|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moi rodzice na szczęście się nie wtrącają. Znają mnie i wiedzą, że to by przyniosło odwrotny skutek. Teściowie szczęśliwie mieszkają ze szwagrem i szwagierką, więc wszelkie uwagi mają pod ich adresem, a ja jestem tą lepszą synową
|
||
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, czemu zawsze muszę mieć takiego pecha... Laski, dopadł mnie ciężki przypadek kalafioru ciążowego, nie sądziłam, że sama sobie zgotuję taki los...
Miałam jechać do szkoły rodzenia. No i wychodzę sobie z naddatkiem czasowym, szczęśliwa że ominę korki. Dochodzę do auta, patrzę - świeci się lampka w środku... Zamarłam. Pomyślałam sobie "no i kurna już nie pojadę". Odpalił, ale komputer zwariował i włączyły się ABS-y. 10 minut ładowania nie pomogło, bo zgasł z bezsilności. Totalny zgon. Na szczęście skończyło się dobrze o tyle, że mąż chory i w domu, to pomógł mi go na bezpieczne miejsce odholować i wyjął akumulator, mamy prostownik. No i zawiózł mnie do szkoły, choć czuł się fatalnie. <3 Spóźniłam się, ale na szczęście nic mnie nie ominęło. Co za pech. |
|
|
|
#3393 |
|
Madi
|
Serenely ty to masz przypadki, ale najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło
|
#3394 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj u mnie o złote rady byłoby ciężko bo różnica między czasem kiedy ja się urodziłam a kiedy ja urodzę dziecko to będzie 30 lat i to jest mega przepaść. Ostatnio moja mama była zbulwersowana faktem że po urodzeniu chcę wrócić do pracy bo przecież dziecko będzie miało 3 miesiące. Wszystko wie najlepiej a jak ja ją delikatnie oświecam jak jest teraz to od razu jest zmiana tonu i foch że się mądrzę. Cytat:
Cytat:
Moja mama też potrafi być kochająca i fajna, żeby nie było że jest potworem ale jak już się na coś nakręci to mam przes.raneU mnie też słonecznie cały dzień, jednak w czapce musiałam być na spacerze i czasami chłodny wiatr zawiał. W weekend ma być 20 stopni! Ależ dziecko się wierci
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny - CC i magia - ja też wierzę, że wszystko dobrze się skończy. Nic nie jest pewne, lekarze gdybają, więc nie ma co załamywać rąk. Oni też się zabezpieczają przecież - nie powiedzą, że 100% ok, jak nie są pewni. To tak jak z płcią. Mi nie chciał mówić dopóki nie nabrał pewności. Przy wadach/chorobach czują się w obowiązku powiadomić o najmniejszych wątpliwościach, żeby potem nie było... Tak że - głęboki wdech. ![]() Wybaczcie, ale znowu znikam na chwilę, bo czuję że mi znowu wzrok się psuje. :-/ |
|
|
|
|
#3396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez mnie czeka... ![]() Cytat:
wiec nie mialam na co zwalic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam dzisiaj takiego lenia, że szok niby wszystko co miałam zrobić to zrobiłam ale nie możemy wyjść na dwór i mi sie nudzi strasznie... No kurde, aż ziewa mi sie... Zabawy z córką już chyba wszystkie zaliczyłam. Właśnie leżymy na dywanie i oglądamy strażaka sama.... Oby mąż szybko wrócił.
Serenely ja dzisiaj tez miałam problem z autem. Klapa od bagażnika mi sie zacięła i jak juz otworzyłam to poklikałam kilka razy i znowu mechanizm sie zaciął jak byla otwarta i juz klapy zamknąć nie mogłam. Z niedomkniętym bagażnikiem do domu jechałam... W domu oczywiście internet szybko i otwieranie awaryjne klapy bagażnika, przeczytałam, otworzyłam i juz jest super mąż nawet nie wie. Boje sie teraz go otworzyć, zeby znowu sie cos nie popsuło... Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
O jezu, malenka
ale hardkor. Ja niestety zostawiłam otwarty bagażnik z tyłu (w sensie zamka), bo też mam uszkodzony zamek, a że nie ma aku w środku, to nie działa centralny zamek...
|
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
Mnie moja mama do szaleństwa z kinem doprowadza. Najpierw szłam na Gwiezdne wojny w grudniu i od razu pouczenie, że ciężarnym nie można oglądać filmów sci-fi. Ja się tylko zaśmiałam, że chyba żartuje. A ona, że w jej czasach tak lekarze mówili, a ja mówię tak w latach 80. Potem Mumia leciała w tv i ta znowu, że nie powinnam tego oglądać, jak ten film ileś razy już widziałam. Generalnie powiedziałam jej, że będę oglądać co chcę, przyjęłam jej zdanie do wiadomości, ale nie chcę go w kółko słuchać od nowa. No i teraz szłam na Piękną i bestię i znowu swoje, po co na to idziesz, znasz tą historię bla bla. Przecież to film dla dzieci, ale ja w ciąży nie powinnam wrrrr. To samo z wiadomościami lokalnymi opowiadam, że np. ktoś kogoś pobił czy potrącił, a ta po co to czytasz, niestety argument, że stresuje mnie niewiedza nie trafia...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Mamy, teściowe i cala reszta juz tak mają chyba. Pewnie kiedyś też będziemy takie odpukac😉😊
|
|
|
#3401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
|
#3402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed ciążą mialam w miarę włosy i mega słabe paznokcie. Teraz mam bardzo mocne i długie paznokcie, a włosy mi się rozdwajają, są sianowate i słabe, nie wiem co z nimi zrobić. Odżywki/maski używam po każdym myciu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=oriane;72340416]hihi ale to, że chodzę do pracy to już jej nie szokuje. Dobrze, że nie wie co na kompie oglądam 😀
Przed ciążą mialam w miarę włosy i mega słabe paznokcie. Teraz mam bardzo mocne i długie paznokcie, a włosy mi się rozdwajają, są sianowate i słabe, nie wiem co z nimi zrobić. Odżywki/maski używam po każdym myciu ja też się nasłuchałam o tych pięknych włosach w ciąży, niestety mam okropne siano, za to paznokcie, aż za twarde - może te piękne włosy jeszcze przed nami
|
|
|
|
#3404 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale duzo bardziej na pieprzykach sie skupilam. Nie pamietam tego z pierwszej ciazy.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jodu nie masz w suplemencie ciazowym? Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Wlosy mam normalne, w pierwszym trymestrze troche szybciej sie przetluszczaly. Paznokcie mocniejsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Rozeznanie
|
Ja na początku ciazy mialam taki łupież, ze szok... normalnie białe ramiona :/ na głowie koszmar, jakby mi ktoś śniegu nasypal na włosy :/
Teraz zaczyna przechodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3408 |
|
Madi
|
A do mnie mama dzwoniła,że taka ładna wiosna na wsi, szkoda , że ja w mieście, co zrobić, wybrałam się na spacer, siedzę teraz na ławeczce, ale plecy mnie zaczynają łupać, nie moge tak siedzieć prosto i bez oparcia, kurcze chyba muszę poćwiczyć jeszcze wieczorem te moje niesforne plecy aby spało mi się troszkę lepiej jak tej nocy
|
#3409 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze nie mogę coś cytować 😕
Powiadomienia o postach też mi się nie wyświetlają! Co jest? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3411 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, Tż już marudzi że wiecznie tel w ręce trzymam 😊 więc pewnie byłaby bardzo zadowolony
|
|
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj nadal czasem tylko pyta co u Dziewczyn Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia wybrane, ale fotoksiążkę będę robić później. Najpierw muszę poprzebierać wszystkie zdjęcia z tego i starego laptopa (ostatnich 10 lat) i dopiero wtedy będę hurtowo je układać do fotoksiążek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam jedną taką ciotkę (chyba już Wam o niej wspominałam). Doigrała się w końcu - już smsów po wizytach ode mnie nie dostaje toksyna jedna Odwiedzać jej z dzieckiem też nie zamierzam, szkoda moich nerwów ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi paznokcie w ciąży rosną tak że ładnymi hybrydami cieszę się całe 7 dni. Jak zdejmuję hybrydę to są piękne i twarde jak skała. Włosy też są w dobrej kondycji i o ile wcześniej musiałam myć co dwa dni to teraz myję je co cztery dni.
|
|
#3415 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z lodami współczuję ![]() pięknośc! i jaka duża waga ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie porządek w pokojach to nieustająca walka ale ja jestem nieugięta więc mają przechlapane ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
dziś była u mnie mama, pomyła mi większość okien, ma taki fajny sprzęt, z funkcją czyszczenia parowego, pod duużym ciśnieniem, i bawimy się z mężem, czyściliśmy baterie, sanitariaty, itp.
wiosenne porządki jutro w planach sprzątanie grobu dziadków, tzn. ja wiozę mamę a ona sprząta i podobno ma przyjechać rzeczoznawca do auta
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mojej Lilce chyba urósł siusiak
dzidza caly czas podkurcza nogi wiec okaże sie za tydzien na połowkowych, ale na moje niemedyczne oko widziałam jajka
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was będzie miała połówkowe w 22 tygodniu?
Ja miałam mieć w 20 ale że lekarza nie będzie, zapisałam się wcześniej i wypadło że będę miała w 19. Mąż mi oznajmił że akurat tego dnia ma wyjazd w delegację i stwierdziłam że to znak i zadzwonię do mojej doktor zapytać się co myśli. Ta powiedziała że lepiej abym była na usg później niż wcześniej i obejrzymy dzidzię na wizycie ale raczej połówkowe mam mieć pod koniec przyszłego miesiąca w 22 tygodniu a dokładnie 22t1d.
|
#3419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

I to zaraz po tym jak po wczorajszym smsie że wiemy co robić bo już jesteśmy duzi odpisała że zachowujemy się jak dzieci 

ale jak już się na coś nakręci to mam przes.rane

ale to ten zewnętrzny wymiar), drobna, ale dobrze trzyma i mam się nie przejmować. I teraz nie wiem, czy się skróciła, czy to różnica w pomiarach, bo każdy ma inny sposób mierzenia
łzy stanęły mi w oczach, mąż brechtnął śmiechem a ja musiałam zadowolić się algidą.