Praca magisterska - dyskusja - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-13, 19:59   #751
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Praca magisterska - dyskusja

jejku przebimbalam caly weekend ostatnio w ogole nie moge zmobilizowac sie do pracy i w ogole nie mam natchnienia materialow sterta porozkladana po calej podlodze a mi sie nie chce za to brac czuje ze mnie odgwizda jutro musze pisac co sil od samego ranka...tak mi sie nie chce
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 21:44   #752
asia_z
Zakorzenienie

ja w sumie może z 3 strony napisałam jestem zła na siebie, bo mi się bardzo pisać nie chce, a potem będę płakać jak przyjdzie co do czego jutro bede pisać cały dzień. Żeby chociaż z 5 stron dziennie mi wychodziło, to byłaby bajka
Stary 2008-04-13, 22:11   #753
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ja tez jutro zamierzam pisac caly dzien moj Tż tez obliczyl ze jakbym pisala 5 stron dziennie to by super bylo w sumie zostalo mi jeszcze okolo 40 stron do napisania wiec jakbym pisala po te 5 stron to za 8 dni mialabym prace z glowy no ale w moim przypadku te 5 stron dziennie to niestety nierealne chyba jakos tak mala wene mam i w ogole
Stary 2008-04-13, 22:18   #754
carolans
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
jejku przebimbalam caly weekend ostatnio w ogole nie moge zmobilizowac sie do pracy i w ogole nie mam natchnienia materialow sterta porozkladana po calej podlodze a mi sie nie chce za to brac czuje ze mnie odgwizda jutro musze pisac co sil od samego ranka...tak mi sie nie chce
Mam dokładnie to samo!!! Zostało mi 1,5 rozdziału do napisania i nie mogę tego skończyć. 21 kwietnia idę do promotora i chciałabym mu już zanieść resztę a tu LEŃ. Zawsze jak mam pisać to znajduje inne zajęcia które są "ważniejsze" jak np wizaż

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 22:46   #755
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

weekend i 20 str za mną. uff..ale w pewnym momencie myślałam, że się popłaczę..

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 07:22   #756
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ojoj a mi jutro (mam nadzieje) oddaje moja prace mgr.. ale mam stresa. wtedy zobacze czy mam zacząć pisac od nowa czy co??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 08:10   #757
emi_lka
Zakorzenienie

Ja też nie zrobiłam nic w weekend. Jakby tego było mało...zapomniałam zabrać z domu komputer!!!???:-( Nie wiem, gdzie miałam głowę. Na szczęście ma mi go kto przywieźć, a teraz korzystam z komptera TŻ (tylko, że wszystkie materiały mam u siebie). Muszę się przemęczyć do jutra... Zaraz idę do biblioteki i czyyyytam.

Żeby dojść do biblioteki muszę przejść przez park, cudownie
Miłego dnia!
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 08:25   #758
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

to miłej pracy zycze

Stary 2008-04-14, 08:31   #759
Aralia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ojoj a mi jutro (mam nadzieje) oddaje moja prace mgr.. ale mam stresa. wtedy zobacze czy mam zacząć pisac od nowa czy co??
Od nowa to napewno nie. Chociaż ja też się martwie co mi powie promotor. Mam nadzieję że dziś konsultacje się odbędą, bo denerwuje mnie takie siedzenie z gotową pracą.
Aralia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 08:35   #760
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wiesz moja kolezanka z grupy poszła do niej z sama teoria i metodologia do sprawdzenia (bo ona jest na idnywidulanym toku wiec im sprawdza co rozdiał ekstra) i wiesz.. powiedziała jej ze praca jest do dupy i ani jedno zdanie jej sie nie podoba
dlatego tak bardzo sie boje

Stary 2008-04-14, 09:05   #761
Aralia83
Raczkowanie

Nie no to już szczyt . Nie bardzo sobie wyobrażam jak już raz napisaną pracę napisać ponownie zupełnie inaczej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-14, 09:23   #762
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo!!! Zostało mi 1,5 rozdziału do napisania i nie mogę tego skończyć. 21 kwietnia idę do promotora i chciałabym mu już zanieść resztę a tu LEŃ. Zawsze jak mam pisać to znajduje inne zajęcia które są "ważniejsze" jak np wizaż
hehe skad ja to znam

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
weekend i 20 str za mną. uff..ale w pewnym momencie myślałam, że się popłaczę..
kurde ale Ty "plodna" jestes moze moja tez napiszesz co?? tylko 40 stron zostalo

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Ja też nie zrobiłam nic w weekend. Jakby tego było mało...zapomniałam zabrać z domu komputer!!!???:-( Nie wiem, gdzie miałam głowę. Na szczęście ma mi go kto przywieźć, a teraz korzystam z komptera TŻ (tylko, że wszystkie materiały mam u siebie). Muszę się przemęczyć do jutra... Zaraz idę do biblioteki i czyyyytam.

Żeby dojść do biblioteki muszę przejść przez park, cudownie
Miłego dnia!
uhhh park super teraz wszystko kwitnie, ptaszki cwierkaja takze sama przyjemnosc owocnej pracy

Cytat:
Napisane przez Aralia83 Pokaż wiadomość
Od nowa to napewno nie. Chociaż ja też się martwie co mi powie promotor. Mam nadzieję że dziś konsultacje się odbędą, bo denerwuje mnie takie siedzenie z gotową pracą.
trzymam kciuki zadzwon sobie do dziekanatu zebys nie musiala na darmo jezdzic jakby co ale mysle ze sem sie odbedzie

Cytat:
wiesz moja kolezanka z grupy poszła do niej z sama teoria i metodologia do sprawdzenia (bo ona jest na idnywidulanym toku wiec im sprawdza co rozdiał ekstra) i wiesz.. powiedziała jej ze praca jest do dupy i ani jedno zdanie jej sie nie podoba
dlatego tak bardzo sie boje
kuzwa to juz jest szczyt!! chyba bym jej nagadala i rzucila ta praca w pysk

noooo a ja sie staram cos sklecic, bo dzis moj Tżcik pojechal na rozmowe kwalifikacyjna do nowej pracy a ze to wyprawa calodzienna bo do innego miasta to nie ma go na skype i mi nie przeszkadza (Tż jest aktualnie w uk i pracuje od naszej 13 do 21, a mi sie najlepiej pisze rano, tyle ze Tż rano jest na skype wiec zamiast pisac to z nim gadam ale dzis moge wreszcie cos napisac wiec sie biore za to )
Stary 2008-04-14, 09:30   #763
Aralia83
Raczkowanie

Samba zadzwonię napewno przed wyjściem z pracy. Pisz dzielnie, skoro masz okazję skupić się na tym cały dzień.
Stary 2008-04-14, 12:02   #764
misty82
Zadomowienie

hej dziewczyny
Wiec i ja jestem w trakcie a dokładnie na starcie pisania pracy mgr. Z tym tylko,ze juz rok temu skonczyłam studia....jakoś tak poszło i nadal nic nie mamWogóle nie moge sie mobilizowac alby zacząć cos robicA jak ostatnio zaczełam pisac metodologie,bo promotor zazyczył sobie,ze mam przywiesc koło 20 stron to sie okazało,ze jakas zielona jestm i juz nie wiem jak sie piszeA najlepsze jest to,ze 3 lata memu pisałam licencjat i całkiem szybko sprawnie i w terminie mi poszło.
Mam pytanie,czy macie w swoich pracach rozdział metodologiczny zawierający np cel pracy,problemy i hipotezy,grupe badawczą??
I czy wiecie jak sie pisze pytania do wywiadu??a i znacie moze jakies fajne stronki www. gdzie mozna jakies info czy pomoce znales??Z góry bardzooo dziekuje i pozdrawiam Miłego dnia

19.IX.2009 Nasz dzień
misty82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 12:34   #765
Aralia83
Raczkowanie

misty od strony technicznej Ci nie pomogę, ale może podniesie Cię na duchu, że ja też skończyłam studia rok temu , a dziś (mam nadzieję) zawiozę dopiero pierwszą wersję pracy do promotora. I podobnie jak Ty z licencjata mam b.dobre doświadczenia(napisany i obroniony w pierwszym możliwym terminie).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-14, 12:57   #766
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny i dlatego ja tak bardzo sie boje tej promotori. kiedys sie wydarła na moja kolezanke, ze przecinki źle stawia. ech.. ona bardzo wnikliwie to sprawdza. normlania padam ze stresu juz. jak mi powie, ze znowu mi nie sprawdziła, to nie wiem co jej zrobie

Stary 2008-04-14, 13:37   #767
emi_lka
Zakorzenienie

Wróciłam naczytana i dotleniona, Pola Mokotowskie o tej porze roku to raj Zaraz będę kontynuować lekturę i przemyślenia...
Stary 2008-04-14, 13:38   #768
misty82
Zadomowienie

Cytat:
misty od strony technicznej Ci nie pomogę, ale może podniesie Cię na duchu, że ja też skończyłam studia rok temu , a dziś (mam nadzieję) zawiozę dopiero pierwszą wersję pracy do promotora. I podobnie jak Ty z licencjata mam b.dobre doświadczenia(napisany i obroniony w pierwszym możliwym terminie).
Uff dzieki
Wprawdzie TY juz masz napisaną prace,a ja ankiete tylko i kilka stron metodologii,ale bałam sie,,ze jak sie tu przyznam do mojego lenistwa (bo to nic innego) to mnie wysmiejecie
Mój promotor jestm hymm"nieobliczalny" wszytsko zlalezy od jego humorku.W sobote do niego dzwoniłam,a tak sie bałam zebo nie byłam u niego juz 2 miesiace.Ale na szczecie sie nie wydał i w tym tygoniu chyba pojede sie z nim spotkac.
Pytałam o metodologie,bo chodziło mi to takie sprawy jak np cz kolejne podrozdziały typu 1.problemy i hipotezy 2.grupa badawcza 23. metody i techniki badawcze czy jesli zajmie mi mało moge pisac na tej samej str,czy kazdy punkt zaczynac od nowej?Wielkosc czcionki jaka dajecie tytuły podrozdziałów i cała praca jaką piszecie 12 czy 14?
Jak juz mówiłam za wszelkie info bede bardzo wdzieczna

19.IX.2009 Nasz dzień
misty82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 13:45   #769
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misty82 Pokaż wiadomość
Pytałam o metodologie,bo chodziło mi to takie sprawy jak np cz kolejne podrozdziały typu 1.problemy i hipotezy 2.grupa badawcza 23. metody i techniki badawcze czy jesli zajmie mi mało moge pisac na tej samej str,czy kazdy punkt zaczynac od nowej?Wielkosc czcionki jaka dajecie tytuły podrozdziałów i cała praca jaką piszecie 12 czy 14?
Wszystko zalezy od obszerności, możesz np. w rozdziale "Metodologia badań własnych" jako podrozdziały zawrzeć te elementy (problemy, etc.), nie zaczynając ich od nowej strony. Układ to kwestia względna.

Ja piszę pracę 12, rozdziały 16, podrozdziały 14.

Trzymaj się dzielnie

A co do lenistwa to dobrze Cię rozumiem
Stary 2008-04-14, 14:44   #770
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misty82 Pokaż wiadomość
Uff dzieki
Wprawdzie TY juz masz napisaną prace,a ja ankiete tylko i kilka stron metodologii,ale bałam sie,,ze jak sie tu przyznam do mojego lenistwa (bo to nic innego) to mnie wysmiejecie
Mój promotor jestm hymm"nieobliczalny" wszytsko zlalezy od jego humorku.W sobote do niego dzwoniłam,a tak sie bałam zebo nie byłam u niego juz 2 miesiace.Ale na szczecie sie nie wydał i w tym tygoniu chyba pojede sie z nim spotkac.
ja co prawda nie mam takiego rozdzialu o metodologi, ale mam inne rozdzialy, ktore tez maja podrozdzialy i jak skoncze jeden podrozdzial to robie z 2 - 3 linijki odstepu i zaczynam nowy podrozdzial, za to rozdzial zawsze zaczyna sie od nowej strony
A co do czcionki to ja akurat pisze 12 bo mam bardzo obszerny temat a musze zmiescic sie w okolo 100 stronach ale u nas na uczelni mozemy sobie wybrac 12 albo 14
Stary 2008-04-14, 17:53   #771
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
hehe normalnie czarna magia jak dla mnie
Cytat:
dla mnie tez

Dla mnie czasami też

Ogólnie chodzi o to, że w czasie kopiowania DNA lub RNA (to na pewno pamiętacie z biologii) może dojść do mutacji, czyli nukleotydy są nie takie jak powinny - i to zmienia cały zapis np jakiegoś genu. Moim zadaniem jest przedstawienie pewnych matematycznych modeli, które powiedzą co się dzieje po wielu takich mutacjach. Następnie po przedstawieniu tych wszystkich modeli (mam ich 9) będę starała się coś powiedzieć o parametrach, które we nich występują - korzystając z prostej (mam nadzieję) teorii statystyki. To tak w skrócie

Dzisiaj miałam spotkanie z promotorem, ogólnie po raz kolejny mi zamieszał w głowie, stwierdził, że inaczej muszę to pisać - więc mam 2 rozdziały do poprawki. W sumie cieszę się, że nic w weekend nie robiłam, bo bym chyba się z "leksza" zdenerwowała
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 08:19   #772
Aralia83
Raczkowanie

Dziewczyny oddałam pracę. Promotor przeczyta ją w najlepszym wypadku na za 2 tygodnie, ale czuję się wolniejsza, mimo, że teraz się stresuje co mi powie.
Stary 2008-04-15, 08:56   #773
emi_lka
Zakorzenienie

Super, że go złapałaś i że wszystko jest na dobrej drodze!

Ile bym dała za ten stresik oczekiwania;-) Ja na razie mam stresik, ze nie napiszę...
Stary 2008-04-15, 09:06   #774
Aralia83
Raczkowanie

emi_lka napiszesz napewno .
Ja tu nie mam się czym chwalić, bo jak już wspominałam mam rok opóźnienia z tą pracą. Choć muszę przyznać, że jestem z siebie zadowolona.
Stary 2008-04-15, 09:23   #775
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny oddałam pracę. Promotor przeczyta ją w najlepszym wypadku na za 2 tygodnie, ale czuję się wolniejsza, mimo, że teraz się stresuje co mi powie.
no to super gratuluje i ciesze sie ze przeczyta Ci ta prace bo ja nie wiem czy moja to przeczyta kiedykolwiek ;/ a najgorsze jest to ze mamy zajecia w czwartki a w maju to prawie wszystkie czwartki sa wolne od zajec bo jest 1 maja a potem jeszcze jakies uroczystosci u nas w szkole tak ze chyba z 3 czwartki nam wypadaja ;/ i martwie sie co to bedzie ;/ bo nawet nie bedzie jak dorwac tej baby wstretnej ;/
Stary 2008-04-15, 13:16   #776
wiki1006
Przyczajenie

GG do wiki1006

Mi zostało opracować badania i toi jest najgorsze fuj
wiki1006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 13:43   #777
emi_lka
Zakorzenienie

Lenie się dziś, to znaczy cały dzień się zbieram do pracy;-)
Stary 2008-04-15, 13:45   #778
Aralia83
Raczkowanie

Samba i jak sporo wczoraj napisałaś?
Stary 2008-04-15, 13:57   #779
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Samba i jak sporo wczoraj napisałaś?
eeee nie bo Tż dorwal kompa tam gdzie jechal na rozmowe i mi "przeszkadzal" ale dzisiaj tez cos staram sie splodzic chcialabym juz w przyszly czwartek oddac jej ta prace do reszty bo potem to kurde same czwartki przepadaja nam, a ta babke trudno gdziekolwiek zlapac takze jak jej nie oddam to nie wiem kiedy dopiero ja zlapie ale jeszcze mam w pigule pisania bleee a motywacji zero
Stary 2008-04-15, 16:41   #780
GOśka T.
Zakorzenienie

ale zem wróciła wnerwiona... jedna koleżanka poszłą się umówiła na konkretny dzien , konkretna godzinę musiała szukać an szybko zastępstwa do dziecka a co sie okazało Aga ćżekała 2 godziny na ta sucz <jużnie wyrabiam nerwowo> nawet sie nie pokazała, inna koleżanka poszła po raz kolejny do promotorki z teoretyczną częścią do sprawdzenia a ta do niej wyskoczyła zeby cała pracę przyniosłaaa dopiero wtedy sprawdzi ,normlanie idzie o trwogę...potem wszysscy będizemy na łeb an szyje cąłośc poprawiać?? według mnie gdyby od kazdego teraz stopniowo brała <tą teorię to i jej i nam byloby szybciej i sprawniej a nie potem w pospiechu zero pomyślunku , zeby jeszcze można bylo sie z nią przez mejla kontaktować to pól biedy..

no i poszłam po miesiecznej chorobie odebrac ankiety z przedszkola dla rodziców i co sie okaząło??babka daje mi połowe tych które zostawiłam a wiec zamiast 35 <Albo i wiecej> mam tylko 10 ankiet jest normalnie zajeeeee......... i gdzie jest reszta??? normanlie załamałam sie z czego ja stworze gdybym wczesniej wiedizała ze tak bedzie to bym poszła do innego jeszcze a teraz co kto mi w ciagu tygodnia zrobi te reszte?? ja pjerd ole

a z teorii jka sie zebrałam w dwa tygonie to zrobiłam 2 rozdziały >z czego jestem dumna jeszcze jakby sie okazało ze jest dobrze to wogóle<jeden jeszcze musze pzrepisać z "brudnopisu" i jeszcze jeden rozdizał zostanie potem analiza ... no i zobaczymy co powie zacna promotorka
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości