|
|
#2521 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Moje nabytki:
Komórka - Stephen King Tragedia w trzech aktach - Agatha Christie Wigilia wszystkich świętych - Agatha Christie Morderstwo w Orient Expressie - Agatha Christie Cesarzowa Orchidea - Anchee Min Niania w Nowym Jorku - Kraus&McLauglilin Nigdy w życiu - Katarzyna Grochola (kolejno: KDC, podaj, wizażowa wymiana) ![]() Teraz koniec kupowania do Światowych Dni Książki w Świecie Książki )
|
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
No ja trochę skromniej, bo tylko "Sto lat samotności" G. G. Marqueza
Kup teraz na Allegro z odbiorem osobistym; za nówkę nieczytaną dałam 24zł
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
fajne zakupy...
dawno mnie tu nie było... musieliśmy zrezygnować z naszego cudownego regału na ksiązki robiliśmy obliczenia dla 2 kg na cegłe a nasze cegły wazyły 4,5 ![]() cała konstrukcja wraz z ksiązkami ważyłaby coś koło tony..... Obawiam sie że blokowy strop mógłby tego nie wytrzymać :/teraz kombinujemy projekt regału z drewna moje ksiązeczki są już wszystkie ze mną w nowym domku. Wiecie ile ja tego mam..? Jak chcecie to zrobie zdjęcia
|
#2524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7189114]Dziękuję.
Mam pracę. [/quote]Gratuluję! [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7189114] Ano widzisz. ![]() Już na paru meczach naszej reprezentacji byłam, ale właśnie, 'paru', z braku funduszy na więcej wyjazdów. [/quote]No to teraz jak jest praca to i fundusze się powiększą. ![]() Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7189855]Moje nabytki: Komórka - Stephen King Tragedia w trzech aktach - Agatha Christie Wigilia wszystkich świętych - Agatha Christie Morderstwo w Orient Expressie - Agatha Christie Cesarzowa Orchidea - Anchee Min Niania w Nowym Jorku - Kraus&McLauglilin Nigdy w życiu - Katarzyna Grochola (kolejno: KDC, podaj, wizażowa wymiana) [/quote] Ślicznie to wszystko wygląda, cieszy oko. Gratuluję! ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7189855] Teraz koniec kupowania do Światowych Dni Książki w Świecie Książki )[/quote]Moja silna wola będzie wystawiona na ciężką próbę. Ciekawe czy mój odwyk się nie załamie... ![]() Cytat:
Wiem. Miło cię znowu widzieć. Cytat:
![]() Na pewno też będzie ładny. Pochwal się jak już będzie. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluję zakupów!
Cytat:
, a tu muszę zdać się na to, co przyniosą z magazynu.Przykre doświadczenia nauczyły mnie już nie pożyczać książek, bo niestety ludzie, niejednokrotnie również najbliżsi, nie przywiązują takiej wagi do dbania o rzeczy pożyczone jak ja i jeśli dojdzie do jakiegokolwiek zniszczenia, najczęściej się do niego nie poczuwają. Bo w końcu jak się książka lekko pognie to... nic się nie stało ![]() Cytat:
![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7179747]P Zmobilizowana przez Gastę, zaczęłam szukać dorywczej pracy i mi się udało (nic wielkiego, ale ja jestem zadowolona, bo sobie dorobię). Jutro mam dzień próbny, jeżeli wszystko dobrze pójdzie to ją dostanę. ![]() Będę miała więcej pieniędzy na książki oraz na moje drugie hobby - piłkę nożną, konkretniej wyjazd na mecz do Chorzowa (Polska-Dania).[/quote] Sunprince, gratuluję! Fantastyczna wiadomość Nie ma za co Mam nadzieję, że się przydał ![]() Cytat:
A mogłabyś podać namiary na tego sprzedawcę? Cytat:
Jasne, że tak ![]() A ja wczoraj zajrzałam do Centrum Taniej Książki i za 15,50 zł. nabyłam dwie powieści: Wyznania Konstancji Mozart Isabelle Duquesnoy i Wenecki anonim Giuseppe Berto. (A miałam już nic nie kupować, acha...
|
||||
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana Ten sprzedawca od książek Foxiny to -->muzaklub_com<--
![]() Zaciekawiła mnie ksiązka "Wyznania Konstancji Mozart" może też sobie kupię (odwyk idzie pełną parą )
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
mój nowy nabytek (a raczej podarunek, bo to TŻ mi sprezentował)
|
|
|
|
#2529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Internetowe za to kuszą cenami. To jest ten wielki plus, że można trafić na dużą okazję. Inaczej jest, jak kupuję używaną książkę na allegro, wtedy już się nastawiam na to, że będą jakieś wady i jest wszystko ok, ale od księgarni (nawet internetowej) mamy prawo wymagać książki, która wygląda jak nowa. No bo jak tu np. dać w prezencie książkę z czarnym śladem palucha?! A i sama chciałabym taką śliczną nóweczkę ![]() Kilka razy (na dziesiątki zakupów) mi się to zdarzyło, więc nie jest tak źle. Dwa razy w jednej księgarni, ale już im napisałam "do słuchu", może się poprawią... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz np. czekam już półtorej roku na dwie naprawdę cienkie książeczki, które można obie przeczytać jednego dnia. Już dwa czy trzy razy podpytywałam czy koleżanka przeczytała, i wiem że nie. No i w końcu się upomnę, bo ile można czekać. W końcu to jej powinno być niezręcznie: powinna oddać i przeprosić, a nie mi, że po ponad roku chcę odzyskać moją własność. "Trochę" się rozpiszę, ale muszę się wyżalić... ![]() Ostatnio miałam nauczkę, żeby już nic nie pożyczać. Pożyczyłam koledze, dwie książki i kilka filmów które też przetrzymywał z pół roku i delikatnie podpytywałam czy już przeczytał, obejrzał... Obiecał oczywiście przeczytać i oddać, ale zamiast tego wyjechał z nimi za granicę i tyle go było. A jakiś kontakt wcześniej utrzymywaliśmy, przychodził w gości i vice versa. Też min. miał przyjść do mnie i TŻ na Święta Bożego Narodzenia. Oczywiście się nie zjawił. A po Świętach już go w pracy nie było i okazało się, że z nikim się nie pożegnał... Mógł podać nasze rzeczy przez swojego przyjaciela, jakby chciał, ale po co skoro można sobie przywłaszczyć. A jeszcze pół żartem wspomniał przed Świętami, że: "może wybędę z waszymi książkami i filmami..." Więc już wiedział, że wyjeżdża. Widziałyście taką bezczelność?! Teraz szukaj wiatru w polu, a zresztą już mi szkoda nerwów nawet o tym myśleć. Może to będzie jakaś przestroga dla was, żeby zbytnio nie ufać ludziom (znaliśmy go ok. 3 lata), nawet tym którzy wydają się mili, sympatyczni i godni zaufania. |
|||
|
|
|
#2530 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny. ![]() Dokładnie. Dziękuję. Cytat:
Oo, ciekawy ten sprzedawca. Już wypatrzyłam kilka książek, które chciałabym mieć na pewno, ale niestety aukcje się już kończą. Może jak będę miała więcej pieniędzy to znowu będą wystawione. ![]() Biedna. ![]() Ja również byłabym strasznie zła, nie wiem jak tak można. I to jeszcze przyjaciel. |
||
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Protka, przyjaciel a tak karygodnie sie zachował.
![]() Ana z kodem niestety nie zdążyłam, ale znalazłam tą książkę w hipermarkecie z ceną jaką miałaby po naliczeniu rabatu, wiec kolega był zadowolony. Sunprince mogłabyś napisać ile kosztowały Cię kryminały Christie? Kupiłaś je po promocyjnej cenie, czy po okładkowej? W sprawach udostępniania ksiażke jestem bezpośrednią osobą. W czwartek pożyczyłam Kapuścińskiego z zaznaczeniem, że to mój ulubiony autor, a Heban jest jedną z moich ulubionych książek, wiec od razu poprosiłam o zwrot przed wakacjami w stanie nienaruszonym. Dodałam w żartach, że jak znajdę okruszki to będzie afera, bo sama czytalam ją raz i wygląda jak nowa. ![]() Wolę stawiać sprawę jasno i konkretnie, żeby sie później nie denerwować. Szczerze polecam tą metodę, bo po takim szczegółowym uprzedzeniu i uzgodnieniu terminu zwrotu nie zdarzyły mi sie jak dotąd nieprzyjemne sytuacje i odpukać oby tak dalej.
|
|
|
|
#2532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiem, że w Gandalfie były po 12zł, ale jak już zamawiałam z KDC książkę Kinga to wzięłam od razu Christie. To ja tak ostatnio zrobiłam z 'Losem utraconym' ![]() Powiedziałam, że książki jeszcze nawet nie zdążyłam przeczytać, więc biada jak wróci do mnie w złym stanie. ![]() Moje dwa nowe nabytki (z allegro): Nionio - Tomasz Piątek Ścigane - Wozencraft ![]() (odebrane w tym tygodniu osobiście, bez fotek, bo nie chce mi się robić) |
|
|
|
|
#2533 | |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam wątek.
![]() ![]() Czytałam jakieś dwa lata temu, więc wrażenia się troche zatarły, ale jak najbardziej polecam. [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7179747]Zmobilizowana przez Gastę, zaczęłam szukać dorywczej pracy i mi się udało (nic wielkiego, ale ja jestem zadowolona, bo sobie dorobię). [/quote] Gratulacje. ![]() Cytat:
Drewniany też na pewno fajnie wyjdzie. A zdjęcia oczywiście wrzuć.[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7189855]Teraz koniec kupowania do Światowych Dni Książki (Swoją drogą, nie mogę się już doczekać. )[/quote]W Światowy Dzień Książki kończy się mój odwyk. Gratuluję wszystkim nowych nabytków i wrzucam podsumowanie mojej podajowej kariery. Pobrałam do tej pory:Szachinszach-Kapuściński Przybądź, ciemności-Mayra Dwór i Opowieść o królu pól-Singer Czekolada-Harris Czułe Słowka-McMurtry Grawitacje-Franczak Ja, Klaudiusz-Graves Tortilla flat-Steinbeck Azazel-Akunin Absalomie, Absalomie...-Faulkner i oby tak dalej.
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7209229]Kupiłam je w pakiecie (3 sztuki) za 29,9zł
![]() Wiem, że w Gandalfie były po 12zł, ale jak już zamawiałam z KDC książkę Kinga to wzięłam od razu Christie. To ja tak ostatnio zrobiłam z 'Losem utraconym' ![]() Powiedziałam, że książki jeszcze nawet nie zdążyłam przeczytać, więc biada jak wróci do mnie w złym stanie. ![]() Moje dwa nowe nabytki (z allegro): Nionio - Tomasz Piątek Ścigane - Wozencraft ![]() (odebrane w tym tygodniu osobiście, bez fotek, bo nie chce mi się robić)[/quote] W pakiecie z Gandalfa są inne tytuły, a chętnie przeczytałabym Tragedię w trzech aktach i Wigilię wszystkich świętych. Szkoda tylko, że Morderstwo w Orient Express mam już za sobą. ![]() ![]() Moje dwa salsowe skarby (skromnie i oszczędnie po noblistach i przed przyszło-weekendowym świętowaniem): Chilijski nokturn 5zł Dziewczyna Matisse'a 9zł |
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie odwyk kiepsko idzie - nabyłam na allegro "Przed sklepem jubilera" i "Miłość i odpowiedzialność" Karola Wojtyły.... a promocje w KKKK dodatkowo kuszą.... już nie mówiąc o kilku rzeczach z merlina (nie tylko książki na które mam chrapkę.... a w zeszłym tygodniu kupiłam 2 płyty bo w media markcie była promocja - ale i tak 62 zeta poszły... poszalałam za bardzo za tą pierwszą pensję, no!
![]() ![]()
|
|
|
|
#2536 |
|
Konto usunięte
|
Aniu, przeczytałam Twoją recenzję 'Kwasu siarkowego' oraz 'O bibliotece' i tak jak do tej pierwszej byłam przekonana, tak do książki Eco nie bardzo. Ale zachęciłaś mnie do obu i w najbliższym czasie znajdą się u mnie na półce.
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7205524]
Biedna. ![]() Ja również byłabym strasznie zła, nie wiem jak tak można. I to jeszcze przyjaciel. Dziękuję sunprince i amber. Czyli nie ubzdurałam sobie, że to była bezczelność i świństwo z jego strony... Skoro jego zachowanie odebrałyście podobnie, to znaczy że nie przesadzam. ![]() Cytat:
Ale za to jaka frajda! A pierwsza pensja od tego jest, żeby zaszaleć. ![]() W końcu jakoś trzeba ją uczcić. Pamiętam, że z mojej pierwszej pensji też wiele poszło na szaleństwa typu książki czy kosmetyki Ale jak chodzi o pierwszą pensję, to chyba nie trzeba mieć zbędnych wyrzutów sumienia.
|
|
|
|
|
#2538 |
|
po prostu Em :)
|
Dziewczyny, jeśli któraś z was chciałaby ten kod do empiku na -10 zł za zakup powyżej 60 zł, to piszcie, bo ja i tak go nie wykorzystam.
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie nie znosze niepowaznych ludzi, ktorzy obiecuja cos a potem slowa nie dotrzymuja. A tak jest czesto z terminem oddania ksiazek. |
|
|
|
|
#2540 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właśnie, korzystając z okazji... Ger to wiem, że na szkoleniu, a gdzie się podziewa kochana Foxina? To ilu jeszcze tomów brakuje do pełnej kolekcji? ![]() Cytat:
Ręce opadają... I jak po takich historiach wierzyć w ludzi? Pozostaje nam tylko mieć Protko nadzieję, że już nigdy nie natniemy się w ten sposób (a jak wiadomo, nadzieja matką... ![]() Cytat:
![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7218002]Aniu, przeczytałam Twoją recenzję 'Kwasu siarkowego' oraz 'O bibliotece' i tak jak do tej pierwszej byłam przekonana, tak do książki Eco nie bardzo. Ale zachęciłaś mnie do obu i w najbliższym czasie znajdą się u mnie na półce. [/quote]Dziękuję Aniu (A przy okazji - z niecierpliwością czekam na kolejne Twoje recenzje, może znowu nam się lektury pokryją? ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7209229] Moje dwa nowe nabytki (z allegro): Nionio - Tomasz Piątek Ścigane - Wozencraft ![]() (odebrane w tym tygodniu osobiście, bez fotek, bo nie chce mi się robić)[/quote] Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Ja obiecałam sobie, że jak skompletuję Pratchetta, to zacznę zbieranie Nienackiego - takie postanowienie w związku z dyskusją sprzed paru dni - ale... kiedy to będzie
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale coś się znajdzie z pewnością Aha! ja tez mam kod na 10 zł do Empiku(przy zamówieniu z Empik.com na minimum 60zł) którego nie wykorzystam, ktoś chętny? |
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
co do pożyczania. Pożyczam tylko mojej przyjaciółce, mieszkającej niedaleko. Jak również ja pożyczam od niej
niestety z tą naszą terminowością w oddawaniu książek różnie bywa. Często pożyczam coś od niej czytam i zapominam oddać. Tzn. zapominam zabrać książkę ze sobą gdy idę do niej i vice versa czasami jak ona do mnie wpadnie i chcę jej coś oddać. To potem zapomina i zostawia na stole, lub w przedpokoju pod wieszakiem na kurtki.Z tym pożyczaniem różnie jest, po prostu trzeba mieć pewność, że osoba której udostępniamy książkę potraktuje i uszanuje ją tak jak my.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam tak zapełniony schowek, że żadną zniżką nie pogardzę, zwłaszcza, że mam teraz przypływ gotówki![]() moje podsumowanie tygodnia: - n.cohen "highlights to heaven" 6 zł - sh.ferdoyant "a merry little murder" 5.5 - d. andrews " murder with peacocks" 19.90 - l.fairstein " the deadhouse" 12.5 - a.gimenez-bartlett "wysłannicy ciemności" 6 - j. lee carrell "szyfr szekspira" 27.80 - k.bird,m.j sherwin "amerykański prometeusz. oppenheimer" 0 zł (prezent )
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
shachownico gratuluję dużej ilości zdobyczy
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
No, już jestem.
Wcale nie naprodukowałyście aż tak dużo postów, jak myślałam. Dałam radę wszystkie przeczytać Gratuluję Wam nowych książek ![]() I od razu pochwalę się moimi njusami: 2 z góry są z Podaja, 4 kolejne z Czytajtanio, a Beckett z Empiku
|
#2549 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję Germini, że zadowolona jesteś z Czytajtanio
![]() Ja jeszcze poczekam z dwa tygodnie i dopiero złożę u nich zamówienie ![]() "Ptak, który zwiastował.." przeczytałam przedwczoraj szybko się mi ją czytało.. nawet nawet
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Germini, to już wiem, kto sprzątnął mi sprzed nosa "Prywatne życie Mony Lisy"
![]() Moje ostatnie nabytki z czytajtanio: "Wodnikowe Wzgórze" Adamsa "Biografia głodu" Nothomb "Synowie i kochankowie" Lawrence'a "Płeć wiśni" Winterson "Seans" Horwatha i dwa kryminały Alexa - "Cichym ścigałam go lotem" i "Zmącony spokój Pani Labiryntu".
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

)

robiliśmy obliczenia dla 2 kg na cegłe a nasze cegły wazyły 4,5
[/quote]

Miło cię znowu widzieć.