![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
U mnie też od 2 dni wieczorem zaczęły się takie lekkie ale długotrwałe skurcze w lydkach
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle to śniła mi się całą noc ta glukoza, że smakowała jak galaretka pomarańczowa i piłam ją w gabinecie zabiegowym, który znajdował się w mojej klasie w podstawówce haha no i Paula mi się śniła, że razem się umawiałyśmy na tę glukozę ![]() Co do samej glukozy to tak jak myślałam, smakowała mi jak Veli. Ja naprawdę nie wiem, jak w Was ten smak mógł budzić obrzydzenie. Jeszcze gdyby to gorzkie było, czy słone, ale to jak słodka woda, dla mnie spoko 😛 Obym się teraz dobrze czuła, na razie nic się nie dzieje, ale minęło póki co 20 minut. Aaa właśnie Vela też mi się ostatnio śniła. Nawet miałam Wam to opisać ostatnio, ale ten sen był tak głupi i tak zawiły, że sama do końca nie wiem o co w nim chodziło. Coś że jechałam do Veli, na warsztaty jakieś bezpieczny maluch czy coś w tym stylu, ale Vela je organizowała i że to się okazała jakaś wielka impreza i KAZAŁA nam(była ze mną siostra i przyjaciółka) spać z jakimiś obcymi chłopami haha ładnie!!! Na drugi dzień samochód się popsuł i nie miałyśmy jak wrócić 😛 W ogóle to do pobrania kolejka na 20 osób, w tym jeszcze ja i jeszcze jedna ciężarna i jak myślicie? Ktoś przepuścił? Ludzie to chamy. Ja to sobie nie dam w kaszę dmuchać i na pewno bym wlazła, ale byłam chyba piąta, a musiałam się psychicznie przygotować do glukozy haha no i jeszcze oczywiście przepuściłam tę dziewczynę w ciąży 😎 haha mistrzostwo ciężarna musi ciężarna puścić, bo nikt inny nie ustąpi. Ciekawe kto się przypuszy jak będę na kolejne pobrania wchodziła, tylko czekam, bo ja to się zaraz wykłócę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Rozeznanie
|
Ja Amelię zaszczepiłam tą 5 w1, ale miała Nop. Nie jakieś poważne konsekwencje , ale po pierwszym wkuciu urosła jej gula jak pięść w miejscu wkucia. A za drugim razem jeszcze gorzej , bo od momentu szczepienia przez dłuższy czas ciągle , ciągle płakała. W dzień i w nocy. Meksyk dosłownie- z 2 tygodnie nie utulonego płaczu. Milion konsultacji u lekarzy. Teraz będę te 3 kuła i tyle. A zamiast tej szczepionki na żółtaczkę wezmę jej płatny zamiennik, bo tym czym ją zaszczepeli w szpitalu zostało wycofane z głośną medialną aferą, że w szczepionce była rtęć :/ za pneumokoki też zapłace.
Ja zaczełam pracę w liceum - nie pamiętam ile mam już lat przepracowane , ale na pewno bardzo, bardzo wiele. W liceum pracowałam w każde ferie, wakacje , weekendy w fabryce papieru. A potem na słuchawce ![]() ![]() A w Łodzi to faktycznie może być ciężko w zawodzie grafika znaleźć pracę. Mojego męża kuzynka tam skoczyła studia wyższe i nie mogła znaleźć pracy wiec wyjechała do Anglii i pracuje w zawodzie. A z tymi bokami to teoretycznie lepiej na lewym. A ja nie mogę na lewym. Czuje jak mały tam jest i mam wrażenie , że mu krzywdę mogę zrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Mi ta glukoza przez kilka łyków też smakowała, ale potem już było za słodko. Na szczęście miałam cytrynę i z nią byłam w stanie dalej ją przełknąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Hej😉 maz wyjatkowo na sluzbie...a ja jeszcze w lozeczku😁 nie chce mi sie wychodzic, jak widze co za oknem...
Wczoraj popralam sobie te rzeczy co kupilam juz do szpitala...i dzis pakuje torbe bo widze ze nie ma zartow...wczoraj przez to cisnienie mialam wizje ip Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Giovanemamma jaka będziesz na kolejnym badaniu to nie czekaj aż Cie przepuszcza tylko wchodz. Nie wiem czy tam gdzieś jest kartka; u mnie była ale mała czcionka; że jest ustawa że m.in. kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki. I po sprawie.
Na poczcie czy w sklepie to co innego ale w przychodni trzeba korzystać 🙄😗 Zmykam na śniadanie i kawusie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do kolejki, to smutne, że ludzie tacy są, z resztą w tramwajach to samo, każdy popatrzy i odwraca głowę.. Aż się boję poniedziałku, bo nie wiem czy ja będę mieć odwagę się wepchać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj się wepchnekam w kolejkę w sklepie, ale tylko dlatego, że było mi duszno i bałam się, że zejdę. A byłam sama także kiepsko upaść na podłogę
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
u mnie w pokoju tak jedzie piwskiem .. fu .. maz juz "pracuje na dzialce" bo pozniej do pracy a ja siedze przy otwartym oknie zeby wywietrzyc ta gorzelnie .. eh
![]() jutro idziemy na roczek..myslalam, ze bedzie ładna pogoda i ubiore sie w fajna sukieneczke a tak to nie wiem jaka styloowa bedzie .. kalosze ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
Czuję się bardzo dobrze po glukozie, tylko śpiączka mnie łapie 😮😴 jeszcze 37 minut, 3 pobranie i zawijam się stąd. Głodna już jestem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się tylko spać chciało, a tak to jakoś przetrwałam 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
To dziwna ta nasza przychodnia. Jakis xzas temu pytalam sie w recepcji czy kobiety w ciazy wchodza bez kolejki to uslyszalam ze nie. Jedynie tylko jak jest glukoza. A tak to zadnej ustawy na to nie ma. To ja juz sama nie wiem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Art. 47c ust. 1: „1. Kobiety w ciąży, świadczeniobiorcy do 18 roku życia, posiadający zaświadczenie, o którym mowa w art. 47 ust. 1a, osoby, o których mowa w art. 43 ust. 1, inwalidzi wojenni i wojskowi oraz kombatanci mają prawo do korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do niego, że proszę przeczytać co jest napisane na drzwiach i że o kupce poza kolejnością bez kolejki nie jest uwzględnione. Poza tym, że spędzę tu jeszcze 3h, kiedy on już dawno będzie w domu. Po czym inna ciężarna (która też już była po pierwszej dawce glukozy) stanęła w mojej obronie i mówi: "chce się Pan zamienić i nosić dzidziusia przez 9 miesięcy?" oraz "przynajmniej dziś dałby sobie Pan spokój" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Temu facetowi - bo podniósł mi wtedy ciśnienie, miałam jeszcze dopowiedzieć, że "jak żona była z tym 6-7 letnim chłopcem w ciąży to też pewnie korzystali z pójścia bez kolejki", ale ugryzłam się w język i za moment weszłam do gabinetu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
ja juz opowiadalam swoja historie w aptece..teraz mnie Pani (laska w moim wieku kojarze ze szkoly) zapamietala i od razu poprosila jak ostatnio stalam 40 minut i kupowalam u niej rzeczy typowo dla kobiet w ciazy..to teraz babki sie odrwocily i oo w ciazy z grymasem na twarzy - kolejka nie byla duza .. zaraz podeszly do kasy obok ale ich reakcja.. bezcenna..
Ja moge stac w kolejkach itp ale jak czuje twardy mega brzuch to niestety musze kucnac..usiasc itp .. nie raz kucalam przy kasach w sklepie .. na poaczatku jak mi bylo slabo czy teraz jak z brzucha skala sie robila..ale kazdy w druga strone .. to tez tlumaczylam na glos kolezance w biedronce .. nie chciala mi uwierzyc ale zobaczyla..na wlasne oczy .. ja zawsze przepuszczalam..nawet matki z dzieckiem..babcie..mimo.. ze ludzie nie raz mnie tracali i byl wyscig do kasy jak nowa otwierali .. jeszcze jak nie bylam w ciazy to koles by mnie prawie przewrocil..powiedzialam wtedy na glos - gorzej niz jakis dzikus ... wszystkich traca zeby byc "pierwszym" niestety .. tacy sa u nas ludzie .. moze nie wszyscy no ale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja rozumiem, jakby to była taka babinka z kilkoma rzeczami, żeby się zapytała czy może, żeby kolejka była długa a ja byłam raptem trzecia a ci przede mną dużo nie mieli, za mną nie było nikogo dopiero ten gościu co ją wyciągnął. I my dajemy przyzwolenie na takie zachoanie. A same się boimy poprosić o przepusz czenie nawet jak nam się to nalezy |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
No ale teraz juz nie jezdze po miescie komunikacja miejska wiec nie musze sie wkurzac na takie zachowanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Jak tak czytam o waszej pracy a raczej problemach z nią to cieszę się że mam to co mam, choc różowo nie jest. Poszłam na staż na ostatnim roku studiów, pod koniec stazu okazało się ze jedna z pracownic odchodzi na emeryturę i etat się zwalnia. Złożyłam podanie, poszłam na rozmowę, a że już rok w tym "siedziałam" więc mnie przyjęli. I tak w kwietniu minie mi 10 lat w jednej i mojej pierwszej pracy. Praca na etat od 7 do 15 - dla mnie super - całe popołudnie wolne, obecnie do pracy mam 2-3 minuty samochodem, pieszo 10.. Zarobki pod psem, ale lepsze to niz siedzenie w domu. W międzyczasie byłam tylko na jednej rozmowie kwalifikacyjnej w Szkole Wyższej, potrzebowali do księgowości i kadr - zarobki lepsze ale okazało się ze to praca na zastępstwo pół roku, góra rok, więc szkoda mi było rezygnować z tej w której juz pracowałam 3 lata. Moj maz dzis w domu, ogarnął już całą chatę i nawet okno w kuchni umył a teraz deszcz pada i całe okno schlapane ![]() ![]() Mała śpi, więc bierzemy się za... wspólną kawkę i ciacho. Cytat:
Cytat:
I U nas nie ma żadnych darmowych szczepień dla dzieci zlobkowych- za wszystkie płacę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2017-03-18 o 11:19 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
A odnośnie dzisiejszych pielęgniarek - leżąc parę razy w szpitalu stwierdziłam że są one bardziej zorientowane we wszystkim i potrzebne niż lekarz. Prędzej coś powiedzą, doradzą i nie unosza się tak jak wielcy lekarze. Tak ze ja mam wielki szacunek do nich i ich pracy i tak naprawdę wieksza smialosc zapytac o coś niż lekarza.
Nawet będąc po porodzie zakrwawilam łóżko i żeby w tym nie leżeć wstałam, sama zdjęła brudny podkład, poszłam poprosiłam o czysty i sama sobie założyłam. Dziewczyna obok zdziwiona mowi do mnie - wez wezwij dzwonkiem pielęgniarkę niech Ci zmieni, od tego tu jest. Ja mówię że jak już to od tego tu jest salowa-jedna kobicina na oddział ginekologiczny, położniczy i chirurgie, a ja nie jestem hrabianka której trzeba uslugiwac i potrafię sobie sama łóżko ogarnąć. Fakt, są rez zolzy, które robi a wielką łaskę ze przyjdą i kroplowke podepna ale to w każdej pracy się takie osoby znajdą - ja osobiście narazie trafiłam na 2 takie, do których bałam się odezwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Rozeznanie
|
U mnie w laboratorium są inne zasady ;p bez kolejki kombatanci, honorowi dawcy krwi i pracownicy służby zdrowia. Kiedyś dziewczyna się zapytała czy w ciąży obowiązuje ją kolejka to pani w rejestracji powiedziała , że tutaj więcej niż połowa jest w ciąży i trzeba czekać 😁, ale zazwyczaj przede mną jest jedna albo dwie osoby więc dla mnie to nie problem do tego masa foteli ) W pierwszej ciąży w przychodni ginekologicznej robili mi pobrania i to było super , bo zawsze z marszu się wchodziło.
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
ale mi sie oczy kleja .. co chwile sie budzilam w nocy .. nic no .. zjem łazanki i ide na drzemke
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
Z domu wyniosłam to , że trzeba sobie samemu w życiu radzić i wstyd mi by było, gdybym dzwoniła po kogoś do zmiany podkładu skoro jestem w stanie sobie samodzielnie poradzić.
Byłam dziś w piwnicy obejrzeć co tam po Amelii zostało. Znalazłam kilka pieluch tetrowych i flanelowych , rożek- nie wiem czy się przyda, matę edukacyjną (Amelia dodała, że ona nie rozumie kto jej kupił chlopiecą mete ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Dostałam zaproszenia na Insta i nie wiem kto to
![]() To ktoś z Was? lely_88_ hu_ka_na edi_m_ las_de_la_intuicion ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
Caat nie ja
![]() Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.