Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-12, 17:02   #3631
plameczka
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Dziewczyny tak szybko odpowiem na Wasze pytania:
Nie bylam nigdy na P, tylko na U, ale po prostu nie wiem co ze mna jest, ze jem, to wlasnie wiecej niz te 2000 kcal, zazwyczaj 2300-2400 kcal. Nie chcialam przytyc, ale tak wyszlo, nawet bym o tym nie wiedziala, tzn boczki mi sie troche zrobily, ale zeby az 1,5 kg? I wczesniej te 3kg? Eee.. Ale nie chce mi sie przechodzi na R dlatego narazie jem normalnie, chociaz psychika mowi co innego, ale nie dam sie, chyba. I raczej nie sa to wahania wagi, bo zwazylam sie raz i wlasnie tak pomyslalam, ale po 3 dniach bylo jeszcze 0,5 kg wiecej. Po prostu tyje

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 17:56   #3632
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
coś czuję ze dzisiaj pierwszy raz będzie bez napadu... ale jeszcze nie chcę zapeszać... dam znać co i jak po bierzmowaniu

edit: ja nadal mam czasami opory przed napisaniem niektorych postów, szczególnie tych o mojej rodzinie itd. a przyznać sie do tego że wpadłam w kompulsy było mi bardzo ciezko.
Ale super! Już trzymam kciuki, żeby żadnego napadu nie było, na pewno nie będzie pisz wszystko, co tylko chcesz, bo to naprawdę pomaga

Cytat:
Napisane przez hogatk@ Pokaż wiadomość
Nie chodziło mi o to, że bede jadła mniej warzyw ze względu na kalorie(których prawie ich nie mają) ale żeby było mniej objętościowo. Wiadomo że moge zjeść chałwe lub ciasto i jest to b. mało objętościowo, ale kcl dużo i wtedy jestem mniej najedzona niż jak zjem ok.kilo warzyw ;/

A dziś jem mało. Żołądek mi napierdala. NIe umiem dużo zjeść. W sumie nawet nie chce. Gdy zobaczyła dziś że nie schudłam poczułam sie dobrze. NIe musze sie obżerać. NIe chce schudnąć, po prostu nie chce dużo jeść, takie głupie to troche... Nie wiem czemu tak robie. Chce sie znów ukarać, kontrolować, udowodnić innym że umiem jeść mało ( pamiętam jak mi mama niedawno mówiła, że podjadam cały czas, żebym czegoś nie wyjadała bo nie starczy dla innych itp. Czułam sie wtedy cholernie słaba i mnie to wkurzało właśnie. Więc teraz znów jej pokazuje że moge jeść mało i mam kontrole. Ale chudnąć już nie chce.)

Ale chyba zaczne jeść więcej. Nie tylko ciągle te warzywa ( chociaż cholernie mi one smakują i nie umiem sie oprzeć). Zaczyna sie sezon na lody Mam smaka na moje ukochane drogie,kaloryczne rożki(ok.300kcl) i sobie kupie w najbliższym czasie jak tylko je znajde... NIe martwcie sie będzie dobrze
i Ty nam mówisz, że to nie powrót any. No nieee, wcale. Podkreśliłam Twoje słowa, które świadczą o tym, że jednak ED powraca. Zresztą, chyba nigdy się nie wyleczyłaś z tego. jak mamy się nie martwisz, skoro piszesz takie rzeczy?! A "żołądek ci napierdala" dlatego, że zwykle jesz za mało, teraz zjadłaś troszkę więcej i to był dla niego (żołądka) szok. Przechodziłam to, gdy zaczynałam normalnie jeść (na początku) - straszny ból żołądka itp.

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak szybko odpowiem na Wasze pytania:
Nie bylam nigdy na P, tylko na U, ale po prostu nie wiem co ze mna jest, ze jem, to wlasnie wiecej niz te 2000 kcal, zazwyczaj 2300-2400 kcal. ile?! ja myślałam, że Ty nam tu napiszesz jakieś 3000 czy więcej, a tu... 2300? Przesadzasz strasznie. Nie chcialam przytyc, ale tak wyszlo, nawet bym o tym nie wiedziala, tzn boczki mi sie troche zrobily, ale zeby az 1,5 kg? myslę, że podświadomie sobie wmawiasz te boczki, bo np.u mnie 1,5kg w ogole nie było widać. To mało I wczesniej te 3kg? Eee.. Ale nie chce mi sie przechodzi na R dlatego narazie jem normalnie, chociaz psychika mowi co innego, ale nie dam sie, chyba. I raczej nie sa to wahania wagi, bo zwazylam sie raz i wlasnie tak pomyslalam, ale po 3 dniach bylo jeszcze 0,5 kg wiecej. Po prostu tyje
Spokojnie, Kochanie Ile już jesz normalnie? tzn jak długo? Bo może troszkę przytyłaś, a teraz organizm się przyzwyczaił do większej dawki kcal i waga spadnie

Agnessiu, gratuluję! jestem strasnzie dumna! Mam pytanie - ile schudłaś kiedyś na R??

Funky, nie jesteś taaaaaka znowu stara 87'? Najpiękniejsze lata ^^ (podobno )

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 18:30   #3633
plameczka
Wtajemniczenie

2 tygodnie juz jem normalnie i nie chce tego psuc... Faktycznie przesadzam? Chyba brakuje mi troche dystansu. Czasem dochodzi do 2800 kcal ale to bardzo rzadko, przewaznie 2400. Niby maly nadmiar, ale jak sie tak przez 14 dni nazbiera to idzie 14x400 i wychodzi duzo. Sama nie wiem jakie jest moje zapotrzebowanie niby liczylam 2000 kcal, ale dokladnie nie wiem.

Buzka

Stary 2008-04-12, 18:41   #3634
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

Funky, nie jesteś taaaaaka znowu stara 87'? Najpiękniejsze lata ^^ (podobno )
87 czyli niecałe 20 latek , nie czuję się staro czasem tylko żałuję że przez anoreksje straciłam najpiękniesze lata, ale staram się o tym nie myśleć tylko o przyszłości bo mam zamiar to nadrobić, czasu nie cofnę ale nie zmarnuje tego co mnie czeka

Wiosenko a Ty ile masz lat?? I co Ty trenujesz?? Pytałam już wcześniej ale chyba moje pytanie gdzieś zaginęło
Stary 2008-04-12, 18:51   #3635
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
dobrze,że jednak nie jest ze mną aż tak źle ... dzisiaj miałam potworną ochotę na bułkę słodką i zjadłam na IIŚn ... a obiadu nie ograniczyłam ... był naleśnik ... niestety kupny no ale cieszę się,że jednak coś zjadłam, bo nie chcę być na tyle nierozsądna aby się głodzić .
No! I całe szczęście bo już baciki szykowałam na Ciebie
Dla pocieszenia powiem Ci, że ja też wczoraj mocno smaki pomieszałam i nagrzeszyłam. I czułam się przejedzona. No, ale zjadłam normalne śniadanie, obiad itd - i już jest wszystko ok

Takie imprezy trzeba po prostu traktować jako "podkręcanie metabolizmu', nieprawdaż?
Cytat:
coś czuję ze dzisiaj pierwszy raz będzie bez napadu... ale jeszcze nie chcę zapeszać... dam znać co i jak po bierzmowaniu
super
Cytat:

edit: ja nadal mam czasami opory przed napisaniem niektorych postów, szczególnie tych o mojej rodzinie itd. a przyznać sie do tego że wpadłam w kompulsy było mi bardzo ciezko.
z pewnością... ale przyznałaś się A przyznanie się do słabości już świadczy o sile
Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
87 czyli niecałe 20 latek , nie czuję się staro czasem tylko żałuję że przez anoreksje straciłam najpiękniesze lata, ale staram się o tym nie myśleć tylko o przyszłości bo mam zamiar to nadrobić, czasu nie cofnę ale nie zmarnuje tego co mnie czeka
to dokładnie tak jak ja
Też żałuję, ale co było to było i trudno. Nadrobimy

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 19:43   #3636
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
2 tygodnie juz jem normalnie i nie chce tego psuc... Faktycznie przesadzam? Chyba brakuje mi troche dystansu. Czasem dochodzi do 2800 kcal ale to bardzo rzadko, przewaznie 2400. Niby maly nadmiar, ale jak sie tak przez 14 dni nazbiera to idzie 14x400 i wychodzi duzo. Sama nie wiem jakie jest moje zapotrzebowanie niby liczylam 2000 kcal, ale dokladnie nie wiem.

Buzka
przesadzasz! tak mi się wydaje. A ile się ruszasz? Mówię Ci - może waga przez te 2 tyg poszła w górę, ale teraz na sto procent się zatrzyma

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

Wiosenko a Ty ile masz lat?? I co Ty trenujesz?? Pytałam już wcześniej ale chyba moje pytanie gdzieś zaginęło
A długo się odchudzałaś? No nie przesadzaj z tymi najpiękniejszymi latami - teraz czekają Cię lepsze

A ja mam 17 lat (22 listopada 18) Trenuję lekkoatletykę, biegam 800m ^^

Jak Wam minął dzień, Kochane?

Stary 2008-04-12, 20:07   #3637
Nikita-v
Zadomowienie

czyli jednak "babcią " wśród was jestem...ale wpadłam w to bagno jak byłam w waszym wieku, tym bardziej podziwiam, ze wychodzicie z tego i mądrzejecie.. ja po jakims czasie kiedy wydawało się, ze wszytsk ojest super, niestety przegrywam po raz kolejny.. no cóż trzeba zacisnąć zęby i wziąść się w garsc/
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 20:10   #3638
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

A korzystałaś z pomocy psychologa czy wychodziłaś "na własną rękę"?

Stary 2008-04-12, 20:15   #3639
Nikita-v
Zadomowienie

iza... leczyłam się u psychiatry, co prawda nie na to...ale jednak antydepresanty wypływają jednak na postrzeganie samego siebie i prosciej wtedy sobie poradzić z niektórymi rzeczami....
ja rozumiem wszytskie mechanizmy, mówiłyscie kiedys o obwodzie uda, pobiegłam więc niezwłocznie zmierzyć moje... mam mniej niz tu podawano.. a mimo to patrze na swoje nogi i widze dwie tłuste parówki....wiem, ze tak nie jest, wiem ze nigdy nie byłam gruba, wiem ze wszyscy ludzie uwazaja mnie za szczupłą, ale widze coś innego
Stary 2008-04-12, 20:52   #3640
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita-v Pokaż wiadomość
iza... leczyłam się u psychiatry, co prawda nie na to...ale jednak antydepresanty wypływają jednak na postrzeganie samego siebie i prosciej wtedy sobie poradzić z niektórymi rzeczami....
ja rozumiem wszytskie mechanizmy, mówiłyscie kiedys o obwodzie uda, pobiegłam więc niezwłocznie zmierzyć moje... mam mniej niz tu podawano.. a mimo to patrze na swoje nogi i widze dwie tłuste parówki....wiem, ze tak nie jest, wiem ze nigdy nie byłam gruba, wiem ze wszyscy ludzie uwazaja mnie za szczupłą, ale widze coś innego
Może powinnaś podzielić się z Nami tym wszystkim co w Tobie siedzi... Myślę, że byłoby Ci łatwiej...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 21:11   #3641
Nikita-v
Zadomowienie

tamonita chciałabym.. ale narazie tak na ogóle gdzie wszyscy mogę to przeczytać jednak sie nie odważe
Stary 2008-04-12, 21:38   #3642
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Nikita, skoro byś chciała, myślę, że nie ma ku temu przeszkód, aczkolwiek Cię nie zmuszam. A Ty masz anę, czy bulimię, może kompulsy? Myślałaś o wznowieniu terapii?

A ja dziś wieczorem jadłam, jadłam i jadłam GOODY. I jabłka, wpadłam w jakiś ciągmam lekkie wyrzuty sumienia, bo naprawdę było tego dużo. Ale niepotrzebnie, prawda?

Stary 2008-04-12, 21:51   #3643
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
czyli jednak "babcią " wśród was jestem...ale wpadłam w to bagno jak byłam w waszym wieku, tym bardziej podziwiam, ze wychodzicie z tego i mądrzejecie.. ja po jakims czasie kiedy wydawało się, ze wszytsk ojest super, niestety przegrywam po raz kolejny.. no cóż trzeba zacisnąć zęby i wziąść się w garsc/
Trzymam kciuki, żeby wreszcie udało Ci się z tego wyjść. Ja też podchodziłam do "zdrowienia" ładnych parę razy. W końcu się udało.
Kiedy poczujesz już, że masz odwagę się wygadać to pisz śmiało - wyrzucenie z siebie problemów naprawdę pomaga
Cytat:
A ja dziś wieczorem jadłam, jadłam i jadłam GOODY. I jabłka, wpadłam w jakiś ciągmam lekkie wyrzuty sumienia, bo naprawdę było tego dużo. Ale niepotrzebnie, prawda?
oczywiście, że niepotrzebnie!
W końcu Goody są good, a jabłka to też samo zdrowie; było pycha i to najważniejsze - nawet nie myśl, żeby się przejmować

Stary 2008-04-12, 22:06   #3644
agness51
Zakorzenienie

Aniiu - Myślisz, że faktycznie mogę palić mięśnie?

Wiosenko - Schudłam jakieś 30kg.
Nie przejmuj się tym musli i jabłkami

Zjadłam dziś 1600kcal. Więcej się bałam. Nie przełamałam się do drożdżowego ciasta, na które miałam ochotę, ani do lodów,ale cieszę się,że przynajmniej się nie głodziłam za wczoraj .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 22:09   #3645
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Aniiu - Myślisz, że faktycznie mogę palić mięśnie?

Wiosenko - Schudłam jakieś 30kg.
Nie przejmuj się tym musli i jabłkami

Zjadłam dziś 1600kcal. Więcej się bałam. Nie przełamałam się do drożdżowego ciasta, na które miałam ochotę, ani do lodów,ale cieszę się,że przynajmniej się nie głodziłam za wczoraj .
dziękuję Dziewczyny miałam taaaaką ochotę zjeść dziś kinder bueno białe (o 21.40 ) ale się powstrzymałam :P a szkoda. ale wiedziałam, że będę mieć wyrzuty sumienia, więc poczeka moje kochane kinder do jutra. A to b i a ł e kinder bueno! znalazłam wreszcie, i to w tesco

szkoda, że się nie przełamałaś Jejku, ale dużo schudłaś! Nie wyobrażam sobie tego! Jak długo Ci to zajelo?

Stary 2008-04-12, 22:10   #3646
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję Dziewczyny miałam taaaaką ochotę zjeść dziś kinder bueno białe (o 21.40 ) ale się powstrzymałam :P a szkoda. ale wiedziałam, że będę mieć wyrzuty sumienia, więc poczeka moje kochane kinder do jutra. A to b i a ł e kinder bueno! znalazłam wreszcie, i to w tesco

szkoda, że się nie przełamałaś Jejku, ale dużo schudłaś! Nie wyobrażam sobie tego! Jak długo Ci to zajelo?
Trzeba było zjeść jka miałaś ochotę

Zaczęłam odchudzanie w maju 2006 a już we wrześniu ważyłam prawie 30kg mniej.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-04-12, 22:11   #3647
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super! Już trzymam kciuki, żeby żadnego napadu nie było, na pewno nie będzie pisz wszystko, co tylko chcesz, bo to naprawdę pomaga
no i sie udało
jutro napisze wiecej o bierzmowaniu bo nie czuje sie najlepiej dzisiaj (boli mnie glowa bardzo)
dobranoc

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 22:13   #3648
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
tamonita chciałabym.. ale narazie tak na ogóle gdzie wszyscy mogę to przeczytać jednak sie nie odważe
Nie boj sie, to ze masz problem z ktorym chcesz wygrac to nie powod do wstydu. Masz racje kazdy moze to przeczytac ale nikt nie ma prawa Cie oceniac czy krytykowac. ED nie rodzi sie z niczego, jest czesto "przykrywka" dla wiekszych problemow. Chyba ze nie tego sie boisz...

Cytat:
Oczywiscie! Przeciez ty sie tyle ruszasz ze na pewno wszystko spalilas. A poza tym pewnie wiesz ze od czasu do czasu powinno sie wlasnie zrobic taki dzien z wieksza iloscia "pozywienia" by podkrecic metabolizm

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 22:15   #3649
plameczka
Wtajemniczenie

agness jestem pod wrazeniem, ze doszlas do tak ladnej figury

iza oj malo sie ruszam, czyli czasem pokrece hula hop, pospaceruje no i wf. nic po za tym... ale juz jest lepiej, rezygnuje z R, za duzo moge stracic.

Pozdrawiam

Stary 2008-04-12, 22:17   #3650
agness51
Zakorzenienie

Plameczko - no niestety kosztem zaburzeń miesiączkowania,no i na początku trochę w niezdrowy sposób ...

Stary 2008-04-12, 22:19   #3651
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
agness jestem pod wrazeniem, ze doszlas do tak ladnej figury

iza oj malo sie ruszam, czyli czasem pokrece hula hop, pospaceruje no i wf. nic po za tym... ale juz jest lepiej, rezygnuje z R, za duzo moge stracic.

Pozdrawiam
Ja wlasnie nigdy nie wiem co mam wybrac na wszelkich kalkulatorach obliczajacych zapotrzebowanie kcal, gdzie jest pytanie o aktywnosc, nie umiem ocenic czy moja aktywnosc jest duza, mala, srednia a wy jak to rozumiecie?

Stary 2008-04-12, 22:23   #3652
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Agness, podziwiam Cię! Ale potem już zdrowe r było?

Plameczko, fajnie, że zapominasz o r

dziękuję i przepraszam, że pisałam o tych goodach. przemyślałam to i uznałam, że przejmowanie się czymś takim jest conajmniej dziwne. Teraz jest już ok, dzięki Wam w duzej mierze!

Stary 2008-04-12, 22:24   #3653
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Ja wlasnie nigdy nie wiem co mam wybrac na wszelkich kalkulatorach obliczajacych zapotrzebowanie kcal, gdzie jest pytanie o aktywnosc, nie umiem ocenic czy moja aktywnosc jest duza, mala, srednia a wy jak to rozumiecie?
hmmm ja biorę tak:
mała aktywność - prawie nie ćwiczysz
średnia - 2-3 lekkie treningi tygodniowo
duża - 4-5 treningów tygodniowo

Stary 2008-04-12, 22:24   #3654
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - hmm ... raczej tak .

super,że się nie przejmujesz

edit:
o,to chyba mam dużą aktywność

Stary 2008-04-12, 22:30   #3655
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
dziękuję i przepraszam, że pisałam o tych goodach. przemyślałam to i uznałam, że przejmowanie się czymś takim jest conajmniej dziwne. Teraz jest już ok, dzięki Wam w duzej mierze!
Nie masz za co przepraszac kazdy ma czasem kryzys, najwazniejsze ze podzielilas sie swoimi watpliwosciami, w pewniem sposob poszukalas pomocy i doszlas do madrego wniosku
Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
hmmm ja biorę tak:
mała aktywność - prawie nie ćwiczysz
średnia - 2-3 lekkie treningi tygodniowo
duża - 4-5 treningów tygodniowo
Dzieki to moja chyba tez bedzie w takim razie duza ale to roznie byla w zaleznosci od tygodnia

Stary 2008-04-12, 22:45   #3656
asiek14
Zakorzenienie

dziewczyny dziekuje
pisanie z wami pomaga i jak juz pisalam strasznie sie ciesze ze mi sie udalo

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2008-04-12, 22:47   #3657
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny dziekuje
pisanie z wami pomaga i jak juz pisalam strasznie sie ciesze ze mi sie udalo
To super

Stary 2008-04-12, 22:54   #3658
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
To super
pomimo bolu głowy i tak czuję się świetnie... w końcu. nie chce tego zawalić

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2008-04-12, 23:09   #3659
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
pomimo bolu głowy i tak czuję się świetnie... w końcu. nie chce tego zawalić
Super

A ja, tak jak pisałam zaczęłam jeść to na co mam ochtę I tak też było dziś
Np. Miałam ochote na wiejski, a do niego na kawałek chleba, to zjadłam ten chleb
Troszke wyrzutów sumienia mam Ale gdy pomyśle o tym jak bylo fajnie jak wygladałam normalnie i jak jadłam normalnie to odrazu lepiej się czuje, bo mam wrażenie, że robie to dla swojego dobra, aby odzyskać dawną radość życia...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 23:15   #3660
phenomena
Zakorzenienie

hej

ostatnio przeżywałam poważny kryzys, niekoniecznie związany z ed, a z podejściem do samej siebie. na dodatek w ostatnim czasie nic nie szło po mojej myśli, co spowodowało, że załamałam się. doszła choroba - katar + bardzo cięzka głowa i niechęć do funkcjonowania.. nie wiem na ile było to przeziębienie..kolejny problem to mój okres, który ostatnio pojawił sie w lutym..
nie było mnie pare dni w szkole, trochę odpoczęłam. w końcu przełamałam się i powiedziałam mamie, że chcę iść do psychologa. nie wyjawiłam całej prawdy, tzn nie powiedziałam o moich zaburzeniach związanych z jedzeniem. stwierdziłam, że już nie radzę sobie ze stresem.. mama obiecała, że poszuka dla mnie pomocy, ale widzę, że trochę niechętnie podchodzi do tego.. boi się, że opowiem komuś obcemu o sprawach rodzinnych, które są bardzo pogmatwane..

a jeśli chodzi o moje jedzenie - od jakiegoś tygodnia nie miałam napadów, żyłę bez słodyczy
miałam parę chwil, kiedy myślałam, że znowu pożrę zawartość całej lodówki, ale powstrzymałam się. nie jem redukcyjnie, ale waga powoli spada. na dodatek bez ćwiczeń, ale to chyba przez stres
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości