![]() |
#2821 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wyjazdów za granicę do pracy, to ja ogólnie jestem ich przeciwniczką. Oczywiście rozumiem, że niektórzy nie mają wyjścia i jadą. Osobiście nigdy nie planowałam "kariery" za granicą, nie wyobrażam sobie zostawić tu moich bliskich, przyjaciół itd. A już zupełnie nie wyobrażam sobie być bez Tż. Zdecydowanie wolę być w Polsce i zarabiać mniej. Tęsknota za domem, rodziną i przyjaciółmi by mnie chyba dobiła, i po powrocie do kraju musiałabym iść na psychoterapię. Ostatnio właśnie czytałam artykuł w Charakterach o ludziach, którzy emigrują do pracy- okazuje się, że spora ich część w ogóle nie odnajduje się w nowym świecie, tęsknią za domem, boją się o jutro, czasem praca ich zupełnie nie zadowala, męczą się ale też obawiają się, że nie dostaną nic lepszego więc trzymają się kurczowo tego co mają, łapią depresje i nie jest kolorowo, a w dodatku boją się wrócić do domu, boją się, że ludzie ich wyśmieją, że nie dorobili się kokosów, że im się nie udało. No i sumie nie ma się co dziwić gdyż tu w Polsce panuje przeświadczenie, że pracując za granicą można ekstra zarobić, osiągnąć sukces itd. Może niektórym się udaje, ale jakim kosztem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie co dziewczyny, normalnie caly dzien o tym mysle i sie doluje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was Kochane, strasznie się stęskniłam za Wami. Przez ostatnie 3 dni nie miałam czasu nic napisać, ani nawet czytać co naskrobałyście. Teraz jakoś przebrnęłam przez te 10 stron, że aż jestem z siebie dumna
![]() Widzę, że doszły 3 nowe dziewczyny i chciałabym gorąco je przywitać ![]() Teraz cały czas chodzę na te praktyki, dzieciaki dają w kość. Jednak dochodzę do wniosku, że praca z dziećmi nie jest szczytem moich marzeń. Wiem na pewno, że nie chcę pracować w szkole. Ale jak to sie mówi...pożyjemy zobaczymy ![]() Ostatnio pokłóciłam się z TŻ, właściwie to on zawiódł, byłam strasznie na niego zła, bo przez niego mieliśmy cały ostatni weekend zmarnowany. A 2 dni temu wychodzę z uczelni,a on czeka na mnie z samochodem rodziców, ubrany w gajerek z bukietem czerwonych róż i powiedział, że będzie już grzeczny. Wymiękłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
No wlsnie tak mysle, w sumie jak nie znajde pracy to nic nie trace. jak bedzie tam xle to zawsze mozemy wrócic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
Magda jedno jest pewne albo RAZEM zostajecie tutaj albo RAZEM jedziecie i tego się trzymaj
![]()
#2830 |
Wtajemniczenie
|
Też jestem zdania, że jak już jechać to tylko razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż widzę się przejął i słusznie, bardzo ładnie cię przeprosił ![]() Samba nie wiem co ci poradzić, ciężki wybór przed Wami, nie wiem może poczekajcie jeszcze z ostateczną decyzją, jeśli faktycznie Tż będzie coraz mniej zarabiał za granicą to zjedzie do domu. Rozumiem, że nie chcesz mieszkać u teścia, ale czy takie rozwiązanie na sam początek nie było by dobre? Jakbyście dostali prace i w miarę dobrze zarabiali to wtedy może moglibyście wynająć mieszkanie, gdybyś dalej źle czuła się u teścia. Może jednak nie będzie tak źle, czas pokaże. Czasem trzeba zaryzykować |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki witam rowniez nowa panne mloda ja ostatnio jak pisalam szukalismy tego fotografa i chyba zdecydujemy sie na tego
www.fotovideotz.com co myslicie??
#2834 |
Zadomowienie
|
my jestesmy na etapie szukania orkiestry i powiem wam ze strasznie ciezko sie z nimi dogadac nawet umowic na rozmowe nie wiem nie zalezy im na potencjalnych klientach a jak pisze im pytania na maila czy prowadza zabawy( bo chcialabym kilka ) to pisza ze to wiesniackie i oni zabawiaja luidzi muzyka a nie zabawami zebym sobie wodzireja zamowila tyle kasy biora i jeszcze takie hasla normalnie mnie z rwonowagi wyprowadzaja a jedni sobie zazyczyli 4000zl graja do 3 a p[ozniej za kazda godzine 200zl
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zadomowienie
|
ale wszyscy sa dziwni jakby im nie zalezalo normalnie o utwory sie doprosic nie mozna a ci mi anpsiali dokladnie tak
Max Band to profesjonalny zespół złożony z zawodowych muzyków, nie wodzirejów... wolimy bawić muzyką niż odpustowymi zabawami, ograniczamy je do minimum lub proponujemy skorzystać z usług zawodowego wodzireja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ja witam oczywiscie ![]() Cytat:
![]() nie no a tak powaznie - to swietnie sie zachowal ![]() jesli chodzi o orkiestre to my mamy ta sama ktora grala u mojego kuzyna - swietnie grali bawilam sie do bialego rana ![]() ![]() a rozgladalas sie za jakas orkiestra na internecie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety ale nie maja swoje stronki ![]() a sa oni z Dabrowy Tarnowskiej woj. malopolska 25 km od Tarnowa graja w 5 osobowym skladzie ( sami mezczyzni ) wiekowo od 25 do 40 lat gora ... jesli chodzi o cene to za wesele i poprawiny biara 2,800zl a skad ty jestes? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już nie mogę doczekać się jutra. Rano jadę z mamą i bratową na rundkę po salonach sukien ślubnych ![]() ![]() Kładę się już spać, dobranoc Kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() domyslam sie ze juz nie mozesz sie doczekac u mnie jest tak samo ![]() w takim razie milego dzionka jutro i czekamy na relacje i zdjecia z jutrzejszego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojj to twoj tż jaki romantyk hehe ![]() ![]() no wlasnie a ja musze jechac na 5 dni do krakowa od poniedzialku (5:00 rano ) do piątku na sobotę .... ![]() ![]() Cytat:
![]() dostałam nową pracę ...w sklepie piłkarskim UMBRO i muszę w poniedziałek jechać na szkolenie 5 dniowe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sprawdzilam na mapie odleglosci i wyszlo 96km to chyba nie jest strasznie duzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Raczkowanie
|
ciesze sie ze zauwazylas moje fotki jako jedyna
![]() ![]() ![]() i gratuluje nowej pracy slonce i nie przejmuj sie bedzie dobrze przetrzymacie ten wyjazd a moze dobrze wam zrobi ![]() ![]() ![]() i jeszcze raz gratuluje
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
Strippi gratuluje pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no ja nie chce tam jechac sama....nawet szef wraca a ja zostane tam na 5 dni ojjj ja biedna ![]() dziekujeee
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.