Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-29, 22:02   #2731
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Trochę się uspokajam jak czytam że u niektórych z Was z ruchami podobnie.

Jeszcze jak Twoja córa ułożona tak samo jak moja to już w ogóle pocieszenie dla mnie ze nie jestem w tym osamotniona
Niby byłam i u lekarza z tym i z położna rozmawiałam, wszytko dobrze, mała rośnie ale jednak gdzieś tam w głowie coś siedzi

Chociaż jak teraz dopatrzyłam to dzielą nas 3 tygodnie i juz nie wiem, ja chyba osiwieje!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja tez sie uspokoilam😉 niby lozysko mam na tylnej scianie i czuje dobrze ale czasem Alicja ma lenia😎
Chyba chce pokazac mamieze wszystko ok bo caly wieczor ja czuje😍

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 22:03   #2732
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Ja biorę japonki plastikowe. Mam dwie pary jakieś na siłownię. Ciapcie latem to za gorąco i z praniem problem.

Farciara ładny zestaw

Fajne widoki. Jak dobrze trafię to może będę rodzić na sali rodzenia Paryż z tapeta z wieża Eiffla a Ty miałaś prawdziwa

E tam śledzie można. Przecież to znany przysmak ciążowy.
Przyznaję że ufam w tej kwestii temu co mówi mama ginekolog

Czytałam posta mama ginekolog o torbie i trochę mnie uświadomiła w tej kwestii

Ja właśnie wracam. Kurcze drugi raz trafiłam że stałam pociągiem 15 minut 5 minut od stacji. A normalnie cała droga zajmuje 22 min...

Siedziałam tak długo że się zakręcilam i wyszłam z pracy nie w tych butach:p
Przyszłam w takich cieplejszych koturnach a wracam w balerinkach. Trochę zabawne tak z płaszczem wełnianym

Ja sobie to uswiadomilam wcześniej 😉 na szczęście przed pierwszym porodem 😉 ale dziewczyny potrafią różne bajery do szpitala przytachac 😂 mi jakoś od początku było "szkoda", a dopiero później dodatkowo sobie uświadomiłam, że tak jest też zdrowiej 😊

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 22:05   #2733
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Ja tez sie uspokoilam😉 niby lozysko mam na tylnej scianie i czuje dobrze ale czasem Alicja ma lenia😎
Chyba chce pokazac mamieze wszystko ok bo caly wieczor ja czuje😍

Ja ją teraz tez czułam, ale cały dzień sobie mogę głaskać, szturchac czy jeść nie wiadomo co i nicżeby po urodzeniu tez takim spokojnym dzieckiem była

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 22:14   #2734
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Znalazłam takie rady na obrót dziecka do pozycji glowkowej
Załącznik 6994667
Załącznik 6994677

Na czworakach spędzam duża część dnia - plus posiadania dziecka 😊
Do tej pory nie mam problemów ze spaniem na brzuchu, a i z poduszki ciążowej robie "gniazdo" 😊
Juz dawno zamienialam fotel i kanapę na piłkę 😊
Moje dziecię pewnie już odwrócone zatem 😉

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Hej. Ja juz po wizycie. Z Marcelkiem wszystko ok. Wazy 1385g 😍i serduszko bihe mu jak dzwon. Ale Dostalam skierownanie do szpitala ze wzgledu na moje bole podbrzusza, klucia i te dziwne skurcze. No i powiedzialam o tym plamieniu. W ogole to mowila ze woli abym do szpitala pojechala bo ją niepokoja moje bole tym bardziej ze tyle lekow biore i nic nie powinno mnie bolec. A poza tym znowu mowila ze dobrze ze juz do tego tyg.dotrwalam i chxialaby abym chociaz do 34 wytrzymala. Zalamka 😖 i zagraza mi przedwczesny porod. No a pojechalam do szpitala, zbadali mnie wzdluz i wszerz 😁 i puscili do domu. Wedlug nich wszzystko jest ok. Przepisali mi jeszcze dodatkowe tabletki i za tydzien mam isc na kontrole do swojej gin. Zapytalam co z moimi bolami ( boli mnie jak na mies) to lek.powiedzial ze na dzien dzis.nie ma wskazan do hospitalizacji. Juz chyba wolalabym tam polezec 2- 3 dni w szpitalu aby mnie poobserwowali bo wkurza mnie ten brzuch. Ile moze bolec i kluc. I sie bede teraz zastaanawiac kto ma racje i czy napewno nic sie nie dzieje. Aaa...jeszcze dodam ze gin kazala mi jechac natychmiast do szpitala. No a ja najpierw wrocilam sie po torbe z mezem. Oczywiscie 2 samochadami bo kazdy swoim jechal wiec potem jak bylismy w domu to spowrotem wrocilismy te 30 km do bydzi. Tak wiec padam na twarz.

Duży chłopak
Za to wtopa z tymi lekarzami... co jeden to inaczej 🙁 i weź tu bądź mądry!
Musisz wsluchac się w swoje cialo i jak coś cie będzie nadal niepokoić to wal znowu na ip. Innej rady nie ma... a teraz odpoczywaj

Stary 2017-03-29, 22:15   #2735
pannaanna_87
Zakorzenienie

Monia wiesz, nie dolicza teraz tego na l4 ale bedzie na papierku, ze po powrocie do pracy otrzymuje podwyzke z automatu... bo to taka roczna,,zapracowalam i tyle..wczesniejsza mi nie dal bo dawal jak mu sie spodobalo i wyrownania do innych..a te to co innego.. i moglo tez byc..ze sie zastanawial jak to jest, ze ja na l4 i podwyzka i zapytal mojego kierownika - a o n ze strachu ze ten nie chce mi dac wcale zaproponowal mniej .. ale to moge tylko podejrzewac na tyle ich obu znam .. bo regio to czasem mniej wie niz my :P dlatego walczymy a jak prosze mojego zeby sie dowiedzial co i jak to on, ze chyba tak albo tak i sama sie musze dowiadywac eh .. no ale naszczescie juz wiem, teraz tylko czekam, czy mo jbedzie mial odwage zapoponowac mi 10 i czy tamten to klepnie a jak nie to telefon do kadr robie i juz .. zawiłe to no ale ja tak mam, jak wiem, ze cos mi sie nalezy..to nie odpuszcze im takze, tobie mogla zaproponowac ta podwyzke, po Twoim powrocie a nie ze przepada .. aneks do umowy i tyle.. u nas tak robia..
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 22:16   #2736
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Moja malutka sie na szczescie rozbudzila😍 ja nie wiem co z tymi ruchami...zwariuje chyba...
Nie ma dnia zebym jej nie czula. Ruchy czuje codziennie ale czasem bardziej kopie czasem sie bardziej rozpycha a czasem poruszy sie raz na jakis czas. Znajac juz jej mozliwosci to takie ciche dni mnie niepokoja...
Ostatnio pytalam o to lekarza to mowil ze do 30 tyg ruchy moga byc nieregularne a dzisiaj mowie mu ze mala jest mniej aktywna a on ze moze mnie skierowac na patologie jak.mam watpliwosci. I w ogole moge w kazdej chwili podjechac nawet bez skierowania to mnie zostawia na obserwacji.
Liczylam ze mnie uspokoi...ze jeszcze jest czas i w ogole...ehh i teraz sie bede martwila😞

A Wy jak czujecie ruchy? Codziennie malenstwa sa takie aktywne?

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

No Monia to dobre wiesci. Z Marceleka juz duzy chlopiec😍
Skoro w szpitalu Cie zbadali dokladnie i nie ma wskazan do hospitalizacji to tylko sie cieszyc a nie zamartwiac

Ja czuję codziennie, ale o różnych porach. Głównie wieczorem. Ale to też nie jakiś szał jest. Zwykle delikatne ruchy 😉 mi też lekarka powtarza, że do 30 tc jest różnie. Martwić będę się więc później jak coś 😉

Stary 2017-03-29, 22:17   #2737
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Ja ją teraz tez czułam, ale cały dzień sobie mogę głaskać, szturchac czy jeść nie wiadomo co i nicżeby po urodzeniu tez takim spokojnym dzieckiem była

Tez tak nieraz mam. Odwracam sie, glaszcze, naciskam a ona nic....a w najmniej oczekiwanym momencie po pecherzu kopie😉
Zauwazylam ze moja sie uaktywnia jak slyszy glosy...jak ktos u nas jest, jak cos zalatwiam, jak rozmawiam przez telefon, na tatusia tez czesto reaguje😁

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 22:22   #2738
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Jej. To chamstwo..ale pociesze Cje ze ja tez miala distac podwyzke juz w lipcu, przesuneli mi na pozniej, a potem byl audyt certyfikujacy do ktorego prYgotowywalam 2 nasze firmy( 1 na przedluzenie a druga firma dopiero sie ubiegala wiec musialam wszysttko wdrozyc. Przygotowania dobre kilka mies). Moja premie za audyt szefowa dala innej kolezance ktora byla na audycie bo ja 3 dnie orzed musialam isc juz na l4 ze wzgl.na zagrozenie ciazy. Ale to ze wszystko przygotowałam to sie nie liczylo. Aha i ta kolezanka dostaala jeszcze super podwyzke bo mnie zastepuje. Dostaala tak na zachete a ja juz sie nie doczekalam. Wrrrrr

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

A dlaczego ciuszkow po przebieraniu nie odzyskasz? Ja chcialam wziazc moje wszystkie nowe. Te najladniejsze 😃

Monika, właśnie na odwrót, do szpitala weź te "najgorsze", żeby móc później wyprać w 90% i żeby Ci nie było szkoda jak coś. No wiadomo, coś ładnego tez weź, jakieś fajne spiochy czy coś - foty tez trza wypstrykac 😉 ale głównie to te gorsze 😊

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
3 razy, po razie na każdy trymestr Przynajmniej u mnie

Ale fuks Swoją drogą to dobrze że ta kasjerka nie otworzyła tej walizki bo na prawdę byłoby Ci bardzo ciężko się wytłumaczyć że nie Ty ją tam wsadziłaś. Chyba że akurat byłyby kamery na ten dział
Córcia śliczna, jakie włosy

Ja płaciłam 17 zł. Wszystko przyszło w dużym pudle Zamawiałam w środę, przyszło we wtorek.

Hahaha, czemu mnie to nie dziwi Ja też podjadam oscypki, zwłaszcza te warkocze

Ja mam biały mat z Ikei - chodź dla mnie to taki bardziej pół mat
Użytkuje się o wiele lepiej niż lakier - mam porównanie bo rodzice mają lakierowaną kuchnie. Nie widać paluchów, to najważniejsze, a wszystkie zabrudzenia schodzą po przetarciu zwykłą ściereczką.
Ten lakier trzeba szorować aby wszystko zeszło, zwłaszcza tłuste plamy i odpicia palców, a na tym macie (pół macie) wystarczy lekko przetrzeć. Polecam
Ja tez warkocze no parę dni temu jadlam, bo je uwielbiam 😂

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:

Ale fuks Swoją drogą to dobrze że ta kasjerka nie otworzyła tej walizki bo na prawdę byłoby Ci bardzo ciężko się wytłumaczyć że nie Ty ją tam wsadziłaś. Chyba że akurat byłyby kamery na ten dział

Ja płaciłam 17 zł. Wszystko przyszło w dużym pudle Zamawiałam w środę, przyszło we wtorek.

Użytkuje się o wiele lepiej niż lakier - mam porównanie bo rodzice mają lakierowaną kuchnie. Nie widać paluchów, to najważniejsze, a wszystkie zabrudzenia schodzą po przetarciu zwykłą ściereczką.
Ten lakier trzeba szorować aby wszystko zeszło, zwłaszcza tłuste plamy i odpicia palców, a na tym macie (pół macie) wystarczy lekko przetrzeć. Polecam
Biorę ten mat, czy tam polmat 😊 wyciągnęłam dziś męża i pojechaliśmy obejrzeć różne kuchnie, żeby na żywo "popalcowac" 😂 mat wygrywa w 100%!!! Wizualnie wygrywa w przedbiegach

Stary 2017-03-30, 00:38   #2739
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Załącznik 6994827
Taka kupilam w smyku..70 na 70..bawelna..biala jest bo oczywiscie moj tel takie piękne zdjecia robi
Ale śliczny wzorek
To ta flanelowa? Ja mam 3 flanele, ale dokupię chyba jeszcze bo będę je używać jako ręczniki. Podobno są super chłonne.

Cytat:
Trochę się uspokajam jak czytam że u niektórych z Was z ruchami podobnie.

Jeszcze jak Twoja córa ułożona tak samo jak moja to już w ogóle pocieszenie dla mnie ze nie jestem w tym osamotniona
Niby byłam i u lekarza z tym i z położna rozmawiałam, wszytko dobrze, mała rośnie ale jednak gdzieś tam w głowie coś siedzi

Chociaż jak teraz dopatrzyłam to dzielą nas 3 tygodnie i juz nie wiem, ja chyba osiwieje!!
Ewelinka ale Ty masz jeszcze łożysko na przedniej ścianie, ja na tylnej, więc nie masz się czym martwić. Poza tym nie każdy maluch jest aż tak aktywny. Może Twoja to taki typowy leniuszek

A jeśli się martwisz to zadzwoń sobie do tej położnej środowiskowej. Może też będziesz miała taką opcję jak ja, że o każdej porze będziesz mogła po nią zadzwonić aby przyjechała z detektorem i posłuchała serduszka?

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Biorę ten mat, czy tam polmat 😊 wyciągnęłam dziś męża i pojechaliśmy obejrzeć różne kuchnie, żeby na żywo "popalcowac" 😂 mat wygrywa w 100%!!! Wizualnie wygrywa w przedbiegach
Ale będzie piękna kuchnia Kiedy możemy spodziewać się efektu końcowego?
Stary 2017-03-30, 00:52   #2740
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monia wiesz, nie dolicza teraz tego na l4 ale bedzie na papierku, ze po powrocie do pracy otrzymuje podwyzke z automatu... bo to taka roczna,,zapracowalam i tyle..wczesniejsza mi nie dal bo dawal jak mu sie spodobalo i wyrownania do innych..a te to co innego.. i moglo tez byc..ze sie zastanawial jak to jest, ze ja na l4 i podwyzka i zapytal mojego kierownika - a o n ze strachu ze ten nie chce mi dac wcale zaproponowal mniej .. ale to moge tylko podejrzewac na tyle ich obu znam .. bo regio to czasem mniej wie niz mydlatego walczymy a jak prosze mojego zeby sie dowiedzial co i jak to on, ze chyba tak albo tak i sama sie musze dowiadywac eh .. no ale naszczescie juz wiem, teraz tylko czekam, czy mo jbedzie mial odwage zapoponowac mi 10 i czy tamten to klepnie a jak nie to telefon do kadr robie i juz .. zawiłe to no ale ja tak mam, jak wiem, ze cos mi sie nalezy..to nie odpuszcze im takze, tobie mogla zaproponowac ta podwyzke, po Twoim powrocie a nie ze przepada .. aneks do umowy i tyle.. u nas tak robia..
Mi powiedziala ze przepada jak ide na l4. Tez sie jej pytalam bo zawsze jakbym wrocila to na start inna kasa. Ale pisalam juz kiedys ze ona jest głupia i wtedna. Ludzi to ma za nic. A pracownikow z produkcji czy magazynu traktowala gorzej jak smieci. Zero sacunku. Strasznie sie o nich wyrazala. A jak juz ktos nie szanuje takich pracownikow to dla mnie juz ten ktos jest nikim. Dlatego jestem szczesliwa ze odchodzi.

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 06:07   #2741
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Witajcie z rana.
Co do ruchów - mnie się każdy się pyta czy dzidzia się rusza. Mojej siostry maluch ruszał się bardzo mało, okazało się za ma zespół napięcia mięśniowego. Teraz ma ok 21 m-ce i dopiero zaczyna chodzić. Cieszymy się jak dzieci z tego tytułu jak dostają cukierki.

Ja dziś do sklepu po chlebek i masło muszę iść. Znów nie przespalam nocy. Pobudka co 3godziny.chyba się organizm przyzwyczaja. Może zajrzę do tego sklepu sinsay gdzie te japonki widziałam - to wezmę bo nie będę szukać potem. Trudno będę się męczyć te kilka dni.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 06:10   #2742
morelle_
Zakorzenienie

Dzień dobry, moje dziecko późno zaczęlo się ruszać. 2 tyg temu. Tez mam łożysko na przedniej ścianie. Od 4 dni szaleje, ale nie są to regularne ruchy. Bardzo różnie.

Miłego dnia!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 06:12   #2743
Konto usunięte

U mnie moja Kruszynka rusza się bardziej rozpychajaco niż kopniaczkowo. Chyba podrosla. Jak tylko się obudzę to mam kopniaczkowo. No i jak mówię do maluszka to tez
Stary 2017-03-30, 06:15   #2744
morelle_
Zakorzenienie

U mnie różnie. Kiedyś myślałam, że kopie nogą, a na usg okazało się, że to była głowa
Stary 2017-03-30, 06:46   #2745
vanessa1781
Zakorzenienie

Dzień dobry w końcu myślę że będzie dobry, bo się W MIARĘ wyspałam po 4 nocach wstawalam kilka razy na picie i siku ale jak się kladłam zadypiałam od nowa. Córka jeszcze śpi, to znów syn wariacji dostaje w brzuchu i nie da dłużej mamie pospać

Cytat:
Aha zapomnialam dodac ze maly jest juz glowką do dolu odwrócony i jeszcze moja gin zaniepokoilo to ze jest juz bardzo nisko. A w szpitalu zmierzyli mi dlugosc szyjki i ma 2.6. Nie za malo?

Monia, super ze złu Marcelka wszystko gra. A to ze cie nie zostawili w szpitalu to tylko się cieszyć bo znaczy że nie jest jeszcze źle. A twoja lekarka może jest z tych co woli dmuchac na zimne i żeby później w razie czego nie było na nią. Ja nienawidzę szpitali i mam tam dużo gorsze samopoczucie.
Jeśli chodzi o szyjke to 2.6 nie jest zła w tym tygodniu. Ja co prawda przy 2.37 miałam zakładany pessar ale to w 16 tygodniu. A po którymś tam tygodniu, już nue pamiętam po którym to lekarz mówił, ale gdzieś od 30-32 szyjka naturalnie sama zaczyna się skracać bo przygotowuje się do porodu. Tak ze głowa do gory.

Cytat:

Położna nam mówiła ze może się tak zdarzyć ze jak przebierać będziemy dziecko i nie schowamy od razu naszych ubranek tylko odlozymy gdzieś na krzesło czy szafkę to te pielęgniarki co ogarniają dzieci mogą niechcący zgarnąć do pralni i wtedy to sobie można szukać

Dobrze ze u mnie nie trzeba brać ciuchów do szpitala, tylko na wyjście, a tak to ubierają w swoje... jak jest starsza położna to np.chlopca w róż od stóp do głów

Ja dziś mam w planach zawieźć zwolnienie do pracy i wpadnę do dziewczyn na plotki, tylko wizja wychodzenia na 2 pietro z Karolinką po schodach napawa mnie przerażeniem
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 06:49   #2746
Konto usunięte

Ja na razie wchodzę bez zadyszki na 5pietro,a myślałam że będzie gorzej.
Stary 2017-03-30, 07:01   #2747
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny - pozdrawiam z wątku lipcówek. Okazuje się, że jednak będę czerwcówką
Proszę proszę 😉 kogo ja tu widzę 😁
Czerwiec to piękny miesiąc.
Wiem co piszę, ponieważ ja i mój mąż też jesteśmy urodzeni w czerwcu ❤
Witamy na wątku 💐
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 07:02   #2748
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Moja malutka sie na szczescie rozbudzila😍 ja nie wiem co z tymi ruchami...zwariuje chyba...
Nie ma dnia zebym jej nie czula. Ruchy czuje codziennie ale czasem bardziej kopie czasem sie bardziej rozpycha a czasem poruszy sie raz na jakis czas. Znajac juz jej mozliwosci to takie ciche dni mnie niepokoja...
Ostatnio pytalam o to lekarza to mowil ze do 30 tyg ruchy moga byc nieregularne a dzisiaj mowie mu ze mala jest mniej aktywna a on ze moze mnie skierowac na patologie jak.mam watpliwosci. I w ogole moge w kazdej chwili podjechac nawet bez skierowania to mnie zostawia na obserwacji.
Liczylam ze mnie uspokoi...ze jeszcze jest czas i w ogole...ehh i teraz sie bede martwila😞

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

No Monia to dobre wiesci. Z Marceleka juz duzy chlopiec😍
Skoro w szpitalu Cie zbadali dokladnie i nie ma wskazan do hospitalizacji to tylko sie cieszyc a nie zamartwiac

Jerzyk tak różnie. Czuję go codziennie więc można powiedzieć że regularnie ale z różna mocą i w różnych miejscach.

Cytat:
Jej. To chamstwo..ale pociesze Cje ze ja tez miala distac podwyzke juz w lipcu, przesuneli mi na pozniej, a potem byl audyt certyfikujacy do ktorego prYgotowywalam 2 nasze firmy( 1 na przedluzenie a druga firma dopiero sie ubiegala wiec musialam wszysttko wdrozyc. Przygotowania dobre kilka mies). Moja premie za audyt szefowa dala innej kolezance ktora byla na audycie bo ja 3 dnie orzed musialam isc juz na l4 ze wzgl.na zagrozenie ciazy. Ale to ze wszystko przygotowałam to sie nie liczylo. Aha i ta kolezanka dostaala jeszcze super podwyzke bo mnie zastepuje. Dostaala tak na zachete a ja juz sie nie doczekalam. Wrrrrr

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

A dlaczego ciuszkow po przebieraniu nie odzyskasz? Ja chcialam wziazc moje wszystkie nowe. Te najladniejsze 😃

Kurcze to aż szkoda nie zawalczyć o podwyżkę.

Cytat:

U mnie tez toxo 3 razy

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Monika, właśnie na odwrót, do szpitala weź te "najgorsze", żeby móc później wyprać w 90% i żeby Ci nie było szkoda jak coś. No wiadomo, coś ładnego tez weź, jakieś fajne spiochy czy coś - foty tez trza wypstrykac 😉 ale głównie to te gorsze 😊

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Ja tez warkocze no parę dni temu jadlam, bo je uwielbiam 😂

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Ja miałam co prawda tylko jeden blat taki ale był bezproblemowy. Za to w pracy miałam biały błysk i strasznie się go czyscilo
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7239361 2]Ja na razie wchodzę bez zadyszki na 5pietro,a myślałam że będzie gorzej.[/QUOTE]
To zazdroszczę. Ja przy 3 mam Zadyszke. Nawet jak idę i gadam przez telefon to też:p może dlatego że szybko gadam i chodzę

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 07:05   #2749
Konto usunięte

Ale u mnie to chyba kwestia przyzwyczajenia, bo mieszkam tak wysoko. A organizm się przyzwyczaił. Co do ruchów - moja malutka właśnie mnie pokopala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 07:10   #2750
morelle_
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7239395 2]Ale u mnie to chyba kwestia przyzwyczajenia, bo mieszkam tak wysoko. A organizm się przyzwyczaił. Co do ruchów - moja malutka właśnie mnie pokopala [/QUOTE]

To ja mam jak Ty. Moja mama mieszka na 4p., ja na 2/3p. Też uważam, że to kwestia przyzwyczajenia.
Stary 2017-03-30, 07:13   #2751
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale śliczny wzorek
To ta flanelowa? Ja mam 3 flanele, ale dokupię chyba jeszcze bo będę je używać jako ręczniki. Podobno są super chłonne.

Ewelinka ale Ty masz jeszcze łożysko na przedniej ścianie, ja na tylnej, więc nie masz się czym martwić. Poza tym nie każdy maluch jest aż tak aktywny. Może Twoja to taki typowy leniuszek

A jeśli się martwisz to zadzwoń sobie do tej położnej środowiskowej. Może też będziesz miała taką opcję jak ja, że o każdej porze będziesz mogła po nią zadzwonić aby przyjechała z detektorem i posłuchała serduszka?

Ale będzie piękna kuchnia Kiedy możemy spodziewać się efektu końcowego?
No chyba będę musiała się z nią zaprzyjaźnić dla świętego spokojuw sumie nie dużo zostało to raz w tygodniu mogłaby wpaść i posłuchać co tam w środku się dzieje
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7239302 2]Witajcie z rana.
Co do ruchów - mnie się każdy się pyta czy dzidzia się rusza. Mojej siostry maluch ruszał się bardzo mało, okazało się za ma zespół napięcia mięśniowego. Teraz ma ok 21 m-ce i dopiero zaczyna chodzić. Cieszymy się jak dzieci z tego tytułu jak dostają cukierki.

Ja dziś do sklepu po chlebek i masło muszę iść. Znów nie przespalam nocy. Pobudka co 3godziny.chyba się organizm przyzwyczaja. Może zajrzę do tego sklepu sinsay gdzie te japonki widziałam - to wezmę bo nie będę szukać potem. Trudno będę się męczyć te kilka dni.[/QUOTE]

Nie dziwie się ze się tak wszyscy cieszyliście

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry, moje dziecko późno zaczęlo się ruszać. 2 tyg temu. Tez mam łożysko na przedniej ścianie. Od 4 dni szaleje, ale nie są to regularne ruchy. Bardzo różnie.

Miłego dnia!
No to mnie pocieszylas ja mam i łożysko z przodu i trochę oponki
Moja się rusza sporo, ostatnio na wizycie nawet porządną czkawkę miała aż lekarz się dziwił ze jej nie czuje.
Może ja od srodka nie mam czucia
Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w końcu myślę że będzie dobry, bo się W MIARĘ wyspałam po 4 nocach wstawalam kilka razy na picie i siku ale jak się kladłam zadypiałam od nowa. Córka jeszcze śpi, to znów syn wariacji dostaje w brzuchu i nie da dłużej mamie pospać

Monia, super ze złu Marcelka wszystko gra. A to ze cie nie zostawili w szpitalu to tylko się cieszyć bo znaczy że nie jest jeszcze źle. A twoja lekarka może jest z tych co woli dmuchac na zimne i żeby później w razie czego nie było na nią. Ja nienawidzę szpitali i mam tam dużo gorsze samopoczucie.
Jeśli chodzi o szyjke to 2.6 nie jest zła w tym tygodniu. Ja co prawda przy 2.37 miałam zakładany pessar ale to w 16 tygodniu. A po którymś tam tygodniu, już nue pamiętam po którym to lekarz mówił, ale gdzieś od 30-32 szyjka naturalnie sama zaczyna się skracać bo przygotowuje się do porodu. Tak ze głowa do gory.

Dobrze ze u mnie nie trzeba brać ciuchów do szpitala, tylko na wyjście, a tak to ubierają w swoje... jak jest starsza położna to np.chlopca w róż od stóp do głów

Ja dziś mam w planach zawieźć zwolnienie do pracy i wpadnę do dziewczyn na plotki, tylko wizja wychodzenia na 2 pietro z Karolinką po schodach napawa mnie przerażeniem
U mnie niby tez ubranek nie trzeba brać, ale np syn koleżanki dostał mega uczulenia na ich rzeczy. Nie wiem w czym tak zbiorowo piorą. Wole być przygotowana na taką ewentualność i mieć coś ze sobą.
Na wyjście na pewno ładnie ubiorę a na oddziale to nie musi mieć super modnych śpiochów, zwłaszcza ze rzeczywiście potem je trzeba wyprać w wysokiej temperaturze i nie wiadomo co z nich zostanie
A te gorsze to sama jestem nawet skłonna zostawić, od kilku sztuk nie zbiednieje a.wiem ze szpitalom się nie przelewa.

Edytowane przez ewelinka2311
Czas edycji: 2017-03-30 o 07:16
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 07:41   #2752
adatka
Zakorzenienie

hejka z rańca

z samego rana się zdenerwowałam wyszła mi znowu opryszczka na wardze nosz kur....! wiecznie coś! na szczescie wzięłam od razu tabletke heviranu -zobaczymy czy pomoze :/ załamaka normalnie.
dobrze,że dzis wizyta.

ja tez słabo czuje ruchy są bo są ale zeby jakos specjalnie mnie kopała to nic z tych rzeczy raz dostałam strzała ze mi sie duszno zrobiło i poty mnie oblały i na tym koniec ,wierci sie wizualnie to skóra się rusza ale nie czuje tego -taki obcy pod skórą leniuszek i tyle nie wiem czy to normalne zapytam dzis.

