![]() |
#3871 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Kiwaczka jakiś średni humor Twojego tz. Przecież chyba tym zakupem nie zrujnowalaś budżetu domowego
Powiem Wam ze mi brzuch też się napina od paru dni czego do tej pory nie zauważyłam. Od jutra biorę się za pranie wszystkiego i chyba też powoli zacznę pakować torbę. Felicity nic tylko się cieszyć ☺ będzie w czym przebierać przy ubieraniu córeczki 😊 Bunny fakt ja też jak miałabym coś komuś dać to zeby to było w miarę wartościowe. Na szczęście komórki same się przestawiają. Pamiętam jak na studiach jeszcze wszyscy co rok mieli ze mnie bekę bo nigdy nie byłam wg zmienionego czasu 😂 Ania udanej imprezy. Może będzie fajnie 😉 I mnie też pochmurno. Tęsknię za słońcem. Dziewczyny jeszcze ja się wpycham z porodem na koniec kwietnia 😜 Bunny metoda 3xs B.dobra ja bym się w szczególności skupiła na ostatniej 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gornek: Udanej podróży, zazdroszczę tej Pragi bo musi być tam już bardzo ładnie. A ostatni raz byłam tam ponad 10 lat temu ![]() Piękne furki dziewczyny ![]() Wczoraj nie miałam, ani sił ,ani chęci. Mieliśmy rocznicę związku, a ja o niej zapomniałam ![]() Kalafior ciążowy level hard. I jeszcze jak tż przyszedł z kwiatami to pytałam z jakiej okazji ![]() Ale chyba się czymś zatrułam i całe popołudnie przeleżałam, albo biegałam do łazienki bo męczyły wymioty, przez co musiałam odwołać spotkanie ze znajomymi. Jutro widzę się z moim szkrabem ![]() Aż ciekawa jestem co u niego, bo nie widzieliśmy się 3 tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie placz, wszystko pieknie zorganizujesz. A takie rywalizacje nie sa dobre, bo potem sie mozna pogubic i porownywac niezdrowo dzieci, a kazde rozwija sie w swoim tempie. Wazne, zebys Ty byla zadowolona i Tobie sie podobalo, poszukaj moze inspiracji w necie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mamaSmerfuni Czas edycji: 2017-03-26 o 11:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |||||||||||
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Wstałam o 10.11! Szok ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() przypomniało mi się jak kiedyś byłam na wakacjach u babci i wujek zrobił grilla. Pierwszy szok to jak babci zapyta cxy chcę kiełbaskę ze skórką czy bez ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie wczoraj mąż przyniósł 2 torby wielkie biedronkowe ciuchów od teściowej. Wybrałam z tego może z pół torby bo reszta to jakby ze 20 lat miała albo całe poplamione albo różowe dla dziewczynki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Wtajemniczenie
ski
|
U mnie w rodzinie wszystkie kobiety mają wcześniaków. Sama nim jestem więc gdzieś tam w głowie mi siedzi że moge w kwietniu urodzić choć byłoby mi to NIE NA RĘKĘ. Chce rodzić w moim terminie. Dokładnie w tą date i ani dnia wcześniej czy później bo mnie się ona podoba ☺ 05.05 😍
Margolcia, też mam problem z tym co piszesz. Miałam pustkę w głowie odnośnie dosłownie 2m2 jak je rozporządzić ale na szczęście przyśniło mi się co i jak 😛 więc kącik małej jest "ze snu" w dosłownym tłumaczeniu 😂 Anita, on mi to zdanie odkąd jestem w ciąży chyba milionowy raz powiedział 😁 kalafior ciążowy robi swoje. Za to już go wczoraj chciał zjeść ale mu nie pozwoliłam bo ma być na dzisiaj 😉 Moją torbę do szpitala troche zmieniłam. No i jest tak rozjechana że jeden z zamków się zepsuł 😂 nie wytrzymał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3878 |
Zadomowienie
|
Ja w ogole mialam sie pochwalic bo skonczylismy dzis 32 tydzien
![]() ![]() ![]() Glassball OMG ![]() ![]() ![]()
16.05.2017 G. ![]() Edytowane przez bunnybe Czas edycji: 2017-03-26 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Rozeznanie
|
Margolcia, takie gadanie trzeba olewac, to tylko i wylacznie oniej swiadczy, niech sobie gada, moze gada, bo rzeczywistosc jest inna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Margolcia - nie lubię też takich tekstów i porównywania
![]() ![]() Ania - mnie w takich imprezkach właśnie zawsze najbardziej kręci, co będzie dobrego do jedzenia ![]() Kiwaczka - u mojej przyjaciółki też wszystkie kobiety rodziły dzieci wcześniej i jej też wszyscy mówili, że na bank tak samo będzie u niej, a przenosiła parę dni, więc trzymam kciuki niech 5.05. będzie dla Ciebie szczęśliwy ![]() Glassball - no paaadłam na twarz ![]() Byłam na zakupach - zrobię pizzę na kolację jak goście przyjadą. Tempo poruszania się mam żółwie po prostu. Jak Wy odczuwacie te skurcze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu miałabyś nie móc urodzić naturalnie? Cytat:
Cytat:
Po 12tc dzieci różnie rosną i uważam, że nie powinno się brać w ogóle pod uwagę terminów po tym tygodniu. U mojej starszej wychodziło bardzo różnie, raz 04.02., raz 26.01. i tak w koło macieju, a urodziłam i tak 07.02., także jeszcze później. Mój lekarz po drodze brał pod uwagę tylko termin, który wychodził do 12 tygodnia, czyli okolice 04.02. właśnie. Teraz jest tak, że moja mała rośnie cały czas symetrycznie i wszystko się zgadza co do dnia, ciągle wychodzi tyle, ile powinno wyjść. Już abstrahując od tego, że jedna kobieta urodzi w terminie dziecko ważące 3kg, a druga urodzi ważące 4,5kg. I jak tu się sugerować pomiarami, jak wiadomo, że to drugie będzie większe, a jest to kwestia genetyki? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Decorail, skurcze przepowiadające różnie można odczuwać - jedna kobieta odczuwa jako twardnienie (tak miałam w pierwszej ciąży), druga odczuwa podobnie, jak bóle miesiączkowe (tak mam teraz). |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Wtajemniczenie
|
A ja pozdrawiam z działeczki za miastem, wygrzewamy sie na leżaku, a z tyłu sie grilluje rybka i warzywa na obiad ♥
Julce chyba sie podoba bo tancuje sobie od jakiegos czasu ![]()
![]() |
#3883 |
Rozeznanie
|
Decorail, mi sie brzuch tak stawia, twardnieje, niemile uczucie, robi sie twardy i taki kwadratowy.
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to moi tesciowie porównują moja ciążę, nasza wyprawkę z wyprawką i ciążą kuzynki... I nie bardzo mi się to podoba. Bo każda kobieta inne rzeczy kupuje i inaczej się czuję i wygląda w ciąży. Ale oni mają ogromną potrzebę chwalę się mną, a marudzenia na tą kuzynke. Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zadomowienie
|
Mi od czasu do czasu twardnieje cały ale teraz skurcz idzie od dna macicy i to zwróciło moją uwagę. Takie lekkie pociaganie okresowe w podbrzuszu też odczuwam
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zadomowienie
|
Ja też nie wierzę w jakieś przewidywanie daty porodu i wagi. Znam historię ze skracajaca się szyjka, pessarem i ciąża przenoszona 😊
Co do wagi, to jak wam pisałam lekarz mi teraz oszacował, że dziecko będzie ważyć 3600, bo niby waga z polowkowego x8, ale i tak się chyba machnął w tych obliczeniach, bo na polowkowym było 400g i razy 8 to 3200 😀 synek na polowkowym ważył 430 g a urodził się maly.. indywidualnie dzieci rosną i tyle. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#3888 |
Zakorzenienie
|
Black, MamaSmerfuni - to takie twardnienia mam szczególnie nocą jak wstaję do toalety, ćmienie jak na okres baaardzo sporadycznie
![]() Padam... Po tych zakupach poszłam do teściów na obiad, a czuję się jakbym przebiegła maraton... Jeszcze muszę odkurzyć i umyć podłogę i przygotować z grubsza składniki na pizzę, ale najpierw drzemka z pół godziny chociaż. |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Zadomowienie
|
Jak pięknie dzisiaj, słonko świeci, tak że w krótkim rekawku sobie posiedziałam na ogródku, a i zjadłam Magnum
![]() Ja nie mam parcia na jak najszybszy poród. Byle pozytywnie zakończony i wtedy kiedy mała będzie gotowa. Bardzo bym chciała uniknąć cesarki planowanej ![]() A mi się chyba brzuch nie stawia. Albo ja tego nie rozpoznaję albo nie czuje :bezradny: , no nie wiem... Zazdro za ubranka od rodziny, znajomych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zadomowienie
|
A my bylismy na dlugim spacerze z mezem
![]() ![]() ![]()
#3892 |
Rozeznanie
|
Baambi ja chyba też nie mam zadnych przepowiadaczy. Ani w pierwszej ciazy tego nie kojarze ani teraz i nie wiem czy ja to przegapiam po prostu czy faktycznie nic sie nie dzieje
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Mi tez sie bardzo często spina brzuch... Musze głęboko oddychać wtedy bo strasznie cieżko mi sie oddycha wtedy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Zadomowienie
|
Bunny milutki macie dzień
![]() Efffpe, smacznej kiełbachy ![]() Misja, to pewnie normalne, nie wiem czy to może mieć jakieś przełożenie na trudniejszy czy łatwiejszy poród ![]() ![]() Już mam dość główkowania nad farbą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zadomowienie
|
Ehh ja mam weekend spadku energii... Śpię i śpię.. Zawsze we znaki dawało mi się przesilenie wiosenne, plus ciąża. Nie umiem się zabrać za porządki jakiekolwiek, nawet te cotygodniowe. Już nie mówiąc o przeglądaniu szaf i szuflad, bo muszę trochę miejsca zrobić. No i niby wiosna, a wczoraj na spacerze było zimno i wiało, także nawet do pogody szczęścia brak. Pomarudziłam i zostało mi czekać na lepsze czasy chyba
![]()
#3896 |
Zadomowienie
|
Bambi maz jedzie jutro sluzbowo do Wawy i wroci we wtorek wieczorem wiec chcial mi wynagrodzić ta rozłąkę
![]() ![]() ![]()
#3897 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie myślcie, że ja mam jakąś presje na rodzenie przed terminem, absolutnie, malutka sama sobie wybierze najlepszy dla niej dzień
![]() Jak taki słoneczny dzień może pozytywnie wpłynąć na nastrój ♥ Też muszę te ciuszki wszystkie przejrzeć, bo wnuczek tej kobiety już do 2 klasy chodzi ![]()
![]() |
#3898 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziekuje ![]() Ojj próbnik moze zmylić.. Raz malowaliśmy pokój próbka była idealna a zwykła farba duzo ciemniejsza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Rozeznanie
|
Pepsi ..... jeju jak mi się chce !!!
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Rozeznanie
|
Glassball to już są jaja żeby gwizdnac komuś rzecz z koszyka 😨
Ha Kiwaczka ładnie. Najpierw się dopientrolił do zakupu a potem jeszcze chciał go zjeść. No nie 😁 Margolcia nie znoszę takich ludzi jak ta laska z rodziny tz. Zawiewa wrednością. Decorail ja właśnie odczuwam to jako bezbolesne twardnienie brzucha. Ja też uważam że data porodu z usg ustalana po 12 tc to absurd. Nawet jakiś medyczny artykuł gdzieś czytałam że to nie ma sensu. Black, misja współczuję alergii. Feliciti jakie pyszności masz na grillu mniam Wróciłam do domu byliśmy na pysznym obiadku u teściów potem pojechaliśmy do siostry tz i nas obdarowała rzeczami dla młodego. Dostaliśmy krzesełko do karmienia, przewijak z ikea, przewijak na łóżeczko, wanienkę, fotelik samochodowy powyżej pół roku dziecka i wózek. Trochę mi głupio bo właściwie po wózek pojechaliśmy bo nam o nim na początku wspominała a ja go kompletnie nie pamietalam, ale nie podoba mi się i myślę jak go grzecznie oddać. Bo oczywiście jestem wdzięczna jak ktoś mi coś daje no ale same wiecie jak jest. Ze trzeba być zadowolonym i się cieszyć też tymi rzeczami. A jak patrzę na ten wózek to taki bidula spłowiały 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez anita7 Czas edycji: 2017-03-26 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.