Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-11, 23:07   #3601
plameczka
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

A ja przechodze ostatnio dołek. No tak, w zyciu sa przeciez wzloty i upadki. Dziewczyny ja juz zrobilam bardzo duzy postep i nie chce tego popsuc, ale psuje. Nie potrafie jesc tych glupich 2000 kcal, tak jak juz mi sie powoli udawalo, tylko zawsze jest... wiecej. I przytylam juz 1,5 kg przez to. I juz jestem prawie na R. Tylko to moje R zawsze wyglada jednakowo: ciagly glod. I nie dlatego ze nie jem, ale po prostu ciagle glodna jestem jak jestem na redukcji. I nie chce tego. Nie wiem czy mi to poytrzebne bo BMI w normie. Ale ja mam chaos w glowie. Co ja mam robic?

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 23:18   #3602
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
I ja widzę to, że lepiej się czujesz To co piszesz aż nasiąknięte jest optymizmem i radością, i nawet trochę na mnie przechodzi
Na prawdę cieszę się, że tak wspaniale Ci idzie. Mam nadzieje, że mi też się niedługo uda..
No i gratuluje, bo przeglądam Twoje jadłospisy na NCJ i podziwiam
Oby dalej tak pięknie się układało
Cieszę się że mój optymizm Ci się udziela, i naprawdę wierzę że Tobie również się uda, zobaczysz jeszcze będziemy na NCJ chwalić się obie swoimi pięknymi jadłospisami na prawdziwe P

Cytat:
Napisane przez agawlo3 Pokaż wiadomość
hej...ja tu jestem od wczoraj a zauwazylam ze ten watek to tak jakby wielka rodzina dzisiaj mam normalny dzien... w sensie ze oprocz zlego humoru to jak na razie nie rzucilam sie na lodowke... ide pojezdzic rowerkiem... mysle ze to moze stac sie nalogiem pozdrawiam
Witaj w naszej wielkiej rodzinie,
to nałóg , ale za niedługo przekonasz sie jaki wspaniały

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
a co to jest P? może to was rozbawi, ale ja się do końca na tym nie znam u-utrzymanie r-redukcja a p? ncj-nasze codzienne jadłospisy?
P to przytycie
NCJ - nasze codzienne jadłospisy

btw.nie zaglądałam tu przez prawie cały dzień i właśnie poczytałam zaległe posty a moje refleksje umieściłam powżyej
Stary 2008-04-11, 23:46   #3603
zooosia
Zadomowienie

witam dziewczyny

własnie wróciłam ze spotkania było na prawde świetnie, mimo że przed tym denerwowałam się jak to będzie chciałabym się czesto spotykać ze znajomymi, bo zdecydowanie cierpie na ich brak.. niestety z dziwnych przyczyn mnie olali
spotkałam się z kolegami z mojej starej klasy z gim i odbyłam poważna rozmowe z jednym kolegą, który niestety powiedział mi przykra rzecz odnośnie mojej (byłej?) przyjaciołki.. w każdym bądź razie, okazuje się ze nie zależy jej już na mnie z jednej strony spodziewałam się tego ale i tak jest mi przykro.. to w sumie skomplikowana historia.
nie mogę się doczekać rozmowy z panią psycholog., żeby jej o tym wszystkim opowiedzieć. Bo na prawdę rozmowa z osobą która potrafi całkowicie obiektywnie spojrzeć na nasza sytuacje pomaga i własnie ciesze sie, że zdecydowałam sie na terapie, którą polecam wszystkim tutaj z problemami

Funky ja też mam nadzieje, że nie długo moje jadłospisy będą jak prawdziwe P w sumie to też chciałabym mieć czas na przytycie.. no ale nie można mieć wszystkiego co się chce

u mnie dzisiaj z jedzeniem może nie najlepiej. (nie było kolacji), ale to tylko i wylącznie dlatego, że nie było mnie w domu! jutro będzie wzorowo

Pozdrawiam Kochane i życze dobrej nocy

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 08:06   #3604
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
A ja przechodze ostatnio dołek. No tak, w zyciu sa przeciez wzloty i upadki. Dziewczyny ja juz zrobilam bardzo duzy postep i nie chce tego popsuc, ale psuje. Nie potrafie jesc tych glupich 2000 kcal, tak jak juz mi sie powoli udawalo, tylko zawsze jest... wiecej. I przytylam juz 1,5 kg przez to. I juz jestem prawie na R. Tylko to moje R zawsze wyglada jednakowo: ciagly glod. I nie dlatego ze nie jem, ale po prostu ciagle glodna jestem jak jestem na redukcji. I nie chce tego. Nie wiem czy mi to poytrzebne bo BMI w normie. Ale ja mam chaos w glowie. Co ja mam robic?
Wlasnie, zastanów się czy to jest Ci potrzebne, ?? Chcesz z tego wyjść czy ciągle w to brnąć??
Plameczko to normalne że po tych wszytskich głodówkach organizm domaga się dużo więcej , jak bedziesz go słuchać to w końcu sie unormuje twój apetyt, a najgorsze co możesz teraz robić to właśnie redukcja, potem mogą pojawić się kompulsy i bedzie jeszcze gorzej. Najlepiej jak stopniowo zwiększasz kaloryczności i ilość jedzenia wtedy organizm powoli przyzwyczaja się na nowo do tego jedzenia , ale potrzebuje dużo więcej by odbudowac szkody jaki mu wyrządziłaś głodówkami, chyba wiesz ile ja teraz jem , a mimo to nie czuje żebym cos utyła (jeszcze tego nie wiem bo nie stawałam na wadze), a nawet jeśli waga pokaże więcej to będzie to dla mnie powód do radości i satysfakcji , ae udaje mi się pokonac słabości i moją chorą psychikę.
U mnie naszczęscie obyło się bez kompulsów, nie licząc paru epizodów na początku , ale nie były one tak straszne jak te o ktorych piszą dziewczyny. Więc proszę zacznij jesc w miare normalnie a zobaczysz jak się z czasem unormuje :

Zooosiu Tak bardzo się cieszę że jest lepiej i że terapia pomaga, ja tez tak czasem mam że nie mogę się doczekać wizyty aby móc mojej psycholog o wszystkim opowiedzieć I naprawdę takie spojrzenie z boku osoby postronnej pomaga,
Z tymi przyjaciółmi tak chyba zawsze jest przy ED , że prawie wszyscy nas opuszczaja , trudno jest im zrowumieć co siedzi w naszych głowach i wytrzymac takie różne zachowania, ale pomyśl skoro twoja przyjaciółka tak się zachowała to może nie jest Ciebie warta i chyba lepiej mieć 1 prawdziwego przyjaciela niż 10 znajomych Głowa do góry jeszcze nadrobisz stracony czas i odbudujesz znajomości, mnie się to powoli udaje i chyba to najbardziej dodaje mi skrzydeł

Ja już po śniadanku , dziś wyruszam na zakupy, wczoraj całą noc myślałam o tym wszytskim i moje podejście do P sie nie zmieniło tylko wybrałam inną drogę, tak jak radziła moja psycholog i Wiosenka - na luzie.
Życzę wam wszytskim miłego dnia pełnego sukcesów
Stary 2008-04-12, 08:33   #3605
hogatk@
Raczkowanie

Dziś rano sie ważyłam na czczo: waga 52kg, a więc od pewnego czasu(ok.3tyg. nie przytyłam i nie schudłam i ciesze sie z tego) Poza tym naprawde nie wpadne w Ane 2 raz. NIe po tym co przeżyłam(bardziej możliwe są u mnie inne nałogi no ale nie mówmy o nich ;p) Poza tym wcześniej jak sie odchudzałam to CHCIAŁAM być anorektyczką,dążyłam do tego nawet(wiem głupota) TERAZ NIE MAM ZAMIARU ZNÓW SIE W TYM BABRAĆ... a brzuch naprawde mnie wczoraj cholernie bolał,nie wiem czemu, no ale chyba przez pomieszanie dużej ilości nabiału z ogórkami kiszonymi i burakami ;/
hogatk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 10:16   #3606
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
no to jest nas więcej razem raźniej , nie damy się
i ja też... z tym, że moja siostra młodsza

mam pytanie, jak często macie wizyty u psychologa?

ja powoli zwalczam tą moją chandrę, może to jakieś przesilenie zimowe po prostu i wszystko mnie denerwowało... nie wiem
dzisiaj mam bierzmowanie i cały dzień będę zagoniona pewnie to może nie będę miała czasu na myślenie o niektórych sprawach...

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 10:50   #3607
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Plameczko jednej rzeczy nie rozumiem, przytyłaś więc to chyba dobrze nie ? Chciałas przytyc i byłaś na P, a teraz chcesz przejść na R ?! Przestan dokladnie przeliczac te kalorie, a zacznij poprostu jesc to na co masz ochote...

Cytat:
witam dziewczyny

własnie wróciłam ze spotkania było na prawde świetnie, mimo że przed tym denerwowałam się jak to będzie chciałabym się czesto spotykać ze znajomymi, bo zdecydowanie cierpie na ich brak.. niestety z dziwnych przyczyn mnie olali
spotkałam się z kolegami z mojej starej klasy z gim i odbyłam poważna rozmowe z jednym kolegą, który niestety powiedział mi przykra rzecz odnośnie mojej (byłej?) przyjaciołki.. w każdym bądź razie, okazuje się ze nie zależy jej już na mnie z jednej strony spodziewałam się tego ale i tak jest mi przykro.. to w sumie skomplikowana historia.
nie mogę się doczekać rozmowy z panią psycholog., żeby jej o tym wszystkim opowiedzieć. Bo na prawdę rozmowa z osobą która potrafi całkowicie obiektywnie spojrzeć na nasza sytuacje pomaga i własnie ciesze sie, że zdecydowałam sie na terapie, którą polecam wszystkim tutaj z problemami
Bardzo się cieszę, że spotkanie było udane

Cytat:
Ja już po śniadanku , dziś wyruszam na zakupy, wczoraj całą noc myślałam o tym wszytskim i moje podejście do P sie nie zmieniło tylko wybrałam inną drogę, tak jak radziła moja psycholog i Wiosenka - na luzie.
Życzę wam wszytskim miłego dnia pełnego sukcesów
No i super am tylko nadzieję, że ten luz będzie pozytywny i pozwoli Ci jesc to na co masz ochote, a nie ucinac kalorie

A Monita jest zła na siebie... Chciałam kupić sobie dziś na drugie śniadanie bułke słodką, na którą mam od pewnego czasu ochotę i co ? I nic. Oczywiście jej nie kupiłam. Ja już chyba nigdy nie będe jadła to na co mam ochote i wtedy kiedy mam ochote ...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 11:00   #3608
Baby14
Zakorzenienie

Tamo: to zupelnie jak ja Tez niby jestem juz normalniejsza ale opory sa nadal...Od dawna mam ochote na Granole czekoladowa ale co? dzis miałam ja juz w rece ale wrzucilam Frutine bo ma mniej kalorii...

hogatk@: No ja mam taka nadzieje ze w ane nie wpadniesz Ale mało jadasz...dziwie sie ze nie schudłas
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 11:27   #3609
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hogatk@ Pokaż wiadomość
Dziś rano sie ważyłam na czczo: waga 52kg, a więc od pewnego czasu(ok.3tyg. nie przytyłam i nie schudłam i ciesze sie z tego) Poza tym naprawde nie wpadne w Ane 2 raz. NIe po tym co przeżyłam(bardziej możliwe są u mnie inne nałogi no ale nie mówmy o nich ;p) Poza tym wcześniej jak sie odchudzałam to CHCIAŁAM być anorektyczką,dążyłam do tego nawet(wiem głupota) TERAZ NIE MAM ZAMIARU ZNÓW SIE W TYM BABRAĆ... a brzuch naprawde mnie wczoraj cholernie bolał,nie wiem czemu, no ale chyba przez pomieszanie dużej ilości nabiału z ogórkami kiszonymi i burakami ;/
Cytat:
Nie będe pisać od nowa posta, ale napisałam na NCJ:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3845

Czuje sie okropnie,obżarta,wiem że to warzywa ale jutro będzie mniej...

Poza tym wczoraj koleżanka zaczęła mi mówićże mnie przejrzała, że schudłam i że znowu w ane popadam... Ze nic nie jem tylko ciągle te herbatki pije... JA naprawde nie chce wracać do Any i nie wróce a ludzi mi to wmawiają... Poza tym mama często mi mówi ostatnio że jestem chuda, za chuda. Sprawia mi to przyjemność , nie powiem... Wogule jak jestem zdenerwowana to chce jeść mało, pokazywać innym że pije te herbatki,ćwicze,kości żeby sie o mnie martwili. Wiem chore... Wogule jestem jakaśdziwna ;/
Gdzie tu konsekwencja Hogatko?
A po drugie - wyróżniony fragment drugiego zacytowanego postu podpada pod zakaz promowania treści proana. Proszę więc: nie pisz więcej, że planujesz zjeść następnego dnia jeszcze mniej, skoro było i tak tyle co kot napłakał.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 11:49   #3610
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Aguś bo jesz bardzo mało/mało i jeźdzac jeszcze tyle na rowerze to tylko palisz miesnie...
To było do mnie? (bo może inna Aga jest )
Przecież ja nie jem malutko ...

Cytat:
Plameczko ... sama nie wiem co Ci doradzić ... ale moim zdaniem nie powinnaś się odchudzać ...

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
A Monita jest zła na siebie... Chciałam kupić sobie dziś na drugie śniadanie bułke słodką, na którą mam od pewnego czasu ochotę i co ? I nic. Oczywiście jej nie kupiłam. Ja już chyba nigdy nie będe jadła to na co mam ochote i wtedy kiedy mam ochote ...
Mam nadzieję, że kiedyś się przełamiesz ...

Ja wczoraj bawiłam się świetnie . Do dzisiaj. W nocy jak się ocknęłam to tak mnie strasznie brzuch bolał,bo pomieszałam różne smaki wczoraj. Parę pierogów,porcja lodów,potem wafleki,talarki,parę ciastek,a w kinie jeszcze paluszki.
Oczywiście to żaden napad,bo to nie było na raz,ale potem jak się w żołądku wszystko wymieszało,to strasznie mnie bolał,i prawie wymiotowałam
A dzisiaj ... od rana chodzę i mam wyrzuty sumienia,bo miałam nie jeść słodyczy,ale tak mi posmakowały wafelki,że musiałam zjeść no i w ogóle chciałam się dobrze bawić
Gdybym była normalna dzisiaj nie miałabym wyrzutów sumienia żadnych. Ale już mam zamiar nie zjeść albo ograniczyć obiad,zjeść mniej,a wieczorem jeździć na rowerku. Wczoraj nie zjadłam raczej powyżej 2000-2500kcal, jednak i tak mam wrażenie,że gdybym się zważyła to byłoby więcej kg.
Ciężko mi .

Iza - Mam nadzieję,że Twój koszmar się skończy.
Ja również chciałabym, aby to się skończyło. Chcę być normalna,jeść normalnie, a nie ograniczać wszystko,bo jednego dnia zjadłam trochę wafelków czy lodów.

Dużo żeście napisały,przejrzałam wszystko,jednak ciężko mi się wypowiedzieć co do niektórych.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 12:35   #3611
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Gdybym była normalna dzisiaj nie miałabym wyrzutów sumienia żadnych. Ale już mam zamiar nie zjeść albo ograniczyć obiad,zjeść mniej,a wieczorem jeździć na rowerku.
Chcesz nie jeść obiadu?!

Stary 2008-04-12, 12:40   #3612
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Aguś bo jesz bardzo mało/mało i jeźdzac jeszcze tyle na rowerze to tylko palisz miesnie...
Cytat:
To było do mnie? (bo może inna Aga jest )
Przecież ja nie jem malutko ...
Może to było do mnie?

Przeczytałam Was wszystkie Dziewczynki ;*

Ważyłam się wiecie co? Moja waga jest właściwie taka jak z przed tygodnia(no, może jakies 300g mniejsza,ale to nic nie jest), więc jestem zadowolona, bo myślę, że wyglądam lepiej, czuję się lepiej mimo braku zmiany wagi

Powodzenia wszystkim i miłego dnia
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 12:42   #3613
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Chcesz nie jeść obiadu?!

tez sie zastanawiam nie mozesz nie jesc obiadu tym bardziej ze sniadanie skromne zjadłas
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 13:31   #3614
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Gdzie tu konsekwencja Hogatko?
A po drugie - wyróżniony fragment drugiego zacytowanego postu podpada pod zakaz promowania treści proana. Proszę więc: nie pisz więcej, że planujesz zjeść następnego dnia jeszcze mniej, skoro było i tak tyle co kot napłakał.
Pisałam o tym samym, o braku konsekwencji... jak dla mnie to jednoznaczne. Ograniczyć warzywa ? To nie jest normalne...

Cytat:
Mam nadzieję, że kiedyś się przełamiesz ...

Cytat:
A dzisiaj ... od rana chodzę i mam wyrzuty sumienia,bo miałam nie jeść słodyczy,ale tak mi posmakowały wafelki,że musiałam zjeść no i w ogóle chciałam się dobrze bawić
No i bawiłaś się, więc w czym problem. Agnieszka życie jest zbyt krótki, nalezy Cieszyć się chwilą, a nie rozpamietaywać wczorajsze wafelki...

Cytat:
Gdybym była normalna dzisiaj nie miałabym wyrzutów sumienia żadnych. Ale już mam zamiar nie zjeść albo ograniczyć obiad,zjeść mniej,a wieczorem jeździć na rowerku. Wczoraj nie zjadłam raczej powyżej 2000-2500kcal, jednak i tak mam wrażenie,że gdybym się zważyła to byłoby więcej kg.
Ciężko mi .
Agnieszka, dziewczyno co Ty najlepszego robisz.. ???

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
tez sie zastanawiam nie mozesz nie jesc obiadu tym bardziej ze sniadanie skromne zjadłas
właśnie...

Miałam ochote zjeść cukierka i zjadłam ! (mimo, że przecież to nie jest 'ta' godzina na coś słodkiego)
I szczerze mam dość tego myślenia, że tego nie, tego nie, tego nie, to nie teraz, a później i tak dalej. Męczy mnie to i muszę poważnie zacząć z tym walczyć ! Będe starała się jeść tyle na ile mam ochote i wtedy kiedy mam ochote! I koniec kropka !! Chce być wkońcu NOMALNA, chce być taka jak kiedyś, a nie pół godziny rozmyślać nad zjedzeniem jednego głupiego cukierka, ciastka czy nawet kanapki ! Koniec z tym ! Nie chce i nie moge zmarnować sobie życia doszczętnie !!!!!!!!!

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-12, 13:36   #3615
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Agness prosze Cie zjedz dzis normalnie. Pisalas ze wczoraj wcale nie zjadlas tak duzo, tylko masz wyrzuty sumienia po slodyczach tak? Ale przeciez skoro nie przekroczylas zapotrzebowania to nic sie nie stalo. Nie krzywdz sie na wlasne zyczenie

Tamo bardzo madre postanowienie, gratuluje przelamania i zycze wyjscia na prosta. Na pewno dasz rade silna z Ciebie dziewczyna

Wazylam sie dzisaj i zgodnie z obietnica pisze co i jak. W zasadzie nie mam sie niestety czym pochwalic waga dalej stoi na 42kg... Najgorsze jest to ze widzialam jak mamie zrobilo sie przykro, nie musiala nic mowic widzialam jej bol na twarzy, a przeciez ja sie naprawde staralam Smutno mi samej przez to... Wieczorem obiecuje wkleic piekny jadlospis na NCJ. Tak sobie mysle ze najpierw jak chcialam schudnac wybralam najgorsza droge, popsulam sobie zdrowie, a teraz tak ciezko to wszystko naprawic. Ciekawe ile jeszcze czasu bede placic za swoje bledy...

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 13:43   #3616
ewelciaa144
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam ochote zjeść cukierka i zjadłam ! (mimo, że przecież to nie jest 'ta' godzina na coś słodkiego)
I szczerze mam dość tego myślenia, że tego nie, tego nie, tego nie, to nie teraz, a później i tak dalej. Męczy mnie to i muszę poważnie zacząć z tym walczyć ! Będe starała się jeść tyle na ile mam ochote i wtedy kiedy mam ochote! I koniec kropka !! Chce być wkońcu NOMALNA, chce być taka jak kiedyś, a nie pół godziny rozmyślać nad zjedzeniem jednego głupiego cukierka, ciastka czy nawet kanapki ! Koniec z tym ! Nie chce i nie moge zmarnować sobie życia doszczętnie !!!!!!!!!
Tamo, oczywiście gratuluję Przecież to był tylko cukierek, a nie jakieś nie wiadomo jak kaloryczne ciasto A najważniejsze jest to że zjadłaś wtedy kiedy chciałaś a nie o wyznaczonej porze A wiem że to jest najtrudniejsze bo ja nadal mam wyznaczone godziny i tylko o tych jem Ale już staram się powoli przestawać patrzeć na zegarek i jeść wtedy kiedy mam ochotę a nie czekam tylko do wyznaczonej godziny. Masz rację nie marnuj sobie życia bo potem wiesz sama jak trudno wrócić do normalności ...

A ja dzisiaj miała na obiad zapiekankę ryżową i widziałam jak mama smaży na tłuszczu cebulę i kiełbasę, to mimo tego nie wybierałam ich z zapiekanki Tylko normalnie wszystko zjadłam i najważniejsze że nie o godzinie 14 tylko wtedy kiedy było ciepłe

29.09
0/3,3
ewelciaa144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 13:48   #3617
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Tamo bardzo madre postanowienie, gratuluje przelamania i zycze wyjscia na prosta. Na pewno dasz rade silna z Ciebie dziewczyna

Wazylam sie dzisaj i zgodnie z obietnica pisze co i jak. W zasadzie nie mam sie niestety czym pochwalic waga dalej stoi na 42kg... Najgorsze jest to ze widzialam jak mamie zrobilo sie przykro, nie musiala nic mowic widzialam jej bol na twarzy, a przeciez ja sie naprawde staralam Smutno mi samej przez to... Wieczorem obiecuje wkleic piekny jadlospis na NCJ. Tak sobie mysle ze najpierw jak chcialam schudnac wybralam najgorsza droge, popsulam sobie zdrowie, a teraz tak ciezko to wszystko naprawic. Ciekawe ile jeszcze czasu bede placic za swoje bledy...
dziękuje Gosiu (gdzieś wyczytałam imię ) Ty także jesteś silna, to widać, ale wiesz co ? Powiem Ci jedno, im bardziej 'spinasz się' na przytycie tym ciężej to wszystko wychodzi... Wiesz myśle, że powinnaś jeść (postarac się chociaz) spontanicznie, bez planowania, a wtedy gdy masz ochote i to na co masz ochote (wiem, bardzo wiem, że to trudne, ale MUSIMY walczyć..)... Wtedy napewno szybciej by to poszło, bo niestety tak jest, że im bardziej się czegoś chce, tym ciężej to osiągnąc, a jak spuści się z tonu to wszystko spontanicznie przychodzi i idzie szybciej...

I wiesz, dokladnie nad tym samym rozmyslam (nad tym co pogrubiłam)... Ale gdy mam taki słaby, ciężki i smutny moment i zaczynam myśleć o moich błędach to wtedy zaczynam miec ochote na jedzenie, czuje w sobie siłe, aby zjeść i dzięki temu jak najszybciej z tego wyjść...

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-12, 13:57   #3618
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
dziękuje Gosiu (gdzieś wyczytałam imię ) Ty także jesteś silna, to widać, ale wiesz co ? Powiem Ci jedno, im bardziej 'spinasz się' na przytycie tym ciężej to wszystko wychodzi... Wiesz myśle, że powinnaś jeść (postarac się chociaz) spontanicznie, bez planowania, a wtedy gdy masz ochote i to na co masz ochote (wiem, bardzo wiem, że to trudne, ale MUSIMY walczyć..)... Wtedy napewno szybciej by to poszło, bo niestety tak jest, że im bardziej się czegoś chce, tym ciężej to osiągnąc, a jak spuści się z tonu to wszystko spontanicznie przychodzi i idzie szybciej...

I wiesz, dokladnie nad tym samym rozmyslam (nad tym co pogrubiłam)... Ale gdy mam taki słaby, ciężki i smutny moment i zaczynam myśleć o moich błędach to wtedy zaczynam miec ochote na jedzenie, czuje w sobie siłe, aby zjeść i dzięki temu jak najszybciej z tego wyjść...
Ja wlasnie staram sie jesc to na co mam ochote, tylko z ta kolacja mam problem. Z moim posilkow planowane sa tylko obiady no i te kolacje Dziekuje Ci bardzo za madre slowa Kocham Was, ten watek i atmosfere, ktora tu panuje. Zawsze potraficie podniesc na duchu nie wiem co bym bez was zrobila. A teraz lece na pyszny obiadek

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 14:22   #3619
agness51
Zakorzenienie

Tamuś - Gratuluję mały sukcesik ale cieszy

dobrze,że jednak nie jest ze mną aż tak źle ... dzisiaj miałam potworną ochotę na bułkę słodką i zjadłam na IIŚn ... a obiadu nie ograniczyłam ... był naleśnik ... niestety kupny no ale cieszę się,że jednak coś zjadłam, bo nie chcę być na tyle nierozsądna aby się głodzić .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 14:29   #3620
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Nie przechodź na R!!!!! Ile więcej niż 2000? Może zrobiłaś tak, że ważyłaś się bo bardziej obfitym jedzeniowo dniu i ten 1kg to taki "znikający kilogram", który jest np. przez 1 dzień, a potem nie mma po nim śladu?

Cytat:
witam dziewczyny

nie mogę się doczekać rozmowy z panią psycholog., żeby jej o tym wszystkim opowiedzieć. Bo na prawdę rozmowa z osobą która potrafi całkowicie obiektywnie spojrzeć na nasza sytuacje pomaga i własnie ciesze sie, że zdecydowałam sie na terapie, którą polecam wszystkim tutaj z problemami jestem z Ciebie strasznie dumna, terapia na miliard procent przyniesie efekty!

Funky ja też mam nadzieje, że nie długo moje jadłospisy będą jak prawdziwe P w sumie to też chciałabym mieć czas na przytycie.. no ale nie można mieć wszystkiego co się chce

u mnie dzisiaj z jedzeniem może nie najlepiej. (nie było kolacji), ale to tylko i wylącznie dlatego, że nie było mnie w domu! jutro będzie wzorowo trzymam za słowo, Kochana!

Pozdrawiam Kochane i życze dobrej nocy
Cytat:
Hogatko, no to sskoro jesteś taka super zdeterminowana, to moze pochwal się jadłospisem :/

Cytat:

Ja wczoraj bawiłam się świetnie . Do dzisiaj. W nocy jak się ocknęłam to tak mnie strasznie brzuch bolał,bo pomieszałam różne smaki wczoraj. Parę pierogów,porcja lodów,potem wafleki,talarki,parę ciastek,a w kinie jeszcze paluszki.
Oczywiście to żaden napad,bo to nie było na raz,ale potem jak się w żołądku wszystko wymieszało,to strasznie mnie bolał,i prawie wymiotowałam
A dzisiaj ... od rana chodzę i mam wyrzuty sumienia,bo miałam nie jeść słodyczy,ale tak mi posmakowały wafelki,że musiałam zjeść no i w ogóle chciałam się dobrze bawić dobrze zrobiłaś!
Ciężko mi .

zwykle po tego typu imprezach jest 1 kg więcej, ale on po dniu już znika lub po dwóch.
Zjedz obiad, proooszę nie ma co się katować -wafelki smakowały ifajnie, teraz o nich zapomnij i jedz sobie normalnie jedzonko

Funky mam nadzieję, że wkrótce będziesz sobie jadła co chcesz i kiedy chcesz - w tym drożdżówki, lody, słodycze i będziesz się z tym dobrze czuć!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 15:05   #3621
Nikita-v
Zadomowienie

wiecie co, strasznie wam zazdroszcze, tej otwartości z którą umiecie tutaj rozmawiać... ja nadal siedze z moim problemem w głowie i nie umiem się przemóc zeby powiedzieć głosno i wyraźnie co jest nie tak....boje się, ze ktos się dowie, ze mnie wyśmieje, uzna za wymysły... więc siedze i myślę, analizuje, walcze z wyrzutami sumienia....a najgorsze, ze nie jestem juz nastolatką, jestem z was tu wszystkich zapewne najstarsza... i po chorobie z którą walczyłam w liceum i na początku studiów myslałam ze juz nie ma sladu.. niestety się mysliłam i znow kazde spojrzenie w lustro jest dla mnie karą.. ech...
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 15:14   #3622
anniaa

tamto moje zdanie o cwiczeniach było do Agness
jestem z ciebie dumna ze jednak zjadłas ten obiad

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 15:18   #3623
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita-v Pokaż wiadomość
wiecie co, strasznie wam zazdroszcze, tej otwartości z którą umiecie tutaj rozmawiać... ja nadal siedze z moim problemem w głowie i nie umiem się przemóc zeby powiedzieć głosno i wyraźnie co jest nie tak....boje się, ze ktos się dowie, ze mnie wyśmieje, uzna za wymysły... więc siedze i myślę, analizuje, walcze z wyrzutami sumienia....a najgorsze, ze nie jestem juz nastolatką, jestem z was tu wszystkich zapewne najstarsza... i po chorobie z którą walczyłam w liceum i na początku studiów myslałam ze juz nie ma sladu.. niestety się mysliłam i znow kazde spojrzenie w lustro jest dla mnie karą.. ech...
Może warto się przemóc? Sama widzisz, że wiele z Nas ma problemy, a i jak sama widzisz, dziewczyny potrafią niekiedy tak zmotywować, tak pomóc, że od razu człowiek czuje się lepiej jeśli będziesz gotowa na to, wiedz, że chętnie Cię wysłuchamy. Często tłumienie uczuć potęguje ból..
Stary 2008-04-12, 15:21   #3624
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita-v Pokaż wiadomość
Mnie też na początku brakowało odwagi żeby się tutaj wypowiadać w ogóle gdziekolwiek, tak samo jak ty bałam się że ktoś mnie wyśmieje , źle zrozumie, a na początku przy pierwszych postach bardzo uważałam na to co pisze , a teraz potrafie pisać to co czuje w danym momencie , tak prosto z serducha i nie zastanawiam się czy to jest ładnie napisane czy ktoś sobie o mnie pomyśli tak czy inaczej.
Każda z nas jest inna i warto dzielić się swoimi uczuciami i poznawac co dziewczyny sądza o tym wszytskim.
ŻYczę Ci tej otwartości , abys potrafiła dzielić się swoimi problemami bo wspólnymi siłami może temu jakoś pomożemy
btw. |Ile masz lat?? Może nie jesteś najstarsza, ja tez już swoje latka mam
Stary 2008-04-12, 15:24   #3625
asiek14
Zakorzenienie

coś czuję ze dzisiaj pierwszy raz będzie bez napadu... ale jeszcze nie chcę zapeszać... dam znać co i jak po bierzmowaniu

edit: ja nadal mam czasami opory przed napisaniem niektorych postów, szczególnie tych o mojej rodzinie itd. a przyznać sie do tego że wpadłam w kompulsy było mi bardzo ciezko.

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 15:34   #3626
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też na początku brakowało odwagi żeby się tutaj wypowiadać w ogóle gdziekolwiek, tak samo jak ty bałam się że ktoś mnie wyśmieje , źle zrozumie, a na początku przy pierwszych postach bardzo uważałam na to co pisze , a teraz potrafie pisać to co czuje w danym momencie , tak prosto z serducha i nie zastanawiam się czy to jest ładnie napisane czy ktoś sobie o mnie pomyśli tak czy inaczej.
Każda z nas jest inna i warto dzielić się swoimi uczuciami i poznawac co dziewczyny sądza o tym wszytskim.
ŻYczę Ci tej otwartości , abys potrafiła dzielić się swoimi problemami bo wspólnymi siłami może temu jakoś pomożemy
btw. |Ile masz lat?? Może nie jesteś najstarsza, ja tez już swoje latka mam
Dokładnie tak zgadzam się.
Stary 2008-04-12, 16:04   #3627
notspeciallady
Raczkowanie

Funky ,dobrze pisze Tutaj wspieramy się i nikogo nie ubliżamy czy tak strasznie nie krytykujemy o ile wogóle się to zdarza. Ja z początku też bałam się napisać cokolwiek - co zjadłam,czy wogóle jadłam i bałam się rekacjii innych ,ale teraz wiem ,że mogę otworzyć się z akurat TYM problem właśnie tu. Bez wizażu teraz siedziałabym w bagnie i jadła po 150 kcal dziennie i kolacje uważałabym za straszliwy grzech

Agness gratuluje,że zjadłaś bułkę i obiedzik )

DANCE
MUSIC

,,Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
notspeciallady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 16:11   #3628
hogatk@
Raczkowanie

Nie chodziło mi o to, że bede jadła mniej warzyw ze względu na kalorie(których prawie ich nie mają) ale żeby było mniej objętościowo. Wiadomo że moge zjeść chałwe lub ciasto i jest to b. mało objętościowo, ale kcl dużo i wtedy jestem mniej najedzona niż jak zjem ok.kilo warzyw ;/

A dziś jem mało. Żołądek mi napierdala. NIe umiem dużo zjeść. W sumie nawet nie chce. Gdy zobaczyła dziś że nie schudłam poczułam sie dobrze. NIe musze sie obżerać. NIe chce schudnąć, po prostu nie chce dużo jeść, takie głupie to troche... Nie wiem czemu tak robie. Chce sie znów ukarać, kontrolować, udowodnić innym że umiem jeść mało ( pamiętam jak mi mama niedawno mówiła, że podjadam cały czas, żebym czegoś nie wyjadała bo nie starczy dla innych itp. Czułam sie wtedy cholernie słaba i mnie to wkurzało właśnie. Więc teraz znów jej pokazuje że moge jeść mało i mam kontrole. Ale chudnąć już nie chce.)

Ale chyba zaczne jeść więcej. Nie tylko ciągle te warzywa ( chociaż cholernie mi one smakują i nie umiem sie oprzeć). Zaczyna sie sezon na lody Mam smaka na moje ukochane drogie,kaloryczne rożki(ok.300kcl) i sobie kupie w najbliższym czasie jak tylko je znajde... NIe martwcie sie będzie dobrze
hogatk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 16:21   #3629
Nikita-v
Zadomowienie

funky 26
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 16:51   #3630
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Żołądek mi napierdala.
Dobieraj słownictwo łagodniej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości