Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-28, 16:26   #3391
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
No i byłam u Endo . generalnie ok. samym takim niskim wynikiem tsh się nie przejmować jak ft oba są dobre. Mimo to powiedziała że w 3 trymestrze lub po porodzie może mnie brać nadczynność jeśli serio idzie w tym kierunku.
Kazała powtórzyć badania i przyjść za tydzień bo dla niej wyniki z 9 marca to już w sumie stare.
No ale cieszę się bo może i leki omine.
Kazała tylko Jod brać.

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Posprzeczałam się z mamą. Usłyszałam że źle się opiekuję mężem bo powinien iść do lekarza (200 km dalej mieszkają a mąż miał tylko kaszel i ból gardła które już prawie ustały) I to zaraz po tym jak po wczorajszym smsie że wiemy co robić bo już jesteśmy duzi odpisała że zachowujemy się jak dzieci
Moja mama ma już swoje lata, dużo siedzi w domu i wynajduje sobie różne problemy i zmartwienia, bardzo wyostrzyły się jej wady. Ostatnio co raz bardziej się wtrąca, stwierdziła że jak się dziecko urodzi to ona się spakuje i przyjedzie na dłużej... Kocham ją ale nie wyobrażam sobie żeby ktoś zaburzał po porodzie mój rytm który sobie będę chciała wypracować z małym dzieckiem żeby np. pospać godzinę. Czy tylko ja tak mam?
Takim rodzicom trzeba niestety postawić granice. Dobrze, że nie mieszkacie razem, bo w ogóle by było ciężko

Moi rodzice na szczęście się nie wtrącają. Znają mnie i wiedzą, że to by przyniosło odwrotny skutek. Teściowie szczęśliwie mieszkają ze szwagrem i szwagierką, więc wszelkie uwagi mają pod ich adresem, a ja jestem tą lepszą synową
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 16:26   #3392
Serenely
Zakorzenienie

Boże, czemu zawsze muszę mieć takiego pecha... Laski, dopadł mnie ciężki przypadek kalafioru ciążowego, nie sądziłam, że sama sobie zgotuję taki los...

Miałam jechać do szkoły rodzenia. No i wychodzę sobie z naddatkiem czasowym, szczęśliwa że ominę korki. Dochodzę do auta, patrzę - świeci się lampka w środku... Zamarłam. Pomyślałam sobie "no i kurna już nie pojadę". Odpalił, ale komputer zwariował i włączyły się ABS-y. 10 minut ładowania nie pomogło, bo zgasł z bezsilności. Totalny zgon. Na szczęście skończyło się dobrze o tyle, że mąż chory i w domu, to pomógł mi go na bezpieczne miejsce odholować i wyjął akumulator, mamy prostownik. No i zawiózł mnie do szkoły, choć czuł się fatalnie. <3 Spóźniłam się, ale na szczęście nic mnie nie ominęło. Co za pech.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 16:34   #3393
magia_to_ja
Madi

Serenely ty to masz przypadki, ale najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 16:34   #3394
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Tez tak mam, przy pierwszym nie chcialam "złotych" rad, przy drugim nie było łatwo i tez nie chciałam żeby została nawet na noc
Byłam spokojniejsza jak byłam z TZ jedynie, sami ogarnelismy wszystko po swojemu, i tak bysmy musieli i tak, lepiej od razu na głęboka wodę dac nura moim zdaniem.
Uff czyli nie jestem sama Oj u mnie o złote rady byłoby ciężko bo różnica między czasem kiedy ja się urodziłam a kiedy ja urodzę dziecko to będzie 30 lat i to jest mega przepaść. Ostatnio moja mama była zbulwersowana faktem że po urodzeniu chcę wrócić do pracy bo przecież dziecko będzie miało 3 miesiące. Wszystko wie najlepiej a jak ja ją delikatnie oświecam jak jest teraz to od razu jest zmiana tonu i foch że się mądrzę.
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ciezki temat z ta twoja mamą....

Moja mieszka blisko i wręcz przeciwnie, nie wtrąca sie i nie komentuje, jest typem domownika i woli jak ktoś ja odwiedza na jej terenie. Jak musi to przyjedzie ale zeby tak sobie wpaść do mnie na kawę czy cos to rzadkość. Za to ja jestem stałym bywalcem u niej

Wysłane za pomocą mTalk
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Takim rodzicom trzeba niestety postawić granice. Dobrze, że nie mieszkacie razem, bo w ogóle by było ciężko

Moi rodzice na szczęście się nie wtrącają. Znają mnie i wiedzą, że to by przyniosło odwrotny skutek. Teściowie szczęśliwie mieszkają ze szwagrem i szwagierką, więc wszelkie uwagi mają pod ich adresem, a ja jestem tą lepszą synową
Zazdro dziewczyny. Ja mam takich teściów. Broń Boże nie mogę na nic nich dobrego powiedzieć bo już raz po takim czymś usłyszałam "No to w sumie fajnych masz teraz nowych rodziców nie?". Masakra.
Moja mama też potrafi być kochająca i fajna, żeby nie było że jest potworem ale jak już się na coś nakręci to mam przes.rane

U mnie też słonecznie cały dzień, jednak w czapce musiałam być na spacerze i czasami chłodny wiatr zawiał. W weekend ma być 20 stopni!

Ależ dziecko się wierci

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 16:36   #3395
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Zdarza mu sie

Dziewczyny, czy zmienily Wam sie jakos znamiona/pieprzyki podczas ciazy? Ja mam ich naprawdę sporo, i mam wrazenie ze kilka, na plecach jest troche innych..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mam o wiele więcej pieprzyków i to podobno normalne.

Dziewczyny - CC i magia - ja też wierzę, że wszystko dobrze się skończy. Nic nie jest pewne, lekarze gdybają, więc nie ma co załamywać rąk. Oni też się zabezpieczają przecież - nie powiedzą, że 100% ok, jak nie są pewni. To tak jak z płcią. Mi nie chciał mówić dopóki nie nabrał pewności. Przy wadach/chorobach czują się w obowiązku powiadomić o najmniejszych wątpliwościach, żeby potem nie było... Tak że - głęboki wdech.

Wybaczcie, ale znowu znikam na chwilę, bo czuję że mi znowu wzrok się psuje. :-/
Stary 2017-03-28, 16:43   #3396
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ech, dziewczyny, właśnie wróciłam z połówkowego. Chłopak nadal jest chłopakiem, tym razem na 100%. Dość drobny w porównaniu do Waszych dzieciaczków - 350 gr. w 20t, 3d. Nie chciał pokazać buźki - odwracał się od nas. Wszystko niby wyszło OK, ale jedna rzecz mnie porządnie zaniepokoiła. Mianowicie, specjalista od USG dostrzegł tzw. jasną plamkę (ognisko hiperechogeniczne) w sercu płodu. Podobno zwiększa to ryzyko Zespołu Downa, ale podkreślił, że jeśli PAPPA i USG genetyczne wyszły dobrze, nie warto się martwić i plamka może się wchłonąć samoistnie. A u mnie oczywiście pali się już czerwona lampka i zamiast spokoju, odczuwam niepokój (delikatnie mówiąc).
Bedzie dobrze! Wchlonie sie i po problemie
Cytat:
Moj super duzy syn dostał przykazanie od taty zeby sie dzis nad matka litowac i tak oto: posegregowal pranie, 3 prania wstawil, 2 juz rozwiesil, segreguje mi rzeczy do prasowania wlasnie na moje/jego/tat/domowe. Posprzatal u siebie pokoj, posprzatal psie zabawki, wyladowal zmywarke i wlozyl brudne rzeczy, pomogl robic zupe, sam sobie przygotowal kanapki na drugie śniadanie

Jejuuuu....jaki kochany synek
Cytat:
Zabrałam się za przeglądanie zdjęć ze ślubu do fotoksiążki
Cudowne wspomnienia ale taka robota jest strasznie czasochłonna
Roboty na pare dni tez mnie czeka...
Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Boże, czemu zawsze muszę mieć takiego pecha... Laski, dopadł mnie ciężki przypadek kalafioru ciążowego, nie sądziłam, że sama sobie zgotuję taki los...

Miałam jechać do szkoły rodzenia. No i wychodzę sobie z naddatkiem czasowym, szczęśliwa że ominę korki. Dochodzę do auta, patrzę - świeci się lampka w środku... Zamarłam. Pomyślałam sobie "no i kurna już nie pojadę". Odpalił, ale komputer zwariował i włączyły się ABS-y. 10 minut ładowania nie pomogło, bo zgasł z bezsilności. Totalny zgon. Na szczęście skończyło się dobrze o tyle, że mąż chory i w domu, to pomógł mi go na bezpieczne miejsce odholować i wyjął akumulator, mamy prostownik. No i zawiózł mnie do szkoły, choć czuł się fatalnie. <3 Spóźniłam się, ale na szczęście nic mnie nie ominęło. Co za pech.
Tez tak kiedys zrobilam...zostawilam lampke.. I to nie bylo w ciazy wiec nie mialam na co zwalic

Stary 2017-03-28, 16:44   #3397
malenka1889
Zadomowienie

A ja mam dzisiaj takiego lenia, że szok niby wszystko co miałam zrobić to zrobiłam ale nie możemy wyjść na dwór i mi sie nudzi strasznie... No kurde, aż ziewa mi sie... Zabawy z córką już chyba wszystkie zaliczyłam. Właśnie leżymy na dywanie i oglądamy strażaka sama.... Oby mąż szybko wrócił.

Serenely ja dzisiaj tez miałam problem z autem. Klapa od bagażnika mi sie zacięła i jak juz otworzyłam to poklikałam kilka razy i znowu mechanizm sie zaciął jak byla otwarta i juz klapy zamknąć nie mogłam. Z niedomkniętym bagażnikiem do domu jechałam... W domu oczywiście internet szybko i otwieranie awaryjne klapy bagażnika, przeczytałam, otworzyłam i juz jest super mąż nawet nie wie. Boje sie teraz go otworzyć, zeby znowu sie cos nie popsuło...

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 16:46   #3398
Serenely
Zakorzenienie

O jezu, malenka ale hardkor. Ja niestety zostawiłam otwarty bagażnik z tyłu (w sensie zamka), bo też mam uszkodzony zamek, a że nie ma aku w środku, to nie działa centralny zamek...
Stary 2017-03-28, 16:48   #3399
oriane
Rozeznanie

Mnie moja mama do szaleństwa z kinem doprowadza. Najpierw szłam na Gwiezdne wojny w grudniu i od razu pouczenie, że ciężarnym nie można oglądać filmów sci-fi. Ja się tylko zaśmiałam, że chyba żartuje. A ona, że w jej czasach tak lekarze mówili, a ja mówię tak w latach 80. Potem Mumia leciała w tv i ta znowu, że nie powinnam tego oglądać, jak ten film ileś razy już widziałam. Generalnie powiedziałam jej, że będę oglądać co chcę, przyjęłam jej zdanie do wiadomości, ale nie chcę go w kółko słuchać od nowa. No i teraz szłam na Piękną i bestię i znowu swoje, po co na to idziesz, znasz tą historię bla bla. Przecież to film dla dzieci, ale ja w ciąży nie powinnam wrrrr. To samo z wiadomościami lokalnymi opowiadam, że np. ktoś kogoś pobił czy potrącił, a ta po co to czytasz, niestety argument, że stresuje mnie niewiedza nie trafia...

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 16:58   #3400
a_nn_a_
Zadomowienie

Mamy, teściowe i cala reszta juz tak mają chyba. Pewnie kiedyś też będziemy takie odpukac😉😊

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 17:08   #3401
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Mnie moja mama do szaleństwa z kinem doprowadza. Najpierw szłam na Gwiezdne wojny w grudniu i od razu pouczenie, że ciężarnym nie można oglądać filmów sci-fi. Ja się tylko zaśmiałam, że chyba żartuje. A ona, że w jej czasach tak lekarze mówili, a ja mówię tak w latach 80. Potem Mumia leciała w tv i ta znowu, że nie powinnam tego oglądać, jak ten film ileś razy już widziałam. Generalnie powiedziałam jej, że będę oglądać co chcę, przyjęłam jej zdanie do wiadomości, ale nie chcę go w kółko słuchać od nowa. No i teraz szłam na Piękną i bestię i znowu swoje, po co na to idziesz, znasz tą historię bla bla. Przecież to film dla dzieci, ale ja w ciąży nie powinnam wrrrr. To samo z wiadomościami lokalnymi opowiadam, że np. ktoś kogoś pobił czy potrącił, a ta po co to czytasz, niestety argument, że stresuje mnie niewiedza nie trafia...

Pierwszy raz coś takiego słyszę o tych science fiction. To Ty nic nie możesz opowiadać bo zaraz skrytykowana zostaniesz

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Mamy, teściowe i cala reszta juz tak mają chyba. Pewnie kiedyś też będziemy takie odpukac😉😊

No nie wiem. Nigdy się rodzinie do niczego nie wtrącałam. Jak ktoś mnie zapyta o zdanie, wtedy wyrażę opinię a tak wolę wysłuchać i pomyśleć sobie swoje i zachować to dla siebie. Niech każdy robi jak mu pasuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-28, 17:16   #3402
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Pierwszy raz coś takiego słyszę o tych science fiction. To Ty nic nie możesz opowiadać bo zaraz skrytykowana zostaniesz

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

No nie wiem. Nigdy się rodzinie do niczego nie wtrącałam. Jak ktoś mnie zapyta o zdanie, wtedy wyrażę opinię a tak wolę wysłuchać i pomyśleć sobie swoje i zachować to dla siebie. Niech każdy robi jak mu pasuje
hihi ale to, że chodzę do pracy to już jej nie szokuje. Dobrze, że nie wie co na kompie oglądam 😀

Przed ciążą mialam w miarę włosy i mega słabe paznokcie. Teraz mam bardzo mocne i długie paznokcie, a włosy mi się rozdwajają, są sianowate i słabe, nie wiem co z nimi zrobić. Odżywki/maski używam po każdym myciu

Stary 2017-03-28, 17:24   #3403
MademoiselleB
Raczkowanie

[QUOTE=oriane;72340416]hihi ale to, że chodzę do pracy to już jej nie szokuje. Dobrze, że nie wie co na kompie oglądam 😀

Przed ciążą mialam w miarę włosy i mega słabe paznokcie. Teraz mam bardzo mocne i długie paznokcie, a włosy mi się rozdwajają, są sianowate i słabe, nie wiem co z nimi zrobić. Odżywki/maski używam po każdym myciu

ja też się nasłuchałam o tych pięknych włosach w ciąży, niestety mam okropne siano, za to paznokcie, aż za twarde - może te piękne włosy jeszcze przed nami
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 17:26   #3404
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Ale za to brodawki mi się prawie czarne zrobiły. Zawsze miałam ciemnie, ale teraz to jakieś przegięcie. Chyba kakao mi z sutków poleci zamiast mleka

Dzwoniła właśnie pani ze szkoły rodzenia. 21.04. mam pierwsze zajęcia. Jestem w szoku, że to już
Kakao hahah! Mi troszeczke chyba tez sciemnialy ale duzo bardziej na pieprzykach sie skupilam. Nie pamietam tego z pierwszej ciazy.
Cytat:
Mi się zmieniły. Na brzuchu mam pieprzyk bardzo wypukły ( wczesniej tak nie bylo)a inne pociemnialy ale pytałam ginekologa i mówił,że to pigmentacja się zmienia l i się nie przejmować tym bo powinno do normy wrócić po ciąży.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Kakao hahah
Ja czekam na kontakt ze swojej szkoły rodzenia.
Sorry za literówki,ale obsługuje jedna ręką tel bo w drugiej rzadko mam czucie... jutro idę do rodzinnego po skierowanie do neurologa. Ginekolożka mi wczoraj mówiła, że to nie jest od ciąży tylko od kręgosłupa. Jak dla mnie to się łączy bo ucisk na kręgosłup mam w odcinku ledzwiowym, ale taka była wczoraj antypatyczna,że nie chciało mi się z nią dyskutować.
Robie co mogę. Oszczędzam ręce, uzupelniam magnez, pilnuje pozycji do snu,czyli wdrażam wszystkie wasze rady kochane wizażanki. Cmok😘

No wlasnie mialam swojego tez podpytac. Jakos nie bardzo mi sie chce odwiedzac dermatologa:/
Cytat:
Zabrałam się za przeglądanie zdjęć ze ślubu do fotoksiążki
Cudowne wspomnienia ale taka robota jest strasznie czasochłonna
Robilam dla siostry fotoksiazke na swieta bozego narodzenia. Ona jest 3 lata tylko mlodsza, ale niestety uposledzona w st.znacznym, wiec inaczej wszystko przezywa, ale chyba do konca zycia bede pamietac jak byla szczesliwa i wzruszona ogladajac zbior zdjec z najwazniejszych dla niej chwil

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Na pewno wszystko jest dobrze ! Ufaj lekarzowi !

Ja też będę miała wcześnie bo w 19+2 . choć lekarz powiedział że jak czegoś jeszcze nie będzie zbytnio widać to na następnej wizycie zobaczy.

O matko jaki kochany !!! mam nadzieję ze mój syn też taki będzie 😂

Już i Tak jesteś mega dzielna ! Będziemy ciągle trzymać kciuki !
A lekarz też widzisz już mówi że było by już coś więcej widać.. A nie widać. więc na pewno żadnych zespołów mieć nie będzie

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

No i byłam u Endo . generalnie ok. samym takim niskim wynikiem tsh się nie przejmować jak ft oba są dobre. Mimo to powiedziała że w 3 trymestrze lub po porodzie może mnie brać nadczynność jeśli serio idzie w tym kierunku.
Kazała powtórzyć badania i przyjść za tydzień bo dla niej wyniki z 9 marca to już w sumie stare.
No ale cieszę się bo może i leki omine.
Kazała tylko Jod brać.
No tez mam nadzieje, ze bedzie widac wszystko a jak nie to dopatrzy 11/04

A jodu nie masz w suplemencie ciazowym?
Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze

Posprzeczałam się z mamą. Usłyszałam że źle się opiekuję mężem bo powinien iść do lekarza (200 km dalej mieszkają a mąż miał tylko kaszel i ból gardła które już prawie ustały) I to zaraz po tym jak po wczorajszym smsie że wiemy co robić bo już jesteśmy duzi odpisała że zachowujemy się jak dzieci
Moja mama ma już swoje lata, dużo siedzi w domu i wynajduje sobie różne problemy i zmartwienia, bardzo wyostrzyły się jej wady. Ostatnio co raz bardziej się wtrąca, stwierdziła że jak się dziecko urodzi to ona się spakuje i przyjedzie na dłużej... Kocham ją ale nie wyobrażam sobie żeby ktoś zaburzał po porodzie mój rytm który sobie będę chciała wypracować z małym dzieckiem żeby np. pospać godzinę. Czy tylko ja tak mam?
Alexandre, rozumiem o czym mowisz..

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Wlosy mam normalne, w pierwszym trymestrze troche szybciej sie przetluszczaly. Paznokcie mocniejsze

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 17:35   #3405
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Też tak mam, ktoś chce rady, pomocy to chetnie jej udzielę, ale na siłę sie wtrącam, ani bez zaproszenia. Nawet jak widzę jak koleżanki popełniają błedy, których jestem świadoma, jedynie raz coś mogę powiedzieć, że coś może mieć skutki złe skutki zdrowotne, ale to nie mój wybór i tyle. Ogólnie to trzymam język za zębami

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 17:45   #3406
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
ja też się nasłuchałam o tych pięknych włosach w ciąży, niestety mam okropne siano, za to paznokcie, aż za twarde - może te piękne włosy jeszcze przed nami
No ja już się boję, skoro w ciąży mają być ładne, a po tragiczne, a ja już mam tragiczne to co się zdarzy
Stary 2017-03-28, 17:48   #3407
gunis
Rozeznanie

Ja na początku ciazy mialam taki łupież, ze szok... normalnie białe ramiona :/ na głowie koszmar, jakby mi ktoś śniegu nasypal na włosy :/
Teraz zaczyna przechodzić

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 18:03   #3408
magia_to_ja
Madi

A do mnie mama dzwoniła,że taka ładna wiosna na wsi, szkoda , że ja w mieście, co zrobić, wybrałam się na spacer, siedzę teraz na ławeczce, ale plecy mnie zaczynają łupać, nie moge tak siedzieć prosto i bez oparcia, kurcze chyba muszę poćwiczyć jeszcze wieczorem te moje niesforne plecy aby spało mi się troszkę lepiej jak tej nocy

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 18:08   #3409
_laurka
Raczkowanie

Kurcze nie mogę coś cytować 😕
Powiadomienia o postach też mi się nie wyświetlają! Co jest?

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-28, 18:09   #3410
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Kurcze nie mogę coś cytować 😕
Powiadomienia o postach też mi się nie wyświetlają! Co jest?

Odwyk:p

Stary 2017-03-28, 18:13   #3411
_laurka
Raczkowanie

No właśnie, Tż już marudzi że wiecznie tel w ręce trzymam 😊 więc pewnie byłaby bardzo zadowolony

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 18:14   #3412
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
No właśnie, Tż już marudzi że wiecznie tel w ręce trzymam 😊 więc pewnie byłaby bardzo zadowolony

No widzisz
Moj nadal czasem tylko pyta co u Dziewczyn

Stary 2017-03-28, 18:19   #3413
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość

Człowiek-pech normalnie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Roboty na pare dni tez mnie czeka...
Zdjęcia wybrane, ale fotoksiążkę będę robić później. Najpierw muszę poprzebierać wszystkie zdjęcia z tego i starego laptopa (ostatnich 10 lat) i dopiero wtedy będę hurtowo je układać do fotoksiążek

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość

Cytat:
Oby nie
Ja mam jedną taką ciotkę (chyba już Wam o niej wspominałam). Doigrała się w końcu - już smsów po wizytach ode mnie nie dostaje toksyna jedna Odwiedzać jej z dzieckiem też nie zamierzam, szkoda moich nerwów

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
Mademoiselle jeśli nie chcesz, żeby Ci się cytaty rozjeżdżały, to nie usuwaj tego końcowego [ /QUOTE]

Cytat:
Robilam dla siostry fotoksiazke na swieta bozego narodzenia. Ona jest 3 lata tylko mlodsza, ale niestety uposledzona w st.znacznym, wiec inaczej wszystko przezywa, ale chyba do konca zycia bede pamietac jak byla szczesliwa i wzruszona ogladajac zbior zdjec z najwazniejszych dla niej chwil
To jest świetny pomysł na prezent. Pracochłonny, ale dla niektórych osób warto się poświęcić
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-28, 18:20   #3414
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Też tak mam, ktoś chce rady, pomocy to chetnie jej udzielę, ale na siłę sie wtrącam, ani bez zaproszenia. Nawet jak widzę jak koleżanki popełniają błedy, których jestem świadoma, jedynie raz coś mogę powiedzieć, że coś może mieć skutki złe skutki zdrowotne, ale to nie mój wybór i tyle. Ogólnie to trzymam język za zębami

Mi paznokcie w ciąży rosną tak że ładnymi hybrydami cieszę się całe 7 dni. Jak zdejmuję hybrydę to są piękne i twarde jak skała. Włosy też są w dobrej kondycji i o ile wcześniej musiałam myć co dwa dni to teraz myję je co cztery dni.

Stary 2017-03-28, 19:51   #3415
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz zdaję szczegółową relację:
Młoda fikała przed wejściem na usg jak szalona, chwilę przed wejściem poszła spać z głową w moim biodrze, więc na zdjęciach widać jak wciska głowę w łożysko ...
Wszystkie wymiary idealnie jak na 19t5d, ale ręce i nogi dłuższe

W jednej mojej tętnicy przepływ idealny, w drugiej opór i 2 punkty w 4-stopniowej skali nieprawidłowości. Profesor mówi, że najważniejsze, że się ta jedna odblokowała.

Z szyjką dziwnie, bo 2 tygodnie temu doktorek na miejscu mówił, że baaardzo długa, a dzisiaj profesorek, że niezbyt długa (około 2cm ale to ten zewnętrzny wymiar), drobna, ale dobrze trzyma i mam się nie przejmować. I teraz nie wiem, czy się skróciła, czy to różnica w pomiarach, bo każdy ma inny sposób mierzenia
super wieści z wizyty! i rzeczywiście dziwne z szyjką
Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Chłopak okazał się chłopakiem, cały sprzęt nam dokładnie pokazał Jest zdrowy, lekarz dokładnie tłumaczył i pokazywał wszystkie części ciała. Stopa np ma 4 cm. Jest słodziutki, rączki trzymał zaciśnięte w piąstki przez część badania. Oczka, nosek, ząbki, nóżki, rączki, serduszko, nerki, żołądek, mózg i cała reszta dokładnie sprawdzona. Przepływy wszystkie ok. Jest tylko jedno ALE. Waży 590g! Czyli wg aktualnej wagi był by o tydzień starszy. Termin pewnie będzie taki jak jest, ale lekarz powiedział, że będzie z tych dużych dzieci. No i wyszła moja 30cm różnica we wzroście między mną a mężem
Po badaniu pojechaliśmy do auchan po zapas moich ukochanych lodów, bo jem ostatnie pudełko. I wiecie co? Okazało się, że drugie opakowanie jest za grosz i po bakaliowych ani śladu nie było łzy stanęły mi w oczach, mąż brechtnął śmiechem a ja musiałam zadowolić się algidą.
supr wieści, naprawdę spore "maleństwo" a z lodami współczuję
Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Moje 530 g szczęścia, wczorajsza fotka Juniora
pięknośc! i jaka duża waga
Cytat:
Napisala do mnie dzis siostra, ktora miala termin na pazdziernik. Niestety stracila malenstwo
bardzo mi przykro, trudna sytuacja, to dla niej była pierwsza ciąża?
Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ech, dziewczyny, właśnie wróciłam z połówkowego. Chłopak nadal jest chłopakiem, tym razem na 100%. Dość drobny w porównaniu do Waszych dzieciaczków - 350 gr. w 20t, 3d. Nie chciał pokazać buźki - odwracał się od nas. Wszystko niby wyszło OK, ale jedna rzecz mnie porządnie zaniepokoiła. Mianowicie, specjalista od USG dostrzegł tzw. jasną plamkę (ognisko hiperechogeniczne) w sercu płodu. Podobno zwiększa to ryzyko Zespołu Downa, ale podkreślił, że jeśli PAPPA i USG genetyczne wyszły dobrze, nie warto się martwić i plamka może się wchłonąć samoistnie. A u mnie oczywiście pali się już czerwona lampka i zamiast spokoju, odczuwam niepokój (delikatnie mówiąc).
rozumiem stres, ja też jestem martwiąca, ale tak jak dziewczyny piszą, skoro to tylko jeden czynnik to z pewnością nic wielkiego, wkrótce się zarośnie
Cytat:
Moj super duzy syn dostał przykazanie od taty zeby sie dzis nad matka litowac i tak oto: posegregowal pranie, 3 prania wstawil, 2 juz rozwiesil, segreguje mi rzeczy do prasowania wlasnie na moje/jego/tat/domowe. Posprzatal u siebie pokoj, posprzatal psie zabawki, wyladowal zmywarke i wlozyl brudne rzeczy, pomogl robic zupe, sam sobie przygotowal kanapki na drugie śniadanie
super! brawo dla niego u mnie porządek w pokojach to nieustająca walka ale ja jestem nieugięta więc mają przechlapane
Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
CC - głowa do góry, wydaje mi się, że wiem co czujesz, ja dopiero czekam na echo serca. PAPPA wyszło mi średnio a na genetycznym wyszła wada zastawki + ryzyko wystąpienia zespołu downa 1:66 nie przyznaję się do tego głośno, ale ciągle drżę o maleństwo, aby się okazało zdrowe, z ta wadą zastawki można żyć normalnie, ale to ryzyko trisomni... aż mi się gesia skórka pojawia
Jesteśmy tutaj aby wzajemnie dodawać sobie otuchy, nawet nie wiesz ile wsparcia ile dały mi tu wsparcia i pocieszenia dziewczyny po moich genetycznych w styczniu, tak dziewczyny, jesteście wspaniałe !
trzyma kciuki, i wierzę, że wszystko będzie dobrze kochana
Cytat:

moi też rzadko się wtrącają, wiedzą, że ja zaraz się sfochuję
Cytat:
No jest czego Kocham wiosnę, a słonko tak mocno grzeje, że na krótki rekawek można by smigac
o tak, ja też uwielbiam wiosnę wczoraj było tak, a dziś jeszcze cieplej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170327_170443.jpg (158,3 KB, 52 załadowań)
Stary 2017-03-28, 19:59   #3416
itakasia
Zakorzenienie

dziś była u mnie mama, pomyła mi większość okien, ma taki fajny sprzęt, z funkcją czyszczenia parowego, pod duużym ciśnieniem, i bawimy się z mężem, czyściliśmy baterie, sanitariaty, itp. wiosenne porządki
jutro w planach sprzątanie grobu dziadków, tzn. ja wiozę mamę a ona sprząta i podobno ma przyjechać rzeczoznawca do auta
Stary 2017-03-28, 20:06   #3417
ania9106
Zadomowienie

Dziewczyny mojej Lilce chyba urósł siusiak dzidza caly czas podkurcza nogi wiec okaże sie za tydzien na połowkowych, ale na moje niemedyczne oko widziałam jajka

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-28, 20:31   #3418
Alexandre
Zadomowienie

Czy któraś z Was będzie miała połówkowe w 22 tygodniu?
Ja miałam mieć w 20 ale że lekarza nie będzie, zapisałam się wcześniej i wypadło że będę miała w 19. Mąż mi oznajmił że akurat tego dnia ma wyjazd w delegację i stwierdziłam że to znak i zadzwonię do mojej doktor zapytać się co myśli. Ta powiedziała że lepiej abym była na usg później niż wcześniej i obejrzymy dzidzię na wizycie ale raczej połówkowe mam mieć pod koniec przyszłego miesiąca w 22 tygodniu a dokładnie 22t1d.

Stary 2017-03-28, 20:52   #3419
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
super wieści z wizyty! i rzeczywiście dziwne z szyjką

supr wieści, naprawdę spore "maleństwo" a z lodami współczuję

pięknośc! i jaka duża waga

bardzo mi przykro, trudna sytuacja, to dla niej była pierwsza ciąża?

rozumiem stres, ja też jestem martwiąca, ale tak jak dziewczyny piszą, skoro to tylko jeden czynnik to z pewnością nic wielkiego, wkrótce się zarośnie

super! brawo dla niego u mnie porządek w pokojach to nieustająca walka ale ja jestem nieugięta więc mają przechlapane

trzyma kciuki, i wierzę, że wszystko będzie dobrze kochana

moi też rzadko się wtrącają, wiedzą, że ja zaraz się sfochuję

o tak, ja też uwielbiam wiosnę wczoraj było tak, a dziś jeszcze cieplej
Siostra ma juz dwoje dzieci.
Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mojej Lilce chyba urósł siusiak dzidza caly czas podkurcza nogi wiec okaże sie za tydzien na połowkowych, ale na moje niemedyczne oko widziałam jajka
Ooo nieee, no wez!

Stary 2017-03-28, 20:53   #3420
we00
Rozeznanie

Cytat:
Czy któraś z Was będzie miała połówkowe w 22 tygodniu?
Ja miałam mieć w 20 ale że lekarza nie będzie, zapisałam się wcześniej i wypadło że będę miała w 19. Mąż mi oznajmił że akurat tego dnia ma wyjazd w delegację i stwierdziłam że to znak i zadzwonię do mojej doktor zapytać się co myśli. Ta powiedziała że lepiej abym była na usg później niż wcześniej i obejrzymy dzidzię na wizycie ale raczej połówkowe mam mieć pod koniec przyszłego miesiąca w 22 tygodniu a dokładnie 22t1d.
Ja będę mieć w 21t6d więc podobnie.

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości