|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część szósta
A wiecie że w szwecji nie robią tego ? Dopiero jak wyjdzie za wysoki cukier w badaniach😁 ja robiłam w Polsce ale to masakra jest😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam krzywa cukrową w tłusty czwartek
najpierw ten ulepek a potem paczki na śniadanie
|
|
|
|
#633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Irlandii tez nie, chyba ze sa wskazania rodzinne, genetyczne etc. ja mialam robione, bo mialam polska doktor Teraz w Irlandii walcza, zeby usg genetyczne bylo dla kazdej ciezarnej. Bo tez tego nie robia.. |
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś wie gdzie to moje dziecko tak zapieprza w każdej sekundzie dnia? Ciągle zarobiona, gdzieś musi iść, coś musi zrobić, nie ma szans na 5 sekund w jednym miejscu. Ona jest non stop w ruchu. Ja wysiadam, czasem po zmianie pampersa jestem cała mokra bo nie daje rady jej ogarnąć kiedy w jednej chwili idzie w trzech kierunkach 😰
Może znajdą się jakieś pasy obezwladniajace w tym sklepie co sztuczne szczęki zamawiacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja Majce rzucam piłkę jak pieskowi, żeby się ruszyła bo by mogła siedzieć ciagle w jednym miejscu u mnie na kolanach 🤣
|
|
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bilans nocy ze smoczkiem - pomiędzy ściąganiem o północy a ściąganiem o 5 jedna pobudka. Słownie - jedna! Jak zadzwonił budzik to byłam wyspana jak mops. Później znowu zjadł i spał do 7, godzina kicania i godzina snu kamiennego, a nie co 5 minut bujanie na rękach. Kupiłam już większe smoczki, bo mieliśmy tylko takie do 6 miesięcy i na drzemkę też odleciał raz - dwa, dał się odłożyć, ale siedzę obok, bo jestem u rodziców a tu wersalka mała. |
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Mateo to też wulkan energii. Książki są złe, bo trzeba siedzieć w miejscu. W kojcu ma ze 100 piłeczek i za wszystkimi lata po całym domu.
Ale pięknie śpiewają ptaki Rano wstałam lewą nogą ale teraz już jest mi lepiej![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#639 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem nienormalna? Pamiętam, że w drodze powrotnej z krzywej cukrowej zeżarłam pół milki ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
hehe obawiam się, że będzie jeszcze gorzej. Właśnie w parku widziałam mamę z dzieckiem na smyczy ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() ciuuuuufff ciuuuuuf i tak all day every day ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Właśnie wróciłam z Alątkiem z imprezy topienia Marzanny. Trzy przedszkola, świetny kolorowy orszak. Ali mało oczka z orbit nie wyszły taka byłą impreza!A mnie coś ścisnęło w gardle, że ten mój robaczek też niedługo bedzie przedszkolakiem. Tam szły takie małe robaczki
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#641 |
|
Rozeznanie
|
Glukoza:-\ ten smak czuje do dzisiaj, ale jak trzeba to trzeba
Daj znac Bona jak wyniki będą Moje dziecko dzisiaj tak szaleje ze juz nie ogarniam pojechałam właśnie z nim na spacer żeby nie musieć ciągle biegać za nim
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko Nina to mały harpagan, nie nadążam za nią ostatnio, chyba za późno zdecydowałam się na dziecko, jestem za stara na takie ekscesy
![]() Codziennie w nocy czy nad ranem ją przebieram bo jest cała zasiusiana - pielucha w miarę sucha, ale przecież ten kręcioł takie ewolucje wyczynia, że się pampers dupci nie trzyma! ![]() Ola, ja oczyma wyobraźni widzę Twoją Majeczkę siedzącą pół dnia w jednym miejscu i tylko przenosicie ją żeby jej krajobraz zmieniać ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja lezy w kazdym temacie. Cos tam kiedys probowala ze mna jak tam mieszkalam ale miala problem co zrobic jak skonczyla jej sie dlugosc kabla od myszy ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Ola widze ten sam obrazek co Mona ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- My tez na spacerze. Spal godzine a mi zaczely nogi wchodzic w dooope wiec pimyslalam pojde na pusty plac zabaw na lawke a on niech spunia. Taaa najpierw walczylam zeby tam wejsc z durna furtka co sie ciagle zamykala i walila w wozek ale ok spi no ale zeby dojechac do lawki trzeba bylo minac trawiasto piaskowe wertepy z dołami no i tego juz moje dziecko mialo dosc. ![]() Tak wiec dzis tylko godzina spania bedzie i Bog raczy wiedziec jaki humor do 20stej...
|
|
|
|
|
#644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie! Dziś chciałam pokazać teściowej jak raczkuje to siedziała w miejscu i ani rusz królowa siedzi a starzy niech wymieniają jej zabawki. ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Ja kiedyś mamę próbowałam nauczyć pisać SMS ... jezuuuu w życiu się tyle nie denerwowałam. To nie na moje nerwy. Najlepsze jest to, ze ona jest z siebie dumna, ze umie odczytać
|
||
|
|
|
#645 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My dziś po ostatniej wizycie u neonatologa. Na odchodne dostalaliśmy skierowanie do larygologa. |
||
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część szósta
Dziewczyny ile razy dziennie wychodzicie na spacer?
Ja jeden raz w poludnie lub po poludniu gdy wstanie ze spania ok 14-15. Widze wlasnie sasiadke z dwa mce mlodszym juz trzeci raz juz chyba. ![]() Jak ona to ogarnia ja tez chce byc tak czasto na spacerze a teraz pod wieczor to moja ulubiona pora taki spikoj sie robi ptaki spiewaja... no ale albo wyjde albo obiad zrobie i zwykle obiad wygrywa...Dobrze ze za tydzien zmiana czasu bedzie wiecej czasu na dreptanie. ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Fajnie ze juz z neonatologiem sie nie bedziecie widziec. Teraz laryngolog... Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2017-03-21 o 17:19 |
|
|
|
|
#647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się zrobi cieplej to będę częściej wychodziła. Dziś w wydawnictwie czarnaowca.pl 50% zniżki ![]() Ps. To ja gosiaczekbtm straciłam hasło do poprzedniego konta. Jak go znajdę to powrócę w poprzednim nicku.
Edytowane przez SzczyptaRadosci Czas edycji: 2017-03-21 o 17:44 |
|
|
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))Rose brawa dla Emi za zebale ![]() Bon kciuki za wyniki krzywej daj znać jak będą ![]() U nas może zbliża się koniec tego chorobska...gile odpuscily, kaszel powoli też, martwią mnie te poranne wymioty co drugi dzień....czy to możliwe, że jej coś może zalegac i jak dużo wypije to zwymiotuje? Marzymy o spacerach jak Misia już wyzdrowieje.... I cały czas myślimy o spacerowce, która wziąć. ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
No_doubt może coś jej szkodzi i dlatego wymiotuje, ale czemu tylko rano i nie zawsze?
Moje dziecko już śpi, bo było wyczerpane. Nie nadążam za nim. Raz śpi w dzień łącznie 5 godzin a innego dnia 1,5. Na drzemkę koło 16-ej ciężko go uśpić, więc chyba zacznę chodzić na drugi spacer bo wtedy bez problemu usypia. Z tym że my jeszcze jeździmy w gondoli i nie wiem co będzie gdy przesiadziemy się do spacerówki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mysle ze to dobry pomysl ze spacerem w porze drugiej drzemki. U nas ok po przejsciu do spacerowki. Tez udaje mu sie zasnac a przyznaje drzalam o to jezdzimy na polsiedzaco kiedy zasypia biore na plasko i jest ok.---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
A ja mysle kto to mi odpisal. ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Dobrze ze juz coraz lepiej o wymiotach sie nie wypowiem bo u nas za dzidziusia byly tylko po mm kiedy bylam na prochach przy kamieniu nerkowym. |
|||
|
|
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Misia też już śpi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
Mam wyniki z krzywej cukrowej , wszystko w porządku.
Jestem załamana przekroczyłam magiczne psychologiczne 80 kg, jak szłam do porodu z Zuzią wazyłam 83 a jeszcze 13 tygodni przede mną i to tych gdzie przybiera się najwięcej. Idę się zastrzelić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze wyniki ok. Oj tam oj tam z wagą
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jakie to słodkie kg ))Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Bona, brawa za krzywą
wagą się aż tak nie przejmuj, zaczniesz biegać za dwoma siajtkami albo robić kilometry czołgiem i zleci raz-dwa ![]() A ja wiedziałam, że poproszenie siostry na chrzestną prędzej czy później mi bokiem wyjdzie... Zaczęła fukać o kartkę do spowiedzi, że co to za wymysły żeby tak kontrolować dorosłych ludzi, a u nas proboszcz mega służbista i papierki musi mieć, tym bardziej że mąż niewierzący więc chrzestni muszą być tip-top. Już miałam na końcu języka, że jeszcze nigdzie jej danych nie podawaliśmy, więc jeśli to dla niej problem to może zrezygnować. Ale wtedy byłby kwas i to niezły. W ogóle jak przyjedzie to ja jej chyba będę do samych chrzcin unikać, bo tak się różnimy w podejściu do wychowywania dzieci, że bardziej się chyba nie da
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa daaj spookoj nie moge jak ktos stwarza sam jakies problemy. Jest to ustanowione tak a nie inaczej i albo sie z tego wywiazujesz i siedzisz cicho albo nie i nara. Jak idzie cos zalatwiac do urzedu to tez wymysla? Aaa taaam. |
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dokladnie tak zrobilam. Wzielam kolezanke. Ale ja ze swoja siostra to tak nie za bardzawo
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonia ja wychodzę przeważnie raz dziennie teraz ale na minimum godzinę, często dwie.
Latem pewnie znowu będą 2 spacery do południa 2 godzinki i pi południu dwie lub trzy jak mąż w domu. No chyba że Lenka będzie wolała już inne formy spędzania czasu na dworzu😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- U nas w spacerówce jest zasypianie na czoło-blat czyli głową oparta na pałaku od spacerówki bo nawet jak już jej oczy latają to udaje ze nie chce spać. Po jakiś 5 minutach kładę ją i śpi dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.

najpierw ten ulepek a potem paczki na śniadanie

ja robiłam w Polsce ale to masakra jest
mimo ze obylo sie wczesniej bez rozbudzenia.
️
ona mocno kiepska w nowinki techniczne ale chce "jakis z tych dotykowych co wy macie" i mowi ze tylko sie zastanawia czy wziac smartfona czy telefon 
u mnie na kolanach 🤣

jestem nienormalna? 

TEN dzień: 09.08.2014