Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-15, 09:59   #4291
zizou
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2

ja wczoraj dostalam paczke, na ktorej juz polozylam krzyzyk trzy tygodnie czekania. juz nawet o niej zapomnialam.

wszystkie kwitki mam, wiec w razie czego podreptam z reklamacja, kolejna z reszta, na poczte
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 10:07   #4292
snowqueen
Zakorzenienie

Na paczkę z Gliwic też czekam już tydzień.. Chyba tamte rejony Polski mają jakieś opóźnienia
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 10:13   #4293
isa666
Zakorzenienie

snow widzę, że Tobie faktycznie Pu-erh służy, u mnie być może zadziało też to, że odchudzałam się na I roku studiów, więc doszły stresy a jak stresy to i problemy z żołądkiem i pewnie to wszystko na raz się skumulowało

Ja generalnie dużo nie ważę, przy wzroście ok. 170 cm 55 kg to podobno norma a nawet powinnam chyba nieco więcej ważyć, tylko, że ja nie mam drobnej budowy ciała, bo odziedziczyłam po mamie: szerokie i dość grube ramiona(których mi się jeszcze nigdy nie udało odchudzić), mały biust, wystający brzuch(w dolnej części zwłaszcza), szerokie biodra i chude nogi(zwłaszcza łydki). Jedynym plusem w mojej figurze jest wcięcie w talii no i te nogi, które dość szczupłe są i ponoć ładne, choć dla mnie nieco za chude się wydają
Stary 2008-04-15, 10:23   #4294
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Podkład jest super, kolor świetny i efekt bardzo fajny, taki świeży. Bardzo naturalnie wygląda. Trochę wchodzi w pory, ale nie bardzo widocznie. Najlepszy z ostatnio przeze mnie testowanych (a było tego sporo). Szkoda, że teraz nie ma go na Tru.

Scrub Ori za to jest kompletną porażką. Strasznie wysuszył mi skórę (tylko raz go użyłam), tak że jeszcze dłuższy czas miałam czerwone policzki i nie mogłam doprowadzić jej do porządku.
Podkład pewnie się pojawi, widzę, że np. teraz jest odcień 01, albo jakieś 30-stki, których wcześniej nie było. Także poluj.

A co do srubu Ori, to szkoda wielka. Mnie służy doskonale i krzywdy najmniejszej nie robi.

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Mag może mi się uda dotrzeć na spotkanie tym razem w końcu Bo w sumie nudzę się w domu jak mops
No widzisz, to tym razem nie ma wymówek

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
Aga, też wyobrażałam sobie Ciebie jako okruszka (150-160cm wzrostu). Drobna, jasna cera, figlarna brunetka
Ooo, ja właśnie podobnie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
MagJa, ja z kolei dostalam wczoraj Freyę Arabellę. Faktycznie, obwód ma luźniejszy niz inne 60-tki. No i miseczka E w tym staniku tez za duża czekam na migracje by móc go nosić bo jest przepiękny
Mnie się z początku Arabelki nie podobały, ale teraz dojrzewam do myśli, by sobie na lato jakąś sprawić. Najbardziej mi się podoba brązowo-zielona, ale ta znów mało letnia jest. Szkoda, że turkusowa nie istnieje.
A co do rozmiaru, to faktycznie Arabelka jest dziwna. Mierzyłam kiedyś klika i żadna nie leżała idealnie. Ale znów ja już wchodzę w te GG+, a w ich przypadku Arabelka traci na przezroczystości i do tego ma szersze fiszbiny.

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Jutro jade na shopping, nie mogę się doczekac normalnie Zauważyłam, że im większa pustka w portfelu, tym bardziej zagłuszam ja nowymi zakupami, to niepokojące... Ciągle buszuję na allegro.. ale kosmetyków nadal dzielnie nie kupuję - to już półtora miesiąca!!!
Abstynencji kosmetycznej można tylko pogratulować, ale zagłuszania pustki zakupami nie bardzo Choć w sumie, ja miewam podobnie, ale potem stan zadłużenia mnie otrzeźwia szybko
I sama też nic nie kupuję dalej.Wczoraj np. tylko pastę do zębów wzięłam. Ale muszę jeszcze kupić jakieś nie-pachnące balsamidło i mleczko do demakijażu oczu, bo nie mam ani tego ani tego.

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
ja wczoraj dostalam paczke, na ktorej juz polozylam krzyzyk trzy tygodnie czekania. juz nawet o niej zapomnialam.
Ano właśnie, chyba u nas coś się dzieje. Ja wczoraj dostałam priorytet wysłany w środę

agnieska - dzięki za rady odnośnie wspomagaczy Poczytam sobie o nich, ale póki co, to muszę coś z tym barkiem zrobić, bo boli jak cholera
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 10:25   #4295
snowqueen
Zakorzenienie

isa mam prawie taką samą figurę! 172/54, ale źle mi z tym , mam szerokie ramiona, szerokie żebra, mały biust, jak tyję to w brzuchu i ramionach, jedyna różnica, to że mam raczej wąskie biodra i przez to wcięcie w talii nie wydaje się jakieś zauważalne Ogólnie doskonale Cię rozumiem, bo mam podobne problemy. Takie to wszystko męskie mi się wydaje, bleh! -p

Cholera, miałam przejśc na diete i nic z tego, rano wcinałam ciasteczka. No ale wypiłam już 2x300 ml Pu-Erh i kubek zielonej Mogłabyś spróbowac do niej wrócić i sprawdzić, jak teraz Ci posłuzy. Ja piję z fusów, które zazwyczaj zaparzam dwa razy. Tych torebkowych nie lubię, zresztą tam pewnie oszukańcza herbatka jest
Stary 2008-04-15, 11:02   #4296
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
isa mam prawie taką samą figurę! 172/54, ale źle mi z tym , mam szerokie ramiona, szerokie żebra, mały biust, jak tyję to w brzuchu i ramionach, jedyna różnica, to że mam raczej wąskie biodra i przez to wcięcie w talii nie wydaje się jakieś zauważalne Ogólnie doskonale Cię rozumiem, bo mam podobne problemy. Takie to wszystko męskie mi się wydaje, bleh! -p

Cholera, miałam przejśc na diete i nic z tego, rano wcinałam ciasteczka. No ale wypiłam już 2x300 ml Pu-Erh i kubek zielonej Mogłabyś spróbowac do niej wrócić i sprawdzić, jak teraz Ci posłuzy. Ja piję z fusów, które zazwyczaj zaparzam dwa razy. Tych torebkowych nie lubię, zresztą tam pewnie oszukańcza herbatka jest
No to witam w klubie Ja też przez moje ramiona czuję się taka "cięzka" w górnej części ciała(gdybym jeszcze miałam większy biust to pewnie było by jeszcze gorzej ) i też mam takie szerokie żebra, no! A chciałabym mieć wąskie i bardziej kobiece
Generalnie mam tendencję do tycia w okolicy brzucha, boczków i ramion i generalnie szybciej mi tam przybywa niż w tyłku Muszę chyba sobie kupić hula-hop, bo dobrze działa na te partie mięśni, tylko, że nie umiem kręcić, ale się może nauczę

Co do herbatek, narazie poczekam aż mi okres przeminie, bo teraz dodatkowo czuję się jeszcze bardziej słoniowato Ale biorę się za siebie już od jakiegoś czasu, bo przerzuciłam się na balsamy ujędrniające i brązujace(zawsze to optycznie co nieco wyszczupla )i nie jem słodkiego tak dużo(nawet w weekend na uczelni o dziwo tylko pół "Grześków" zjadłam), więcej wody mineralnej piję i pokrzywę na włosy
Wczoraj co prawda wessałam w siebie kebaba, ale potem już kolacji nie jadłam.
Stary 2008-04-15, 11:18   #4297
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
No to witam w klubie Ja też przez moje ramiona czuję się taka "cięzka" w górnej części ciała(gdybym jeszcze miałam większy biust to pewnie było by jeszcze gorzej ) i też mam takie szerokie żebra, no! A chciałabym mieć wąskie i bardziej kobiece
Generalnie mam tendencję do tycia w okolicy brzucha, boczków i ramion i generalnie szybciej mi tam przybywa niż w tyłku Muszę chyba sobie kupić hula-hop, bo dobrze działa na te partie mięśni, tylko, że nie umiem kręcić, ale się może nauczę

Co do herbatek, narazie poczekam aż mi okres przeminie, bo teraz dodatkowo czuję się jeszcze bardziej słoniowato Ale biorę się za siebie już od jakiegoś czasu, bo przerzuciłam się na balsamy ujędrniające i brązujace(zawsze to optycznie co nieco wyszczupla )i nie jem słodkiego tak dużo(nawet w weekend na uczelni o dziwo tylko pół "Grześków" zjadłam), więcej wody mineralnej piję i pokrzywę na włosy
Wczoraj co prawda wessałam w siebie kebaba, ale potem już kolacji nie jadłam.
Dziś mam zamiar porozmawiać z trenerem na siłowni, jak ćwiczyć i jak jeść, żeby właśnie bardziej kobieca figurę sobie wyrobić Zwłaszcza te ramiona mogłyby mi schudnąć, bo przedramię i nadgarstki mam b. chude i wygląda to mocno nieproporcjonalnie
Żeby mi w tyłku albo biuście przybyło to nie wiem, chyba najpierw miałabym ramiona jak pudzian a dopiero potem coś by ruszyło
Balsamami ostatnio się w ogóle żadnymi nie smaruję, aż wstyd, ale wieczorem padam i nie mam już na to siły.. Musze też w końcu łykac ten capivit hydracontrol, bo kupiłam go dawno i nie zaczełam kuracji.

Widze, że faktycznie niezły klub wsparcia nam się tu szykuje jeśli chodzi o troskę o figurę

Pomyślę tez nad jakimiś suplementami, o to tez dziś zapytam trenera. Musze być piekna do lipca, kiedy to lecę na egipskie plaże!
Stary 2008-04-15, 12:09   #4298
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Wy tu walczycie o piękną figurę, a ja tylko udaję, że się odchudzam i ciągle to odkładam... dzisiaj np na śniadanie zrobiłam czekoladowe tosty i z diety
za to wczoraj mialam fajny spacer z kumpelą wieczorem Przeszłyśmy sobie od Anielewicza do starówki i tam dookoła się kręciłyśmy. Ale z racji mało spacerowych butów, wróciłyśmy już autobusem
Stary 2008-04-15, 12:26   #4299
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
Wy tu walczycie o piękną figurę, a ja tylko udaję, że się odchudzam i ciągle to odkładam... dzisiaj np na śniadanie zrobiłam czekoladowe tosty i z diety
za to wczoraj mialam fajny spacer z kumpelą wieczorem Przeszłyśmy sobie od Anielewicza do starówki i tam dookoła się kręciłyśmy. Ale z racji mało spacerowych butów, wróciłyśmy już autobusem
cmoksiu ja ilekroć zajrzę do Twojego bloga albo na forum Moje gotowanie to się robię głodna A wątek z nowościami kulinarnymi to już zabójstwo

snow ja się chętnie dowiem co można na nasze figury poradzić, więc jak możesz to podziel się co tam trener ci podpowie Ja myślę, że na pewno na moje brzuszysko wszelkie skłony, hula-hopy i kręcenia brzuchem na pewno by pomogły, ale na ramiona to nie mam pojęcia a boję się ćwiczyć bicepsy żeby właśnie nie wyglądać jak Pudzian
Stary 2008-04-15, 13:04   #4300
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja z tego wątku znam osobiście chyba tylko MagJę i rzyrafkę, ale tak w ogóle to już nazbierało się trochę wizażanek, które poznałam osobiście (na przykład dzisiaj Anijkę ).
Kłamczucha A ja?
(na sabacie zapachowym)
Stary 2008-04-15, 13:18   #4301
snowqueen
Zakorzenienie

isa oczywiście, że się podziele, jeśli tylko dowiem się czegoś ciekawego Mam nadzieję, że trener rozpisze mi jakiś plan ćwiczeń itp...

Ja kupiłam skakankę, dodatkowo będę skakać
Stary 2008-04-15, 13:20   #4302
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Kłamczucha A ja?
(na sabacie zapachowym)
No tak, tak, tylko ja już się nie łapię kogo spotykam w tym wątku a kogo w innych.
Swoją drogą jak tak liczę, to z dwadzieścia wizażanek poznałam na pewno.
Stary 2008-04-15, 13:37   #4303
zizou
Zakorzenienie

zepsul mi sie telewizor przyszlam do domu, wlaczam go a tam nie ma programow, mrowki laza po ekranie. nie wiecie przypadkiem, co to moze byc?
Stary 2008-04-15, 13:40   #4304
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
zepsul mi sie telewizor przyszlam do domu, wlaczam go a tam nie ma programow, mrowki laza po ekranie. nie wiecie przypadkiem, co to moze byc?
ziz u mnie też nie działa ani TV w pokoju, ani w kuchni ani u dziadka, chyba awaria jakaś

snow ja się czaję na skakanę z licznikiem z Ori
Stary 2008-04-15, 13:43   #4305
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
ziz u mnie też nie działa ani TV w pokoju, ani w kuchni ani u dziadka, chyba awaria jakaś

nie masz programow tylko kaszka? ufff. juz myslalam, ze mi sie cos z telewizorem stalo
Stary 2008-04-15, 13:44   #4306
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
nie masz programow tylko kaszka? ufff. juz myslalam, ze mi sie cos z telewizorem stalo
Działa mi tylko program TVP Info, ale ten katowicki. Reszta padła zupełnie.
Stary 2008-04-15, 13:47   #4307
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Działa mi tylko program TVP Info, ale ten katowicki. Reszta padła zupełnie.
no to w takim razie jakas jest awaria. pewnie nadajniki padly, czy cos. albo je konserwuja
Stary 2008-04-15, 13:51   #4308
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:

Tą właśnie zakupiłam Będę mieć ją w środe lub czwartek to zdam relację
Stary 2008-04-15, 13:55   #4309
zizou
Zakorzenienie

ja mam skakanke z licznikiem w wakacje skakalam, ale potem mi przeszlo, nic nowego

edit: isa patrz co znalazlam

Cytat:
Widzów odbierających program telewizyjny z nadajnika na Chorągwicy informujemy, że 15 i 16 kwietnia od godz. 8.00 do 15.00 nastąpi przerwa w emisji programów 1., 2. i Regionalnego TVP. Przerwa spowodowana jest planową konserwacją nadajników.
to juz wiem, co jest grane
Stary 2008-04-15, 14:07   #4310
snowqueen
Zakorzenienie

ziz ja tam będę twardo skakać! Mamy dwupoziomowe mieszkanie, więc żaden sąsiad nie przylezie z pretensjami Ciekawe, przy ilu podskokach dostanę zadyszki przy mojej obecnej kondycji
Stary 2008-04-15, 14:14   #4311
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
ziz ja tam będę twardo skakać! Mamy dwupoziomowe mieszkanie, więc żaden sąsiad nie przylezie z pretensjami Ciekawe, przy ilu podskokach dostanę zadyszki przy mojej obecnej kondycji
ja skakalam na tarasie

Dziewczyny o co chodzi z karta kredytowa sephory?
Stary 2008-04-15, 14:16   #4312
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
ja skakalam na tarasie

Dziewczyny o co chodzi z karta kredytowa sephory?
No, na balkonie też będę mogła

To normalna karta kredytowa, która jednoczesnie ma na sobie nr karty Sephora. Przy zakupach w Sephorze standardowo nalicza się 1 zł = 1 pkt, a przy innych płatnościach ta kartą każde 10 zł = 1 pkt.
Mam ta karte od prawie dwóch lat, tą z okiem W niektórych sklepach patrza na nią podejrzliwie
Stary 2008-04-15, 14:19   #4313
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
No, na balkonie też będę mogła

To normalna karta kredytowa, która jednoczesnie ma na sobie nr karty Sephora. Przy zakupach w Sephorze standardowo nalicza się 1 zł = 1 pkt, a przy innych płatnościach ta kartą każde 10 zł = 1 pkt.
Mam ta karte od prawie dwóch lat, tą z okiem W niektórych sklepach patrza na nią podejrzliwie
a jakie trzeba spelniac warunki, zeby ja dostac? rozumiem, ze za jej pomoca mozna placic na truskafce?
Stary 2008-04-15, 14:29   #4314
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie trzeba spelniac warunki, zeby ja dostac? rozumiem, ze za jej pomoca mozna placic na truskafce?
Mieć stałe zarobki, to wszystko. Od nich zależy, jaki przydzielą Ci limit - mnie chcieli dać wypłata x3, ale się nie zgodziłam i wzięłam limit, który w razie czego pokryje moja jedna wypłata. Na drugiej karcie jednak dałam już wyższy

Na truskawie można płacić bez problemów, bank millenium nawet ma całkiem korzystny przelicznik - czasami płaciłam mniej, niż podawała mi truskawa, pomimo opłaty za przewalutowanie Ogólnie nigdy na nią nie narzekałam, chociaż ostatnio nałożyli mi jakieś idiotyczne odsetki, ale w sumie to chyba był mój błąd.
Stary 2008-04-15, 15:04   #4315
isa666
Zakorzenienie

No na szczęście TV już działa Oglądam wlaśnie Sabrinę nastoletnią czarownicę

Ja chyba kupię tą skakankę, bo mieszkam w domu, więc o sąsiadów się martwić nie muszę a pamietam, że w gimnazjum na w-f zawsze ze skakania miałam 5
Stary 2008-04-15, 15:36   #4316
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz kilka porad nt. wyboru steppera to daj znać - zarżnęłam już ok. 10 sztuk
jak się bardziej zastanowię to na pewno poradzę się Ciebie
Cytat:
Ja generalnie dużo nie ważę, przy wzroście ok. 170 cm 55 kg to podobno norma a nawet powinnam chyba nieco więcej ważyć, tylko, że ja nie mam drobnej budowy ciała, bo odziedziczyłam po mamie: szerokie i dość grube ramiona(których mi się jeszcze nigdy nie udało odchudzić), mały biust, wystający brzuch(w dolnej części zwłaszcza), szerokie biodra i chude nogi(zwłaszcza łydki). Jedynym plusem w mojej figurze jest wcięcie w talii no i te nogi, które dość szczupłe są i ponoć ładne, choć dla mnie nieco za chude się wydają
mam tyle samo wzrostu i taką samą wagę ale jakoś nieproporcjonalna jestem z tymi grubaśnymi nogami

widziałyście? http://eu.strawberrynet.com/800/smak...neId=4590#4590
ja chcem wszystkie (no. prawie )

Edit: Właśnie kliknęłam szachownicę i róż i zastanawiam się nad następnym różem
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 18:00   #4317
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Mieć stałe zarobki, to wszystko. Od nich zależy, jaki przydzielą Ci limit - mnie chcieli dać wypłata x3, ale się nie zgodziłam i wzięłam limit, który w razie czego pokryje moja jedna wypłata. Na drugiej karcie jednak dałam już wyższy

Na truskawie można płacić bez problemów, bank millenium nawet ma całkiem korzystny przelicznik - czasami płaciłam mniej, niż podawała mi truskawa, pomimo opłaty za przewalutowanie Ogólnie nigdy na nią nie narzekałam, chociaż ostatnio nałożyli mi jakieś idiotyczne odsetki, ale w sumie to chyba był mój błąd.
dzieki

edit: zamowienie na BU zrobione przyszlalalam serum, krem rozjasniajacy, trzy hydrolaty i maseczka za zawrotna sume 62 zlote

edit2: musze odszczekac wszelkie bzdury, ktore powiedzialam na temat DS diora. mam go na rzesach [wzielam mamie ] i jestem zachwycona

Edytowane przez zizou
Czas edycji: 2008-04-15 o 19:56
Stary 2008-04-15, 20:25   #4318
Hosenka*
Zakorzenienie

Widze że temat muffinek został zastąpiony dbaniem o wagę

Kupiłam dzisiaj fajny cienki płaszczyk czarny - wczoraj wpłyneła kaska za staż, więc zaszalałam (dobre i te 650 zł ...) a w lumpku jasnoróżowego grzybka z krótkim rekawem

Kupiłam tez peeling do ciała - skusiłam się na Nivei - obawiam się jednak, że będzie słaby ...

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 20:28   #4319
zizou
Zakorzenienie

oj zjadlabym muffinke. albo kawalek dobrego brownie tak dawno nic nie upieklam, ze az wstyd

a w lumpku ostatnio wyszperalam dwie piekne koszule dla TZ [jedna stalowo szara, w krateczke a druga biala w niebieska krateczke, piekne nowki ] a dla siebie koszule w biala krateczke. polubilam bardzo grzebanie i wyszukiwanie perelek
Stary 2008-04-15, 20:39   #4320
Hosenka*
Zakorzenienie

Wklejam fotki grzybka: on jest troszke dłuższy, firma Papaya, kosztował 22 zł,a le było dziś - 50% I mała torebka - w sam raz na małe zakupy spożywcze - 2 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1936.JPG (86,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1937.JPG (55,1 KB, 19 załadowań)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości