|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Chyba chce pokazac mamieze wszystko ok bo caly wieczor ja czuje😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby po urodzeniu tez takim spokojnym dzieckiem była Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tej pory nie mam problemów ze spaniem na brzuchu, a i z poduszki ciążowej robie "gniazdo" 😊 Juz dawno zamienialam fotel i kanapę na piłkę 😊 Moje dziecię pewnie już odwrócone zatem 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Za to wtopa z tymi lekarzami... co jeden to inaczej 🙁 i weź tu bądź mądry! Musisz wsluchac się w swoje cialo i jak coś cie będzie nadal niepokoić to wal znowu na ip. Innej rady nie ma... a teraz odpoczywaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Monia wiesz, nie dolicza teraz tego na l4 ale bedzie na papierku, ze po powrocie do pracy otrzymuje podwyzke z automatu... bo to taka roczna,,zapracowalam i tyle..wczesniejsza mi nie dal bo dawal jak mu sie spodobalo i wyrownania do innych..a te to co innego.. i moglo tez byc..ze sie zastanawial jak to jest, ze ja na l4 i podwyzka i zapytal mojego kierownika - a o n ze strachu ze ten nie chce mi dac wcale zaproponowal mniej .. ale to moge tylko podejrzewac na tyle ich obu znam .. bo regio to czasem mniej wie niz my :P dlatego walczymy
takze, tobie mogla zaproponowac ta podwyzke, po Twoim powrocie a nie ze przepada .. aneks do umowy i tyle.. u nas tak robia..
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauwazylam ze moja sie uaktywnia jak slyszy glosy...jak ktos u nas jest, jak cos zalatwiam, jak rozmawiam przez telefon, na tatusia tez czesto reaguje😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2738 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#2739 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To ta flanelowa? Ja mam 3 flanele, ale dokupię chyba jeszcze bo będę je używać jako ręczniki. Podobno są super chłonne. Cytat:
![]() A jeśli się martwisz to zadzwoń sobie do tej położnej środowiskowej. Może też będziesz miała taką opcję jak ja, że o każdej porze będziesz mogła po nią zadzwonić aby przyjechała z detektorem i posłuchała serduszka? ![]() Cytat:
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2741 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie z rana.
Co do ruchów - mnie się każdy się pyta czy dzidzia się rusza. Mojej siostry maluch ruszał się bardzo mało, okazało się za ma zespół napięcia mięśniowego. Teraz ma ok 21 m-ce i dopiero zaczyna chodzić. Cieszymy się jak dzieci z tego tytułu jak dostają cukierki. Ja dziś do sklepu po chlebek i masło muszę iść. Znów nie przespalam nocy. Pobudka co 3godziny.chyba się organizm przyzwyczaja. Może zajrzę do tego sklepu sinsay gdzie te japonki widziałam - to wezmę bo nie będę szukać potem. Trudno będę się męczyć te kilka dni. |
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, moje dziecko późno zaczęlo się ruszać. 2 tyg temu. Tez mam łożysko na przedniej ścianie. Od 4 dni szaleje, ale nie są to regularne ruchy. Bardzo różnie.
Miłego dnia!
|
#2743 |
|
Konto usunięte
|
U mnie moja Kruszynka rusza się bardziej rozpychajaco niż kopniaczkowo. Chyba podrosla. Jak tylko się obudzę to mam kopniaczkowo. No i jak mówię do maluszka to tez
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie różnie. Kiedyś myślałam, że kopie nogą, a na usg okazało się, że to była głowa
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Jeśli chodzi o szyjke to 2.6 nie jest zła w tym tygodniu. Ja co prawda przy 2.37 miałam zakładany pessar ale to w 16 tygodniu. A po którymś tam tygodniu, już nue pamiętam po którym to lekarz mówił, ale gdzieś od 30-32 szyjka naturalnie sama zaczyna się skracać bo przygotowuje się do porodu. Tak ze głowa do gory. Cytat:
Ja dziś mam w planach zawieźć zwolnienie do pracy i wpadnę do dziewczyn na plotki, tylko wizja wychodzenia na 2 pietro z Karolinką po schodach napawa mnie przerażeniem
|
||
|
|
|
#2746 |
|
Konto usunięte
|
Ja na razie wchodzę bez zadyszki na 5pietro,a myślałam że będzie gorzej.
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z różna mocą i w różnych miejscach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7239361 2]Ja na razie wchodzę bez zadyszki na 5pietro,a myślałam że będzie gorzej.[/QUOTE] To zazdroszczę. Ja przy 3 mam Zadyszke. Nawet jak idę i gadam przez telefon to też:p może dlatego że szybko gadam i chodzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2749 |
|
Konto usunięte
|
Ale u mnie to chyba kwestia przyzwyczajenia, bo mieszkam tak wysoko. A organizm się przyzwyczaił. Co do ruchów - moja malutka właśnie mnie pokopala
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7239395 2]Ale u mnie to chyba kwestia przyzwyczajenia, bo mieszkam tak wysoko. A organizm się przyzwyczaił. Co do ruchów - moja malutka właśnie mnie pokopala
[/QUOTE]To ja mam jak Ty. Moja mama mieszka na 4p., ja na 2/3p. Też uważam, że to kwestia przyzwyczajenia.
|
#2751 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie nie dużo zostało to raz w tygodniu mogłaby wpaść i posłuchać co tam w środku się dzieje![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7239302 2]Witajcie z rana. Co do ruchów - mnie się każdy się pyta czy dzidzia się rusza. Mojej siostry maluch ruszał się bardzo mało, okazało się za ma zespół napięcia mięśniowego. Teraz ma ok 21 m-ce i dopiero zaczyna chodzić. Cieszymy się jak dzieci z tego tytułu jak dostają cukierki. Ja dziś do sklepu po chlebek i masło muszę iść. Znów nie przespalam nocy. Pobudka co 3godziny.chyba się organizm przyzwyczaja. Może zajrzę do tego sklepu sinsay gdzie te japonki widziałam - to wezmę bo nie będę szukać potem. Trudno będę się męczyć te kilka dni.[/QUOTE] Nie dziwie się ze się tak wszyscy cieszyliście Cytat:
ja mam i łożysko z przodu i trochę oponki![]() Moja się rusza sporo, ostatnio na wizycie nawet porządną czkawkę miała aż lekarz się dziwił ze jej nie czuje. Może ja od srodka nie mam czucia ![]() Cytat:
Na wyjście na pewno ładnie ubiorę a na oddziale to nie musi mieć super modnych śpiochów, zwłaszcza ze rzeczywiście potem je trzeba wyprać w wysokiej temperaturze i nie wiadomo co z nich zostanie ![]() A te gorsze to sama jestem nawet skłonna zostawić, od kilku sztuk nie zbiednieje a.wiem ze szpitalom się nie przelewa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ewelinka2311 Czas edycji: 2017-03-30 o 08:16 |
|||
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
hejka z rańca
![]() z samego rana się zdenerwowałam wyszła mi znowu opryszczka na wardze dobrze,że dzis wizyta. ja tez słabo czuje ruchy są bo są ale zeby jakos specjalnie mnie kopała to nic z tych rzeczy raz dostałam strzała ze mi sie duszno zrobiło i poty mnie oblały i na tym koniec ,wierci sie wizualnie to skóra się rusza ale nie czuje tego -taki obcy pod skórą leniuszek i tyle nie wiem czy to normalne zapytam dzis.W szpitalu gdzie bede rodzic tez nie trzeba miec ubranek tylko daja swoje , ja miałam tylko na przewiezienie do domu zobaczymy jak bedzie teraz byc moze wiele sie zmieniło po tylu latach. Ciekawe kiedy bede miec pierwsze KTG ,wtedy miałam jakos w 8 miesiacu chyba ale juz nie pamiętam.co do chodzenia to ja na prostej drodze mam zadyszkę a tez mieszkam wysoko prawie 3 piętra musze dymac po schodach jak w bloku kurde a w domu mieszkam.
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bralam w tamtej ciazy gdzies od 20 tc. Teraz dostalam inne zelazo i jest o niebo lepiej. Chociaz zdazaja siengorsze dni.. Dzien dobry. Jeszcze kilka dni i po 3 miesiacach zobacze moje serduszko Ciekawe ile urosla, ostatnio to lekko ponad 400g bylo.. Sprobuje uprosic kobiete zeby mi szyjke zmierzyla. Moze sie zgodzi. Jak nie czekanie do wizyty po swietach..
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałyscie reklame 1000 pierwszych dni? masakra znowu sie pobeczałam
https://www.youtube.com/watch?v=wFGsLLFcS8Y kupujecie poscielki 2 czesciowe czy od razu 5? lepiej sie chyba opłaca? zastanawiam się nad baldachimem choc wiem ze to nie praktyczne i zbiera kurz ale moze by ładnie było w pokoju tak mnie naszło wczoraj jak przeglądałam poscielki ,tylko sie zastanawiam bo mam niewymiarowe łózeczko czy baldachim się nada tzn stelaz :/ ma któraś z was? zeby mi powiedziec jak to wygląda w rozkładaniu nad łózeczkiem?
Edytowane przez adatka Czas edycji: 2017-03-30 o 08:59 |
|
|
|
#2755 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do szpitala - w sumie to dobrze, że do niczego się nie przyczepili, ale zawsze lepiej sprawdzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Nad baldachimem nawet nie myślałam, ale zastanawiam się cały czas nad tymi ochraniaczami czy kupić czy nie
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie wole nie kombinowac kupie zwyklą poscielke
|
#2757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bralam teraz Szelazo SR ale w ogole nic mi nie pomoglo.anemia mi jeszcze bardziej sie poglebila. Oby z tardyf.bylo lepiej 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
No ja akurat szyje posciel. Baldachimbzawsze chcialam miec. Moj 10l brat mial i tak slodko wygladal. Ale jeszcze zobacze 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Janmam ochraniacz modulowy z poduszek po corci. Miala zalozone tylko od strony sciany zeby nie ciaglo i pozniej od strony okna. Tak zebym ja ciagle miala na oku. Teraz tak samo planuje. Poki co cora w ogole nie ma nic bo do prania zabralam i schowalam dla nowej lokatorki.
Musze jeszcze poprosic meza zeby mi falbanke pod materacyk wyprasowal. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- A poscieli przez ponad 13 miesiecy uzylam tylko kilka razy. Najpierw cora spala w spiworku, pozniej pod kocykiem albo bez niczego. Bo u nas goraco. Jak z nami spi to najczesciej na koldrze. Jedynienplaska poduszke ma bo woli tak spac.
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeatem ciekawa jak tam moje zelazo. Moze na nastepnej wizycie poprosze o skoerowanie. I tak co miesiac biora duzo krwi do tozo to jedna fiolka wiecej mi nie zszkodzin
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

04.10.2014 
ładny zestaw
takze, tobie mogla zaproponowac ta podwyzke, po Twoim powrocie a nie ze przepada .. aneks do umowy i tyle.. u nas tak robia..

Swoją drogą to dobrze że ta kasjerka nie otworzyła tej walizki bo na prawdę byłoby Ci bardzo ciężko się wytłumaczyć że nie Ty ją tam wsadziłaś. Chyba że akurat byłyby kamery na ten dział