|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Przyszłam po prośbie - możecie wrzucić kod do empiku jak tylko go dostaniecie?Ja od jakiegoś czasu przestałam dostawać od nich mejle
|
|
|
|
#2552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że spodoba Ci się Alicia Gimenez-Bartlett. Ja przeczytałam już wszystkie jej cztery powieści przetłumaczone na polski i... wpadłam Cytat:
Będę czekać na recenzje Jabłka, Prywatnego życia... i American Fuji Ger, a jak było? Dobrze? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle ostatnio tyle się obławiamy w książki, a 23 dopiero za ponad tydzień! |
||||
|
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i jedna sobie przywłaszczyła i wyjechała, druga trzyma już półtorej roku (od czasu do czasu zaznaczając, że je ma , ale niczego to nie zmienia, bo nieprzeczytane nadal i nie zwraca), a trzecia (od której też sporo pożyczałam, jak nie miałam jeszcze tyle własnych) nie szanuje tak jak ja, no bo zabieranie cudzej książki na plażę, to już przesada... A ja czytam tak, że nawet nie widać, że była w użyciu, więc mnie to strasznie wkurza, taki brak poszanowania... A w gości właśnie przychodziły te trzy osoby, no i oczywiście moja biblioteczka budziła zainteresowanie. A głupio tak po prostu powiedzieć: "nie". Ale teraz nadejdą zmiany Shachownica, Germini i Arribeth gratuluję sporych zdobyczy! Fajne te wasze nabytki. |
||
|
|
|
#2554 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ana ten sprzedawca ponownie wystawił te 2 ksiązki, więc nie ma na co czekać, ja się tak w grudniu zgapiłam i musiałam pół roku czekać na kolejną taką akcję promocyjną. ![]() I gratuluję nabytków! Będę czekać na receznję Wyznań Konstancji Mozart, jestem ciekawa, całkiem wysoką ocenę ma w biblionetce.Cytat:
Cytat:
Ćwiczę kondycję przed weekendem majowym i od paru dni odkrywam uroki nordic walking (swoją drogą naprawdę polecam ), i wracam nieco wykończona do domu i już nie mam siły na czytanie.Cytat:
Prywatne życie Mony i American Fuji mam juz zarezerwowane w czytaj tanio, teraz skusiłas mnie dodatkowo Ptakiem, który zwiastował trzęsienie ziemi.![]() A jak tam było na szkoleniu? Co przeczytałaś???
|
||||
|
|
|
#2555 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnie podajowe zdobycze właśnie dotarły!!
|
|
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
Troche mnie nie było
i strasznie dużo zdażyłyście w tym czasie zakupić. Nie nadrobie raczej wątku.Chciałam wszystkim pogratulować nowych zdobyczy .Ja tez coś kupiłam , ale na jedną książkę jeszcze czekam.Gdy dotrze, wtedy napisze o nowych mieszkańcach półki.
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Kapuściński raz jeszcze, tym razem przybył mi "Autoportret reportera" i "Wiersze zebrane".
|
|
|
|
#2558 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dostałam przesyłkę z all z dwoma książkami. Nadal czekam na ten zestaw 5ciu ksiązek i paczkę z KKKK. Jak wszystko dojdzie to wtedy zrobię zdjęcie
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Brakuje mi:
Lapidarium IV-VI Chrystus z karabinem na ramieniu Kirgiz schodzi z konia Ten Inny Dałem głos ubogim Plus chciałabym wykład Kapuścińskiego "Spotkanie z innym jako wyzwanie XXI wieku" i album "Z Afryki", ale książki w pierwszej kolejności.
|
|
|
|
#2561 | |
|
Rozeznanie
|
Ooo, czekam na wrażenia z łososia.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie nabyłam "Jesień cudów" Picoult
|
|
|
|
#2563 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oo, ja ostatnio też zamówiłam sobie na podaju Sparksa, ale jeszcze nie została do mnie książka wysłana (no i niestety, wyd. Albatros) Cytat:
![]() Ja z GW mam tylko dwie jego książki ('Cesarz' i 'Busz po polsku'), chciałabym 'Wojnę futbolową' kupić, ale narazie się powstrzymuję, bo podobno gdzieś w domu posiadamy. ![]() Hm, chyba coś mi nie wypalą zakupy w Świecie Książki. A przynajmniej jeszcze nie w sobotę. A dlaczego? Bo mądra Ania za dużo czasu chyba spędza przy komputerze buszując po necie i wymyślając różne rzeczy. Znalazłam informację o spotkaniu z Cejrowski w Poznaniu, bilety po 35zł i mam zamiar się wybrać. Do tego, wymyśliłam sobie wyjazd w maju do Dortmundu, na mecz Bvb, trzeciej mojej kochanej drużyny piłkarskiej. Co mnie wyniesie kilkaset złotych, a bilety na samolot i mecz musiałabym kupić już do końca przyszłego tygodnia.A wszystko dlatego, że pracę dostałam, no! ![]() Ale czy cokolwiek wypali to dowiem się pewnie właśnie w przyszłym tygodniu. Dlatego narazie w ŚK zakupię 'O bibliotece' i 'Tajemnice Vivaldiego'. |
|||
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... przez was mnie naszła ochota na literaturę japońską
dopiero rzeczytałam 5 książek i już mnie wciągnęło (odliczając Murakamiego ). Byłam dzisiaj na bazarze, u takiego pana z ksiązkami i pytałam się właśnie o lit. japońską. Ma poszukać i za parę dni przywieżć.. może będzie coś ciekawego mówił, że ma jeszcze jakąś fajną książkę na temat języka japońskiego - jestem ciekawa w piątek pojadę może będzie miał
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko Ciebie
Na moim nocnym stoliczku (a właściwie na wysokiej kupce książek do przeczytania w najbliższym czasie piętrzącej się obok łóżka) leży osławiony już Murakami i Kobieta z wydm Abe Kobo. A w regale wyszperałam jeszcze Krainę śniegu Do mnie idzie z Podaja kilka książek ale pochwalę się dopiero jak dojdą.
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę właśnie na "perfumach" wyczytałam, że podobno od przyszłego tygodnia pocztowcy mają strajkować, a mi się akurat trochę aukcji na allegro uzbierało
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta, gratuluję zakupów!
Cytat:
No nic, może nikt się na nie nie połakomi (positive thinking ![]() O, Torday! Przymierzałam się do niego, więc z niecierpliwością będę wyczekiwać Twojej recenzji ![]() |
|
|
|
|
#2568 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odnośnie fascynacji azjatyckiej, poniżej moje ostatnie allegrowe nabytki.
|
|||
|
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(Gratuluję |
||
|
|
|
#2570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiem coś o tym. ![]() A tak offując nieco, Aniu czy u Ciebie po innowacjach na stronce nie można dodawać już komentarzy? ![]() I standartowo, ktoś coś wie o empikowym kodzie?
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co zaś się tyczy komentarzy to chciałam, żeby były, ale system nie chce Stronę mam robioną na szablonie MACa i była podwieszona na MACowskim serwerze. Jednak jest on płatny (chociaż zapewniono mnie, że przez rok w związku z zakupieniem komputera, serwer mam gratis - 100 czy 200$ per rok. Szkoda było mi tych pieniędzy, więc przerzuciłam na polski, bezpłatny. Ale okazało się, że skrypt nie działa i komentarze wraz z wyszukiwarką się nie wyświetlają I koniec końców wyszło co wyszło Brak wyszukiwarki zastąpiłam indeksem nazwisk, ale na zastąpienie komentarzy nie mam pomysłu
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszły paczki z all jeszcze tylko czekam na KKKK
![]() Licząc 2 przesyłki i kwotę z którą wylicytowałam książki to wychodzi jakieś 21,80zł
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ależ zakupy
. Gratuluję pięknych stosików. Ja na razie mam szlaban zakupowy, czytam to, co mam lub z biblioteki, ale wkrótce...
|
#2574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ana, a nie chcesz się na jakiegoś bloga przenieść?
|
|
|
|
|
#2575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A szkolenie... No cóż, mogło być lepiej ![]() Przeczytałam "Świat Suzie Wong" Masona i kupiłam w Empiku "Zapisane w kościach" Becketta, żeby mieć co czytać w drodze powrotnej Chciałam "Matkę" Buck, ale jeszcze nie mieli ![]() Daj znać, jak tam Sparks. A Wally Lamb nadal się kisi na półce?... ![]() I bardzo dobrze! ![]() J.w. ![]() Cytat:
![]() No, Buck to wiadomo Ale "Córki samuraja" i "Samurajskich chorągwi" zazdroszczę - i to nawet nie masz pojęcia jak bardzo Dorwałaś je w jakiejś wyjątkowo interesującej cenie? ![]() Cytat:
W ogóle narobiłyście mi smaka na książki Nothomb, tak nawiasem mówiąc
|
|
#2576 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś miałam przerwę w zajęciach na uczelni i przypomniało mi się że mam w portfelu taką kartę - bon na zakupy w wiekszości sklepów w mieście, a na tej karcie juz sama końcóweczka i same mnie nogi poniosły mnie do pobliskiej księgarni a tam spędzilam pełna godzinę!!! Nie wiem jak Wy ale mnie sprawia niemal fizyczną i dziką przyjemność przechadzanie się między półkami z ksiażeczkami,wręcz mistyczne przeżycie (podobne odczucia w sklepie z sexowną bielizna
)Ale do rzeczy! Naszła mnie ochota na crime story i tak: 1. The Sacred Bones Michaela Byrnes'a - polskie wydanie nosi tytuł po prostu "Święte Kości" 2. The Shakespeare Secret J.L. Carrell - po 'ojczystemu' "Szyfr Szekspira". To nowość, ale może już ktoś przeczytał?
|
|
#2577 | |
|
Rozeznanie
|
Dam znać
, no i ładnie jest wydany.![]() A Lamb nie kisi się, tylko dojrzewa. ![]() Cytat:
Córkę owszem , ale trochę na nią polowałam, kosztowała 5 zł (+5 przesyłka), Samurajskie bez porywów 24 zł (ale bez przesyłki).Ale radość z obu warta każdej ceny Germini! ![]() |
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Kończyły mi sie kryminały Christie, więc musiałam wczoraj temu zaradzić i ma dwa nowe.
Wydałam łącznie 9,80zł. W księgarni coraz mniej tytułów w tej okazyjnej cenie zastanawiam się czy nie nabyć kolejnych dwóch lub trzech na zapas, bo to dla mnie idealna lektura podczas jazdy tramwajem. ![]() Mam ambitny plan na ten rok przeczytania stu książek. Jak na razie dobrze mi idzie, a choć zbliżająca sie sesję ograniczy czas na przyjemności to wierzę, że w wakacje nadrobię zaległości. 1/3 już za mną.
|
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwne.. ale nie dostałam wczoraj kodu z Empiku
|
#2580 |
|
Konto usunięte
|
ja również nie dostałam nic z empiku (a zawsze dostawałam)
edit i mam prośbę ![]() czy któraś z Was zna niemiecki i mogłaby mi pomóc? (nie chodzi o zadanie domowe )muszę kupić bilet, ale operuję tylko angielskim, a strona jest po niemiecku. bardzo byłabym wdzięczna za pomoc.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

)

, ale niczego to nie zmienia, bo nieprzeczytane nadal i nie zwraca), a trzecia (od której też sporo pożyczałam, jak nie miałam jeszcze tyle własnych) nie szanuje tak jak ja, no bo zabieranie cudzej książki na plażę, to już przesada...
A ja czytam tak, że nawet nie widać, że była w użyciu, więc mnie to strasznie wkurza, taki brak poszanowania...
i strasznie dużo zdażyłyście w tym czasie zakupić.
Nie nadrobie raczej wątku.Chciałam wszystkim pogratulować nowych zdobyczy .