Majówki 2016 - część szósta - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-21, 10:59   #631
anulus17
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część szósta

A wiecie że w szwecji nie robią tego ? Dopiero jak wyjdzie za wysoki cukier w badaniach😁 ja robiłam w Polsce ale to masakra jest😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 11:30   #632
ola0605
Zadomowienie

Ja robiłam krzywa cukrową w tłusty czwartek najpierw ten ulepek a potem paczki na śniadanie
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 11:34   #633
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
A wiecie że w szwecji nie robią tego ? Dopiero jak wyjdzie za wysoki cukier w badaniach ja robiłam w Polsce ale to masakra jest

W Irlandii tez nie, chyba ze sa wskazania rodzinne, genetyczne etc. ja mialam robione, bo mialam polska doktor
Teraz w Irlandii walcza, zeby usg genetyczne bylo dla kazdej ciezarnej. Bo tez tego nie robia..
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 11:37   #634
fablous
Zakorzenienie

Czy ktoś wie gdzie to moje dziecko tak zapieprza w każdej sekundzie dnia? Ciągle zarobiona, gdzieś musi iść, coś musi zrobić, nie ma szans na 5 sekund w jednym miejscu. Ona jest non stop w ruchu. Ja wysiadam, czasem po zmianie pampersa jestem cała mokra bo nie daje rady jej ogarnąć kiedy w jednej chwili idzie w trzech kierunkach 😰

Może znajdą się jakieś pasy obezwladniajace w tym sklepie co sztuczne szczęki zamawiacie?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 11:57   #635
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Hej
U nas niespokojnie spal w nocy z jęczeniem i kreceniem sie przez sen w sumie kp x3 ale spalismy do 9.30 mimo ze obylo sie wczesniej bez rozbudzenia.
My dzis znowu sami do jutra.
Wczoraj byli u nas moi rodzice mama chce sobie kupic telefon bo ma jakis sprzed potopu gdzie nawet aparatu nie ma ona mocno kiepska w nowinki techniczne ale chce "jakis z tych dotykowych co wy macie" i mowi ze tylko sie zastanawia czy wziac smartfona czy telefon uswiadomilismy ja ze smartfon tez jest telefonem oooj ciezko bedzie ja go nauczyc haha
He he może nie będzie tak zle. Moja mama ogarnęła szybko ale ona już wcześniej ogarniała tableta i komputer (tyle że stacjonarny)

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 12:35   #636
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Czy ktoś wie gdzie to moje dziecko tak zapieprza w każdej sekundzie dnia? Ciągle zarobiona, gdzieś musi iść, coś musi zrobić, nie ma szans na 5 sekund w jednym miejscu. Ona jest non stop w ruchu. Ja wysiadam, czasem po zmianie pampersa jestem cała mokra bo nie daje rady jej ogarnąć kiedy w jednej chwili idzie w trzech kierunkach

Może znajdą się jakieś pasy obezwladniajace w tym sklepie co sztuczne szczęki zamawiacie?

A ja Majce rzucam piłkę jak pieskowi, żeby się ruszyła bo by mogła siedzieć ciagle w jednym miejscu u mnie na kolanach 🤣
Stary 2017-03-21, 12:46   #637
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
Ło matulu, ślęczę na krzywej cukrowej, wypiłam ten ulipek, zaraz puszczę pawia.....bleeeee

Ło matko, aż mi się przypomniało, jak po pierwszym spotkaniu z glukozą rzygałam dalej niż widziałam... Ratowała mnie cytrynowa glukoza, ale pół miasta i internetu obeszłam zanin gdzieś dostałam.

Bilans nocy ze smoczkiem - pomiędzy ściąganiem o północy a ściąganiem o 5 jedna pobudka. Słownie - jedna! Jak zadzwonił budzik to byłam wyspana jak mops. Później znowu zjadł i spał do 7, godzina kicania i godzina snu kamiennego, a nie co 5 minut bujanie na rękach. Kupiłam już większe smoczki, bo mieliśmy tylko takie do 6 miesięcy i na drzemkę też odleciał raz - dwa, dał się odłożyć, ale siedzę obok, bo jestem u rodziców a tu wersalka mała.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 12:50   #638
asiaczek
Zakorzenienie

Mateo to też​ wulkan energii. Książki są złe, bo trzeba siedzieć w miejscu. W kojcu ma ze 100 piłeczek i za wszystkimi lata po całym domu.

Ale pięknie śpiewają ptaki Rano wstałam lewą nogą ale teraz już jest mi lepiej

Stary 2017-03-21, 13:22   #639
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Ło matulu, ślęczę na krzywej cukrowej, wypiłam ten ulipek, zaraz puszczę pawia.....bleeeee

a mi to smakowała jestem nienormalna?
Pamiętam, że w drodze powrotnej z krzywej cukrowej zeżarłam pół milki

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Czy ktoś wie gdzie to moje dziecko tak zapieprza w każdej sekundzie dnia? Ciągle zarobiona, gdzieś musi iść, coś musi zrobić, nie ma szans na 5 sekund w jednym miejscu. Ona jest non stop w ruchu. Ja wysiadam, czasem po zmianie pampersa jestem cała mokra bo nie daje rady jej ogarnąć kiedy w jednej chwili idzie w trzech kierunkach 😰

hehe
obawiam się, że będzie jeszcze gorzej. Właśnie w parku widziałam mamę z dzieckiem na smyczy taki pajączek i smycz teleskopowa :mdeje: dziecko może półtora roczku

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Mówiłam już ze Lenka ma na drugie Ryszard😂

Pozdrów Ryszarda w takim razie od Hubci-Zbigniewa

ciuuuuufff ciuuuuuf i tak all day every day

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Właśnie wróciłam z Alątkiem z imprezy topienia Marzanny.
Trzy przedszkola, świetny kolorowy orszak. Ali mało oczka z orbit nie wyszły taka byłą impreza!

A mnie coś ścisnęło w gardle, że ten mój robaczek też niedługo bedzie przedszkolakiem. Tam szły takie małe robaczki , trzymając się rączkami takiego węża - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.
Stary 2017-03-21, 13:27   #640
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
a mi to smakowała jestem nienormalna?
Pamiętam, że w drodze powrotnej z krzywej cukrowej zeżarłam pół milki

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

hehe
obawiam się, że będzie jeszcze gorzej. Właśnie w parku widziałam mamę z dzieckiem na smyczy taki pajączek i smycz teleskopowa :mdeje: dziecko może półtora roczku

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Pozdrów Ryszarda w takim razie od Hubci-Zbigniewa

ciuuuuufff ciuuuuuf i tak all day every day

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Właśnie wróciłam z Alątkiem z imprezy topienia Marzanny.
Trzy przedszkola, świetny kolorowy orszak. Ali mało oczka z orbit nie wyszły taka byłą impreza!

A mnie coś ścisnęło w gardle, że ten mój robaczek też niedługo bedzie przedszkolakiem. Tam szły takie małe robaczki , trzymając się rączkami takiego węża - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.
U mnie po osiedlu też chodzą smyki z takim wężem

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-03-21, 13:41   #641
monika2736
Rozeznanie

Glukoza:-\ ten smak czuje do dzisiaj, ale jak trzeba to trzeba
Daj znac Bona jak wyniki będą
Moje dziecko dzisiaj tak szaleje ze juz nie ogarniam pojechałam właśnie z nim na spacer żeby nie musieć ciągle biegać za nim
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 14:00   #642
Monanka83
Zakorzenienie

Widzę, że nie tylko Nina to mały harpagan, nie nadążam za nią ostatnio, chyba za późno zdecydowałam się na dziecko, jestem za stara na takie ekscesy
Codziennie w nocy czy nad ranem ją przebieram bo jest cała zasiusiana - pielucha w miarę sucha, ale przecież ten kręcioł takie ewolucje wyczynia, że się pampers dupci nie trzyma!

Ola, ja oczyma wyobraźni widzę Twoją Majeczkę siedzącą pół dnia w jednym miejscu i tylko przenosicie ją żeby jej krajobraz zmieniać

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Apropo kapania - kapiecie codziennie?

Kąpiemy co drugi dzień
Stary 2017-03-21, 14:13   #643
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
He he może nie będzie tak zle. Moja mama ogarnęła szybko ale ona już wcześniej ogarniała tableta i komputer (tyle że stacjonarny)

Moja lezy w kazdym temacie. Cos tam kiedys probowala ze mna jak tam mieszkalam ale miala problem co zrobic jak skonczyla jej sie dlugosc kabla od myszy

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Ola widze ten sam obrazek co Mona

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

My tez na spacerze. Spal godzine a mi zaczely nogi wchodzic w dooope wiec pimyslalam pojde na pusty plac zabaw na lawke a on niech spunia.
Taaa najpierw walczylam zeby tam wejsc z durna furtka co sie ciagle zamykala i walila w wozek ale ok spi no ale zeby dojechac do lawki trzeba bylo minac trawiasto piaskowe wertepy z dołami no i tego juz moje dziecko mialo dosc.
Tak wiec dzis tylko godzina spania bedzie i Bog raczy wiedziec jaki humor do 20stej...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 15:40   #644
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko Nina to mały harpagan, nie nadążam za nią ostatnio, chyba za późno zdecydowałam się na dziecko, jestem za stara na takie ekscesy
Codziennie w nocy czy nad ranem ją przebieram bo jest cała zasiusiana - pielucha w miarę sucha, ale przecież ten kręcioł takie ewolucje wyczynia, że się pampers dupci nie trzyma!

Ola, ja oczyma wyobraźni widzę Twoją Majeczkę siedzącą pół dnia w jednym miejscu i tylko przenosicie ją żeby jej krajobraz zmieniać

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Kąpiemy co drugi dzień

Dokładnie! Dziś chciałam pokazać teściowej jak raczkuje to siedziała w miejscu i ani rusz królowa siedzi a starzy niech wymieniają jej zabawki.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Moja lezy w kazdym temacie. Cos tam kiedys probowala ze mna jak tam mieszkalam ale miala problem co zrobic jak skonczyla jej sie dlugosc kabla od myszy

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Ola widze ten sam obrazek co Mona

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

My tez na spacerze. Spal godzine a mi zaczely nogi wchodzic w dooope wiec pimyslalam pojde na pusty plac zabaw na lawke a on niech spunia.
Taaa najpierw walczylam zeby tam wejsc z durna furtka co sie ciagle zamykala i walila w wozek ale ok spi no ale zeby dojechac do lawki trzeba bylo minac trawiasto piaskowe wertepy z dołami no i tego juz moje dziecko mialo dosc.
Tak wiec dzis tylko godzina spania bedzie i Bog raczy wiedziec jaki humor do 20stej...

Ja kiedyś mamę próbowałam nauczyć pisać SMS ... jezuuuu w życiu się tyle nie denerwowałam. To nie na moje nerwy. Najlepsze jest to, ze ona jest z siebie dumna, ze umie odczytać
Stary 2017-03-21, 16:34   #645
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:

Zdecydowanie w każdym przewijaku powinny być seryjnie montowane pasy do przypinania dziecka.
Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Ło matko, aż mi się przypomniało, jak po pierwszym spotkaniu z glukozą rzygałam dalej niż widziałam... Ratowała mnie cytrynowa glukoza, ale pół miasta i internetu obeszłam zanin gdzieś dostałam.

Bilans nocy ze smoczkiem - pomiędzy ściąganiem o północy a ściąganiem o 5 jedna pobudka. Słownie - jedna! Jak zadzwonił budzik to byłam wyspana jak mops. Później znowu zjadł i spał do 7, godzina kicania i godzina snu kamiennego, a nie co 5 minut bujanie na rękach. Kupiłam już większe smoczki, bo mieliśmy tylko takie do 6 miesięcy i na drzemkę też odleciał raz - dwa, dał się odłożyć, ale siedzę obok, bo jestem u rodziców a tu wersalka mała.
U mnie położna wycisnęła zwykłą cytrynę do gluzkozy. W sumie to nawet nie moją tylko jakiejś dziewczyny, która miała w tym samym czasie badanie.I w sumie smakowało jak przesłodzona lemoniada

My dziś po ostatniej wizycie u neonatologa. Na odchodne dostalaliśmy skierowanie do larygologa.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 17:18   #646
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część szósta

Dziewczyny ile razy dziennie wychodzicie na spacer?
Ja jeden raz w poludnie lub po poludniu gdy wstanie ze spania ok 14-15.
Widze wlasnie sasiadke z dwa mce mlodszym juz trzeci raz juz chyba.
Jak ona to ogarnia ja tez chce byc tak czasto na spacerze a teraz pod wieczor to moja ulubiona pora taki spikoj sie robi ptaki spiewaja... no ale albo wyjde albo obiad zrobie i zwykle obiad wygrywa...
Dobrze ze za tydzien zmiana czasu bedzie wiecej czasu na dreptanie.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie w każdym przewijaku powinny być seryjnie montowane pasy do przypinania dziecka.

U mnie położna wycisnęła zwykłą cytrynę do gluzkozy. W sumie to nawet nie moją tylko jakiejś dziewczyny, która miała w tym samym czasie badanie.I w sumie smakowało jak przesłodzona lemoniada

My dziś po ostatniej wizycie u neonatologa. Na odchodne dostalaliśmy skierowanie do larygologa.

Fajnie ze juz z neonatologiem sie nie bedziecie widziec.
Teraz laryngolog...

Edytowane przez Iwonia27
Czas edycji: 2017-03-21 o 17:19
Stary 2017-03-21, 17:41   #647
SzczyptaRadosci
Rozeznanie

Cytat:
Jak ona to ogarnia ja tez chce byc tak czasto na spacerze a teraz pod wieczor to moja ulubiona pora taki spikoj sie robi ptaki spiewaja... no ale albo wyjde albo obiad zrobie i zwykle obiad wygrywa...

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Teraz laryngolog...
Ja raz dziennie. Przeważnie w okolicach 13-14.
Jak się zrobi cieplej to będę częściej wychodziła.

Dziś w wydawnictwie czarnaowca.pl 50% zniżki

Ps. To ja gosiaczekbtm straciłam hasło do poprzedniego konta. Jak go znajdę to powrócę w poprzednim nicku.

Edytowane przez SzczyptaRadosci
Czas edycji: 2017-03-21 o 17:44
SzczyptaRadosci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 18:04   #648
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupiłam w empiku drewniane magnesy, wczoraj przyjechały do mnie. Drewniane z rysunkami farmy, kosztowały coś około 40 złotych ale jakoś mnie nie zachwycily. Takie zwykłe magnesy.
U nas noc tragedia, może to te zeby bo robi luźna kupke i miała katar na wieczór

Super te magnesy ))

Rose brawa dla Emi za zebale

Bon kciuki za wyniki krzywej daj znać jak będą

U nas może zbliża się koniec tego chorobska...gile odpuscily, kaszel powoli też, martwią mnie te poranne wymioty co drugi dzień....czy to możliwe, że jej coś może zalegac i jak dużo wypije to zwymiotuje?

Marzymy o spacerach jak Misia już wyzdrowieje....

I cały czas myślimy o spacerowce, która wziąć. ...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 18:21   #649
asiaczek
Zakorzenienie

No_doubt może coś jej szkodzi i dlatego wymiotuje, ale czemu tylko rano i nie zawsze?

Moje dziecko już śpi, bo było wyczerpane.

Nie nadążam za nim. Raz śpi w dzień łącznie 5 godzin a innego dnia 1,5. Na drzemkę koło 16-ej ciężko go uśpić, więc chyba zacznę chodzić na drugi spacer bo wtedy bez problemu usypia. Z tym że my jeszcze jeździmy w gondoli i nie wiem co będzie gdy przesiadziemy się do spacerówki.

Stary 2017-03-21, 18:28   #650
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
No_doubt może coś jej szkodzi i dlatego wymiotuje, ale czemu tylko rano i nie zawsze?

Nie nadążam za nim. Raz śpi w dzień łącznie 5 godzin a innego dnia 1,5. Na drzemkę koło 16-ej ciężko go uśpić, więc chyba zacznę chodzić na drugi spacer bo wtedy bez problemu usypia. Z tym że my jeszcze jeździmy w gondoli i nie wiem co będzie gdy przesiadziemy się do spacerówki.

Tez mysle ze to dobry pomysl ze spacerem w porze drugiej drzemki.
U nas ok po przejsciu do spacerowki. Tez udaje mu sie zasnac a przyznaje drzalam o to jezdzimy na polsiedzaco kiedy zasypia biore na plasko i jest ok.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez SzczyptaRadosci Pokaż wiadomość
Ja raz dziennie. Przeważnie w okolicach 13-14.
Jak się zrobi cieplej to będę częściej wychodziła.

Dziś w wydawnictwie czarnaowca.pl 50% zniżki

Ps. To ja gosiaczekbtm straciłam hasło do poprzedniego konta. Jak go znajdę to powrócę w poprzednim nicku.

A ja mysle kto to mi odpisal.

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Super te magnesy ))

Rose brawa dla Emi za zebale

Bon kciuki za wyniki krzywej daj znać jak będą

U nas może zbliża się koniec tego chorobska...gile odpuscily, kaszel powoli też, martwią mnie te poranne wymioty co drugi dzień....czy to możliwe, że jej coś może zalegac i jak dużo wypije to zwymiotuje?

Marzymy o spacerach jak Misia już wyzdrowieje....

I cały czas myślimy o spacerowce, która wziąć. ...

Dobrze ze juz coraz lepiej o wymiotach sie nie wypowiem bo u nas za dzidziusia byly tylko po mm kiedy bylam na prochach przy kamieniu nerkowym.
Stary 2017-03-21, 18:50   #651
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

No właśnie mnie też to zastanawia...tak myślałam, że może po nocy coś jej zalega przez ten.mokry kaszel....zobaczę jak.jutro będzie...

Misia też już śpi

Stary 2017-03-21, 19:07   #652
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz laryngolog...
My 2 albo 3 razy wychodzimy. Tylko że u nas nie ma spania w domu. Zazwyczaj na spacerze śpi albo w domu tylko dosypia

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-03-21, 20:15   #653
BonaDea75
Zadomowienie

Mam wyniki z krzywej cukrowej , wszystko w porządku.
Jestem załamana przekroczyłam magiczne psychologiczne 80 kg, jak szłam do porodu z Zuzią wazyłam 83 a jeszcze 13 tygodni przede mną i to tych gdzie przybiera się najwięcej.
Idę się zastrzelić.

Stary 2017-03-21, 20:44   #654
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem załamana przekroczyłam magiczne psychologiczne 80 kg, jak szłam do porodu z Zuzią wazyłam 83 a jeszcze 13 tygodni przede mną i to tych gdzie przybiera się najwięcej.
Idę się zastrzelić.

Super ze wyniki ok.
Oj tam oj tam z wagą
Stary 2017-03-21, 20:49   #655
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Idę się zastrzelić.

Super, ze wyniki ok

Ale jakie to słodkie kg ))

Stary 2017-03-21, 20:56   #656
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Bona, brawa za krzywą wagą się aż tak nie przejmuj, zaczniesz biegać za dwoma siajtkami albo robić kilometry czołgiem i zleci raz-dwa

A ja wiedziałam, że poproszenie siostry na chrzestną prędzej czy później mi bokiem wyjdzie... Zaczęła fukać o kartkę do spowiedzi, że co to za wymysły żeby tak kontrolować dorosłych ludzi, a u nas proboszcz mega służbista i papierki musi mieć, tym bardziej że mąż niewierzący więc chrzestni muszą być tip-top. Już miałam na końcu języka, że jeszcze nigdzie jej danych nie podawaliśmy, więc jeśli to dla niej problem to może zrezygnować. Ale wtedy byłby kwas i to niezły. W ogóle jak przyjedzie to ja jej chyba będę do samych chrzcin unikać, bo tak się różnimy w podejściu do wychowywania dzieci, że bardziej się chyba nie da
Stary 2017-03-21, 21:23   #657
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Bona, brawa za krzywą wagą się aż tak nie przejmuj, zaczniesz biegać za dwoma siajtkami albo robić kilometry czołgiem i zleci raz-dwa

A ja wiedziałam, że poproszenie siostry na chrzestną prędzej czy później mi bokiem wyjdzie... Zaczęła fukać o kartkę do spowiedzi, że co to za wymysły żeby tak kontrolować dorosłych ludzi, a u nas proboszcz mega służbista i papierki musi mieć, tym bardziej że mąż niewierzący więc chrzestni muszą być tip-top. Już miałam na końcu języka, że jeszcze nigdzie jej danych nie podawaliśmy, więc jeśli to dla niej problem to może zrezygnować. Ale wtedy byłby kwas i to niezły. W ogóle jak przyjedzie to ja jej chyba będę do samych chrzcin unikać, bo tak się różnimy w podejściu do wychowywania dzieci, że bardziej się chyba nie da

Aaa daaj spookoj nie moge jak ktos stwarza sam jakies problemy. Jest to ustanowione tak a nie inaczej i albo sie z tego wywiazujesz i siedzisz cicho albo nie i nara.
Jak idzie cos zalatwiac do urzedu to tez wymysla? Aaa taaam.
Stary 2017-03-21, 22:10   #658
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa daaj spookoj nie moge jak ktos stwarza sam jakies problemy. Jest to ustanowione tak a nie inaczej i albo sie z tego wywiazujesz i siedzisz cicho albo nie i nara.
Jak idzie cos zalatwiac do urzedu to tez wymysla? Aaa taaam.
Fakt, że nie wszyscy księża tych kartek ze spowiedzi wymagają, w innej parafii, w której siostra chrzciła dzieci i ja też ostatnio byłam chrzestną w ogóle ich nie chcą, ale oni wszystko robią totalnie po łebkach i na odwal się. Ale wiedziała, że ja będę Wojtka chrzcić w innym kościele, gdzie ksiądz akurat bardzo papierków pilnuje (jak nam do ślubu o jednym zapomniał to później w ostatniej chwili wiózł go w zębach do kurii, żeby tylko nikt kiedyś ważności ślubu nie podważył). Siostra niestety zrobiła się z tych, co chodzą trochę na pokaz (teraz tym bardziej, bo chce dzieci do katolickiej szkoły zapisać) a jednocześnie nadają, że papierologia, biurokracja itp. Serio żałuję, że jednak nie poprosiłam przyjaciółki na chrzestną, ale byłby nie lada kwas na pół rodziny, że mam siostrę, która nie ma żadnych formalnych przeszkód a biorę "obcą"
Stary 2017-03-21, 22:19   #659
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, że nie wszyscy księża tych kartek ze spowiedzi wymagają, w innej parafii, w której siostra chrzciła dzieci i ja też ostatnio byłam chrzestną w ogóle ich nie chcą, ale oni wszystko robią totalnie po łebkach i na odwal się. Ale wiedziała, że ja będę Wojtka chrzcić w innym kościele, gdzie ksiądz akurat bardzo papierków pilnuje (jak nam do ślubu o jednym zapomniał to później w ostatniej chwili wiózł go w zębach do kurii, żeby tylko nikt kiedyś ważności ślubu nie podważył). Siostra niestety zrobiła się z tych, co chodzą trochę na pokaz (teraz tym bardziej, bo chce dzieci do katolickiej szkoły zapisać) a jednocześnie nadają, że papierologia, biurokracja itp. Serio żałuję, że jednak nie poprosiłam przyjaciółki na chrzestną, ale byłby nie lada kwas na pół rodziny, że mam siostrę, która nie ma żadnych formalnych przeszkód a biorę "obcą"

Ja dokladnie tak zrobilam. Wzielam kolezanke. Ale ja ze swoja siostra to tak nie za bardzawo
Stary 2017-03-21, 23:25   #660
anulus17
Zakorzenienie

Iwonia ja wychodzę przeważnie raz dziennie teraz ale na minimum godzinę, często dwie.
Latem pewnie znowu będą 2 spacery do południa 2 godzinki i pi południu dwie lub trzy jak mąż w domu. No chyba że Lenka będzie wolała już inne formy spędzania czasu na dworzu😂

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

U nas w spacerówce jest zasypianie na czoło-blat czyli głową oparta na pałaku od spacerówki bo nawet jak już jej oczy latają to udaje ze nie chce spać. Po jakiś 5 minutach kładę ją i śpi dalej.

anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości