![]() |
#4501 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, 40 lat to jednak szmat czasu... Ale szkoda z drugiej strony bo przecież widzą, że jesteś na końcówce ciąży i mogli zacząć się ogarniać już zaraz po umowie przedwstępnej. Tak było z naszym właścicielem bo jak podpisaliśmy umowę to zabrał resztę rzeczy co było jego w mieszkaniu. A będziecie jakiś remont robić czy tylko malowanie i jakiś mały lifting? Bo ja jak sobie remont przypomnę (robiliśmy generalny z wymianą instalacji itd.) to na płacz mi się zbiera, ten kurz, ten hałas. Cieszę się że przez najbliższe lata jest mi to odległy temat ![]()
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4504 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiała może śpiworek do spania z motherhood? Jak w ogóle planujecie kłaść spać Wasze dzieci? Kupujecie jakąkolwiek pościel? Bo piszą, że nie poleca się kołderki ani poduszki i zastanawiam się, czy kupować cokolwiek z poscieli na później czy odpuścić.
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
Mohnka, ja mysle, ze bede koncowo kwietniowa chociaz maj to taki piekny miesiac
![]() Spokojnie wytrzymasz tydzien, leki nie przestana tak nagle dzialac. Co do tej kolezanki to moze bylo zwykle badanie, moje ostatnie tez bylo nieprzyjemne, ale lekarz mnie o tym uprzedzil, bo szyjka mu sie nie spodobala i musial ja sprawdzic dwoma palcami. Co do wywolywania porodu przed terminem to jest to zasadne jezeli zagrozone jest zdrowie matki lub dziecka np gdy dzidzius z jakis powodow przestaje rosnac (np sa zle przeplywy) wtedy szybciej nadgoni poza organizmem mamy, ale bez powodu... tez uwazam, ze lepiej wypuscic do domu. Gllasball, Ania, gratulacje ![]() Fellicity u mnie gbs pobiera lekarz, krew polozna po wizycie i do nich kurier przyjezdza i zawozi do laboratorium. Aixa, nie licze, bo nie mam czasu przy stsrszej corci, a mlodsza duzo sie rusza. Vikunia, zamowicie pizze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Kiwaczka - grunt to dobre rozwiązanie problemu
![]() ![]() Glassball - u nas też mieli poprzedni właściciele miesiąc i mimo, że z ich winy przeciągało się podpisanie aktu w nieskończoność (nie było nawet wiadomo czy do tego dojdzie) i liczyłam, że wyniosą się szybciej, bo czekaliśmy mimo wszystko... to praktycznie do ostatniego dnia czekaliśmy też... Drzemka zaliczona - chociaż trochę odespałam tą nockę ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- happiness - ja nie zamawiam pościeli, nie mam zamiaru jej na początku używać - będę układać w rożku raczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Konto usunięte
|
odwołuje swoje słowa, że będę sie nudzić na macierzyńskim serio..
![]() Prasowałam 3 godziny! Wyprasowane wszystko. miałam ogarnąć pokój małej i spakować walizkę ale już nie mam siły a na dodatek jeszcze muszę usmażyć naleśniki :d Nie wiem kiedy ja posprzątam w mojej szafie.. mam zamiar jutro ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak się dowiedziałam, że mam rozwarcie, to też sobie uświadomiłam..że już coraz bliżej! Poza tym, to mi się brzuszek napina ciągle.. Chciałabym w połowie kwietnia urodzić, bo termin na 1.05 i dziś 35+2.. Żeby skończyć 37 albo być 37+5 na przykład.. Muszę wytrzymać. 😀 Cytat:
Te naleśniki to takie pseudonaleśniki 😂😂😂 z chęcią się poczęstuje Twoimi 😍😍😍 Cytat:
![]() Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
Happiness ja tez nie zamawiam poscieli, bede miala rozek, kocyki i spiworek
![]()
#4510 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
ski
|
Gornek napisałam na priv 😉
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4513 |
Rozeznanie
|
To w takim razie też nie zamawiam pościeli
![]() Vikunia i jak te śpiworki? Z czego one są? Bo widzę, że ten motherhood z zewnątrz ma 100% bawelny, ale w środku wypełnienie to poliester i sama nie wiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
A ja się wyłamuje i mam normalna bawełniana pościel, kołderkę, płaska poduszeczkę. Wydaje mi się jakoś tak przytulniej dla dzidzi niż kocyk czy rożek. Dla starszego synka tez tak miałam i nic złego się nie działo.
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Aha ale żeby nie było ze jestem jakiś ortodoks, mam tez ochraniacz, kocyk i podusie minky i tez mam zamiar używać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
W końcu Was nadrobiłam!
My byliśmy wczoraj i w poniedziałek na szkole rodzenia, była teoria i ćwiczenia oddechowe. Z teorii to ważne, żeby: *osoba towarzysząca podczas porodu przypominała nam o oddaniu moczu co 90 minut, bo kobiety w czasie porodu podobno nie czują, że chcą siku, a to hamuje skurcze *jeżeli osoba towarzysząca zobaczy, że się "zablokowałyśmy", w sensie, że zamiast oddychać spokojnie w czasie skurczu, oddychamy szybko i ściskamy się całe w sobie, to powinna na nas spojrzeć i zacząć miarowo, spokojnie oddychać, żeby nam o tym przypomnieć, bo gdyby zaczęła do nas mówić, to pewnie byśmy się tylko zdenerwowały *wdech przez nos, wydech przez usta, spokojnie i miarowo *oddech jest bardzo ważny i dla mamy i dla dziecka *do szpitala jedziemy gdy odejdą wody lub gdy skurcze są co 5 minut od godziny *ważne, żeby kobieta w czasie porodu miała ciepłe stópki *w czasie porodu w moim szpitalu można podać bardzo ciepłą herbatę /czarną, rooibos, jakąkolwiek/ z cukrem gronowym, w celu odzyskania energii przez kobietę *położna mówiła, żeby w czasie porodu wsłuchiwać się w siebie i jeżeli np. poczujemy, że jakaś określona miuzyka mogłaby nam pomóc czy masaż, to należy o to prosić partnera *po przyjściu dzieciątka na świat czekamy na narodziny łożyska. 1 na 30 kobiet ma problem z urodzeniem łożyska i u mnie w szpitalu jest wtedy zabierana na szybką (15 minutową) narkozę i łożysko jest wyciągane, ale jak to nie pamiętam ![]() *2h po porodzie partner nie powinien zostawiać kobiety z dzieckiem, wtedy jest ryzyko komplikacji i położna apelowała, żeby ten czas spędzić razem i budować więzi z dzidzią, że na telefony do rodziny jeszcze będzie czas Więcej narazie nie pamiętam ![]() A z takich grubszych akcji to... podobno obniża mi się brzuch i z reguły po 4 tygodniach od obniżenia jest poród ![]() ![]() Mam właśnie takie dziwne bóle w podbrzuszu od czasu do czasu, takie jakby kolko/zakwasy utrudniające chodzenie i to podobno są skurcze przepowiadające i dziecko układa powoli główkę w kanale rodnym. Macie tak? Dzisiaj zostałam w domu i po prostu musiałam posprzątać, nie potrafię zająć się czymś innym dopóki w domu nie jest idealny porządek. Umyłam nawet piekarnik, to jest najbardziej znienawidzona przeze mnie czynność! Teraz tylko jeszcze odkurzę i podłogi chcę umyć i siadam do organizowania torby do szpitala i do szukania reszty rzeczy do wyprawki.
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Dobra - pranie się robi, a ja biorę się za szafę w sypialni, bo od jakiegoś czasu po prostu wrzucam do niej ciuchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy jakoś tak ![]() Fotoksiążki wydają mi się fajniejszą pamiątką niż zwykły album.Ale zobaczymy co mi wyjdzie w tym ciążowym. W weekend wyciągnę tż na spacer nad morze i porobimy jakieś zdjęcia ![]() Ogólnie to jestem nałogową konkursowiczką i już sporo rzeczy udało mi się wygrać, najwięcej kosmetyków ![]() A ostatnio same kosmetyki dla dziecka. Cytat:
A tak to kocyk, albo rożek. Cytat:
![]() I zazdroszczę sił i motywacji do sprzątania, mnie chyba łapie przesilenie wiosenne bo najchętniej bym tylko spała i za nic nie mogę się zabrać. A chciałam porobić zdjęcia i wystawić kilka rzeczy na olx przed porodem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo miłe w dotyku są i ogólnie urocze. Sprawdziłam teraz i z Alvi 100% bawełna, z Bornino 100% bawełna a watpwanie poliester. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
My sprzedaliśmy właśnie uchwyty do kuchni z Ikei, bo musieliśmy dokupić szafki, a uchwyty już wycofali i wszystkie musieliśmy nowe kupić i facet od tygodnia ich nie dostał... jutro drugi raz dzwonię do DHL w tej sprawie, echh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcesz czy nie możesz kp? Czy jakiś inny powód ? ![]() Wino, drinki, ehh to nie będzie szalone lato ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Wtajemniczenie
|
To będzie najbardziej szalone lato do tej pory, mimo ze bez alko
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A dla brzuszkowego mam ta kocyko-kolderke z minky co uszyłam i mysle ze jak cos to to bede uzywala jak bedzie chlodniej a jak cieplej to kocyk cienki lub pieluszke. Kupilam tez 1 otulacz z motherhood i po Sebku mam jeszcze taki bawelniany spiworek z tesco ![]() Wrocilam z zakupow. Kupilam jednak lovele w biedronce na promocji bo reszta to nie dosc ze droga to zapach tez nie byl jakis powalajacy. No i kilka koszyczkow do szuflad zeby ciuszki posegregowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie gbs. U mnie szpital jest parę kroków od gabinetu gina, więc pewnie sama będę musiała zanieść
![]()
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
Pisałam kiedyś swoją historię. Należę do tej drobnej grupy kobiet, które nie mogą kp, bo mam źle rozwinięte kanaliki mleczne. Przy starszej córce bardzo walczyłam o kp, ale to walka z wiatrakami i nigdy nie przyniesie mi zwycięstwa, tylko ból, cierpienie i znikome ilości mleka, więc przy młodszej odpuszczam, bo tak czy inaczej nic z tego nie będzie. Niestety. Szkoda, że zostałam uświadomiona przy starszej dopiero po kilku tygodniach koszmaru, który przeżywałam dzień w dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Wtajemniczenie
ski
|
Milutek, ja tak samo 😉 mam dwa rożki ale również posiadam kołderke i płaską poduszkę oraz dwa kocyki zwykłe ☺ zobaczymy co bobas wybierze. Od szwagierki córka nienawidziła być w rożku czy otulaczach i od razu była kładzona pod kołdre
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Felliciti - no właśnie nogi mi nie pozwalają leżeć
![]() Kto wizytuje w przyszłym tygodniu? Ja we wtorek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, a potem płacze że biodro boli
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- ja w ten czwartek mam wizytę na godz. 12.00 ktoś ze mną? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.