W szpitalu gdzie bede rodzic tez nie trzeba miec ubranek tylko daja swoje , ja miałam tylko na przewiezienie do domu zobaczymy jak bedzie teraz byc moze wiele sie zmieniło po tylu latach. Ciekawe kiedy bede miec pierwsze KTG ,wtedy miałam jakos w 8 miesiacu chyba ale juz nie pamiętam.

co do chodzenia to ja na prostej drodze mam zadyszkę a tez mieszkam wysoko prawie 3 piętra musze dymac po schodach jak w bloku kurde a w domu mieszkam.
Stary 2017-03-30, 07:50   #2753
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
No a w ogole to przez caly mies.bralam zelazo na anemie i nic nie pomoglo. Jeszcze bardziej mi sie pogletbila i mam brac tardyferon.

Tylko uwazaj bo przy tardyferonie zaparcia sa :/
Bralam w tamtej ciazy gdzies od 20 tc.

Teraz dostalam inne zelazo i jest o niebo lepiej. Chociaz zdazaja siengorsze dni..

Dzien dobry.
Jeszcze kilka dni i po 3 miesiacach zobacze moje serduszko
Ciekawe ile urosla, ostatnio to lekko ponad 400g bylo..

Sprobuje uprosic kobiete zeby mi szyjke zmierzyla. Moze sie zgodzi. Jak nie czekanie do wizyty po swietach..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 07:58   #2754
adatka
Zakorzenienie

słyszałyscie reklame 1000 pierwszych dni? masakra znowu sie pobeczałam
https://www.youtube.com/watch?v=wFGsLLFcS8Y

kupujecie poscielki 2 czesciowe czy od razu 5? lepiej sie chyba opłaca?
zastanawiam się nad baldachimem choc wiem ze to nie praktyczne i zbiera kurz ale moze by ładnie było w pokoju tak mnie naszło wczoraj jak przeglądałam poscielki ,tylko sie zastanawiam bo mam niewymiarowe łózeczko czy baldachim się nada tzn stelaz :/ ma któraś z was? zeby mi powiedziec jak to wygląda w rozkładaniu nad łózeczkiem?

Edytowane przez adatka
Czas edycji: 2017-03-30 o 07:59
adatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 08:20   #2755
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej. Ja juz po wizycie. Z Marcelkiem wszystko ok. Wazy 1385g ��i serduszko bihe mu jak dzwon. Ale Dostalam skierownanie do szpitala ze wzgledu na moje bole podbrzusza, klucia i te dziwne skurcze. No i powiedzialam o tym plamieniu. W ogole to mowila ze woli abym do szpitala pojechala bo ją niepokoja moje bole tym bardziej ze tyle lekow biore i nic nie powinno mnie bolec. A poza tym znowu mowila ze dobrze ze juz do tego tyg.dotrwalam i chxialaby abym chociaz do 34 wytrzymala. Zalamka �� i zagraza mi przedwczesny porod. No a pojechalam do szpitala, zbadali mnie wzdluz i wszerz �� i puscili do domu. Wedlug nich wszzystko jest ok. Przepisali mi jeszcze dodatkowe tabletki i za tydzien mam isc na kontrole do swojej gin. Zapytalam co z moimi bolami ( boli mnie jak na mies) to lek.powiedzial ze na dzien dzis.nie ma wskazan do hospitalizacji. Juz chyba wolalabym tam polezec 2- 3 dni w szpitalu aby mnie poobserwowali bo wkurza mnie ten brzuch. Ile moze bolec i kluc. I sie bede teraz zastaanawiac kto ma racje i czy napewno nic sie nie dzieje. Aaa...jeszcze dodam ze gin kazala mi jechac natychmiast do szpitala. No a ja najpierw wrocilam sie po torbe z mezem. Oczywiscie 2 samochadami bo kazdy swoim jechal wiec potem jak bylismy w domu to spowrotem wrocilismy te 30 km do bydzi. Tak wiec padam na twarz.

Moja tyle ważyła tydzień temu, a widzę, że mamy ok. tygodnia różnicy w TP, więc fajnie sobie tak porównać
Co do szpitala - w sumie to dobrze, że do niczego się nie przyczepili, ale zawsze lepiej sprawdzić

Cytat:

Ja ostatnio już dość regularnie czuję, ale co któryś dzień Mała ma chyba lenia, bo rzadziej się rusza, a na drugi dzień jest już normalnie.

Cytat:
Bylam w olbrzymim smyku..ale ani cen..ani jakis informacji co gdzie jest..zapytalam o rampersy..babka nie wiedziala co to jest...wytlumaczylam..to obuzona powiedziala..ze to sa opalacze? Powiedzialam..ze pierwsze slysze ale ok..byly jedne bardziej dla dziewczynki wiec nie wzielam

U mnie z kolei na wczorajszym filmie w SR rampers był nazwany kombinezonem

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Super, że wreszcie więcej pospałaś

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość

zastanawiam się nad baldachimem choc wiem ze to nie praktyczne i zbiera kurz ale moze by ładnie było w pokoju tak mnie naszło wczoraj jak przeglądałam poscielki ,tylko sie zastanawiam bo mam niewymiarowe łózeczko czy baldachim się nada tzn stelaz :/ ma któraś z was? zeby mi powiedziec jak to wygląda w rozkładaniu nad łózeczkiem?
Na Bezpiecznym Maluchu odradzali baldachimy i inne ochraniacze na łóżeczka, bo ograniczają dostęp powietrza dziecku
Nad baldachimem nawet nie myślałam, ale zastanawiam się cały czas nad tymi ochraniaczami czy kupić czy nie

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 08:24   #2756
adatka
Zakorzenienie

w takim razie wole nie kombinowac kupie zwyklą poscielke
Stary 2017-03-30, 08:41   #2757
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Tylko uwazaj bo przy tardyferonie zaparcia sa :/
Bralam w tamtej ciazy gdzies od 20 tc.

Teraz dostalam inne zelazo i jest o niebo lepiej. Chociaz zdazaja siengorsze dni..

Dzien dobry.
Jeszcze kilka dni i po 3 miesiacach zobacze moje serduszko
Ciekawe ile urosla, ostatnio to lekko ponad 400g bylo..

Sprobuje uprosic kobiete zeby mi szyjke zmierzyla. Moze sie zgodzi. Jak nie czekanie do wizyty po swietach..
No wlasnie wiem ze są zaparcia. Rok temu mialam taka konkretną anemie.
Bralam teraz Szelazo SR ale w ogole nic mi nie pomoglo.anemia mi jeszcze bardziej sie poglebila. Oby z tardyf.bylo lepiej 😃

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość

Ale fajna reklama. Tez sie wzruszylam 😪
No ja akurat szyje posciel. Baldachimbzawsze chcialam miec. Moj 10l brat mial i tak slodko wygladal. Ale jeszcze zobacze 😁

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 08:43   #2758
malinka9191
Zakorzenienie

Janmam ochraniacz modulowy z poduszek po corci. Miala zalozone tylko od strony sciany zeby nie ciaglo i pozniej od strony okna. Tak zebym ja ciagle miala na oku. Teraz tak samo planuje. Poki co cora w ogole nie ma nic bo do prania zabralam i schowalam dla nowej lokatorki.

Musze jeszcze poprosic meza zeby mi falbanke pod materacyk wyprasowal.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

A poscieli przez ponad 13 miesiecy uzylam tylko kilka razy. Najpierw cora spala w spiworku, pozniej pod kocykiem albo bez niczego. Bo u nas goraco. Jak z nami spi to najczesciej na koldrze.

Jedynienplaska poduszke ma bo woli tak spac.
Stary 2017-03-30, 08:44   #2759
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Moja tyle ważyła tydzień temu, a widzę, że mamy ok. tygodnia różnicy w TP, więc fajnie sobie tak porównać
Co do szpitala - w sumie to dobrze, że do niczego się nie przyczepili, ale zawsze lepiej sprawdzić

Ja ostatnio już dość regularnie czuję, ale co któryś dzień Mała ma chyba lenia, bo rzadziej się rusza, a na drugi dzień jest już normalnie.

U mnie z kolei na wczorajszym filmie w SR rampers był nazwany kombinezonem

Super, że wreszcie więcej pospałaś

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Na Bezpiecznym Maluchu odradzali baldachimy i inne ochraniacze na łóżeczka, bo ograniczają dostęp powietrza dziecku
Nad baldachimem nawet nie myślałam, ale zastanawiam się cały czas nad tymi ochraniaczami czy kupić czy nie
Az musialam sprawdzic ktora ma wczesniejszy termin 😃 ale w sumie podobnie waża nasze maluchy 😊

Stary 2017-03-30, 08:45   #2760
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie wiem ze są zaparcia. Rok temu mialam taka konkretną anemie.
Bralam teraz Szelazo SR ale w ogole nic mi nie pomoglo.anemia mi jeszcze bardziej sie poglebila. Oby z tardyf.bylo lepiej 😃

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Ale fajna reklama. Tez sie wzruszylam 😪
No ja akurat szyje posciel. Baldachimbzawsze chcialam miec. Moj 10l brat mial i tak slodko wygladal. Ale jeszcze zobacze 😁

Bedzie, musi byc

Ja jeatem ciekawa jak tam moje zelazo. Moze na nastepnej wizycie poprosze o skoerowanie. I tak co miesiac biora duzo krwi do tozo to jedna fiolka wiecej mi nie zszkodzin

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości