Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-27, 22:54   #4141
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Ja też należę do grona kotomaniaków.

Dla mnie żadne tam tresowane pieski nie dorastają kotom do pięt. Moi rodzice mają sukę husky, jest przepiękna, ale nie mam do niej zaufania i ogólnie nie mam zaufania do psów. Koty nie są nieprzewidywalne - jak mają do kogoś jakieś ale, to od razu to widać. Kocham te zwierzęta, są takie czyste i mądre, ze szok. Oczywiście jak ktoś trzyma koty w domu i śmierdzi u tego kogoś, to to jest wina tylko właściciela - bo koty domowe się kastruje i regularnie czyści się im kuwetę, no ale... Kociaste trzeba akceptować z całym ich stylem bycia. Ja się z kotami akurat wychowałam, więc jestem przyzwyczajona do tego, że czasem coś zniszczą czy wejdą na blat i ukradną jedzenie (choć moje akurat tego nie robią). Ja mam dwa ogonki i baaaaardzo mocno je kocham. I nie, koty nie są wredne. One po prostu przeważnie odwdzięczają się tym samym.

A z psów najbardziej nie lubię małych szczekających gówien typu jorki czy jak im tam, maltańczyki, pekińczyki, wszystkie małe mopy tego typu itp itd. Bleh.

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Podczytuje kwietniówki i tam dziewczyny piszą że niektórych skurczy ktg nie odczytuje choć są już tymi porodowymi.
To prawda, moje do samego końca nie wyglądały jak porodowe.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2017-03-27 o 22:55
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 22:58   #4142
gornek
Zakorzenienie

Kurde 40 minut spędziłam w wannie zeby sie ogarnąć masakra :/ nawet juz golenie nóg mi idzie strasznie cieżko. Każdy mi mówi, ze mam mały brzuch jak na ten miesiac ale niech sam spróbuje cos z robić z takim brzuchem.
Powiedzcie mi bo sie zastanawiam, jutro mam wizytę i pewnie dostanę skierowanie na gbs i inne badania i odrazu je chciałam zrobic. Czy wynik gbs przed 35 tygodniem bedzie wiarygodny? Bo na dobra sprawę równy 35 tydzień wyjdzie mi w piątek, wtedy tez mam wizytę.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 23:06   #4143
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Kurde 40 minut spędziłam w wannie zeby sie ogarnąć masakra :/ nawet juz golenie nóg mi idzie strasznie cieżko. Każdy mi mówi, ze mam mały brzuch jak na ten miesiac ale niech sam spróbuje cos z robić z takim brzuchem.
Powiedzcie mi bo sie zastanawiam, jutro mam wizytę i pewnie dostanę skierowanie na gbs i inne badania i odrazu je chciałam zrobic. Czy wynik gbs przed 35 tygodniem bedzie wiarygodny? Bo na dobra sprawę równy 35 tydzień wyjdzie mi w piątek, wtedy tez mam wizytę.

Ja robie gbs w srode, termin niby przesunął mi sie o 3 tyg dlatego taki pospiech. Mam nadzieję, ze nie trzrba będzie powtarzać..
Stary 2017-03-27, 23:14   #4144
happiness__
Rozeznanie

Ja mam skierowanie na gbs i mam je zrobić na początku kwietnia, a jutro zaczynam 35 tydzień.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 23:16   #4145
gornek
Zakorzenienie

To jutro zapytam czy mam robić teraz czy w piątek, bo niby na wynik czeka sie 3 dni a ja 5 kwietnia mam isc na kwalifikacje na cc z kompletem wyników i skierowaniem.

Stary 2017-03-27, 23:53   #4146
misja0181
Rozeznanie

Dobranoc
Wszystkim miłych snów (nie koszmarów, a ewentualnie erotyków )
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 00:37   #4147
vikuniaa
Zakorzenienie

Doczytalam wszystko, ale ide spac, bo jutro ide z TZ do pracy domknac pare spraw.

Wlasnie pogonilam koty, bo tak lataly, ze nie dalo sie wytrzymac. Jak tylko wyszlam z sypialni to nagle sie rozbiegly, ze niby to nie one :pala. Doskonale wiedzialy, ze cos przeskrobaly .

Wczoraj byl z nami na smyczy, patrzcie jaki szczesliwy IMG_1490654238.224812.jpg

Dobranoc!

Stary 2017-03-28, 06:30   #4148
Mohnka
Rozeznanie

Ale ze mnie pała.. Siedzę od pół godziny i pije wodę, żeby zrobić siku. Krewka oddana i mocz prawie też...
Tak mnie ciśnęło na pęcherz, że poszłam do wc, skorzystałam i wyszłam z pustym pojemnikiem na mocz. 😓
Do 7 mam czas.
Odkręcam kolejną butelkę wody, może się uda. 😂
Wasze zdrowie! 😀😂🌼🌻🌼

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ----------

Cytat:

Ja miałam gbs w szpitalu przy 34+4 zrobionego, dziś wyniki. 😊

---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Doczytalam wszystko, ale ide spac, bo jutro ide z TZ do pracy domknac pare spraw.

Wlasnie pogonilam koty, bo tak lataly, ze nie dalo sie wytrzymac. Jak tylko wyszlam z sypialni to nagle sie rozbiegly, ze niby to nie one :pala. Doskonale wiedzialy, ze cos przeskrobaly .

Wczoraj byl z nami na smyczy, patrzcie jaki szczesliwy Załącznik 6992096

Dobranoc!

Jaki piękny! 😍😍😍

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 07:18   #4149
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Ja mialam gbs na ostatniej wizycie w sobote, wyniki dzis lub jutro. Tez sie zastanawiam czy nie za wczesnie, ale doktor twierdzi, ze roznie moze byc

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 07:46   #4150
ania9o
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kolejna kwietniówka urodziła. Strach się bać normalnie

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 07:57   #4151
gornek
Zakorzenienie

Witam sie z rana. Cos cieżko mi było wstać, ale ogółem pora sie zamienić miejscami do spania z Tz bo mi coraz ciężej jest z łóżka wychodzić :/ ja śpię przy ściśnie. Wypiore pościele, zmienię i miejsca tez zamienię, zależy o której znowu wrócimy xd
Mohnka i jak tam dałaś radę? Tez mam czesto ten problem ze rano tak mi sie chcieli siku, ze nawet nie myśle o pojemniku
Dzisiaj mi wychodzi 34t4d wiec zobaczę czy zrobie ten gbs czy w piątek na wizycie, obym wyniki tylko miała do środy, bo w szpitalu znowu bedą marudzić ze czegoś nie ma :/
Pije inkę, trzeba ogarnąć twarz i będę budzić małża, bo na 9.30 wizyta.

Stary 2017-03-28, 08:01   #4152
ania9o
Zakorzenienie

Gornek kciuki za wizytę!

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 08:10   #4153
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie z rana. Cos cieżko mi było wstać, ale ogółem pora sie zamienić miejscami do spania z Tz bo mi coraz ciężej jest z łóżka wychodzić :/ ja śpię przy ściśnie. Wypiore pościele, zmienię i miejsca tez zamienię, zależy o której znowu wrócimy xd
Mohnka i jak tam dałaś radę? Tez mam czesto ten problem ze rano tak mi sie chcieli siku, ze nawet nie myśle o pojemniku
Dzisiaj mi wychodzi 34t4d wiec zobaczę czy zrobie ten gbs czy w piątek na wizycie, obym wyniki tylko miała do środy, bo w szpitalu znowu bedą marudzić ze czegoś nie ma :/
Pije inkę, trzeba ogarnąć twarz i będę budzić małża, bo na 9.30 wizyta.

Udało się..25ml. Jak coś to powtórzą.

Mi ciężko w tym łóżku się ułożyć, a jak pomyślę o wstawaniu, albo położeniu się do łóżka.. Tragedia.

Komu dokucza ból pleców w krzyżu? Przy chodzeniu na przykład od ciężaru to chyba? Ja przy tym ciągłym leżeniu, jak wstanę i posiedzę to czuję taki ból

Stary 2017-03-28, 08:13   #4154
gornek
Zakorzenienie

Na wizycie mam nadzieje, ze dogadamy sie co z cc czy robimy czy nie. Jestem psychicznie na nią nastawiona, ale jeżeli moja lekarka uzna ze jest bezpiecznie to sporobuje SN.
Teraz całe szczęście minął mi ból pleców, ale jeszcze miesiac temu to nie mogłam w żadnej pozycji siedzieć, leżeć czy stać bez bólu. Nie wiem od czego to zależy, teraz głownie mnie bolą plecy jak wstaje z pozycji siedzącej :/

Stary 2017-03-28, 08:16   #4155
decorail
Zakorzenienie

Ania - ale skubane ruszyły z kopyta - pięknie
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 08:21   #4156
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Gornek, my już pierwszą noc w zamienionych miejscach mamy za sobą. Ulga jakoch mało ☺

Dzień dobry zjem sniadanie i jade z moczem do ginekologa. A przy okazji wejdę do jakiegoś sklepu bo mamy echo w lodówce

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 08:21   #4157
Glassball
Rozeznanie

A ja z rana takie piękne zdjęcia znalazłam(ostrzegam to z cesarski, wrażliwe zamknąć oczy &#128521 http://ciaza.siostraania.pl/lagodne-...owite-zdjecia/ poryczalam się i już chce moją Asiulke przytulić 😍

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 08:46   #4158
felliciti
Wtajemniczenie

Cześć

Wy tu o koszeniu Bożeny, a ja wczoraj miałam nawet problemy z obcięciem paznokci u stóp...

Śniło mi sie, że urodziłam... na imprezie Kolega był przy mnie i dopingował. Po wszystkim usiadłam i zaczęłam karmić maluszka, ssak przyssał się od razu i byłam zdziwiona, że to w ogóle nie boli Zaraz się wszyscy zbiegli, bo chcieli zobaczyć córkę. I mówię, do moich 2 koleżanek, że chyba wypadałoby do szpitala iść, a one, że po co, wszystko jest ok Pamiętam, że urodziłam dziecko normalnych rozmiarów, ale później pomyślałam, że to przecież za wcześnie i nagle się mała zmniejszyła, była jak laleczka

Mohnka taki rozwodniony mocz może być mocno przekłamany, mnie uczulali, żeby oddawać pierwszy nocny. Dziś już sama na sali?
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 08:48   #4159
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
A ja z rana takie piękne zdjęcia znalazłam(ostrzegam to z cesarski, wrażliwe zamknąć oczy &#128521 http://ciaza.siostraania.pl/lagodne-...owite-zdjecia/ poryczalam się i już chce moją Asiulke przytulić 😍

Aż się boję otworzyć, a ciekawość mnie zżera!!! ja się boję pobierania krwi, więc chyba nie powinnam tam zaglądać..

Stary 2017-03-28, 08:55   #4160
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Na wizycie mam nadzieje, ze dogadamy sie co z cc czy robimy czy nie. Jestem psychicznie na nią nastawiona, ale jeżeli moja lekarka uzna ze jest bezpiecznie to sporobuje SN.
Teraz całe szczęście minął mi ból pleców, ale jeszcze miesiac temu to nie mogłam w żadnej pozycji siedzieć, leżeć czy stać bez bólu. Nie wiem od czego to zależy, teraz głownie mnie bolą plecy jak wstaje z pozycji siedzącej :/

Fajnie ze zmienilas podejście.
Ale trzymam kciuki za cc.

Mi gin zawsze mowi ze mocz musi być bodajże 6 godzinny. Dzis oddalam mocz ale o 2 w nocy bylam siku bo bym nie dała rady.

Mohnka a lozko masz wygodne? Ja po porodzie mialam takie, ze dupa zapadła sie na pol metra.
Stary 2017-03-28, 08:57   #4161
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Aż się boję otworzyć, a ciekawość mnie zżera!!! ja się boję pobierania krwi, więc chyba nie powinnam tam zaglądać..

To takie artystyczne trochę, czarno białe zdjęcia. .. widziałam dużo gorsze z naturalnych porodów

Stary 2017-03-28, 09:01   #4162
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:

Hej hej

Cudowności, aż łezka kręci się w oku! Też tak chcę! ❤

Moje Małe Szczęście ma właśnie czkawkę, którą czuję centralnie w Kaśce

Ja dzisiaj cały dzień jestem sama. Zamierzam robić tyle prania ile tylko dam radę. Czyli pewnie min. 3
Ale jeszcze idę trochę dospać...

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 09:01   #4163
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

Mi gin zawsze mowi ze mocz musi być bodajże 6 godzinny. Dzis oddalam mocz ale o 2 w nocy bylam siku bo bym nie dała rady.

Mohnka a lozko masz wygodne? Ja po porodzie mialam takie, ze dupa zapadła sie na pol metra.
U mnie nie dość ze się zapadła, to jeszcze było strasznie miękkie całe i wszystko bolało. I wysokie, że się nie mogłam wdrapac na nie, zwłaszcza jak się ledwo ruszalam po cesarce. ..

Stary 2017-03-28, 09:02   #4164
fartuch
Zakorzenienie

Ja bylam na pobraniu krwii i masakra. 60 letnia pielęgniarka a miała dziwnie gruba igłę, i kompletnie nie potrafiła tego zrobić. Pierwszy raz w zyciu boli mnie cala.reka po pobraniu krwii.
Stary 2017-03-28, 09:16   #4165
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Cześć

Wy tu o koszeniu Bożeny, a ja wczoraj miałam nawet problemy z obcięciem paznokci u stóp...

Śniło mi sie, że urodziłam... na imprezie Kolega był przy mnie i dopingował. Po wszystkim usiadłam i zaczęłam karmić maluszka, ssak przyssał się od razu i byłam zdziwiona, że to w ogóle nie boli Zaraz się wszyscy zbiegli, bo chcieli zobaczyć córkę. I mówię, do moich 2 koleżanek, że chyba wypadałoby do szpitala iść, a one, że po co, wszystko jest ok Pamiętam, że urodziłam dziecko normalnych rozmiarów, ale później pomyślałam, że to przecież za wcześnie i nagle się mała zmniejszyła, była jak laleczka

Mohnka taki rozwodniony mocz może być mocno przekłamany, mnie uczulali, żeby oddawać pierwszy nocny. Dziś już sama na sali?
Tak dziś już sama. Mówiłam, że pierwszy mocz niestety to nie jest.. Mówili..że ok.

Koszenie Bożeny hahah 😂😂

Byłam na fotelu. Szyjka centymetr, rozwarcie centymetr. Mówiłam, że coś czuję w środku 😩 ... Zaraz usg.

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

No łóżko w sumie wygodne 😀

Stary 2017-03-28, 09:21   #4166
felliciti
Wtajemniczenie

Mohnka a nie masz takich myśli, że jakbyś teraz urodziła to już jest taki etap, że z maleństwem wszystko będzie ok? Wiem, że ciąża nie jest donoszona, ale jesteśmy już tak blisko, to już 9 miesiąc, więc ja jestem codziennie spokojniejsza o maluszka
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 09:29   #4167
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Mohnka a nie masz takich myśli, że jakbyś teraz urodziła to już jest taki etap, że z maleństwem wszystko będzie ok? Wiem, że ciąża nie jest donoszona, ale jesteśmy już tak blisko, to już 9 miesiąc, więc ja jestem codziennie spokojniejsza o maluszka
Ile to dwa dni z tego 9 miesiąca 😞 12 dni do donoszonej.. Muszę wytrzymać.

Stary 2017-03-28, 09:32   #4168
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Mohnka wytrzymasz, juz Ci kiedys pisalam, ze chodzilam w poprzedniej ciazy dlugo z centymetrowym rozwarciem. I chodzilam, nie lezalam. Dotrzymasz do donoszonej, bedzie dobrze

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 09:32   #4169
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
To takie artystyczne trochę, czarno białe zdjęcia. .. widziałam dużo gorsze z naturalnych porodów

Z naturalnych porodów są gorsze, jeśli się robi zdjęcia tam na dole - to wiadomo, bo to hardkor dla organizmu przejść przez coś takiego. Ale z porodów SN zdjęcia są piękne, bo są tam pokazane emocje, jak kobiety radzą sobie z bólem, jak mężowie im pomagają, przytulają, coś wspaniałego. Ta wewnętrzna walka o to, aby to przeżyć i sprowadzić na świat swoje maleństwo, taka misja, ahh! I potem ta ulga, jak już ludzie razem tulą maleństwo, no nie do opisania. I jeśli chodzi o przeżycie tego, to też jest to wspaniałe.

Dlatego dla mnie SN > CC i zawsze tak będzie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 09:48   #4170
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Z naturalnych porodów są gorsze, jeśli się robi zdjęcia tam na dole - to wiadomo, bo to hardkor dla organizmu przejść przez coś takiego. Ale z porodów SN zdjęcia są piękne, bo są tam pokazane emocje, jak kobiety radzą sobie z bólem, jak mężowie im pomagają, przytulają, coś wspaniałego. Ta wewnętrzna walka o to, aby to przeżyć i sprowadzić na świat swoje maleństwo, taka misja, ahh! I potem ta ulga, jak już ludzie razem tulą maleństwo, no nie do opisania. I jeśli chodzi o przeżycie tego, to też jest to wspaniałe.

Dlatego dla mnie SN > CC i zawsze tak będzie.
Ale mi tylko chodziło o "krwawość" zdjęć, bo Mohnka pisała o wrażliwości na pobranie krwi a ja też tak kiedyś uważałam SN zawsze lepsze do czasu... i nie wyrażam juz tak radykalnych opinii bo kogoś mogę tym urazić. Mój syn po SN udusilby się, albo w najlepszym wypadku był niedotleniony/uposledzony... i wkurzają mnie te naciski na SN, wiadomo jest "naturalny" i trzeba do tego dążyć ale nie w każdym przypadku i nie za wszelką cenę. Potem dziewczyny się boją, że skończy się cesarką, a to naprawdę nie o to chodzi, najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe i jak potrzebuje pomocy w przyjściu na świat to trzeba to zrobić i tyle. Takie moje zdanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości