![]() |
#1171 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Aaa no to dzieki za odp😃 to moge spac spokojnie 😃
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1174 |
Rozeznanie
|
Ja śpię jak się ustawie
![]() Z tą pracą to różnie bywa. Ja wiele razy szukałam pracy, byłam na bardzo wielu rozmowach. Małe miasto ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu w którym pracowałam była tylko ortopedia i neurochirugoa plus diagnostyka. Ja zawsze chciałam być chirurgiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1176 |
Wtajemniczenie
|
Ale naprodukowałyscie pod wieczór
![]() ![]() Jednocześnie zapraszam do nas na kolację ![]() 1489787957776.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
Z tymi szczepieniami to juz sama nie wiem. Na licencjacie i mgr mialam pediatrie z roznymi wykladowcami...profesoram i i dr z roznych miast...i ile osob tyle opinii. Ja osobiscie jestem za ta 5w1. Co do tych pneumokokow to nie mam zdania, bo to swieza sprawa i nie jestem na biezaco😉 raczej zaszczepie podstawowymi + pneumo. Reszte odpuszcze
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
Paula to prawda. Do tego pielegniarstwo jest bardzo niedocenionym zawodem. Wydaje mi sie, ze mialas fajna prace :-D ale wiadomo nie bylo mnie tam, nie pracowalam ale wydaje sie ciekawa
![]() Ja pracowalam w drogerii ale nie w galerii wiec praca w tygodnou plus sobota. Najgorsze bylo to ze w tygodniu pracowalam 8.30 do 18.30. Ja bylam na zlecenie wiec nie mialam calego etatu tylko grafik. Duzo wolnego ale i mniej godzin. Przy dziecku dalabym rade. Na caly etat juz ciezko by bylo. Najbardziej bym chciala prace od poniedzialku do piatku ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Pojde nawet na produkcje na 2-3 zmiany zeby miec prace i pensje. Innej bede dalej szukala ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- A i zapomnialam o chyba bardzo waznej rzeczy odnosnie szczepionki 5w1. Nie w kazdej przychodni beda ja mieli. Te placowki, ktore ja posiadaja maja zrobiony zapas. A wiecie czemu tak jest? Bo polski rzad nie ma podpisanej umowy z producentem przez co szczepionka nie jest dostarczana do Polski. Chuba nic nie pomylilam. Nastawilam sie wlasnie na ta 5w1 ale co mam zapisac dziecko do pediatry tam gdzie maja ta szczepionke? Troche bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 dni po zdaniu matury wyjechałam do pracy, a dokładniej do Niemiec. Miała to być praca przy zbieraniu jabłek - po przyjeździe okazało się, że to nie jabłka na nas czekają a truskawki. 12 h pod gołym niebem i na kolanach w rajkach... mój były z którym tam byłam chciał wracać do PL już drugiego dnia. Ja jednak twardo namowilam go, że jak już tu jesteśmy to wiedzieliśmy na co się piszemy. Bardzo ciężka praca, która wiele mnie nauczyła i wspominam ja do dziś pomimo męki, która w późniejszych pracach nauczyła mnie także wiele pokory. Dotrwalismy do połowy września, czyli jak sezon się kończył i tym sposobem zarobilam swoje pierwsze pieniądze, które miałam na opłacenie I roku studiów. Studiowałam całe 5 lat zaocznie, bo przeprowadziłam się do Krakowa właśnie ze względu na studia. Nie czekalo na mnie mieszkanie ani praca. Wszystko trzeba było sobie samemu poszukać i ogarnąć. A jeśli chciałam tu studiowac i mieszkać to nie wyobrażalam sobie nie pracować. Z wypłaty musiałam opłacać przede wszystkim mieszkanie, jedzenie oraz studia. Pracowałam głównie w galeriach, a i po studiach także, ponieważ nie mogłam znaleźć pracy w wyuczonym zawodzie i wiecie co... nigdy się nie poddawałam. Jak mi praca nieodpowiadala to zawsze wiedziałam, że mogę ją zmienić - nawet w tej samej branży, ale zawsze była. Teraz mam prawie 11 lat pracy (mam ponad 2 lata do 30-ki) i jestem z siebie mega dumna z tego względu, że różnie bywało w tym okresie, ale zawsze powtarzałam sobie, że mam pracę i doświadczenie, gdzie innym nie zawsze było dane, bo szukali 1000 powodów, a jak się chce to pracę można z dnia na dzień znaleźć. Zależy tylko od tego czy, aby nasze wymagania co do nowego miejsca zatrudnienia idą w parze z wymaganiami, które często stawia nam pracodawca w nowym miejscu pracy. Amen 😇 Edytowane przez caat Czas edycji: 2017-03-17 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz.pielegniarstwo jest bardziej oparte na asyscie lekarzowi, wspolpracy a nie sluzebnosci i wykonywaniu jego polecen. Jeszcze moze nie wszedzie tak jest, bo starsze pokolenia maja przyzwyczajenia ze sredniowiecza. Ale to sie zmieni, bo mlode pokolenia sa bardziej swiadome. A pielegniarki maja teraz naprawde duza wiedze, polskie pielegniarki sa najlepiej wykształcone w calej UE. I maja ogromne mozliwosci, same moga przeprowadzac niektore badania, prowadzic edukacje czy wypisywac leki. Teraz nawet przy wypisie ze szpitala pacjenci otrzymuja wypis pielegniarski. Zeby dostac sie na studia zdawalam rozszerzona biologie na maturze, studiowalam 5 lat na studiach dziennych (a nie sa to latwe studia bo przedmioty jak na medycynie, wykladowcy zreszta tez, nie raz pisalismy testy przeznaczone dla lekarzy... na uczelni przewaznie od 8 do 20), jestem w trakcie 2 letniej specjalizacji chirurgicznej, do tego mnostwo kursów (RKO, Ekg, badania fizykalne, krwiodawstwo itd). Pracuje na oddziale gdzie lekarze sa w godz od 7-14:30, później zostaja dwie pielegniarki na oddziale...weekendy, nocki tez bez lekarza...cala dobe przyjecia na cito...pacjentow ponad 30...starsi ludzie...obciazeni roznymi chorobami...po roznych duzych zabiegach...i trzeba sobie radzic bez lekarza. Odpowiedzialnosc ogromna. Trzeba byc doslownie wszedzie jedoczesnie. Nie raz sa stany zagrozenia zycia...reanimacja...Pacj enci sami przyznaja, ze po pobycie u nas na oddziale zmieniaja zdanie o pielegniarkach😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mmona24 Czas edycji: 2017-03-17 o 22:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
hej, uf nadrobiłam
![]() ![]() co do pracy - Migotek pamietam jak kiedys pisalas, ze nie szukasz innej niz w zawodzie, bo sie nie znasz na innych rzeczach i tylko grafik wchodzi w gre - pamietam jak pisalysmy, ze trzeba sie przekfalifikowac itp, ze wazne aby byla praca a teraz napisalas, ze jednak szukalas w sklepach ale Cie nie zatrudniali - to ja juz nie wiem.. ja bez problemu dorabiałam na studiach, zyłam tez z hobby całkiem dobrze .. jak po studiach nie znalazlam w zawodzie, bez problemu dorabialam w innych miejscach na zlecenie, az znalazlam prace w korpo w ktorej nie jest zle, mam fajnych ludzi, socjal, wyplaty tez sa ok.. praca na zmiany - tez weekendy ale wazne, ze jest, a jak bedzie pozniej.. zobaczymy ..ale jak nie znajde nic innego to wroce tam, poradze sobie, a mieszkam w naprawdę malym miescie .. ja tam lubie Łodz i piotrkowska ![]() maz na piwku z kumplami a ja ide spac, juz mnie glowa boli od czytania, porownywania i tej aptecznej wyprawki, dobrze, ze juz cos mam w koszyku - bede wdzieczna jak zerkniecie i cos doradzicie lub pochwalicie sie swoimi - Vela cale szczescie mialam plik BLANKA .. bo bym nie pamietala chyba o polowie ![]() takie rzeczy jak pieluchy, cazki, szczotke itp bede chyba zamawiała na hubiworld czy jakos tak .. bo sa tez rzeczy z babyono i tansze a i tak sporo rzeczy sie nazbiera .. Wybrałam termometr micrlife nc 100 .. jest ok ? napisane, ze rowniez do wody .. eh niby nic tam nie mam takiego a prawie 300 jest .. pewnie jedne rzeczy bede usuwac drugie dodawac ![]() ![]() co do szczepionek - nie mam zdania - wiem jedno - szczepic .. pewnie 5w1 lub 6w1 .. mam znajoma ktora ma silne przekonania, nie szczepi, sadzi sie itp .. powoli przejawia sie to z fanatyzm, dzowni po kolezankach i namawia do nieszczepieniach a wiecie jak to jest, media..nadmuchane..dopowi edziane, ktos na tym tez zarabia .. |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Rozeznanie
|
Spie bardzo roznie. W pierwszej ciazy odkad sie dowiedzialam ze w niej jestem to od poczatku uczylam sie i spalam na lewym boku. Jakie to bylo dla mnie meczace bo ja uwielbiam na plecach. Pamietam jak po cc powiedzieli ze ok 12 godzin pozostaje bez ruchu to mialam tylko jedna mysl - dzieki Bogu w koncu na plecach
![]() Obecnie spie jak mi wygodniej. Czesto jednak czuje ze na plecach brak mi tchu i albo podkladam pod glowe sporo poduszek albo sie przekrecam na bok. A jak sie gorzej czuje albo wiem ze mialam meczacy dzien to od razu przyjmuje lewy bok. My szczepislismy 5w1. Żadnych efektow ubocznych nie bylo i na pewno teraz tez tak zaszczepimy. Plus rotawirusy i pneumokoki. A na ospe mielismy darmowa bo chodzila do zlobka. Jesli chodzi o Migotka to tez od razu zwrocilam uwage na rozbieżność informacji bo tez dokladnie pamietam jak pisala ze nie szuka pracy innej niz w zawodzie. Mozemy tu pisac wiele i mowic o sposobach. Ale znamy sie tu troche i wiecie ze to nic nie zmieni. Migotka jest uparta i jakie by przyklady nie mnozyc i szukac rozwiazan Ona zostanie przy swoim. Wszystko dla Niej jest nie do przejścia a swiat przeciwko Niej. Rece mi opadaja jak czytam niektore rzeczy. Jezdza za glupia farba bo nie pasuje pojemnosc, szukajac oszczednosci niech by to bylo nawet na kilku puszkach, a Migotka pokazuje link do wozka za 1800zl. Do tego Maz ubiera sie w levisie i wranglerze. Ale to nie chodzi o to. Bardziej chodzi mi o determinacje w jezdzeniu za okreslona farba, czy upartosc w reklamacji spodni a kompletna ignorancja wynikow tsh. Jak mozna nie skonsultowac sie gdzies jeszcze i zaufac jednemu lekarzowi??? Jak mozna tak beztrosko podejsc do konsekwencji jakie nie daj Boze mogą grozic dziecku?? Wy dziewczyny tu na wizazu namnozylyscie przykladow ze przyjmujecie leki w przypadku niemam polowe niższych wynikow... Ja jestem tym przerazona... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle! Rozumiem, że kogoś może być nie stać na te skojarzone, albo nie ma do nich przekonania, ale ważne żeby w ogóle dziecko zaszczepić. A niestety coraz częściej słyszę o tym że rodzice nie szczepią wcale. Mam jednego 5 latka w otoczeniu, który do tej pory na nic nie był szczepiony. I rodzice są tacy dumni, że on w ogóle nie choruje, nawet kataru nie miał. I wtedy sobie myślę do czasu, aż zachoruje na coś poważnego. Wtedy będzie lamentowanie i żałowanie swoich decyzji. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze tańsze rzeczy są w tym sklepie co dziewczyny polecały - Bliżej Ciebie. Te pieluchy muślinowe z Baby ono są tam za 17 zł!! Ja będę właśnie porównywać ceny i zamówię tam gdzie taniej ![]() U Hubiego zrobiłam już zamówienie - ma przyjść w poniedziałek. Zamówiłam same pieluchy: bambus, tetra, flanela, muślinowe (później dopiero się skapnełam że w tym Bliżej Ciebie są tańsze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zdążyłam się napić, a nie pije odkąd się dowiedziałam o ciąży z kacprem, od wakacji 2014, przy kp wypilam kilka karmi. ;-) Wcześniej piłam sporadycznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
Ponoć po 6 w 1 częściej występują jakieś komplikacje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Cytat:
![]() |
#1188 | |
Wtajemniczenie
|
Apropo pracy to ja z pracodawcami nie miałam zbytnio do czynienia, bo jedyną pracę u kogoś odbywałam w czasie studiów w sieciówce z ubraniami w galerii za 5,50 za godzinę, po 13 godzin dziennie. Teraz tak myślę, że musiałam być naprawdę zdesperowana żeby tam pracować
![]() ![]() Na początku było organizowanie wesel, to była świetna praca, i trochę mi jej brakuje, ale było tyle stresów i nerwów, głównie przy współpracy z tymi "znanymi" że dałam sobie spokój. Pierwszą ciążę poroniłam właśnie podczas tej pracy i czasami sobie myślę że to może ze stresu i nerwów? Tego się nigdy nie dowiem. Zrezygnowałam, bo myśląc o rodzinie ta praca nie jest już taka fajna jak dla singielki czy młodej mężatki. Każdy weekend zajęty, częste wyjazdy po całej Polsce, telefony o 22, 23. W swięta spotkania na Skype albo w hotelach, bo akurat pary z zagranicy są w Polsce i chcą się spotkać. Fajne, ale nie na dłuższą metę ![]() Później miałam dwie propozycje do wyboru, wybrałam mareting i handel w firmie samochodowej i tak jestem do tej pory. Mam nadzieję, że wrócę tam po macierzyńskim ![]() ![]() ![]() Jedyne co to powiem Wam, że ta działalność gospodarcza to koszmar dla kobiety w ciąży. Nie ma nic gorszego niż być w ciąży i prowadzić działalność. Poważnie się zastanowię nad tym, jak będziemy planowali drugie dziecko. Tyle stresu co się najem w tej ciąży przez te wszystkie ZUS-y i ich "widzimisię" to moje. Oczywiście zasiłku jeszcze nie dostałam - cały czas czekam na decyzję czy w ogóle mi się należy, tzn. należy mi się, ale czy Pani rozpatrująca wniosek będzie miała dobry czy zły humor, tego już nie wiem ![]() Migotek, a właśnie - skoro jesteś grafikiem to nie myślałaś o tym aby założyć swoją działalność? Przecież możesz pracować z domu. Możesz zbierać zlecenia, podpisywać umowy z różnymi firmami i być niezależna. Nie będziesz mieć wtedy szefa, innych ludzi w pracy, a jeśli masz takie doświadczenia z ludźmi to może właśnie ta opcja jest najlepszą dla Ciebie? Przez pierwsze dwa lata płacisz tylko 450 zł Zusu, działalność zawsze możesz zawiesić na jakiś czas, odwiesić w dowolnym terminie. Może warto pomyśleć nad takim rozwiązaniem? ![]() Cytat:
Całe szczęście że z ciążą nie dzieje się nic złego, że przebiega ona książkowo, nie ma żadnych niepokojących symptomów, bo przy takiej opiece byłoby to zagrożeniem dla życia i zdrowia i Migotka i dziecka. Życzymy tu sobie wszystkie jak najlepiej, więc pozostaje tylko mieć nadzieję, że Migotek nie będzie żałowała tego że nie skonsultowała się z innym lekarzem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze mam na coś ochotę, ale nie wiem na co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Wtajemniczenie
|
Migotka to osobowość, co nie zmienia faktu, że jej sztuczne problemy powodują u mnie lekki uśmiech. Jeśli chodzi o jej zdrowie to żal mi tylko dziecka, bo co ono winne. Jeśli zaś chodzi o rozwój ciąży to skąd wiecie, że rozwija się prawidłowo jak usg było 2 miesiące temu a tam to tylko lekarz paluchami bada.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Z tymi szczepionkami 5w1 to jest tak, że jak są niedostępne w przychodni to lekarz wypisze receptę i zamawiacie w aptece. Odbiera się w dniu podania i tyle. Czasem nawet tak jest taniej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Pije ktoś ze mną kawę? Do nas doszedł już deszcz i ta zimna nizowa pogoda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Daga825 Czas edycji: 2017-03-18 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Migotku ja tylko bede trzymac kciuki aby z Twoja coreczka bylo wszystko ok i aby nie poniosla zadnych konsekwencji Twojego nieodpowiedzialnego postepowania. Tylko czasem pomysl co jest wazniejsze. I pamietaj ze teraz to Ty ponosisz odpowiedzialnosc za tą malutką istotke która nosisz pod swoim sercem. Nikt inny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
No a tak w ogole to witajcie 😃 ale sie dzis wyspalam! Dzieki Wam 😃😃😃
Nie no moze to glupie - nie moze ale z cala pewnoscia!!- ale sie naczytalam ze nalezy spac na lewym boku, w szpitalu dziewczyny z pokoju tez mi o tym mówiły( podobno im pielegniarki to przekazaly), tak sobie to do łba wbiłam ze spalam i czuwalam . jak tylko sie przewrocilam to sie odwracalam spowrotem a nie zawsze bylo mi wygodnie. No ale dzis to baja😁 odpuscilam to sobie i spalam na zmiane- prawy i lewy. Wiem ze to glupie ale tak juz sobie ubzduralam i wmawialam ze trudno, Marcelek musi miec lepiej ( no a to ze ja niedospana to tez ma przeciez wplyw na malego ale lewy bok byl wazniejszy- oj ja głupiutka). Ze tak napisze.....uspokoilyscie mnie tym jak Wy spicie 😁😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1194 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Straszny skurcz w nodze mnie dziś obudził ;/ niby biorę już po 6 tabl. magnezu, a skurcze dalej się zdarzają.. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Dziś pogoda taka sobie.
Muszę wyskoczyć do miasta po farby na mebelki ![]() ![]() ![]() Wczoraj skleiłam domek dla rodzinki świnki Peppy i mebelki. Dziś będziemy z córą malować, szykować dywany i firanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaa i dzięki dziewczyny za info o szczepionkach, ja na razie zielona w temacie, a dzięki Wam zawsze coś więcej się dowiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | ||
Zakorzenienie
|
No a tak w ogole to witajcie 😃 ale sie dzis wyspalam! Dzieki Wam 😃😃😃
Nie no moze to glupie - nie moze ale z cala pewnoscia!!- ale sie naczytalam ze nalezy spac na lewym boku, w szpitalu dziewczyny z pokoju tez mi o tym mówiły( podobno im pielegniarki to przekazaly), tak sobie to do łba wbiłam ze spalam i czuwalam . jak tylko sie przewrocilam to sie odwracalam spowrotem a nie zawsze bylo mi wygodnie. No ale dzis to baja😁 odpuscilam to sobie i spalam na zmiane- prawy i lewy. Wiem ze to glupie ale tak juz sobie ubzduralam i wmawialam ze trudno, Marcelek musi miec lepiej ( no a to ze ja niedospana to tez ma przeciez wplyw na malego ale lewy bok byl wazniejszy- oj ja głupiutka). Ze tak napisze.....uspokoilyscie mnie tym jak Wy spicie 😁😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana i tez lece po kawe.. Cos mnie zgaga budzi w nocy straszna. .. Moze po antybiotyku :/
Musze sobie teraz zbadac tsh.. Vela .porównywałam z blizej ciebie ale jak połączyłam przesylke to mi na to samo wyszlo..bo ja chce zamowic dopiero w maju..chyba ze wtedy tez zrobia darmowa. Ewentualnie pozniej bede tam domawiac ![]() .ale deszczowa pogoda :/ Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
No ja tez dziekuje za info o szczepionkach. Generalnie jestem zielona w tym temacie ale juz mniej 😃
#1200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.