|
|
#2611 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV
oj to bardzo źle. Poczytaj wątki podwieszone i "nasze jadłospisy". Jedząc ostatni posiłek ok. 18 (no, chyba, że chodzisz spać w okolicach 20.) spowalniasz sobie tylko metabolizm.
Ostatni posiłek powinnaś zjeść na 2-3 godziny przed snem (na R najlepiej białko plus warzywa) albo czysto białkowy na pół godziny przed snem. Niejedzenie po 18 to jeden z większych odchudzaniowych mitów
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
kasik , ale po co? Kładziesz sie spac o 21?
Kolację jemy 3 h przed snem
|
#2613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wlasnie wrocilismy, wyciagnelam TZta szkoda,ze zanim dojechalismy to pogoda sie popsula i tylko ze 30 min polazilismy ale bylo pieeeknie dookola nas piekne gory z osniezonymi szczytami, przestrzen, owieczki na halach, zero ludzi dookola.. Weszlismy pod gore usiasc przy strumyku na wielkich kamieniach i zjedlismy bulki w niesamowitych okolicznosciach przyrody teraz sie wykapalam,zjadlam obiad i bede ogladac The Eye z jessica Alba. W sumie malo filmow jest z nia dobrych ale moze ten bedzie ![]() milego wieczorka
|
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
ups , mialo byc Glencoe Jabluszko
|
#2615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale wiadomo + najgorzej to utrzymac, bo to co narazie uroslo to nie do odroznienia jest i wogole cala zabawa jak juz pisalam, dopiero przede mna ![]() btw kielki juz tez wyrastaja, bo na dobry poczatek kielkuje lucerne, a ona ponoc szybko wzrasta jadlam ja ostatnio u tz, bardzo fajna w smaku Cytat:
ja ogolnie wole miec faceta ktory ma swoje zajecia, pasje czy treningi, niz takiego ktory tylko by ogladal tv. oczywiscie pisze w duzym uproszczeniu, ale w przypadku takiego malozajecioweg chlopaka, to ja bym sie czula jak wiezien jego nadmiaru wolnego czasu. +tak tylko chcialam zaznaczyc plusy tego, ze Twoj TZ taki zajety +a poza tym mam nadzieje, ze jakos mu sie unormuje ten czas. i podobnie jak Nefre tez bym troche go olala, bo na facetow to nie slowami a czynami trzeba oddzialywac. oni poprostu slow nie rozumieja ![]() ![]() Madame ja polecam pasztet sojowy, takiego miesnego to juz daaaaaaaaaaawno nie jadlam. Ewusia, ja oczywiscie coz innego mogla bym napisac.... polecam Ci serdecznie rower ![]() Mialam zaznacyone wiecej do cytowania, ale cos mi poznikalo... nie mam sily szukac tego jeszcze raz.. wybaczcie... niedawno wrocilam z 3godzinnego basenowania z tz i znajomymi, bardzo smiesznie bylo, ale poplywalam sobie tez troche i jestem padnieta ![]() ![]() a wczoraj zaliczylismy z tz taka fajna domowke, ze nie wiem jak sie na ten basen dzis zwleklismy, bo ciut nieprzytomni bylismy ![]()
|
|
#2616 |
|
♥
|
Witam. notatka z bio gotowa jeszcze troche poduczyc sie musze bo nie umiem jeszcze wszystkiego
matma nauczona , z polaka wypracowanie napisane(doweidziałam ze ze mam napisac po południu heh) poczytac jeszcze notatki z polaka. rozmawiałam z tz pokłocilismy sie ale sie pogodzilismy gujanko ja wiem ze dobrze jest ze ma swoje zajecia ale przez cały tydzien ani chwili na krotkie spotkanie. on cały czas ma to wszystko ale doszedł tez bardzo wazny projket o którym nie powiedział i wieczorami spedzał z kumplami duzo czasu ale skad ja to miałam wiedziec eh tylko udusic. o basen jak ja dawno nie byłam na basenie.widze ze weekend udany agolek zazdrosze tej wyprawy ten twoj opis... mmm musiało byc cudownie
|
|
|
|
#2617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozumiem Aniu, to dosc wkurzające, bo mozna sie poczuc nawet troche olanym.. Ale moze potrzebowal troche odpoczynku - z facetami to roznie bywa, moj tez ma niekiedy takie odpały. raz mi mowi, ze za malo czasu spedzamy razem, pozniej ciagle jakis zajęty jest i poumawiany ![]() i jak tu za nimi nadążyć ![]() ![]() EDIT a, teraz doczytalam, ze robil jakis projekt, wiec pewnie byl poprostu zajety. nie zmienia to faktu ze mogl dac znac i ja tez bym sie pewnie wnerwila
|
|
#2618 |
|
Raczkowanie
|
O kurcze ,to ja rzeczywiście miałam w głowie mit że nie wolno jeść po 18 00
![]() Jak dobrze że mogę jeśc póżniej Właśnie z tym miałam problem bo robiłam się strasznie głodna około 20 00
|
|
#2619 | ||||||
|
Zadomowienie
|
cuuudooownie
lenistwo, spacerek nad morzem, zakupy - kocham takie dni...![]() Jaka szkoda, że weekend się kończy No, ale co robić - trzeba bedzie jakos przeżyć do piątku Cytat:
![]() ZObaczyłam i się zakochałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja teraz jedząc o 18 kolację, do rana już bym umarła z głodu pewnie ![]() Miłego wieczoru
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,ale zmęczona jestem
oglądnę taniec z gwiazdami do końca,bo początku nie widziałam,spóźniłam się i wykąpię się,coś poczytam może z biologii i spać,bo padam![]() Znowu będę tęsknić za TŻ-tem ale przeżyję .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
A ja lecę oglądac serial i biorę pod rękę historię i później spać
Dobranoć kochane ;*
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda ,że Zagrobelny odpadł,bo fajnie tańczył.
Chciałam,żeby ta Elizabeth wyleciała ![]() Powoli się również żegnam
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
cześć. wróciłam (chyba)
potem was poczytam bo padam na ryjek siedzialam 2 godziny w szpitalu bo źle sie czułam, chcieli mnie zostawić na oddziale, ale nie zgodziłam się... Lekarze się wydarli ale puścili...
|
#2624 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
rowerowa-maniaczko ![]() Cytat:
![]() pogodzenie najważniejsze ![]() Cytat:
ale Ty samowystarczalna jesteś, żeby tak lekarzy przekabacić ![]() jakoś mi szybko dzień zleciał wróciłam do Kato, była u mnie kumpela, później zajrzałam do włoskiego, pooglądałam 2 odcinki Chirurgów bo czuły sie samotne takie nie obejrzane i już ta godzina nagle ![]() poniżej zdjecia moich zakupów: jasno-fioletowa bluzka moja, druga fioletowa wspólna z Siss i bluza siostry bo na mnie za mała ![]() jakbym już ni zajrzała dziś to dobrej nocki życzę |
|||||||
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusiu - ta rózowa
![]() Dzien dobry kochane ;* Ehhh i szara rzeczywistość. Po 10 dniach nieobecności w szkole zcas się w niej pojawić na okres hm.. 10 dni Tak, tak.. za 10 dni koniec.. Jeju jak mi się smutno robi, jak pomyślę, ze już nie zobaczę tej klasy ;( Ehh.. Lecę majstrować sniadanie ;* Miłego dnia ;*
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ewusiu sliczne zakupy ![]() Wpadłam się tylko przywitać i mykam robić śniadanie ![]() Miłego dnia
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mialam lekka hipoglikemie tzn. poniżej 50 mi spadł cukier i jakaś babcia wezwała pogotowie choć mówiłam, że nic mi nie bedzie. Wymierzyli cukier, wybadali ekg i kazali zostać a ja się nie dałam bo przez to zapalenie uszu i tak zawaliłam jeden tydzien na uczelni
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
szybkie dzien dobry i jeszcze szybsze papapapa i milego dnia
|
#2629 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() si ![]() ![]() a teraz byle do srody, bo planujemy jakies ponowne wyjscie z ekipą ![]() Cytat:
![]() a zakupki bardzo fajne Cytat:
![]() w kazdym razie Nefruś, coś się kończy i coś się zaczyna ![]() Cytat:
![]() milego dnia
|
|
#2630 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
moja klasa była zbyt podzielona żeby dało się później jakieś zgrane spotkania organizować ![]() dziękuję Cytat:
właśnie sobie zjadłam śniadanko, na 11.30 idę na uczelni8ę (tylko włoski dziś) ale za to później do pracy a po pracy na angielski prosto więc będę w domu dopiero wieczorem ale pogoda cudna więc aż chce się wyjść z domu ![]() miłego dnia Kochane
|
||
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ja juz jestem po śniadanku ,za chwilę piję zieloną herbatkę i idę na spacer
|
|
#2632 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia, zazdroszcze pogody
u nas wczoraj bylo slicznie, ale dzis znow szaro i deszcz.Kasik, ja tez wlasnie popijam zieloną a na sniadanie zjadlam 4 pierogi z jagodami ![]() czas sie zabierac za pisanie..
|
#2633 |
|
Raczkowanie
|
,,Kasik, ja tez wlasnie popijam zieloną
a na sniadanie zjadlam 4 pierogi z jagodami ,,Ło matko jak ja Ci zazdroszczę tych pierożków
|
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
zostaly z wczorajszego obiadu (nie wiem sama jak to sie stalo ze zostaly
).
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche mnie tu nie było ![]() wyszłam wczoraj "hna spacerek integracyjny" z kumpelami (w poszukiwaniu otwartego monopolowego ) i tak mi jakos zeszło do 21.30 a potem byłam taka "zmięta" że już nie miałam siły tego wszystkiego przeglądac ![]() dzisiaj jak zwykle w poniedziałek prawie nic nie robiłam w szkole ale mieliśmy zielony dzień bez mundurka wiec bylo jeszcze lepiej ![]() musze jeszcze przejrzec pare watkow ![]() |
|
|
|
|
#2636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hello Robaczki ![]() ale ladna pogoda dzis.. a tu trzeba siedziec w pracy... Zjadlam wlasnie lunch i przegladam sobie neta troche. Po pracy skoczne na silownie i basen moze. mileog dnia wam wszystkim zycze
|
|
#2637 | ||
|
♥
|
Witam
![]() z polaka mnie pytała . ale ania ładnie wszystko dokładnie jej opowiedziała kobieta zawiedziona ze nie ma sie do czego doczepic bo starałam sie mówic poprawie i wszystko jej powiedziec wiec zadanie domowe czytac (interpretacje tekstu mielismy napisac) przeczytałam zas nie ma do czego sie doczepic wiec prosze otwieramy ksiazke i interpretujemy tekst i ja dalej analizuje jej i ładnie wszystko powiedziała i jeszcze mnie nawet wiedzma pochwaliłą ze najlepiej zinterpretowałam tekst Cytat:
Cytat:
![]() o to fajny wczorajszy mialas dzien, a zakupy piękne ![]() Nie wiesz przypadkiem co jest z pania M ?? bo dzisiaj dowiedziałam sie ze nic groźnego jej nie jest ale co jej jest itp to nie wiem |
||
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zrobiłam sobie przerwę bo od półtorej godziny siedzę nad biologią
jutro mam poprawę,prawie 100stron do nauczenia,no i siedzę i to czytam ... a taka ładna pogoda dzisiaj u mnie (wyjątkowo,jak na złość ... ) Miłego popołudnia Skarby Ewusia - Ale śliczne ciuszki
|
|
|
#2639 | |
|
♥
|
Cytat:
uu a z jakiego działu ?
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu - Począwszy od gąbek,nicieni,płazińców,s tawonogów,mięczaków,pierś cienic,parzydełkowców, a skończywszy na szkarłupniach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

no ale wiadomo + najgorzej to utrzymac, bo to co narazie uroslo to nie do odroznienia jest i wogole cala zabawa jak juz pisalam, dopiero przede mna 
Ale moze potrzebowal troche odpoczynku - z facetami to roznie bywa, moj tez ma niekiedy takie odpały. raz mi mowi, ze za malo czasu spedzamy razem, pozniej ciagle jakis zajęty jest i poumawiany 
No, ale co robić - trzeba bedzie jakos przeżyć do piątku ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
oglądnę taniec z gwiazdami do końca,bo początku nie widziałam,spóźniłam się

ale Ty samowystarczalna jesteś, żeby tak lekarzy przekabacić 

uu a z jakiego działu ?