|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
hahaha a moj tz powiedzial ze albo winietki albo on nieprzychodzi..
(powiedzial to do swojej mamy ktora absolutnie niechce slyszec o jakimkolwiek usadzaniu gosci, niech kazdy siedzi jak chce, a najlepiej jakby stoliki byly 5 osobowe jak to bylo w przypadku jej starszego syna i niech sobie siadaja rodzinami.. - az wspolczulam tym 20 latkom siedzacym z rodzicami... dla mnie to tragedia..)na sczzescie moi rodzice sa na winietkami, a co najwazniejsze moj tz tez wiec beda
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby Tż był świadkiem to chciałabym koło niego siedzieć, więc najlepiej usadzić świadków i ich partnerów obok siebie.
My układ stołów na sali będziemy mieć podobny, z tym , że po jednej stronie będą 3 stoły i po drugiej też 3- tak to przynajmniej sobie wyobrażam. My będziemy mieli stół środkowy na którejś ze ścian. Z tym, że przy naszym stole będą siedzieć rodzice, a obok przy jednym stole chcemy posadzić samych młodych(świadków z osobami towarzyszącymi, kuzynostwo, delegacje itd), a przy innych stołach resztę rodziny, ciotki, babcie itd. Zależy nam tylko na tym, żeby świadkowie byli w pobliżu. Do naszego stołu już się nie zmieszczą, bo będziemy przy nim siedzieć tylko z jednej strony, a nie po obu. zaaaabcia gratuluje zostania ciocią
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja ostatnio mialam zaproszenie by wystapic w "rozmowach w toku" O moim nauczycielu z LO tez mowili, ze gej i molestuje chlopcow, co akurat bylo prawda. Pan "gejograf"
|
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szczerze mowiac tez na poczatku mialam mieszane uczucia co do winietek bo jakos nie spotkalam sie nigdy z czyms takim, ale np u mojej przyjaciolki jak bylam to jakos nie pchalam sie szybko na gore zajmowac stolik i efekt byl tego taki ze na poczatku siedzielismy z jej babcia ktora co chwile chciala mi nakladac miesko bo w domu tego nie mam hehe a sama nic nie jadla no ale potem na szczescie jej mama zainterweniowala i jakos tak poprzesadzala gosci ze koniec koncow siedzielismy z mlodzieza Natomiast na drugim weselu na ktorym bylismy ostatnio to swiadkowie nam powiedzieli ze tam jest stolik dla mlodych i tam mamy usiasc takze wszystko bylo sprawnie choc nie bylo winietek, ale swiadkowie to nie mowili kazdemu ze tam i tam jest jego miejsce tylko akurat nam powiedzieli bo to byli znajomi tzta no a reszta rodzinki to sama sie sprawnie usadzila Ja sie ciesze bo w maju idziemy na wesele do kuzynki Tżta to bede to wszystko bardzo wnikliwie analizowac heheh Cytat:
tez chce zeby przy naszym stoliku siedzialo sie tylko z 1 strony
|
||
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie co zrobię to będę mówić młodym, że jest dla nich stolik przeznaczony i poproszę żeby tam się wszyscy usiedli, tzn będę moją rodzinę wykorzystywać żeby odpowiednio ich pokierowała do tego stolika. Reszta gości usiądzie tam gdzie będzie chciała. |
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Samba to powiedz tztowi ze chyba niechcesz zeby ktorys ze znajomych przeyl to co my z babcia
moze zadziala..Baja ja bylam na weselu gdzie byly winietki (bardzo sprawnie to poszlo, mlodzi siedzieli razem itd..) komu miejsce nieodpowiedalo sam wykonal drobne korekty z inna osoba.. ale to juz bardziej o 1-2 miejsca... bylam takze na weselu kuzynki gdzie nie bylo winietek, i tam to byly przepychanki - ledwo weszlismy na sale, niezdazyli rozdac szampana a rodzinka meza kuzynki rzucili sie na miejsca.. efekt tego byl taki ze od strony panny mlodej (czyli naszej) bylo max 10-12 osob reszta byla od pana mlodego i znajomi, ze u nas dla 1 czy 2 osob by braklo i musieli by siedziec calkowicie gdzies indziej... nie dosc ze nas malo bylo to jesszcze chcieli nas rozsadzic - reszty ludzi nieznaliscmy wiec niebylo by oczym gadac..., a ludzie siedzacy obok stwierdzili ze nieprzesuna sie w bok o 2 miejsca bo tu im wygodniej... koniec koncow przesuneli sie za czyjoms pretraktacja ale niesmak pozostal (szczegolnie po komentarzach pewnej starej baby ze boze zachowuja sie jak dzieci bo razem niemoga siedziec... ona cholera siedziala z rodzina swoja i miala do kogo gebe otworzyc my bysmy niemieli..) od tej pory moi rodzice nie wyobrazaja sobie wesele bez winietek, moj tz i ja tez... a tesciowa sie ptrzekona albo i nie niech sie oburza, to nasze wesele..
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko nie wiem jak to dobrze rozegrac bo jak powiem tylko mlodym ze jest dla nich stolik przewidziany to i tak moze sie tam im wrypac jakas ciotka wiec chyba rodzince tez by sie przydalo obwiescic ktory stolik jest przewidziany dla nich?
|
||
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(takze dziewczyny uwazajcie co piszecie )Nie musisz wlaczac, bo nie wystapie. TZ nie chcial jechac, bo temat dotyczyl zazdrosnych facetow.
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
od dzis ani slowa o tym programie
![]() a co twoj tz jest zazdrosny? ze chcieli Cie tam zwerbowac?
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartuje oczywiście, raczej takiej sytuacji nie będzie.Natomiast znajoma opowiadała mi, że była na weselu z winietkami i przyszło jej siedzieć koło osób zupełnie jej nie znanych, bo para młoda w nieprzemyślany sposób usadziła gości.Mieli ambitny plan wymieszać gości, żeby się razem bawili, poznali i w efekcie były osoby kompletnie nie zadowolone z tego, że siedzą nie tam gdzie by chcieli. Tak więc jeśli chcecie winietki to bardzo uważnie planujcie kto obok kogo będzie siedział, najlepiej poradzić się rodziny, na pewno pomoże |
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swego czasu zabranial mi w spodnicach chodzic... na szczescie sie to zmienilo mam taka nadzieje...
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze nie doswiadczyl tego na swojej skorze no ale idziemy w maju na wesele kuzynki takze bede sie uwaznie przypatrywac tej i innym kwestia, bo do tej pory mnie to nie dotyczylo wiec sie nie zastanawialam Zobacze czy oni beda mieli winietki i jak bedzie zorganizowane usadzanie gosci Cytat:
uuu tzn ze nie znasz dnia ani godziny heheh trzeba uwazac cos sie pisze, zeby moje "problemy" przypadkiem kogos nie zainspirowaly heheh
|
||
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit - doczytalam.. ojej jaga wow... na szczescie ja nie mam takich akcji.. owsze zazdroszazdoscia co dodaje piepsznosci w zwiazku ale nie az tak ![]() samba.. no wlasnie zeby niezainspirowaly mam nadzieje ze tu niewejda bo po co.. nudne rozwazania gdzie usadzic gosci![]() a jak bedziesz na weselu to popatrz, napewno na cudzych bledach tez mozna sie nauczyc
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-04-15 o 14:23 Powód: doczytalam |
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Wracając jeszcze do kwestii świadków... Moja świadkowa będzie moja starsza siostra, a TŻ się jeszcze zastanawia
. Moja siostra nie ma nikogo, ale pewnie przyjdzie z kimś, choćby z jakims kolegą. I jestem pewna, że nie będę ich rozdzielać i usiądą obok siebiePo prostu próbuję się wczuć w rolę tej osoby towarzyszącej i wiem, że ja czułabym się okropnie, gdybym miała siedzieć gdzie indziej |
|
|
|
#3106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zamowilam godzine w kosciele troche pozna ale przynajmniej sie wyspie bo na 17.30
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
u nas moze byc problem...
Jak na razie moja swiadkowa nie ma faceta, ale moze go przeciez w kazdej chwili miec... A u nas jest tez zwyczaj, ze jest jeden glowny stol, przy ktorym siedza tylko mlodzi ze swiadkami a reszta gosci jest pousadzana przy reszcie stolow...
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
Ja usadzę świadków obok siebie wraz z osobami towarzyszącymi. trochę by było smutno gdybyśmy siedzieli w 6 przy jednym stole, więc razem z nami będą siedzieli przyjaciele, znajomi- młode osoby z którymi czujemy sie dobrze (świadkowie, mój brat, siostra Tż-ta, kuzyni, znajomi)
. Natomiast po drugiej stronie przy drugim stole będą siedzieli rodzice, chrzestni, ciotki i wujkowie połączeni z oby dwóch rodzin. Oczywiście usadzimy ich tak, aby czuli sie dobrze
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Co do usadzania gości to my mieliśmy usadzać tylko nasz stół ale ze względu ze będziemy mieli stół na 6 osob to problem się rozwiązał sam - usiądziemy ze świadkami i ich partnerami
reszta niech siada gdzie chce
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie porozmawialm z tz i mowil ze mialyscie swietna mysl.. i ze osoby towazyszzace naszych wiadkow beda siedziec z nami...
jeszcze myslimy czy przy naszym stole rodzina czy mlodzi... ale jak juz pisalam to jest ryzykowne.. wiec pomyslimy... ![]() dziekuje za dobre rady, ciesze sie ze was mam
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciala mlodych, tak mielismy zrobic gdyby byl duzy stol
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
a my chcemy aby stolik nasz był wiekszy tzn tak na ok 10 par. usiedziemy tam ze swiadkami i najblizszymi przyjaciólmi a innych usadzimi wg wieku i pokrewienstwa:0 tzn starsi ze starszymi a modzi z młodymi
kiedys byłam na takim weselu i było super![]() ps. a co sądzicie o tej zabawia na oczepinach zbieranie na wózek my tego nie chcemy miec z TZ bo dla nas to takie naciaganie na kase gosci
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w lubelskim np jest taka tradycja i goscie bardzo lubią tą zabawę,powiedziałabym nawet,że czekają na nią z niecierpliwościa i swietnie sie przy niej bawią.Niektórzy np zamiast pieniędzy wrzucają kapsle z buletek i jest smiesznie ![]() Ja jeszcze nie wiem czy coś takiego będzie u mnie na weselu,zaczne o tym myslec blizej godziny "0" Tych zabaw jest naprawdę mnóstwo,jedne smieszne drugie żenujące,jak np przetaczanie jajka albo kieliszka w wódka przez spodnie Pana Młodego albo świadka,albo jakies obmacywanie w opasce na oczach...Chyba bym wzięła największy tłuczek do mięsa z zaplecza i wybiła z głowy takie durne pomysły ![]() Na slasku (chyba) jest taka tradycja,ze przed weselem tłucze się porcelanę przed wejściem do domu Panny Młodej i ona musi wyjsc i ich zaprosic w goscinę...no paranoja,ale innym to też może się podobać także nie bedę wykpiwać
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam wole przy naszym stole siedziec tylko ze swiadkami... :
DZiewczyny, mam problem. Bylam dzis w kancelarii by zapisac nasz dzien slubu no i by wybrac godzine, bo nam zalezy na godz 16. A tu mi ksiadz wyskoczyl z tekstem, ze on teraz nas nie zapisze, bo za wczesnie, bo jeszcze nie czas, bo balagan bedzie i wogole i w szczegole. Nie docieraly do niego moje slowa, ze w innych parafiach noramalnie zapisuja, ze ludzie juz rezeruja godziny itp, ze mi zalezy na tym dniu a najbardziej na konkretnej godzinie, bo jesli bede miec slub pozniej to moge miec problem... Odeslal mnie bym przyszla w pazdziernku... Do tego czasu to ja zwariuje z nerwow...
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
jaga_2001 na uparciucha nic nie poradzisz, może idź, ale w czerwcu/lipcu
|
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
My też wczoraj u księdza byliśmy i super się zachował-nie było żadnego problemu,był bardzo miły.Też nie ma jeszcze kalendarza,ale nie robił problemu.
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez nie ma, ale problem robil. Ja do czerwca nie chce czekac... Chce miec juz to zalatwione...
Moze pojde jutro? Moze jutro inny ksiadz bedzie? Kurcze, szkoda, ze nie ma grafiku kiedy jaki ksiadz ma dyzur w kancelarii :/
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Noo spróbować możesz
Typowa bridezilla ![]() A dziś w tym programie była taka chinka, ale miała super kieckę, ale była bardzo szczuplutka jak 1/3 mnie, gorsecik z prawdziwego zdarzenia, bo te polskie to pożal się boże, reszta jak flądra...tfu.. syrena w kolorze jasnej brzoskwinki mmm pięknie.A apropo usadzania gości... mnie się nasunęło jak myłam głowe pochylona do przodu, muszę to częściej robić... A więc, u nas sprawa się sama rozwiązała, bo świadkowac nam będą siotra i brat, oboje dzieciaci itp. więc, koło nas będa siedzieć rodzice, reszta wg wieku raczej. Nie wiem jeszcze czy stoły będa w L, czy w U, jak w U to o wiele łatwiej ich będzie posadzić. Tż nie ma rzechstej, a moi to małżeństwo, więc też tak dziwnie. Zobaczymy, po drugie nie wyobrażam sobie, żeby dwulatka siedziała koło mnie [córka siostry] lub w najbliższym otoczeniu A więc, jak zostanie miejsca, to będzie stolik dla dzieci, chociaż oni to nawet krzeseł nie będa potrzebwać.Sorki za mętlik. Ale jakoś nie mogłam tego w ciąg logiczny skleić. ![]()
|
|
|
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak oglądam filmy znajomych to wszystkie zabawy praktycznie znam właśnie z wizażu.U nas w wielkopolsce jest tradycja, że w piątek wieczorem przed ślubem przychodzi się do domu panny młodej i tłucze szkło przed drzwiami. Nazywa się to purtelam. Przychodzą znajomi, sąsiedzi i inni delikwenci potłuc trochę butelek i słoików na szczęście dla pary młodej a w zamian zostają poczęstowani wódką. Taka to u nas tradycja. Niestety bywa, że zamiast znajomych i sąsiadów przychodzą obce osoby, tzn panowie spod sklepu, gdyż to okazja do otrzymania flaszki. niestety imprezy nie da się uniknąć. Szkło tłuczą nawet na klatkach schodowych w blokach. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

(powiedzial to do swojej mamy ktora absolutnie niechce slyszec o jakimkolwiek usadzaniu gosci, niech kazdy siedzi jak chce, a najlepiej jakby stoliki byly 5 osobowe jak to bylo w przypadku jej starszego syna i niech sobie siadaja rodzinami.. - az wspolczulam tym 20 latkom siedzacym z rodzicami... dla mnie to tragedia..)

A ja ostatnio mialam zaproszenie by wystapic w "rozmowach w toku"
ktora co chwile chciala mi nakladac miesko bo w domu tego nie mam 

swego czasu zabranial mi w spodnicach chodzic... na szczescie sie to zmienilo 

Do tego czasu to ja zwariuje z nerwow...