Mi³o¶niczki H&M i rozmów o wszystkim co z nim niezwi±zane :) cz. 25 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i u¿ytkowników w zakresie mody. Wejd¼ i poznaj odpowiedzi na nurtuj±ce pytania. Zadaj w³asne.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2017-03-28, 14:45   #4711
morelle_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 38 967
Dot.: Mi³o¶niczki H&M i rozmów o wszystkim co z nim niezwi±zane :) cz. 25

Cytat:
Napisane przez anulus17 Poka¿ wiadomo¶æ
Morelle ja te¿ wolê spacery z wózkiem ale czêsto siê nie da, ale jeszcze trochê i mo¿e bêdzie chodziæ to mi odpu¶ci. Nosidelko narazie mam zawsze w wózku

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Od noszenia jest u nas tatu¶. Krêgos³up by mi odpad³. No i ogólnie nie widzê siebie z noside³kiem czy chust±.
morelle_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-03-28, 14:45   #4712
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 894

Przepraszam, ze nie doczytujê ( brak czasu ), tylko proszê Was o radê.
Mam sporo zwrotów, juz dzwonilam w zesz³ym tygodniu, bo mine³o 14 dni i dzi¶ im siê przypominam i okazuje siê, ze na 6 produktów odes³anych w jednej paczce, oni doliczyli siê 4
Nie ma mowy o mojej pomy³ce, jestem uczciw± i skrupulatn± osob± i wiem co pakowa³am ! Powiedzialam im to ( wszystko co odsylam mam zapisane ) i maj± wyjasniaæ, ale bardzo Was proszê o pomoc. Postraszylam, ze zg³oszê to gdzie trzeba, ale jestem zbulwersowana. Magazyn zniszczy³ lub zgubi³ moje dwie rzeczy ( warto¶æ ok. 100 z³ ) i co ja mam teraz zrobiæ ?
Bardzo Was proszê o pomoc

KarinaBallerina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-03-28, 14:45   #4713
matumaini
TU i TAM

Wiadomo¶ci: 5 623

Cytat:
Napisane przez Kdjdfn Poka¿ wiadomo¶æ
Mialam okazje porownac jedna ze zdjecia ze strony z real zdjeciem u dla mnie real to porazka.

dodatkowo ta cena, masakra
matumaini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-03-28, 14:48   #4714
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarinaBallerina Poka¿ wiadomo¶æ
Mam sporo zwrotów, juz dzwonilam w zesz³ym tygodniu, bo mine³o 14 dni i dzi¶ im siê przypominam i okazuje siê, ze na 6 produktów odes³anych w jednej paczce, oni doliczyli siê 4
Nie ma mowy o mojej pomy³ce, jestem uczciw± i skrupulatn± osob± i wiem co pakowa³am ! Powiedzialam im to ( wszystko co odsylam mam zapisane ) i maj± wyjasniaæ, ale bardzo Was proszê o pomoc. Postraszylam, ze zg³oszê to gdzie trzeba, ale jestem zbulwersowana. Magazyn zniszczy³ lub zgubi³ moje dwie rzeczy ( warto¶æ ok. 100 z³ ) i co ja mam teraz zrobiæ ?
Karina dzwoniæ co dziennie.
Na policji nie przyjm± Ci takiego zg³oszenia, ale ich mo¿esz postraszyc.
Co za sklep ..
:/
Stary 2017-03-28, 14:48   #4715
matumaini
TU i TAM

Cytat:
musisz dzownic do skutku, powiedz ze chcesz rozmiawiac z osoba decyzyjna a nie tam ktora siedzi przy sluchawce

ja ostatnim razem zwrocilam dwie rzeczy w jednej paczce i druga tez zginela po okolo trzech tygodniach i tel oddali kase (ten przypadek kiedy babka powiedziala ze nie musze u nich zamawiac, a chlopak sie rozlaczyl)

ja jutro mam dwie paczki jak bede miala zwrot to chyba sie poplacze
Stary 2017-03-28, 14:51   #4716
morelle_
Zakorzenienie

A i zapisywaæ nazwiska. Nie roz³±cz± siê. Wiêksza uwaga itd.
Stary 2017-03-28, 14:52   #4717
matumaini
TU i TAM

Cytat:
Napisane przez morelle_ Poka¿ wiadomo¶æ
A i zapisywaæ nazwiska. Nie roz³±cz± siê. Wiêksza uwaga itd.
ale skarge sklada sie przez maila, wiec obstawiam ze co moga to kasuja
Stary 2017-03-28, 14:56   #4718
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cytat:
Karina dzwoniæ co dziennie.
Na policji nie przyjm± Ci takiego zg³oszenia, ale ich mo¿esz postraszyc.
Co za sklep ..
:/
Zdajê sobie sprawê, ale i tak ich postraszê i nie odpuszczê !!!
Trolle paskudne nieczesane z nich s±
Ale piszê te¿ , zeby Was przestrzec.

Morelle, jesli nie musicie to nie no¶cie dzieciatka, bo ³atwo siê przyzwyczaja, a plecy s± jedne. Zawsze mozna siê polozyc i potulic razem, dobra decyzja
Choæ oczywuscie znam mamy z chustami i noside³kami i wiele opowiada, ze to jest fantastyczne, ale ja raz z chust± spróbowa³am i te¿ siê nie widzialam. Kazdy musi sprawdziæ, co mu pasuje.
Malutko przyty³a¶, wró¿ê, ze zamkniesz siê w 10 i po porodzie moze 3 Ci zostan±, o ile w ogole co¶ do zrzucania.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez matumaini Poka¿ wiadomo¶æ
musisz dzownic do skutku, powiedz ze chcesz rozmiawiac z osoba decyzyjna a nie tam ktora siedzi przy sluchawce

ja ostatnim razem zwrocilam dwie rzeczy w jednej paczce i druga tez zginela po okolo trzech tygodniach i tel oddali kase (ten przypadek kiedy babka powiedziala ze nie musze u nich zamawiac, a chlopak sie rozlaczyl)

ja jutro mam dwie paczki jak bede miala zwrot to chyba sie poplacze
Bardzo Ci dziêkujê , ze to napisa³a¶, wlasnie liczy³am, ze nie jestem jedynym takim przypadkiem.
Najgorsze, ze mam jeszcze trochê zwrotów i rekamacji.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Sandra mo¿e on potrzebuje twojej blisko¶ci, mo¿e spacery w chuscie albo noside³ku jak ju¿ siedzi? Moja te¿ wozek parzy czêsto ale wystarczy ¿e ja zapakuje w nosidelko i jest lepiej. 5-cio miesiêczne dziecko nie robi Ci tego na z³o¶æ.

Bardzo m±drze napisane
Ja, tak jak pisa³am, nie chustowalam, ale my¶lê, ze to ¶wietny pomys³, jesli dziecko jest niespokojne i wymaga uwagi.
Ale wlasnie chusta lub noside³ko, bo noszenie na r±czkach bywa ryzykowne , to znaczy, dzidzius czêsto przywyknie, a nam rêce odpadaj±

Stary 2017-03-28, 14:57   #4719
sternik
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 060

Dziewczyny, dziecko 5-miesiêczne potrzebuje noszenia i blisko¶ci i nie robi tego na z³o¶æ rodzicom. To normalne, je¶li prawid³owo siê rozwija. A krzyk i p³acz jest jedynym sposobem wyra¿ania emocji, skoro nie umie mówiæ to za³atwia to w inny sposób. Dzieci nie maj± rozwiniêtych systemów w mózgu i wszystkie irytuj±ce zachowania w tym wieku wynikaj± z braku dojrza³o¶ci.

Moje zamówienie z rabatem 15% jest w Katowicach.

Karina, to oni maj± burdel wiêc musz± Ci zwróciæ za to pieni±dze. Pó¼niej odpowiem Ci na priv.

anulus17, ten etap w koñcu przejdzie, wiêkszo¶æ dzieci tak ma.
sternik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-03-28, 14:59   #4720
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cherry, przekozacko wygladasz w tej czapce

Dziêkujê Morelle i Matumaini za pomoc, bardzo dziêkujê

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sternik Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, dziecko 5-miesiêczne potrzebuje noszenia i blisko¶ci i nie robi tego na z³o¶æ rodzicom. To normalne, je¶li prawid³owo siê rozwija. A krzyk i p³acz jest jedynym sposobem wyra¿ania emocji, skoro nie umie mówiæ to za³atwia to w inny sposób. Dzieci nie maj± rozwiniêtych systemów w mózgu i wszystkie irytuj±ce zachowania w tym wieku wynikaj± z braku dojrza³o¶ci.

Karina, to oni maj± burdel wiêc musz± Ci zwróciæ za to pieni±dze. Pó¼niej odpowiem Ci na priv.

Sternik, zgadzam siê z Tob±w 100 %
Dziêkujê za wsparcie, odpisz jak bêdziesz mog³a, nie spieszy siê Najwa¿niejsze, ze okaza³o siê, ze nie tylko ja mam taki problem z nimi .

Stary 2017-03-28, 15:05   #4721
anulus17
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 816

Sternik wiem ¿e to minie, ja poprostu pakuje ma³a w nosidelko i ju¿ jest dobrze😀
Jak by³a malutka to ca³e dnie spêdzala na mnie😁 jako¶ da³am radê chocia¿ nie mam nikogo do pomocy oprócz mê¿a, nawet do lekarza muszê i¶æ z ma³±.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

I nie rozmumiem jak kto¶ mo¿e nazwaæ 5 miesiêczne dziecko niedobrym albo z³em wcielonym. Przecie¿ to taki maluszek który potrzebuje blisko¶ci. Nie chce absolutnie zaczynaæ ¿adnych dyskusji na w±tku ubraniowym wiêc z mojej strony tylko tyle ¿e mo¿e spróbuj z chusta/noside³kem. Bo ca³odzienny p³acz nie jest dobry ani dla ciebie ani dla synka

anulus17 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:12   #4722
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matumaini Poka¿ wiadomo¶æ
ale skarge sklada sie przez maila, wiec obstawiam ze co moga to kasuja
Dziady

Cytat:

Morelle, jesli nie musicie to nie no¶cie dzieciatka, bo ³atwo siê przyzwyczaja, a plecy s± jedne. Zawsze mozna siê polozyc i potulic razem, dobra decyzja
Choæ oczywuscie znam mamy z chustami i noside³kami i wiele opowiada, ze to jest fantastyczne, ale ja raz z chust± spróbowa³am i te¿ siê nie widzialam. Kazdy musi sprawdziæ, co mu pasuje.
Malutko przyty³a¶, wró¿ê, ze zamkniesz siê w 10 i po porodzie moze 3 Ci zostan±, o ile w ogole co¶ do zrzucania.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Bardzo Ci dziêkujê , ze to napisa³a¶, wlasnie liczy³am, ze nie jestem jedynym takim przypadkiem.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Bardzo m±drze napisane
Ja, tak jak pisa³am, nie chustowalam, ale my¶lê, ze to ¶wietny pomys³, jesli dziecko jest niespokojne i wymaga uwagi.
Ale wlasnie chusta lub noside³ko, bo noszenie na r±czkach bywa ryzykowne , to znaczy, dzidzius czêsto przywyknie, a nam rêce odpadaj±
W³a¶nie o to chodzi

Cytat:

Mogê je tulic i nosiæ w domu póki jest lekkie. Ale nosiæ na spacerze nie.
Zgadzam siê
Stary 2017-03-28, 15:17   #4723
white_latte
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 337

Cytat:

Bardzo m±drze napisane

Ja te¿ siê nie widzia³am z chust±, mia³am tak plecy po ci±¿y os³abione, ¿e praktycznie wcale nie nosi³am ma³ego, jedynie trzyma³am na siedz±co lub na ³ó¿ku przytulanie. Jak dzieci rodz± siê bardzo malutkie to chusta jest ¶wietna ale jak bardzo du¿e (jak mój syn) to szybko czuæ ka¿dy przybywaj±cy kg. Teraz ma rok i 8 miesiêcy i bardzo rzadko prosi siê na rêce. Podnoszê go tylko do fotelika do auta i czasami przy schodach. Wszystkie przytulanki na ³ó¿ku lub na krze¶le na kolanach np.
white_latte jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:18   #4724
cherry pie
dream big

Wiadomo¶ci: 53 652

Cytat:
Na koniec to najwiêcej siê tyje
nawet je¶li, to i tak szybko zrzucisz mówiê Ci

Cytat:
Napisane przez martii90 Poka¿ wiadomo¶æ
D³ugie D¿insy, co¶ lekko eleganckiego, albo a'la bryczesy. Czujê, ¿e mam niedobór spodni wiêc interesuje mnie wszystko, co bêdzie fajnie dopasowane. Raczej z niskim stanem.
z niskim to nie pomogê, ale jak co¶ bêdê wiedzieæ to zacznê krzyczeæ

Cytat:
Cherry, przekozacko wygladasz w tej czapce
dziêkujê i trzymam kciuki ¿eby wszystko w h&m posz³o pomy¶lnie

Cytat:
I nie rozmumiem jak kto¶ mo¿e nazwaæ 5 miesiêczne dziecko niedobrym albo z³em wcielonym. Przecie¿ to taki maluszek który potrzebuje blisko¶ci. Nie chce absolutnie zaczynaæ ¿adnych dyskusji na w±tku ubraniowym wiêc z mojej strony tylko tyle ¿e mo¿e spróbuj z chusta/noside³kem. Bo ca³odzienny p³acz nie jest dobry ani dla ciebie ani dla synka
... a ja rozumiem. Dziewczyna jest m³oda, praktycznie sama ca³ymi dniami z dzieckiem, które daje do wiwatu wiêc rozumiem, ¿e mo¿e ju¿ nie mieæ si³, mieæ gorszy dzieñ, chcieæ sobie ponarzekaæ, czy nazwaæ dziecko z³em wcielonym - ciekawe o ilu z nas nasze mamy sobie tak pomy¶la³y albo powiedzia³y jak by³y¶my niesforne nie popadajmy w paranoje

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”
cherry pie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:21   #4725
white_latte
Zadomowienie

Cytat:
Nieweso³o, sama ostatnio odsy³a³am 7 rzeczy w jednej paczce z ró¿nych zamówieñ. Chyba zacznê odsy³aæ osobno ka¿de zamówienie. Przynajmniej bêdê mia³a potwierdzenie, ¿e ka¿de zamówienie odes³a³am
Stary 2017-03-28, 15:26   #4726
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez white_latte Poka¿ wiadomo¶æ
Nieweso³o, sama ostatnio odsy³a³am 7 rzeczy w jednej paczce z ró¿nych zamówieñ. Chyba zacznê odsy³aæ osobno ka¿de zamówienie. Przynajmniej bêdê mia³a potwierdzenie, ¿e ka¿de zamówienie odes³a³am
Dok³adnie to samo pomyslalam Ze trzeba ka¿de oddzielnie ... Dlatego te¿ opisujê Wam swój przypadek. Trzeba wszystkiego bardzo pilnowaæ.
To Twój synek jest naprawdê bardzo du¿y ! Jak gdzie¶ miga³ na zdjêciach to myslalam, ze ma spokojnie ze 2 i pó³ roku

Stary 2017-03-28, 15:26   #4727
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja te¿ siê nie widzia³am z chust±, mia³am tak plecy po ci±¿y os³abione, ¿e praktycznie wcale nie nosi³am ma³ego, jedynie trzyma³am na siedz±co lub na ³ó¿ku przytulanie. Jak dzieci rodz± siê bardzo malutkie to chusta jest ¶wietna ale jak bardzo du¿e (jak mój syn) to szybko czuæ ka¿dy przybywaj±cy kg. Teraz ma rok i 8 miesiêcy i bardzo rzadko prosi siê na rêce. Podnoszê go tylko do fotelika do auta i czasami przy schodach. Wszystkie przytulanki na ³ó¿ku lub na krze¶le na kolanach np.
W³a¶nie te¿ tak chce
Stary 2017-03-28, 15:27   #4728
white_latte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherry pie Poka¿ wiadomo¶æ

... a ja rozumiem. Dziewczyna jest m³oda, praktycznie sama ca³ymi dniami z dzieckiem, które daje do wiwatu wiêc rozumiem, ¿e mo¿e ju¿ nie mieæ si³, mieæ gorszy dzieñ, chcieæ sobie ponarzekaæ, czy nazwaæ dziecko z³em wcielonym - ciekawe o ilu z nas nasze mamy sobie tak pomy¶la³y albo powiedzia³y jak by³y¶my niesforne nie popadajmy w paranoje
ja tez rozumiem, hormony i zmêczenie nie s± ³atwe do ogarniêcie. Tym bardziej jak kto¶ zajmuje siê sam dzieckiem. Cierpliwo¶æ te¿ chyba z wiekiem przychodzi. Przynajmniej w moim przypadku. Jak mia³am te 20-22lata to mia³am jej zdecydowanie mniej do wszystkiego. Teraz jest znacznie lepiej, choæ i tak do super cierpliwych osób nie nale¿ê.
Stary 2017-03-28, 15:27   #4729
sternik
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 060

Cytat:
Napisane przez cherry pie Poka¿ wiadomo¶æ

Mo¿e by³o by jej ³atwiej gdyby obni¿y³a wymagania wobec swojego dziecka i nie ¿±da³a od 5-mies niemowlaka ¿eby zachowywa³o siê poprawnie
sternik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:31   #4730
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cytat:
Dziady

W³a¶nie o to chodzi

Mogê je tulic i nosiæ w domu póki jest lekkie. Ale nosiæ na spacerze nie.
Zgadzam siê
Dobra koncepcja ! Oczywiscie, ca³kowicie siê zgadzam, ze dziecko potrzebuje blisko¶ci, ale kazdy z nas moze trochê zdecydowaæ jak oka¿e tê blisko¶æ. Jedni kochaj± chusty i noside³ka, inni nie.
Mogê mówiæ tylko z w³asnego do¶wiadczenia - syn nie by³ noszony na rêkach ( chyba ze przenoszony z miejsca na miejsce ), a tak to le¿elismy na kanapie, a potem na macie i naprawdê nie by³o problemu z wymuszaniem p³aczem noszenia na rêkach. Taka sama sytuacja jest ze spaniem w ³ozku rodziców. Nasze dziecko nie spa³o od poczatku i potem nie mielismy stresu zwi±zanego z "odstawieniem". Nie mówiê czy to dobrze czy ¼le , wiem, ze wielu rodziców uwielbia noszenie maluszka na rekach czy spanie z nim ( my tez ! ), ale staralismy siê byc twardzi i wysz³o na dobre. Syn lubi siê przytulaæ i czasem z nami spi ( np. gdy jest chory ), ale kilkulatkowi ³atwiej juz mozna wytumaczyæ pewne rzeczy

Stary 2017-03-28, 15:32   #4731
fablous
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 332

Cytat:
Sternik wiem ¿e to minie, ja poprostu pakuje ma³a w nosidelko i ju¿ jest dobrze😀
Jak by³a malutka to ca³e dnie spêdzala na mnie😁 jako¶ da³am radê chocia¿ nie mam nikogo do pomocy oprócz mê¿a, nawet do lekarza muszê i¶æ z ma³±.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Oo, witaj anulus 🙋🙂

Podpisuje siê pod tym co piszesz. Dziecko nie jest 'niedobre', tylko p³acze bo potrzebuje uwagi, blisko¶ci. Widocznie siedzenie w wózku mu nie odpowiada, jak inaczej ma to wyraziæ jak nie p³aczem

Moja córeczka na szczê¶cie wózek uwielbia, ca³e poprzednie lato spêdzily¶my na spacerach od rana do wieczora. W tej chwili te¿ ¶pi w wózku a ja obok na le¿aku ³apie pierwsze wiosenne promienie 🌞. Ale bywa³y dni, np przy zabkowaniu, kiedy wisia³a na mnie jak ma³pka na drzewie 😉. I skoro potrzebowa³a to nosi³am. Ten czas tak szybko mija, jeszcze bêdziemy têskniæ za okresem kiedy dzieci szuka³y ukojenia w naszych ramionach.

Co do wagi w ci±¿y to ja przyty³am 13kg. Startowalam z wag± 47kg, a dobilam do 60. Dwa-trzy miesi±ce po porodzie mia³am jeszcze nadprogramowe 3kg ale potem waga sama zaczela spadaæ, pewnie z tego powodu ¿e karmie piersi±. I teraz wa¿ê tyle co w podstawówce, 44-45kg 🙄. Bez diety, bo jem wszystko jak leci za to z najfajniejsza trenerka fitnessu czyli z raczkujacym niemowlakiem 😀

Wracaj±c do tematu w±tku to dzi¶ przysz³a mi paczka z -15% ale czekam na kolejn± z tej cebulowej promocji 😜 oczywi¶cie 90% to rzeczy dla córeczki 😂

fablous jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:32   #4732
white_latte
Zadomowienie

Morelle oby¶ spe³ni³a swoje wizje wychowawcze. Mam nadzieje, ¿e Ci siê uda. Mój to akurat taki od urodzenia by³. Jak tylko mi go przywie¼li w tym prze¼roczystym ³ó¿eczku to wola³ tam le¿eæ w spokoju jak byæ trzymany na rêkach. Z karmieniem to samo. Na rekach nie tylko na le¿±co obok mnie. . Kobietka obok znowu mia³a ma³± praktycznie ca³y czas przy sobie bo by³a bardzo niespokojna.
Stary 2017-03-28, 15:35   #4733
morelle_
Zakorzenienie

Karina mamy mega podobne podej¶cie. Nasze dziecko te¿ nie bêdzie spalo z nami w ³ó¿ku. Dzi¶ w³a¶nie przysz³a ko³yska. Jest piêkna! Tylko nie mogê jej jeszcze z³o¿yæ bo do koñca tyg jestem u mamy.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Morelle oby¶ spe³ni³a swoje wizje wychowawcze. Mam nadzieje, ¿e Ci siê uda. Mój to akurat taki od urodzenia by³. Jak tylko mi go przywie¼li w tym prze¼roczystym ³ó¿eczku to wola³ tam le¿eæ w spokoju jak byæ trzymany na rêkach. Z karmieniem to samo. Na rekach nie tylko na le¿±co obok mnie. . Kobietka obok znowu mia³a ma³± praktycznie ca³y czas przy sobie bo by³a bardzo niespokojna.

Fablous super!
Stary 2017-03-28, 15:35   #4734
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Mo¿e by³o by jej ³atwiej gdyby obni¿y³a wymagania wobec swojego dziecka i nie ¿±da³a od 5-mies niemowlaka ¿eby zachowywa³o siê poprawnie
W³a¶nie te¿ to mam na my¶li, rozumiem ¿e gdyby dziecko mia³o te 2-3 latka i pewne rzeczy robi celowo, ale to przecie¿ taki maluszek jest który ma takie a nie inne potrzeby. I nie dlatego ¿e jest rozpieszczony.

Stary 2017-03-28, 15:37   #4735
white_latte
Zadomowienie

Cytat:
Dobra koncepcja ! Oczywiscie, ca³kowicie siê zgadzam, ze dziecko potrzebuje blisko¶ci, ale kazdy z nas moze trochê zdecydowaæ jak oka¿e tê blisko¶æ. Jedni kochaj± chusty i noside³ka, inni nie.
Mogê mówiæ tylko z w³asnego do¶wiadczenia - syn nie by³ noszony na rêkach ( chyba ze przenoszony z miejsca na miejsce ), a tak to le¿elismy na kanapie, a potem na macie i naprawdê nie by³o problemu z wymuszaniem p³aczem noszenia na rêkach. Taka sama sytuacja jest ze spaniem w ³ozku rodziców. Nasze dziecko nie spa³o od poczatku i potem nie mielismy stresu zwi±zanego z "odstawieniem". Nie mówiê czy to dobrze czy ¼le , wiem, ze wielu rodziców uwielbia noszenie maluszka na rekach czy spanie z nim ( my tez ! ), ale staralismy siê byc twardzi i wysz³o na dobre. Syn lubi siê przytulaæ i czasem z nami spi ( np. gdy jest chory ), ale kilkulatkowi ³atwiej juz mozna wytumaczyæ pewne rzeczy
U nas ze spaniem jest dok³adnie tak samo. Do 4 miesi±ca spa³ w naszym pokoju w swoim ³ó¿eczku, a potem po 5 miesi±cu w swoim pokoju. Nie powiem by³o to trochê uci±¿liwe. Wstawanie po 3/4 razy w nocy i chodzenie do innego pokoju (ah to zataczanie siê z niewyspania), ale teraz nie mamy problemu z krzykiem, ¿e chce spaæ z nami
Stary 2017-03-28, 15:38   #4736
anulus17
Zakorzenienie

White u nas by³o odwrotnie- wszystkie dzieci tam sobie cichutko spa³y w szpitalu a moja ju¿ MOPS wzywala jak ja odk³adam ¿eby i¶æ do toalety😂
O Fab😙

Stary 2017-03-28, 15:40   #4737
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cytat:
Karina mamy mega podobne podej¶cie. Nasze dziecko te¿ nie bêdzie spalo z nami w ³ó¿ku. Dzi¶ w³a¶nie przysz³a ko³yska. Jest piêkna! Tylko nie mogê jej jeszcze z³o¿yæ bo do koñca tyg jestem u mamy.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Fablous super!
Ja szanujê bardzo rodziny, które wol± spaæ z dzieckiem w ³ozku czy nosiæ je non stop na rêkach, ale trzeba zdawaæ sobie sprawê z konsekwencji swoich wyborów.
Ko³yska - musi byæ piêkna

Stary 2017-03-28, 15:42   #4738
white_latte
Zadomowienie

Cytat:
White u nas by³o odwrotnie- wszystkie dzieci tam sobie cichutko spa³y w szpitalu a moja ju¿ MOPS wzywala jak ja odk³adam ¿eby i¶æ do toalety😂
O Fab😙

No có¿ tak siê trafi³o i widaæ potrzebuje ponadprzeciêtnie wiêcej uwagi. Nic tylko zacisn±æ pi±stki i przetrzymaæ. Nie wiem jak u ciebie z hormonami, ale ja mia³am naprawdê d³ugo wahania nastroju, a to te¿ czêsto potêgowa³o tak± bezpodstawn± z³o¶æ. Kilka g³êbokich wdechów i z ka¿dym miesi±cem bêdzie lepiej, naprawdê
Stary 2017-03-28, 15:43   #4739
cherry pie
dream big

Wiadomo¶ci: 53 652

Cytat:
ja tez rozumiem, hormony i zmêczenie nie s± ³atwe do ogarniêcie. Tym bardziej jak kto¶ zajmuje siê sam dzieckiem. Cierpliwo¶æ te¿ chyba z wiekiem przychodzi. Przynajmniej w moim przypadku. Jak mia³am te 20-22lata to mia³am jej zdecydowanie mniej do wszystkiego. Teraz jest znacznie lepiej, choæ i tak do super cierpliwych osób nie nale¿ê.
w samo sedno

Cytat:
mo¿e i tak, ale podejrzewam, ¿e ju¿ j± to przerasta, nie chcia³abym siedzieæ ca³ymi dniami sama z ma³ym dzieckiem, ka¿da z nas by "oszala³a".

Cytat:
Brawo Wy dziewczyny, naprawdê. Moja kole¿anka ma syna, który koñczy 5 lat w tym roku i ¶pi u nich w sypialni niby w swoim ³ó¿ku, ale tak jako¶ dziwnie pyta³am dlaczego, to powiedzia³a, ¿e przynajmniej wie ¿e nic mu nie jest

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”
cherry pie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:46   #4740
morelle_
Zakorzenienie

Cherry Jak kochaæ siê przy takim dziecku? Dostalabym zawa³u
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Moda

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-03 13:28:36

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.