![]() |
#3991 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane za pomocą mTalk
![]() |
#3993 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciaza donoszona od 37+0, czyli skonczonego 37 ![]() A u mnie dzis 35+0 ![]() ![]() Nadrobilam Was troche i mam ogroooomna ochote na grilla! U mnie poki co w porzadku, wczoraj na facebooku juz pisalam, ze pojawily mi sie skurcze i czulam takie rozpieranie w srodku, poszlam kontrolnie do lekarza ale z tytulu infekcji... zeby sprawdzil, czy nic mi sie nie dzieje bo w sumie to biore luteine od polowy stycznia rano i wieczorem, a od 2 tygodni korzystam z wc na korytarzu, duza rotacja, a w szpitalu czesto sa kobiety z infekcja.. no w poprzedniej sali kazda ktora lezala miala grzybice. No i sprawdzil ph - bez zmian, ale wydzielina zaczela mi sie zmieniac, wiec dal globulki. Rozwarcia nie mam, mowilam, ze mi sie brzuch napina to powiedzial lekarz, ze na tym etapie nie beda zatrzymywac porodu nawet kroplowka z magnezem, bo jest bezpiecznie.. Infekcja moze powodowac skurcze a nawet pekniecie pecherza i krwawienie... I tak bylo z kolezanka, ktora przyjechala w piatek w nocy z krwawieniem. 6 miesiac i skonczony 27 tydzien, nawet plci nie zdazyla poznac przed porodem. W sobote w nocy poszly jej wody.. a odkad przyszla do szpitala to miala pompe z tractocilem - zatrzymujacym porod - nie pomagalo. Znow kewawienie i na blok porodowy.. W niedziele rano wrocila do mnie na sale, ale miala lekkie skurcze. O 23 zawolala polozna bo ja brzuch bardzo bolal.. rozwaecie na 4cm no i porod... urodzila dziewczynke 1kg. Poplakalam sie, jak uslyszalam inkubatorek i ten dzwiek maszyny, jakies pikanie.. bo ja trafilam tu w 25 skonczonym i 800g i moglo mnie to spotkac.. ![]() Jutro mam usg, fotel, krew, mocz... ktos ma jutro wizyte? ![]() ps u mnie jest na sali 17-stka termin na 2.05 i taka patologia... wlasnie sie "lize" z chlopakiem.. grr ale ciamkaja ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zadomowienie
|
Decorail zycze Ci zeby to bylo jak jedno kichnięcie i maly na świecie
![]()
#3995 |
Zakorzenienie
|
Mohnka co za historia
![]() Byłam u notariusza, w piątek podpisujemy akt ![]() ![]() Wysłane za pomocą mTalk
#3996 |
Rozeznanie
|
A odnośnie porodu, to w niedziele byłam oglądać sale porodową 😀😀 i się oswajać. Poczułam klimacik 😁 i Tz też był. Oglądał i pyta.. Czy to krzesło obok fotelu do rodzenia jest dla tatusia? A położna mówi, że tak. To usiadł się przymierzyć. 😂 to już tak blisko dziewczyny!!! 😘😘
Jak podchodzicie do nacięcia krocza i jego ochrony? Chcecie? Ja chyba się zdecyduję .. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na praktykach w szpitalu wielokrotnie widziałam naturalny poród. Ja uważam to za cud. Nie ma co porównywać do tych obejrzanych w necie. Emocje są ogromne. Zawsze byłam cała spłakana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
Mohnka - wszystko ok z tym maleństwem?
![]() Bunnybe - dzięki, nie może być inaczej ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Mohnka - ja oczywiście poproszę o ochronę krocza, ale nie za wszelką cenę - wolę być nacięta niż pęknąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi o majtasach
![]() Gornek no podziwiam że dałaś radę w podróży. Mnie prawie 2 miesiące temu było ciężko jak do Gdańska jechaliśmy,bo mnie żebra bolały od siedzenia. Mohnka szkoda dziewczyny i maleństwa ![]() A Ty rzeczywiście masz szczęście ale i silna jesteś, tyle wytrzymalaś. Nawet sobie nie mogę wyobrazić tak wyleżeć, tyle czasu w szpitalu i jeszcze tak długo bez możliwośći normalnych odwiedzin. Ja o porodzie po prostu staram się nie rozmyślać ![]() Mi ludzie na początku ciąży mówili że pewnie będzie chłopczyk bo nie zabiera mi urody, a teraz jak ktoś pierwszy raz widzi to mówią: pewnie dziewczynka bo tak ładnie w ciąży wyglądasz. ![]() Edytowane przez Baambi Czas edycji: 2017-03-27 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Rozeznanie
|
Bunnybe, dlatego zrezygnowałam z pracy w szpitalu, bo bym się wykończyła. Zawsze miałam ogromne wyrzuty sumienia, że nie mogłam wszystkim pomóc. W domu jestem sprzątaczką i służącą
![]() Ania, właśnie starsze kobiety są takie zawistne! W końcu doświadczone i lepiej wiedzą jak trzeba wyglądać przy danej płci dziecka 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Mamusia Luty 2016
|
Mohnka co za historia z tym maleństwem kilogramowym
![]() O ja, a jesli chodzi o ciąże donoszona, to ja myslalam, ze to jest 37t+0 d... to ja już nie wiem ![]() Tak czy siak mi w szpitalu powiedzieli, zeby donosić do tego 37 tygodnia (a lekarze mówią skończonymi tygodniami czyli wlasnie 37t0d) i bedzie ok. Co do ochrony krocza - teraz mam cc, ale jak przy pierwszym porodzie nastawiałam się na sn to tez byłam za tym, ze lepiej byc nacietym niż pęknąć. Tzn podobno nacięcie jest jak pęknięcie 2 stopnia, wiec lepiej pęknąć na 1 stopień niż byc nacietym, ale nikt Ci przeciez nie zagwarantuje czy i jak pękniesz. Jesli chodzi o historie poporodowe to po nacięciu słyszałam jedynie, ze piecze, cos tam boli, ale bez jakiś tam krwawych historii. A o pęknięciu słyszało sie rożne sprawy ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]()
#4002 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do współlokatorek to masz wyjątkowego "farta"... ale ja tak mam ze jak się napatrze na takich cudaków, to potem jeszcze bardziej cenię moje spokojne, zwyczajne, nudne życie 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zadomowienie
|
Ja chcę ochrony krocza, ale oczywiście w rozsądnych granicach, nie na siłę. Dalej kurcze nie wiem czy masować to krocze czy nie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Ja tez wole byc nacieta. Moja siostra za wszelka cene chciala ochronic krocze, jak to powiedziala popekala jak słoneczko z promyczkami, miala kolo 20 szwow. Brrrrr.... Ja przy nacięciu mialam 3 albo 4 szwy, zagoilo sie bardzo szybko, ostatnio chcialam zobaczyc czy widać Blizne ale nic nie znalazlam.
![]()
![]() |
#4005 |
Rozeznanie
|
Mohnka, Ania ma rację, spokojnie możesz napisać książkę: "Pacjentki w ciąży z piekła rodem" 😂
Ania, trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Wtajemniczenie
ski
|
Mohnka, jak napiszesz to ja poproszę o kopię z autografem 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
Kobietki kochane, zdecydowanie polecam Wam dać się naciąć. Ja mam malutkie nacięcie po pierwszym porodzie, które w ogóle mi nie dokucza, nie czuć go pod palcami, jedynie jest mała kreska w tym miejscu i tyle. Taka tam blizna wojenna.
![]() Moja koleżanka miała małe nacięcie przy pierwszym porodzie, nie wspominała źle, ale przy drugim uparła się, żeby jej nie nacinać, bo była pewna, że uda się bez tego urodzić - bo córeczka drobna, z małą głową, a to drugi poród. I co? Pękła w słoneczko, bardzo mocno i bardzo długo się to goiło... I takich przypadków jest niestety mnóśtwo. Oczywiście to Wasza decyzja, ja nikogo do niczego nie namawiam, ale uważam, że lepiej mniej ucierpieć, niż ucierpieć za mocno w imię jakiejś dziwnej idei (bo niestety nigdy, NIGDY nie ma pewności, że nie powstanie pęknięcie). Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2017-03-27 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A co z Maleństwem 1kg? To nie wiem, co więcej.. Wierzę, że wszystko dobrze.. Odnośnie krocza to myślę, że skoro przy wcześniakach robią cięcie do 2,5kg i przed 36 tygodniem skończonym, żeby było im łatwiej to mojemu Maleństwu też raczej będzie łatwiej skoro mi natną krocze, nie będzie się cisnąć niepotrzebnie. 😊☺ O ile wytrwam jeszcze tydzień, dwa. Muszę no! 😘😘 A co do porodu to stresa mam coraz większego. Czytam, czytam, że macie majty xl do porodu a ja zawsze nosiłam M i kupiłam M .. I teraz żałuję. Dokupie stacjonarnie xl, bo przecież będę mieć szwy, spuchnę, jeszcze włożyć podkład .. I musi być trochę luzu, a nie jak szynka w siatce 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Zakorzenienie
|
Ukrajinka - no ona właśnie powiedziała, że dziewczynkę by obstawiała - czyli, że mi urody ubyło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Zadomowienie
|
Chyba się wybiorę na małe zakupy, przy okazji też na spacer
![]() dobrze mi się leży ![]() ![]() W ogole dalej nie jeżdżę nowym autem bo się boję ![]() wolę dobrą sprawdzoną ibizkę :P ale muszę się przemóc w końcu bo będziemy ją mieć tylko do świąt. Moja przyjaciółka rodziła w tym szpitalu w którym ja chcę. Mówiła że poprosiła położną aby spróbować nie nacinać ale nic na siłę. Położna obserwowala ale jednak zadecydowala że trzeba naciąć i tyle. Mi chodzi tylko o taką próbę, żeby z biegu od razu nie nacinać. Chcę się zdać na doświadczenie położnej. Jak mi powie od razu że bedzie ciężko bez nacięcia to powiem żeby nacięli ![]() Widzę że w kwietniówkach dziewczyny stosowały balonik ![]() Też mialam to w planach. Muszę ogarnąć "te" sprawy i się w końcu zdecydować czy i jak będę próbowała przygotować krocze do porodu. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Mohnka dobrzee prawisz z tą szynką ![]() ja normalnie noszę M i w ogóle bardzo nie lubię mocno przylegającej bielizny, a tu trzeba jeszcze napchać coś. Jakbym miała S jak Decorail to pewnie bym wzięła s/m ale tak to chyba biere większe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gornek fajnie, że Ci się wycieczka podobała, a do nadrabiania nie ma dużo, bo wczoraj każdy na świezym powietrzu siedział i mało co pisałyśmy ![]() Cytat:
![]() Mohnka super, że u Ciebie jest tak, a nie inaczej! ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o nacięcie, to ja chcę, bo szybciej mi sie taka rana zagoi niż jakbym popękała :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 |
Zadomowienie
|
Bambi ja mam takie samo zdanie co do ochrony krocza tym bardziej ze ochrona krocza nie rowna sie temu ze nie chcemy byc za wszelka cene naciete
![]() ![]() Mohnka ja uwazam ze z dwojga zlego lepiej miec troche za luzne niz za ciasne i sie męczyć ![]() Maz mi zrobil niespodzianke bo przyjechal z pracy w drodze na dworzec do domu- rano z rozpedu zalozyl codzienne buty zamiast eleganckich a ma dzis w Wawce och ę kolację ![]()
#4015 |
Konto usunięte
|
Podczytuje was od wczoraj ale jakos nie moge sie wbić
![]() Ja tez wole byc nacięta ![]() Od rana grzeje słońce wiec poszalalam i juz wypralam cała wyprawkę.. 3 pralki poszły pod rząd i sie suszy na ogrodzie.. Ale przynajmniej mam spokoj i jutro spakuje torbę ![]() Robie dzis rosół i galaretkę truskawkowa z malinami tylko musze isc do sklepu po bita śmietanę ![]() Ale póki co leżę bo strasznie sie zmachalam przy tym praniu i brzuch mi sie znowu spina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Biedny maluszek, dawaj znać, jak będziesz wiedziała, co u niego ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7229222 6]Podczytuje was od wczoraj ale jakos nie moge sie wbić
![]() Ja tez wole byc nacięta ![]() Od rana grzeje słońce wiec poszalalam i juz wypralam cała wyprawkę.. 3 pralki poszły pod rząd i sie suszy na ogrodzie.. Ale przynajmniej mam spokoj i jutro spakuje torbę ![]() Robie dzis rosół i galaretkę truskawkowa z malinami tylko musze isc do sklepu po bita śmietanę ![]() Ale póki co leżę bo strasznie sie zmachalam przy tym praniu i brzuch mi sie znowu spina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] U mnie wreszcie WIOSNA! ![]() ![]() Widziałam zdj znajomych z UK, to u Was jest naprawdę mega ciepło, w krótkich rękawkach wszyscy ![]()
#4018 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ojj jest ciepło ale w krótkim rękawku jeszcze bym się nie odważyła ale faktycznie ludzie chodzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Piękny dzień dzisiaj i zaraz pokroję owoce w pojemnik i jadę po tż do pracy, a później nad morze ![]() Rano byłam na wizycie w 33tc 4 dniu młody waży 1960 g, wszystko z nim w porządku, ale za to u mnie jakaś infekcja wyszła. Mocz do powtórki, a następna wizyta za 2 tygodnie. Dowiedziałam się też o wizytach położnej i będzie do mnie przychodziła położna, która prowadzi moją ciążę od początku ![]() Fajna i konkretna babka. Dostałam od niej sporo prasówki nt. ciąży i laktacji i opakowanie witaminy d dla malucha ![]() Co do krocza. I jeśli to konieczne to wolałabym być nacięta, łatwiej się goi. A teraz powoli się szykuje, co prawda chodzę ledwo, ledwo i wszystko boli, ale jest tak pięknie, że nie usiedzę w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7229293 1]teraz leżę, trochę trzeba odpocząć faktycznie
![]() ojj jest ciepło ale w krótkim rękawku jeszcze bym się nie odważyła ale faktycznie ludzie chodzą ![]() W naszym stanie to oczywiste, ale moi znajomi, rodowici Anglicy czy Irlandczycy, to w krótkim wszyscy, Polaków trochę też... Ajj, aż mi sie przypomniały te lata tam i oczekiwanie na to słońce ![]() Marta mnie dziś okropnie spojenie boli i rano w ogóle nie chciało mi się jechać na te warsztaty, a teraz, ze względu na pogodę, to już bym wyszła z domu, ale nie dam rady tyle godzin, więc czekam do tej 15 z minutami ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.