas.

Pewnie nauką... też ostatnio myślałam, co tam..

I Black się dawno nie odezwała?

Stary 2017-03-17, 13:40   #2119
vikuniaa
Zakorzenienie

Kiimba, wlasnie ja tez ostatnio bylam szoferem i wkurzylo mnie to.

U nas raczej wyglada to tak, ze jest wodka na stole i sporo jedzenia (ktore przygotowac bym musiala ja), a ostatnio z imprezy wyciagnelam towarzystwo dopiero o 2 w nocy...
rozryczalam sie z niemocy i wscieklosci wlasnie i postanowilam, ze jak TZ nie odwola gosci, to ja palcem nie kiwne i wyjde sie tylko przywitac i pojde do lozka. Ilez mozna..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 13:41   #2120
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:

Biedna pracuje i szkoła

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:42   #2121
fartuch
Zakorzenienie

Dziewczyny obczajcie staniki do karmienia babyono. Maja super opinie w necie, super sie piora i mega wygodne. Ja sobie chyba zamowie, wezme E.
Stary 2017-03-17, 13:42   #2122
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:

My zapraszamy, ale ja robię tyle ile mogę.

Mamy pampersy firmy Pampers, dostałam też kilka paczek chyba z Lidla od sąsiadki.

Co do becikowego, jeśli liczą za 2015 dochód to mam nadzieję że uda nam się załapać. Bo za 2016 na pewno nie.

Ja już odpoczywam bo za dużo mam na głowie ostatnio i brzuch ciągnie.

U nas też ma być Pani z banku krwi w następnym tygodniu, nie zamierzamy korzystać Ale mi i tak będą pobierać bo jestem pacjentka programu, który bada dziedziczenie alergii przez maluszka.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:46   #2123
talusiax33
Zadomowienie

Mohnka, Efffpe - biedna, zamiast teraz pod koniec jak najwięcej wypocząć to jest zalatana.
Faktycznie Black też się dawno nie odzywała

Fartuch - o dziękuję, już będę obczajać te staniki

Stary 2017-03-17, 13:48   #2124
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Dziewczyny obczajcie staniki do karmienia babyono. Maja super opinie w necie, super sie piora i mega wygodne. Ja sobie chyba zamowie, wezme E.
Cena spora tych z Babyono. Dzisiaj na sprawdzenie kupiłam Canpola 33zł i fajny się wydaje. Ciekawe jak po praniu dlatego wzięłam jeden. Jedyny minus to chyba tylko do miseczki DD mają.
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:49   #2125
talusiax33
Zadomowienie

Ja jeszcze wypatrzyłam na bonprixie takie
http://www.bonprix.pl/style/biustono...35772?source=3

http://www.bonprix.pl/style/biustono...8AchoCwZTw_wcB
Ciekawe jak z jakością ☺ bo cenowo fajnie wychodzą.

Stary 2017-03-17, 13:51   #2126
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Ania - wow zaszalałaś ale przynajmniej masz z głowy, super gratuluję udanych zakupów!

Aixa - jakby nie patrzeć to faktycznie koszt nie jest taki duży zawsze można odłożyć i płacić co rok albo z góry np za 3 lata. Już jest dużo takich osób czy dzieci którym uratowało to życie.. coraz bardziej staje się popularna metoda pobierania krwi pępowinowej i przechowywanie. Oczywiście nie w każdym przypadku i nie w każdej chorobie jest to pomocne, ciągle badają i sprawdzają. Jest to opcja do przemyślenia

Melka - taki mamy kraj i tacy ludzie nas otaczają niestety. Nic z tym nie zrobimy dlatego czasem lepiej mieć mniej i żyć spokojnie, bez zmartwień jak to będzie za jakiś czas. To Ty masz męża niepełnosprawnego? Ktoś kiedyś pisał o tym i nie pamiętam..
Ooo ile czekałaś na przesyłkę? Ja zamówiłam w poniedziałek i czekam wzięłam od nich 3 koszule. Mogłam też zamówić szlafrok ale mam w domu cienki polarkowy, więc w razie W nada się.

Kimba - o fajnie to wygląda jak zrobisz to się koniecznie pochwal! Ja aż tak zdolna nie jestem i na pewno bym coś spieprzyła 😀

A właśnie, mamusie które mają już swoje pociechy dużo było o pieluchach Dada ale ciekawią mnie te z Rosmanna Babydream, polecacie? Warte ceny?

Jak dla mnie to ta krew pępowinowa, to niezły biznes... Mam w rodzinie osobę, pracująca na oddziale gdzie są ciężko chore dzieci, pytałam ja kiedyś o procent leczenia krwią pępowinowa i mówiła, że zdarza się to bardzo rzadko. Jasne,że za kilka, kilkanaście lat może się to zmienić, bo medycyna ciągle idzie do przodu, ale od czasu mojej pierwszej ciąży - czyli 3 lata jakiegoś szału z postępem w tej kwestii nie ma. A jednak jest to sporo kasy...

Co do pieluch babydream używaliśmy jakiś czas, były ok, chociaż trochę sztywne. Najbardziej lubię dady i te lidlowe, pampy oryginalne jak dla mnie to totalnie przereklamowana sprawa - u nas mega przeciekały, no i są drogie.. z jednym wyjatkiem- pampersy premium te złote jedynki są wierne, zamierzam je kupić dla dzidziusia, nawet pachną ładnie 😀 ale pieluchy to bardzo indywidualna sprawa, myślę że trzeba różnych próbować, no oryginalne są dość małe moim zdaniem.

Cytat:
Ja noszę teraz biustonosz 75D ale po porodzie chce przejść na obwód 80 żeby nie gnieść. 😂 z tym..że biustonosz cały wypełniony. W ogóle to myślę żeby pójść do brafiterki bo jak się karmi piersią to trzeba mieć na prawdę nasze dobrany biustonosz.
I myślę, że nie kupię biustonosza do karmienia tylko zwykły odpinany z przodu.. Takiego chce poszukać.

Hmm ja myślę, że takie do karmienia są jednak wygodniejsze niż odpinane z przodu - przy większym biuście nadal trzyma się w obwodzie, tylko odpinasz jedna miseczkę, z tej strony gdzie akurat karmisz. W domu to luz, ale na spacerze np chyba bym się nie odważyła całego stanika rozpinać, także przemysl to jeszcze 😊

U nas Tz ma urlop, byliśmy z młodym na pl zabaw, ale mimo przewidywanej super pogody, jest zimno i wieje... Potem byłam umyć auto, a teraz faceci śpią, a ja kawka i lody truskawkowe 😀

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:51   #2127
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:

Ma umiarkowany stopień niepełnosprawności z powodu cukrzycy, na którą choruje od dziecka.

Cytat:

Brafitter mi mówił, że po porodzie się spada z obwodu, dlatego mam się wstrzymać z kupnem aż do tego momentu. Także może zostaniesz na 75
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:52   #2128
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Mohnka. Dokładnie oni zainwestowali w jakieś pakiety do tej krwi i dlatego im taka suma wyszła.

Co do gości to mężowi już napomknęłam że gości żadnych już nie chce no chyba że sam ogarnie dom, zakupy, jedzenie i sprzątanie po nich. Bo ja palcem już nie kiwne. A jeszcze się to kończy tym że robie za szofera... no chyba nieeeee!!

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 13:55   #2129
inezz6
Zadomowienie

Cytat:

U nas raczej wyglada to tak, ze jest wodka na stole i sporo jedzenia (ktore przygotowac bym musiala ja), a ostatnio z imprezy wyciagnelam towarzystwo dopiero o 2 w nocy...
rozryczalam sie z niemocy i wscieklosci wlasnie i postanowilam, ze jak TZ nie odwola gosci, to ja palcem nie kiwne i wyjde sie tylko przywitac i pojde do lozka. Ilez mozna..

A nie ma opcji, że np zamawiacie pizzę albo jakieś inne jedzonko? A Ty jak się czujesz zmęczona, to po prostu mówisz dobranoc i idziesz do łóżka? My stosujemy czasem takie rozwiązania, bo spotykać się ze znajomymi lubię, ale czasem zmęczenie mnie pokonuje...
Chociaż w sumie lubię gdzieś wychodzic, ale to wiadomo, jak jest w domu dziecko to nie ma zbyt wiele wyjść 😊 dziś idziemy na urodziny do knajpki, także cieszę się 😊

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 14:06   #2130
Mohnka
Rozeznanie

D
Cytat:
Ja jeszcze wypatrzyłam na bonprixie takie
http://www.bonprix.pl/style/biustono...35772?source=3

http://www.bonprix.pl/style/biustono...8AchoCwZTw_wcB
Ciekawe jak z jakością ☺ bo cenowo fajnie wychodzą.

A takie same ceny na allegro tych zestawów jak ostatnio spoglądałam.
Cytat:
Mohnka, Efffpe - biedna, zamiast teraz pod koniec jak najwięcej wypocząć to jest zalatana.
Faktycznie Black też się dawno nie odzywała

Fartuch - o dziękuję, już będę obczajać te staniki

Oby wszystko było u nich ok!
Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ma umiarkowany stopień niepełnosprawności z powodu cukrzycy, na którą choruje od dziecka.

Brafitter mi mówił, że po porodzie się spada z obwodu, dlatego mam się wstrzymać z kupnem aż do tego momentu. Także może zostaniesz na 75
No nie wiedziałam.. 😱😱 dzięki za informację 😁😘
Cytat:

Też bym poszła do łóżka... 😊

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Dziewczyny zwariuję. Od paru dni mam taką ochotę na Laysy zielona cebulka, że zaraz zwariuję. 😲 dopiero jutro u mnie będzie Tz ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości