|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Funky - Super,że coś więcej na wadze
Asiek - Gratuluję ![]() Ech. Złamałam się. Od dzisiaj redukcja. Przykro mi to Wam pisać,no ale nie chcę Was oszukiwać. Chciałam wstać pewnego dnia i napisać Wam,że z tego wyszłam,że jest super,że jestem szczęśliwa,bo siebie akceptuję. Jednak nie udało się. Postanowiłam ostatni raz rozpocząć redukcję. Daję sobie miesiąc,może dwa. Będę trzymała się diety w 90% , w ten sposób nie będzie aż tak rygostycznie. Czyli 4 posiłki w ciągu tygodnia mogą być 'wolne' od zasad. Zastanawiam się tylko czy przy 1200 kcal powinnam ćwiczyć? Może ograniczę się jedynie póki co do lekcji w-fu i może jakieś rozciąganie,brzuszki w domu,bo boję się przy tak małej dawce kalorii jeździć na rowerku lub biegać. Co prawda mój dzisiejszy jadłospis nie jest idealny,bo zjadłam płatki na śniadanie,które raczej na R nie są polecane,ale ważne,że dobrze komponuję posiłki, głównie to białko, węgle w 2 posiłkach (te złożone, bo warzywa w prawie każdym) no i NNKT będzie. Wiem, że pewnie niektóre z Was pomyślą,co ja znowu wyprawiam i w ogóle. Ale dzisiaj (wiem,miałam nie porównywać) jak spojrzałam na niektóre dziewczyny z mojej szkoły, to zaczęłam im zazdrościć, że są tak chude. Być może tylko mi się tak wydaje, bo mam zaburzony obraz siebie, ale ... wierzę, że tym razem mi się uda. Wiem, że nie jestem gruba. Uświadomiłam to sobie. I to jest ważne. Jednak nadal siebie nie akceptuję, i bez redukcji tego raczej nie zrobię. Muszę w końcu albo uwierzyć, że wyglądam ok, albo po prostu przejść przez tą redukcję, a potem mieć spokój. Chcę nie wstydzić się siebie na wakacjach,w stroju kąpielowych, chcę bez żadnych oporów nałożyć króciutkie spodenki albo krótką spódniczkę. Doradźcie mi, czy powinnam ćwiczyć. I życzcie, aby w końcu mi się udało. Tamuś - Mam nadzieję, że więcej takich wieczorów nie będziesz miała Słoneczko
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Cytat:
Co do ćwiczenia, to nie wiem niestety jak to powinno być. Życzę Powodzenia. |
|
|
|
|
#3723 | |
|
♥
|
Cytat:
eh przy takiej dawce bron boze cwiczyc przecież tylko mięsnie sobie popalisz. Agus słuchaj kiedys schudłam duzo i dalej siebie nie akcpetowałam poniewaz jadłam mało i cały czas był tłuszcz i wygladałam okropnie (moim zdaniem) i było to spowodowane tym , że zamiast spalac tkanke tłuszczową spalałam miesnie a jak miesnie palisz to zawsze bedziesz miec wrazenie ze masz pełno tłuszczu ze jak usiadziesz to uda sa ogromne itp. moze zamiast redukcji , pomysl o treningu siłowym ?
|
|
|
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że jak zrzucę 3-4kg to będzie dobrze. ![]() Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
|
|
|
#3725 |
|
♥
|
przy takiej dawce 1200 kcal nie cwicz ! więcej szkód sobie narobisz tym niż pozytku
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli ograniczyć się do lekcji w-f i może ew. jakieś brzuszki w domu?
Wybacz, ale na ćwiczeniach się nie znam w ogóle
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Agness
, no cóż widze że nie dasz sobie wytlumaczyć że r to najgorsze co możesz robić, ja uważam że nie jest Ci to w ogóle potrzebne, możesz więcj zepsuć niż będziesz mieć korzyści. Myślisz że na tej redukcji poprzestaniesz, że zrzucisz kolejny kg i wystarczy, i że wtedy w końcu zobaczysz jak ślicznie wyglądasz?? Wcale tak nie będzie, ale ty o tym doskonale wiesz Po kolejnym kg przyjdzie ochota na nasyepny i tak w kółko ![]() Ale jeżli już masz się redukowac, to nie ćwicz bo 1200 to naprawde malutko kcal, możesz zwiększyć ilość i dopiero wtedy ćwiczyć, bo inaczej to wątpie żebys miała na to siłę . Przemyśl to jeszcze , proszę
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
funky - Ale ja naprawdę źle się czuję w swoim ciele. Nie potrafię tego zmienić.
Póki co trzymam się na R, ale jeszcze to przemyślę.
|
|
|
#3729 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczny, dawno się nie odzywałam, ale regularnie Was podczytuje. U mnie wiele się zmieniło. Dostałam okres. Pierwszy raz
To dlatego że do codziennej diety dołączyłam tłuszcze - samruję masłem kanapki, jem np. kotlety smażone na oleju. Myślę, że to naprawdę miało wpływ. Kiedy się odchudzałam, całkowicie zrezygnowałam z tłuszczy, a kiedy zaczęłam je jeść, w przeciągu ok. 2 miesięcy dostałam okres. Oczywiście, mam opory. Nie każdą kanapkę smaruję masłem, często mam ochotę wycisnąć coś z tłuszzu. Ale wiem, że MUSZĘ. Cieszę się, że dostałam miesiączkę, chociaż to nic przyjemnego. Ale wiem, że jestem zdrowa, że nie wyrządziłam sobie aż takiej krzywdy...Przytyłam. Niestety. Nie jest mi z tym lekko. Parę kilo, waga się waha, w zasadzie większość poszła mi w biust (co mnie cieszy). Nikt mi nie powiedział,że przytyłam, ale czuję się grubiej. Pewnie część to mięśnie, ale jednak... Ale wiadomo - myśli, żeby schudnąć cały czas są. Póki co stawiam na ćwiczenia. 3 razy w tygdoniu maszeruję po ok. 1,5h, do tego 4 razy w tyg. wf -u (chcociaż czasami nie ma, wiadomo), 1h tańców, no i ćwiczę sama (rozciągam się itd). Jem normalnie. Odżywiam się wg pięciu przemian, pewnie niektóre z Was wiedzą o co chodzi. Dobrze się po tym czuję, ogólnie polepszyło mi się zdrowie. Piszę to, żebyście zrozumiały, że dobre odżywianie (niekoniecznie wciąż wiejski i warzywa) - gwarantuje dobre samopoczucie i zdrowie Wierzę w Was dziewczyny, musi się udać!Agness - przykro mi kochana, że tak piszesz. Widzę, że wciąż miotasz się wokół U i R. Jeżeli naprawdę musisz, to chcociaż ustal z góry, kiedy przystopujesz i nie schodź poniżej wyznaczonej wagi. Doceniam Twoją odwagę, że mówisz wprost, że się chcesz się odchudzac. Mysle, ze ciezko sie pisze takie rzeczy, kiedy wie sie, ze bedziemy mowic: "nie rob tego, nie warto". Wierzę, że podejmiesz słuszną dezycję. Ja proponowałabym Ci po prostu intensywne ćwiczenia (ale bez przesady ozywiście) na te partie ciała, które chcesz ulepszyć. W ten sposob, odzywiajac sie odpowiednio kalorycznie, polepszylabys swoj metabolizm, figure, no i zylabys chyba bardziej beztrosko, bez "zakazanych" produktow. Trzymaj sie Zosiu - cieszę się, że poszłaś do lekarza. To naprawdę bardzo dobrze Napisz, jak Ci idzie. A co do tego kilograma - to zgadzam się z dziewczynami, że to może być taki "znikający". I nie przejmuj się, to nie jest za szybko, a tych 3kg w ogóle nie będzie widać![]() Funky - wspaniale, że udało Ci się troszkę przytyć Ile jeszcze kg zostało? Wydaje mi sie, ze jestes na jak najlepszej drodze do wyzdrowienia![]() Plameczko - pamiętam Twoje wcześniejsze posty i myślę, że Twoje myślenie, postrzeganie siebie zmieniło się bardzo i to oczywiście na korzyść Proszę nie zmarnuj tego, co już osiągnęłaś, bo to naprawdę bardzo dużo. Myślę, że Twój metabolizm niedługo się ustabilizuje i bedziesz utrzymywac wage. Naprawde gratuluje, z Twoich postow tryska optymizm![]() (:Iza - trzymaj się kochana![]() Garden - myślę, że to bardzo niezdrowo tyle ćwiczyć i tak malutko jeść. Nie czujesz się przez to osłabiona? Tamo - tyle miłych słów powiedziałś dziewczynom, naprawdę. Widać, że to rozumiesz i chcesz pomóc ![]() Iza - gratuluję zostania moderatorem!
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agness - wierzę Ci , bo wiem jakie to uczucie i myślę że żadna z nas Cię od tego pomyslu nie odwiedzie, ja sie tylko boję żebyś się w tym odchudzaniu nie zatraciła i aby nie odebrało Ci radości życia, bo naprawdę nie warto tracić życia masz wokół siebie tylu ludzi którzy Cie kochają taka jaka jesteś - TZ , a jesteś śliczna dziewczynaWierzę że jeszcze to przemyslisz bo rozsądna z Ciebie dziewczyna
Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2008-04-14 o 18:27 Powód: zamieszałam :) |
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Madlen88 - bardzo się cieszę,że u Ciebie lepiej,dawno tu nie pisałaś
![]() I dziękuję za miłe słowa. Prawdę mówiąc bałam się tu aż pisać, że znów na R przechodzę,jednak wolałam to z siebie wyrzucić. Wyznaczę sobie granicę,masz rację. Poniżej niej nie zejdę,obiecuję ![]() Mogłabym zamiast R ćwiczyć,ale ruchu mam i tak sporo,i nadal siebie nie akceptuję,więc wolę zobaczyć czy tym razem mi się uda. Funky - Jakie Tamuś ![]() Dziękuję kochana
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oh no i gratuluje okresu pamiętam jak sama zaczęłam się cieszyć jak zobaczyłam że w końcu go mam ^^
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam
|
|
#3734 |
|
Raczkowanie
|
Agness, nie masz czasem takich myśli, ze z całego serca chciałbyś żyć normalnie, tak maksymalnie intensywnie, całą sobą? Cieszyć się z każdego uśmiechu przyjaciół, wspólnego jedzenia kolacji, pieczenia ciastek z przyjaciółką i naleśników na śniadanie po spaniu u koleżanki? to są naprawde tak fantastyczne sprawy, tak zblizaja do innych, dodaja otuchy.
Nie mam pojęcia jak to wygląda u Ciebie, ale przemyśl to jeszcze. Ja tez myślałam, ze redukcja wpłynie na mnie dobrze, ale z każda kolejną jest jeszcze gorzej, bo nie mam sił ani psychicznych, ani fizycznych. Wszystko przestało mieć już znaczenie, stało się dla mnie obojętne, szkoła, ludzie, zainteresowania. Zrezygnowałam ze wszystkiego, za bardzo skupiłam się na sobie i moje życie to tylko namiastka życia prawdziwego. Ciągle walczę ze sobą, mając nadzieje, ze będzie dobrze, ze to ostatni raz, ze sie uda, ze będę idealna, ale to nieprawda, to szczęscia mi nie da. Trzeba odnaleźć szczęście w sobie, w drobnostkach, w chwilach.
|
#3735 |
|
♥
|
Agness szanuje twoja decyzje, wiem ze ci jest cięzko. zrobimy tak :
chcesz jeść 1200 kcal dobrze jedz tyle w domu nie cwiczysz tylko na w-f. później zwiększasz liczbe kcal , a ja rozplanuje Ci na cały tydzień ćwiczenia . |
|
|
|
#3736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję! Bardzo Cię podziwiam! Napisz proszę dokładnie jak zmieniłaś dietę żeby okres wrócił? Wystarczyło smarowani kanapek, czy dodałaś jeszcze więcej? ile przytyłaś? Jestem w podobnej sytuacji, okresu nie mam już pół roku ![]() Muszę przytyć, boję się tego. Czy brałaś jakieś leki żeby okres wrócił? Wolałabym tego uniknąć, wiadomo, że to szkodzi organizmowi. Napisz proszę szczegółwiej |
|
|
|
|
#3737 |
|
Raczkowanie
|
Aajć nie było mnie dosyć dłuuugo
![]() I kuurde gratuluje wszystkim dziewczynkom suukcesów I Agness rozumujesz podobnie jak ja ,ale boje się znowu iść na redukcje ,bo boje się. Poprostu boje sie ,że znowu będzie odkręcanie tego co zrobiłam ,ale z jednej strony chce być chuda, nie szczupła ,ale chuda. Mieć perfekcyjne nogi dla mnie czy brzuch. Nie słucham innych ,którzy mówią,że mam chude nogi czy ręce. Przeciez oni nie zmienią mojego zdania, mojej samooceny czy czegokolwiek co siedzi w mojej głowie. Czasami mam takie załamania ,że nie chce nic jeść poprostu tak jakbym chciała się dobić. Ale w takim momencie ide do kuchni i jem to co kocham czyli musli. I nie ma mowy o głódówce ,bo z musli poprostu sie nie da. A droźdzówka nie ma co sie przejmować ,bo ja ciągle podjadałam ,bo mama zostawiła w kuchni na blacie ,a ,że moim urokiem osobistym jest skubanie wszystkiego prócz mięsa itp. no to oczywiście dróżdzówka też sie znalazła w niedzielnym menu.
|
|
#3738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hey wiem, że mnie nie "znasz", ale przeczytałam Twoją wiadomość którą właśnie cytuję i mam prośbę...wiesz ja też byłam w dołku ale postanowiłam wyjść z tego "bagna" tylko,że chciałabym też zacząć ćwiczyć, może mogłabyś podesłać mi ten grafik z ćw który ułożysz? z góry dziękuję![]() )
|
|
|
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tluszcze w organizmie sa jak najbardziej potrzebne. Nikt nie zauwazyl, ze przytylas? No to extra, nie masz sie co martwic, wszystko jest na dobrej drodze. A i dobrze zauwazylas, ze normalne odzywianie naprawde polepsza humor i dzieki temu nabiera sie checi do zycia i nawet dołków w zyciu jest mniej. U mnie sa takie wahania, ze bardzo chcialabym byc na R, ale nadal jestem na U, bo nie chce mi sie mniej jesc i szkoda mi stracic to, co juz osiagnelam. Bo osiagnelam duzo. A z reszta nie wiem nawet ile kcal powinno sie jesc na R i jakie cwiczenia i jaka ich intensywnosc da skutki. Jak myslicie? 1500-1600? Mam jeszcze glupie myslenie typu nie chce jesc, musze schudnac, ale wmawiam sobie, ze tego nie potrzebuje (choc i tak mysle inaczej), ale mowie sama sobie, ze to w zyciu nie jest najwazniejsze i ze szkoda zycia i bede jadla normalnie. I ze to nie chudosc swiadczy o szczesciu. Chociaz chyba szczuplym jest latwiej. Ale i tak jest lepiej niz bylo Zauwazylam nawet, ze jedzenie sprawia mi przyjemnosc. Boje sie tylko, ze przytyje, ale ogolnie to chyba wychodze z ED. Chociaz dzisiaj jak przymierzylam rurki to jakos grubo wygladalam w udach Ale staram sie myslec pozytywnie, to pomaga, sa chwile slabosci, ale staram sie jak moge.agness a moze dodaj jeszcze 300-400 kcal i do tego jazda rowerkiem z godzinke co? Mysle, ze tak byloby lepiej
|
|
#3740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że waga i cm zaczną spadać na tym 1200 kcal. Cytat:
Cytat:
poza tym nie mam aż tyle czasu,żeby tyle ćwiczyć codziennie,szczególnie w tygodniu.Co do Ciebie,moim zdaniem 1500kcal to odpowiednie na R,bo nie sugeruj się moimi 1200, ja wiem,że źle robię,że tak mało. Ps. W ogóle boję się, że jakbym jadła 1500 i np. jeździła dużo,to naprawdę zacznę palić mięśnie.
||||
|
|
|
#3741 |
|
Wtajemniczenie
|
no to ja chyba przechodze na normalna R... Jeszcze pomysle, ale chyba jestem juz na tyle silna, by ominac jakies napady i w ogole cale te glupie edkowskie mysli. A ty agness jedz sobie tez 1500 kcal a jak bedziesz miala czas na godzinke rowerku to zjedz 2000 kcal, mysle ze byloby okej
|
#3742 | |
|
♥
|
Cytat:
ile kcal jadasz ? Agness na diecie 1200 kcal bedziesz chudnac. dziewczyny wystarczy 40 min aerobów na rowerze , a interwały zajmuja 20 min . nie warto katowac się ćwiczeniami wiecej nie zawsze znaczy lepiej. |
|
|
|
|
#3743 |
|
Raczkowanie
|
z każda kolejną redukcją jesteś od tego o krok dalej.
|
#3744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może pochwalisz się zdjęciem?? ![]() Cytat:
nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej Cytat:
gratuluję! (pamiętam, że jak po ponad... roku dostałam okres po ED, czulam sie tak, jak przy pierwszej miesiaczce ) no i podwójna szczęściara, że kg poszły Ci w biust ![]() ![]() JABŁUSZKO, ja chcę zobaczyć Twoje zdjęcie, skoro taaaka laska z Ciebie ![]() aha, a wiecie co? ja dziś przełamałam barierę. A nawet dwie. Po pierwsze: w weekendy zasze jem więcej niż w tygodniu i czasem w pon. zdarza mi się świadomie-nieświadomie ucinać kcal, żeby "się wyrównało". a dziś zjadłam wszystko całkowicie normalnie bez żadnych wyrzutów :P bo w te wakacje mialam nawrot ed, jak wspominalam, przez starego trenera (schudłam i wszyscy mi mówili, ze wygladam tragicznie i ja to wiedzialam i juz bylam zdecydowana na P, kiedy to trener powiedzial, ze wygladam... super i ze mam trzymac wage. no i przez to pojawily sie stare blokady). no i od tego czasu nie jadlam zadnych drozdzowek. ze slodyczami nie mialam problemu, ale z nimi - tak. a dziś zjadłam pyszną wielką drożdżówę z budyniem Agness... przemyśl to jeszcze pomyśl, co mozesz stracić. Boję się nabardziej, że po tych 3-4kg będziesz chciala chudnąć dalej sama nie wiem, czy z Twoją psychiką R będzie ok
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, popstrykalam pare fotek ale żadna nie nadaje się do pokazania, może kiedys sie postaram i jakies łądniejsze zrobie to powysyłam , chyba że chchecie zobaczyc te (ale ostrzegam sa tragicznej jakośc i w bielixnie , bo hestem po kompanq
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Każde ^^ ooo, w bieliźnie
![]() to dawaj ;P (hihi )
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
ok , tylko musisz mi przypomniec maila
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko sie nie przestrasz heh
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
.Na początek... Asiulka - strasznie cieszę się, że powoli wszystko zaczyna Ci się układać. Wiem, jakim bagnem są kompulsy, wiem jak ciężko zrobić pierwszy krok, by z nich wyjść, znam to uczucie, gdy po raz kolejny ponosisz porażkę. To okropne i nie życzę nikomu, żeby przechodził przez to piekło. Wiem też jednak, jak słodki smak ma zwycięstwo, gdy wreszcie możesz poczuć się wolna i niezależna od jedzenia. Ty też niedługo się o tym przekonasz . Powodzenia.Agness - no cóż, Tobie nie będę nic pisać, bo i tak zrobisz jak zechcesz. Wiesz, że redukcja w Twoim wypadku jest kolejnym krokiem w tył i tym sposobem pogłębiasz chorobę. Nic więc Ci nowego nie napiszę. Madlenka - cieszę się, że wrócił Ci okres! Jesteśmy teraz w podobnej sytuacji, ja też muszę przytyć, żeby w końcu pojawiła się miesiączka. Plamka - jesteś mądrą dziewczyną, czy nie uważasz, że z redukcją lepiej będzie poczekać, aż trochę bardziej podleczysz się z ED i wyprostujesz parę spraw? Może wtedy spojrzysz na to wszystko z innej perspektywy i redukcja nie będzie konieczna? Oczywiście to tylko delikatna sugestia z mojej strony, zrobisz jak zechcesz, ale pomyśl jeszcze nad tym. PS. Chodzisz do psychologa, prawda? --------- A teraz jeśli chodzi o mnie... Tydzień, czy dwa tygodnie obiecałam Wam, że powiem dokładnie co się u mnie zmieniło. Więc pierwszą rzeczą, jaką powinnam tu wymienić jest nastawienie. Po mojej ostatniej rozmowie z psychologiem bardzo dużo zrozumiałam i spojrzałam na moją całą terapię z perspektywy czasu. Z przerażeniem uświadomiłam sobie, że tak naprawdę... nic nie uległo zmianie. Nie pozbyłam się kontroli, cały czas trzymałam się jej, bo tak czułam się najbezpieczniej. Dopiero teraz czuję, że coś drgnęło. Nareszcie gotowa jestem do prawdziwej walki. Dosyć dużo przytyłam w małym odstępie czasowym. Wyrównałam wagę do 50 kg i na razie spróbuję ją utrzymać przez jakiś czas (jakieś dwa tygodnie, do końca kwietnia). Potem znowu troszkę przytyję i będę obserwowała organizm. Musi wrócić mi miesiączka, a chcę wywołać ją naturalnie, bez konieczności przyjmowania hormonów. Boję się kompulsów, ale na szczęście nie jest to już paraliżujący strach. Dziś na wizycie pani psycholog powiedziała, że na razie nie mogę zupełnie odrzucić kontroli, bo wiadomo czym to się skończy. Powiedziała mi ważne zdanie "przechodź stopniowo z większej kontroli w mniejszą, aż poczujesz, że już nie jest ci potrzebna". Mam przestać ciągle ważyć produkty (moja obsesja) i zamiast tego znaleźć w domu odpowiedni miarki (kubeczki, szklanki, łyżki), którymi będę mogła odmierzać daną ilość. Za jakiś czas napiszę, jak postępy . Pozdrawiam.Ooo, widzę że Funky rozdaje zdjęcia . majkaa93@wp.pl ^^
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

eh przy takiej dawce bron boze cwiczyc przecież tylko mięsnie sobie popalisz. Agus słuchaj kiedys schudłam duzo i dalej siebie nie akcpetowałam poniewaz jadłam mało i cały czas był tłuszcz i wygladałam okropnie (moim zdaniem) i było to spowodowane tym , że zamiast spalac tkanke tłuszczową spalałam miesnie a jak miesnie palisz to zawsze bedziesz miec wrazenie ze masz pełno tłuszczu ze jak usiadziesz to uda sa ogromne itp. moze zamiast redukcji , pomysl o treningu siłowym ?

To dlatego że do codziennej diety dołączyłam tłuszcze - samruję masłem kanapki, jem np. kotlety smażone na oleju. Myślę, że to naprawdę miało wpływ. Kiedy się odchudzałam, całkowicie zrezygnowałam z tłuszczy, a kiedy zaczęłam je jeść, w przeciągu ok. 2 miesięcy dostałam okres. Oczywiście, mam opory. Nie każdą kanapkę smaruję masłem, często mam ochotę wycisnąć coś z tłuszzu. Ale wiem, że MUSZĘ. Cieszę się, że dostałam miesiączkę, chociaż to nic przyjemnego. Ale wiem, że jestem zdrowa, że nie wyrządziłam sobie aż takiej krzywdy...

poza tym nie mam aż tyle czasu,żeby tyle ćwiczyć codziennie,szczególnie w tygodniu.
a może pochwalisz się zdjęciem??
nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
i ze mam trzymac wage. no i przez to pojawily sie stare blokady). no i od tego czasu nie jadlam zadnych drozdzowek. ze slodyczami nie mialam problemu, ale z nimi - tak. a dziś zjadłam pyszną wielką drożdżówę z budyniem