Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-22, 17:16   #1711
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Do nas juz planuja sie pchac tesciowie, rodzenstwo brata z zonami, chrzestni ciotki
Ajgorsze jest to ze mąż jest strasznie uczulony na pkt swojej rodziny i jak poruszyłam temat to foch ze jak to ehhh
Niech przyjdą, ale nie wszyscy na raz. Będziesz wiedziała o której mała śpi, to ich zaproś wtedy. Spójrz na nią i cześć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
wtedy bym robiła swoje, niech siedzą i czekają

moi na szczęście się nie wpierdzielą przed zapowiedzią i udzieleniem zgody na audiencję :p
W dobie telefonów to raczej wypada się umówić na wizytę.

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 17:18   #1712
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
A przy okazji odwiedzin... jak bedziecie sobie z tym radzić? Nie mam ochoty na zwalająca się cała rodzinkę męża, zwlzcza ze pewnie na początku będziemy potrzebowac spokoju i ciszy a nie stu osób nad głowa nie podoba mi się tez zwyczaj pakowania się do szpitala zaraz po porodzie. Wtedy tylko chce widziec meza i moja mame...
Ja sobie myslalam ze zastrzege sobie ze odwiedziny dopiero jak dam znac 😃 chcialabym pierwszy tydzien spedzic z moim mezem i synkiem. Bez stresu ze ktos przyjdzie i jeszcze kusze kolo kogos latac 😃no ale zrobilabym wyjatek tylko dla mojego 10l brata, 14 i 18l siostr😃 chociaz moze nie, bo glupio by bylo jakby przyszli sami bez taty i jego partnerki.
Co do szpitala to pewnie tez powiem tacie aby nikt nie przyjezdzal.....tesciowa juz powiedziala zebym nie myslala ze bedzie taki kawal (30km) do szpitala jechac aby malego zobaczyc 😃 wiec tutaj sprawa zalatwiona 😁

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 17:19   #1713
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
No pewnie, to najważniejsze.
Dlatego w ciąży nie ma co planować, bo nie zna się dnia ani godziny a ja mam zaplanowane 3 wizyty u fryzjera i u dentysty mam nadzieję że wszystkich doczekam
Ja mam 10 dni przed terminem egzaminy i mam zamiar je zaliczyć
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 17:20   #1714
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Ciąża bez problemu i w pewnym momencie odszedł jej kawałek czopa, miała lekkie rozwarcie i skróciła jej się szyjka. Mieli jej zakładać pessar, a tu nagle pisze, że miała cc.

Ja mam sporo 56, bo z bodziaków raczej tak szybko nie wyrosną.
Ale jak to....odszedl jej czop i od razu pojechala do szpitala czy jak? Sorry ze tyle pyran zadaje....ale zastanawiam sie jak mogla wiedziec co ma robic...

Stary 2017-03-22, 17:23   #1715
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy warto kupować ubranka 56? Jakie rozmiary kupujecie? Szkoda by mi było gdyby coś nie zdążyła córka założyć ale z drugiej strony boje się tego ze za duże tez nieładnie będą wyglądać. Zwłaszcza ze pewnie pierwszy miesiąc będzie nawał odwiedzin
Ja Mam Na 50 I 56 Sporo. Corka dlugo nosila 56. W ogole dlugo w jednym rozmairze chodzi. Obecnie juz z 2 albo 3 miesiac nam leci w 74.

Cytat:
O matko, ja też mam skróconą szyjke i rozwarcie, nie strasz ale to chyba musiała byc też inna przyczyna, bo czoło może odejść nawet miesiąc przed porodem - choć nie powinien bo to nic dobrego. Może wody się jej zaczęły sączyc?
fakt przy problemach z szyjka takie informacje nie pomagaja..

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7213567 1]tak, ale jak czytałam to wcześniak liczony jest od 32 tc a nie od 26 ? Więc mam nadzieję że wszyscy szybko dojdą do siebie.[/QUOTE]
Wczesniaki tez dziela sie na te skrajne, "zwykle" i pozne w zaleznosci w jakim tyg sienurodzily
Cytat:
e to jutro skoczę po inne tabletki

u mnie o takie rzeczy to będzie regularna wojna, zwłaszcza właśnie z babcią

ja dwa lata temu w wakacje widziałam w te mega upały dziecko w kombinezonie :/ matka w suience która ledwo ciało zakrywała a mały tak ubrany, bosze jak to dziecko się darło, ale się nie dziwię :/

ja kilka mam, ale rozmiar rozmiarowi nie równy i ja nie patrzę na metki :p niektóre 56 jakie mam są większe niż 62 :p
zawsze jednak lepiej kilka mieć, bo szkoda dzieciaczka jak się topi np w długim rękawie podwinietym na dwa razy

ja przede wszystkim nie powiem że jadę do szpitala :p tylko przyjaciółce :p

jakieś niespełnione marzenia z dzieciństwa o zwierzątku? :p
ja tutaj to czeato eiduje. SZegolniebu czarnoskorych i arabek. Upal okropny a dzieci w kombinezonach albo kocami opatulone :/ raz mijalam sienz taka kobieta ona plaszcz jakis a dziecko w kombinezonieni koc gruby. A my krotkie rekawy, cora sam bodziak. Patrzyla na nas jak na dziwakow.
Stary 2017-03-22, 17:23   #1716
monika860902
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7213567 1]tak, ale jak czytałam to wcześniak liczony jest od 32 tc a nie od 26 ? Więc mam nadzieję że wszyscy szybko dojdą do siebie.[/QUOTE]
No ale jak.....a jak 31 tydz to juz nie wczesniak? 😜tez wczesniak.

Stary 2017-03-22, 17:27   #1717
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Cytat:
wtedy bym robiła swoje, niech siedzą i czekają :p

moi na szczęście się nie wpierdzielą przed zapowiedzią i udzieleniem zgody na audiencję :p
dokładnie - robiłabym swoje i ich olała. Dziecko musi chodzić spać o stałej porze.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
No ale jak.....a jak 31 tydz to juz nie wczesniak? 😜tez wczesniak.

Nie pamiętam ale jakoś jest inaczej nazywany... jak znajdę tą stronę w necie to podeśle.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 17:32   #1718
marikaxp
Rozeznanie

Ja nie mam nic przeciwko odwiedzinom, ale za nikim latać nie będę. Dla mnie to była super okazja, żeby się wykąpać, wyspać itd. W końcu oni nie wpadają do mnie tylko do dziecka 😁

Wcześniak to dziecko od 26 TC a nawet 20tygodniowe dzieci ratują. Pewnie musieli ze względu na stan zdrowia dziecka, bo teraz jest dużo opcji zatrzymania porodu.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Ja często słyszę , że noworodek powinien być ubrany grubo, bo w brzuchu ma 37°. Ja uważam , że skoro się urodził to musi dostosować do otoczenia.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 17:38   #1719
Konto usunięte

Dokładnie - a potem się rodzice dziwią że dziecko chorowite. Jak ma nie chorować skoro jest przegrzewane?
Stary 2017-03-22, 18:02   #1720
avilka77
Raczkowanie

Dziewczyny nie piszcie o przedwczesnych porodach bo ja mam już taaaakie schizy ciagle odliczam dni do terminu a jeszcze tak długo i at szyjka mi spedza sen z powiek, starsznie sie stresuje zwlaszcza ze czuje ze cos sie dzieje, skurcze, bole ale na pessar musze czekac az beda wyniki posiewu, czyli ok 7 dni ;( a mnie w ciągu 3 dni spadła z kilka mm szyjka
Moja znajoma urodziła w 24/25 tc- masa problem z dzieckiem dlatego jestem przewrażliwiona
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 18:03   #1721
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sobie myslalam ze zastrzege sobie ze odwiedziny dopiero jak dam znac 😃 chcialabym pierwszy tydzien spedzic z moim mezem i synkiem. Bez stresu ze ktos przyjdzie i jeszcze kusze kolo kogos latac 😃no ale zrobilabym wyjatek tylko dla mojego 10l brata, 14 i 18l siostr😃 chociaz moze nie, bo glupio by bylo jakby przyszli sami bez taty i jego partnerki.
Co do szpitala to pewnie tez powiem tacie aby nikt nie przyjezdzal.....tesciowa juz powiedziala zebym nie myslala ze bedzie taki kawal (30km) do szpitala jechac aby malego zobaczyc 😃 wiec tutaj sprawa zalatwiona 😁

O nie jaka strata, jak wytrzymasz bez odwiedzin teściowej
Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Ja nie mam nic przeciwko odwiedzinom, ale za nikim latać nie będę. Dla mnie to była super okazja, żeby się wykąpać, wyspać itd. W końcu oni nie wpadają do mnie tylko do dziecka 😁

Wcześniak to dziecko od 26 TC a nawet 20tygodniowe dzieci ratują. Pewnie musieli ze względu na stan zdrowia dziecka, bo teraz jest dużo opcji zatrzymania porodu.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Ja często słyszę , że noworodek powinien być ubrany grubo, bo w brzuchu ma 37°. Ja uważam , że skoro się urodził to musi dostosować do otoczenia.

No chyba ze jak moja szwagierka, potrafi usiąść i kazać wokół siebie skakać

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 18:14   #1722
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
O nie jaka strata, jak wytrzymasz bez odwiedzin teściowej

No chyba ze jak moja szwagierka, potrafi usiąść i kazać wokół siebie skakać

Bedzie ciezko ale chyba dam rade 😃

Stary 2017-03-22, 18:20   #1723
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy warto kupować ubranka 56? Jakie rozmiary kupujecie? Szkoda by mi było gdyby coś nie zdążyła córka założyć ale z drugiej strony boje się tego ze za duże tez nieładnie będą wyglądać. Zwłaszcza ze pewnie pierwszy miesiąc będzie nawał odwiedzin
Ja mam sporo. I kilka 50 nawet. W większości przypadków nawet to 56 jest duże na początku. Nie ma co z ilością przesadzać ale też bez sensu co chwile pranie robić i się stresować że mało.
Cytat:
A przy okazji odwiedzin... jak bedziecie sobie z tym radzić? Nie mam ochoty na zwalająca się cała rodzinkę męża, zwlzcza ze pewnie na początku będziemy potrzebowac spokoju i ciszy a nie stu osób nad głowa nie podoba mi się tez zwyczaj pakowania się do szpitala zaraz po porodzie. Wtedy tylko chce widziec meza i moja mame...
Ja na szczęście jak wspominałam rodzinę mam daleko. Ale u nas zarówno w rodzinie jak i u znajomych jest zwyczaj że się dzwoni więc będę dostosowywać odwiedziny pod własne i dziecka możliwości. Dla mnie oczywiste było że dawałam rodzicom czas dla siebie. Jak gadałam z mamą na fb to był znak że można zapytać o to czy można ich odwiedzić
Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
Hej kochane!

Widzę, że wiele z nas dziś zaczyna kolejny tydzień/ miesiąc. U nas też dziś początek 29 tygodnia. Leci ten czas jak szalony.

Matko boska, Jelonek, co Ty piszesz? Nie wyobrażam sobie teraz urodzić małej, nic jeszcze nie mam !!! Tylko ubranka i 1 pieluszkę

Ale miałam dzisiaj sen, aż się zastanawiam, czy z moją głową jest wszytko w porządku. Śniło mi się, że urodziłam Alicję i była taka piękna itd. No i przystawiłam ją do cyca i zaczęłam karmić i tak się cieszyłam, że wszystko ok, że laktacja jak należy. Nagle mała zaczęła się dławić tym mlekiem, więc ja ją bach przez rękę, tak jak nas uczyli na bezpiecznym maluchu i oklepywałam ją po pleckach. Ona zaczęła odkrztuszać pełno jakiejś szarej mazi, no ale mówię ok, widocznie tak musi być. Nagle klepie ją klepie, patrzę, a ona się zamieniła w TCHÓRZOFRETKĘ Taką szarą, nadal ją klepałam po plecach, a ona nadal kasłała Normalnie boje się zasypiać.
Haha niezły sen. Mi się śniło raz ze sie dziecko z kota zmieniło i tez normalnie pilnowałam czy dobrze ssie

Cytat:

Teraz mam zamiar isc na keratyne w połowie maja co by miec potem ż pol roku spokoju z włosami. Tylko nie wiem czy wytrzymam, jak robiłam nie będąc w ciąży trochę mnue ten zapach drażnił więc nie wiem jak w ciąży go zniose.

No akurat Ciebie nie powinno to az tak dziwić, sama nieraz pisałaś ze byłaś wczesniakiem

Moja zawsze mówiła "jakie ona ma zimne nóżki-załóż jej skarpetki" - lipiec 35° mówiłam jej zawsze a tobie zimno w nogi? No to jej też nie
Co do kreatyny to wiem że inne niż Encanto są mniej śmierdzace więc może warto sprawdzić inne możliwości.

A z tymi maluchami i ubraniem to też ponoć jest tak ze u nich termoregulacja nie działa tak jak u nas. Była dobra rada żeby ciut ciepłej niż siebie ubierać. Czyli jak my na ramiączkach to dziecko w krótkim rękawki. Jak my w krótkim to dziecko hmm może w pajacu? No ale przegrzewanie to masakra.
Tłumaczyłam też znajomej że dlatego kołdry nie będzie. Juz nie mówiąc o niebezpieczeństwie. Ja muszę coś mieć latem bo po prostu lubię jak mi coś tam lata w nogach ale generalnie może to być sama poszewka nawet. Więc dziecko pod taką kołdra też się przegrzeje.

Dzisiah w pracy szefowa pyta jak tam umowy bi przecież zaraz rodzepowiedziałam jej ze jak urodze w kwietniu to będzie na nią. 😂 ale podobało mi się jak się zbylwersowala że dyr. Finansowy mnie zrugal w mailu. Poczułam że docenia to że jeszcze pracuje. Kurcze to już tylko 1.5 tygodnia...
Wiecie może czy jak mam wizytę w czwartek to może mi wystawić l4 od poniedziałku czy musi już od piątku?

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 18:26   #1724
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie piszcie o przedwczesnych porodach bo ja mam już taaaakie schizy ciagle odliczam dni do terminu a jeszcze tak długo i at szyjka mi spedza sen z powiek, starsznie sie stresuje zwlaszcza ze czuje ze cos sie dzieje, skurcze, bole ale na pessar musze czekac az beda wyniki posiewu, czyli ok 7 dni ;( a mnie w ciągu 3 dni spadła z kilka mm szyjka
Moja znajoma urodziła w 24/25 tc- masa problem z dzieckiem dlatego jestem przewrażliwiona
U mnie lekarz ani w 1 ani w 2 ciąży nie czekał na wyniki posiewu. Pobrał w ten sam dzień co pessar zakładał, bo nie było czasu czekać. Od razu globulki przepisał i biorę cały czas co 3 dzień.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Ja mam sporo. I kilka 50 nawet. W większości przypadków nawet to 56 jest duże na początku. Nie ma co z ilością przesadzać ale też bez sensu co chwile pranie robić i się stresować że mało.

Ja na szczęście jak wspominałam rodzinę mam daleko. Ale u nas zarówno w rodzinie jak i u znajomych jest zwyczaj że się dzwoni więc będę dostosowywać odwiedziny pod własne i dziecka możliwości. Dla mnie oczywiste było że dawałam rodzicom czas dla siebie. Jak gadałam z mamą na fb to był znak że można zapytać o to czy można ich odwiedzić

Haha niezły sen. Mi się śniło raz ze sie dziecko z kota zmieniło i tez normalnie pilnowałam czy dobrze ssie

Co do kreatyny to wiem że inne niż Encanto są mniej śmierdzace więc może warto sprawdzić inne możliwości.

A z tymi maluchami i ubraniem to też ponoć jest tak ze u nich termoregulacja nie działa tak jak u nas. Była dobra rada żeby ciut ciepłej niż siebie ubierać. Czyli jak my na ramiączkach to dziecko w krótkim rękawki. Jak my w krótkim to dziecko hmm może w pajacu? No ale przegrzewanie to masakra.
Tłumaczyłam też znajomej że dlatego kołdry nie będzie. Juz nie mówiąc o niebezpieczeństwie. Ja muszę coś mieć latem bo po prostu lubię jak mi coś tam lata w nogach ale generalnie może to być sama poszewka nawet. Więc dziecko pod taką kołdra też się przegrzeje.

Dzisiah w pracy szefowa pyta jak tam umowy bi przecież zaraz rodzepowiedziałam jej ze jak urodze w kwietniu to będzie na nią. 😂 ale podobało mi się jak się zbylwersowala że dyr. Finansowy mnie zrugal w mailu. Poczułam że docenia to że jeszcze pracuje. Kurcze to już tylko 1.5 tygodnia...
Wiecie może czy jak mam wizytę w czwartek to może mi wystawić l4 od poniedziałku czy musi już od piątku?

Nie pamiętam jaką miałam robione w lipcu ale nie encanto. Teraz będę robić u innej fryzjerki, mówił a mi ze robiła dziewczynom gdy ona była w ciąży i niestety kilku zabiegów nie mogła dokończyć bo ją zapach wykańczal i musiała co chwilę głowę za okno wystawiać. Najwyżej ja też będę

Nie może ci zwolnienia w czwartek dopiero od poniedziałku wystawic. W piątek by mogl ale w czwartek nie
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 18:29   #1725
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, założę się, że jeszcze te z problemami przenoszą

Mi to tak z jednej strony teraz się dłuży, a z drugiej czas pędzi.
Stary 2017-03-22, 18:32   #1726
Konto usunięte

Jestem ciekawa która z nas się pierwsza rozpakuje i czy żaden lekarz się nie pomylił co do płci.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-03-22 o 18:33
Stary 2017-03-22, 18:34   #1727
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, założę się, że jeszcze te z problemami przenoszą

Mi to tak z jednej strony teraz się dłuży, a z drugiej czas pędzi.
Mam to samo, z jednej strony ciąż a się dłuży a z drugiej czas pędzi jak szalony. Jak córka zaczęła chorować myślałam sobie ze 6 tygodni będę ż niz w domu siedzieć a dzis właśnie sobie uświadomiłam ze juz piąty moja. Jeszcze tylko jeden i znów pójdzie do żłobka.
Stary 2017-03-22, 18:40   #1728
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo, z jednej strony ciąż a się dłuży a z drugiej czas pędzi jak szalony. Jak córka zaczęła chorować myślałam sobie ze 6 tygodni będę ż niz w domu siedzieć a dzis właśnie sobie uświadomiłam ze juz piąty moja. Jeszcze tylko jeden i znów pójdzie do żłobka.
No faktycznie, przecież niedawno pisałaś o chorobie córki.
Ja jak patrzę na kalendarz, to jeszcze szmat czasu, a z drugiej strony ledwo się tydzień zacznie i już weekend, a potem kolejny poniedziałek i gotujemy z Anią pomidorową
Stary 2017-03-22, 18:42   #1729
marikaxp
Rozeznanie

Dziewczyny w H&m jest -15% i darmowa dostawa. Kod działa nawet z tymi wyprzadażowymi a dziś chyba ostatni dzień na te produkty

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 18:43   #1730
jelonekhihi
Zakorzenienie

Ania, policzyłam, że przed nami tylko 13 pomidorówek
Stary 2017-03-22, 18:45   #1731
Konto usunięte

Mi tam bardzo szybko te tygodnie lecą i mogłyby wolniej.
Stary 2017-03-22, 18:59   #1732
starry_eyes
Wtajemniczenie

Dzień dobry nie pisałam nic bo trochę miałam latania po uczelni, wreszcie zebrałam wszystkie podpisy od prowadzących, jutro wizyta w dziekanacie i mam nadzieje ze juz będę miała spokój aż do czasu po porodzie
Jutro też mam wizytę u gin, ciekawe co powie na ten mój coraz czesciej twardniejący brzuch

Pisała któraś z Was o tej dziewczynie co urodziła tak wcześnie - dobrze że z maluszkiem w porządku, mam nadzieję że żadna z nas się aż tak nie pospieszy

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 19:05   #1733
Konto usunięte

Tak, Jelonek pisała że chyba 1800 ważył chłopczyk i silny więc trzymamy kciuki by było wszystko dobrze.
Stary 2017-03-22, 19:25   #1734
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak daleko, to i ja bym nie jechała.

A na poważnie i dobrze. Ty będziesz chciała obecności męża, a nie jej.

Stary 2017-03-22, 19:26   #1735
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:
Ja apteczne rzeczy raczej zostawiam na majówkę, chociaż teraz się zastanawiam, czy wcześniej nie zamówić i mieć z głowy.

Jestem też na innym forum i jedna czerwcówka już rozpakowana.
Jak to?

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 19:30   #1736
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam 10 dni przed terminem egzaminy i mam zamiar je zaliczyć
Jeszcze biegiem polecisz

Stary 2017-03-22, 19:31   #1737
Konto usunięte

Ciężki ten dzionek dziś dla mnie - tylko sprzątam, odkurzam, wycieram, zmywam, robię obiad, prasuję - zastanawiam się jak ja to wszystko pogodzę jak będzie dziecko?

Czy wasz maż jak pracuje i zrobi tylko zakupy to też uważa że jego limit obowiązków się wyczerpał? Ja nie mam sił już. A mówienie mu nie pomaga. Nie znoszę brudu i syfu.

W korytarzu o śmieci się idzie przewrócić. Ale ja nie dam rady znieść tego z piątego piętra i przenieść na koniec podwórka do śmietnika. Ciekawe kiedy wyrzuci śmieci... na razie leżą już trzy dni. Zaraz dojdą kolejne 2 worki.

Przewijak proszę o skręcenie już prawie tydzien - w końcu sama to zrobię jutro, bo ileż można prosić.

Idę zaraz pozmywać tą stertę naczyń i garów w kuchni. Tak kiepski wieczór mam dziś

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-03-22 o 19:32
Stary 2017-03-22, 19:37   #1738
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mam stres.. tylko u mniebpessar niemozliwy bo tu nie znaja..
Badz dobrej mysli, to nam musi pomoc
Stary 2017-03-22, 20:01   #1739
Daga825
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7214053 1]Ciężki ten dzionek dziś dla mnie - tylko sprzątam, odkurzam, wycieram, zmywam, robię obiad, prasuję - zastanawiam się jak ja to wszystko pogodzę jak będzie dziecko?

Czy wasz maż jak pracuje i zrobi tylko zakupy to też uważa że jego limit obowiązków się wyczerpał? Ja nie mam sił już. A mówienie mu nie pomaga. Nie znoszę brudu i syfu.

W korytarzu o śmieci się idzie przewrócić. Ale ja nie dam rady znieść tego z piątego piętra i przenieść na koniec podwórka do śmietnika. Ciekawe kiedy wyrzuci śmieci... na razie leżą już trzy dni. Zaraz dojdą kolejne 2 worki.

Przewijak proszę o skręcenie już prawie tydzien - w końcu sama to zrobię jutro, bo ileż można prosić.

Idę zaraz pozmywać tą stertę naczyń i garów w kuchni. Tak kiepski wieczór mam dziś [/QUOTE]
U mnie wręcz przeciwnie, w dodatku Wkurza się jak coś zrobię, co miał zrobić on. Mnie to irytuje nieraz bo nie robię nic ponad moje siły

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Tez mam stres.. tylko u mniebpessar niemozliwy bo tu nie znaja..
Badz dobrej mysli, to nam musi pomoc
Moja lekarka zawsze mówi, że trzeba przywołać pozytywne zdarzenia pozytywnym nastawieniem

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 20:06   #1740
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość

Moja lekarka zawsze mówi, że trzeba przywołać pozytywne zdarzenia pozytywnym nastawieniem

Chyba coś w tym jest, bo ja w tej ciąży od początku mówię że musi byc dobrze bo nie mogę sobie przy małym dziecku pozwolic na leżenie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości