![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Jakos tak w nocy sie nakrecilam i porod urosl do rangi "nie dam rady!", ale potem zaczelam swiadomie oddychac, uspokoilam sie i juz tak nie mysle
![]() Noc średnia, często wstawałam na siku o obudziłam się dzisiaj z zatkanym nosem. Mimo wszystko to będzie dobry dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() esor kup sobie coś ładnego, działa kojąco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Zakorzenienie
|
Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
Ehe, ja rozumiem! Niech mąż będzie czujny! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Dzisiaj poduszka, jutro pierścionek z brylantem... ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- A w ogóle to jutro będzie równo 34tygodnie (wg OM w piatek dopiero, ale USG cala ciaze pokazuje 3 dni do przodu i tak mi się juz przyjęło). Ciąża donoszona jest od 37+0 czy 38+0? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3964 | |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() Cytat:
Vikunia mnie też tak nachodzi czasem, że nie dam rady, że się boję, ale ufam dziewczynom stąd i z mojego otoczenia, że nie jest tak źle, a później i tak się nie pamięta ![]()
![]() |
#3965 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() My wczoraj mieliśmy znowu gości, ale krótko, jeszcze kilka takich akcji nas czeka na sam koniec ciąży ![]() Fajnie, że tak pozytywnie piszecie o tych porodach, naprawdę! Bo mi też się załącza już powoli panika czasami, najgorzej rano jak się obudzę albo w nocy i i uświadomię sobie, jak mało czasu zostało. Vikunia, ciąża donoszona jest od skończonego 37 tygodnia, czyli 38+0 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Zostało mi do tego czasu tylko 3 tygodnie 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Zadomowienie
|
Tak też myślałam
![]() Swoją drogą ta kura jest fajna i ładna, ale najpierw te ważniejsze wydatki ![]()
#3968 |
Rozeznanie
|
A propos tych większych wydatków
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3970 |
Rozeznanie
|
Happiness, ja uzywam wielorazowych i jeszcze jedna mama jesli dobrze pamietam, ale nie pamietam kto.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Rozeznanie
|
Oo mamaSmerfuni super
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co do porodu to najwazniejsze jest dobre podejscie. Trzeba sie nastawic bojowo na te kilka godzin porodu, to ogromnie pomaga.
Milutek, my mamy ta wanienke i baaardzo ja polecam. W pierwszej ciazy szukalam do niej stelaza, ale szybko sie poddalam. Mozliwe ze teraz juz cos znajdziesz ![]()
![]() |
#3973 |
Rozeznanie
|
Fartuch, ja właśnie jeszcze z miesiąc temu miałam takie bojowe nastawienie. Że zawezmę się i dam radę, że zrobię wszystko co w mojej mocy i urodzę. Gdzieś mi to nastawienie teraz uciekło i zastąpiła je panika i strach. Mam nadzieję, że do porodu wróci to podejście, bo wiem, że psychika odgrywa wielką rolę w tym wszystkim
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą to mój też się miga od roboty to może sobie kupię tą chustę na poprawę humoru ![]() Cytat:
Piję kawkę i zastanawiam się jak tu się ruszyć do roboty... ciągle odwlekam, ale dziś w planie odkurzanie, kurze i kibelek. Zrobiłam sobie wczoraj planer na miesiąc i mam nadzieję, że mi się uda go zrealizować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zadomowienie
|
Happiness chyba mówimy o tym samym, tylko ja to źle nazwałam
![]() ![]() Ja wiem, że fizycznie poród wytrzymam, ale gorzej z psychiką... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3978 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja do pierwszego podeszłam tak z marszu, nie czytałam za dużo, nie wiedziałam za dużo, nie siedziałam na internetach i to było dobre. Miałam bojowe i pozytywne nastawienie i poszło wszystko dobrze i szybko. Teraz niestety za dużo czytam, czasem też mnie ogarnie stres. Tłumaczę sobie jak ważne jest pozytywne nastawienie, pocieszam inne mamy, ale też się czasem boję. To chyba normalne, że obawiamy się o zdrowie nasze i naszych dzieci. Ale wszystko będzie dobrze! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Rozeznanie
|
Hej Kobietki
![]() Wracam po paru dniach nieobecności. Imieniny teściowej totalnie mnie wykończyły. Kilka dni sprzątania na jeden wieczór dla 25 osób masakroza! Na szczęście miałam dużo energii i jakoś przeżyłam. Za to w niedzielę musiałam przeleżeć cały dzień, bo brzuszek mi się zbuntował i ciągle miałam spięty. Pojadłam placków na tyle, że pewnie zamiast dziecka urodzę ciastko ![]() U nas też słoneczko świeci. Kocury zadowolone i opalają się na parapecie. Wiecie co mnie wkurzyło? Kilka osób na tych imieninach powiedziało, że w ciąży wyglądam za ładnie jak na dziewczynkę... Totalnie mnie zatkało i nie wiedziałam jak to skomentować. Porażka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 |
Zadomowienie
|
Kinga rozumiem, ze tesciowej ani nikomu w rodzinie Tz nie przeszkadza, ze jestes w bardzo zaawansowanej ciazy a zapitalasz na jej imieninach?
![]() Co do porodu to oczywiście nie moge podzielic sie z Wami historiami ktore byly opowiadane na kręgu bo obiecalysmy sobie dyskrecję ale powiem tylko, ze wiekszosc dziewczyn jak mantre powtarzalo ze najważniejsze jest nastawienie, wsluchanie sie w swoje cialo oraz ze rodzi sie tak naprawdę głową ![]() ![]()
#3981 |
Zadomowienie
|
Po prostu nie wiedziałam do czego służy ta kura
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, może to głupio zabrzmi, ale zazdroszczę Wam naturalnych porodów. Ja jestem zmuszona do cc zw na moje ślepe oczy. Kiedyś sobie marzyłam, że rodzę naturalnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
Kingaluna - to zawsze lepiej niż jak mi znajoma powiedziała, że patrząc na mnie to nie powiedziałaby, że będzie chłopiec
![]() ![]() Biorę się za pranie, bo już z kosza wychodzi ![]() Ja mam zamiar tak dać czadu na partych, żeby na jedym skurczu wystrzelił haha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i wcale to głupio nie brzmi, nie dziwię się że chciałabyś przeżyć poród siłami natury, większość świadomych kobiet pewnie chciałaby mieć takie doświadczenie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Zakorzenienie
|
Jestem tak padnięta po wczorajszej podróży, ze nie mam siły nadrobić. Ale chyba nie przegapiłam żadnej wizyty. Sadzać po pięknej pogodzie każda wypoczywała :P ja wstałam dopiero po 10, spacer z psem, inka, teraz pościel na balkon i biorę sie za łazienkę, bo patrzy na mnie od tygodnia :P w ogole nie mam pomysłu na obiad, przy takiej pogodzie chetnie bym zjadła chłodnik, albo młode zmieniaczki ze szparagami 🤤 ale jeszcze muszę troche wytrzymać.
Mi ostatnio pani w sklepie powiedziała, ze będę miała chłopca bo to oni urodę odbierają wiec to dopiero mnie zatkało... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#3987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mały wystrzeli prosto w ręce osoby odbierającej poród ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zadomowienie
|
Ania właśnie dostałam wypłatę za marzec i więcej niż za luty więc faktycznie od ilości dni w miesiącu to zależy
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Zadomowienie
|
Kinga właśnie za taka osobe Cie mam czytając Twoje posty ze jestes taka dobroduszna i pomocna co ludzie zapewne chętnie wykorzystuja
![]() Mnie naprawdę rozczula to, ze odkad jestem w ciazy to wszyscy moi bliscy (rodzina moja i meza) bardzo interesuja sie moim samopoczuciem i okazuja duzo wsparcia pomocy, czasem az sie troche wkurzam ze wszystko by robili za mnie ale tak naprawde wiem, ze to wszystko z miłości i troski a moj stan jakby nie było jest wyjatkowy i wole chyba ta skrajnosc niz gdyby mieli na mnie wywalone albo oczekiwali jeszcze zebym ja im usługiwała ![]() Hapiness ciesze sie, ze pomoglam ![]() ![]() Zapisalam sie wlasnie na kwietniowe zajęcia w naszej sr: warsztaty z laktacji, swiadomosc ciala przy porodzie i lepszy porod ![]()
#3990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane za pomocą mTalk
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.