![]() |
#2821 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
1490881103464.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Rozeznanie
|
1490881134909.jpg
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Rozeznanie
|
1490881174606.jpg
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Bardzo ładnie 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Niech spadają z tego hm. W ubiegłym tyg przez 4 dni próbowałam coś kupić u ciągle były problemy ze stroną 😶 jestem na nich chwilowo obrażona 😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7240700 7]Nasz wstępnie. Musi mąż rozłożyć tylko to paskudne burko na części - jest koszmarne i tylko zagraca przestrzeń. Jak dojedzie łóżeczko to będziemy ustawiać całość. Wstępnie łożeczko dziecka idzie koło mojego, a przewijak jak się zmieści.[/QUOTE] Super pokój 😍 bardzo duży 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Zadomowienie
|
Wam tez wizaz dzisiaj tak muli i beznadziejnie dziala? Nie moglam odpowiedziec bo wyskakiwalo, ze zglaszam post ktorejs z Was
![]() Teraz pisze to jakies cytowqnie sie nawlqczalo a nic nie cytowalam. Co to za promocja z rossmanna? Cos musialam przegapic, podpowiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
20% na pieluchy i kosmetyki do pielęgnacji dziecka 2+1 a z kartą 2+2. Od jutra. Taki nieoficjalny nius, ale podobno sprawdzony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zakorzenienie
|
Sarenka ale sliczne ubrania. Wiesz....jakby jednak okazala sie dziewczynka to rezerwuje od Ciebje te kompleciki z krotkimi spodenkami 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2828 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2830 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7240700 7]Nasz wstępnie. Musi mąż rozłożyć tylko to paskudne burko na części - jest koszmarne i tylko zagraca przestrzeń. Jak dojedzie łóżeczko to będziemy ustawiać całość. Wstępnie łożeczko dziecka idzie koło mojego, a przewijak jak się zmieści.[/QUOTE] Kolejny ładny pokój. Fajnie wam to wyszło ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem po wizycie. Mam już oficjalnie L4 od jutra!!! Ale jeszcze jadę jutro do pracy na kilka godzin tyle że sobie pośpie. Mam nadzieję że uda mi się już dokończyć wszystko... Na wizycie wszystko ok. Usg dopiero za 3 tygodnie ale serduszko bije jak dzwon. Pogadala mi dzisiaj o tej wadze. Podyskutowalam z nią trochę. Zapytałam czy to jest jakieś realne zagrożenie. Powiedziała że u dzieci których matki za dużo przytyly (o tak na wszelki wypadek jakbym dobila do 30 kg) częściej mają zespół metaboliczny. Może być nadciśnienie (to mi raczej nie grozi), przeciwwskazania do sn i generalnie trudniejszy poród. Powiedziałam hej że jem zdrowo i mocno się tym stresuje (bo po za tym wszystko ok) . Powiedziała że ona takim pacjentkom jak je kładzie w szpitalu daje kilka dni diety sałatkowej żeby woda zeszła. W domu ciastkow nie będzie to może sobie zrobię że 3 dni detoksu ![]() Ale powiedziała żebym jej przypomniała na następnej wizycie że obiecała już się nie czepiać ![]() A ja kalafior wsiadam w pociąg nie w tą stronę. Coś te moje powroty do domu ostatnio pechowe. I jeszcze teraz awaria i postój... Jutro mąż mnie z pracy zabiera żebym wszystkie bambetle zabrała. I mam nadzieję że do kina pójdziemy. Juz sie bede mogła rozluźnić całkowicie. Bo dzisiaj w pracy kilka razy miałam kryzys i chciało mi się płakać.... I mam nadzieję że w weekend będzie tak ładnie jak zapowiadali i do lasu pojedziemy na spacer ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2833 |
Konto usunięte
|
A ja jutro idę jednak na badania do labo. Nie chce mi się biegać w poniedziałek, a tak to będę miała spokojniejszy weekend że już poszłam na te badania. Wizyta u gina 6.04
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
A zapomnialam wczoraj napisac, pytalam gina o moje wysokie tętno...cisnienie w granicach 110-120/60-80 czyli ok a tetno ponad 100.
Tak samo mialam przed ciaza, wiec nic sobie z tego nie robiła m ale lekarz wysyla mnie do rodzinnego i na ekg bo w sumie nigdy nie mialam. Takze jutro mam nadzieje to zalatwie bez kolejki😉 bo zabieram mezowi auto bo i tak jade do szpitala, na praktyki. Dostalismy swietne siedzonko grajace z fisher price i rozowy rowerek od szwagra, dla starszego dziecka ale sa boskie😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Konto usunięte
|
Super mmona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W LUX MED tak niestety jest, że osobno się chodzi do ginekologa a osobno do specjalisty USG. I tych USG niewiele więcej niż w NFZ. No chyba, że coś się dzieje albo dziecko nie ułożone to pod koniec się powtarza częściej. Jako, że jednego i drugiego specjalistę mam w porządku to uważałam to za przesadę żeby płacić za prywatne wizyty jak mam to w abonamencie. Chociaż ostatnio sobie myślałam że to zabawne, że niektóre dziewczyny na NFZ mają częściej USG niż ja w prywatnym ubezpieczeniu :P No gada gada o tej wadze. Ale sama przyznała, że ma na tym punkcie takie przeczulenie, że jej córka do tej pory wypomina :P Dobre tyle, że mi to dzisiaj medycznie uzasadniła więc przynajmniej nie mam wrażenia, że to takie biadolenie. No i jeszcze mogę mieć nadzieję, że waga przystopuje :P Różnie to bywa. Porobiłam małe zakupy na aliexpress z okazji urodzin. Kupiłam mamie okładkę na paszport, której szukałam długo. Zaczepy do tetry żeby się trzymała (0,67 dolara za 3 szt a u nas 9 zł 1 szt!). ozdobne tasiemki washi do planera, dwie pieluszki i termometr bezdotykowy. Termometr za całe 26 zł a dużo dziewczyn polecało, że nie oszukuje, więc jestem bardzo zadowolona bo u nas ten typ kosztuje 60-80 zł a też pewnie sprowadzają :P I w ten sposób już prawie limit na zakupy w tym miesiącu wyczerpany a już zmniejszyłam znacznie kwotę która na oszczędnościowe pójdzie - stwierdziłam ze nie ma się co oszukiwać i przelewać więcej a potem z powrotem :P Jeszcze tylko rzęsy sobie zrobię i miały być jakieś mały zakupy w Rossie ale już nie pamiętam co :P Jutro robię listę czego jeszcze nam brakuje.
![]() |
#2837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Wtajemniczenie
|
Już chyba wiem, czemu to moje dziecko przez dwa dni znaku życia prawie nie dawało. Najprawdopodobnie rosła, bo teraz tradycyjnie jak co jakieś 10 dni mam skórę tak napiętą że mam ochotę wziąć jakieś grabie i sobie przeorać żeby poczuć ulgę :p tylko czekać aż mi wszystko popęka
![]() rozmawiałam z położną na sr i mówi, że to może być to, bo mi brzuch zbadała, bo może pomyliłam twardnienie brzucha z napiętą skórą. A to jednak napięta skóra. I mała dała czadu na ćwiczeniach z oddychania, nie podoba jej się jak leżę prawie na płasko :p |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jutro na promocji w rossku kupie pieluchy 1, do szpitala wymagaja jedna paczke a druga oni dadza. Krem do pupy babydream wezme, sudocrem i nie wiem co do mycia wybrac. Nie maja linomagu wiec wezme babydream, jezeli faktycznie 2 produkty wejda gratis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj mąż zlozyl komode. Kazal przekazac ze zlozyl w 3 godz.z kawa zbozowa 😁 Ale juz sie ladnie robi. Jeszcze lozeczko, półki i ☠☠☠☠☠☠☠ki i gotowe 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
Co do wydatkow to mnie moj maz dzis zalamal. Byl na przegladzie moim matizem i nie przeszedl 😪 jest do wymiany tlumik, nadwozie czy podwozie do naprawy, jakis drazek i cos chyba jeszcze. No i rozrzad juz zamowiony wiec trzeba zrobic. Kur..tysiac zl.bedzie malo 😖😪😩 musze przelac z oszczednosciowego cala kase na naprawe. Ale pocieszam sie ze zrobimy to i koniec takich wydatkow. W tym mies.kupiliśmy wozek (dzis przyjechal), pojdzie 180 zl za przeglad, wymiana opon, zakup art.aptecznych, pampersow, materialow itp- dobry ponad tysiak, ubezpieczenie meza samochodu- jutro musze zaplacic, zakup komody, farb itp- tez kilka stowek.....zostaly 2 półki, wanienka i materac. I chyba tyle....reszte juz mam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Paula gdybym tez miala taki pakiecik i nie.miala problemow z zajsciem w ciaze to tez bym skorzystala. Zawsze to jakies 4 tys. W kieszeni. Ja wcziraj wydalam 200 zl na sama wizyte a za 6 dni znowu tyle.....no ale sami sie zdecydowalismy.....i uwazam ze skoro od poczatku mialam.mega problemy to nie mam co patrzec na tą kase....grunt ze moja gin wie jaka mam sytuacje i dmucha na zimne i kurde....dzis policzylam ze dzienie biore 15 tabletek + na tarczyce i witaminki to bedzie 18 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2841 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pościeli nie kupuję. Tzn mam pościel Po Amelii. Dokupię poszewki jak będę czuła potrzebę. Na razie kocyki i otulacze. Baldahim nie w moim stylu jest a ochraniacz kupiłam, ale jeszcze nie wiem kiedy go wyciągnę. Tak dużo pisałyście , że po przeczytaniu już nie dużo pamiętam <kalafior> byłam w szkole rodzenia i oprócz mnie jeszcze tylko jedna dziewczyna była sama a reszta z mężami . Położna bardzo namawiała do porodu rodzinnego i mówiła , że będzie dużo o tym w jaki sposób partner może pomóc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nam dzisiaj wypadl jeszcze jeden wydatek...kupilisny prezent na 30_stke naszej dobrej znajomej (trzymamy sie od lat w szóstkę-3 małżeństwa). Kupilismy zegarek ale jeszcze jutro musze zalatwic grawer...i w sobote imprezka niespodzianka...juz nie pamietam kiedy weekend spedzilismy w domu sami😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Mam pytanie, po 30-stym tyg macie czesciej wizyty? Bo moj gin cos wczoraj wspomnial ze od nastepnego razu bedziemy sie czesciej spotykac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodze co 3 tyg, teraz bede co 2 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż wolę praktyczne prezenty ![]() Z autem współczuję. My tematu samochodu nie przegadalismy jeszcze ale pojawiła się koncepcja słuszna myślę że bym po prostu partycypowala we wszystkich kosztach związanych z autem. Bo teraz to Piotrka sprawa. No ale zobaczymy. Ja rozumiem że jak ktoś chce to płaci. Czasem po prostu mam wrażenie że to jest oceniane jak skampstwo na dziecko. Cytat:
A to termometr: Cofoe bezdotykowe czoło bezdotykowy termometr na podczerwień ir lcd urządzenie diagnostyczne-narzędzia termometr do pomiaru temperatury http://s.aliexpress.com/aInEJJBN (from AliExpress Android) Podobno wodę też można nim mierzyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
Ja mam cały czas wizyty co 2 tyg... więc częściej się już chyba nie da
![]() ![]()
![]() |
#2850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tamtego czasu chodze co 3 tyg na badanie, za kazdym razem mam usg...fakt ze nie mam za kazdym razem dokladnych pomiarow i usg jest raczej krotkie, ale na dwoch badaniach genetycznych bylam u innego lek prywatnie (na trzecie tez ide) i wszystko bylo ok wiec nadal chodze na nfz i naprawde nie narzekam. Nie traktuje tego jako skapstwo ale oszczednosc na pewno, bo liczylam sie z tym ze w ciazy bede chodzila prywatnie. Jedyny minus mojego lekarza to to, ze w tym miesiacu odszedl ze szpitala w którym bede rodzila ale mnie uspokoil ze mam do niego dzwonic jak cos😉 Takze nie widze nic zlego w wizytach nfz bo nie sadze, zebym miala gorsza opieke niz prowadzac ciaze w prywatnym gabinecie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.