Panny Młode 2009 cz.II - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-14, 19:29   #3031
Rybulka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Dołączam się do wątku.
Chcemy ślubować 2.05.2009r, ponieważ to jest nasza rocznica pierwszego spotkania jak i również data zaręczyn.
Jak na razie mamy małe problemy z organizacją, ponieważ będzie to długi weekend i mało kto chce wynająć nocleg tylko na 1 noc. Ale myślę, że coś znajdziemy, bo byłoby głupie teraz po tak długim czekaniu zmienianie daty. Od początku miało być 2.05. i musi być
Witam w naszym gronie i trzymam kciuki za owocne poszukiwania

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
noooo będą ślubować 24 latki, czyli rocznik wyżu demograficznego '85 więc troche tego będzie
Ja też jestem rocznik 85. W dniu ślubu będę 3 miesiące przed 24 urodzinami. TŻ natomiast będzie Tż miał 25 lat. Nawet 25,5

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
Oj tak, jest jakiś boom na 2009 rok. A co do tego rocznika wyżowego 85 ti się zgadzam, bo sama do niego należę, a potem będzie babyboom w tym roczniku

a własnie jak się zapatrujecie na dzieci??? Od razu po ślubie czy dopiero za jakiś czas???
My stwierdzilismy że jak będzie nam dane to chcemy mieć malucha zaraz po ślubie, no chyba, że będzie problem z mieszkaniem, chcemy żeby maluszek przyszedł na świat jak juz będziemy na swoim, bo może byc taka sytuacja, że kilka miesięcy będziemy mieszkali z rodzicami
Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
to tylko my tutaj jestesmy z tych co nie będą czekać????
My też nie będziemy czekać. Od razu po ślubie chcemy mieć dziecko (Majeczkę lub Miłoszka). Chyba już z końcem tego roku, albo z początkiem następnego odstawiam tabletki i marzy mi się zajść w ciążę miesiąc przed ślubem.
Dziś chodziliśmy z TŻem po sklepie z ubrankami dla dzieci. Rozczuliły mnie takie maciupeńkie skarpetki na dzieciątko takie tuż po narodzeniu Były takie maleńkie.

Dziś też byliśmy u kamerzysty. Dostaliśmy płytkę do obejrzenia---> podoba mi się, terminy są, więc chyba się zdecydujemy.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 19:36   #3032
pati86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala2241
dziewczyny normalie masakra!!!! moj tz teraz dzwonil do mnie z pracy i mowil ze dowiedzial sie ze na jednym weselu mlodzi zamowili wodke smirnoff po kosztach za 12 zl butelka od takiego goscia i niektora wodka smierdziala spirytusem a jak panna mloda poczestowala orkiestre to w srodku nie bylo wodki tylko woda zwykla normalnie masakra a ja mialam brac od niego wodke dobrze ze sie dowiedzial ale i tak wyobrazam sobie co czuli panstwo mlodzi i jeszcze podobno 90 % wymiotowalo na weselu po tej wodce
Jak by ktoś w taki sposób zepsuł mi wesele to bym poszła i udusiła!

Cytat:
Napisane przez kaska87
bo ja szzerze to nie lubię dzieci tzn lubię takie do 3 lat a później to są istne potworki jejku ja się przeraziłam, że tutaj prawie wszystkie chcą tak szybko dzidzie ja sobie nie wyobrażam tak w weku 25 lat bałabym się
Oj to ja bym nie chciała być Twoją córą czy synem .
Ja za to bała bym sie mieć dzieci po 30 bo wtedy zwiększa się ryzyko przeróznych chorób u dziecka.

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
pati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 19:37   #3033
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati86 Pokaż wiadomość
Jak by ktoś w taki sposób zepsuł mi wesele to bym poszła i udusiła!

Ja za to bała bym sie mieć dzieci po 30 bo wtedy zwiększa się ryzyko przeróznych chorób u dziecka.
ja nie wiem co Wy z tymi chorobami teraz kobiety nawet koło 40 rodzą i nie maja chorych dzieci przeciez 30 letnia kobieta jest młoda i wcale nie za stara na dzieci dla mnie w sam raz

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 19:40   #3034
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość
ja tez sie ciesze ze przed slubem sie dowiedzielismy ale podobno ten gosciu z jakiejs hurtowni przywozil ale teraz mi sie wydaje ze to sciema byla

ja w dniu slubu bede miala 24 (prawie bo mi braknie miesiac i jeden dzien ) a moj tz 27
ja bym obstawiala scieme, chociaz nigdy nic nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
No wlasnie ponoc hurtownie nie zawsze kupuja lakohol od producentow i u nich tez czasem zdarzaja sie takie wpadki... (swego czasu byl na ten temat poswiecona uwaga w tvn ). Jesli juz to kupowac u producenta lub w hipermarketach, bo one nie kupuja w hurtowni a bezposrednio u producenta.
to ja już nie wiem zeby w hipermarkecie bylo bezpieczniej niz w hurtowni, nigdy bym tego sama nie wymyslila

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Witam w naszym gronie i trzymam kciuki za owocne poszukiwania

Ja też jestem rocznik 85. W dniu ślubu będę 3 miesiące przed 24 urodzinami. TŻ natomiast będzie Tż miał 25 lat. Nawet 25,5

My też nie będziemy czekać. Od razu po ślubie chcemy mieć dziecko (Majeczkę lub Miłoszka). Chyba już z końcem tego roku, albo z początkiem następnego odstawiam tabletki i marzy mi się zajść w ciążę miesiąc przed ślubem.
Dziś chodziliśmy z TŻem po sklepie z ubrankami dla dzieci. Rozczuliły mnie takie maciupeńkie skarpetki na dzieciątko takie tuż po narodzeniu Były takie maleńkie.

Dziś też byliśmy u kamerzysty. Dostaliśmy płytkę do obejrzenia---> podoba mi się, terminy są, więc chyba się zdecydujemy.

hmmm a nie lepiej poczekac ten miesiac i postarac sie o dzidziusia zaraz po slubie?? moim skromnym zdaniem to takie zachodzenie w ciaze przed samym slubem to troszke ryzykowne jest, bo roznie kobiety znosza ciaze i jesli akurat Ty bedziesz znosic ja niedobrze to wesele moze zamienic sie w koszmar, poza tym nie bedziesz mogla pic alkoholu (wiem ze mlodzi to zazwyczaj duzo nie pija i pic nie powinni, ale jednak ) no ale to tylko moje zdanie a Wy zrobicie jak będziecie uważać
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 19:45   #3035
Zottel
Raczkowanie

Witajcie kobietki po dluzszej przerwie. Wczoraj wrocilam do domu i dzis najpierw musialam pol dnia sprzatac i prac
Teraz jestem na etapie wyszukiwania kwiatkow na bukiecik i na ozdobe stolow. Chcialabym cos wiosennego. Musze na wizazu popatrzec, na pewno cos znajde.
A na wesele juz tez prawie wszystko zalatwilismy teraz jak bylismy w Polsce: sala (100 zl od osoby za jeden dzien), Dj, fotograf i kamerzysta (2000 zl). U ksiedza tez juz sie zapisalismy.
A co do dzieci- w sumie chcialabym gdzies po roku malzenstwa zajsc w ciaze. Moja mama juz powiedziala ze powoli mogla by zostac babcia Powiedzialam jej ze musi jeszcze ze 2 lata poczekac
Zottel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 19:51   #3036
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat na chorobe nie ma reguly. Moja ciotka miala prawie 40 lat gdy urodzila swoja mlodsza corke i dziewczyna urodzila sie zdrowa. A moja sasaidka, kolezanka z podworka urodzila synka majac lat chyba 22 lub 23 i dziecko z zespolem Downa... Dzis nie trafisz...

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
to ja już nie wiem zeby w hipermarkecie bylo bezpieczniej niz w hurtowni, nigdy bym tego sama nie wymyslila
ja tez bym na to nie wpadla Ale tak wlasnie jest

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 19:53   #3037
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat na chorobe nie ma reguly. Moja ciotka miala prawie 40 lat gdy urodzila swoja mlodsza corke i dziewczyna urodzila sie zdrowa. A moja sasaidka, kolezanka z podworka urodzila synka majac lat chyba 22 lub 23 i dziecko z zespolem Downa... Dzis nie trafisz...
no właśnie a poza tym teraz ludzie się wolniej starzeja

Ps a ona nie wiedziała jak w ciąży byłą, że dziecko chore będzie?

Stary 2008-04-14, 19:53   #3038
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm a nie lepiej poczekac ten miesiac i postarac sie o dzidziusia zaraz po slubie?? moim skromnym zdaniem to takie zachodzenie w ciaze przed samym slubem to troszke ryzykowne jest, bo roznie kobiety znosza ciaze i jesli akurat Ty bedziesz znosic ja niedobrze to wesele moze zamienic sie w koszmar, poza tym nie bedziesz mogla pic alkoholu (wiem ze mlodzi to zazwyczaj duzo nie pija i pic nie powinni, ale jednak ) no ale to tylko moje zdanie a Wy zrobicie jak będziecie uważać
Dlatego napisałam, że marzy mi się. I pewnie się na to nie zdecyduję właśnie z tych powodów, które opisałaś

EDIT:
No, ale co do alkoholu, to akurat ani mnie, ani TŻa to nie dotyczy, bo zwyczajnie nie pijemy alkoholu. Raczej obawiam się, że mogłabym się po prostu źle czuć.
Stary 2008-04-14, 19:57   #3039
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no właśnie a poza tym teraz ludzie się wolniej starzeja

Ps a ona nie wiedziała jak w ciąży byłą, że dziecko chore będzie?
nie, nie wiedziala... Pewnie lekarz sadzil, ze mloda dziewczyna, mlody organizm, to nie urodzi dziecka z wada genetyczna...

Kurcze, ja przez te swoje studia i zajecia z genetyki, teraz mam diagnostyke pediatryczna i po tym co sie pocuczylam, naczytalam to po prostu boje sie zachodzic w ciaze...

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-14, 19:58   #3040
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie wiedziala... Pewnie lekarz sadzil, ze mloda dziewczyna, mlody organizm, to nie urodzi dziecka z wada genetyczna...
ja to nie ufam tym lekarzom takie coś "przeoczyć" ja bym go chyba do sądu podała no

Stary 2008-04-14, 20:04   #3041
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba już z końcem tego roku, albo z początkiem następnego odstawiam tabletki i marzy mi się zajść w ciążę miesiąc przed ślubem. .
oj ja bym nie odstawiała tabletek przed slubem. po pierwsze to róznie bywa z organizmem kobiety po odstawienu,nawet pól roku mozna okresu nie miec. a po drugie czesto moze byc wysyp pryszczy itp i po trzeciez, chce miec pewnosc ze nie bede miała okresu na slub
Cytat:
ja bym obstawiala scieme, chociaz nigdy nic nie wiadomo
no wlasnie. nie dosc ze mozna sie wtedy źle czuc jak i nie bedzie mozna nic wypic hehe

ja bede po slubie od razu odsatwaiła tabletki, no moze po kilku miesiącach tak aby odczekac te kilka miesięcy i zajsc w ciąze

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 20:05   #3042
pati86
Raczkowanie

Cytat:
ja nie wiem co Wy z tymi chorobami teraz kobiety nawet koło 40 rodzą i nie maja chorych dzieci przeciez 30 letnia kobieta jest młoda i wcale nie za stara na dzieci dla mnie w sam raz
Dla mnie przerażające jest już to że ryzyko dziecka z zespołem Downa zwiększa sie kilkakrotnie u kobiet po 40- u kobiety 25- letniej 1/1250 urodzeń, u kobiety 30-letniej 1/952 urodzeń, w przypadku kobiety 35- letniej 1/385 urodzeń, u kobiety 40- letniej 1/106 urodzeń . Poza tym po trzydziestce gwałtownie spada płodność u kobiety. Starsze kobiety bardziej narażone są na poronienia i urodzenia martwego płodu. Można by pisać i pisać... Dlatego też nie rozumiem przekładania ciązy na pózniej czy też przedkładania kariery nad dziecko . Oczywiście każdy ma swoje zdanie na temat. Ja wyrażam tylko własną opinie .

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
Stary 2008-04-14, 20:05   #3043
kaska87
Zakorzenienie

to tylko ja chyba tak długo mam zamiar czekać
ale dla mnie 30 lat to najlepszy czas, będę psychicznie na to gotowa bo teraz to absolutnie nie chcę o tym słyszeć, przeraża mnie to, że musiałabym być odpowiedzialna za taką małą osóbkę moja mam nawet mówi, że nie ma się co spieszyć a poza tym zna mnie dobrze i wie, że ja musze do tego dojrzeć
dla mnie te statystyki o których piszesz są nie wiarygodne każda zkobieta ma swój włąsny zegar
moja koleżanka mówiłą, że jej znajoma poszłą do gina (miałą 21lat) a on do niej "albo się pani teraz decyduję na dziecko, albo nigdy pani nie będzie miałą dziecka" różnie to bywa

Stary 2008-04-14, 20:08   #3044
pati86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jaga
No jasne że nie ma reguły ale niestety ryzyko sie zwiększa...

Stary 2008-04-14, 20:11   #3045
kaska87
Zakorzenienie

ja spadam narazie bo TZ nadciąga

Stary 2008-04-14, 20:12   #3046
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oj ja bym nie odstawiała tabletek przed slubem. po pierwsze to róznie bywa z organizmem kobiety po odstawienu,nawet pól roku mozna okresu nie miec. a po drugie czesto moze byc wysyp pryszczy itp i po trzeciez, chce miec pewnosc ze nie bede miała okresu na slub
Podobno na kilka miesięcy przed planowanym zajściem w ciążę, należy tabletki odstawić. Ja planuję dziecko od razu po ślubie, więc muszę je odstawić w miarę wcześnie... Planuję na 8 miesięcy wcześniej... I zdążę, jakby co, wyleczyć pryszcze
Stary 2008-04-14, 20:17   #3047
pati86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87
dla mnie te statystyki o których piszesz są nie wiarygodne każda zkobieta ma swój włąsny zegar
moja koleżanka mówiłą, że jej znajoma poszłą do gina (miałą 21lat) a on do niej "albo się pani teraz decyduję na dziecko, albo nigdy pani nie będzie miałą dziecka" różnie to bywa ________
Każda kobieta ma swój zegar- również tak uważam, ale to nie znaczy że te statystyki są błędne czy też w ogólne nie istnieją. Bo rodząc dziecko po 30(czy po 20) musisz być przygotowana na ryzyko powikłań, z tym że im później tym ryzyko bardziej się zwiększa.
Miłego wieczora

Stary 2008-04-14, 20:18   #3048
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
No jasne że nie ma reguły ale niestety ryzyko sie zwiększa...
Ale co z tego, skoro i tak nie daje mi to ZADNEJ gwarancji, ze JA urodze zdrowe dziecko... Do mnie te statystyki nie przemawiaja... Co ma byc to bedzie. Jak mam urodzic chore dziecko to czy zajde w ciaze majac 18, 25, 30, czy 40 lat to i tak chore urodze... Nie ma reguly.
Poza tym, ja jak kaska nie jestem jeszcze psychicznie gotowa do tego by byc matka I dlatego poczekam z ciaza do 28 lat Jesli zajde w ciaze wczesniej to znaczy, ze tak mi bylo pisane i sie temu poddam

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-14, 20:29   #3049
pati86
Raczkowanie

Cytat:
Ale co z tego, skoro i tak nie daje mi to ZADNEJ gwarancji, ze JA urodze zdrowe dziecko... Do mnie te statystyki nie przemawiaja... Co ma byc to bedzie. Jak mam urodzic chore dziecko to czy zajde w ciaze majac 18, 25, 30, czy 40 lat to i tak chore urodze... Nie ma reguly.
Poza tym, ja jak kaska nie jestem jeszcze psychicznie gotowa do tego by byc matka I dlatego poczekam z ciaza do 28 lat Jesli zajde w ciaze wczesniej to znaczy, ze tak mi bylo pisane i sie temu poddam
Ale to jest oczywiste że nikt nie ma żadnej (niezależnie od wieku) gwarancji że urodzi zdrowe dziecko... Nie w tym rzecz. Ja tylko podkreślam (po raz kolejny)że wraz z wiekiem zwiększa sie ryzyko zajścia w ciąże i tyle... i nikt temu nie zaprzeczy.

Stary 2008-04-14, 20:32   #3050
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
to tylko ja chyba tak długo mam zamiar czekać
ale dla mnie 30 lat to najlepszy czas, będę psychicznie na to gotowa bo teraz to absolutnie nie chcę o tym słyszeć, przeraża mnie to, że musiałabym być odpowiedzialna za taką małą osóbkę moja mam nawet mówi, że nie ma się co spieszyć a poza tym zna mnie dobrze i wie, że ja musze do tego dojrzeć
moja koleżanka mówiłą, że jej znajoma poszłą do gina (miałą 21lat) a on do niej "albo się pani teraz decyduję na dziecko, albo nigdy pani nie będzie miałą dziecka" różnie to bywa
nie tylko Ty ja tez zamierzam czekac do 30 z dzieckiem Nie pali się nam

Cytat:
ja sobie wlasnie zrobilam przerwe w tabletkach bo i tak Tżta nie ma, a podobno dobrze jest zrobic przerwe raz na jakis czas i chociaz bardzo sie martwilam ze bede miala wysyp pryszczy to naszczescie buzia gladka jak pupka niemowlaczka hehe
Stary 2008-04-14, 20:43   #3051
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno na kilka miesięcy przed planowanym zajściem w ciążę, należy tabletki odstawić. Ja planuję dziecko od razu po ślubie, więc muszę je odstawić w miarę wcześnie... Planuję na 8 miesięcy wcześniej... I zdążę, jakby co, wyleczyć pryszcze
ja tak mysle by 3 miesiące wyczekac. podobno tyle straczy, choć mój gin twierdzi ze wystarczy do pierwszego okresu poczekac, aby mozna było ustalic kiedy był termin poczęcia
Cytat:
zgadzam się. i w wieku 20 i 40 lat rodza sie chore dzieci
Cytat:
ja sobie wlasnie zrobilam przerwe w tabletkach bo i tak Tżta nie ma, a podobno dobrze jest zrobic przerwe raz na jakis czas i chociaz bardzo sie martwilam ze bede miala wysyp pryszczy to naszczescie buzia gladka jak pupka niemowlaczka hehe
ja dopiero 1,5 roku biore tabletki, jeszcze 1,5 i odstawiam wiec 3 lata bez przerwy spokojnie mozna brac. poza tym to przy tych starych tabletakch trzeba bylo robic przerwy. przy tych z nowszej generacji nie trzeba juz- słowa mojego gin

Stary 2008-04-14, 20:51   #3052
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to jest oczywiste że nikt nie ma żadnej (niezależnie od wieku) gwarancji że urodzi zdrowe dziecko... Nie w tym rzecz. Ja tylko podkreślam (po raz kolejny)że wraz z wiekiem zwiększa sie ryzyko zajścia w ciąże i tyle... i nikt temu nie zaprzeczy.
wiem, z tymze ja po raz kolejny zaznaczam, ze to o niczym nie swiadczy W stosunku do jednej osoby a nie do calej populacji kobiet w danym wieku.

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-14, 20:55   #3053
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ja dopiero 1,5 roku biore tabletki, jeszcze 1,5 i odstawiam wiec 3 lata bez przerwy spokojnie mozna brac. poza tym to przy tych starych tabletakch trzeba bylo robic przerwy. przy tych z nowszej generacji nie trzeba juz- słowa mojego gin
no ja tez bralam tabletki cos okolo poltora roku (moze nawet krocej troche), z tym ze moja gin twierdzi, ze jesli nie ma potrzeby (czyt. Tż wyjezdza ) to lepiej zrobic przerwe, bo po co truc organizm normalnie to ona zaleca przerwe po 2 latach, z tymze ja bralam diane (a to chyba starsza generacja nio nie? ) bo glownym powodem dla ktorego zaczelam je brac byly wlasnie problemy z tradzikiem, na ktory stosowalam wszystkie mozliwe metody dermatologiczne a on ciagle byl i byl i byl dlatego tak bardzo sie balam, ze mi tradzik wroci ale na szczescie jest ok Może teraz jak Tż wróci to sie przerzuce na jakies inne tabletki, bo nie najlepsze opinie slyszalam o dianie ale pytalam 2 ginekologow i oni uwazaja ze diana jest ok wiec nie wiem co o tym sadzic...
Stary 2008-04-14, 20:55   #3054
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ja to nie ufam tym lekarzom takie coś "przeoczyć" ja bym go chyba do sądu podała no
czyli co chcesz powiedziec ze gdybys w ciazy dowiedziala sie ze Twoje dziecko jest chore to bys je usunela? bo nie rozumiem za bardzo Twojej wypowiedzi ....

aaa dziweczyny musze sie wam pochwali czyms
zostalam dzisiaj ciocia trojaczkow 2 dziewczynki i chlopczyk
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:02   #3055
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
to rodzinka gola strzelila

No i gratuluje cioci

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-14, 21:02   #3056
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

ooo cóż za potrójne szczęście gratulacje

o dianie nie słyszałam niestety nic dobrego, generalnie ona ma własciwosci antykoncepcyjne ale w rejestrze tabletek anty nie jest zapisane tylko tabletek na tradzik, moja kolezanka brała ja ponad roku i zaszła w ciąże. choc brala dokładnie i nic nie omineła jednak sa to tabletki stare generalcji wiec przerwe trzeba robic. ja biore Yasmin i tu jak mój gin powiedział, nie trzeba robic przerwy.
poza tym słyszalam ze nie dobrze jest robic takie krótkie przerwy bo mozna sobie organizm rozregulowac. a ty jak dluga przerwe robisz??

Stary 2008-04-14, 21:04   #3057
jaga_2001
Zakorzenienie

z tabletkami tak jak i z innymi srodkami antykoncepcyjnymi jest tak, ze nic nie daje 100% gwarancji, ze w ciaze sie nie zajdzie. Nawet sterylizacja nie daje 100%, tylko szklanka zimnej wody zamiast

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-14, 21:04   #3058
pati86
Raczkowanie

Dokładnie też tak słyszałam. Robienie przerwy i "za chwile" na nowo przyzwyczajanie organizmu do tabletek to chyba niezdrowe .

Stary 2008-04-14, 21:06   #3059
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
to rodzinka gola strzelila

No i gratuluje cioci
no strzelila strzelila tatus jak narazie w lekkim szoku jest hehe

Cytat:
ooo cóż za potrójne szczęście gratulacje
dziekuje
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 21:11   #3060
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
no strzelila strzelila tatus jak narazie w lekkim szoku jest hehe
A co sie szokowac? Ustrzelil to ma

AV by jaga_2001
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości