![]() |
#2341 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Marika, to 1500 g to malo? Który ty masz dokładnie tc? Może on tak tylko wg ciebie pobieżnie popatrzył? Na pewno wszystko jest ok dlatego nie wdawal się w szczegóły
![]() Vela, chwal się zmianami! Na foty czekam ![]() Ania, jak tam Twoja wizyta? Wszystko ok? Co tu tak cicho?! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez daiquiricubano Czas edycji: 2017-03-27 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak Wam, ale mi wizaż od południa nie działa, nie da się postów pisać ;/
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- o, teraz się udało
![]() |
#2343 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie chwalcie się ile wasze dzieciaki ważą ![]() Jak tu wchodziłam widziałam wszytko po ... Chińsku 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero odlozylam młoda spać. Nie mam weny do pisania. Cały dzień brzuch mnie meczyl, bolał i się napinal. Teraz dla odmiany młody próbuje mi podważyć głową zebra a nogami wali w miednice
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Rozeznanie
|
Trochę mnie uspokoiłyście 😚
Dzwoniła do mnie dziś pani ze szkoły rodzenia i zaczynamy w czwartek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane ja tez juz po..lekarz zagoniony..widac..ze kojarzy ale musi sobie przypominac co i jak...
miki ma sie dobrze..ale kopie mnie na dole..lek powiedzial..ze moglby sie juz powoli obracac..ze przez to moze mnie bolec to krocze..albo mam niski prog bolu..zaprzeczylam..ze to od tyg tak mam jak sie przekrecam..jak nogi unosze..ze mnie boli..powiedzialam..ze sie boje o to spojenie..pow..ze nie mam tyle czytac..ze to przy porodzie i to ciezkim moze sie rozejsc a teraz moze mnie bolec np jak dziecko glowka naciskac bedzie..albo wlasnie jak ciagle mnie katuje po bozenie.. Mam więcej odpoczywac.. :/ Dostalam luteine i jakis silny lek rozkurczowy w razie czego..popytal on moj brzuch..ze ciagle twardy..to mam brac lek jak cos..a jak bole jak na okres to dzownic i ip..i wtedy leki do zyly..i obserwacja.. Dodal..ze jeszcze 2 miesiace sie musi ze mna pomeczyc ![]() Nie powtorzyl mi wymazu..stwierdzil..ze po antybiotyku powinno pojsc.mmam zrobic krew i mocz. A jak cos na gbs wyjdzie no to wtedy antybiotyk..oby nie.. Zapytalam..czy jeszcze mi grozi szew... Powiedział..ze juz na niego za pozno jak cos..ulzylo mi..i ze jakby sie szyja diametralnie skrocila to krazek -dodal..ze pewnie juz o tym czytalam ![]() ![]() Sprawdzil jak pracuje lozysko..serce..pepowina chyba..jakis przeplyw..pomierzyl..powi edzial..ze jak dla niego usg 3 prenatalne jest niepotrzebne..bo wszystko jest wporzadku..i jak mialam pierwsze 2 ok i teraz tez jest ok to on by nie robil ale decyzje zostawia mi.. Ogólnie pierwszy raz nie przyłączył mi na 3d..nie pokazal buzki..ale moze sie juz spieszyl..bo troche siedzialam..nastepnym razem sie upomne ![]() Eh znowu sie rozpisalam..to teraz troche liczb ![]() Miki ma około 1200 gram Mamy ponad 28 tydz Mamusia od ostatniej wizyty przybrala 900 gram..(bylam w szoku) wiec aktualnie mam 7.5 kg na plusie. Waze 65.5 kg Kolejna wizyta po świętach..19 kwietnia.. I to chyba tyle..jak wrocilam mialam tak spiety brzuch..nie chcial popuscic..cale miesnie na dole mnie strasznie bolaly..musial sie jakoś wypiac.. Jak to lekarz powiedzial..oby do konca maja... Dziękuję za uwage ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Marika eh wspolczuje..ja nie lubie takiego niedosytu po wizycie..moim zdaniem waga dziecka jest ok nie wiem czemu Cie tak nastraszyl..eh Ci lekarze..jak cos idz gdzieś prywatnie. A to mialas niby to prenatalne?chyba zwykle?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- marika nie..wszedzie zostaly rozm 40..41..szkoda bo fajne..bede na takie polowac..moje ktos zwroci 38 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy na nfz takie badania nazywają się prenatalne , ale facet ma te certyfikaty na każde z badań. Na tych pierwszych dostałam dokładne parametry, na pierwszym ryzyko trisomi itd. A dziś ... Wagę 😁 szybkość bicia serca. I to co wyprosiłam czyli odległość łożyska od brzegu szyjki, długość szyjki i jeszcze , że łożysko jest stopnia 1. A przecież sam mi mówił , że mierzy się przepływy w łożysku nie stopień. Z tym , że przez brzuch nie mógł dojechać do tego łożyska , bo dzidziek zasłaniał. Na twarz popatrzył i powiedział, że nic nie widać bo ma ręce na buzi. Spojrzał na serce jeszcze , na nerki- ale ich nie mierzył .. I na woreczek żółciowy. I tyle. Zawsze mi pokazywał dziecko w 3d i część badania właśnie była w tym widoku a dziś tego też nie zrobił.
Pójdę prywatnie, ale myślałam , że zaoszczędzę te 200zł. Tam przynajmniej dostane zdjęcia małego a tutaj mi daje zjęcie mózgu i kości udowej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
No ja prenatalne mam za 270 ale bez 3d..wlansie wszystko mierza ale moj tez mi wszystko pomierzyl..przeplywy lozyska itp nie wiem czy pójdę dodatkowo..nie ukrywam..ze u nas z kasa krucho ale w sumie..teraz nie place za badania.. Bede myslala..
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pannaanna_87 - Dziś miałam tak intensywny dzień, że sprzątanie szafy musiałam przełożyć na jutro ![]() Jestem po USG prenatalnym III trymestru. Według moich obliczeń mam dziś równy 30 tydzień i 0 dni, czyli rozpoczynam 31 tydzień ![]() Hania pozostaje Hanią ![]() Dziś była ułożona w położeniu główkowym. Jej masa ciała to: 1280g. Lekarka miała jedynie zastrzeżenia do wzrostu kości długich, a dokładnie do kości ramiennej i udowej, że odpowiada 28tc. Ale powiedziała, żeby na następnym USG zwrócić na to uwagę i żebym się tym tak bardzo nie przejmowała ![]() W sumie to malutka może mieć to po mnie, bo ja rączki też mam krótkie i np. rękawy u niektórych płaszczy muszę podwijać ![]() Cała reszta bez zastrzeżeń - widziałam ją na monitorze i chyba dziś nie zasnę z wrażenia ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Marika ja 1 i 2 prenatalne mialam na nfz w innej klinice..mialam pappa..wszystko bylo ok ale tam za 3d sie dodatkowo placilo. Nie bralam bo moj mi zawsze drukowal 3d..moj teraz zmierzyl mi wszystko dokladnie..te lozysko itp..nie dal na 3d ale nastepnym razem pewnie przelaczy..dzis sie zasiedzialam..wg niego..nie musze robic 3go prenatalnego bo sprawdza dokladnie to co on..ale nie wiem naprawde co robić..bo dla 3d bym tego nie robila a pomiarow..a pomiary moj tez mi robi..eh..
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O tej teorii wzrostowej to nigdy nie słyszałam 🤔 hmm, ciekawa jestem, so którego będzie należeć Polcia? Leon zdecydowanie przybieral gwałtownie 😱 najwięcej przykoksil w ostatnich 2 tygodniach i tych 10 dniach po terminie 😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Caat super wieści..moj niby tydzień do przodu a nozki ma na swoj tydzien..ale nic lekarz na to nie powiedzial..sama wywnioskowalam..ze to po tacie
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie ma niby tydzień do tył, ale nie przejmuje się tym za bardzo, bo ja też zawsze byłam mniejsza ![]() Mój mąż stwierdził dziś na USG, że malutka to cała ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
Mam szybkie pytanie. Na papierze zauwazylam kilka plamek krwi. Az sie cala trzese. Czy to moze byc zwiastun odklejanego lozyska? Kurde chyba powinnam jechac na ip?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2366 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
Moze sobie cos otarlas? Moze papierem owin palec i sproboj minimalnie głębiej czy bedzie czerwony jak nie to ip..mogl sie nawet krwiak zrobić
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.