Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-27, 13:37   #2311
pannaanna_87
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Atleta dzieki za komplementPrzez to już nic dzis nie zrobię bo mi słabo. .niedobrze..o bolu nie wspomne..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

A kocyk cudowny wtulilabym sie w niego teraz

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:37   #2312
paula.cw
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7229399 1]Właśnie wróciłam. Na dworze tak słonecznie że aż mi się wracać nie chciało. Nareszcie ciepło. Kupiłam sobie lżejsze tenisowki, bo w zimowych kiepsko chodzić w takim upale. No i jakieś dwie bluzki bardziej kolorowe:turkus i róż magenta.

Tak lato co roku jest coraz bardziej gorące. Na razie nie kupuje otulaczy i rozkow.[/QUOTE]

Ja mam otulacz bambus i muślin. One tak przyjemnie chłodzą.

Cieszę się, że sobie łyżkę do butów kupiłam taką długą :P Nie będzie problemu z zakładaniem trampek itp.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:38   #2313
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Atleta dzieki za komplementPrzez to już nic dzis nie zrobię bo mi słabo. .niedobrze..o bolu nie wspomne..

Ja to często słyszę, bo ze mnie właśnie taka lajza jest wszędzie siniaki i guzy. Ziemniaki obieram, to się musze zaciac 😂 wiec wiesz 😉 odpocznij juz dziś. Rozłoż się wygodnie i czekaj na godzinę zero, tzn. 18.30. Ja sobie wstawię popcorn i będę czekać na wieści

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:39   #2314
Sarenkaa13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
dokładnie

Tak ja przy pierwszym nakupiłam tyle ubrań istne szaleństwo, nad otulaczem też się zastanawiam a jaki masz na oku ? Ja to chyba otulacz i laktator zostawiam sobie na po porodzie

Słyszałyście że to lato ma być bardzo gorące ?

Ja zasłony kupiłam u któregoś z tych sprzedających - nie pamiętam dokładnie a nie mogę znaleźć nigdzie namiaru
http://allegro.pl/listing/user/listi...er=qd&id=49865

http://allegro.pl/listing/user/listi...er=qd&id=49865

trzeba prasować ale ja wszystkie zasłonki i firanki prasuje więc dla mnie nic nowegoi nie wydają mi się jakoś bardzo upierdliwe
Mam błękitne i właśnie się zastanawiam nad zakupem jakiegoś innego koloru na wiosnę
Szukałam tanich bo ja potrzebuję do salonu aż 4 sztuki

Skrócili mi do podanego wymiaru bez problemu a zanim kupiłam to poprosiłam o wysłanie kilku próbek

a u Igora w pokoju mam uszyte z bawełny pościelowej pościel i zasłonkę
Znalazlam matetial na zaslony! Ciemny turkus! Na dwie zaslony do malego pokoju z szyciem tasma i w ogole wyjdzie mi 80zl teraz musze znalezc do tego narzute ))

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:42   #2315
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Wybrany otulacz to tez taki bardziej kocyk-pieluszka, nie typowy a la rożek...
http://bimbla.pl/otulacz-kocyk-bambusowy
nie chciałam takiego typowego, a w tym od dawna jestem zakochana obecnie stan magazynowy wyczerpany, ale jestem w kontakcie z producentem i maja być w kwietniu ❤❤❤ no i wiem też, że mają mieć nowe wzory w maju, wiec trochę się waham. Uwielbiam dokładnie ten wzór kwiatowy, ale jeśli zrobią nowe i będą tak piękne, jak reszta ich rzeczy, to chyba zwariuje i tak mi się marzy jeszcze od nich kocyk 😊 bo taka niby ich kołderke to mam zamówiona w prezencie od przyjaciół no, ja uwielbiam takie rzeczy, cóż zrobić 😉

A, poprzednio tez nakupowalam ubrań, że ho ho! Teraz kupując robie od razu komplety - tzn. jak coś nie jest oryginalnie w komplecie, tylko zakupuje samo body to szybciutko odbieram do niego pasujące spodnie czy pośpiochy 😉 ostatnio tak nie robiłam i później się wkurzalam, bo niby miałam te ubranka, ale niekoniecznie miałam co ubrać Leonowi, bo nic mi ze sobą nie pasowało

Śliczny otulacz :P A materiał taki sam jak mój. A wzór rzeczywiście piękny.
A z tymi kompletami to racja. U mnie z wzorami takiego problemu wielkiego nie ma, bo w miarę uniwersalne mam ale już widzę dysproporcje w ilościach. Np. z rozmiaru 62-86 mam bardzo dużo kaftaników a mało body. I generalnie spodenek też mało ale może one się aż tak nie brudzą...
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Paula te formowanki to co to?

Formowanka to taka pieluszka ala pampers. Tzn. cała jest z czegoś chłonącego, ale na nią trzeba otulacz nieprzemakalny założyć z wełny albo pulu. Dobre rozwiązanie na noc albo na spacery bo cała pieluszka chłonie i nie przecieka. Minus jest taki, że są a) droższe b) duże c) długo schną

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
Stary 2017-03-27, 13:43   #2316
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to często słyszę, bo ze mnie właśnie taka lajza jest wszędzie siniaki i guzy. Ziemniaki obieram, to się musze zaciac 😂 wiec wiesz 😉 odpocznij juz dziś. Rozłoż się wygodnie i czekaj na godzinę zero, tzn. 18.30. Ja sobie wstawię popcorn i będę czekać na wieści

Mam tak samo
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:43   #2317
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Paula, rób kurs trenerski 😊 po porodzie i tak pewnie wszytkie do ciebie wpadniemy na ćwiczenia 😉 wiec będziesz miała przedsmak 😂

Ania, ty fajtlapo 😊 uważaj na siebie

Przyszło minky 😉 dobrze, że nie wzięłam najgrubszego, bo już to wydaje mi się ciepłe 😉 a poduszka to tylko tak do kompletu, bo Leon dalej nie używa, wiec z Pola pewnie będzie podobnie 😉
Załącznik 6990891

Piękny wzór wybrałaś

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 13:45   #2318
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Paula, rób kurs trenerski 😊 po porodzie i tak pewnie wszytkie do ciebie wpadniemy na ćwiczenia 😉 wiec będziesz miała przedsmak 😂

Ania, ty fajtlapo 😊 uważaj na siebie

Przyszło minky 😉 dobrze, że nie wzięłam najgrubszego, bo już to wydaje mi się ciepłe 😉 a poduszka to tylko tak do kompletu, bo Leon dalej nie używa, wiec z Pola pewnie będzie podobnie 😉
Załącznik 6990891

Z kursem to ciężka sprawa. Drogie są a z jakościa różnie i ilość trenejrów na rynku też jest przerażająca.
Ale bardziej mnie to kręci niż dietetyka chociaż o studiach dietetycznych też myślałam :P

Ja jakbędę robic z minky i bawełny to już chyba bez wkładu, albo z takim najcieńszym bo wydaje mi się to właśnie za ciepłe.

Stary 2017-03-27, 13:45   #2319
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Ja mam otulacz bambus i muślin. One tak przyjemnie chłodzą.

Cieszę się, że sobie łyżkę do butów kupiłam taką długąNie będzie problemu z zakładaniem trampek itp.
Muszę też kupić łyżkę, nie daje rady powoli ze zginaniem się

Stary 2017-03-27, 13:46   #2320
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny otulaczA materiał taki sam jak mój. A wzór rzeczywiście piękny.
A z tymi kompletami to racja. U mnie z wzorami takiego problemu wielkiego nie ma, bo w miarę uniwersalne mam ale już widzę dysproporcje w ilościach. Np. z rozmiaru 62-86 mam bardzo dużo kaftaników a mało body. I generalnie spodenek też mało ale może one się aż tak nie brudzą...

Formowanka to taka pieluszka ala pampers. Tzn. cała jest z czegoś chłonącego, ale na nią trzeba otulacz nieprzemakalny założyć z wełny albo pulu. Dobre rozwiązanie na noc albo na spacery bo cała pieluszka chłonie i nie przecieka. Minus jest taki, że są a) droższe b) duże c) długo schną
Wiem ❤ no i właśnie materiał typowo na gorące lato 😉 super chłodzi i osłania 😉 tyle tylko, że jak wypuszcza w maju nowe wzory to mogę znowu przepaść 😂
Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Piękny wzór wybrałaś

Dziękuję 😊 w miarę jak ja to mówię "nie-oczo-☠☠☠.y" 😎😂

Stary 2017-03-27, 13:50   #2321
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Z kursem to ciężka sprawa. Drogie są a z jakościa różnie i ilość trenejrów na rynku też jest przerażająca.
Ale bardziej mnie to kręci niż dietetyka chociaż o studiach dietetycznych też myślałam

Ja jakbędę robic z minky i bawełny to już chyba bez wkładu, albo z takim najcieńszym bo wydaje mi się to właśnie za ciepłe.
Z wkładem to fajnie na zimę, chociaż wtedy to chyba jeszcze lepiej jest zrobić śpiworek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 13:50   #2322
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Ale bardziej mnie to kręci niż dietetyka chociaż o studiach dietetycznych też myślałam

No, teraz mega popyt na to 😶 moja siostra jest po dietetyce i zaczęła nawet doktorat robić, ale chwilowo zarzuciła temat, bo jej się druga ciaza przytrafiła 😜

Minky fajne na jesien i zime. Dla Leona mam bez wypełnienia zupełnie, ale to już za chłodne zdecydowanie na mróz. Za to ten średni wydaje mi się ok 😊 gruby juz by był chyba za gruby 🤔

Stary 2017-03-27, 13:51   #2323
Mirissa
Raczkowanie

Witajcie!

Od trzech dni próbuję Was nadrobić... i cały czas coś staje na przeszkodzie. A najczęściej jest to 1,5-roczny nadaktywny szkrab.
W zeszłym tygodniu spędziłam kilka dni u rodziców. Odpoczęłam, wyleżałam się, najadłam samych pyszności, pozwoliłam zaopiekować się dzieckiem zakochanym w nim dziadkom... Szkoda, że mieszkają tak daleko :/.
Teraz powoli wracam do rzeczywistości, tj. do kawy i pączka z wiśnią . Z samego rana rajd po ciucholandach, przyjechałam do domu i dosłownie padłam. Coraz szybciej się męczę i czuję, że już wkrótce będę mogła sobie pozwolić tylko na krótkie spacery w emeryckim tempie.

daiquiricuabano - piękny kocyk . Z Mikominky? Mam od nich cieplejszy kocyk minky i komplet do wózka - rewelacyjna jakość! Teraz zastanawiam się, czy zamówić jeszcze wersję dla dziewczynki czy zostać z tym, co mam.. eech dylematy pierwszego świata .

Też ostatnio złapałam się na tym, że przy drugim dziecku jakoś nie mam tego szału zakupowego. Mam wrażenie, że jeszcze na wszystko jest czas (obym się nie myliła!). Jak na razie kupuję tylko ubranka w lumpkach... i to tyle. Resztę dokupię w kwietniu/maju albo mam po starszaku.

Gratuluję wybranych wózków . Faktycznie duża gondola i pompowane koła to jest to!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! A dziewczyny z problemami szyjkowymi i leżące w szpitalu - duuuużo zdrowia i szybkiego powrotu do pełni sił!!!
Mirissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:55   #2324
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirissa Pokaż wiadomość
Witajcie!

Od trzech dni próbuję Was nadrobić... i cały czas coś staje na przeszkodzie. A najczęściej jest to 1,5-roczny nadaktywny szkrab.
W zeszłym tygodniu spędziłam kilka dni u rodziców. Odpoczęłam, wyleżałam się, najadłam samych pyszności, pozwoliłam zaopiekować się dzieckiem zakochanym w nim dziadkom... Szkoda, że mieszkają tak daleko :/.
Teraz powoli wracam do rzeczywistości, tj. do kawy i pączka z wiśnią . Z samego rana rajd po ciucholandach, przyjechałam do domu i dosłownie padłam. Coraz szybciej się męczę i czuję, że już wkrótce będę mogła sobie pozwolić tylko na krótkie spacery w emeryckim tempie.

daiquiricuabano - piękny kocyk . Z Mikominky? Mam od nich cieplejszy kocyk minky i komplet do wózka - rewelacyjna jakość! Teraz zastanawiam się, czy zamówić jeszcze wersję dla dziewczynki czy zostać z tym, co mam.. eech dylematy pierwszego świata .

Też ostatnio złapałam się na tym, że przy drugim dziecku jakoś nie mam tego szału zakupowego. Mam wrażenie, że jeszcze na wszystko jest czas (obym się nie myliła!). Jak na razie kupuję tylko ubranka w lumpkach... i to tyle. Resztę dokupię w kwietniu/maju albo mam po starszaku.

Gratuluję wybranych wózków . Faktycznie duża gondola i pompowane koła to jest to!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! A dziewczyny z problemami szyjkowymi i leżące w szpitalu - duuuużo zdrowia i szybkiego powrotu do pełni sił!!!
Tak, tak, mikominky 😊

Witaj ponownie wiem, co to znaczy platajacy się między nogami 1,5 roczniak 😉 mój właśnie wstał, wiec biegnę do niego ❤

Stary 2017-03-27, 13:57   #2325
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Ojj ale sie narobilam...codziennie obiecuje sobie ze bede sie oszczedzac a pozniej nie moge z dupka usiedziec...
Ogarnelam balkon po zimie i wstawilam drugie pranie.

Co do kocykow...hmmm ja mam dwa cienkie minky z netto, otulacze flanelowe i bawelniane i tuli. Chyba wiecej kocykow na razie nie potrzebuje.

Studia?! Omg mimo ze wspominam baaardzo dobrze ciesze sie ze mam juz za soba😁 nie chcialoby mi sie juz...

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 13:59   #2326
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Ojj ale sie narobilam...codziennie obiecuje sobie ze bede sie oszczedzac a pozniej nie moge z dupka usiedziec...
Ogarnelam balkon po zimie i wstawilam drugie pranie.

Co do kocykow...hmmm ja mam dwa cienkie minky z netto, otulacze flanelowe i bawelniane i tuli. Chyba wiecej kocykow na razie nie potrzebuje.

Studia?! Omg mimo ze wspominam baaardzo dobrze ciesze sie ze mam juz za soba😁 nie chcialoby mi sie juz...

Ja mam z netto taki szaro błękitny minky u nas ciągle jest ich bardzo dużo

Stary 2017-03-27, 13:59   #2327
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Przyszly reczniki z alli1490619575286.jpg1490619583913.jpg

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-27, 14:00   #2328
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Ja mam z netto taki szaro błękitny minky u nas ciągle jest ich bardzo dużo

U nas juz nie ma. Mam szaro rozowy i szaro blekitny😁

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-27, 14:02   #2329
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale słodkie ale to chyba bardziej kocyki niz ręczniki? Czy to chłonne?

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
U nas juz nie ma. Mam szaro rozowy i szaro blekitny😁

U nas netto to taki sklep dla emerytów trochę, nigdy tam nikogo młodego nie widzę i może to dla tego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 14:05   #2330
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
wygladaja jak kocyki
Stary 2017-03-27, 14:07   #2331
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Super że udało się kupić materiał.
Właśnie robię szpinak.
Też będę wszystko kupować w maju przez neta. Nie będzie mi się chciało chodzić.
Co do schylania-buty wkładam na siedzaco :jedna noga w zasadzie kostka na udo i po sprawie. Wolę tak niż nadwyrezac się przy schylaniu. Normalnie daje rade-ale nie chce się nadwyrezac.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 15:27   #2332
pannaanna_87
Zakorzenienie

Troche poogarnialam rzeczy ktore do lozka ida..mama mi pomyla szafe..1/2 za nami..jutro reszta..a na srode chyba sobie zostawie szuflady..z nasza bielizna a tam gdzie sa Mikiego rzeczy to dopiero jak bede mu je prala

Stary 2017-03-27, 16:11   #2333
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Ale słodkie ale to chyba bardziej kocyki niz ręczniki? Czy to chłonne?

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

U nas netto to taki sklep dla emerytów trochę, nigdy tam nikogo młodego nie widzę i może to dla tego

No wlasnie mialy byc reczniki ale widze ze chyba nie bede chlonne...zobacze po praniu😉

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Troche poogarnialam rzeczy ktore do lozka ida..mama mi pomyla szafe..1/2 za nami..jutro reszta..a na srode chyba sobie zostawie szuflady..z nasza bielizna a tam gdzie sa Mikiego rzeczy to dopiero jak bede mu je prala

Duzo juz macie zrobione😉 do swiat zapomnicie o remoncie😉

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-27, 16:18   #2334
Sarenkaa13
Rozeznanie

Co do wyprawki to ja tez nie mam zakupowego szalenstwa. Jedyne co to kupilam troche ciuszkow. One wciagaja bo sa słodkie. Ale u mnie rozsadek bierze gore. Corce wlasciwie kupilam kilka na krzyz ciuszkow. Reszte dostałam. Chłopięce bardziej mnie urzekaja stad problem. No ale do tego moja sie w ogole nie brudzila wiec ciuszkow szlo mi malo. A nie szarpalam Jej ciagle by przebierać żeby słodko wyglądała. Smialismy sie ze nie mialam co prac, ze pranie robilismy od oka, zeby sasiedzi nie mowili ze dziecko w brudnych chodzia dodam jeszcze ze dzieci wygladaja slicznie w tych ciuszkach dopiero jak sa takie sztywne i ciut pulchniejsze. Tak to takie zabki w ciuchach. Wszystko sie wywija sciaga czesto niedopasowane...
Rzeczy kosmetycznych, szpitalnych itd nie mam wcale. Ale sama mysl mnie drazni bo nie lubie zakupow. Zostawiam to na maj.
Wiecie co? Kupilam tez narzute przez allegro. Mam nadzieje ze wszystko bedzoe do siebie pasować

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
No wlasnie mialy byc reczniki ale widze ze chyba nie bede chlonne...zobacze po praniu😉

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Duzo juz macie zrobione😉 do swiat zapomnicie o remoncie😉

Jesli chodzi o reczniki kapielowe to dla Corki zamowilam piękny milutki. Na metce bobobaby. Ale wlasnie byl jak mily kocyk ale nie byl chlonny. Nie pomagały ani kolejne orania ani gotowanie. Troche szkoda. Ale moze byc za otulacz...

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Wiec dla Synka kupie chyba jakis nowy. Chcialabym bardziej taki szorstki zeby lepiej zbieral wode. Moze ktoras trafila i poleci, ze nyl gajny i chlonny przede wszystkim

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 16:23   #2335
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Co do wyprawki to ja tez nie mam zakupowego szalenstwa. Jedyne co to kupilam troche ciuszkow. One wciagaja bo sa słodkie. Ale u mnie rozsadek bierze gore. Corce wlasciwie kupilam kilka na krzyz ciuszkow. Reszte dostałam. Chłopięce bardziej mnie urzekaja stad problem. No ale do tego moja sie w ogole nie brudzila wiec ciuszkow szlo mi malo. A nie szarpalam Jej ciagle by przebierać żeby słodko wyglądała. Smialismy sie ze nie mialam co prac, ze pranie robilismy od oka, zeby sasiedzi nie mowili ze dziecko w brudnych chodzia dodam jeszcze ze dzieci wygladaja slicznie w tych ciuszkach dopiero jak sa takie sztywne i ciut pulchniejsze. Tak to takie zabki w ciuchach. Wszystko sie wywija sciaga czesto niedopasowane...
Rzeczy kosmetycznych, szpitalnych itd nie mam wcale. Ale sama mysl mnie drazni bo nie lubie zakupow. Zostawiam to na maj.
Wiecie co? Kupilam tez narzute przez allegro. Mam nadzieje ze wszystko bedzoe do siebie pasować

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Jesli chodzi o reczniki kapielowe to dla Corki zamowilam piękny milutki. Na metce bobobaby. Ale wlasnie byl jak mily kocyk ale nie byl chlonny. Nie pomagały ani kolejne orania ani gotowanie. Troche szkoda. Ale moze byc za otulacz...

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Wiec dla Synka kupie chyba jakis nowy. Chcialabym bardziej taki szorstki zeby lepiej zbieral wode. Moze ktoras trafila i poleci, ze nyl gajny i chlonny przede wszystkim

Zobacz w txm textil market, za ok 20zl są ręczniki z kapturkiem. Są dosyć duże, z 1 strony frotte, a z drugiej coś ala kocyk

http://txm.pl/niemowlak/dodatki/okrycia-kapielowe

Edytowane przez Daga825
Czas edycji: 2017-03-27 o 16:25
Stary 2017-03-27, 16:27   #2336
pannaanna_87
Zakorzenienie

Mkona fakt..zostaje ukladanie..zakup koszyczkow..rolet..zabudo wa pod kaloryfer..pozniej komoda i kolyska..i juz tylko po świętyach moze pranie malego rzeczy..ukladanie do komody itp..logistyczne ogarniecie co gdzie jak ale najgorsze za nami..ide sie zbierac bo jak zwykle dopiero z wanby wyskoczyłam a za pol h musze wyjezdzac 😂

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Sarenka ja kupie z ikei reczniki dziewczyny polecaly

Stary 2017-03-27, 17:14   #2337
marikaxp
Rozeznanie

Hejka . Ja dziś byłam na wizycie , ale jestem maaxa rozczarowana. Zrobił mi USG 3go trymestru , ale ograniczył się do zmierzenia kości udowej i głowy :/ i jeszcze coś tam marudził , że jest na granicy normy , bo dziecko powinno być większe- 1510g. Pokazał serce i koniec. Wkurzyłam się i mowie , żeby mi łożysko zbadał jeszcze i szyjkę to pomarudził , ale zbadał. Powiedział , że może być. AA i z tego wszystkiego zapomniałam podpytać o płeć. Następne USG w 37/38 TC. Chyba , że pójdę gdzieś prywatnie za miesiąc i jeszcze sobie sprawdzę, ale teraz mamy najwięcej wydatków i jeszcze wesele brat plus chrzciny..

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 17:27   #2338
paula.cw
Zakorzenienie

Hmm dziwne bo w tym 30 TC to się właśnie głównie funkcje łożyska powinno zbadać. Ach Ci lekarze...

Ja dopiero z pracy wyszłam. Jeszcze tylko 3 dni stresu. Ale mam wrażenie że mój szef się przeliczyl że wszystko zdążę...

Stary 2017-03-27, 18:01   #2339
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cześć mamusie Oj, nie wiem czy Was nadrobię, trochę zaległości mi się nazbierało. Powalczę w nocy pewnie

Jestem tak wypruta po tym weekendzie i poniedziałku że nie wiem jak się nazywam...Chyba nie miałam jeszcze takiego weekendu odkąd jestem w ciąży żeby nie było czasu usiąść na chwilę, a ten taki był.
Ale są efekty Wytapetowane, komoda postawiona, łóżeczko skręcone, regał też stoi Od jutra zaczynam segregację ciuszków
W niedzielę odwiedziła nas kuzynka, dostałam olbrzymią matę edukacyjną, całą reklamówkę bucików, i 4 wory ciuchów A dzisiaj jeszcze przyszła paczka z H&M, złamanego grosza już nie wydam na ciuchy, to dziecko ubrane jest do 2 roku życia

Nie mogę się kompletnie przestawić po tej zmianie czasu, niby tylko godzina, ale odczuwam to strasznie.

Byłam jeszcze dzisiaj na badaniach, w przychodni i diagnostyce, bo w jednej robię badania na skierowanie - te tarczycowe, w diagnostyce prywatnie, w Diagnostyce rach, ciach 5 minut i wyszłam, zero ludzi, zero kolejki, natomiast w przychodni....
10 osób przede mną, zanim się zarejestrowałam to kolejka urosła do gigantycznych rozmiarów - 17 ludzi i dopiero ja
Ja nie korzystam nigdy z pierwszeństwa z racji ciąży ani w przychodni ani w sklepie, dobrze się czuje to stoję,tym bardziej że zawsze te kolejki takie mniejsze były, dzisiaj to był jakiś dramat...

A że spieszyłam się na 9 na paznokcie to dziś pomyślałam sobie że jak tylko będzie kartka że kobiety w ciąży bez kolejki to idę.... Oczywiście żadnej kartki, nic. No to sobie myślę, fajnie to spędzę tu trochę czasu. Rozbieram się a taka miła Pani w okolicach 50 mówi do mnie że ja jak jestem w ciąży to mam iść bez kolejki Mówię, jej że teoretycznie tak, ale że z reguły jest to źle odbierane, każdy krzywo patrzy i różnie ludzie reagują. Na co wtrąciła się inna kobieta, trochę młodsza i mówi to samo, proszę iść bez kolejki, takie ma Pan prawo trzeba korzystać Myślę, no dobra, idę Patrzę przed siebie a w kolejce same ryczące 70-tki, myślę sobie no świetnie, na pewno mnie któraś przepuści Będzie awantura W ostatniej chwili wyhaczyłam jakiegoś chłopaka tak w moim wieku, który stał pierwszy i miał właśnie wchodzić, zapytałam grzecznie czy mogłabym wejść przed nim, powiedział że tak, podziękowałam mu dwa razy przed i po wejściu i poleciałam na drugą krew i paznokcie Na miny tych staruszek nawet nie chciałam patrzyć, ale nabrałam dzisiaj wiary w ludzi

Jak wróciłam do domu to spałam od 12 do 18...byłam tak wypompowana, raz z tego czasu, a dwa chyba z tej ilości krwi którą pobrali... na same d-dimery poszła z 10 cm fiolka, łącznie 5 dużych fiolek wzięli, cud że wróciłam do domu w ogóle, bo jak tylko przyjechałam to padłam...
Niestety D-dimery mi się nie zmniejszyły zbytnio, nadal ponad 1600, norma do 500, ale nie wiem czy one po heparynie mają się zmniejszać, czy ona tylko ma rozrzedzać krew, a zmniejszą się po porodzie Jutro całe szczęście wizyta to wszystkiego się dowiem i zobaczę malutką

Zmykam, idę powoli poczytać co tam u Was ciekawego

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2017-03-27 o 18:03
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 19:27   #2340
paula.cw
Zakorzenienie

To daj znać jak z tymi wynikami jutro.

Ja nie mam siły żeby się podnieść...

A propos wiary w ludzi i tego że się boisz reakcji ludzi. Oglądałam wczoraj Live mama ginekolog dt. Prowadzenia ciąży. Pokazywała te pakiety, które zrobiła. Generalnie fajne ale mi trochę szkoda na 3 miesiące kupować. Nawet krócej bo realizacja jest jakoś później. No ale mówiła o idei fix tych naklejek toreb itp. Ze właśnie niepotrzebnie się kobiety wstydzą ciąży i że my to możemy zmienić. W sumie nie spotkałam się osobiście z negatywna reakcja ale mam problem z tym zeby poprosić bezpośrednio o coś bo jestem w ciąży. A może jakbyśmy same zmieniły podejście to moglybysmy wpłynąć też trochę na odbiór. A chciałabym żeby kobiety w ciąży były traktowane szczególnie 😊

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości